Apakah lantai gabus di pedalaman? 100+ (foto) penyelesaian yang berjaya. Kenapa pilih dia?

Tidak seperti laminate, linoleum, lantai gabus mempunyai beberapa kelebihan kerana kegawatannya. Ketahui semua ciri-ciri bahan, kombinasi warna dan pilihan dengan percetakan foto. Mengenai semua jenis pelapis dengan semua kelebihan dan kekurangan mereka kemudian dalam artikel.

Kandungan artikel ini:

Ciri-ciri Bahan

Pokok mempunyai keupayaan menarik seperti "menjatuhkan" kulit. Ini berlaku apabila pokok itu mencapai 30 tahun. Fenomena ini berlaku setiap 9-12 tahun. Kemudian, kulit kayu boleh dibuang dengan selamat, tanpa bahaya kepada pokok itu.

Kami berpandukan prinsip kepraktisan.

Kami berpandukan prinsip kepraktisan.

Kulit yang dikupas dikumpulkan, ia adalah cetek, tertakluk kepada rawatan khusus dan dipanaskan dalam ketuhar panas. Berikut adalah dihantar di bawah akhbar, yang mempunyai tekanan tinggi. Campuran tanah yang dihasilkan menjadi suberin (ini adalah jisim, yang terdiri daripada gelembung oksigen dan tiub itu sendiri). Ini adalah asas lantai gabus.

Lebih lapisan suberin mengenakan lapisan yang terdiri daripada resin, debu kayu dan memperbaiki lagi suberin. Lapisan depan terbuat dari gabus, vinil, lembaran nipis kayu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Jubin dapur di atas lantai: 150+ Foto rahsia reka bentuk yang indah

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kami membuat lantai gabus di pedalaman

Cork di pedalaman digunakan kerana ia mempunyai bunyi yang baik dan penebat bunyi, dan dapat menyerap berbagai bau. Juga, bahan ini tahan terhadap kesan pelbagai bahan kimia rumah tangga.

Ia mempunyai penebat bunyi yang baik.

Ia mempunyai penebat bunyi yang baik.

Aplikasi hiasan salutan sedemikian agak pelbagai, kerana pilihan warna yang besar. Lantai yang meliputi warna semula jadi yang hangat akan kelihatan asli. Ini termasuk coklat warna, kuningochery Bayangan dipilih dengan mengambil kira perabotdi dalam bilik dapur, ruang tamu seluruh rancangan bilik. Bayangan dipilih dari yang paling gelap hingga yang paling ringan.

Satu lagi ditambah yang bergantung kepada kaedah pemasangan, saiz panel itu sendiri, dan pencahayaan di dalam bilik gabus akan kelihatan berbeza.

Bayangan itu dipilih dengan perabot

Bayangan itu dipilih dengan perabot

Terdapat tekstur tradisional lantai gabus, serta warna-warna asli yang luar biasa dengan kemasukan terang, reka bentuk yang menarik.

Selain gabus yang biasa ada juga photopark, photocap dari gabus. Inovasi sedemikian menjadikan lantai tidak membosankan dan membosankan seperti dahulu.

Teknologi membolehkan meniru gabus di bawah pelbagai kayu langka dan mahal, contohnya, pain atau oak. Bagi mereka yang menginginkan sesuatu yang eksotik, satu varian yang luar biasa ditawarkan - gabus ini ditiru sebagai walnut, Karelian birch, zebrano, rosewood. Kesan ini dicapai dengan menggunakan lembaran nipis kayu dari 0.1 hingga 10 mm ke tekstur gabus.

Tahan kepada pelbagai bahan kimia

Tahan kepada pelbagai bahan kimia

Untuk mendapatkan kesan salutan array, anda perlu meletakkan dek gabus. Selain itu, dengan bantuannya, anda boleh meniru:

 • batu kecil;
 • pasir dan batu;
 • bata;
 • bumi.

Sesuai untuk ruang tamu yang cerah

Sesuai untuk ruang tamu yang cerah

Ia akan kelihatan seperti satu langkah yang menarik di pedalaman bukan sahaja dari bilik, tetapi juga dari dapur, lorongruang tamu.

Cork akan berfungsi sebagai lapisan yang boleh dipercayai, dengan syarat ia dibuat mengikut semua peraturan dan tidak ada kesilapan semasa pemasangan.

Laminate flooring memberi sejuk. Gabus, sebaliknya, mengeluarkan haba, ia akan menjadi selesa untuk berjalan di atasnya dengan kaki kosong.

Lebih mudah membersihkannya, kerana tidak ada lopak dan pelbagai jejak yang ditinggalkan di atasnya, tiada debu yang terkumpul. Dan untuk tidak melihat penyok dari perabot, anda perlu membeli muncung merasakan.

Lantai ini mengeluarkan haba

Lantai ini mengeluarkan haba

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Laminate di pedalaman di lantai, dinding, siling - 100+ Foto, olehpetua berguna dan cadangan mandatori

kembali ke menu ↑

Reka bentuk

Warna utama gabus kelihatan sangat menarik. Perlindungan sedemikian boleh diletakkan di mana-mana bahagian rumah, walaupun bilik mandi. Ia lembut dan nyaman, bagus untuk mana-mana bilik dan sesuai di pedalaman klasik, dan dalam gaya seperti moden, berteknologi tinggipelopor minimalisme.

Perumahan gaya klasik akan dilengkapi dengan lapisan sedemikian. Di dalam sebuah apartmen, segala-galanya akan kelihatan jelas, ringkas, dengan jumlah minimum unsur-unsur hiasan, tanpa apa-apa tambahan.

Daun tiada residu dan tidak mengumpul habuk.

Daun tiada residu dan tidak mengumpul habuk.

Menggunakan gabungan gabus dan lamina boleh menyelesaikan masalah zon. Sebagai contoh, untuk membahagikan ruang tamu dan koridor yang sama. Oleh itu, anda boleh membuat lantai gabus gelombang licin berhampiran gerbang atau pintu di ruang tamu. Jika anda mengambil laminat cahaya, ia akan menjadi menarik untuk melihat dengan warna pasir gabus, dan garisan pemisahan akan ditarik.

Untuk memberikan keaslian dan keaslian di kawasan pedalaman, anda boleh meletakkan gabus jenis "jalan hutan". Cork adalah bahan yang unik dengan mana anda boleh mencipta corak yang unik.

Buat gambar yang unik

Buat gambar yang unik

Cork yang ditiru sebagai batu semulajadi sesuai untuk ruang tamu bergaya Mediterranean.

Untuk hi-tech, minimalism, loteng lapisan gabus yang sesuai, simulasi di bawah pukal konkrit.Bahan tersebut boleh digunakan walaupun di dalam bilik kanak-kanak, dan ia tidak akan kelihatan membosankan. Anda mesti memilih warna cerah yang berbeza panel.

Salutan ini sering digunakan di gim atau gim. Oleh kerana apabila objek berat jatuh di atas lantai, tidak akan ada jejak, tidak akan ada retak atau calar, dan tidak akan ada bunyi seperti itu.

Sangat baik mengekalkan apa-apa yang jatuh di permukaan

Sangat baik mengekalkan apa-apa yang jatuh di permukaan

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Panduan kepada Jenis Lantai (140+ Gambar) yang boleh anda lakukan sendiri di rumah persendirian

kembali ke menu ↑

Kombinasi warna

Reka bentuk dalaman boleh didekati dengan idea menggabungkan warna. Ini membantu mewujudkan kemasan lantai yang bergaya dan luar biasa. Dengan cara ini, kaedah ini juga digunakan untuk hiasan dinding.

Anda boleh menggabungkan beberapa warna bersama-sama. Jadi corak dicipta, tempat diperuntukkan, zon. Ini adalah idea yang baik untuk bilik-bilik yang luas.
Buat beberapa corak di atas lantai.

Buat beberapa corak di atas lantai.

Terdapat juga gabungan kompleks kesesakan lalu lintas. Pilihan ini sesuai untuk ruang tamu yang besar. Gambar itu, corak dipilih lebih sukar. Sebagai contoh, anda boleh membuat gabus dengan bintang-bintang oktagon di atasnya. Atau letakkan gabus dalam pola corak papan, dengan warna-warna bergantian.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Jubin di lantai di koridor (245+ Foto) - Bagaimana untuk memilih dan meletakkan? Pilihan moden dan cantik

kembali ke menu ↑

Percetakan foto

Untuk membuat dalaman yang bergaya dan asli, anda boleh menggunakan percetakan foto. Gunakan teknologi seperti Cetak. Lapisan nipis tekstur bahan apa pun yang wujud dalam alam ditutupi di atas gabus. Lebih kerap melakukan tiruan:

 • granit;
 • pasir;
 • marmar;
 • logam;
 • pelbagai jenis kayu;
 • kadang-kadang menggunakan cetakan jerami.

Lantai gabus seni modular

Lantai gabus seni modular

Terdapat standard kosong, yang merupakan asas untuk percetakan. Ia digunakan dalam pembuatan gabus itu sendiri. Perbezaannya ialah di sini ia digilap, memberikan kelancaran sempurna untuk permukaannya, ditutup dengan cat putih.

Terdapat susun atur imej yang dicipta oleh program ini, sehingga 10 keping.. Ini perlu supaya papan lantai yang disusun berdampingan tidak diulangi. Mereka mesti membuat sejenis lapisan pepejal, yang maksimum sesuai dengan asas yang asal.

Tukar kepada pilihan yang lebih mudah dan praktikal

Tukar kepada pilihan yang lebih mudah dan praktikal

Selepas lukisan digunakan untuk gabus, ia diliputi tiga kali dengan varnis. Ini adalah perlu untuk mengelakkan pemadaman awal daripada corak.
Lembaga
Anda boleh yakin tentang kualiti tiruan gambar seperti berikut: bandingkan beberapa gambar susun atur yang siap sedia, dan cari perbezaan. Mereka haruslah minimum.

Dengan bantuan gabus anda boleh menambah pedalaman apa pun. Dia akan menambah kesegaran, ringan, akan dapat memberi keaslian dan keaslian. Dengan tingkat seperti gabus, anda boleh bereksperimen mengikut kehendak, menjadikan rumah itu cantik, selesa dan bergaya.

Jangan lupa untuk merapikan lantai

Jangan lupa untuk merapikan lantai

Cork adalah bahan penamat yang baik.. Jika dijaga dengan betul, ia akan bertahan lama. Juga, pelbagai pilihan warna, keupayaan untuk meletakkan cetakan membolehkan anda membuat reka bentuk yang menarik dan unik. Sekiranya anda mematuhi semua syarat yang diperlukan oleh teknologi, maka penutup boleh dibentangkan secara berasingan, ini akan membantu untuk menyelamatkan sejumlah besar. Tetapi, jika pengetahuan dalam perkara ini tidak mencukupi, lebih baik untuk mendapatkan bantuan khusus.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Rugs, teka-teki untuk kanak-kanak - Lantai lembut: membangun dengan keselesaan (145+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Jenis lapisan

Kulit yang diproses dari gabus oak jatuh ke pengguna dalam bentuk ini:

 • Kesesakan lalu lintas teknikal - dihasilkan dalam bentuk gulung, pinggan. Bahan yang digulung boleh digunakan hanya sebagai substrat untuk lapisan penamat pelbagai jenis.
 • Palam kunci (lantai gabus terapung, parket cork) - lamina mudah dari hardboard ditekan (MDF), yang mempunyai kunci clique. Gabus dilekatkan di atas, di bawahnya.
 • Jubin gabus dengan pelbagai saiz - menggunakan jubin gabus mencipta corak yang kompleks, dibahagikan secara visual ke bilik.

Lantai istana dengan percetakan foto

Lantai istana dengan percetakan foto

Pilihan salutan gabus bergantung pada keinginan dan keinginan pemiliknya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Apa lantai cahaya seperti di pedalaman - Kekuatan dan kelemahan (265+ Foto)

kembali ke menu ↑

Faedah

Kelebihan utama gabus berasal dari ciri-ciri bahannya. Ia mempunyai struktur berliang yang baik. InSemua liang dimeteraikan dan mengandungi campuran nitrogen, oksigen. Struktur sedemikian memberikannya dengan ciri-ciri seperti cahaya, ketahanan, keanjalan.

Pilihan plag dinding

Pilihan plag dinding

Atas dasar ini, kualiti positif gabus berikut boleh dibezakan:

 • Rintangan ubah bentuk. Jejak perabot mungkin tetap di linoleum, perkara yang sama berlaku pada gabus. Tetapi, dalam kes kedua, fenomena ini bersifat sementara, selepas penyusunan semula, permukaan mengambil bentuk asalnya. Di samping itu, jika anda menjatuhkan objek berat, tidak akan ada jejak tersisa.
 • Hangat. Cork meliputi, tidak seperti jubin, linoleum, marmar hangat ke sentuhan, kerana perlahan-lahan menyerap haba yang berasal dari orang itu sendiri.
 • Keramahan alam sekitar. Ini dibuat daripada bahan semula jadi. Atas dasar ini, kelebihan tambahan adalah perlindungan terhadap radioaktif dan radiasi lain.
 • Rintangan Slip. Keuntungan ini membolehkan anda memohon salutan seperti itu di tangga, serta di tempat awam.
 • Penebat bunyi yang baik. Lantainya sememangnya akan menyekat pelbagai bunyi, bunyi bising di premis.Jadi, jiran-jiran tidak akan mendengar trampling kanak-kanak, atau gemuruh kerosakan benda berat mana pun. Ini terpakai hanya untuk bunyi bising di pangsapuri ini, ia tidak menghilangkan bunyi dari pangsapuri berdekatan.

Salutan mempunyai struktur berliang yang baik.

Salutan mempunyai struktur berliang yang baik.

 • Kebersihan. Cork mempunyai ciri-ciri anti kondensasi. Di atasnya acuan kurang terbentuk, kakisan tidak ditandakan, dan bahan tersebut dilindungi dengan baik dari kesan stim. Lantai ini tidak memerlukan penjagaan khas. Jika ia agak kotor, lap dengan kain atau gunakan pembersih vakum.
 • Bahan-bahan hipoallergenik. Tiada habuk yang terkumpul di permukaan ini. Ia memudahkan kehidupan harian alahan. Lantai ini akan relevan untuk digunakan di institusi perubatan.
 • Ketahanan. Bergantung kepada kualiti pemasangan dan ciri-ciri salutan, pengeluarnya memberikan jaminan 10-20 tahun.
 • Kesan ortopedik. Salutan itu mempunyai kadar susut nilai yang baik, yang membantu mengurangkan beban pada kaki, tulang belakang semasa berjalan.

Sangat mudah dibersihkan dan dicuci.

Sangat mudah dibersihkan dan dicuci.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Jubin lantai seramik - dengan cinta dari Sepanyol. 240+ (foto) untuk dapur, bilik mandi, lorong

kembali ke menu ↑

Kelemahan

Tiada bahan yang akan menjadi mudah dalam semua aspek dan tidak mempunyai kelemahan. Terdapat sisi negatif untuk penggunaan gabus untuk lantai:

 • Kos yang tinggi. Jika gabus berkualiti ini, diperbuat daripada venir pepejal, ia akan banyak mahal. Harga liputan sedemikian boleh melebihi kos. laminate flooring atau parket. Ini tidak termasuk kos pemasangan, bahan tambahan yang dibina oleh pembina.
 • Kekuatan air mata yang lemah. Cork adalah tahan terhadap ubah bentuk, tetapi tidak semua. Salutan boleh merosakkan tumit stiletto, cakar kucing, kaki perabot tajam yang diperbuat daripada bahan logam.
 • Bengkak. Kerana terdedah kepada kelembapan terapung terapung yang tinggi dapat membengkak. Semua kerana MDF - asas salutan, bahan ini membengkak dari kelembapan. Oleh itu, penutup lantai seperti itu tidak digalakkan untuk digunakan di bilik mandi dan bilik dengan kelembapan yang tinggi.
 • Kesulitan yang lain. Terdapat juga sisi negatif seperti kekasaran. Oleh itu, permukaan mesti ditutup dengan pelbagai komposisi. Kesukaran mungkin bergantung pada pekali geseran. Jika ia tinggi, maka tapak selipar dan kaus kaki lembut boleh haus. Sekiranya kadar sangat rendah - liputan ini akan berapa banyak.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Memilih lantai gabus

Cork

Apa yang begitu baik dengan lantai ini?

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Semua kebaikan dan keburukan lantai sedemikian adalah relatif. Semua orang mengambilnya untuk kualiti tertentu.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 100 gambar)

7.6 Skor Jumlah
Lantai gabus

Memilih gabus di lantai, anda memilih ketahanan dan kepraktisan. Ia mempunyai banyak kelebihan daripada pilihan lain. Dan yang paling penting adalah panas dan tahan terhadap ubah bentuk. Ketahui semua nuansa dalam bekerja dengannya. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
7
Ketersediaan permohonan
7.5
Pendedahan topik
9.5
Kebolehpercayaan maklumat
6.5
Kebaikan
 • Rintangan kepada ubah bentuk.
 • Lantai yang dipanaskan.
 • Keramahan alam sekitar.
 • Rintangan slip.
 • Penebat bunyi yang baik.
 • Kebersihan
 • Bahan-bahan hipoallergenik.
 • Ketahanan
 • Kesan ortopedik.
Cons
 • Kos yang tinggi
 • Kekuatan tegangan yang lemah.
 • Bengkak.
 • Kesulitan yang lain
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk