Reka bentuk bilik yang sesuai untuk pelajar: Dalaman (Foto) dalaman untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan. Kami menganjurkan keselamatan dan keselesaan untuk anak anda.

Apabila memilih perabot untuk reka bentuk pembibitan, sukar untuk memahami zon yang mesti berada di dalamnya dan bagaimana untuk menjadikannya kanak-kanak selesa di dalamnya dan belajar dan bersantai. Jawapan kepada ini dan banyak soalan lain boleh didapati dalam artikel.

Kandungan artikel ini:

Pengezonan adalah kunci untuk keselesaan

Seorang anak sekolah patut berasa selesa di dalam biliknya, dan untuk itu ia perlu dibahagikan kepada zon yang sepadan dengan fungsi-fungsi tertentu.

Adalah penting untuk kemudahan untuk melengkapkan setiap zon.

Adalah penting untuk kemudahan untuk melengkapkan setiap zon.

Rata-rata, saiz bilik harus sekurang-kurangnya tiga:

 • Kawasan latihan.

Harus ada meja dengan kerusi, almari atau rak untuk buku, tempat untuk bahan pengajaran. Seorang kanak-kanak di bahagian bilik ini sepatutnya mempunyai sedikit gangguan, oleh itu tidak bijak untuk mempunyai jadual bersebelahan dengan tingkap atau bergantung di dinding di sebelahnya pelbagai poster dan gambar. Jika anda dan anak anda benar-benar ingin menghiasi kawasan kajian, anda boleh membeli papan kapur untuk merakam pelbagai perkara kecil, jam yang tidak biasa atau lampu. Ingatlah bahawa pencahayaan yang baik sangat penting untuk kajian produktif, jadi sumber meja tambahan cahaya hangat tidak pernah menyakitkan.

Untuk kanak-kanak menikmati belajar di bahagian bilik ini, berikan dia kesempatan untuk membeli barang kemas untuknya - folder untuk buku nota, kalendar, buku harian, lampu suluh di rak atau bingkai foto. Kemudian keperibadian murid akan dirasakan, dan ia akan lebih mudah baginya untuk mengendalikan kerja rumahnya.

Pencahayaan yang baik sangat penting untuk kerja-kerja yang produktif.

Pencahayaan yang baik sangat penting untuk kerja-kerja yang produktif.

 • Main / Santai Zon

Seorang kanak-kanak kecil di bawah usia 10 tahun adalah penting bahawa dia mempunyai tempat untuk bermain. Di zon ini mesti dada atau almari dengan mainan, lembut permaidani, beg kacang atau sofa. Ini adalah perlu bagi bahagian bilik ini sebagai berpisah mungkin dari kawasan kajian, supaya kanak-kanak tidak mengalihkan perhatian dari sekolah atau mengalami tekanan ketika bermain. Tidak sekali-kali tidak boleh membeli ruang penyimpanan tunggal untuk mainan, dan untuk buku dengan buku teks. Ini mungkin menimbulkan perpecahan dalam jadual pelajar.

Pada tahun-tahun remaja, zon ini menjadi zon hobi. Biarkan remaja menghiasinya dengan cara yang dia mahu, kerana ini akan memberi dia peluang untuk berehat di ruang yang selesa untuknya. Sering kali, garisan LED kecil digantung di sini, poster kartun kegemaran, permainan, dan sebagainya.

Ia perlu untuk memperuntukkan tempat di dalam bilik untuk permainan atau bersantai.

Ia perlu untuk memperuntukkan tempat di dalam bilik untuk permainan atau bersantai.

 • Kawasan rekreasi
Di sini terletak tempat tidur, meja sisi katil, cahaya malam dan jam penggera.Cuba pastikan tiada ruang untuk mainan, buku atau sebarang perengsa lain yang tidak membenarkan anak tidur. Di sisi lain, di dalam bilik ini adalah mungkin untuk melengkapkan kawasan penyimpanan di mana perkara pelajar, pakaian dan baju tidurnya akan terletak. Selalunya, kotak kecil dipasang di katil kanak-kanak dan remaja yang boleh melakukan fungsi ini.
Kawasan rehat mungkin kecil

Kawasan rehat mungkin kecil

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Cara menambah kismis ke tapak semaian: tempat tidur dalam bentuk kereta untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan (85+ Foto). Ciri-ciri penggunaan di pedalaman

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Petua untuk mengatur

Terdapat senarai kesilapan asas yang dibuat oleh ibu bapa ketika membuat ruang untuk anak. Untuk mengelakkannya, ikuti petua mudah ini.

 • Katakan "Tidak" kepada skema warna untuk dinding yang sepadan dengan lantai kanak-kanak.
Buang dinding berwarna

Buang dinding berwarna

Bukan semua gadis seperti merah jambu, dan bukan semua lelaki seperti biru. Apabila kanak-kanak masih kecil, hiasan bilik seperti itu kelihatannya bagus, tetapi anak-anak sekolah sudah berkembang daripada itu, dan oleh itu pergi ke warna neutral:

Dengan reka bentuk terang kanak-kanak tumbuh dengan cepat

Dengan reka bentuk terang kanak-kanak tumbuh dengan cepat

Di samping itu, mereka lebih mudah untuk mengambil perabot, kerana ia digabungkan dengan pelbagai warna lain.

 • Jangan gunakan warna cerah
Neutral dalam reka bentuk bilik untuk kanak-kanak

Neutral dalam reka bentuk bilik untuk kanak-kanak

Sudah tentu, kanak-kanak kecil suka warna-warna yang kaya, tetapi kelimpahan warna sangat melelahkan di mata dan mengetuk perhatian. Untuk anak anda belajar dan melakukan kerja rumah dengan berkesan, lihat dengan lebih dekat pada warna pastel. Mereka kurang memberi impak kepada persepsi dan mereka tidak mempunyai sakit kepala.. Selain itu, di dalam bilik dengan warna yang menenangkan, lebih mudah dan akan menumpukan perhatian, dan berehat, dan tidur.

Menjaga pencahayaan yang baik

Menjaga pencahayaan yang baik

 • Jangan mengabaikan pencahayaan

Pencahayaan yang betul di bilik pelajar adalah separuh kejayaan. Ia adalah perlu untuk mengekalkan visi pekerja muda, jadi memasang bilik yang baik kandil itu dengan cahaya hangat. Titik yang sama terpakai kepada kekacauan bilik. Lebih baik ia akan menjadi kurang kabinet, tetapi pada masa yang sama cahaya akan merebak secara sama rata dan kanak-kanak tidak akan merasa seperti dalam almari tertutup.

Cuba jangan kekacauan di atas bilik

Cuba jangan kekacauan di atas bilik

 • Lebih suka gaya laconic

Jika anda menjangkakan bahawa perabot di dalam bilik akan bertahan lama dan anda tahu bahawa anda tidak akan mengubahnya dalam beberapa tahun, kemudian membelinya dalam gaya ringkas dan paling ringkas. Rasa dan selera anak anda akan berubah dari masa ke masa, dan apa yang kelihatannya sejuk dan perlu dalam gred pertama boleh sangat bosan pada kelima.

Jadi jangan menyalahgunakan meja pelangi, katil dalam bentuk kapal atau almari seperti di Narnia - sangat cepat perkara-perkara yang comel seperti itu boleh pergi ke kampung atau ke sampah kerana mereka tidak lagi sepadan dengan umur pelajar.

Kami membuat bilik mengikut usia kanak-kanak

Kami membuat bilik mengikut usia kanak-kanak

 • Benarkan kanak-kanak memilih hiasan yang paling berharga untuk tapak semaian.

Apabila anda membuat tapak semaian, anda perlu memahami dengan jelas bahawa ini bukan bilik anda dan anda tidak tinggal di sana, jadi anda tidak boleh melakukan apa sahaja seperti ibu bapa mahu. Selepas membeli perabot asas - katil, almari atau rak, meja, kerusi atau kerusi, biarkan anak itu membawa beberapa keperibadian ke dalam ruangnya.

Berbeza lampu, periuk bunga, langsir, bingkai foto, jam, poster, dada untuk mainan, bantal dan pilih bedspread dengan dia, dan pastikan untuk mendengar kehendaknya. Barang-barang dalaman yang lebih kegemaran kanak-kanak, tekanan kurang dia akan didedahkan. Jangan lupa bahawa sekolah itu adalah beban tanggungjawab dan saraf yang besar, jadi pelajar harus sangat selesa di rumah.

Berikan anak anda kebebasan untuk mereka bentuk bilik mereka.

Berikan anak anda kebebasan untuk mereka bentuk bilik mereka.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper di tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki (+200 Foto): kita memberi anak peluang untuk menyatakan diri mereka

kembali ke menu ↑

Item dalaman untuk bilik gadis perempuan perempuan

Bilik kanak-kanak lelaki dan perempuan tidak jauh berbeza, kecuali keutamaan peribadi dalam hiasan. Gadis-gadis cenderung untuk mengatur sedikit lebih daripada kanak-kanak lelaki, dan ini bukan stereotaip, tetapi pemerhatian praktikal, jadi gadis memerlukan lebih banyak ruang penyimpanan. Bagi mereka katil yang berkaitan dengan laci, rak buku tertutup dan pembahagi organisasi.

Kotak tepi katil untuk buku

Kotak tepi katil untuk buku

Di samping itu, pemisahan yang ketat ke dalam zon bukanlah sesuatu yang istimewa kepada bilik-bilik gadis, kerana mereka secara purata kurang terganggu oleh urusan luar. Mereka boleh menggabungkan windows dan desktop untuk menjimatkan ruang, kerana murid sekolah kurang terdedah kepada apa yang berlaku di luar tetingkap.
Tiada pembahagian yang ketat ke dalam zon di bilik untuk kanak-kanak perempuan

Tiada pembahagian yang ketat ke dalam zon di bilik untuk kanak-kanak perempuan

Lembaga
Seperti yang telah disebutkan, elakkan di pedalaman yang banyak merah jambu dan merah. Bukan sahaja kanak-kanak yang dipisahkan jantina dengan cepat keluar dari fesyen, jadi warna-warna ini juga memukul mata dengan keras dan menyebabkan sakit kepala.

Jangan lupa memberi peluang kepada gadis itu untuk menghiasi biliknya dengan cita rasa. Baru-baru ini, di kalangan gadis sekolah kecil garlands kecil, yang dipasang di zon hobi. Mereka kadang-kadang menggantung gambar atau beberapa gambar penting. Mainan lembut juga mengembalikan popularitinya, jadi jangan lupa untuk menambahkan beberapa haiwan yang mewah ke pedalaman sebagai sejenis anti tekanan.

Elakkan banyak merah jambu dan merah di pedalaman.

Elakkan banyak merah jambu dan merah di pedalaman.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJIAN: Peralatan tidur berkualiti dalam buaian untuk bayi baru lahir - Kunci untuk tidur bayi yang sihat

kembali ke menu ↑

Untuk budak lelaki sekolah

Kanak-kanak lelaki di sekolah rendah biasanya lebih aktif dan mudah alih berbanding perempuan, jadi penting untuk memberi perhatian kepada kawasan bermain. Ia sepatutnya cukup besar untuk kanak-kanak bermain dengan selesa dan tidak mengandungi objek mudah bergerak.. Anehnya, perkara ini juga penting untuk pelajar remaja, jadi jangan mengehadkan ruang mereka kepada pengumpulan perabot.

Bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak lelaki

Bilik kanak-kanak untuk dua kanak-kanak lelaki

Bilik-bilik lelaki dicirikan dengan zon jelas, kerana pemikiran mereka tersusun sedemikian rupa sehingga mereka dapat melakukan beberapa perkara sekaligus. Apabila melakukan kerja rumah, ini adalah kelemahan, kerana kanak-kanak itu tidak menumpukan pada satu tugas tertentu. Oleh itu, kawasan kerja murid harus ringkas dan tidak mengandungi sebarang objek yang mengganggu.

Kawasan kerja sepatutnya ringkas.

Kawasan kerja sepatutnya ringkas.

Kanak-kanak lelaki kurang teratur, jadi sebagai hiasan, adalah bijak untuk membeli papan kapur di mana untuk menulis tugas untuk hari dan hanya menarik. Oleh itu, anda boleh mengajar murid sekolah bagaimana bermain. Sebagai elemen tambahan pedalaman adalah angka, lampu malam yang luar biasa atau poster.

Petua untuk menghias bilik untuk seorang lelaki dan seorang gadis hanya mempunyai ciri yang mencadangkan, membeli perabot, zon dan memilih perhiasan, pertama sekali, dipandu oleh watak anak anda, dan bukan dengan sifat-sifat yang terdapat dalam statistik ini atau jantina itu.
Berorientasikan sepenuhnya kepada pilihan dan citarasa anak anda

Berorientasikan sepenuhnya kepada pilihan dan citarasa anak anda

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tirai moden di tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan: Berita yang indah (175+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesilapan asas

 • Kurangnya kawasan permainan. Apabila seorang anak pergi ke sekolah, dia tidak pernah berhenti menjadi seorang anak. Oleh itu, jangan sekali-kali menggantikan tempat untuk bermain dengan desktop - pelajar memerlukan tempat di mana mereka boleh melupakan pembelajaran mereka untuk seketika.
 • Terlalu rendah cahaya. Untuk bilik kanak-kanak, mentol lampu dengan cahaya sejuk tidak sesuai, kerana mereka sangat memejamkan mata dan tidak memberikan kecerahan yang mencukupi ke bilik.
 • Satu tempat penyimpanan untuk segala-galanya. Kedua-dua anda dan pelajar akan menjadi sangat tidak selesa jika buku teks, mainan, dan pakaian berada di tempat yang sama - ini hanya akan menyebabkan kekeliruan.Lebih baik bukan satu kabinet besar dan lapang, dapatkan dua pakaian kecil dan buku dan beg atau dada untuk hiburan. Oleh itu, anda mengajar anak anda organisasi dan fakta bahawa setiap objek mempunyai tempatnya.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami mengatur bilik untuk pelajar

Perabot untuk pelajar

Kami membantu dengan kerja rumah dengan keseronokan

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Menyimpulkan, kita boleh mengatakan bahawa apabila anda menghiasi bilik, sangat penting untuk mendengar keperluan dan watak pelajar, tetapi jangan lupa tentang fungsinya - zon ruang supaya setiap jenis aktiviti mempunyai tempatnya sendiri. Kelebihan prinsip ini adalah pengagihan tugas untuk pelajar, memfokuskan perhatiannya pada tugas-tugas tertentu dan mempermudah proses pembelajaran. Walau bagaimanapun, malangnya, zon memerlukan kawasan yang besar di dalam bilik, memerlukan banyak wang untuk membeli perabot yang tepat, dan memerlukan banyak waktu dan usaha untuk menjaga agar ruangan itu teratur.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 210 foto)

7.5 Skor Jumlah
Memilih perabot untuk pelajar bilik

Apabila memilih perabot untuk bilik pelajar, sangat penting untuk mengambil kira semua nuansa (umur, jantina, kepentingan kanak-kanak). Perkara utama ialah selepas pembelian, segala-galanya perlu dilihat secara organik, indah, dan sesuai dengan usia kanak-kanak. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Harga
6.5
Pelbagai pilihan
8
Penjagaan
7.5
Praktikal
8
Kebaikan
 • kemungkinan menggunakan perabot untuk membahagikan bilik ke dalam zon;
 • terbiasa dengan pesanan, semua tempatnya;
 • banyak pilihan reka bentuk.
Cons
 • zon perabot memerlukan banyak ruang;
 • untuk pembelian wang perabot;
 • pada mengekalkan pesanan banyak masa
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk