Bagaimana untuk memilih dan menggantung tirai pada tingkap plastik dan kayu? 220+ (Foto) di pedalaman dapur, bilik tidur, balkoni

Meletakkan tirai pada tingkap adalah penyelesaian yang baik untuk gaya moden. Mereka kelihatan bergaya, sesuai dengan interior minimalis jauh lebih baik daripada langsir atau tirai yang besar, dan juga mudah dibasuh - tidak perlu mencuci mereka.

Kandungan artikel ini:

Ciri-ciri penggunaan

Biasanya ia digunakan dalam kes berikut:

 • Sekiranya diperlukan oleh gaya. Sebagai contoh, futurisme tidak boleh dikandung tanpa tirai roller berwarna terang - mereka menambah bergaya khas ke pedalaman. Sesuatu yang serupa boleh dilihat dalam minimalism - tirai biasa akan kelihatan terlalu besar. Secara umum, banyak gaya moden boleh ditambah secara eksklusif oleh rolshtor.
 • Jika bilik terlalu kecil untuk langsir biasa. Jika anda ada dapur pada enam meter, meletakkan tirai tradisional - sisa. Mereka akan mengganggu akses ke ambang tingkap, semata-mata visual mengurangkan ruang. Roll kelihatan lebih padat.
 • Jika anda mempunyai sesuatu di tingkap yang memerlukan akses berterusan. Sebagai contoh, periuk dengan bunga. Tarik-tarik kain di sebelahnya - ia dijamin untuk menangkap cepat atau lambat. Dengan rolshtorami tiada masalah seperti itu.
 • Sekiranya ada tingkap besar di dalam bangunan dan anggarannya terhad. Untuk menjahit kain langsir yang baik, anda memerlukan banyak bahan - satu setengah kali lebih banyak daripada tingkap itu sendiri. Tetapi polshtor boleh dilakukan secara bersaiz dan mereka akan kos kurang.

Tetingkap tingkap adalah penyelesaian yang baik untuk gaya moden.

Tetingkap tingkap adalah penyelesaian yang baik untuk gaya moden.

Dan, sudah tentu, terdapat situasi di mana pembelian reka bentuk semacam itu diperlukan untuk anda: jika anda hanya suka tirai roller sendiri.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk menjahit langsir untuk dapur dengan tangan anda sendiri? 70+ Idea Photo + Bergaya

kembali ke menu ↑

Apakah tirai roller?

Untuk pergi ke kedai dan membeli di sana reka bentuk pertama yang datang kepada anda, katakan, dalam warna, tentu saja, idea yang buruk. Anda perlu tahu apa yang menjadi tirai, mungkin untuk memilih secukupnya.

Di pedalaman ruang tamu

Di pedalaman ruang tamu

kembali ke menu ↑

Bahan

Bahan-bahan mereka tidak terlalu pelbagai:

 • Pokok. Adakah anda mempunyai gaya eko di pedalaman? Maka penyelesaian ini adalah untuk anda. Kanvas diperbuat daripada slats kayu nipis, yang membuat kesan tikar sebenar. Pokoknya biasanya digunakan secara semulajadi. Ia nampak baik, menghasilkan bau samar-samar yang enak, tidak membiarkan matahari terbenam dan sesuai dengan interior yang memerlukan bahan semula jadi. Anda juga boleh mencari model yang mana lukisan atau prasasti akan digunakan - sebagai contoh, dalam Jepun Gaya yang sesuai dengan tirai kayu dengan hieroglif.
 • Kain. Bahan yang paling biasa.Biasanya, ia tidak semulajadi semulajadi - mengganggu gentian khas yang menjadikan kain tahan pudar, kepada kimia yang agresif, kepada tekanan mekanikal. Cuci tidak perlu, banyak warna. Anda juga boleh mencari kain dengan tekstur yang berbeza - sebagai contoh, gelombang atau spiral.

Langsir kosong untuk warna aksen

Langsir kosong untuk warna aksen

Kain plastik tidak berlaku - jika anda membuat tirai roller dari plastik murni, anda mendapat tirai yang paling biasa.

kembali ke menu ↑

Pembinaan

Ternyata tirai kanvas boleh dibahagikan kepada dua jenis:

 • Buka. Dalam kes ini, kain itu akan luka pada batang berputar secara langsung - pengguna boleh mengawal proses itu dan pastikan semuanya berjalan sepatutnya, kanvas tidak hilang. Dalam cara mereka sendiri cantik kerana kain terpalut tetap menonjol dalam aksen yang terang, walaupun kanvas itu sepenuhnya bergelung. Penyelesaian ini juga merupakan anggaran yang paling sesuai dan sangat sesuai untuk tingkap besar - kotak jarang dibuat untuk mereka, mereka mahal.
 • Tertutup. Mereka mempunyai kotak. Dalam kes ini, kanvas bersalut tersembunyi di dalam kotak khas, biasanya plastik. Baik untuk minimalismekerana ia tidak termasuk aksen yang terang sebaik sahaja anda menginginkannya. Ia kelihatan lebih kemas, tetapi juga lebih mahal.

Unsur terang dalam reka bentuk

Unsur terang dalam reka bentuk

Lembaga
Kehadiran atau ketiadaan kotak - detail dalaman, yang penting hanya dari sudut pandang estetik. Oleh itu, lihat bagaimana tirai akan kelihatan, dan pilih untuk dirasakan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJIAN: Langsir di ruang tamu (130+ Gambar): Idea moden, model produk baru 2017, yang akan diingati untuk jangka masa yang lama

Langsir, sebagai kemuncak pedalaman

Langsir, sebagai kemuncak pedalaman

Dengan kaedah kawalan boleh dibahagikan kepada tiga jenis:
 • Manual. Inilah cara kerja yang paling banyak. tiraiyang anda jumpa. Kanvas hanya hangat untuk mengalirkannya ke dalam aci, anda perlu menarik rantai, sebenarnya, dengan tangan anda sendiri memberikan usaha yang diperlukan. Mekanisme ini sangat mudah, tidak ada apa-apa untuk memecahkannya, terutamanya jika anda tidak menarik terlalu keras. Ia kelihatan agak estetik - anda boleh membeli rolshtora dengan rantai bukan plastik standard.
 • Spring. Dalam kes ini, mata air dilampirkan di dalam kanvas, yang membentang dan mengetatkannya, dan juga membetulkannya dalam kedudukan yang dikehendaki. Untuk menggerakkan mekanisme ini, anda perlu tarik tab khas di bahagian bawah. Semasa anda menarik - kanvas itu dipintal. Untuk menghentikannya, cuma tarik langkan sedikit. Ia juga agak mudah, tiada unsur tambahan. Tetapi musim bunga secara beransur-ansur diregangkan dan selepas beberapa waktu akan gagal.
 • Elektrik. Dalam kes ini, satu mekanisme dipasang di dalam aci berputar, yang, di bawah pengaruh motor kecil, menaikkannya dan menurunkannya. Kawalan dalam kes ini dijalankan dari konsol, yang agak mudah - tidak perlu untuk mencapai tetingkap, hanya tekan butang.

Bilik hitam dan putih

Bilik hitam dan putih

Semua kaedah yang mungkin untuk mengawal tirai roller membayangkan kemungkinan penetapan pada kedudukan pertengahan. Ini membolehkan anda menyesuaikan pencahayaan di dalam bilik yang anda suka.
Menurut kaedah menutup unit kaca, reka bentuk juga berbeza:
 • Atas ke bawah. Kaedah yang paling popular, biasa. Tirai tergantung secara bebas dari batang putar. Apabila anda perlu menutupnya, anda hanya melepaskannya ke ambang tingkap. Ia kelihatan seperti tirai standard, tiada siapa yang akan terkejut. Jika anda mempunyai aksen lain di dalam bilik atau anda tidak menyukai penyelesaian asal juga, kaedah ini akan sesuai dengan anda.
 • Dari bawah ke atas. Kaedah ini hanya terdapat dalam tirai roller. Kanvas dilampirkan kepada panduan yang tegar, aci berputar di bahagian bawah. Apabila anda membawanya ke tindakan, kanvas bergerak di sepanjang panduan dan merayap dengan kemas. Kesan ini tetap agak pelik.

Produk bergaya untuk tingkap berjalur

Produk bergaya untuk tingkap berjalur

Lembaga
Kaedah "bottom-up" adalah baik jika anda tinggal di suatu tempat di tingkat bawah dan anda perlu menghidupkan lampu pada masa yang sama - dan melindungi diri anda dari perhatian yang mungkin dari luar. Dibangkitkan separuh tirai akan menyembunyikan anda dari matamu, ditambah terlepas di dalam bilik tepat seperti cahaya yang anda perlukan.

Ia mungkin menarik untuk menggabungkan dua kaedah ini dalam satu tetingkap. Struktur diletakkan bersebelahan, dan apabila anda perlu mengehadkan akses ke siang hari, sebahagian daripadanya turun, sementara yang lain naik. Ia kelihatan sangat mengagumkan, terutamanya jika anda mengecatnya dengan warna yang terang dan kontras.

Pilihan untuk tetingkap panorama

Pilihan untuk tetingkap panorama

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka Bentuk Tirai Baru dalam 2017 (400+ Foto): Pilihan Moden dan Bergaya

kembali ke menu ↑

Translucency

Fabrik dari mana pembinaan gulung dibuat boleh sangat berbeza dari segi jumlah cahaya yang ditransmisikan. Terdapat:

Lut

Kain seperti biasanya dibekukan - kelihatan seolah-olah tingkap ditutup dengan beberapa jenis cahaya tidak terlalu terang. Ia harus digunakan di bilik-bilik di mana anda tidak akan tidur - terutamanya jika anda tinggal di tingkat bawah. Mereka pada masa yang sama menghalang akses kepada pandangan dari jalan dan memberikan pencahayaan hampir lengkap. Mereka biasanya diletakkan di dapur atau di pejabat, tetapi tidak di dalam bilik tidur.

Pilihan lilin rolshtor

Pilihan lilin rolshtor

Blackout

Kanvas semacam itu biasanya mempunyai warna yang berbeza, dari warna yang paling halus hingga cerah, menjerit. Ia tidak kehilangan mata, dan dengan mereka kebanyakan cahaya matahari. Ia lebih murah daripada kain yang tidak dapat ditembusi, kerana jika anda tidak tinggal di kawasan yang paling terang - atau tidak di kawasan St Petersburg dengan malam putih - anda harus mengambilnya, walaupun untuk bilik tidur. Juga sesuai jika anda suka senja, dan tinggal di kawasan selatan, di mana anda sentiasa berhadapan dengan sinar matahari.

Pilihan dimming hampir tidak menyala

Pilihan dimming hampir tidak menyala

Tidak dapat ditembusi

Jika anda menurunkan langsir tersebut, anda akan mendapat kegelapan yang lengkap dan tidak dapat ditembusi - kecuali jika anda menghidupkan lampu di dalam bilik. Mereka biasanya mempunyai warna yang terang, kain tebal. Sesuai dengan anda, jika anda tinggal di kawasan dengan malam putih atau jika anda mempunyai insomnia, yang menimbulkan sekurang-kurangnya beberapa jenis pencahayaan. Mereka digunakan terutamanya untuk bilik tidur atau untuk bilik-bilik di tingkat tinggi, di mana ia benar-benar perlu untuk menurunkan langsir hanya semasa tidur.

Sekiranya anda melepaskan langsir tersebut, anda akan mendapat kegelapan yang lengkap dan tidak dapat ditembusi.

Sekiranya anda melepaskan langsir tersebut, anda akan mendapat kegelapan yang lengkap dan tidak dapat ditembusi.

Zebra

Mereka adalah "siang malam." Kanvas diperbuat daripada jalur tembus dan telap. Sekiranya anda mengalihkan pengawal selia yang sesuai, band-band bergerak supaya anda mendapat tirai yang terlindung sepenuhnya - atau lut. Ia agak mudah jika anda mempunyai bilik tidur di tingkat bawah, dan pada siang hari anda lebih suka untuk teduh sedikit, dan pada waktu malam anda tidur dalam kegelapan yang lengkap. Ia berfungsi "malam hari" berdasarkan prinsip tirai biasa dan kelihatan menarik.

Lembaga
Tirai langsir sesuai walaupun dalam anggaran yang paling sederhana, tetapi "malam hari" sudah memerlukan beberapa konsistensi. Oleh itu, adalah bernilai menimbang dengan baik sama ada anda memerlukan pemadaman lengkap, perlindungan daripada orang yang tidak dikenali, atau keupayaan untuk menukar antara negeri-negeri ini.
Kanvas diperbuat daripada jalur tembus dan telap.

Kanvas diperbuat daripada jalur tembus dan telap.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tirai moden di tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan: Berita yang indah (175+ Foto)

kembali ke menu ↑

Saiz

Terdapat pelbagai saiz tirai roller:

 • Mini. Ini jenis sempit, dimasukkan ke dalam satu cermin tingkap plastik, lurus ke dalam, panduan tetap. Ia kelihatan mudah, tetapi cantik, membolehkan anda menggunakan ambang dengan manfaat yang paling besar, kerana ia tidak boleh apa-apa untuk dikalahkan. Baik untuk minimalism.
 • Standard. Mereka diletakkan di seluruh tingkap, dan aci berputar dipasang di atas, sama ada pada bingkai atau di dinding, dan kanvas tergantung bebas daripadanya. Penggunaan tingkap tingkap agak sukar, tetapi hasilnya lebih mirip dengan tirai tradisional, ia kelihatan mengagumkan, ia lebih murah.
 • Besar. Langsir tersebut sama ada dibeli di kedai, atau dibuat untuk memerintahkan, jika tingkap itu sangat besar.Mereka memerlukan poros putar yang diperkaya secara khusus, jika tidak, ia akan mengalir, dengan cepat retak, akan menjadi tidak dapat digunakan.

Pilihan tirai mini untuk ambang penuh

Pilihan tirai mini untuk ambang penuh

Lembaga
Mereka yang memerlukan tirai tingkap besar biasanya dinasihatkan untuk membeli beberapa set bukannya satu yang besar - jadi mereka akan bertahan lebih lama, mereka akan menjadi tambahan menarik untuk reka bentuk.
Langsir juga:
 • Terbenam dalam pembukaan tetingkap, kepada yang sangat kaca. Biasanya ini mini dan mereka mempunyai minus utama - siang hari boleh menembusi melalui slot yang sempit yang kekal di sebelah. Tetapi anda boleh meletakkan apa-apa di tingkap, tanpa takut membuang sampah.
 • Hinged. Biasanya mereka dilampirkan sama ada pada bingkai atau secara langsung di atas tingkap. Mereka sepatutnya mempunyai lebar tiga sentimeter lebih daripada tingkap - tiga sentimeter dari setiap sisi. Kemudian cahaya akan ditutup dengan ketat. Kanvas yang tidak dapat ditembusi biasanya dibuat seperti itu.

Dalam warna ungu yang terang

Dalam warna ungu yang terang

Trik reka bentuk yang menarik adalah untuk melampirkan aci pivot tidak langsung di atas tingkap, tetapi di bawah siling. Jadi kain itu turun dengan pita lebar. Ia boleh kelihatan sangat asli dan akan kelihatan hebat di pedalaman di tapak semaian.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJI: Do-sendiri pemasangan tirai roller pada tingkap plastik: Yang terpenting adalah model pilihan yang kompeten

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk menyesuaikan langsir di pedalaman?

Apabila anda telah memilih apa yang perlu pembinaan dalam langsir, betapa telusnya mereka dan berapa banyak tingkap, ia tetap memilih tempat untuk menggantungnya dan bagaimana untuk menyesuaikan diri dengan pedalaman supaya mereka menjadi hiasannya, dan tidak memusnahkan reka bentuk yang dicipta dengan teliti.

Ruang tamu yang selesa di sebuah rumah negara

Ruang tamu yang selesa di sebuah rumah negara

kembali ke menu ↑

Di mana hendak meletakkan?

Rolshtora relevan relevan di hampir mana-mana bilik - perkara utama adalah memilih mereka agar kelihatan baik.

 • Bilik tidur. Di dalam bilik tidur, ia mestilah padat, kanvas lebar yang akan menutup jendela dan memberikan anda kegelapan malam. Warna-warna biasanya dipilih bijak, digabungkan dengan pedalaman utama, cuba memastikan bahawa mereka tidak keluar. Bunga yang diletakkan di ambang tingkap kelihatan baik - sejenis taman peribadi, yang juga boleh menjadi suplemen.
 • Dapur. Selalunya kanvas lutut, warna halus, cahaya - kecuali, tentu saja, dapur itu sendiri tidak gelap. Biasanya mereka menggunakan mini, di atas tingkap yang mereka letakkan sama ada semua bunga yang sama, atau pasu kecil dengan sekumpulan. Adalah penting untuk diingat bahawa ia adalah untuk dapur bahawa tirai paling sesuai - mudah untuk menghapus lemak, jelaga dan noda kecil yang akan muncul pada mereka. Lap kain tidak begitu mudah.
Kanvas lutut halus

Kanvas lutut halus

 • Kanak-kanak. Ia biasanya digunakan "siang malam", kerana kanak-kanak menghabiskan banyak masa di dalam bilik, tidak seperti orang dewasa yang pergi bekerja pada waktu pagi untuk kembali bersamanya pada waktu petang. Pada siang hari banyak cahaya berguna kepadanya, yang akan memberikan sisi yang lut sinar - mudah untuk melakukan pelajaran, senang bermain. Pada waktu malam, kegelapan yang lengkap adalah baik - ia mempunyai kesan yang baik terhadap sistem saraf yang rapuh. Warna-warna untuk kanvas biasanya dipilih terang, mungkin dengan cetak lucu atau imej wira kartun kegemaran anda.
 • Bilik mandi. Jika anda mempunyai tingkap di bilik mandi - tirai roller adalah apa yang anda perlukan. Ia akan menghalang semakan sepenuhnya kepada setiap orang yang secara teori dapat memilikinya, tetapi ia tidak akan menjejaskan cahaya matahari, yang sangat berguna untuk kulit. Di sini biasanya digunakan warna biru, hijau, lukisan ikan atau alga. Sudah tentu, kanvas itu perlu digabungkan dengan dalaman keseluruhan, jadi jika anda mempunyai warna-warna hangat yang terang, ia tidak terlalu bijak untuk menjadikannya kehijauan.
 • Dewan masuk. Tingkap di lorong adalah jarang, tetapi jika anda mempunyai satu, buta roller adalah sempurna untuknya. Dia tidak takut debu, kotoran dan serpihan halus yang dibawa orang ke lorong, kelihatan baik, memberikan pencahayaan yang mencukupi. Biasanya mengambil model lut.

Buta roller adalah apa yang anda perlukan di bilik mandi.

Buta roller adalah apa yang anda perlukan di bilik mandi.

Sekiranya ada orang di rumah yang sukar untuk bangun - orang kurang upaya atau pesara, contohnya - langsir semestinya dilengkapi dengan sistem pembukaan pembukaan elektrik, jika tidak, ia akan menyusahkan.
Dalam kes lain, anda boleh memilih untuk merasai, serta keterlihatan aci putar, serta ciri reka bentuk.

Lembaga
Sekiranya anda mempunyai gaya minimalis, moden atau futurisme - jangan teragak-agak untuk masa yang lama, mengambil tirai roller. Mereka sesuai dengan anda.
Dalam gaya minimalis

Dalam gaya minimalis

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Langit Rom di pedalaman (205+ Foto) - Hiasan tetingkap bergaya dengan tangan anda sendiri (langkah demi langkah arahan)

kembali ke menu ↑

Apa warna untuk dipilih dan bagaimana untuk menjaga?

Untuk membuat blindshackers mendekati kawasan umum, anda boleh menggunakan pendekatan yang berbeza dan mengambil:

 • Dalam warna utama nada. Katakan anda mempunyai sebuah bilik tidur yang dihiasi dengan warna biru lembut yang berbeza dengan oren oren. Tirai biru yang sama, hanya teduh sedikit lebih gelap akan terlihat cantik di dalam bilik.
 • Dalam warna bantuan warna. Di bilik tidur yang sama, langsir oren akan kelihatan agak baik - mereka mempunyai sesuatu untuk digabungkan.
 • Dalam nada ke tumpuan utama. Jika seperti aksen di bilik tidur berdiri tempat tidur, langsir boleh menjadi padanya.
 • Dalam peranan penekanan. Kemudian warna tirai biasanya cerah, walaupun digabungkan dengan bahagian pedalaman, ditambah dengan reka bentuk yang menarik. Anda boleh memilih mereka yang akan dibuka dari bawah ke bawah - mereka sendiri akan cukup menarik bahawa di dalam bilik kecil tidak memerlukan apa-apa lagi.

Di pedalaman nurseri

Di pedalaman nurseri

Dan, tentu saja, warna yang berbeza meninggalkan kesan yang berbeza:
 • Putih. Mereka diserlahkan oleh tempat yang terang, kecuali warna asasnya sangat terang atau putih. Mereka kelihatan bersih, tidak menarik perhatian, menyebabkan persatuan dengan salji pertama. Cahaya yang melewati mereka tidak akan mengubah warna terutamanya, tetapi akan menjadi lebih lembut dan lebih menyebar. Daripada semua warna yang terang, putih adalah yang paling sukar untuk dijaga. Ia kelihatan apa-apa kotoran, dan oleh itu perlu membasuh mereka dengan kerap.
 • Hitam. Mereka hanya boleh bertindak sebagai kontras, aksen, kerana jika tidak, mereka akan kelihatan agak sedih, mereka boleh membuat kesan yang tidak menyenangkan dari gothicness yang berlebihan ke pedalaman. Walau bagaimanapun, mereka kehilangan semua keterukan mereka jika mereka membeli kanvas dengan corak. Hitam murni gelap. Tetapi dengan jalur terang, dengan bunga, titik polka, dengan corak - ia sudah kelihatan menarik, boleh dilihat sebagai gambar itu. Perkara utama yang kanvas kelihatan baik dan berada di kedudukan pertengahan.
Secara visual mengembangkan ruang

Secara visual mengembangkan ruang

 • Warna cahaya. Secara visual mengembangkan ruang dan bergabung dengan dinding. Mereka sukar untuk dibasuh, tetapi di beberapa kawasan, di mana tiada warna gelap dan aksen tidak diperlukan pada tingkap, mereka paling sesuai. Anda boleh membeli dengan cetak mudah - titik, bunga, jalur.
 • Gelap. Biasanya digunakan sebagai tambahan kepada pedalaman terang, di mana kontras gelap. Mereka melihat kotoran lebih teruk, tetapi lebih baik - debu, kerana mereka tidak perlu membasuh, dan kipas pemukul. Adalah penting untuk diingat bahawa warna gelap memberi kesan kepada cahaya - ia akan mengambil naungan tertentu apabila ia melewati kanvas.
 • Bright. Sesuai untuk dalaman dalaman yang moden, untuk bilik kanak-kanak. Mereka boleh loghat, juga menukar warna cahaya - ia bahkan boleh menjadi indah jika anda suka, sebagai contoh, oren hangat atau, sebaliknya, sejuk hijau.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJIAN: Langsir untuk bilik tidur: 265+ (Foto) Produk baru untuk reka bentuk moden

Untuk berkhidmat untuk langsir untuk masa yang lama, ia tetap hanya untuk menjaga mereka dengan betul:
 • Di dalam bilik di mana tahap pencemaran tidak terlalu tinggi, pembersihan boleh dilakukan setiap beberapa hari - hanya menyapu habuk dengan berus. Kanvas yang lebih besar tidak diperlukan, kerana ia dilengkapkan dengan penyelesaian khusus.
 • Di dalam pembersihan lorong hendaklah dilakukan setiap hari agar tidak mengumpul habuk dan kotoran. Anda boleh melepaskan dengan memukul, mencuci kotoran yang lebih keras dengan kain. Anda juga boleh menggunakan kain basah jika anda tidak dapat mengangkat habuk ke udara.
 • Di dapur, pembersihan perlu dilakukan setiap beberapa hari, tetapi pada masa yang sama ia harus sentiasa basah - sentiasa digantung di udara kerana memasak, ia perlu dibersihkan. Penyelesaian yang baik adalah membungkus langsir apabila menyediakan sesuatu yang rumit, berlemak - contohnya, aspic, atau kuali besar borscht.

Untuk mencuci, anda boleh menggunakan penyelesaian sabun yang mudah, yang dicampur dengan air suam dan pencuci piring. Tetapi peluntur dan kimia agresif yang sama tidak boleh digunakan - ia memberi kesan buruk terhadap kain tersebut.

Di suatu tempat sekali seminggu anda perlu melakukan pembersihan basah dan kemudian langsir akan tetap terang dan cantik. Memilih rolshtora di tingkap, cari syarikat yang terbukti yang pasti akan menjual produk yang berkualiti - dan, mungkin, akan menyampaikannya secara percuma.

kembali ke menu ↑

VIDEO: arahan pemasangan untuk tirai roller

Rolshtora di tingkap

Memasang tirai roller

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 220 gambar)

9 Skor Jumlah
Tingkap Rolshtora - bagaimana untuk memilih?

Tingkap Rolshtora - pilihan yang sangat mudah dan praktikal. Mereka mempunyai banyak kelebihan. Ketahui cara memilih dan gantung dengan betul dalam artikel kami. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • membantu mengubah pedalaman, terutamanya jika anda mengambil model yang tidak standard seperti "malam hari" atau model yang berputar ke atas;
 • sangat sesuai dengan gaya moden - ada yang tidak boleh dibayangkan tanpa mereka;
 • sebenarnya, ia lebih mudah daripada yang biasa - terutamanya jika anda menyediakan kawalan elektrik, yang membolehkan anda hanya menekan butang di jauh daripada pergi ke tetingkap.
Cons
 • mereka tidak akan menyesuaikan semua bahagian dalaman - dalam klasik kita memerlukan langsir, langsir, tulle;
 • Seseorang yang tidak digunakan untuk merawat mereka mungkin tidak selesa pada mulanya;
 • membasuh mereka adalah lebih mudah daripada mencuci yang biasa, tetapi ia perlu dilakukan lebih kerap.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk