Memasang tirai roller pada tingkap plastik melakukannya sendiri: Yang terpenting adalah model pilihan yang kompeten

Jika konfigurasi biasa langsir sudah cukup letih, maka terdapat pilihan universal - ini adalah tirai roller pada tingkap plastik. Tirai boleh dipasang di mana-mana gaya dalaman. Tetapi anda perlu dapat memilihnya dengan betul.

Kandungannya:

Pembinaan

Reka bentuk adalah berdasarkan kain itu sendiri, bersama-sama dengan batang untuk memetik kain dan elemen mengangkat. Tirai roller juga dipanggil blinds atau shutters.

Untuk membuka tetingkap, anda perlu tarik rantai supaya ia mula diskru ke batang.
Tirai Roller akan membantu memberikan pelbagai ruang dalaman

Tirai Roller akan membantu memberikan pelbagai ruang dalaman

Pergerakan ini didorong oleh mekanisme mengangkat. Selebihnya akan dilancarkan. Reka bentuk bersahaja, jadi ia cukup rosak.

kembali ke menu ↑

Klasifikasi mengikut jenis sistem pengikat

Sekiranya kita bercakap mengenai sistem terbuka, batang, di mana ia akan dimatikan, dilampirkan pada pembukaan tingkap atau ke bingkai tingkap. Strings bertindak sebagai pemandu.

Lembaga
Untuk tirai untuk mengekalkan bentuknya, papan dilampirkan ke bahagian bawah struktur.

Sistem tertutup mempunyai kotak aluminium yang menyembunyikan dari bahagian yang dipasang. Tirai itu sendiri bergerak di sepanjang dua rel aluminium.
Versi kayu

Versi kayu

kembali ke menu ↑

Perbezaan fungsian

Terdapat perbezaan dalam mekanisme yang bertanggungjawab untuk menaikkan tirai. Ia boleh diwakili sebagai:

 • kord;
 • mata air;
 • rantai.

Anda juga boleh membeli tirai dengan mekanisme automatik. Tiga pilihan pertama boleh digabungkan menjadi satu kumpulan, seperti yang anda perlu untuk meningkatkan secara manual. Pemacu automatik memudahkan segala-galanya. Anda boleh mengawal reka bentuk alat kawalan jauh.

Tidak perlu bangun dengan sofauntuk menyesuaikan ketinggian kanvas.

Sekiranya dikehendaki, tirai roller boleh diintegrasikan ke dalam sistem Smart Home.

Secara berasingan, anda perlu katakan tentang kategori yang ada:

 • Ini adalah tirai mini yang dipanggil. Mereka menyerupai reka bentuk terbuka. Hanya dilekatkan pada tali pinggang tingkap. Tirai mini akan sesuai jika anda berniat untuk melakukan tanpa penggerudian.
 • Juga jualan adalah jenis Lovolight. Gunakannya untuk tingkap dengan saiz yang besar.Tirai ini dikawal hanya dengan bantuan alat kawalan jauh.
 • Terdapat juga jenis malam hari yang mempunyai kain dengan pelbagai tahap menyekat cahaya. Mereka membolehkan anda lakukan pada masa yang berlainan yang berbeza tahap pencahayaan di dalam bilik.

Di bahagian dalam dapur

Di bahagian dalam dapur

Kebaikan

1Di windowsill anda boleh menyimpan bunga, seperti tingkap tingkap, serta tingkap yang dibuka sendiri, akan sentiasa terbuka. Roll memberi ulasan percuma.
2Seperti tirai biasa, mereka boleh disesuaikan dengan ketinggian halus, masing-masing, jika fluks bercahaya mengetuk terus ke mata. Blinds membolehkan anda sepenuhnya gelap bilikjika anda mempunyai tidur siang. Ini amat mudah apabila terdapat anak kecil dalam keluarga. Kehadiran tirai roller tidak menunjukkan penolakan lengkap tirai - jika anda menyukai mereka, anda boleh meninggalkannya.
3Kain tidak memerlukan pembersihan berterusan, seperti kain melewati rawatan khusus, yang menghalang zarah kotoran dan debu dari memasuki bilik. Tetapi kanvas bertindak sebagai halangan yang mencerminkan, bukan penapis, iaitu, zarah habuk tidak akan berlari dalam kanvas. Kanvas tidak tertakluk kepada pudar, dan juga dapat melindungi terhadap pembakaran perabotdi dalam bilik.
4Jurang udara dibentuk di antara tingkap dan tirai, yang mana ia sejuk di dalam bilik pada musim panas dan hangat di musim sejuk. Untuk menghancurkan mereka atau cacat secara fizikal, hampir mustahil.
Untuk tingkap besar dalam nada putih

Untuk tingkap besar dalam nada putih

Perlindungan bergaya dari cahaya

Perlindungan bergaya dari cahaya

kembali ke menu ↑

Apakah jenis reka bentuk yang lebih baik?

Intipati roll terbuka kerana reka bentuk mereka semudah mungkin, tetapi ini adalah tolaknya. Aci terbuka dipasang pada tingkap dengan perbelanjaan sudut. Kanvas tergantung di batang.

Lembaga
Untuk mengelakkan gangguan, reka bentuk disokong oleh tahap yang berat.

Yang terbuka dipandu oleh rantai. Reka bentuk ini mudah tetapi tidak boleh dipercayai. Tetapi kos itu agak lebih murah daripada pesaing utamanya.

Model Jenis Buka

Model Jenis Buka

Tutup blinds batang menyembunyikan di bawah kaset atau kotak. Oleh kerana itu, ternyata lebih lama untuk menjaga penampilan awal kanvas, kerana kotoran tidak menembusi di sana. Untuk pergerakan lancar kanvas, jalur aluminium dan panduan jahitan digunakan - ini membolehkan anda mengekalkan bentuk kanvas. Bentuk langsung yang ideal tidak membenarkan cahaya menembusi dari jalan. Ini tidak menjejaskan kualiti menyiarkan bilik.

Model tertutup

Model tertutup

Untuk menggabungkan tirai dalaman dan roller di dalam bangunan, adalah berfaedah untuk memasang struktur jenis tertutup. Dalam keadaan ini, ia mungkin untuk mencari gabungan warna dan corak optimum. Berhubung dengan masalah yang berpotensi dengan pemasangan mereka pada pembukaan tingkap, ia tidak akan menjadi lebih sukar daripada memasang tirai konvensional.

Jika anda merancang untuk menggunakan roll di dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi, sebagai contoh, di dapurmaka ia juga lebih baik untuk kekal pada struktur tertutup.

kembali ke menu ↑

Pemilihan bahan

Blinds boleh dibuat dari kain:

Jualan anda boleh mencari lukisan daripada:

 • kapas;
 • nilon;
 • poliester.

Mereka mungkin kelihatan seperti:

 • logam;
 • mempunyai serat baldu;
 • cetakan menarik perhatian.

Kanvas boleh menjadi telus sepenuhnya, dan kemudian mereka hanya akan memainkan peranan hiasan.

Warna pepejal, rendah

Warna pepejal, rendah

Hiasan tambahan, sama ada tassels atau pinggiran, juga diletakkan pada langsir. Ia secara meluas dipercayai bahawa tirai roller kain dibezakan oleh kerapuhan mereka, tetapi dalam praktiknya keadaan adalah sebaliknya.

Titisan suhu, habuk dan faktor lain tidak menjejaskan penampilan kanvas.

Anda boleh mengambil bahan yang telah diberi impak dengan bakteria. Kehadiran salutan yang mencerminkan cahaya ultraviolet, membolehkan anda menjaga bilik sejuk.

Tirai terang bahan lut

Tirai terang bahan lut

Cari tekstur yang betul kain boleh untuk mana-mana bilik.Tirai yang paling sering digulung digunakan untuk tingkap plastik, tetapi terdapat langsir dan tingkap kayu. Pilihan sifat kanvas mesti mematuhi syarat penggunaannya.

kembali ke menu ↑

Gulungan buluh - mengapa mereka begitu baik?

Bahan-bahan semulajadi di pedalaman semakin menggantikan bahan plastik dan lain-lain yang biasa digunakan. Buluh telah menjadi hit jualan. Bahan ini mesra alam. Pada masa yang sama, sifat antistatik kekal sama.

Bahan semula jadi, semula jadi - buluh

Bahan semula jadi, semula jadi - buluh

Produk buluh adalah kain rotan. Kanvas dicipta dengan menggunakan batang buluh tahan lama. Oleh kerana jalur ini saling selaras dengan satu sama lain, ini memungkinkan untuk mendapatkan kain yang hampir seragam dalam strukturnya. Kos produk terjejas oleh fakta bahawa ia ditenun dengan tangan.

Oleh kerana kerja dilakukan secara manual, masih mustahil untuk mencapai homogenitas lengkap struktur, sama berlaku untuk keseragaman naungan dan lebar batang. Tetapi ini adalah apa yang menarik, kerana ia dengan jelas jelas bahawa langsir adalah buatan tangan. Kanvas dipasang pada bingkai, tetapi di bawahnya diproses dengan kayu hiasan.

Nyaman dan menarik

Nyaman dan menarik

kembali ke menu ↑

Ciri khas

Pilihan buluh adalah berbeza daripada produk kain, kerana kekerapan tenunan datang ke hadapan. Daripada reka bentuk yang anda perlukan untuk mendapatkan bukan sahaja fungsi hiasan, tetapi juga fungsi menghalang cahaya matahari. Semakin kecil jurang dalam kanvas, semakin lemah cahaya akan memasuki bilik. Tetapi ia dianggap bahan kain, sedangkan buluh adalah bahan khusus.

Malah tenunan langsir buluh yang paling padat akan menyalakan cahaya, tetapi ia akan menjadi tersebar, dengan itu, ia akan menerangi dengan lembut di dalam bilik. Juga terdapat pertukaran udara di dalam bilik. Naikkan petikan cahaya tidak perlu.

Gabungan sempurna dengan perabot kayu

Gabungan sempurna dengan perabot kayu

Hanya ciri-ciri buluh perhiasan samar-samar, memberi bilik nota oriental.

Mereka juga boleh memberi ruang kepada suasana zaman dahulu. Kebanyakan secara organik, mereka akan melihat dengan lantai kayu dan dengan perabot kayu. Lebih banyak pada kanvas akan ada segala macam penyelewengan yang wujud dalam tenunan tangan, lebih baik. Lebar lebar jalur, meterai dan kekasaran lain hanya ditambah, kerana ini akan memberi keaslian kepada produk itu sendiri.

kembali ke menu ↑

Nuansa memilih jenis lampiran dan saiz struktur

1Sebelum memilih warna kanvas atau konfigurasinya, anda perlu mengira saiz, yang bergantung kepada tempat lampiran. Jika di dalam tetingkap dipasang di dalam rehat, lebarnya hendaklah melebihi lebar pembukaan sebanyak 5 sentimeter pada setiap sisi. Begitu juga dengan ketinggian, kerana ia sepatutnya mempunyai margin beberapa sentimeter.
Perlindungan penuh dari cahaya

Perlindungan penuh dari cahaya

2Ia adalah perlu untuk membina hakikat bahawa apabila tingkap dinaikkan ia harus mudah dibuka dalam semua arah. Kehadiran tingkap di dalam bilik, yang terletak di dalam pesawat yang sama dengan dinding, memerlukan untuk membuat jurang antara struktur dan oleh dinding. Lebar harus melebihi 20 cm, iaitu, 10 cm per tepi. Bagi ketinggian, maka anda boleh mengikuti peraturan untuk tingkap di rehat. Terdapat peraturan bahawa lebarnya sedikit lebih lebar daripada bahagian telus, kira-kira 3 cm.

Segera anda perlu menentukan jenis lampiran. Secara keseluruhan terdapat dua pilihan - struktur akan dipasang dengan atau tanpa penggerudian.
Untuk cahaya terang

Untuk cahaya terang

3Jika ia adalah tingkap plastik, pilihan penggerudian adalah lebih baik untuk dibuang. Skru akan digunakan untuk mengikat struktur. Ia pada mereka akan memegang pendakap. Kepada bingkai tingkap itu jarang diperbaiki, sering memilih siling dan dinding. Keutuhan tembok akan rosak, tetapi gunung itu sendiri akan lebih dipercayai.

4Untuk tingkap plastik, penggerudian tidak sesuai. Berat badan rendah membolehkan anda melakukan tanpa melampirkan pada ikat pinggang. Kerja ini termasuk membaiki kurungan dengan pita bermuka dua.
Brown adalah sempurna untuk dalaman yang berwarna kuning muda.

Brown adalah sempurna untuk dalaman yang berwarna kuning muda.

kembali ke menu ↑

Isu penembusan cahaya ke dalam bilik

Isu ini juga memberi kesan kepada bahagian reka bentuk proses pemilihan untuk tirai roller. Sepenuhnya telus dianggap murni hiasan, walaupun mereka tidak bernilai. Mereka mampu mengeluarkan cahaya matahari sebahagiannya. Tirai Dimout mempunyai satu ciri - mereka, seperti yang telus, biarkan dalam cahaya yang tersebar, tetapi ada satu gaya.

Kain bertudung

Kain bertudung

Pertama, cahaya yang diffused akan dihantar, dan kedua, haba tidak akan dihantar sama sekali, dalam sebarang arah. Untuk rumah Pilihan ini tidak mungkin berfungsi, tidak seperti pejabat dan bilik di mana sebilangan besar tumbuhan disimpan, contohnya, untuk rumah hijau. Pendedahan kepada matahari boleh menjejaskan mereka, masing-masing, langsir yang dimaut akan sesuai.

Lembaga
Untuk kegunaan rumah adalah pemadaman yang agak sesuai.

Seperti namanya, mereka menyekat cahaya matahari sepenuhnya. Kekurangan jumlah cahaya adalah dalam permintaan. di bilik kanak-kanakdi bilik yang digunakan untuk menonton filem. Mereka juga sesuai untuk pejabat, sebagai contoh, untuk bilik persidangan. Tirai malam hari yang disebutkan sebelumnya membolehkan anda mengubah jenis kanvas. Pada waktu tertentu, anda boleh menggunakan kanvas yang telus, pada masa tertentu - kanvas hitam.

Penyelesaian bukan standard untuk pedalaman yang bergaya

Penyelesaian bukan standard untuk pedalaman yang bergaya

Bagi lukisan, maka kanvas boleh diterapkan imej apa-apa struktur dan kerumitan. Lukisan imej dilakukan menggunakan percetakan foto. Percetakan foto tidak takut terbakar.
kembali ke menu ↑

Apakah intipati sistem malam hari?

Jenis kategori day-night roll boleh bertemu dengan nama zebra. Keanehan mereka adalah bahawa tidak ada kanvas biasa kain padat. Jalur ganti digunakan sebaliknya. Separuh daripada band ini adalah kain pemadaman. Paruh kedua band adalah telus. Mungkin terdapat variasi pada bahan dan warna. Anda boleh memilih monophonic dan corak.

Jenis langsir siang - malam

Jenis langsir siang - malam

Seperti model lain, model serupa diperlakukan dengan salutan antistatik dan anti-habuk, yang amat penting jika reka bentuk akan digunakan di dapur. Band dipindahkan oleh rantai pada roller. Pembinaannya mempunyai dua keadaan. Apabila kumpulan yang sama bertindih antara satu sama lain, maka cahaya mula memasuki bilik.

Apabila memohon band berbeza antara satu sama lain, lampu berhenti jatuh. Tahap pencahayaan yang dikehendaki dicapai dengan pelarasan.
Hari pilihan cahaya - malam

Hari pilihan cahaya - malam

Kelebihan tirai tersebut dinyatakan dalam kepraktisan, kerana tidak kira gaya apa yang digunakan di pedalaman. Boleh menggabungkan kain tirai dan roller, gunakan warna putih untuk mengembangkan ruang secara visual. Hampir tidak diperlukan roll untuk tingkap yang tidak standard.

kembali ke menu ↑

Isu Reka Bentuk

Ciri-ciri teknikal struktur mempengaruhi bahagian reka bentuk, oleh itu adalah perlu untuk memilih roll dari mereka. Sebaik sahaja jenis pembinaan, jenis pengikat dan web dipilih, anda boleh mula memilih warna. Untuk menyesatkan dengan pilihan warna tidak berbaloi, kerana skema warna yang salah dapat mendedahkan kelemahan bilik.

Warna terang dan berani di pedalaman

Warna terang dan berani di pedalaman

Aspek penting ialah orientasi bilik berhubung dengan mata kardinal. Apabila tingkap menghadap ke selatan, maka lebih baik tinggal dalam warna sejuk.Warna-warna sejuk boleh mengimbangi terlalu banyak cahaya matahari, yang akan menjadikan bilik itu lebih sejuk.

kembali ke menu ↑

Warna neutral

Setiap warna mempunyai kesan sendiri pada jiwa, yang secara langsung mempengaruhi persepsi bilik. Jika kita menganggap warna sejagat, maka ini putih dan beige. Putih akan kelihatan secara organik di mana-mana bilik, tidak kira sama ada bilik itu luas atau tidak. Tetapi masih, warna putih mempunyai kesan meluaskan ruang, anda perlu mengambil kira ini. Perhatian pada orang kulit putih tidak akan terlalu keterlaluan.

Beige, warna neutral - untuk bilik kecil

Beige, warna neutral - untuk bilik kecil

Warna kuning muda hampir satu salinan lengkap putih dalam sifatnya. Warna kuning air yang dilancarkan dipilih dengan kerap. Untuk bilik padat, kuning juga sesuai, terutamanya jika ini adalah bilik kecil, tetapi ia memerlukan banyak masa di dalamnya. Warna menambah warna ke bilik gelap, masing-masing, meningkatkan mood dan keinginan untuk berfungsi.

kembali ke menu ↑

Warna terang

Warna terang:

Aksen terang di dalam bilik anda

Aksen terang di dalam bilik anda

 • Ia menarik perhatian kepada warna oren, jadi jika anda mahu memberi tumpuan kepada roll, maka oren adalah pilihan yang baik. Ia perlu menggunakan tirai seperti di dalam bilik di mana penamatnya adalah neutral. Bilik ini adalah bilik tidur.
 • Di dalam bilik tidur, anda boleh menggunakan warna merah jambu kanvas, sebagai warna percintaan dan suasana hati yang menawan. Di dalam bilik dengan penamat warna pastel cahaya, warna ini akan kelihatan agak sesuai.
 • Di dalam bilik-bilik di mana anda bercadang untuk menghabiskan percutian anda, anda boleh menggunakan warna biru, kerana ia dapat menenangkan orang-orang di dalamnya. Dia akan membawa suasana yang selesa. Di bawah kriteria ini, sebagai tambahan kepada bilik tidur, sesuai sebagai bilik kanak-kanak.
 • Bagi warna hijau sama-sama popular, maka anda perlu memahami ciri-ciri warna ini. Mereka terdiri daripada keupayaan untuk memberikan kemasukan tenaga, untuk mengenakan bayaran untuk melakukan sesuatu. Pekerja sesuai dengan keterangan ini. zon, seperti dapur atau pejabat.
 • Warna universal, seperti putih, berwarna coklat. Warna memberikan nada kedamaian dan kestabilan. Warna paling jarang berlaku adalah hitam, walaupun pilihan ini juga tidak boleh dibuang, kerana ia dapat membawa keintiman dan misteri ke atmosfera.

Warna terang dan santai

Warna terang dan santai

Ia tidak disyorkan untuk menggabungkan warna-warna hangat dan sejuk. Terdapat peraturan yang tidak diungkapkan, mengikut mana warna satu kategori dapat digabungkan secara organik di pedalaman. Anda harus melihat roda warna dan melihat bunga mana yang berhampiran.
Green memberikan bahagian dalam alam semula jadi

Green memberikan bahagian dalam alam semula jadi

Anda boleh menggabungkan hijau dan ungu, atau biru dan biru. Anda tidak boleh mengabaikan keupayaan untuk memisahkan kontra ruang pelindung warna.

Jika bilik itu padat, maka ia perlu dipisahkan secara visual. Untuk melakukan ini, tetapkan roll white atau beige. Jika masalahnya berada dalam siling yang rendah, maka ia dapat diselesaikan sebahagiannya dengan bantuan jalur menegak.

kembali ke menu ↑

Pilihan perhiasan

Perhiasan kanvas sentiasa dipilih. Perhiasan harus dipilih untuk menyesuaikan nada perabot dan kertas dinding. Kehadiran di dinding monochrome bilik memerlukan penggunaan roll dengan perhiasan. Ini akan menjadikan bilik lebih menarik. Juga, peraturan berfungsi dalam arah yang bertentangan - jika terdapat beberapa corak pada kertas dinding, maka tirai harus membosankan.

Perhiasan itu akan menjadikan pedalaman lebih menarik.

Perhiasan itu akan menjadikan pedalaman lebih menarik.

Terdapat teknik klasik apabila bahan tirai bertepatan dengan bahan dari taplak meja atau bedspreads. Ini akan membolehkan untuk mengekalkan bilik dalam gaya reka bentuk tunggal. Jika tidak ada idea khusus di kepala, maka anda boleh memilih sesuatu yang sejagat, contohnya, kombinasi warna kuning telinga.

Terdapat aturan yang tidak diucapkan berdasarkan yang mana mereka harus berbeza dari ketepuan warna dari dinding - mereka harus lebih gelap atau lebih ringan.
kembali ke menu ↑

Konfigurasi tirai roller paling berjaya

Bahan yang terang untuk mencairkan dalaman kelabu

Bahan yang terang untuk mencairkan dalaman kelabu

 1. Ia penting dalam ruangan yang akan dipasang. Versi klasik penetapan bilik menunjukkan bahawa tingkap akan diserlahkan oleh warna dinding dengan warna terang kanvas atau perhiasan yang mencolok. Dalam keadaan ini, apa-apa jenis perhiasan akan dilakukan - dari lukisan abstrak hingga sekarang motif Cina yang popular.
 2. Motif tegas akan mewujudkan suasana yang agak ketat di dalam bilik yang membantu untuk menyesuaikan dengan fesyen yang diingini. Jenis ketat akan kelihatan lebih baik di pejabat.
 3. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, gulung, yang mempunyai kain mesh, telah menjadi sangat popular. Benang metali digunakan untuk pembuatan kain sedemikian - produk yang agak asli dan praktikal diperolehi. Tirai yang diperbuat daripada kain mesh boleh digunakan di tapak semaian, kerana mereka sepenuhnya menyekat aliran cahaya matahari ke dalam bilik - kanak-kanak secara senyap-senyap di dalam bilik.
Kain mesh adalah salah satu yang paling praktikal.

Kain mesh adalah salah satu yang paling praktikal.

kembali ke menu ↑

Kepentingan pilihan untuk bilik tertentu

Pemilihan konfigurasi bilah roller akan tidak tepat jika anda tidak tahu terlebih dahulu di mana bilik itu akan digunakan. Kaset boleh dianggap subjek universal. Tetapi terdapat perkembangan yang terpakai hanya untuk bilik tertentu.

Bilik kanak-kanak sudah difahami sebelum ini. Sebagai pewarna, mengikut tradisi, anda perlu memilih sesuatu yang ceria dan ceria, supaya ia bagus berada di dalam bilik bukan sahaja untuk kanak-kanak, tetapi juga untuk ibu bapa.

Lembaga
Langsir jenis langsir boleh digunakan di tapak semaian, tetapi sejumlah cahaya masih harus masuk ke sana.

Kompromi adalah penggunaan kain dengan rejim malam hari.

Nada biru menenangkan - model sebenar untuk tapak semaian

Nada biru menenangkan - model sebenar untuk tapak semaian

Semua pilihan juga digunakan di bilik tidur. Sekiranya bilik berada di sisi rumah yang cerah, maka anda perlu langsir yang dapat meresap cahaya. Jika tidak, tidur tidak akan berfungsi.

Biasanya melihat tv atau filem pada skrin besar yang berlaku di ruang tamu. Sudah tentu, langsir tak berwajah di ruang tamu tidak seharusnya, tetapi jika kanvas akan terlepas silau, ia akan mengganggu tontonan normal TV.

Tirai roller adalah baik walaupun untuk bilik mandi.

Tirai roller adalah baik walaupun untuk bilik mandi.

Mengenai tandasmaka bahkan di sini kaset roll boleh dipasang. Dan sebab pemasangan mungkin tidak mempunyai tingkap - tirai akan bertindak sebagai elemen hiasan, menutup paip atau tempat-tempat lain yang hodoh.

kembali ke menu ↑

Adakah sesuai digunakan dengan percetakan foto?

Pandangan ini telah muncul baru-baru ini, tetapi telah berjaya merebut bahagian populariti. Gulungan klasik tidak berhenti diperbaiki, dan kini bukan hanya kanvas yang melindungi bilik dari matahari dibeli di rumah - salutan itu adalah anti-alergi dan anti-bakteria. Titik yang menyenangkan ialah anda boleh menggunakan corak pada permukaan kanvas.

Percetakan foto - model amatur

Percetakan foto - model amatur

Prinsip pencetakan foto adalah bahawa lukisan itu digunakan di bawah tekanan tinggi. Lukisan itu sendiri diterapkan secara berturut-turut, cat tidak menyebabkan sebarang bahaya, jadi anda boleh menggunakannya dengan mencetak foto walaupun di dalam bilik kanak-kanak - dalam kes ini, anda boleh menggunakan lukisan watak kartun atau sesetengah haiwan.

Lukisan itu masih hidup untuk jangka masa yang panjang, matahari tidak melakukan apa-apa kepadanya, oleh itu walaupun berada di sinar matahari langsung tidak akan membawa kepada memudar kanvas. Terdapat satu helah untuk menghidupkan bilik yang membosankan - untuk ini anda boleh gunakan Lukisan 3d. Bagi premis padat, mereka boleh dibesarkan secara visual menggunakan cetakan dalam bentuk garisan mendatar.

Cetak bilik mandi lucu

Cetak bilik mandi lucu

Juga dalam kategori ini boleh dikaitkan dengan kanvas, cetakan yang digunakan menggunakan percetakan UV. Lukisan itu digunakan oleh kaedah inkjet, dan ia dirampas di bawah sinaran ultraviolet. Kaedah percetakan adalah universal dalam arti bahawa ia dapat digunakan bukan hanya untuk kain, tetapi juga untuk kayulogam atau gentian kaca.

Biasanya, produk dengan cetakan tersebut dihasilkan oleh syarikat yang arahannya berkaitan dengan penggunaan cetakan pada pakaian dan objek.

Di dalam firma tersebut terdapat galeri dengan contoh kerja yang paling berjaya. Anda boleh mencari angka abstrak, salinan lukisan terkenal, landskap yang indah, dan lukisan kanak-kanak yang dipindahkan ke kain. Inti pencetakan adalah bahawa pakar dapat menerjemahkan lukisan apa-apa kerumitan pada kanvas monophonik.

Penyelesaian asal

Penyelesaian asal

kembali ke menu ↑

Mempunyai gabungan warna dalam cetakan

Untuk bilik minimalis

Untuk bilik minimalis

 • Teknologi ini mempunyai satu ciri yang berkaitan dengan lokasi warna-warna cerah. Selaras dengan teknologi ini, nada terkaya tidak boleh bersentuhan dengan satu sama lain, dan jika terdapat kawasan seperti dalam lukisan, maka jurang yang tidak dapat dilihat akan kekal dalam cetakan. Mereka tidak begitu menarik, melainkan sememangnya khusus untuk rakan sebaya. Satu lagi ialah kualiti transmisi imej, berbanding dengan sumber, untuk mengurangkan. Pada mulanya, adalah mustahil untuk memahami apa cetakan di langsir akan menjadi asas, jadi disyorkan untuk mencetak lembaran bukti untuk memahami apa yang diharapkan.
 • Tirai dengan percetakan foto membolehkan anda mendapatkan bahagian dalaman yang unik, dan percetakan foto amat sesuai untuk bilik kanak-kanak, di mana salah satu penyelesaian adalah pemasangan watak kartun dengan cetakan.

Sami melancarkan langsir dengan cetakan boleh tahan kelembapan, yang membolehkan penggunaannya di dapur.

Ciri-ciri warna telah diterangkan. Jangan lupa bahawa warna yang salah boleh mempunyai kesan negatif.

Nada tenang akan membantu membuat pelancong dalam negeri anda

Nada tenang akan membantu membuat pelancong dalam negeri anda

Kesan warna
 • Warna merah adalah agen penyebab untuk jiwa.
 • Warna hijau dapat menyebabkan perasaan melankolis, jadi anda harus menggunakan warna ini dengan bijak.
 • Warna biru-biru tidak menyumbang kepada mood kerja, tetapi sebaliknya, ia boleh menyebabkan perasaan malas.
 • Untuk aktiviti mental, lebih baik memilih langsir dengan corak gamut kuning oren, gamma ini juga merangsang nafsu makan.

Selain kombinasi warna yang berjaya, masuk akal untuk menggabungkan kain ringan dan berat, format yang lebih padat. Ia tidak perlu meninggalkan bukit kerana ia boleh ditutup. lambrequin. Adalah penting bahawa lambrequin ini tidak terlalu luas, jika tidak, mereka akan keluar dari gaya ringkasnya.

Salah satu tempat yang paling berjaya untuk langsir seperti itu ialah dapur.

Salah satu tempat yang paling berjaya untuk langsir seperti itu ialah dapur.

kembali ke menu ↑

Bolehkah tirai roller digunakan di dapur?

Di dapur, seperti di bilik mandi, keperluan mereka untuk perabot dan bahan penamat.

Mudah dan praktikal

Mudah dan praktikal

 • Mereka tidak perlu takut untuk meningkatkan kelembapan, kotor dengan cepat dan mengganggu memasak biasa. Di bawah semua kriteria di atas adalah tirai roller yang sesuai.
 • Langsir tradisional dan langsir secara beransur-ansur memudar ke latar belakang, kerana dalam banyak aspek, mereka masih lebih rendah daripada tirai roller.
 • Sering kali di bangunan bertingkat tinggi, dapur sangat kecil sehingga anda perlu merebut peluang untuk menyimpan lebih banyak meter. Salah satu cara untuk menjimatkan ruang adalah untuk memasang tirai roller di dapur. Mereka bangkit, membebaskan ambang tingkap.
 • Sinar matahari tidak akan mengganggu proses memasak. Anda boleh memilih model yang hanya menembusi sinar, anda juga boleh berhenti di langsir pemadaman, walaupun pilihan pertama lebih sesuai untuk dapur. Bagi proses pembersihan, proses itu sendiri tidak mengambil banyak masa, yang sangat menyenangkan, kerana dapur sentiasa mempunyai masalah pencemaran siling, dinding, perabot.
 • Membersihkan langsir itu disapu dengan kain lembap, dan kadang-kadang cucian kering dengan pembersih vakum sudah mencukupi. Jenis pembinaan tidak penting pada dasarnya, kerana tirai roller jenis terbuka juga sesuai untuk dapur, seperti tirai jenis tertutup.

Digabungkan dengan langsir biasa

Digabungkan dengan langsir biasa

kembali ke menu ↑

Bagaimana menggunakan roleta - dalam bentuk langsir atau tulle?

Disebabkan hakikat bahawa terdapat pelbagai model yang mencukupi, tidak ada masalah untuk menyesuaikan tirai roller di pedalaman yang telah dicipta. Tirai boleh tulle. Kemudian anda perlu memasang langsir kain tambahan. Anda juga boleh memilih kanvas dengan kain tebal, tetapi kemudian anda perlu menambah gulungan tulle tambahan. Tirai kain padat diperbuat daripada kapas atau sintetik.

Gaya minimalis

Gaya minimalis

Lembaga
Bagi mereka yang lebih suka kesederhanaan dan minimalism di pedalaman, tirai roller akan sesuai dengan anda dengan cara yang paling sesuai.

Pada setiap ikat, anda boleh memasang pelbagai jenis kanvas, masing-masing, kain padat hanya akan menutup tingkap - ini sangat sesuai, terutamanya ketika menghadap ke loteng. Tulle juga boleh menjadi roller lut, sedangkan tirai klasik bahan padat, dipasang di atap, boleh melindungi bilik dari sinar matahari dan mata prying.

Tirai fabrik adalah baik kerana mereka tidak memerlukan penjagaan khas, kerana pada mulanya mereka dirawat dengan sebatian khas yang melindungi bukan sahaja daripada terbakar, tetapi juga dari pencemaran. Jika noda muncul pada kanvas, ia boleh dikeluarkan secara bebas menggunakan produk penjagaan perabot.

Kain roleta

Kain roleta

Selain sifat hiasan mereka, tirai roller mempunyai struktur yang menghilangkan ubah bentuk.

Ringkasnya, hampir mustahil untuk menghancurkan mereka. Masalah khas tirai kain klasik, seperti sunburn atau pengumpulan debu, tidak digunakan untuk tirai roller.

kembali ke menu ↑

Tempat yang optimum untuk memasang Rolshtor

 • Adalah dinasihatkan untuk memilih kaedah pemasangan, menyediakan pemasangan langsir secara langsung pada tetingkap. Ini akan menjimatkan ruang, terutamanya jika langsir itu sendiri untuk balkoni. Adalah jelas bahawa reka bentuk harus terbuka dengan bebas, dan pada masa yang sama tidak mengganggu pembukaan tingkap.
 • Ia adalah mungkin untuk melancarkan struktur pada keseluruhan tetingkap dengan pertindihan, dalam pembukaan tingkap atau di casement. Pakar menasihati memasangnya di tingkap sash, kerana penyelesaian ini kompromi, tetapi tidak praktikal. Untuk kaedah pemasangan ini, model seperti Mini atau Uni1 sesuai.
 • Ia perlu untuk mempertimbangkan tirai yang diperbuat daripada jerami. Bahagian pedalaman tidak akan dibebankan, tetapi pada masa yang sama, ia masih akan menjadi selesa. Tenunan berbeza warna dan ketumpatan. Dari ketumpatan tenunan secara langsung bergantung kepada berapa banyak cahaya yang akan jatuh ke dalam bilik. Dalam pengertian ini, bahan itu sama dengan buluh, yang telah dijelaskan sebelum ini.

Model serupa boleh digunakan untuk tingkap panorama yang besar.

Model serupa boleh digunakan untuk tingkap panorama yang besar.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memperluaskan kehidupan reka bentuk?

Noda pada kanvas mudah dibersihkan, tetapi terdapat beberapa sekatan ke atas pembersihan.

Gabungan bergaya

Gabungan bergaya

 • Dilarang membasuh kain di mesin basuh, kerana kitaran berputar akan merosakkan kain secara kekal, dan ia mesti dibuang. Adalah lebih baik untuk mengeringkan kain basah di dalam bentuk yang telah diluruskan. Jadi pada bahan tidak akan tetap lipatan dan selekoh.
 • Kanvas tidak perlu menyeterika, tetapi jika terdapat lipatan selepas pengeringan, maka ia layak menggunakan besi. Ia adalah perlu untuk seterika hanya pada suhu minimum dan hanya melalui kain lembap. Tingkap plastik juga boleh kotor - prosedur pembasuhan tidak rumit, tetapi tirai harus disembunyikan di bawah penutup. Jika tidak, mereka mungkin tercemar semasa pembersihan.
 • Berhampiran langsir tidak perlu merokok. Ini bukan sahaja boleh menyebabkan lubang abu. Bau tembakau boleh meresap bahan. Selepas setiap merokok, anda perlu mengudara di bilik, membuka tingkap ke dalam bilik.
 • Agar mekanisme mengangkat berfungsi tanpa sekatan, ia perlu dilincirkan dengan minyak.

Anda boleh menggunakan langsir seperti di mana-mana bilik rumah anda.

Anda boleh menggunakan langsir seperti di mana-mana bilik rumah anda.

Tirai sejagat. Masalah dengan pengenalan mereka ke dalam pedalaman yang telah dibuat tidak seharusnya. Blinds mahal, terutamanya jika anda membeli model dengan alat kawalan jauh. Anda dapat sebahagiannya menjimatkan mekanisme mengangkat dan bahan - ini tidak menjejaskan fungsi produk seperti perlindungan dari cahaya dan debu.

 

Tirai roller

Pilihan yang paling berjaya

8.5 Skor Jumlah
Pandangan spektakuler

Tirai roller adalah cantik, luar biasa dan praktikal. Dan yang paling penting, terdapat banyak jenis yang boleh dijemput di mana-mana bilik. Perkara utama untuk dipilih. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
10
Kebaikan
 • Beri ulasan percuma
 • Boleh dilaraskan tinggi
 • Benarkan sepenuhnya menggelapkan bilik
 • Tidak perlu pembersihan berterusan
 • Barrier Paparan
 • Tidak tertakluk kepada pudar
 • Membentuk jurang udara untuk kesejukan pada musim panas dan panas pada musim sejuk.
 • Tahan lama
 • Berat badan rendah
 • Simpan ruang kosong
 • Tidak berat hati
Cons
 • Sesetengah spesies hanya menjalankan peranan hiasan.
 • Tidak sesuai untuk semua bilik.
 • Tidak boleh dicuci di mesin basuh
 • Perlu oiling
 • Dear
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk