Cara membuat mawar dari kertas dengan tangan anda sendiri: Arahan langkah demi langkah untuk pemula (190+ Foto)

Tidak dinafikan, bunga mawar itu adalah bunga yang paling indah di dunia, yang mana kebanyakan orang di planet kita bersetuju. Adalah adat untuk memberikan bunga ini kepada pelbagai perayaan, dan untuk hanya menekankan hubungan romantis. Rose adalah simbol cinta dan percintaan

Kandungan artikel ini:

Kraf asal

Cara membuat mawar dari kertas dengan tangan anda sendiri: Arahan langkah demi langkah untuk pemula (190+ Foto)

Kertas kelihatan kurang menarik daripada hidup. Baru-baru ini, ia sangat popular untuk memberikan kraf yang dibuat dengan tangan. Oleh itu, kita menekankan kepentingan lelaki dan cinta kepadanya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TENTANGZOR: Kraf dari selembar kertas dengan tangan mereka sendiri (7 langkah demi langkah arahan) 130+ Gambar: kita mulakan dengan yang paling mudah. Pengumpulan kelas tuan terbaik!

Cantik dan lakukan sendiri

Cantik dan lakukan sendiri

Terdapat banyak cara untuk membuat mawar yang indah. Kami telah memilih yang terbaik daripada mereka, dan bersedia untuk berkongsi dengan anda rahsia.

Sebelum meneruskan penyampaian panduan, bagaimana membuat kertas unik dengan tangannya sendiri, kami memutuskan untuk memberitahu anda apa yang anda boleh menghiasi dengan artikel buatan tangan anda. Jawapan kepada soalan itu tidak memerlukan imaginasi yang tinggi dan pendekatan kreatif. Tetapi jangan risau, kami akan menunjukkan kepada anda jawapan yang betul dan paling penting.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Bagaimana cara membuat bunga dari kertas bergelombang dengan tangan anda sendiri? 125 Foto dan 5 bengkel ringkas

Kraf yang pasti akan mengubah pedalaman

Kraf yang pasti akan mengubah pedalaman

Jadi, pada hakikatnya, terdapat banyak penyelesaian asal, dan di sini adalah yang terbaik:

kembali ke menu ↑

Hadiah bunga

Seperti yang anda tahu, sebelum anda memberi seseorang hadiah, ia adalah kebiasaan untuk membungkusnya dalam kertas pembalut. Walau bagaimanapun, ia telah menjadi begitu halus dan biasa bahawa tiada siapa yang memberi perhatian kepada pembungkus, tidak kira betapa cantik dan menariknya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: OhBZOR: Bagaimana cara membuat bunga dari kertas beralun dengan gula-gula dengan tangan anda sendiri? Kelas induk +75 Foto bunga mewah

Hiaskan hadiah dengan tangan anda sendiri

Hiaskan hadiah dengan tangan anda sendiri

Sekarang bayangkan jika anda menghiasi dengan mawar buatan sendiri. Kekaguman orang lain tidak akan menjadi batas. Hadiah boleh dihiasi dengan satu mawar buatan sendiri yang besar atau beberapa yang kecil.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Cara membuat mawar dari kertas dengan tangan anda sendiri: Arahan langkah-demi-langkah untuk pemula (190+ Foto)

Hadiah dengan hiasan dengan tangan mereka sendiri

Hadiah dengan hiasan dengan tangan mereka sendiri

kembali ke menu ↑

Bunga untuk orang yang tersayang

Keputusan yang sangat luar biasa, bukannya hidup untuk memberikan kraf yang indah. Walau bagaimanapun, anda boleh melakukan lebih awal. Jika anda meletakkan setiap gula dalam bentuk hati - ia akan menjadi karya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Bagaimana untuk membuat kraf kertas besar dengan tangan anda sendiri? 6 Kelas tuan rumah langkah demi langkah untuk hiasan anda

Untuk orang yang disayangi

Untuk orang yang disayangi

Hiaskan meja yang dihidangkan dengan bunga asli dari tuala kertas. Bagi tetamu, ia akan menjadi kejutan yang nyata, dan jadual percutian akan menjadi lebih kaya dan lebih cantik. Boleh diletakkan berdekatan dengan pinggan, bersama dengan tuala biasa.

kembali ke menu ↑

Kad dengan bunga

Terdapat pelbagai jenis kad pos. Satu-satunya masalah adalah bahawa mereka dibuat pada templat untuk jualan besar-besaran. Jika anda menghiasi kad pos biasa dengan kertas, ia akan kelihatan sebaliknya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Cara membuat bunga dari pita mereka sendiri (90+ Foto): Kelas Master Mudah untuk Mencipta Bud Bud

Kami menghiasi kad untuk hadiah

Kami menghiasi kad untuk hadiah

kembali ke menu ↑

Apa perkahwinan tanpa bunga?

Mana-mana perayaan yang dikaitkan dengan bunga, dan terutama majlis perkahwinan. Kertas boleh dihiasi tidak hanya meja perayaan, tetapi juga ruang perjamuan. Walau bagaimanapun, ia adalah bernilai mengingati bahawa untuk tujuan ini lebih sesuai dengan mawar besar, yang akan kelihatan sangat bermanfaat.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Bunga buatan untuk pedalaman rumah: Kecantikan selama bertahun-tahun (bunga, komposisi, ekibany)

Bunga untuk mood

Bunga untuk mood

kembali ke menu ↑

Bunga di dalam rumah

Apabila terdapat bunga di rumah, suasana keselesaan meningkat dengan ketara. Masalah hidup adalah bahawa mereka sangat cepat pudar, tetapi kami ingin mereka berdiri lebih lama daripada biasa. Ini adalah kertas yang meningkat. Pekerjaan seperti itu akan kelihatan bermanfaat di dapur, di bilik tidur dan di mana-mana bilik lain.

Kami membuat dewan dengan produk besar

Kami membuat dewan dengan produk besar

Terdapat begitu banyak idea asal. Mungkin anda akan menghasilkan cara yang lebih kreatif untuk menghias hadiah dan dalaman yang akan menjadi popular di kalangan pereka.

Nah, sudah tiba masanya untuk mengajar anda cara membuat mawar kecantikan yang unik. Untuk melakukan ini, kami telah memilih beberapa cara yang paling mudah dan popular. Kami tidak akan menyeksa anda, teruskan semakan.

Kraf besar

Kraf besar

kembali ke menu ↑

Sebuah periuk mawar

Kraf ini boleh menghiasi mana-mana bilik. Juga, periuk unik seperti itu boleh disampaikan kepada orang yang disayangi.

Pot unik untuk suasana hati

Pot unik untuk suasana hati

Bahan yang diperlukan
 • beberapa keping A4;
 • cat hijau dan merah jambu, lebih baik cat air;
 • pistol panas atau gam;
 • gunting;
 • periuk sederhana sederhana;
 • membungkus pilihan anda.

Pakaian seni gubahan

Pakaian seni gubahan

Langkah demi langkah
 • Kami membubarkan cat cat air merah jambu dengan air (1: 4) dan cat satu daun pada kedua-dua belah dalam warna ini.
 • Lembaran basah yang dicat memerlukan sedikit pucat, meluruskan, meninggalkan kemudian kering di atas meja. Selepas pengeringan, permukaan lembaran akan ditutup dengan kesan cat, ia akan memberi kesan baldu.
 • Dari kepingan yang dicat, potong jalur yang akan mempunyai saiz anggaran 15x7 cm. Perhatikan bahawa anda boleh menentukan saiznya sendiri, semuanya bergantung kepada saiz bunga yang anda perlukan. Bahagian terputus harus menyerupai gelombang, anda tidak perlu memotong garis lurus.
 • Gulung jalur ke dalam roll longgar, cair panas membetulkan bahagian bawah putik yang terhasil.
 • Potong kelopak dari pelbagai saiz dari kertas berwarna, gam bergantian ke bahagian atas roll.
 • Tambahkan kelopak sehingga putaran bersaiz penuh saiz yang dikehendaki terbentuk.
 • Ia tetap hanya untuk membalut kelopak kecil dengan gunting, tunas sudah siap.
 • Catat risalah lain A4 dalam kehijauan, potong beberapa daun.
 • Pasang dua helai hijau di pangkal pekat dengan gam.
 • Balut balutan bunga dan letakkan di dalamnya putik cantik anda. Supaya tidak jatuh di dalam periuk, anda boleh menggunakan penutup plastik biasa.

Arahan langkah demi langkah dengan periuk

Arahan langkah demi langkah dengan periuk

kembali ke menu ↑

Kelas Master Kelas: Vintage Rose

Sejam yang unik akan menambah semangat kepada mana-mana bahagian dalam rumah, sesuai untuk pemotretan.

Gaya retro yang menarik

Gaya retro yang menarik

Jadi, pertama sekali kita perlukan:

 • kertas lembut, anda boleh menggunakan surat berita;
 • reben 1.5x10 cm;
 • pistol haba atau bahan pelekat;
 • wayar.

Bermula:

 • Potong kelopak dari pelbagai saiz (dari 2 hingga 10 cm). Untuk setiap tunas anda tidak memerlukan lebih daripada 6 kelopak. Walau bagaimanapun, perhatikan bahawa semakin mereka akan menjadi, semakin menarik ia akan kelihatan, jadi jangan malas.
Mawar yang mudah dibuat

Mawar yang mudah dibuat

 • Buat selekoh kecil kelopak, yang akan memberi mereka gambaran semula jadi.
Lipat daun

Lipat daun

 • Potong selebaran lain, dan gulungkannya ke dalam tiub - ini akan menjadi teras tunas kami. Pada satu hujung sekeping kertas ini, sambungkan batang dawai yang mencairkan panas, dipasangkan dengan kertas hijau.
Potong banyak panjang yang diingini.

Potong banyak panjang yang diingini.

 • Kini kecil - bergantian melampirkan daun potong dengan mencairkan panas ke bahagian tengah tunas, bermula dengan yang kecil dan berakhir dengan yang besar.
Kami melekat pada wayar, membentuk batang

Kami melekat pada wayar, membentuk batang

 • Apabila pucuk terbentuk sepenuhnya, anda perlu menutup tepi bawah garis ikatan. Untuk ini cukup untuk mengikat pangkalan dengan reben kecil.
Melekatkan daun selepas satu sama lain

Melekatkan daun selepas satu sama lain

kembali ke menu ↑

Dari tisu atau zhmakanoy

Untuk pembuatan karya ini memerlukan sedikit lagi masa, usaha, bagaimanapun, tidak ragu, usaha ini akan dibayar dengan minat. Oleh itu, anda perlu:

 • 8 helai zhmakanoy atau tisu;
 • kawat;
 • manik kawat atau buatan tangan buatan tangan;
 • gunting;
 • gam mencairkan panas
Pilihan kecerahan untuk kraf

Pilihan kecerahan untuk kraf

Langkah demi langkah
 • Lipat 8 helai kertas kaca atau tisu bersama-sama, potong kelopak bulat dengan 5 saiz yang berbeza. Akibatnya, anda harus mempunyai 40 daun berasingan.
 • Dalam langkah seterusnya, anda perlu menentukan pusat bulatan potong. Untuk melakukan ini, lipatnya dalam empat. Pierce lubang kecil di tengah.
 • Pakai manik, yang terkecil daripada bulatan potong, pada dawai nipis.
 • Ringan merayap di sekitar manik, selalunya benang kelopak yang tersisa, mengepak kawat melalui lubang pusat bulatan.
 • Kawat boleh ditampal dengan kertas hijau.

Langkah sejambak indah demi langkah

Langkah sejambak indah demi langkah

kembali ke menu ↑

Kertas yang diperbuat daripada penapis kopi

Versi kraftangan yang sangat luar biasa dan sangat menarik, yang boleh dilakukan di rumah. Untuk bermula, pastikan bahan berikut boleh didapati:

 • cat;
 • penapis kopi;
 • pita scotch, sebaiknya floristik;
 • wayar.
Kami menggunakan penapis kopi

Kami menggunakan penapis kopi

Langkah demi langkah
 • Untuk mendapatkan mawar yang penuh, anda mesti menggunakan sekurang-kurangnya 3 penapis untuk satu. Setiap daripada mereka melipat separuh.
 • Untuk pusat putik, gunakan penapis dilipat dalam empat.
 • Bentuk penapis pusat harus menyerupai kerucut, setelah itu perlu membungkus penyaring yang tersisa di sekitarnya tanpa menekannya.
 • Pangkalan dipasang dengan pita.
 • Keluarkan semua kelopak dengan ringan, memberikannya kelambu yang dikehendaki.
 • Larutkan merah jambu atau cat merah dengan air, tenggelamkan tip di dalamnya. Oleh itu, petua kelopak akan menjadi warna tepu, dan kertas akan menyerap air berwarna.
 • Biarkan kelopak kering.
 • Selamatkan kutikula selesai pada wayar, prap dengan pita pendarfluor.

Penapis kopi menyerap kelembapan dengan baik.

Penapis kopi menyerap kelembapan dengan baik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Quilling - kemahiran pembuatan kertas. Bengkel untuk Pemula Langkah demi Langkah (165+ Foto)

kembali ke menu ↑

Kelas Sarjana demi Langkah: Mawar Lingkaran

Pilihan ini sesuai untuk komposisi hiasan kecil, sebagai contoh, reka bentuk kad, hadiah. Juga lingkaran sangat mudah dilakukan, ia tidak memerlukan kemahiran khusus.

Lingkaran twist, memberi bentuk

Lingkaran twist, memberi bentuk

Bahan yang diperlukan
 • kertas warna 10x10;
 • gam mencairkan panas;
 • Pita bermuka dua biasa, anda boleh cat.
Pilih jumlah

Pilih jumlah

Langkah demi langkah
 • Bermula dari pusat persegi melukis lingkaran. Untuk mencari pusat helaian, kita melipat kertas dengan separuh.
 • Selanjutnya lingkaran dipotong pada garis yang digariskan.
 • Lingkaran runtuh, bermula di pinggir luar. Oleh itu, bulatan tengah menjadi pangkal tunas.
 • Dilampirkan ke pangkal batang wayar.

Selanjutnya kita memutar dan membetulkan

Selanjutnya kita memutar dan membetulkan

Sejambak dari beberapa bunga buatan sedemikian sempurna menghiasi bahagian dalam rumah, akan menjadi hadiah yang sangat baik untuk menutup, orang asli.

Kami menghiasi pedalaman dengan mawar yang cerah

Kami menghiasi pedalaman dengan mawar yang cerah

kembali ke menu ↑

Kelas Master Kelas: Dari kertas cat air

Perlu diingat bahawa cat air jauh lebih mahal daripada zhmakana atau berkilat, tetapi ia adalah daripadanya produk yang sangat indah diperolehi yang berkilau dalam warna yang berbeza dalam cahaya.

Langkah demi langkah kami mendapatkan ini

Langkah demi langkah kami mendapatkan ini

Langkah demi langkah
 • menyebarkan lembaran di atas meja, cat merah;
 • potong daun ke jalur individu lebar 8, 6 dan 3 cm;
 • kemudian potong jalur menjadi dataran, tentukan pusat di dalamnya;
 • lipatkan kotak itu bersama-sama, lipatnya separuh, potong sudut dengan gunting, memberikan kelopak bentuk bulat;
 • membahagi semua kosong, gulung satu silinder dari setiap;
 • lakukan manipulasi ini dengan helaian yang selebihnya.
 • Kembangkan satu silinder, letakkan gam ke pangkal. Gulungkan silinder, biarkan set bahan pelekat. Perincian ini akan menjadi teras utama.
 • Ambil silinder seterusnya, sapukan gam pada sudut bawahnya, kemudian bungkus kelopak di sekitar silinder utama.
 • Teruskan tolak kelopak secara bergantian sehingga putik mawar penuh dibentuk.
 • Kencangkan kawat, tutupnya dengan kertas hijau.

Berbilang warna dan cantik

Berbilang warna dan cantik

Kami menumpukan perhatian kepada hakikat bahawa anda boleh memilih saiz kerajinan secara peribadi. Jika anda menetapkan matlamat untuk membuat produk raksasa, dalam hal ini, anda perlu memilih kertas ukuran yang sesuai, turun ke kerja.

Satu lagi pilihan kertas cat air.

Satu lagi pilihan kertas cat air.

kembali ke menu ↑

Adakah anda memerlukan kemahiran untuk kerja ini?

Sememangnya, kemahiran yang diperlukan untuk setiap pekerjaan untuk melaksanakannya dengan cekap. Walau bagaimanapun, ia boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja, walaupun aktiviti ini tidak pernah dilakukan sebelum ini. Perkara yang paling penting ialah mempunyai semua bahan yang diperlukan dan keinginan untuk mengejutkan orang tersayang.

Meningkatkan kemahiran anda

Meningkatkan kemahiran anda

Sekiranya anda terlibat dalam aktiviti ini secara berkala, proses itu akan pergi ke automatism; ia akan mengambil masa sehingga 10 minit untuk membuat satu roset. Dengan cara ini, anda boleh membuat sejambak cantik dalam 1 jam, menghiasi bahagian dalam rumah anda atau memberikannya kepada rakan atau saudara-mara.

Bouquets untuk saudara-mara

Bouquets untuk saudara-mara

Perkara yang paling penting adalah jangan takut, percaya kepada diri sendiri. Hanya di bawah keadaan sedemikian boleh karya karya, dalam bentuk bunga rapuh, cantik, dilahirkan dari kertas biasa.

Topiary yang sangat lazat

Topiary yang sangat lazat

Nah, kami yakin bahawa membuat mawar adalah mudah. Sekarang anda tidak boleh mengejutkan orang yang anda sayangi dengan hadiah asli, tetapi juga menghiasi bahagian dalam mana-mana bilik.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Membuat hadiah dengan tangan anda sendiri

Rush naik

Hadiah DIY cantik

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (Lebih daripada 190 foto)

9 Skor Jumlah
Kesimpulannya

Membuat mawar di luar kertas tidak sukar. Arahan langkah demi langkah akan sentiasa mendorong anda ke arah yang betul. Tambah semangat untuk hiasan anda.

Keaslian
10
Masa
8
Ketersediaan
9
Kebaikan
 • Kecantikan
 • Hadiah yang hebat
 • Tidak memerlukan kemahiran tertentu
Cons
 • Kos
 • Boleh merosakkan
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk