Kisah dongeng merah jambu: 220+ (Foto) kombinasi pilihan di pedalaman bilik yang berbeza

Pink adalah warna lembut dan sensual yang dipilih oleh orang romantis. Jangan percaya stereotaip yang berwarna merah jambu adalah warna gadis kecil, blondes dan anak patung Barbie, dan tidak kelihatan baik di pedalaman moden. Malah, teduhan ini sangat pelbagai - mereka membuat keseluruhan ruang atau penggunaan untuk penempatan aksen.

Kandungannya:

Pink dianggap salah satu yang paling berbahaya, kerana tidak semua orang boleh menggunakannya dengan betul. Kami akan memberi anda petua tentang bagaimana untuk berjaya menggabungkan warna merah jambu dengan warna lain dan menghias bilik yang benar-benar bergaya.

Kami membuat satu bilik untuk iri hati orang lain

Kami membuat satu bilik untuk iri hati orang lain

Peraturan asas untuk kegunaan merah jambu

Menurut psikologi, warna dianggap simbol kewanitaan, keramahan, cinta, kelembutan, roman dan semangat. Ia memberi penduduk rumah sebuah perasaan damai dan selesa, membantu untuk berehat selepas hari yang sukar dan menghilangkan pemikiran yang obsesif.

Teduh ini adalah sesuai dalam reka bentuk mana-mana bilik dan memberikan peluang yang besar untuk manifestasi rasa pereka.

Menyebabkan rasa kedamaian dan keselesaan.

Menyebabkan rasa kedamaian dan keselesaan.

Ikuti peraturan mudah penggunaannya, dan anda akan berjaya:

 • Penggunaan ilusi optik. Cat pink boleh membuat lebih banyak dan lapang. Sekiranya anda melukis dinding dalam warna merah jambu, bilik akan kelihatan lebih luas dan ringan. Perkara yang sama berlaku untuk dinding bilik mandi atau tandas - naungan strawberi yang betul akan mengembangkan bilik kecil. Plain lama perabotcontohnya jadual, dicat dengan warna ini, akan berkilau dengan cara yang baru dan akan kelihatan lebih besar, tetapi tidak besar.
 • Suhu warna. Terdapat jumlah yang luar biasa warna yang cantik - dari merah jambu dan abu pucat hingga lavender dan karang. Warna teh rose atau warna salmon akan membantu menjadikan bilik lebih selesa dan hangat, manakala bahagian-bahagian hiasan di bawah naungan fuchsia akan mengenakan anda tenaga dan mengangkat semangat anda. Oleh itu, semuanya bergantung pada matlamat utama anda.
 • Gabungan yang betul. Teduh merah jambu yang anda pilih tidak menjamin hasil yang diharapkan. Benar betul mencairkannya dan padan dengan warna lain. Contohnya, sebuah bilik yang terdiri sepenuhnya daripada dua warna - merah jambu dan kelabu, ia akan kelihatan membosankan dan cepat tayar anda. Pilih warna-warna terang untuk unsur-unsur individu di pedalaman, menggabungkan mereka dengan beige, putih dan nada lain.
 • Gaya umum. Warna ini berjaya menghiasi bilik dengan pelbagai gaya. Sebagai contoh, gabungan warna merah jambu, biru, hitam, oren, dan putih sesuai untuk gaya retro. Dalam klasik atau minyak zaitun Gaya ini akan sesuai dengan nada yang teredam.
 • Ukur dalam jumlah warna. Kunci untuk dalaman yang baik adalah kesederhanaan dalam segala-galanya - warna, perabot, lampu, dan sebagainya Gunakan hanya satu warna untuk aksen dan dua lagi untuk hiasan utama.Sebelum pilihan terakhir, pastikan mereka saling menggabungkan antara satu sama lain. Sebagai contoh, ungu dan karang tidak akan menemui "bahasa umum" walaupun di bahagian dalam bilik mandi.

Warna harus berada di dalam rumah yang sederhana

Warna harus berada di dalam rumah yang sederhana

kembali ke menu ↑

Warna yang popular

Spektrum warna ini menawarkan banyak pilihan yang indah, di antaranya kami menyerlahkan perkara berikut:

 • Salmon - nada yang mulia dan "dewasa", yang mempunyai cahaya kecoklatan yang terang. Kelihatan baik dalam mana-mana bilik, khususnya bilik tidur dan pejabat.
 • Carmine - Satu lagi pilihan pertengahan antara merah, merah jambu dan coklat. Cukup dalam dan kaya, sering dijumpai di pedalaman dalam gaya bahasa Inggeris. Baru-baru ini, pereka telah berjaya menggabungkannya dengan gaya moden.
 • Merah jambu parsi - sesuai untuk bilik tidur atau kanak-kanak bilik itu sangat lembut dan romantis. Digabungkan dengan nada sejuk, menjadikan bilik lebih tenang dan lembut.
 • Fuchsia - Warna cerah dan berani, yang jatuh pada rasa kebanyakan remaja. Ia kelihatan bagus minimalis Pedalaman memainkan warna yang berbeza. Kelimpahan fuchsia tidak akan membantu mencapai keharmonian batin dan berehat selepas bekerja atau belajar.
 • Badan - dasar yang baik untuk hiasan dinding bilik tidur atau ruang tamu. Ia menyenangkan mata dan melambangkan pengekangan dan rasa. Mewujudkan keselesaan, nampak baik dengan nada yang lebih jelas.

Pink mempunyai banyak warna yang cantik.

Pink mempunyai banyak warna yang cantik.

kembali ke menu ↑

Pink di bahagian dalam bilik

Mari kita perhatikan lebih terperinci penggunaan warna ini di dalam bilik yang berbeza. Di mana dia kelihatan lebih baik?

kembali ke menu ↑

Di ruang tamu

Membuat ruang tamu, kami mencadangkan untuk melihat pilihan yang popular dan berjaya seperti:

Ruang tamu merah jambu dan putih

Gabungan klasik ini akan menjadikan bilik paling penting rumah itu sangat terang dan terang. Malah bilik terkecil, yang dibuat bersamaan dengan merah jambu dan putih, akan kelihatan luas dan besar. Gabungan putih salji sering digunakan untuk gaya minimalis.

Pertimbangkan bahawa pedalaman seperti itu tidak lama lagi akan menjadi sangat membosankan. Untuk mengelakkan ini berlaku, lupakan warna merah jambu yang terang dan gunakan hanya warna pastel, melengkapkannya dengan tudung lembut, krim atau krim lembut. Ruang tamu akan menjadi sejuk dan romantis, ia akan menjadi keselamatan sebenar bagi wanita yang terdedah kepada manifestasi kemurungan dan menduduki kedudukan yang menegangkan. Untuk menyenangkan lelaki, anda boleh mencairkan ruang duduk marshmallow dengan aksen hitam, coklat atau biru.

Ruang tamu merah jambu dan putih yang luas

Ruang tamu merah jambu dan putih yang luas

Ruang tamu berwarna kuning muda

Warna beige akan membantu mewujudkan suasana damai di dalam bilik yang direka untuk mengumpul keluarga dan menerima tetamu. Ia berjaya menggabungkan dengan asas "anak patung", menyapu glamornya yang berlebihan. Oleh itu, cat dalaman akan mewujudkan suasana damai.

Warna-warna cerah tidak boleh diterima untuk reka bentuk sedemikian - keutamaan diberikan kepada nada meredam, seolah-olah pudar di bawah sinar matahari. Ini termasuk serbuk, salmon ringan, warna teh meningkat. Untuk menekankan warna pastel di dinding, gunakan paya kuning, coklat, atau perabot putih. Siling Adalah lebih baik untuk meninggalkan putih, menambah sebanyak mungkin produk kayu ke pedalaman. Gaya keseluruhan ruang tamu digariskan dengan aksesori emas, gangsa dan karamel. Jika anda memilih biru atau biru langsir, ruang tamu akan mendapat gambaran lengkap. Oleh itu kombinasi akan sesuai klasik, dan dalaman Provencal, serta Baroque dan muzik negara.

Suasana santai di bilik merah jambu merah muda

Suasana santai di bilik merah jambu merah muda

Ruang tamu merah jambu dan kelabu

Adakah anda ingin mencipta gaya moden, vintaj atau retro? Pilihan warna yang sempurna akan menjadi gabungan warna kelabu dan merah jambu. Gabungan ini menjadikan bilik lebih maskulin atau lebih feminin. Ia adalah perlu untuk menambah lebih banyak kelabu - dan bilik akan menjadi lebih elegan dan dihalang.

Warna kelabu bersesuaian dengan mana-mana warna marshmallow. Anda pilih, anda mahu membuat ruang tamu dengan warna hangat atau sejuk.

Gabungan sempurna kelabu dan merah jambu

Gabungan sempurna kelabu dan merah jambu

Ruang tamu yang berbeza

Anda boleh menambah kesegaran musim bunga dan rasa taman yang mekar dengan bantuan gabungan hijau-merah jambu. Juga, pic, raspberi, zamrud gelap dan turquoise menggabungkan dengan baik dengan naungan utama kami. Kecerahan boleh disesuaikan dengan rasa anda sendiri - orang muda mungkin memilih nada merah jambu dalam gabungan dengan warna kapur cerah, manakala orang yang dihormati akan lebih suka nada merah jambu dan lembut lembut yang berasap.

Ia tidak perlu menggabungkan kombinasi ini hanya dalam hiasan bilik. Ia boleh dihiasi dengan warna putih atau kuning air, manakala perabot dan aksesori akan menonjol.

Sebaliknya yang boleh diselaraskan

Sebaliknya yang boleh diselaraskan

Ruang tamu yang terang

Warna merah jambu digunakan secara meluas untuk mencipta motif etnik. Sekiranya anda ingin ruang tamu dengan nota selatan yang ghairah, dibuat dalam gaya Arab, Mexico, India atau Maghribi, gunakan perhiasan berwarna-warni. Sebagai contoh, kelim atau ungu mendalam boleh digabungkan dengan sepenuhnya tidak serasi, pada pandangan pertama, nada. Mereka boleh menjadi zamrud, turquoise, oren cat.

Jika anda ingin membuat bilik yang terang dalam gaya moden, perabot atau aksesori dalam warna asid merah jambu akan berguna. Ingatlah pentingnya saiz bilik - lebih kecil itu, lebih baik perhiasan itu harus. Warna merah jambu terang menarik perhatian begitu banyak walaupun di dalam bilik beige neutral atau putih, dua atau tiga aksen menciptakan kesan bilik merah jambu yang sepenuhnya.

Jangan lupa tentang saiz bilik

Jangan lupa tentang saiz bilik

Merah, dicairkan dengan kelabu atau coklat, akan menghilangkan bahagian dalam kewanitaan yang berlebihan dan menjadikan bilik itu benar-benar anggun.

kembali ke menu ↑

Di bilik mandi

Berisiko untuk mengatur bilik mandi dengan warna merah jambu, anda akan menjadikannya bukan sahaja cerah, tetapi juga sangat moden, eksklusif dan bergaya. Sekiranya anda tidak mempunyai sifat yang sangat romantis, gembira dalam satu warna marshmallow, gunakan nada sejuk. Mereka tidak mencipta rasa cloying dan anak patung, sambil mengisi bilik dengan kesejukan yang menyenangkan, kelembutan dan rasa kebersihan.

Keputusan reka bentuk yang mantap

Keputusan reka bentuk yang mantap

Bilik mandi pertama dalam warna merah jambu muncul pada tahun tiga puluhan di Amerika Syarikat. Walau bagaimanapun, mereka menjadi bergaya hanya pada tahun lima puluhan berkat isteri kepada Presiden Eisenhower ketika itu. Satu contoh mandi anak patungnya diikuti oleh ramai suri rumah yang ingin menghias bilik mereka dengan gaya yang sama. Sejak waktu itu mereka diganti oleh bilik mandi biru dan hijau, namun, pada masa ini, permintaan telah meningkat lagi ke langit.

Idea terbaik untuk menggabungkan di bilik mandi:

 • kapur;
 • perak;
 • kapur;
 • coklat;
 • hitam;
 • putih;
 • lilac.

Gabungan yang sempurna untuk bilik mandi

Gabungan yang sempurna untuk bilik mandi

Untuk mengawal kewanitaan berlebihan ruang merah jambu, tambahkan satu daripada warna ini. Pink merah jambu akan bertentangan dengan lekapan putih dan lantai coklat. Menggabungkan merah jambu putih dan berkrim akan menjadikan bilik itu benar-benar selesa.

Warna kelabu atau perak adalah nada sejagat yang berjaya melengkapkan warna asas bilik mandi. Dia akan menjadikannya mulia dan elegan.

Jika anda menambah kelengkapan logam ke bilik mandi, kesannya akan menjadi lebih menarik.

Kami menambah kelengkapan logam

Kami menambah kelengkapan logam

Lembaga
Jika anda memilih nada yang sangat terang, menggabungkannya dengan hitam. Gabungan yang dihasilkan akan menjadi agak dramatik dan maskulin, jadi lelaki pasti akan menyukainya. Lilac juga bermain baik dengan merah jambu.

Antara kombinasi yang tidak berjaya untuk bilik mandi boleh dikenal pasti gamut biru-merah jambu atau oren-merah jambu.

Juga berhati-hati dengan penambahan warna kuning - hanya warna diredam yang akan dilakukan.

Lembaga
Sediakan bunga yang menyukai kelembapan di bilik mandi anda "girly" - sayur-sayuran yang kaya dengan juicy akan memeriahkan lagi reka bentuk bilik.
Memperkayakan bilik mandi dengan bunga segar

Memperkayakan bilik mandi dengan bunga segar

Membuat bilik mandi, jangan lupa tentang aksesori. Perhatikan bahagian warna, supaya tidak keterlaluan dengan salah satu warna asas.Jika anda ingin memasang paip merah jambu panas, dinding bilik mandi harus dihiasi neutral - berwarna putih, krim atau krim.

Setelah dihiasi dinding dengan warna merah jambu, gunakan perabot putih atau kayu. Ok jika meja tepi katil dan kotak akan mempunyai kesan keunikan. Juga perabot dengan sisipan kaca akan kelihatan cantik.
Perabotan putih menekankan kecanggihan pedalaman.

Perabotan putih menekankan kecanggihan pedalaman.

Sekiranya anda mempunyai ruang yang cukup di dalam bilik dan susunnya dalam gaya yang glamor, sesuai untuk meletakkan vas lantai salji putih. Cermin dengan pinggiran strawberi lembut menghidupkan semula bilik mandi. Penekanan boleh dialihkan ke florid kandil itu - Perkara utama adalah memilih saiz yang betul. Nah, sentuhan terakhir akan menjadi corak tikar lantaiterletak di bilik mandi dan tandas.

Pernahkah anda mendengar mengenai gaya chic chebbi? Ia terpakai untuk bilik mandi dan menyediakan untuk kegembiraan kegembiraan merah jambu dengan sisipan putih. Jubin adalah yang terbaik untuk memilih dalam nada merah jambu sejuk, meninggalkan siling putih atau cat dengan merah jambu pucat.

Tirai tebal untuk pancuran dengan jalur atau corak salji putih-merah jambu akan melengkapi julat keseluruhan.

Selalunya digunakan gaya chebbi-chic

Selalunya digunakan gaya chebbi-chic

Sebagai meja rias atau meja untuk aksesori bilik mandi, pilih produk kayu, dicat dalam warna Barbie kami. Memberi sedikit kesan zaman dahulu boleh menjadi alat khas yang akan membuat keretakan cat.

Dari atas, cat meja sisi katil dengan warna putih - dengan cara ini, retak ungu yang menarik akan mengintip melalui salji putih atas.

 • Perabotan coklat akan menambah rasa mewah, kekayaan.
 • Perabot putih akan menjadikan bilik itu kemas dan segar.
 • Perabot kelabu akan menyentuh kecanggihan bilik mandi biasa.
 • Perabot merah jambu akan kelihatan romantis terhadap dinding cahaya.
 • Perabot hitam kelihatan mahal, elegan, tetapi tidak sesuai dengan bilik mandi kecil.

Hitam kelihatan bagus juga, tetapi jangan keterlaluan.

Hitam kelihatan bagus juga, tetapi jangan keterlaluan.

Jika anda akan menggunakan loket putih sink, menghiasi dengan kain apron yang sama dengan kain yang anda gunakan untuk tirai. Cermin dalam hiasan ini harus menonjol. Pilih bingkai yang diukir diperbuat daripada kayu, cat dengan cat putih atau menghias dengan penyepit.

Jika anda menemui candelier kristal, pendants yang akan menjadi merah jambu - hanya hebat.

Tingkap di bilik mandi boleh dihiasi dengan tirai kayu atau langsir padanan untuk dipadankan. Adalah sesuai untuk meletakkan lilin wangi dan kit kebersihan dalam mandi merah jambu.

Adalah sesuai untuk menekankan langsir untuk dipadankan

Adalah sesuai untuk menekankan langsir untuk dipadankan

kembali ke menu ↑

Di bilik kanak-kanak

Ia popular untuk menghiasi bilik seorang puteri kecil, membawa nota kelembutan, keajaiban dan kedamaian. Walau bagaimanapun, dia mempunyai kelemahan - apabila disalahgunakan, warna menjadi terlalu mengganggu dan berkilat.

Mengetahui kaedah asas untuk menggunakan merah jambu akan membantu mewujudkan sudut yang sempurna:

 • Jangan menghiasi bilik tidur dengan pelbagai imej watak-watak dongeng, banyak mainan, anak patung.
 • Untuk menanam rasa wanita masa depan, lebih baik menjadikan taman kanak-kanak itu elegan, bergaya.
 • Kesederhanaan warna Strawberry adalah prinsip utama yang harus dipatuhi orang tua. Warna yang halus dan aksen yang diletakkan dengan betul akan mengekalkan suasana kehebatan dan kecantikan semulajadi.

Impian merah jambu untuk wanita yang sebenar

Impian merah jambu untuk wanita yang sebenar

Pilihan warna yang popular dan bergaya untuk tapak semaian:

 • Merah jambu sejuk. Lupakan tentang tapak semaian harus menjadi cerah, cloyingly karamel dan menyerupai gula-gula getah kimia.Bayangan merah jambu sejuk mempunyai hak untuk wujud, ia sesuai untuk bilik dengan tingkap besar dan pencahayaan yang baik. Pink merah muda akan berfungsi sebagai warna asas yang sangat baik, manakala warna merah jambu berwarna merah muda akan berfungsi sebagai aksen. Mereka adalah langsir, mainan, bantalupholsteri dan gambar.
 • Pastel Pink. Gadis hiperaktif yang paling sesuai yang perlu membendung tenaga. Nada lembut menenangkan sistem saraf, mengarahkan tenaga ke arah yang betul. Sekiranya menambah sisipan warna biru terang, pembiakan yang sangat bergaya dan menyenangkan akan berubah. Larutkan gamut keseluruhan dengan putih, krim atau krim untuk melembutkannya, menjadikannya lebih lembut.
 • Catchy pink. Adakah anda akan menghiasi bilik anak anda dengan warna strawberi yang kaya? Bersedia agar mereka mengaktifkan tenaga batinnya, anda hanya boleh bermimpi untuk anak tenang yang tenang. Gunakan Cyclamen sahaja untuk seksserta aksen. Pakar psikologi mengatakan bahawa sebilangan besar warna terang akan membantu kanak-kanak itu untuk ditanggung tenaga semasa bangun pagi, manakala dia akan tenang sebelum tidur selepas melihat warna-warna neutral di siling. Warna merah jambu yang terang bergabung dengan hijau, coklat, putih, kelabu.

Bilik kanak-kanak merah jambu selaras dengan "kawan" berikut:

 • Putih - gabungan klasik yang menambah keanggunan dan kesegaran.
 • Kelabu - Pilihan bijak untuk pedalaman moden.
 • Hijau - Keputusan yang berani untuk anak-anak yang bertenaga, sesuai untuk kedua-dua jantina.
 • Coklat - menyesuaikan diri dengan alur kerja, membantu memberi tumpuan.

Kombinasi warna klasik

Kombinasi warna klasik

Ia tidak perlu mengatur hiasan dinding dalam warna merah, anda boleh menyekat diri anda dengan aksen dengan hiasan yang tertahan:

 • Bright tempat tidur dengan kanopi warna lembayung - pilihan bergaya dan hebat untuk kanak-kanak. Tali tekstil melakukan fungsi hiasan.
 • Mainan dalam warna merah jambu akan menjadi sentuhan terang di bilik tidur kanak-kanak, mereka akan menjadi relevan walaupun kanak-kanak tumbuh.
 • Lukisan dalam bentuk cerita dongeng atau kartun kegemaran akan mengembangkan imaginasi dan merangsang kreativiti.
 • Pencahayaan pemikiran akan menekankan suasana hebat. Selain dari candelier yang luar biasa, bilik itu harus menjadi lampu malam bertemakan.

Mainan merah jambu akan sentiasa relevan.

Mainan merah jambu akan sentiasa relevan.

kembali ke menu ↑

Di dalam bilik tidur

Tidak perlu berfikir bahawa warna ini hanya sesuai untuk bilik tidur kanak-kanak. Bilik pasangan suami isteri, yang dikekalkan dalam warna lembut, akan disempurnakan dan bergaya. Memfokuskan pada nada-nada lembut, anda akan mendapat bilik tidur yang akan menenangkan, menyesuaikan dengan cara yang positif.

Apa kombinasi warna apa yang sesuai untuk bilik tidur?

Pink dan putih

Tandem dengan warna putih boleh dibaca sebagai win-win - mereka menggabungkan dengan baik, memberikan cahaya dan kelembutan bilik. Bilik tidur yang putih-putih dianggap sebagai pilihan yang sesuai untuk pemilik bilik-bilik kecil yang bertujuan untuk membesarkannya secara visual. Skema warna ini sesuai dengan banyak gaya, termasuk Provence, Classicism, Modern, Minimalism. Sekiranya anda ingin membuat dinding terang merah, menghiasi lantai dan siling ke warna putih dan krim. Pilih laminate atau lantai parket. Pintutingkap dan perabot harus putih. Ia juga disyorkan untuk menggunakan perabot kayu, sedikit terjebak dengan cara tiruan.

Gabungan warna yang tiada tandingan

Gabungan warna yang tiada tandingan

Kelabu merah jambu

Warna kelabu berjaya digabungkan dengan semua warna merah jambu - dari pastel menjadi berasid. Gabungan ini elegan, menjadikan bilik tidur sangat moden dan bergaya. Untuk melengkapkan bahagian dalaman dalam warna tersebut boleh menggunakan produk palsu dan kaca.

Mencairkan dinding merah jambu dengan kelabu

Mencairkan dinding merah jambu dengan kelabu

Kuning merah jambu

Untuk membuat bilik tidur yang ceria dan cerah, peminat pop seni menggabungkan marshmallow dan kuning. Mereka bukan sahaja meningkatkan mood anda, tetapi juga membolehkan anda mengembangkan ruang.

Merah jambu beige

Bilik tidur krim dengan warna strawberi yang halus ditandai dengan rahmat dan kelembutan.Ia boleh dipanggil sangat feminin dan romantis, yang bertujuan untuk malam keluarga yang selesa.

Bilik feminin dan romantis

Bilik feminin dan romantis

Merah jambu merah

Sekiranya anda seorang perangai yang bersemangat, anda ingin menjadikan bilik tidur anda sebagai tempat untuk godaan, keghairahan dan malam yang penuh semangat. Bilik tidur, yang berusia dalam warna-warna kaya ini, akan menjadi sangat intim, mereka boleh dicairkan dengan warna kelabu, putih, dan kuning.

Merah jambu hitam

Black blotches kelihatan baik, berdiri dengan kekejaman tertentu pada latar belakang yang lembut. Jika lelaki anda bertentangan dengan bilik tidur strawberi, tawarkan pilihan ini, dia perlu bersetuju.

Pilih warna yang terang dan tidak mengganggu

Pilih warna yang terang dan tidak mengganggu

Ungu merah jambu

Pilihan yang tidak dapat diramalkan, menyesuaikan penduduk suasana romantik. Nada mengisi bilik tidur dengan misteri dan daya tarikan. Walau bagaimanapun, kadang-kadang gamma ini mengurangkan keamatan sinaran matahari, kerana ia disyorkan untuk digunakan hanya di bilik tidur dengan pencahayaan semula jadi yang baik.

Mencari perabot, lihatlah produk naungan neutral. Sudah tentu, dalam setiap pilihan yang dijelaskan ada pengecualian, kerana ia dibenarkan menggunakan produk coklat atau hitam.

Penyelesaian asal untuk dalaman yang membosankan

Penyelesaian asal untuk dalaman yang membosankan

Perabot berwarna gelap kelihatan baik dalam julat merah jambu. Sekiranya bilik tidur kecil dan hiasan dibuat dengan warna merah jambu, produk putih akan menjadi pilihan terbaik.

kembali ke menu ↑

Di dapur

Palet yang dipilih dengan bijak adalah penting untuk setiap bilik, terutamanya untuk dapur. Wanita menghabiskan cukup masa di sini memasak, keluarga berkumpul setiap hari untuk makan malam keluarga. Menenangkan merah jambu, menenangkan, malah meningkatkan selera makan.

OhCara utama untuk menggunakan warna untuk dapur:

 • Latar Belakang. Wallpaper, jubin atau jenis salutan yang lain akan mewujudkan suasana yang ceria, dan mereka tidak perlu menjadi monoton. Perhiasan yang menarik dengan bunga atau corak rumit akan menjadi tambahan yang berkaitan dengan hiasan. Warna hangat selesai dapat meningkatkan ruang.
 • Perabot. Fasad cerah warna merah cerah kelihatan mewah dan sesuai dengan gaya dapur berteknologi tinggi atau moden.
 • Apron. Jika anda memberi perhatian kepada kerja zon, pilih jubin merah jambu yang berkilat, dapur akan bermain dengan nada baru. Ia akan menarik mata dan menonjol dari yang lain.
 • Aksesori. Interior merah jambu boleh dibuat tanpa dinding pra-kemasan atau perabot lukisan. Cukup untuk berfikir tentang perkara-perkara kecil: mengambil hidangan, langsir, balang untuk rempah, tuala dapur dalam lingkungan yang sama.

Di dapur ini anda perlu berfikir melalui setiap detail.

Di dapur ini anda perlu berfikir melalui setiap detail.

Selalunya dalam reka bentuk dapur ia digabungkan dengan warna putih, kuning muda, kelabu, warna hitam.

Tetapi terdapat lebih banyak kombinasi yang tidak standard yang kami cadangkan untuk dipertimbangkan:

 • Perhiasan Peach, linoleum coklat dan berumput fasad - akan mewujudkan perasaan padang rumput musim bunga, padang rumput bunga.
 • Dinding kuning, perabot merah jambu, penutup lantai beige adalah pilihan yang cerah dan cerah yang menimbulkan mood dari pagi hingga petang.
 • Kisah Oriental dalam bentuk gabungan warna merah jambu dan biru yang kaya, serta oren, kuning, dan hijau. Anda boleh menambah perhiasan di sini dalam bentuk hiasan emas, tekstil satin.

Bagi pencinta warna terang

Bagi pencinta warna terang

Dapur merah jambu, sebagai peraturan, kelihatan baik dalam gaya ini:

 • Gaya klasik. Peach, warna merah jambu, warna anggur akan sesuai dengannya. Jika anda memilih latar belakang umum yang gelap, kemudian pasangkan perabot kayu hitam atau gelap. Jika anda merancang dapur dalam warna-warna terang, tambahkan corak.
 • Moden. Mana-mana warna merah jambu akan sesuai dengan gaya ini, ia boleh digunakan sebagai aksen. Gabungkan dengan facades perak dan putih.
 • Berteknologi tinggi Warna merah jambu yang terang akan kelihatan hebat di sini. Tetapi jangan keterlaluan dengan mereka - cair dengan warna lain.

Dapur Chebbi-chic

Dapur Chebbi-chic

Dapur merah jambu

Luar biasa tetapi cantik

kembali ke menu ↑

Di lorong

Salah satu stereotaip popular mengatakan bahawa menghias dengan warna merah jambu hanya sesuai untuk bilik gadis kecil. Palet warna ini begitu pelbagai yang boleh digunakan di mana-mana, walaupun dalam lorong.

Lembaga
Jika anda memutuskan untuk menggunakannya sebagai asas, pilih warna pastel yang tenang. Ini amat sesuai di koridor kecil tanpa cahaya semula jadi. Pilih antara persik, warna berasap dan asap.
Warna ini boleh digunakan walaupun di lorong.

Warna ini boleh digunakan walaupun di lorong.

Pink tidak suka candelier terang, kerana menyebarkan pencahayaan di sekitar perimeter, menggunakan LED dan lampu sorot.

Lembut dan cahaya yang tersebar akan menjadikan lorong sangat selesa. Berdasarkan spesifikasi bilik, anda boleh melukis dinding dalam dua warna - bahagian bawah berwarna kelabu, supaya dinding tidak menggosok, tetapi merah jambu dan atas pucat. Atau kertas dinding gam dengan corak yang tidak mengganggu dengan aksen merah jambu.

Jika hiasan dinding dalam warna ini kelihatan terlalu mewah untuk anda, biarkan ia klasik - putih, kuning muda, kelabu, coklat muda. Aksesori dan tekstil lilac akan menjadi penyelesaian yang menarik. Sebagai contoh, almari pakaian salmon akan menentang dinding putih.
Kami menggunakan aksesori yang cerah

Kami menggunakan aksesori yang cerah

Adakah anda mempunyai tingkap di lorong? Cahaya langsir terang bahan ringan, dengan bebas membiarkan sinar matahari, mencairkan ruang yang membosankan, dan sepasang sconce dengan naungan yang sama melengkapkan gambar.

Dengan cara ini, pijar lampu merah jambu akan sesuai dengan sempurna ke dalam lorong merah jambu. Lampu yang dihantar kepada mereka akan menjadi berasap.

Vas dengan bunga segar atau vas lantai hiasan akan menjadi sentuhan terakhir.

Cairkan marshmallow dalam nada neutral. Ini termasuk warna putih, hitam, coklat, hijau, biru, lavender dan warna hijau. Selalunya di lorong merah jambu anda boleh melihat perabot putih atau krim. Walau bagaimanapun, lorong yang terang itu perlu menghabiskan banyak masa.

Pilihan yang lebih praktikal adalah perabot kayu klasik. Warna lembut dan lembut menggabungkan dengan baik dan akan membolehkan anda membuat kesan yang menyenangkan memasuki rumah.

Dalaman merah jambu

Gabungan dalam reka bentuk

8 Skor Jumlah
Pink di pedalaman - keputusan yang berani

Jika anda ingin mempunyai pedalaman merah jambu, tetapi anda tidak berhasrat untuk melakukan pembaikan dengan kerap, membuat pilihan memihak kepada asas neutral. Buat aksen yang terang pada perabot, aksesori dan tekstil. Kombinasi yang menarik ini akan menghiasi apartmen anda, dengan baik akan mempengaruhi keadaan keluarga anda dan menonjolkan latar belakang. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
7
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • Pelbagai warna
 • Ia berjaya digunakan di mana-mana bahagian rumah.
 • Menenangkan kesan ke atas sistem saraf
Cons
 • Warna cerah akan cepat mengganggu
 • Lelaki kebanyakannya menentang warna ini
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk