Perabot bilik mandi: Ciri-ciri pilihan tenggelam dengan batu karang - bagaimana tidak boleh disalah anggap? (190+ Foto)

Pereka semasa semakin memilih untuk kabinet bilik mandi, dan saya menyokong sepenuhnya mereka. Keseimbangan antara kemudahan dan daya tarikan mencipta tahap keselesaan yang tinggi. Apabila mereka bentuk bilik mandi, perkara utama bukan sahaja untuk melengkapkannya dengan indah, tetapi juga untuk melakukan segala-galanya dengan cara menggunakan perabot dan perabot kebersihan adalah mudah.

Kandungannya:

Tenggelam dengan kabinet atau tulip biasa - yang lebih baik?

Apabila saya memulakan pembaikan di apartmen kecil saya, soalan itu timbul - bagaimana ia memberi manfaat kepada penggunaan ruang berguna di dalam bilik mandi?

Kabinet ini akan mewujudkan keselesaan yang tinggi.

Kabinet ini akan mewujudkan keselesaan yang tinggi.

Sepanjang hayat dewasa saya, saya menggunakan tulip tenggelam. Ia tidak mungkin sekurang-kurangnya ada seorang yang tidak tahu apa yang dia kelihatan seperti: keranjang biasa yang terletak pada kaki. Ia tidak kelihatan besar, menggabungkan dengan banyak gaya dan memainkan peranan utamanya di bilik mandi.

Satu lagi plus tulip - kaki menyembunyikan semua komunikasi. Untuk menyimpan pelbagai aksesori isi rumah dan mandi di sebelah sinki, anda perlu memasang kekaki atau dipasang almari. Kawasan ruang diduduki pada masa yang sama beregu.

Tenggelam tulip di pedalaman

Tenggelam tulip di pedalaman

Saya dapati pengganti yang dijual untuk dijual - sink dengan alas, di mana kedua menggantikan batang tulip dan berfungsi sebagai perabot berasingan untuk menyimpan semua yang diperlukan. Saya rasa ini adalah salah satu pembelian terbaik untuk bilik mandi saya.

Mengetahui langkah asas pembuatan sesuatu produk, anda boleh melindungi belanjawan anda daripada perbelanjaan yang tidak perlu.
kembali ke menu ↑

Peraturan pemilihan imej kecil

Apabila saya menyentuh isu membeli dengan teliti, ternyata bahawa pelbagai jenis basuh besar. Perbezaan antara model yang berbeza bukan hanya dalam data luaran, tetapi juga dalam kandungan dalaman, bahan-bahan dari mana ia dibuat, jenis pemasangan. Saya memutuskan untuk memahami kerumitan asas pembuatan struktur supaya dapat memilih pilihan terbaik tanpa bantuan luar.

Pelbagai kerang sedemikian besar

Pelbagai kerang sedemikian besar

Untuk kelebihan seperti pelbagai fungsi, berdiri. Anda boleh membelinya siap atau memerintahkannya mengikut parameter individu - maka anda boleh merancang mengisi diri anda di dalamnya. Untuk kabinet di bawah sink sink:

 • jenis yang berbeza rak, termasuk dengan pelarasan ketinggian;
 • laci;
 • bakul pakaian terbina dalam.

Semakin besar saiz meja malam itu, semakin banyak pula yang dapat anda berikan fantasi - ini adalah logik. Saiz dalam kebanyakan firma adalah standard: 50, 60 dan 80 cm.Versi yang lebih kecil akan menyembunyikan komunikasi dan sesuai untuk menyimpan bahan kimia rumah tangga, 60 cm boleh memegang walaupun bakul kecil, dan saiz ketiga mempunyai bekalan yang mencukupi untuk memasang semuanya bersama-sama.

Kelebihan tiang tersebut - pelbagai fungsi

Kelebihan tiang tersebut - pelbagai fungsi

Kabinet yang sangat besar mempunyai kelemahan yang serius: tidak semua jenis pemasangan sesuai untuknya. Sebaliknya, semua mungkin, tetapi salah satunya tidak selamat. Saya akan memberitahu anda tentang semua kaedah dengan lebih terperinci.

Kabinet dengan dimensi maksimum, kerana berat badan yang berpotensi besar di bawah beban penuh, hanya boleh dipasang pada sokongan yang boleh dipercayai, pada lantai.

kembali ke menu ↑

Jenis Pemasangan

Kabinet bilik mandi, bergantung kepada jenis pemasangan, terdapat dalam dua versi asas:

 • kedudukan lantai;
 • digantung.

Pembeli tidak boleh memilih jalan. Pilihan perabot dan pipa tertentu memerlukan kaedah pemasangan tertentu. Perunding di kedai perlu memberi amaran tentang ciri-ciri tersebut terlebih dahulu untuk menyelamatkan pelanggan daripada sisa yang tidak dirancang dan saraf yang rosak pada masa akan datang.

Perabot untuk bilik mandi dengan dimensi 80 cm dan lebih biasanya tidak dianggap sebagai pilihan yang digantung. Dengan beban yang terlalu banyak, pengikat terkuat tidak dapat mengatasi dan jatuh, menyebabkan kerosakan pada pelapisan di dinding dan lantai. Dan tembok drywall tidak akan tahan walaupun kabinet standard, 50 cm lebar.

kembali ke menu ↑

Model lantai

Tenggelam dengan kekaki adalah klasik, sejenis versi tradisional. Reka bentuk mudah menghapuskan pemasangan dengan "zamorochki" dan tidak memerlukan pengetahuan khusus. Kebanyakan pembeli yang asing dengan gaya bukan standard dan inovasi bergaya, memilih model sedemikian.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Lantai bawah bawah sink masih boleh dibahagikan kepada tiga subspesies:

Dengan socle. Ia adalah struktur, di mana asasnya tidak ada jurang yang sedikit di antara lantai dan bahagian bawah bollard. Perabot akan tentu stabil, tetapi hanya jika lantai adalah tahap yang sempurna. Pengumpulan air yang kerap di atas lantai akan menyebabkan kemusnahan ruang bawah tanah, dan ketidakupayaan untuk melakukan pembersihan menyeluruh tidak dapat dielakkan membawa pembentukan acuan.

Sebelum membeli kabinet dengan tutup bertanya tentang kemungkinan menggantikannya jika berlaku kerosakan.
Pilihan tradisional

Pilihan tradisional

Atas alasnya. Asas perabot dibentuk oleh kesinambungan dinding sisi, kurang kerap juga belakang. Berbeza dengan sokongan bawah tanah, ia akan sukar dibersihkan di bawah pendirian tapak kaki, tetapi mungkin. Faktor negatif utama ialah pemusnahan dinding secara beransur-ansur. perabot kerana air di atas lantai.
Di atas kaki. Selalunya, kaki diperbuat daripada logam berlapis krom, yang tidak takut kelembapan, dan ia juga dilengkapi dengan skru khas untuk menyesuaikan ketinggian. Mereka tidak menghalang akses ke lantai di bawah struktur. Dari semua pilihan lantai, saya pasti akan memilih yang satu ini.
kembali ke menu ↑

Jenis pemasangan digantung

Tapak yang ditangguhkan dengan tenggelam tidak menyentuh lantai dan dipasang di dinding. Optimal untuk reka bentuk dalam gaya. berteknologi tinggi, minimalism, avant garde, moden dan sebagainya. Di bawah kabinet, pembentukan jamur atau acuan dikecualikan, kerana tidak ada yang menghalang pembersihan kelembapan dan serpihan yang berkualiti tinggi.

Jenis produk yang ditangguhkan

Jenis produk yang ditangguhkan

Jenis gantung - pilihan pereka kerap dalam penetapan ruang kecil. Ketiadaan pangkal kabinet secara visual meningkatkan ruang. Disebabkan sifat tertentu pemasangan, perabot besar tidak boleh dipasang di dinding, kerana untuk bilik mandi yang besar, keutamaan diberikan kepada perabot luar.

Kekuatan dan kualiti lekapan yang dipilih menentukan hayat perkhidmatan perabot pada masa akan datang. Sekiranya anda membaik pulih bilik mandi, anda perlu memasang plasterboard dengan plastik atau plasterboard, anda harus berhati-hati untuk memasang pengikat ke dinding utama terlebih dahulu.

Lembaga
Dengan jenis pemasangan ini harus memilih kabinet, tidak lebih dari 60 cm, dengan sinki kecil dan kompak.
Perabot bilik mandi: Ciri-ciri pilihan tenggelam dengan batu karang - bagaimana tidak boleh disalah anggap? (190+ Foto)

Di bawah kabinet dikecualikan pembentukan kulat atau acuan

Jika, berlawanan dengan cadangan, kabinet yang lebih besar dibeli, maka pemasangan harus diamanahkan kepada pakar yang terbukti. Adalah penting untuk mempertimbangkan kebolehpercayaan pengikat yang dipilih untuk menghapuskan risiko keruntuhan struktur. Jika tidak, anda bukan sahaja boleh merosakkan perabot dan pelapisan permukaan, tetapi juga mengganggu komunikasi kebersihan.

kembali ke menu ↑

Bahan untuk pengeluaran

Kos tapak utama adalah bahan yang digunakan dalam pembuatan semua bahagian. Tetapi dalam kes kita, tidak semua yang mahal bermakna lebih baik.

Perabot di bilik mandi sentiasa terdedah kepada air dan stim - bahan yang dipilih harus tahan terhadap kelembapan yang mungkin.

Selalunya digunakan kaedah menggabungkan pilihan yang berbeza dalam satu produk. Ia membolehkan anda mensimulasikan struktur bahan mentah asal semula jadi dan meningkatkan kualiti bahan yang murah. Pengeluaran perabot bilik mandi sering berdasarkan kaedah yang diterangkan.

Lembaga
Bahan-bahan murah adalah pendahulunya untuk penggantian perabot selama 4-5 tahun. Jika Untuk mendapatkan produk yang berkualiti tinggi, anda tidak sepatutnya meletakkan harga yang rendah dalam keutamaan.
kembali ke menu ↑

Chipboard dan MDF

Bahan yang paling biasa dan boleh diakses semua. Mempunyai sifat prestasi yang cukup baik, tetapi tertakluk kepada kehadiran lapisan pelindung. Kedua-duanya dibuat berdasarkan sisa kayu yang dimampatkan, oleh itu, dalam bentuk murni mereka takut kelembapan.

Untuk melindungi terhadap pengaruh luaran permukaan MDF dan penutup papan tulang:

 • varnis;
 • akrilik;
 • filem;
 • plastik.

Bergantung pada jenis perlindungan, anda mungkin perlu mengemas kini dalam satu tahun atau lebih. MDF lebih mahal kerana kualiti dan keselamatan yang lebih baik.

Pada nota
Untuk menjimatkan pembelian dan meningkatkan kualiti produk siap, anda boleh membuat bingkai papan serat, dan lapisan luar MDF. Oleh itu, adalah mungkin untuk mengurangkan kos sebanyak 20-25% berbanding kabinet yang dibuat sepenuhnya oleh MDF.
kembali ke menu ↑

Plastik

Satu lagi bahan yang agak murah, yang sering diambil sebagai asas untuk pembuatan perabot. The curbstone dengan tenggelam dari panel plastik mempunyai sifat operasi yang agak boleh diterima:

 • Hubungan berterusan dengan air adalah benar-benar tidak berbahaya;
 • kejadian kulat atau acuan tidak termasuk;
 • bahan mudah diproses;
 • tertakluk kepada kerosakan mekanikal - kelemahan utama.

Pilihan plastik

Pilihan plastik

Penggunaan berterusan kabinet dari masa ke masa akan mengakibatkan pembentukan calar kecil di permukaan. Dari kesan kuat panel boleh berubah dengan ketara. Bahagian gagal tidak boleh dibaiki, dan kebarangkalian penggantian boleh dipertikaikan.

Walaupun kelemahan, kabinet plastik di bilik mandi sentiasa kekal dalam permintaan. Terima kasih kepada teknologi moden, fasad boleh dibuat:

 • lurus;
 • bengkok.

Gambar dan corak mudah diterapkan ke permukaan, palet warna tidak terhad.

kembali ke menu ↑

Pokok

Kabinet yang paling mahal dengan kerang diperbuat daripada kayu semula jadi. Mereka benar-benar kelihatan mewah, yang menggariskan status pemilik harta itu. Hubungan langsung kayu dengan air penuh dengan akibat; ini mesti diambil kira apabila membeli.

Model kayu

Model kayu

Sehingga pokok itu tidak berubah dari masa ke masa disebabkan oleh pendedahan berterusan terhadap kelembapan dan suhu, permukaan perabot mesti dilindungi:

Selepas masa tertentu, lapisan salutan mesti dikemas kini. Secara optimum, sistem pengudaraan yang baik dipasang di bilik mandi.

Untuk pembuatan kabinet di bilik mandi, saya menasihati anda untuk memilih salah satu jenis kayu.

Kabinet yang paling mahal dengan kerang diperbuat daripada kayu semula jadi.

Kabinet yang paling mahal dengan kerang diperbuat daripada kayu semula jadi.

kembali ke menu ↑

Logam dan kaca

Pada pendapat saya, ini adalah dua bahan yang jarang digunakan di pedalaman bilik mandi. Jika bercakap tentang logammaka tidak kira betapa tebal lapisan pelindung mungkin, adalah mustahil untuk menghentikan perkembangan kakisan pada logam.Hanya keluli tahan karat tidak tertakluk kepada proses ini, tetapi ia kelihatan sangat luar biasa.

Pilihan menggunakan logam

Pilihan menggunakan logam

Unsur-unsur logam palsu boleh muncul dalam keputusan reka bentuk yang paling berani. Mereka tidak boleh berfungsi sebagai asas untuk keseluruhan struktur, tetapi dalam gabungan dengan pokok yang sama, anda pasti akan memperoleh hasil yang bijak.

Varietas kaca adalah jarang seperti logam. Segera datang pemikiran kerapuhan bahan, bagaimanapun, untuk pembuatan sebidang perabot yang digunakan khas kaca terbuat dari kekuatan tinggi. Semua tepi traumatik mesti dibulatkan.

Saya ingin ambil perhatian bahawa kaca itu benar-benar tidak takut sama ada kelembapan atau suhu tinggi. Satu-satunya tangkapan adalah untuk menjaga permukaan tersebut dengan berhati-hati. Lagipun, walaupun drips dari air akan kelihatan jelas.
Kaca adalah bahan yang jarang dan luar biasa untuk produk yang sama.

Kaca adalah bahan yang jarang dan luar biasa untuk produk yang sama.

Lembaga
Untuk tidak melihat melalui kabinet melalui pintu kaca, lebih baik untuk memberi perhatian kepada model kaca berwarna atau frosted.
kembali ke menu ↑

Jenis sinki

Selepas pilihan kabinet telah menjadi jelas, sudah tiba masanya untuk pergi ke pemilihan sink. Biarkan ia menjadi dua elemen yang berbeza, tetapi akhirnya anda mendapat satu bahagian keseluruhan di bahagian dalam bilik mandi. Kerana sinki dan meja perlu kelihatan harmonis bersama-sama.

Kriteria utama untuk memilih sinki, tanpa mengira parameter sokongannya:

Magnitud. Tenggelam besar di kabinet besar akan kelihatan kasar di pedalaman mandi kecil, seperti sinki kecil akan "hilang" di dalam bilik yang luas.

Perpaduan gaya. Basuh air mestilah sepadan dengan reka bentuk keseluruhan bilik mandi.

Ergonomi. Ia mencirikan kemudahan penggunaan - lokasi, ketinggian, ruang untuk barangan kebersihan peribadi, dll.

Keselamatan Tenggelam diperbuat daripada kaca kerana kerapuhan tidak selamat untuk kanak-kanak kecil. Penjagaan harus diambil ketika memilih baskom yang dipasang di dinding, yang lebih aman dibanding baskom terbina dalam.

Lebar standard sinki purata adalah dari 50 hingga 65 cm Maksimumnya adalah 90 cm, pada masa yang sama, terdapat model yang tidak standard sehingga 50 cm lebar dan lebih dari 90 cm Jika ada keperluan untuk memasang satu tenggelam saiz yang lebih besar, masuk akal untuk mempertimbangkan pilihan untuk memasang dua basuh.

kembali ke menu ↑

Bentuk dan warna sinki bilik mandi

Kemajuan teknologi dan pelbagai bahan yang sesuai untuk pemprosesan, membolehkan membuat cangkang pelbagai bentuk. Sangat luar biasa, jauh dari geometri - ini adalah artis avant-garde. Saya ingin menarik perhatian kepada mereka yang boleh didapati di semua kedai khusus:

 • segi empat tepat - jenis sejagat, sesuai untuk hampir mana-mana bahagian dalam;
 • bulat - mesti digabungkan dalam reka bentuk dengan objek bulat lain;
 • persegi - akan sesuai dengan gaya mudah;
 • bujur - bentuk tidak standard yang sesuai dengan reka bentuk yang sama.

Bertentangan dengan stereotaip yang lazim, sinki itu tidak boleh hanya putih. Malah warna-warna terang boleh berjaya masuk ke gaya keseluruhan dengan pemilihan yang betul. Tangan yang dicat pada seramik atau kaca menjadi semakin popular, tetapi ia sangat tidak menyenangkan.

kembali ke menu ↑

Kaedah Pemasangan

Tenggelam untuk bilik mandi juga berbeza dalam jenis pemasangan. Pada ini tidak hanya bergantung kepada kos perkhidmatan paip, tetapi juga penampilan umum struktur sebagai hasilnya. Model berasingan menyediakan satu-satunya kaedah pemasangan yang mungkin.

Pasang sinki pada kabinet di bilik mandi dengan tiga cara:

 • Dibenamkan sepenuhnya di permukaan kabinet. Di sini ada dua pilihan yang mungkin: basuh yang menduduki keseluruhan permukaan tanpa sendi dan jurang atau di atas meja dengan alas kaki membuat lubang saiz wastafel dan kemudian dipasang. Apabila paip dipasang sebahagian, semua sendi di sekeliling perimeter perlu dirawat dengan sealant untuk mengelakkan air masuk ke dalam.
 • Sebahagian daripada benamkan di kabinet, sebahagiannya ditinggalkan di luar. Hasilnya adalah sinki separuh binaan, di mana satu setengah menonjol di luar bollard. Kaedah ini sesuai untuk bilik mandi, kawasan yang tidak membenarkan untuk menempatkan perabot lebar biasa. Dan untuk melakukan prosedur higienis lebih mudah, karena kaki tidak beristirahat melawan pintu kekaki.
 • Pasang sinkdengan membuat lubang masuk atas meja hanya untuk siphon. Model sedemikian juga dipanggil overhead. Mereka sentiasa kelihatan luar biasa, melengkapkan reka bentuk yang bergaya. Bahagian atas sinki harus tidak lebih dari 90 cm dari lantai, jika tidak digunakan sehari-hari akan menyebabkan kesulitan.

kembali ke menu ↑

Jadual atas untuk papan tepi besar

Jika sinki terbina dalam tidak memenuhi keseluruhan kawasan permukaan kabinet, maka pemasangan model lain memerlukan meja. Dalam banyak model, ia adalah kesinambungan dinding kabinet, iaitu, ia dibuat dari bahan yang sama dan mempunyai struktur yang sama. Untuk mempelbagaikan reka bentuk dan menambah semangat untuk dalaman siap, anda boleh memesan meja, berbeza dari bahan asas pembinaan.

Pilihan atas meja untuk meja sebelah besar

Pilihan atas meja untuk meja sebelah besar

Saiz meja tidak terhad kepada parameter kabinet. Dengan permintaan pelanggan boleh membuat permukaan lebih luas atau lebih lama, yang akan mewujudkan ruang tambahan untuk menyimpan barang-barang kebersihan peribadi. Selain itu, di bawahnya anda boleh meletakkan bakul dobi atau memasang mesin basuh.

Lembaga
Ambil ukuran untuk membuat jadual di atas kepada pakar syarikat di mana perintah itu akan diproses. Kesalahan walaupun 1 cm boleh menyebabkan penggantian lengkap elemen.
kembali ke menu ↑

Bahan

Di bilik mandi sering memegang kelembapan yang tinggi, terdapat perubahan suhu. Oleh itu, apabila memilih bahan untuk tablet, perlu mengambil kira semua sifatnya supaya tidak menghadapi "kejutan" yang tidak menyenangkan.

 • Chipboard dan MDF. Pilihan umum yang agak murah, seluruh bollard sering dibuat dari bahan mentah yang sama. Pada asasnya ditutup dengan filem berlamina dengan corak yang boleh meniru bahan semula jadi. Dengan menggunakan papan seragam yang berterusan sangat sedikit, MDF, berdasarkan kualiti yang lebih baik, boleh digunakan selama beberapa tahun.
 • Batu buatan. Salah satu pilihan yang biasa digunakan untuk countertops. Tidak takut air, ultraviolet dan kerosakan mekanikal, tahan lama. Ia lebih mahal daripada kebanyakan bahan, yang selalu membenarkan kualiti yang sangat baik.
 • Batu semulajadi. Bilik mandi mewah yang luas, tahan kepada kebanyakan faktor menjengkelkan. Kelemahannya adalah terlalu banyak berat badan dan tidak boleh dipulihkan sekiranya berlaku kereputan.

 • Pokok Ia mahal, memerlukan lapisan pelindung berkualiti tinggi dari kelembapan dan pengemaskinian yang berterusan.
 • Kaca Ia tidak berubah dari masa ke masa, tidak kehilangan ketelusan, tetapi merumitkan proses pembersihan.
 • Papan eternit mozek atau jubin. Pilihan yang baik, dengan syarat pilihan grout kelembapan yang berkualiti tinggi untuk sendi.

kembali ke menu ↑

Countertop pepejal dengan sink

Kaunter meja dengan sisa tuang pepejal adalah spesies yang jarang berlaku setakat ini, kerana kosnya yang tinggi dan teknologi yang kompleks. Masalah ubah bentuk, pembengkakan bahan atau pembentukan acuan menjadi asing kepada mereka yang anggarannya membolehkan anda membuat pembelian sedemikian. Reka bentuk itu adalah meja countertop monolitik dengan rehat dalam pesawat, yang berfungsi sebagai sink.

Countertop pepejal dibuat dari batu buatan, tembikar atau porselin. Tiada lapisan dan sendi, jadi kebocoran air dikecualikan. Kualiti bahan mentah memastikan ketahanan keseluruhan struktur.

Sifat-sifat batu tiruan menjadikannya mungkin untuk memberikan produk dari sebarang saiz dan bentuk. Porselin dan faien dalam bentuk tulennya kelihatan elegan. Produk dari seramik mulia tidak memerlukan pemprosesan buatan tambahan, dan bahan itu sendiri agak mahal, apatah lagi nuansa bekerja dengannya.
kembali ke menu ↑

Bentuk pembinaan

Di kedai khusus, saya bertemu dengan dua jenis kabinet dengan sink: segi empat tepat dan sudut. Di sini pilihan tidak lagi tergantung pada kehendaknya sendiri, tetapi pada nuansa perancangan bilik mandi. Sekiranya sudut bilik tidak digunakan selepas penempatan objek lain, pilihan jenis perabot menjadi jelas.

Pembinaan sudut

Pembinaan sudut

Bongkah segiempat tepat - jenis perabot klasik, yang dipilih oleh 90 pembeli dari 100. Bergantung kepada dimensi perabot, terdapat laci, rak, petak khas di dalamnya. Tenggelam dibina di permukaan, siphon dari ia tersembunyi di batu karang.

Pembinaan penjuru optimum dalam kes apabila anda perlu menggunakan sudut percuma di ruang paip. Mereka lebih luas daripada segi empat segi. Biasanya mempunyai bentuk trapezoid atau segitiga.

Kabinet segi empat tepat - jenis perabot klasik

Kabinet segi empat tepat - jenis perabot klasik

Keuntungan yang berasingan dari kaki sudut adalah keupayaan untuk memasang wastafel besar, sementara terdapat ruang yang cukup untuk menyimpan barang-barang kebersihan diri. Tenggelam separa binaan dalam struktur tersebut tidak dipasang.

kembali ke menu ↑

Almari bilik mandi dengan dua tenggelam

Untuk bilik mandi yang luas, di mana kawasan ini membolehkan anda memberikan budi kepada imaginasi, pembelian dua tenggelam dengan kekaki akan menjadi penyelesaian yang sangat baik. Dalam keluarga yang besar, pengambilalihan itu amat wajar. Tetapi dalam perumahan bersaiz kecil, tentu saja, sinki kedua akan menjadi tidak diperlukan.

Pilihan untuk bilik mandi yang luas

Pilihan untuk bilik mandi yang luas

Di antara kelebihan utama saya ingin menyerlahkan:

 • menjimatkan masa untuk mengumpul semua ahli keluarga pada waktu pagi - dua orang secara serentak boleh menjalankan prosedur kebersihan;
 • lebih banyak peluang untuk membuat reka bentuk dengan sentuhan;
 • Anda boleh mengatur rejim kebersihan khas, sebagai contoh, satu shell untuk memberi kepada kanak-kanak, dan yang lain akan tetap hanya untuk orang dewasa;
 • Salah satu ahli keluarga boleh mengambil satu tenggelam, dan mengatur barangan peribadi di kemudahan mereka - yang tidak akan mengganggu keluarga dan tetamu.

Ideal untuk keluarga besar

Ideal untuk keluarga besar

Pelbagai ibu jari dengan dua tenggelam adalah tidak terhad sepenuhnya. Mana-mana bentuk, saiz, konfigurasi, warna - apa sahaja pereka dan jiwa pelanggan. Peraturan asasnya adalah untuk mencocokkan dengan reka bentuk yang dipilih seluruh bilik mandi.

kembali ke menu ↑

Memilih tempat

Memutuskan di mana untuk memasang kabinet baru dengan tenggelam di dalam bilik mandi, adalah perlu sebelum membeli satu. Tugasnya mudah, jika reka bentuk baru akan diletakkan di tempat shell lama. Apabila merancang semula bilik mandi sebagai tempat untuk penempatan masa depan komunikasi kebersihan perlu dijaga terlebih dahulu.

Betul memilih tempat di bawah sink

Betul memilih tempat di bawah sink

Mengapa begitu penting untuk menentukan lokasi sinki pada permulaan kerja pembaikan:

 • Pelan bilik mandi yang menunjukkan semua elemen akan membantu menentukan ukuran yang optimum dari sinki. Pertimbangkan semua butiran paip dan jarak pintu akan dibuka ke dalam.
 • Paip air keluar dari dinding boleh berehat di rak dan laci laci yang dipilih. Agar tidak memotong kepingan bahan, sebenarnya mencuri ruang yang berguna dan merosakkan perabot, anda harus melaraskan kandungan di dalam pada masa pesanan itu.
 • Saya sangat mengesyorkan anda mengambil paip pembetung berhampiran paip air. Jika tidak, untuk menarik hos beralun ke sifon di bahagian bawah bollard akan membuat lubang.

Buat rancangan bilik mandi

Buat rancangan bilik mandi

Apabila semua nuansa akan diambil kira, anda boleh mula mengedarkan paip pembetung, serta air panas dan sejuk. Pembangunan semula global memerlukan pengetahuan yang sangat khusus, oleh itu adalah lebih baik untuk mendapatkan bantuan profesional.. Mencegah masalah adalah lebih mudah daripada membuang tenaga untuk menghapuskannya.

kembali ke menu ↑

Aksesori pilihan

Bersama dengan pilihan kabinet dan sinki yang sesuai, perhatian tidak perlu diberikan kepada pemilihan aksesori. Dari kualiti mereka bergantung pada bagaimana perabot yang selesa akan digunakan. Begitu juga untuk ketahanannya.

Sebagai contoh, pemegang di pintu dan laci tidak hanya berfungsi sebagai fungsi praktikal, tetapi juga boleh menjadi pereka pereka khas.

Tidak perlu memberi keutamaan kepada kelengkapan berlapis atau diperbuat daripada plastik, percayalah, ia akan gagal dengan cepat. Optimal untuk membeli pemegang diperbuat daripada logam chromed.

Ramai tidak memberi perhatian kepada kualiti engsel di atas pintu, memandangkan aksesori ini boleh disimpan. Saya tidak bersetuju - semakin tinggi kualiti engsel, semakin lama perabot itu akan bertahan tanpa kerutan dan karat. Belum lagi hakikat bahawa pada gelung gagal pintu tidak akan memegang sama sekali.

Bersama-sama dengan kabinet dan tenggelam sering dibeli cermin. Meletakkannya di atas sink, prosedur kebersihan akan menjadi lebih mudah. Reka bentuk cermin yang dipilih sepadan dengan reka bentuk struktur: dengan atau tanpa bingkai, dengan pola di sepanjang pinggir atau rak di bawah - terpulang kepada anda untuk membuat keputusan.

Memilih perabot

Segala-galanya untuk bilik mandi

9 Skor Jumlah
Segala-galanya selesa dan selesa!

Memandangkan semua kehalusan memilih unit vanity dengan tenggelam di bilik mandi, anda boleh mencari pilihan yang sempurna walaupun tanpa bantuan pakar. Jika gaya yang telah dipilih sebelum ini di dalam bilik mandi tidak selari dengan trend semasa, anda tidak perlu mengejar apa yang bergaya. Mengutamakan keselesaan dan estetika. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Menjimatkan ruang di bilik mandi
 • Komunikasi paip adalah estetika tersembunyi
 • Kemudahan yang digunakan
Cons
 • Kos bahan berkualiti tinggi
 • Keperluan untuk penjagaan berterusan perabot kerana kelembapan yang tinggi
 • Kesukaran mengekalkan kebersihan di bawah struktur lantai
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk