Katil sofa lurus dan sempit moden dengan tempat tidur dari "A" hingga "Z" (175+ Foto di dapur dan di ruang tamu)

Uthmaniyyah Soviet sudut lama, dengan sifat wajib - pad mewah pudar dan permaidani murah tergantung sedih di dinding, lama hilang. Hari ini, yang paling popular adalah sofa langsung dengan tempat tidur.

Kandungannya:

Sofa dunia

Katil sofa bukan sahaja sebahagian daripada pedalaman bilik tidur, bilik, kabinet, dan kadang-kadang dapur. Ini adalah, pertama sekali, sebuah puak puak, yang diperlukan untuk menggunakannya untuk tujuan yang dimaksudkan. Walau bagaimanapun, jika selepas pembelian perabot tidak mengambil kira gaya bilik, pengambilalihan baru mungkin kelihatan tidak sesuai. Sofa yang berwarna-warni di pejabat yang ketat, ini jelas adalah payu dara, dan juga satu yang kejam - dibuat daripada kulit tulen pada kaki rosewood - dalam kanak-kanak bilik.

Sofa kulit dalam warna kuning air

Sofa kulit dalam warna kuning air

Berbagai jenis, warna, gaya dan ciri-ciri reka bentuk yang tak terhingga dapat mengelirukan sesiapa yang merancang untuk menaik taraf "taman sofa" di pangsapuri mereka.

kembali ke menu ↑

Ketoksikan sofa lurus

Sebagai tambahan kepada langsung yang dipertimbangkan terdapat beberapa jenis sofa, ada beberapa perkataan yang boleh dikatakan mengenai mereka. Sebagai contoh, perabot sudut baik kerana ia memerlukan sedikit ruang di dalam bilik. Walau bagaimanapun, mungkin terdapat kesukaran dalam pembangunan semula, - untuk pembelian masa depan, anda tidak semestinya mencari sudut yang sesuai di dalam apartmen. Atau mungkin tidak sesuai lebarnya, mungkin terdapat masalah lain. Dan untuk mengangkut sofa sudut, walaupun di dalam apartmen, anda perlu hampir membongkarnya.

Sofa pulau dan kompleks sofa menduduki kawasan yang luas di dalam bilik. Mereka sesuai hanya untuk pangsapuri yang luas. Dan jika anda menganggap bahawa kit pulau biasanya diletakkan di tengah-tengah bilik, ia boleh menakutkan walaupun pemilik perumahan besar.

Jika terdapat beberapa bilik - satu - dua, tidak kira betapa besarnya mereka, dengan menggunakan "pulau sofa", anda boleh dengan mudah menghalang apartmen.

Sebuah produk kecil akan mengambil sedikit ruang.

Sebuah produk kecil akan mengambil sedikit ruang.

Sofa lurus dipasang hampir di mana sahaja, terutamanya kerana pilihan pelbagai saiz dan dimensi sangat besar. Terdapat banyak jenis dengan gaya, dengan bahan pelapis, dengan cara lipatan, dengan bilangan tempat, dua, tiga bilik tidur, apa sahaja dan bagi siapa saja. Itulah sebabnya mereka sangat popular.

kembali ke menu ↑

Varieti

Saya akan memulakan klasifikasi sofa langsung mengikut saiznya. Lagipun, jika keputusan dibuat untuk membeli, jelaslah di mana perabot yang diperolehi akan. Dan berapa banyak ruang diperlukan untuk pemasangannya.

Lembaga
Ketika melawat kedai, perhatikan bahawa di salon besar, barang-barang besar mungkin kelihatan lebih kecil daripada yang sebenarnya. Pastikan anda menggunakan ukuran pita untuk pengukuran yang lebih tepat. Ia akan menjadi sangat menjengkelkan jika pembelian tidak sesuai di mana anda merancang untuk meletakkannya.
Adalah sesuai untuk membeli sofa lurus panjang untuk ruang tamu.

Adalah sesuai untuk membeli sofa lurus panjang untuk ruang tamu.

Jenis utama sofa:

 • Lurus panjang.
 • Besar dengan tempat tidur yang besar.
 • Sofa sempit. Uthmaniyyah untuk dapur.

Adalah sesuai untuk mendapatkan sofa lurus panjang untuk ruang tamu, kerana lebih banyak kawan dan orang tersayang anda yang sesuai di sofa, akan lebih bersenang-senang.

Saiz besar dan katil yang luas tidak akan berlebihan jika sofa akan berada di bilik tidur anda.

Sofa bersaiz sederhana sempit adalah baik untuk dipasang di dapur atau dalam kes-kes lain kekurangan ruang apartmen. Sebagai contoh, dalam popular pangsapuri studio. Kategori ini boleh disenaraikan di sofa kanak-kanak kecil dan remaja. Perbezaan utama perabot untuk kanak-kanak boleh menjadi pewarna kulit yang cerah dan kekurangan sudut tajam yang boleh menyakiti anak.

Pewarna kulit yang terang dan ketiadaan sudut tajam

Pewarna kulit yang terang dan ketiadaan sudut tajam

kembali ke menu ↑

Uthmaniyyah dan gaya popular. Bilik-bilik hidup

Kit ruang hidup langsung harus mewujudkan suasana yang selesa. Oleh itu, apabila memilih, adalah baik untuk memikirkan kombinasi gaya ruang tamu anda, perabot yang sudah berdiri dan sofa masa hadapan. Anda mungkin perlu melakukan beberapa permutasi di dalam bilik untuk memberi ruang kepada sofa yang anda suka.

Kadang-kadang akan menjadi baik untuk membuat beberapa perubahan: mengeluarkan beberapa perabot, atau, secara alternatif, tambah sesuatu yang menekankan gaya bilik dan melengkapkan perabot baru. Ia boleh menjadi meja kopi kecil di sebelah sofa, gambar itu atau pembiakan di dinding atau bahkan kecil tikar, perkara utama adalah untuk mencapai keselarasan seluruh kompleks.

Dan dalam beberapa kes terdapat sebab untuk mengubah gaya pedalaman sepenuhnya, jika model yang anda pilih akan keluar daripada itu.

Ruang tamu gaya klasik

Ruang tamu gaya klasik

Klasik gaya ruang tamu akan memerlukan padanan dengan rupa barangan yang dibeli dengan perabot yang ada. Pilihan yang sesuai akan menjadi sofa yang berpandangan neutral, lurus, diperbuat daripada bahan berkualiti, lebih baik daripada kulit tulen atau kulit hitam berkualiti tinggi.

Kehadiran elemen hiasan dalam prestasi akan kelihatan baik.

Gaya "Provence"Akan memerlukan anak sulung yang mudah, nyaman, lebih baik warna cahaya. Upholstery mungkin kain, tetapi berkualiti tinggi. Hiasan ini tidak boleh mempunyai unsur-unsur hiasan, tetapi mesti muat ke dalam hiasan bilik.

Moden - jika anda mematuhi gaya ini, anda perlu mengambil sekeping perabot dengan bentuk lancar, sebaik-baiknya dengan reka bentuk luar biasa. Asal-usul sofa dan, pada masa yang sama, kemasukannya yang harmonis ke ensemble ruang tamu umum akan mewujudkan kesan yang baik. Saya akan mengesyorkan trim kulit dalam warna sederhana dan ringan.
Kit ruang hidup langsung harus mewujudkan suasana yang nyaman.

Kit ruang hidup langsung harus mewujudkan suasana yang nyaman.

Minimalistik Reka bentuk mempunyai kecenderungan untuk ketiadaan selekoh yang tidak perlu dalam barisan perabot, kekakuan dan formaliti. Pada masa yang sama, terdapat surat-menyurat warna nada di seluruh ruang tamu.

Biasanya gaya ini disukai oleh orang-orang yang tidak biasa diganggu oleh objek-objek sekitarnya.

Sekiranya anda adalah penyokong gaya popular Hi-tech, anda akan berminat dengan perabot berfungsi dengan ruang penyimpanan. Secara luaran, gaya itu dekat dengan minimalisme dan sofa lurus warna-warna neutral dari kulit kulit akan menjadi pilihan yang kuat. Lagipun, kesederhanaan dan praktikal adalah yang paling penting.

Muzik negara mereka menganggap gaya "maskulin", ia akan lebih sesuai untuk mengekalkan pepejal, "kuat" - model yang memakai, warna yang saya pilih tidak terlalu terang, tetapi tidak hitam warna
Reka bentuk minimalis

Reka bentuk minimalis

Gaya art deco, untuk orang yang menghargai keanggunan luaran. Nah, dan perabot mesti mematuhi. Willy-nilly perlu memberi tumpuan pada peringkat tertinggi.Anda boleh mempertimbangkan model eksklusif kayu berharga, selalunya ia adalah karya seni buatan tangan dengan lengan tangan yang diukir dan penyaduran mahal, kadang-kadang perabot boleh dibuat untuk pesanan, atau anda boleh mengubah pengubahsuaian yang telah selesai.

Dalam kategori ini terdapat pilihan untuk memilih gred kain atau kulit (banyak syarikat Eropah yang terkenal menawarkan berpuluh-puluh jenis bahan penamat). Terdapat juga syarikat-syarikat yang menjual sofa untuk anjing dan kucing dari oak pepejal dengan trim baldu. Benar, perabot yang menyeronokkan ini tidak dilengkapi dengan katil lipat ganda.

Gaya Provence

Gaya Provence

kembali ke menu ↑

Ciri mekanisma lipat

Adalah jelas bahawa kehadiran berenang meningkatkan kawasan yang dimiliki oleh puak puak itu dalam keadaan terungkap. Dalam sesetengah kes, pemasangan pada jarak jauh dari dinding diperlukan. Ini adalah disebabkan oleh keunikan mekanisme susun atur sofa di kedudukan "tempat tidur".

Terdapat beberapa pilihan untuk lipatan sofa:

 • Buku atau Clickklak.
 • Katil Amerika dan Perancis.
 • Akordion mekanisme.
 • Sistem pelancaran.

Gaya loteng di ruang tamu

Gaya loteng di ruang tamu

"Buku" - pilihan yang paling biasa.

Ia adalah yang paling mudah dan boleh dipercayai. Transformasi ke dalam katil benar-benar dilakukan - "dengan satu gerakan tangan mudah" - walaupun kanak-kanak boleh mengurai sofa tanpa sebarang kesulitan khusus. Di bahagian bawah sofa boleh terletak kotak untuk menyimpan barang peribadi atau linen. Sisi negatif mekanisme ini ialah perabot beberapa model mesti dipindahkan setiap kali ia dibentangkan.

Clickklak - lebih baik dan difasilitasi oleh versi Perancis "buku".

Dalam sistem ini, belakang boleh dipasang di kedudukan biasa, pada sudut 45 darjah dan pada kedudukan kerang. Bingkai untuk sebahagian besar - dari profil logam ringan. Selalunya terdapat model dengan sarung yang boleh ditanggalkan, yang sangat praktikal.

Produk yang cantik dan bergaya dalam warna ungu

Produk yang cantik dan bergaya dalam warna ungu

Pengubahsuaian "evroknizhka" - berbeza di mana panel kerusi bergerak ke depan, dan panel belakang meletakkan di tempatnya.

Akibatnya, kami mendapat tempat tidur yang agak luas. Walau bagaimanapun, apabila dilipat, lebar kerusi mungkin kelihatan terlalu besar untuk orang-orang kecil, mereka akan tidak selesa untuk duduk, yang mesti diambil kira.

Clamshell Perancis - prinsip utama - tiga penambahan panel.

Ia perlu mengesyorkan sofa seperti itu untuk mereka yang tidak akan meletakkannya setiap hari. Sebagai contoh, apabila membeli perabot di bilik tetamu. Faktanya ialah untuk membentangkan sofa, ia perlu untuk menghapuskan beberapa unsur daripadanya setiap kali. Di samping itu, permukaan tempat tidur yang disediakan untuk katil tidak akan terlalu lancar.

Kotak untuk linen dalam model ini tidak hadir, kerana panel katil yang dilipat menduduki semua ruang di bawah tempat duduk. Satu lagi - satu ciri sofa sedemikian adalah kehidupan pendek mekanik.
Ruang tamu yang terang dan selesa

Ruang tamu yang terang dan selesa

Kerang Amerika (Sedaflex) adalah sistem yang lebih praktikal.

Baik untuk kegunaan harian. Ia menggunakan mekanisme berganda, bukan tambahan tiga, seperti dalam versi Perancis. Ia lebih kukuh dalam pembinaan dan model yang agak mudah. Walau bagaimanapun, salah satu penyakit katil lipat Perancis kekal - permukaan yang tidak rata selepas transformasi menjadi tempat tidur.

Akauntan sofa, tidak syak lagi, akan menarik minat pemilik ruang kecil.

Hakikatnya adalah bahawa walaupun katil di dalam keadaan terbentang sangat luas, dalam keadaan dilipat, sofa ini menempati ruang ruang minimal. Dalam kes ini, kehadiran kotak untuk linen dan barang peribadi, atau terdapat satu set lengkap, atau anda boleh memasang sebagai pilihan tambahan. Reka bentuknya sangat gigih, mekanisme itu beralih mengikut prinsip akordion.

Sofa terang seperti kemuncak bilik

Sofa terang seperti kemuncak bilik

Mekanisme roll-out - yang paling boleh dipercayai dari semua jenis dengan beg tidur. Blok bawah sofa hanya memanjang ke hadapan pada roda. Walau bagaimanapun, sesetengah mungkin tidak suka kedudukan katil terlalu rendah, tetapi kawasannya biasanya besar. Salah satu aspek negatif dari sistem susun atur ini adalah ancaman berpotensi ke lantai dari sisi roda untuk kegunaan jangka panjang. Laminate flooring atau parket hanya boleh ditolak.

kembali ke menu ↑

Pengisi

Keselesaan kami bergantung kepada apa yang kami tidur. Dari apa yang kita nafas - kesihatan kita. Ini amat sesuai untuk alergi. Pengisi perabot lembut murah tidak selamat untuk kesihatan. Oleh itu, tertarik dengan sofa pengeluar yang kurang dikenali, terutamanya model murah, tidak akan berlebihan untuk meminta penjual apa yang digunakan untuk pemadat.

Pengisi perabot lembut murah tidak selamat untuk kesihatan

Pengisi perabot lembut murah tidak selamat untuk kesihatan

Pada masa ini terdapat dua jenis asas mengisi pada reka bentuk: dengan blok mata air dan tanpa itu.

kembali ke menu ↑

Reka bentuk blok musim bunga

Blok musim bunga boleh berupa bonnels - iaitu, mata air terpisah saling berhubungan. Kelengkungan di bawah beban satu musim bunga melengkung yang berdekatan. Diameter purata mata air adalah kira-kira 10 cm; kira-kira 100 mata air adalah dalam setiap meter persegi.

Perlu dipertimbangkan bahawa lebih kecil diameter mata air dan lebih besar bilangannya bagi setiap unit kawasan, lebih baik sifat ortopedik bonnells. Springs sering ditutup dengan lapisan kuda, busa poliuretana, dan kadang kala - coir kelapa. Kekerasan kerusi dan belakang akan bergantung kepada salutan sedemikian. Kehadiran bingkai keluli akan membantu mengekalkan bentuknya lebih lama.
kembali ke menu ↑

Blok spring bebas

Mata air, dipintal dalam bentuk silinder, diselaraskan setiap satu dalam penutup kain. Dengan kaedah ini, mereka tidak menyentuh antara satu sama lain dan tidak mengeluarkan sebarang bunyi. Mata air dengan diameter kira-kira 5-6 cm adalah 250 keping setiap meter persegi. Oleh kerana setiap mata air dimampatkan secara bebas, ini memberikan keselesaan yang lebih besar kepada pemakai, berat badannya meletakkan tekanan pada kawasan tempat tidur secara merata.

Walau bagaimanapun, dalam pembuatan sofa yang jarang digunakan.

kembali ke menu ↑

Struktur tanpa blok musim bunga

Boleh dibahagikan dengan ketegaran prestasi - masing-masing: lembut dan keras.

Buih poliuretana dari blok - dalam orang biasa mereka dipanggil sandwic, ini adalah kepingan tebal ketumpatan yang berbeza. Di bengkel perabot, bahagian yang sesuai dipotong daripada mereka - belakang, tempat duduk, dan kemudian bersarung dengan pelbagai bahan.

Terdapat teknologi untuk menggunakan buih poliuretana yang dibentuk. PPU cair dituangkan ke dalam bentuk sebelum dimasak - bantal, belakang dan mendapatkan produk siap, ia tetap hanya untuk menjaga penyaduran. Casting mempunyai bentuk kualitatif yang tidak dapat diperolehi dengan kaedah lain, walau bagaimanapun, kerak terdapat pada permukaan unsur cast akibat pemanasan pada saat menuangkan ke dalam cetakan. Lapisan poliuretana padat ini hampir tidak membenarkan udara dan mampu menghasilkan kesan rumah hijau.

Warna putih tidak pernah keluar dari fesyen

Warna putih tidak pernah keluar dari fesyen

Dalam keadaan PUF akan hancur, jadi kain, yang ditutup dengan unsur-unsur buih, mesti menjadi legap.

Terdapat PUF pelbagai ketumpatan. Semakin padat bahan jenis pemadam ini, semakin lama sofa akan bertahan. Lembapan PU kepadatan rendah boleh digunakan hanya pada pad hiasan. Dengan cara ini, parameter pembungkusan mesti dinyatakan dalam pasport.

Bola polistirena - pengisi jenis ini sama dengan busa dihancurkan dalam bentuk bola kecil.

Walaupun pengisi itu sangat selesa untuk orang yang duduk, ia dengan cepat dimampatkan dan mungkin perlu untuk mengisi. Oleh itu, ia sering digunakan dalam beg kacang.

Sintepon adalah salah satu jenis yang paling murah.. Ia terdiri daripada serat poliester, sama dengan kain tebal. Kelemahan terbesar adalah bahawa ia mengekalkan bentuknya dengan buruk dan akhirnya runtuh. Selalunya digunakan bersempena dengan jenis pembungkusan lain, sebagai lapisan terakhir.

Produk kreatif

Produk kreatif

Oleh kerana kekurangan piawaian tertentu untuk pengeluaran sintepon, dan menggunakan bahan kitar semula dalam penciptaannya, pembungkusan itu boleh memudaratkan kesihatan.

Sintepukh - dalam bentuknya ia menyerupai semulajadi; dalam pengeluaran ia diperoleh hasil daripada pemprosesan poliester dan silikon. Ia sangat tebal dan lembut, sering digunakan untuk membuat lengan dan bantal. Cemerlang mengekalkan bentuknya dan tidak mengumpul sendiri kulat dan mikroorganisma lain.

Comforel - zarah-bola sifat sintetik, diperolehi daripada poliester.

Terdapat dalam kusyen kusyen sofa, kusut ottomans.

Elegance dalam warna kuning air

Elegance dalam warna kuning air

Durafil juga merupakan bahan sintetik. Ia dibuat sedemikian rupa sehingga lapisan atas - serat, seolah-olah tumbuh dari lapisan bawah - asas. Akibatnya, pembungkusan lebih elastik dan mengekalkan bentuknya dengan baik. Tidak menyerap kelembapan, secara amnya tidak membakar, tidak menyimpan bakteria dan mikroorganisma.

Periotek - menyerupai selimut tebal yang besar. Ia diperbuat daripada bahan mentah semula jadi (kapas, bulu) dan poliester. Oleh itu, ketumpatan pembungkusan akan berbeza, serta ketegaran sofa.

Holofiber adalah gagasan saintis Rusia, yang digunakan sejak tahun 2004. Sifat-sifat bahan yang unik, harganya agak rendah, jadi secara beransur-ansur menggantikan banyak bahan serupa yang lain. Serat sintetik dipintal supaya hasilnya menjadi bahan dengan sejumlah besar mikrokomputer dalaman, sementara mempunyai struktur yang agak seragam.

Bentuk dan kehangatan yang baik. Tidak menyerap kelembapan atau bau, tidak takut cahaya matahari, tidak mengumpul mikroorganisma, dengan mudah mengembalikan bentuknya.
Pilihan yang mudah untuk membaca buku dengan secawan kopi

Pilihan yang mudah untuk membaca buku dengan secawan kopi

Dalam pembuatan perabot di atas perabot digunakan di mana-mana.

Getah semulajadi - dihasilkan daripada jus hevea Brazil dan jenis lain pokok getah. Semasa pemvulkanan, bahan dengan berjuta-juta mikrokompleks diperolehi. Bahan ini luar biasa untuk keramahan alam sekitar yang mutlak, tidak pernah menyebabkan alergi.

Satu-satunya negatif adalah kos yang tinggi. Oleh itu, ia terdapat di kedalaman model teratas.

Getah busa - lama, jenis, - bahan termurah. Ini mungkin salah satu kebaikan. Dari masa ke masa, ia mengurangkan, menggulung, terutamanya - jika digunakan dalam pembuatan kerusi dalam bentuk kepingan.

Lembaga
Oleh itu, lebih baik memilih perabot kerusi, yang menggunakan potongan busa getah padu. Dalam sesetengah model, getah busa diletakkan sebagai bahan tambahan.
Ruang tamu sebuah rumah negara yang bergaya

Ruang tamu sebuah rumah negara yang bergaya

Akibatnya, kita dapat menyedari bahawa tidak ada bahan universal untuk pemadat sofa. Ia semua bergantung kepada tujuan pemerolehan. Jika anda memerlukan sofa untuk tidur, lebih tepat - untuk kegunaan harian, maka pemadaman blok musim bunga, holofiber atau busa lebih baik. Selain itu, mata air dianggap sangat tahan lama - sehingga 10 tahun. Dan blok musim bunga bebas juga sangat selesa untuk tidur.

Holofiber akan berlangsung 5 - 10 tahun. Dari segi kemudahan juga baik. Dalam kategori yang sama terdapat juga PPU, mengenai hayat perkhidmatan dan kemudahan.

Orang luar adalah buih getah, berkhidmat secara purata sehingga 5 tahun.

Walau bagaimanapun, jika sofa akan digunakan sangat jarang (seperti yang dimaksudkan), maka hampir semua bahan akan dilakukan.

kembali ke menu ↑

Sarung tangan

Kulit asli adalah pilihan yang paling praktikal dan mahal. Ia masuk akal untuk memilih reka bentuk ini, jika ia digabungkan dengan gaya bilik anda. Kulit digunakan untuk pelbagai jenis tekstur:

 • berkilat;
 • matte;
 • dengan imej bercetak;
 • perhiasan.

Di satu sisi, sofa yang dibuat dari kulit asli kelihatan pepejal, tidak memerlukan penjagaan yang tetap dan sangat tahan lama. Walau bagaimanapun, ia adalah bernilai mengingati bahawa walaupun kulit yang berkualiti tinggi akhirnya retak dan abrades. Kulit belanjawan mempunyai kehidupan perkhidmatan yang lebih pendek. Tidak ada gunanya walaupun bercakap tentang kos perabot yang dibuat dari kulit asli.

 Kulit asli adalah pilihan yang paling praktikal dan mahal.

Kulit asli adalah pilihan yang paling praktikal dan mahal.

Kapas adalah semula jadi dan, oleh itu, jenis reka bentuk mesra alam untuk perabot. Ia harus digunakan untuk perabot bilik kanak-kanak. Lebih-lebih lagi, kelemahan seperti memakai cepat dan kehilangan warna oleh bahan, sebagai peraturan, tidak akan relevan dalam kes ini. Kanak-kanak akan membesar, sofa baru akan dibeli.

Walau bagaimanapun, perabot akan berfungsi selama 5-6 tahun, dan impregnations kain baru, yang kadang-kadang digunakan oleh pengeluar, boleh memanjangkan hayat perkhidmatan hingga 7-8 tahun.

Jacquard adalah bahan yang cantik dan tahan lama. Ia adalah sedikit tertakluk kepada pergeseran, cahaya matahari juga tidak akan membahayakannya. Pelbagai warna dan corak tekstural (kadang kala benang perak dan emas digunakan) menjadikan bahan ini sangat menarik.

Flock adalah gabungan sintetik sintetik dan kapas organik (65 hingga 35 peratus). Rasanya seperti baldu. Banyak pengeluar menganggap bahan ini sebagai salah satu yang terbaik, terutamanya kerana banyaknya warna tidak kurang daripada Jacquard. Dan para pemiliknya sangat bersemangat tentang dirinya: kecantikan, ketahanan, rintangan yang sangat tinggi (walaupun kerosakan mekanikal). Mudah dijaga, bersih. Tidak pudar di bawah sinar matahari.

Kapas adalah sejenis reka bentuk perabot yang semula jadi dan mesra alam.

Kapas adalah sejenis reka bentuk perabot yang semula jadi dan mesra alam.

Tolak kecil dianggap sebagai penyerapan bau yang tinggi, jadi anda tidak boleh menggunakannya di perabot dapur.

Chenille - bahan ini juga sangat biasa untuk hiasan perabot dan juga hibrid sintetik dan gentian semulajadi. Tidur malam yang tebal dan lembut menyebabkan sensasi yang menyenangkan, serta penampilan upholsteri. Mengendalikan ujian khas menunjukkan bahawa penentangan terhadap lelasan - ini adalah salah satu juara, bertahan sekitar 70 juta kenalan (sentuhan), yang boleh dibandingkan dengan tempoh sekitar 50 tahun operasi! Untuk menjaga bahan tersebut hanya memerlukan pembersih vakum dan kain lembab (atau span).

Sutera - pembuat perabot moden jarang menggunakan sutera semulajadi sebagai bahan untuk upholsteri perabot. Penamat semacam itu boleh didapati di barang mahal, mewah atau model tersuai. Walaupun keanggunan luar, sutera semulajadi sangat tahan lama. Dan sementara itu adalah baik dari sudut pandangan kebersihan alam sekitar, tidak menyebabkan alahan, antistatik (tidak mengumpul caj elektrik, seperti bulu).

Pada masa yang sama, sutera licin sangat menyenangkan untuk sentuhan dan cantik dalam penampilan. Bercakap tentang banyak warna tidak perlu, teknologi lama yang berabad-abad untuk menghasilkan kain sutera memberikan kemungkinan yang tidak terhad untuk membuat apa-apa lukisan dan perhiasan.

Jacquard - bahan yang cantik dan tahan lama

Jacquard - bahan yang cantik dan tahan lama

Tapestry - salah satu bahan yang diuji paling lama untuk upholsteri, digunakan oleh tukang di Zaman Pertengahan.

Walau bagaimanapun, permaidani moden dibuat dengan penambahan sintetik, yang meningkatkan ketahanan dan kekuatan tegangannya. Kapas akan sekurang-kurangnya 40% dan sehingga 80%. Sebagai peraturan, kain dirawat dengan impregnations khas.

Banyak warna yang berbeza, imej pada kain, malah plot keseluruhan. Malangnya, permaidani cenderung memudar di bawah pengaruh cahaya matahari, jadi sofa, yang diselipkan olehnya, adalah lebih baik untuk meletakkan sejauh mungkin dari tingkap. Kelemahan tunggal ini diimbangi oleh kesan bahan mewah yang boleh digunakan, sebagai contoh, untuk gaya. moden.
Velor beige sofa

Velor beige sofa

Arpatek adalah bahan yang mudah dibuat untuk menutup kerusi kereta. Oleh itu, ia agak serba boleh dan tahan terhadap lelasan. Strukturnya lebih seperti kulit semula jadi nipis. Bahan tahan lama, tidak takut sinar matahari, memegang warna dengan baik, tidak melekat pada badan. Ia diperbuat daripada viscose, kapas dan poliuretana, dan dengan itu tahan kelembapan dan mudah dibersihkan.

Penamat sedemikian boleh didapati pada salinan mahal dan elit.

Penamat sedemikian boleh didapati pada salinan mahal dan elit.

Pakar menasihati apabila memilih bahan upholstery untuk mempertimbangkan bagaimana sofa akan digunakan. Dengan penggunaan dan lipatan yang kerap, adalah disyorkan untuk membeli perabot dengan kandungan sintetik yang tinggi dalam selongsong, kerana bahan tersebut lebih tahan lama dan tahan terhadap lelasan.

Untuk bilik-bilik kanak-kanak perabot yang sesuai dengan pengilat semula jadi, yang tidak akan menjadi sukar untuk membersihkan dan mengekalkan.Ini mungkin kapas shenill.
 Ruang tamu memerlukan perabot yang bergaya, dengan mengambil kira hiasan bilik

Ruang tamu memerlukan perabot yang bergaya, dengan mengambil kira hiasan bilik

Ruang tamu memerlukan perabot yang bergaya, dengan mengambil kira hiasan bilik. Pada masa yang sama, perabot harus praktikal dan tahan lama.

Kambing, kulit dan arpatek di sini akan sangat membantu jika anda boleh mengambil sampel yang berkualiti.

Sofa adalah pengambilalihan yang tinggal dengan anda untuk masa yang lama.

Sofa adalah pengambilalihan yang tinggal dengan anda untuk masa yang lama.

Dan untuk memasang sofa di pejabat atau dewan, masuk akal untuk mempertimbangkan pilihan untuk memasang perabot yang dibuat dari kulit asli, di sini penampilan akan memainkan peranan utama. Sebagai tambahan kepada upholstery itu hendaklah kualiti dan lengan dan kaki. Terdapat banyak model teratas dengan unsur-unsur ukiran dari kayu dan kulit yang berharga.. Model sedemikian ditawarkan bukan sahaja oleh pengeluar jenama Eropah terkenal di dunia, seperti Halo est. 1976, tetapi juga pengeluar Rusia, Belarus, yang cukup baik, sebagai contoh, Pinskdrev.

Bagaimana hendak memilih sofa?

Petua dan cara

8.5 Skor Jumlah
Memilih sofa

Setakat ini, pilihannya sangat besar. Agar pilihan ini betul, pemahaman yang jelas diperlukan untuk produk yang sesuai dengan anda, yang mana perabot yang anda beli siap untuk dikorbankan dan yang mana yang harus ditinggalkan. Sudah tentu, memandangkan kos perabot. Sofa adalah pengambilalihan yang kekal dengan anda untuk masa yang lama, kemudahan dan kualitinya sama ada untuk anda dan orang yang anda sayangi, atau secara berkala merosakkan mood anda sekiranya pembelian gagal. Oleh itu, adalah penting untuk mendekati pemilihan dengan berhati-hati. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Pemilihan model yang besar di kedai
 • Keterlaluan (terdapat katil)
 • Kemungkinan pemasangan di hampir mana-mana bilik, walaupun di dapur
Cons
 • Ramai model perlu dipasang pada jarak jauh dari dinding jika katil digunakan dengan kerap.
 • Perabot dari bahan mahal mempunyai kos yang tinggi.
 • Sesetengah jenis upholsteri memerlukan pematuhan dengan syarat-syarat khas (pemasangan sejauh mungkin dari cahaya, keperluan penjagaan penutupan)
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk