Varian taman indah Pavilions do-it-yourself (245+ Foto) - Bagaimana untuk menjadi hiasan sebenar? (kayu, logam, polikarbonat)

Gazebos taman, gambar yang kelihatan baik dalam katalog yang bergaya, juga akan kelihatan baik di kampung biasa. Walaupun anda tidak terlalu besar dan bukan taman yang paling indah, walaupun anda mempunyai belanjawan kecil dan idea tentang reka bentuk tidak terlalu luas, anda boleh memilih arbor supaya kelihatan bagus dan sesuai. Bukan hanya melakukan fungsi praktikal, tetapi juga cantik. Tetapi untuk ini, tentu saja, anda perlu memahami.

Kandungan artikel ini:

Arbor di taman ditetapkan untuk melakukan dua tugas:

 • Praktikal. Ini adalah bilik tambahan di udara terbuka di mana anda boleh bersenang-senang. Anda boleh membaca, menerima tetamu, makan kebab dengan segera panggang, bermain permainan papan, bernyanyi dengan gitar atau berdenyut di kerusi - kemungkinannya tidak berkesudahan.
 • Estetik. Boleh menjadi hiasan sebenar landskap, jika anda mendekati perkara itu secara kreatif.

Gazebo taman direka untuk keselesaan.

Gazebo taman direka untuk keselesaan.

Untuk gazebo untuk melaksanakan kedua-dua tugas, anda perlu memilih bahan yang sesuai dan bentuk untuknya, mengetahui di mana ia akan diletakkan dan memutuskan gaya apa yang akan dimilikinya.

Dengan semua ini, kita akan berurusan secara berurutan.

Fungsi

Praktikal - perkara utama dalam apa-apa perkara. Sekiranya strukturnya tidak mencukupi, maka, tidak kira betapa cantiknya, anda tidak akan mendapat manfaat daripadanya. Dan sama juga, jika ia hancur selepas beberapa tahun perkhidmatan, ia tidak dapat dianggap sebagai kejayaan.

kembali ke menu ↑

Bahan

Pertama sekali, asas fungsi arbor masa depan adalah bahan dari mana ia akan dibuat. Terdapat empat penyelesaian yang mungkin.

Perkara utama yang gazebo itu praktikal dan selesa.

Perkara utama yang gazebo itu praktikal dan selesa.

Yang pertama ialah pokok itu. Ia mempunyai kelebihan berikut:

 • Kecantikan. Mungkin, tidak setiap batu semula jadi boleh bersaing dengan pokok dalam kecantikan. Ia mulia, ia adalah elegan, anda boleh memotong corak di atasnya, anda boleh mengukir bentuk rumit dari itu. Pokok ini memberikan kebebasan yang tidak berguna untuk dijangkakan dari bahan lain.
 • Tradisional. Kebanyakan gaya klasik diperbuat daripada kayu.
 • Kebolehpercayaan. Jika pokok itu dirawat dengan baik, ia tidak akan takut kelembapan atau perosak, dan akan bertahan selama bertahun-tahun.

Pohon - pilihan yang baik untuk memilih gazebo masa depan

Pohon - pilihan yang baik untuk memilih gazebo masa depan

Sudah tentu, pro adalah seimbang dengan minus:
 • Harga. Mereka meminta harga yang tinggi untuk kayu - ini semula jadi, sejak berkembang dan pemprosesan ia kos wang. Dan anda tidak dapat menyelamatkannya, kerana jenis murah reput, mereka dimakan oleh perosak dan mereka secara amnya cepat menjadi tidak berguna.
 • Peluang untuk ditipu. Pokok yang berkualiti rendah adalah sukar untuk dibezakan daripada kualiti, melainkan ia telah berdiri di taman selama setahun dan belum mula membusuk. Oleh itu, sentiasa ada kemungkinan kesilapan.
 • Pokok - keputusannya adalah klasik, cantik, megah.Tetapi di sebelah rumah yang dibuat bahan buatan (contohnya, ditutup dengan panel plastik) ia tidak akan kelihatan.

Penyelesaian yang indah selama bertahun-tahun

Penyelesaian yang indah selama bertahun-tahun

Penyelesaian kedua adalah logam. Beliau juga mempunyai kelebihan:
 • Kebolehpercayaan Pokoknya retak atau meletus dari masa ke masa, logam mula berkarat dari masa ke masa, tetapi ini berlaku lebih lama kemudian. Di samping itu, dia tidak takut sebarang kelembapan atau penurunan suhu, atau masalah kecil seperti perosak.
 • Spesifikasi. Logam kelihatan luar biasa, menarik, segar. Arbors jarang dibuat (jika bukan struktur di taman permainan), jadi anda boleh menunjukkan keaslian dan mencari penyelesaian reka bentuk yang menarik baru.

Asal dan luar biasa

Asal dan luar biasa

Tetapi dia juga mempunyai kelemahan:
 • Harga. Logam yang berkualiti tinggi tidak lebih murah daripada kayu - jika tidak lebih mahal.
 • Masalah pembinaan. Anda boleh membina sebuah struktur yang diperbuat daripada kayu dengan tangan anda sendiri, setelah melakukan sedikit bacaan dan membaca buku. Tetapi untuk membina struktur yang diperbuat daripada logam, anda sendiri tidak akan berfungsi - untuk ini anda memerlukan kemahiran kimpalan.
 • Spesifikasi. Ini adalah tambahan dan tolak. Arbor logam tidak sesuai di mana-mana. Plus, ia akan kelihatan dengan ketat dan pada musim panas ia akan menjadi panas, dan pada musim sejuk.

Lebih sukar untuk bekerja dengan logam, alat khas diperlukan

Lebih sukar untuk bekerja dengan logam, alat khas diperlukan

Lembaga
Besi tulen adalah bahan yang kompleks, tidak mudah untuk disesuaikan dengan gaya keseluruhan. Oleh itu, selalunya orang menggunakan teknik - mereka menanam anggur atau ivy supaya mereka mengelilingi sokongan logam dan menjadikan keseluruhan gambaran lebih selesa dan meriah.
Penyelesaian ketiga adalah batu. Ia boleh menjadi batu semulajadi, dan bata. Kelebihannya adalah sama:
 • Kebolehpercayaan. Pokoknya membusuk, logam berkarat, dan tiada apa pun yang berlaku kepada batu itu sama sekali. Arbor batu, jika anda menggunakan penyelesaian berkualiti, boleh berkhidmat selama beberapa dekad (dan dengan nasib tertentu - untuk berdiri lebih dari seratus). Dia tidak takut salji, hujan, serangga, tikus, air, atau panas. Malah kesan mekanikal ke atasnya tidak mungkin menjejaskan.
 • Kecantikan. Logam indah sekali, kayu yang wujud dalam bangsawan, dan batu itu indah dengan caranya sendiri - dan anda sentiasa boleh memilih rupa yang sesuai dengan anda.
 • Kemudahan relatif pembinaan. Ia adalah mungkin untuk membina pembinaan bata atau batu semula jadi dengan tangan anda sendiri. Perkara utama - bagaimana untuk memahami topik ini.

Arbor batu berfungsi selama beberapa dekad

Arbor batu berfungsi selama beberapa dekad

Termasuk termasuk:
 • Harga. Batu semulajadi juga mahal. Walaupun, jika anda mengambil batu bata, anda boleh menyimpan banyak.
 • Ketenangan. Batu adalah bahan berat. Ia tidak mudah untuk mengangkutnya dari satu tempat ke tempat, memerlukan asas yang mendalam dan berkualiti tinggi. Sekiranya tanah di atas plot tidak begitu padat, pengiraan tambahan mungkin diperlukan dan ia mungkin berlaku bahawa projek itu perlu ditinggalkan.

Lembaga
Batu itu sukar untuk diproses, tetapi pelepasan dan coraknya tidak terhapus selama beberapa dekad.
Kos batu itu juga tidak murah

Kos batu itu juga tidak murah

Penyelesaian keempat adalah plastik. Polimer canggih membolehkan anda membuat arbor, yang akan sangat serupa dengan pembinaan kayu atau batu semula jadi, atau menjadikannya telus.

Kelebihan plastik adalah seperti berikut:
 • Harga. Dalam plastik, ia adalah rendah, lebih rendah daripada kayu atau batu.
 • Pemilihan besar. Plastik datang dalam pelbagai warna, dengan tekstur yang berbeza.

Dari tingkap plastik

Dari tingkap plastik

Tetapi tentu saja terdapat juga kekurangan:
 • Kesederhanaan. Plastik kelihatan murah, walaupun ia bagus dan berkualiti tinggi. Jauh dari setiap taman akan dapat memasuki arbor yang terbuat darinya.
 • Tidak boleh dipercayai. Plastik tahan perubahan air dan suhu, tetapi kesan mekanikalnya mudah dilukai - ia akan retak.
 • Keperluan untuk menyewa pekerja. Anda boleh memasang pembinaan plastik hanya dengan bantuan peralatan khas, supaya anda dapat melupakan kemerdekaan.

Lembaga
Jika anda tidak peduli berapa banyak gazebo akan kekal, plastik akan sesuai dengan anda. Di samping itu, dengan imaginasi yang betul, mungkin untuk memasang reka bentuk yang indah dari itu.
Imaginasi sedikit dan mendapat hasil yang baik.

Imaginasi sedikit dan mendapat hasil yang baik.

Sebagai tambahan kepada empat bahan asas dalam pembinaan arbor, anda boleh menggunakan bantu tambahan:
 • Kaca. Anda tidak boleh membuat pergola kaca sepenuhnya - hasilnya akan, seperti dalam rumah hijau, pada musim panas ia tidak akan melepaskan barang. Tetapi untuk memasukkan elemen kaca ke arbors dari bahan lain, menghiasi mereka dengan kaca berwarna, gabungan atau ukiran berlian adalah idea yang baik.
 • Tiling. Ia digunakan untuk menutup bumbung gazebo. Cantik, dalam beberapa gaya sangat diperlukan, boleh dipercayai. Satu-satunya negatif - mengalami kerosakan mekanikal, kerana semasa hujan batu itu boleh retak.
 • Buluh. Rumput, rumput dan bahan semulajadi yang serupa digunakan untuk menutup bumbung. Akibatnya, gazebo itu kelihatan seperti sebuah pondok petani atau hutan, yang juga boleh dianggap sebagai keputusan gaya yang menarik.

Arbor dari kaca

Arbor dari kaca

Bahan, tentu saja, boleh dan harus digabungkan.

Kelihatannya bagus:
 • batu dan rumput semulajadi dengan rumput - ternyata sebuah pondok gunung;
 • kayu dan kaca - anda boleh mendapatkan gazebo, sama dengan rumah yang hebat;
 • batu dan jubin - hasilnya akan kelihatan seperti perayaan, seperti dari gambar, rumah abad kelapan belas;
 • logam dan kaca - dengan cara ini anda boleh mendapatkan reka bentuk dalam gaya berteknologi tinggi.

Dan tentu saja, anda boleh mencuba, menggabungkan satu bahan dengan yang lain dan melihat hasilnya. Perkara utama adalah untuk melakukan ini bukan dalam proses pembinaan, tetapi dalam proses melukis lakaran.

Dalam gaya moden

Dalam gaya moden

kembali ke menu ↑

Borang

Aspek penting kedua yang mempengaruhi fungsi adalah bentuk, yang terbahagi kepada dua subspesies. Terdapat satu bentuk pembinaan - ada arbors di atasnya:

 • Buka. Mereka sebenarnya bumbung di beberapa tiang. Ia kelihatan agak bagus, menarik, luas, membolehkan anda untuk menggabungkan visual di dalam gazebo dengan taman, yang terletak di luar. Pada musim panas di arbor seperti itu sejuk, kerana angin masuk ke dalamnya, dan walaupun semasa hujan ia kering dan selesa. Satu-satunya kecacatan bersyarat adalah bahawa pada musim sejuk seperti gazebo tidak berguna, kerana tidak ada sesiapa yang ingin duduk di dalam kot bulu. Tetapi jika anda mempunyai kampung musim panas dan anda tidak mahu merancang pembinaan berskala besar, ini adalah penyelesaian yang baik.
 • Separuh terbuka. Gazebos ini kelihatan seperti pagar yang rendah, yang menimbulkan tiang yang menyokong bumbung. Ia mungkin kelihatan lebih licin daripada yang terbuka, dan tambah - ruang dan pengudaraan yang baik - tidak akan pergi ke mana-mana sahaja. Walau bagaimanapun, tolaknya adalah sama - tidak mustahil untuk duduk di arbor seperti di musim sejuk, sejuk.
 • Tertutup. Ia kelihatan seperti sebuah rumah kecil, kerana ia mempunyai dinding pepejal dan bumbung di atas. Ia membolehkan anda meluangkan masa dengan selesa pada musim sejuk, tetapi pada musim panas ia boleh menjadi sedikit pengap. Ia kelihatan ringkas dan cantik dengan cara sendiri.

Mungkin terdapat pelbagai bentuk

Mungkin terdapat pelbagai bentuk

Ia perlu memilih reka bentuk bergantung kepada keperluan. Jika mereka akan berkumpul di gazebo pada musim panas untuk minum teh, bermain gitar, membincangkan berita, maka tidak masuk akal untuk meletakkan sesuatu yang tertutup. Tetapi jika anda ingin dapat memasak kebab walaupun di musim sejuk, maka ia adalah reka bentuk luas tertutup dengan ekstrak yang anda perlukan.

Di samping bentuk strukturnya, terdapat juga bentuk geometri:
 • Pusingan. Gazebos tersebut agak jarang berlaku, kerana mereka sukar untuk membuatnya. Mereka melihat, bagaimanapun, secara spektakuler, menarik, menarik perhatian. Mereka kelihatan sangat baik jika bumbung dibuat dalam bentuk hemisfera.
 • Segi empat. Biasa dan tradisional. Gazebo ini kelihatan biasa, tidak menarik perhatian. Ia juga boleh menjadi persegi - ini lebih menarik, pembinaan logam dan kaca dalam bentuk kiub akan kelihatan sempurna dalam gaya berteknologi tinggi.
 • Poligon. Juga sering dijumpai. Biasanya, bangku diletakkan di sepanjang tepinya.

Arang segi empat tepat

Arang segi empat tepat

Berfikir melalui bentuk, ia patut memikirkan apa yang akan berada di dalam gazebo. Perabot apa? Aksesori apa?

Kerana jika anda ingin membuat beberapa bangku yang banyak tetamu boleh duduk, gazebo bulat tidak akan berfungsi untuk anda. Dan untuk poufs lembut kecil segi empat tepat akan terlalu ketat.

kembali ke menu ↑

Rupa

Fungsi tidak memerlukan analisis mendalam - cukup untuk menganggarkan iklim anda dan apa yang anda ingin dapatkan dari gazebo, supaya di kepala anda apa yang harus dibuat dan bagaimana rupanya.

Sangat penting untuk memenuhi semua keperluan.

Sangat penting untuk memenuhi semua keperluan.

Penampilan lebih sukar - anda perlu mempertimbangkan bagaimana bahan-bahan dan warna digabungkan, apa yang akan sesuai, aksesori apa yang sesuai. Dan tepat agar tidak memikirkannya terlalu banyak, orang ramai datang dengan gaya.

kembali ke menu ↑

Gaya Oriental

Timur adalah Asia, ia adalah negara-negara Arab, ia adalah sikap pretentiousness, perkaitan jelas setiap elemen, di beberapa tempat minimalis, dan di beberapa tempat kemuliaan berseri. Jika anda suka budaya negara-negara timur, maka tidak ada yang akan menghalang anda membuat arbor dalam gaya oriental.

Kami membina arbor dalam gaya oriental

Kami membina arbor dalam gaya oriental

Yang pertama ialah Jepun. Kualiti utamanya adalah ketenangan dan kesederhanaan. Gazebos ini ada di taman-taman batu, mereka bermeditasi, bermeditasi.

Untuk membuat satu di taman anda, anda perlu mengikuti peraturan:
 • Bahan. Sangat semula jadi. Di Jepun sendiri, iklimnya lebih ringan dari sini, buluh digunakan di sana untuk pembinaan, beras adalah tebu. Tetapi di Rusia, bahan-bahan ini tidak akan tahan lama, kerana ia bernilai menggunakan kayu dan batu ringan.
 • Bentuk pembinaan. Terbuka atau separuh terbuka. Gazebos tertutup di Jepun tidak. Tetapi, jika anda terlalu panas pada musim panas, anda boleh melengkapkan struktur dengan tirai roller meniru kertas. Anda boleh cat mereka dengan hieroglif.
 • Bentuk geometri. Bumbung ditunjuk, mungkin dengan dua atau tiga lapisan. Bentuk keseluruhannya adalah poligonal, mewah.
 • Warna. Kayu gelap, kayu ringan, sakura merah jambu dan kertas beras.
 • Perabot dan hiasan. Di dalam gazebo itu harus menjadi meja rendah dan tatami, yang dijemput untuk duduk. Dari aksesori - ikebana di atas meja, beberapa lampu kertas di siling. Tidak ada lagi, tidak lebih lagi, kerana kaitannya adalah kualiti utama gaya ini.

Yang kedua ialah orang Cina. Kualiti utamanya adalah disiplin diri dan keprihatinan. Peraturannya adalah seperti berikut:
 • Bahan. Sangat semula jadi, tidak ada batu bata, apatah lagi plastik.
 • Bentuk pembinaan. Terbuka atau separuh terbuka. Tiada langsir.
 • Bentuk geometri. Bumbung itu memuncak, dengan tepi melengkung. Arbor itu sendiri adalah poligonal, aneh.
 • Warna. Kayu gelap, mahoni, kayu ringan. Emerald, merah jambu, azure, emas - Gaya Cina mencadangkan kecerahan, yang digabungkan dengan hati-hati.
 • Perabot. Kerusi rotan, sofa, kerusi. Tiada perabot kerusi rias. Aksesori - lentera kertas, patung, bunga segar.

Bangunan percutian Cina

Bangunan percutian Cina

Ketiga - Bahasa Arab. Kualiti utamanya adalah sikap pretentiousness dan kegembiraan. Setiap orang yang melihat gazebo dalam gaya Arab harus mempunyai istana padishah, jin, unta.

Peraturannya adalah seperti berikut:
 • Bahan. Semulajadi. Yang paling penting adalah gabungan batu dan kisi tenunan yang mewah di mana anda boleh melihat corak.
 • Bentuk pembinaan. Separuh terbuka. Gril adalah hampir elemen utama. Ia perlu untuk menambahnya dengan gerbang tajam yang tinggi dan bukannya pintu biasa.
 • Bentuk geometri. Pada kehendak. Idea yang baik adalah membuat kubah, seperti di menara.
 • Warna. Cerah, dengan emas dan azure yang mengagumkan. Harus sesuai dengan sempurna.
 • Perabot dan hiasan. Meja rendah, bantal lembut dengan tassels, di mana ia mudah untuk duduk atau berbohong jika anda mahu. Di lantai anda boleh meletakkan permaidani. Letakkan lampu logam dengan lilin di sudut, dan patung yang mewah di atas meja.

Hobi yang menyeronokkan pada bila-bila masa

Hobi yang menyeronokkan pada bila-bila masa

Lembaga
Agar tidak tersilap dengan pemilihan warna, anda boleh menggunakan jadual keserasian, yang didapati banyak di Internet.
kembali ke menu ↑

Rusia dan Ukraine

Gaya Rusia, sebenarnya, sebuah gazebo, yang sangat mirip dengan sebuah pondok. Luas, selesa, membangkitkan pemikiran yang menyenangkan.

Pondok gaya Rusia

Pondok gaya Rusia

Peraturan untuk perantinya adalah seperti berikut:
 • Bahan. Pokok Kayu eksklusif tanpa kekotoran.Paling penting, jika ia ringan, sama dengan kayu mentah.
 • Bentuk pembinaan. Dinding di mana tidak ada kuku, bumbung, segitiga dilipat. Ia boleh ditutup dan terbuka, semuanya bergantung sepenuhnya pada fantasi.
 • Bentuk geometri. Sangat segi empat tepat, jika tidak, ia tidak akan kelihatan.
 • Warna. Sama ada pokok, atau pelbagai cerah.
 • Perabot dan hiasan. Perabot juga kebanyakannya kayu. Jadual, bangku, anda boleh meletakkan dada untuk menyimpan perkara yang perlu. Aksesori - permaidani di lantai (ia sepatutnya kelihatan seperti anda mengikatnya sendiri), hidangan dicat dalam gaya kraf rakyat. Anda boleh meletakkan meja samovar, sebenar atau elektrik. Dan anda boleh membuat sejenis dapur Rusia - sebenarnya lebih brazier, tetapi cantik.

Boleh sama ada terbuka atau tertutup

Boleh sama ada terbuka atau tertutup

Gaya Ukrainia kelihatan sama, tetapi gazebo itu harus sedikit lebih rendah, bumbungnya tidak boleh menjadi kayu, tetapi dari buluh atau jerami. Tambahan pula, kraftangan tradisional dalam gaya Ukrainia berbeza - bukan Gzhel biasa, sebagai contoh.

Lembaga
"Hut" dalam gaya Rusia atau Ukraine akan menjadi tempat yang bagus untuk permainan kanak-kanak.
kembali ke menu ↑

Gaya moden

Arbours dibuat dalam berteknologi tinggi dan minimalisme - iaitu, yang paling terkenal dengan moden.

Dalam gaya minimalism, apabila tiada apa-apa tambahan

Dalam gaya minimalism, apabila tiada apa-apa tambahan

Minimalism memerlukan perkara berikut:
 • Bahan. Asli atau buatan - semua yang sama, dia akan membuat dan plastik.
 • Bentuk pembinaan. Terbuka atau separuh terbuka, dengan bilangan elemen minimum.
 • Bentuk geometri. Square atau segi empat tepat. Bumbung rata, bukan dinding tiang yang paling mudah.
 • Warna. Cahaya - putih, susu, perak.
 • Perabot dan hiasan. Pada minimum. Jadual, beberapa kerusi. Hidup ivy di dinding. Tiada perhiasan, perkara kecil, gambarpermaidani Perkara yang lebih sedikit, lebih baik.

Tiada perhiasan dan perkara kecil

Tiada perhiasan dan perkara kecil

Hi-tech agak lebih menuntut:
 • Bahan. Terbaik semua - kaca dan logam. Boleh ditambah dengan batu. Tetapi pokok hi-tech tidak berdiri dalam apa-apa bentuk.
 • Bentuk pembinaan. Sama ada terbuka, dan kemudian unsur-unsur struktur harus minimally ketara. Sama ada ditutup, dan kemudian gazebo itu harus kelihatan seperti kiub logam dengan tepi kaca.
 • Bentuk geometri. Bumbungnya rata, dengan sudut minimum, iaitu empat.
 • Warna. Putih, hitam, perak. Warna terang hanya sebagai patch jarang.
 • Perabot dan hiasan. Perabot diperbuat daripada kulit, plastik dan logam. Gabungan klasik - jadual dan sofa. Sebagai aksesori - pencahayaan. Hiaskannya dengan jalur LED, yang anda boleh mengubah warna.

Hi-tech - gaya yang akan membuat arbor anda lebih cerah dan lebih cantik

Hi-tech - gaya yang akan membuat arbor anda lebih cerah dan lebih cantik

Sudah tentu, ini bukan semua gaya yang anda boleh mereka bentuk gazebo. Terdapat lebih banyak lagi muzik negaraItali provensi, moden dan banyak lagi. Tetapi ringkasan ringkas mungkin memberi anda idea.

Lembaga
Arbor harus digabungkan dalam gaya dengan segala yang lain. Jadi, jika anda mempunyai sebuah rumah ultra-moden dalam gaya tekno, gazebo kayu klasik akan kelihatan aneh di sebelahnya.
kembali ke menu ↑

VIDEO: gazebo yang indah untuk berehat

Pergolas di taman

Pilihan untuk digunakan

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.6 Skor Jumlah
Gazebo yang indah untuk taman anda

Berkebun gazebo adalah idea yang baik. Kanak-kanak boleh bermain di dalamnya, anda boleh menghabiskan masa anda di dalamnya. Dan tidak kira betapa besar anggaran anda, bahkan struktur empat tiang mudah dan bumbung boleh direka untuk kelihatan hebat dan bertahan selama bertahun-tahun. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Kecantikan Arbor mampu menghias taman mana pun.
 • Praktikal.Ia lebih mudah untuk menghabiskan masa di dalamnya daripada hanya di udara segar. Walaupun hujan, anda tidak perlu meninggalkan rumah.
 • Pelaksanaan kreatif. Datang dengan projek dan melaksanakannya - walaupun dengan bantuan para pekerja - ini menarik, ini adalah pengalaman baru, kenangan yang menyenangkan.
Cons
 • Sisa. Malah gazebo plastik akan menelan belanja wang - dan mungkin lebih mudah untuk hidup tanpa peluang untuk duduk dengan buku di taman daripada membelanjakan wang.
 • Masa Untuk membina gazebo perlu menghabiskan masa. Datang dengan projek (atau pesanan dari pereka), membeli bahan, cari pekerja ... Jika anda mempunyai pekerjaan aktif yang memakan semua masa lapang anda, mungkin sukar untuk mencari sekurang-kurangnya beberapa jam.
 • Kesukaran dengan gaya. Untuk membuat reka bentuk kelihatan bagus, anda perlu mencuba dan mencari warna, bahan dan gaya untuk seluruh rumah dan taman.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk