Betapa cantiknya membuat jalan taman dengan tangan mereka sendiri dengan harga yang murah? 180+ Gambar pilihan pinggir bandar dari bahan yang berbeza (jubin, plastik, getah)

Sekiranya anda tidak mempunyai wang tambahan, mungkin untuk melengkapkan laluan taman di negara ini dengan kos yang rendah. Ketahui dengan tepat bagaimana ini boleh dilakukan. Semua faedah dan variasi dalam artikel kami.

Kandungan artikel ini:

Ciri pemilihan

Tanpa laluan taman di negara ini, tempat dan penduduknya lambat laun menginjak laluan sempit ke tandas, ke taman, ke barbeku. Hanya kualiti laluan ini akan menjadi lebih teruk daripada mana-mana buatan tangan. Mereka adalah:

 • dengan cepat ditumbuhi rumput - selepas ketiadaan musim sejuk yang panjang, perlu kembali ke rumah negara, dan anda akan mendapati bahawa laluan tidak lagi terdapat di semak hijau
 • terjerumus oleh hujan - ia adalah masa yang sesuai untuk merosakkan, dan bukannya trek anda akan mempunyai alur yang penuh dengan air yang anda tidak boleh berjalan.

Laluan taman buatan tangan

Laluan taman buatan tangan

Walaupun dengan belanjawan kecil untuk membuat trek selesa diperlukan. Terdapat banyak cara untuk melakukan ini.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka Bentuk Landskap Moden halaman rumah peribadi (160+ Foto). Bagaimana untuk mengatur dan menghiasi tangan mereka dengan baik

kembali ke menu ↑

Laluan pejalan kaki

Seperti namanya, kumpulan ini termasuk trek dari bahan-bahan yang dicurahkan di atas tanah. Terdapat dua bahan semacam itu, masing-masing dengan kebaikan dan keburukannya sendiri.

kembali ke menu ↑

Kerikil

Ia murah, anda boleh menemuinya secara percuma. Kelebihannya adalah seperti berikut:

 • Tiada saliran. Gravel sempurna melepasi air, ia tidak perlu bimbang bahawa laluan akan berubah menjadi sungai, ia bernilai pergi ke hujan.
 • Kurang penjagaan. Kerikil dibezakan oleh kebolehpercayaan dan ketahanan. Ia tidak perlu diproses, ia tidak takut air, perubahan suhu, perosak. Ia boleh hujan, tetapi jika ada tumpahan di atasnya, sudah cukup untuk mencampurkannya.
 • Pembaikan mudah. Sekiranya ada sesuatu yang berlaku pada laluan batu kerikil - contohnya, ia menetap - ia cukup mencurahkan kerikil baru untuk menjadikannya kelihatan sebaik pada saat meletakkannya.
 • Pemasangan mudah. Mana-mana bahan seperti jubin perlu dibentangkan untuk menjadikannya kelihatan cantik. Kerikil cukup mencurahkan.
 • The quirkiness of the forms. Dengan bantuan kerikil anda boleh membuat jalan dari sebarang bentuk.
 • Kasar. Sekalipun hujan, sukar untuk tergelincir di jalan kerikil.

Dengan bantuan kerikil anda boleh membuat jalan dari sebarang bentuk.

Dengan bantuan kerikil anda boleh membuat jalan dari sebarang bentuk.

Tetapi bagi mereka, tentu saja, keburukan dilampirkan:
 • Monotony. Kerikil kebanyakannya berwarna kelabu, dan ini adalah warna yang agak membosankan. Kami perlu mencipta sesuatu untuk menjadikannya kelihatan lebih menarik.
 • Kesulitan berjalan. Kerikil adalah tajam.Sekiranya anda melangkah bertelanjang kaki, perasaan tidak menyenangkan - dan dalam musim panas yang ringan, ia juga tidak selesa.
 • Kesukaran pemprosesan. Kerikil - bahan pukal. Jika anda tidak menanam tanah di bawahnya dari benih, pada musim bunga rumput akan tumbuh melaluinya. Kadang-kadang ini mungkin sebahagian daripada reka bentuk, tetapi lebih sering menjengkelkan dan kelihatan tidak sesuai.

Lembaga
Daripada batu kelikir, anda boleh menggunakan batu dihancurkan, batu semulajadi yang dihancurkan, bahkan serpihan batu bata dan sisa aspal - segala-galanya yang boleh dituangkan di trek.
Kerikil dalam reka bentuk landskap

Kerikil dalam reka bentuk landskap

kembali ke menu ↑

Bark

Bahan asli dan semula jadi. Jika anda lemas di negara ini dengan kayu bakar, masalah untuk mendapatkannya, tidak seharusnya timbul.

Kelebihannya adalah seperti berikut:
 • Alam semulajadi. Di kedalaman taman hijau, jalan ini akan kelihatan bagus.
 • Pemasangan dan pembaikan mudah. Menuangkan kulit di atas tanah mudah, dan menuangkan yang baru jika sesuatu yang terjadi pada yang lama lebih mudah.
 • Tidak perlu memasak tanah. Saliran korteks tidak diperlukan, ia membenarkan kelembapan melewati. Dan tidak perlu mengeluarkan kelalang di bawahnya - ia menghalang pertumbuhan mereka dengan sempurna.
 • Pengayaan tanah. Pokoknya secara beransur-ansur membusuk, menyebabkan tanah menjadi lebih subur - mungkin dalam beberapa tahun anda akan dapat menanam seluruh bunga bunga yang akan menghiasi taman anda.

Murah dan cantik - trek dari kulit

Murah dan cantik - trek dari kulit

Tetapi ada juga kekurangan:
 • Hidup pendek. Pokok itu berasal dari kelembapan, ia dimakan oleh perosak. Setahun kemudian, apabila musim sejuk berlalu dan salji turun, trek dari kulit kayu perlu dibentuk semula.
 • Kesukaran mencari kulit yang betul. Ia tidak sepatutnya terlalu kecil, jika tidak ia akan cepat menjadi tidak boleh digunakan, tidak terlalu tebal, jika tidak, ia akan menjadi tidak selesa untuk berjalan. Kulit pohon resin tidak akan berfungsi - ia akan sentiasa terpaku pada kasut.

Lembaga
Adalah masuk akal untuk menggunakan kayu di kedalaman taman, di mana orang jarang berjalan.
Pilih bahan untuk kelihatan cantik.

Pilih bahan untuk kelihatan cantik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Variasi taman sendiri (245+ Foto) - Bagaimana untuk menjadi hiasan sebenar? (kayu, logam, polikarbonat)

kembali ke menu ↑

Bahan semulajadi

Sekiranya anda suka sifat semula jadi, anda pasti akan menyukai salah satu daripada penyelesaian ini.

kembali ke menu ↑

Rumput

Cukup aneh ia kedengaran, tetapi tidak ada yang akan menghalang anda daripada menanam rumput untuk rumput di jalan. Dia mempunyai kelebihannya:

 • Kecantikan. Jika anda suka gaya etnik atau gaya eko, anda akan menyukai laluan rumput hijau yang subur juga. Mereka kelihatan cantik, tidak biasa, menarik mata.
 • Kesederhanaan. Di bawah rumput tidak memerlukan saliran itu - walaupun asasnya. Ia cukup untuk menggali tanah, bagaimana untuk menggali katil, dan menanam benih ke dalamnya.
 • Kepanasan dan suasana. Rumput tidak panas seperti jalan lain, dan pada musim panas kawasan itu tidak panas. Di samping itu, ia menghasilkan oksigen tambahan - walaupun ia tidak begitu ketara kepada manusia, ia masih memberi kesan.

Pilihan untuk trek adalah sangat berbeza

Pilihan untuk trek adalah sangat berbeza

Juga termasuk adalah keburukan:
 • Masalah dengan penjagaan. Jika anda hanya boleh melupakan sebahagian besar jalan taman, meletakkannya, maka ini tidak akan berfungsi dengan rumput. Ia perlu dipotong agar tidak tumbuh, anda perlu menyiramnya supaya ia tidak lembap.
 • Hidup pendek. Rumput perlu disemai semula setiap tahun, kerana kebanyakannya berusia setahun.

Lembaga
Anda boleh membeli campuran khas untuk rumput, dan anda boleh membeli benih fescue, bengkok, ryegrass atau bluegrass - mereka juga hebat.
Pertimbangkan keutamaan pilihan dan gaya

Pertimbangkan keutamaan pilihan dan gaya

kembali ke menu ↑

Pokok

Bahannya cantik, mulia dan murah, jika anda tidak memerlukan jenis mahal atau jika anda tahu di mana untuk mendapatkannya.

Kelebihannya adalah seperti berikut:
 • Kecantikan. Walaupun trek yang sedikit gelap tetap cantik, tidak mengatakan apa-apa tentang orang-orang yang baru saja diletakkan.
 • Kemudahan. Adalah baik untuk berjalan di atas pokok, yang berkaki ayam, bahawa dalam kasut.

Kerugian bagaimanapun, agak lebih besar:

 • Kesukaran pemprosesan. Untuk pokok untuk berkhidmat untuk masa yang lama, ia mesti dipersiapkan dengan sebatian dari perosak, kelembapan, dan perubahan suhu. Dan ulangi prosedur ini setiap tahun.
 • Kerapuhan relatif. Walaupun dengan rawatan yang kerap, trotoar kayu tidak bertahan lebih dari sepuluh tahun - hubungan berterusan dengan tanah tidak memberi manfaat kepada mereka.
 • Kerumitan penjagaan. Untuk membuat pokok kelihatan baik, anda perlu mencuci dari semasa ke semasa.

Jangan lupa menggunakan pasir sebagai bantal

Jangan lupa menggunakan pasir sebagai bantal

Di bawah pokok itu, anda tidak perlu melakukan rawatan daripada rumpai, tetapi anda perlu memikirkan saliran dan sama ada meninggalkan jurang atau membuat aliran keluar khas air.

Anda boleh meletakkan pokok di atas tanah dengan cara yang berbeza - kesannya akan berbeza-beza.

Terdapat:
 • Spila. Mungkin penyelesaian paling mudah ialah jika anda menggunakan kayu bakar atau jika anda mempunyai masa yang panjang untuk memotong sesuatu di plot, maka sudah cukup untuk memotong lima inci dari batang mati. Kemudian mereka diletakkan di atas bantal pasir dan kelihatan seperti jubin kayu bulat - dengan cara sendiri yang menarik, asli.
 • Dadu. Kira-kira sama, tetapi anda perlu memotong batang, tetapi papan, supaya anda mendapatkan segi empat tepat dengan saiz yang sama. Mereka boleh digunakan bukannya jubin, meletakkan mereka daripada pola geometri. Ia kelihatan penasaran kerana hakikat bahawa tidak ada dadu yang akan mengulangi yang lain - semua orang akan mempunyai warna unik, urat unik.
 • Papan. Penyelesaian mudah, tetapi cantik. Papan hanya diletakkan di jalan dan kelemahan hanya adalah bahawa ia boleh sama ada lurus atau melengkung di bawah sudut geometri yang ketat.

Mudah dijadikan anda sendiri

Mudah dijadikan anda sendiri

Lembaga
Jika anda mempunyai akses kepada pokok murah - jalan tersebut akan sesuai dengan anda. Tetapi untuk membelanjakan wang untuk mereka tidak begitu berharga, mereka mempunyai lebih banyak minus daripada tambah.
kembali ke menu ↑

Batu

Batu ini, yang boleh didapati di seluruh tanah dalam kuantiti yang besar. Sudah tentu, anda tidak akan mempunyai jubin yang indah di luarnya, tetapi pisau juga boleh kelihatan sangat bagus.

Laluan bahan semula jadi

Laluan bahan semula jadi

Kelebihannya adalah seperti berikut:
 • Kebolehpercayaan mutlak. Batu itu tidak takut air, angin, serangga, tikus, perubahan suhu, kerosakan mekanikal - secara besar-besaran, ia tidak takut apa-apa pun dan boleh terletak di tempat selama berabad-abad.
 • Kecantikan. Batu itu cantik dengan caranya sendiri - keindahan ketat yang ketat. Ia sesuai untuk pencinta minimalism, falsafah Buddha dan orang yang tidak mengejar keterampilan.
 • Bilik untuk fantasi. Potongan batu bentuk sewenang-wenang boleh menjadi sukar untuk diuraikan sehingga kelihatan baik. Semakin keseronokan apabila keputusan diperoleh.
 • Kurang penjagaan. Batu mencuci hujan, dan matahari kering. Dan jika anda mencurahkan sesuatu di atasnya, anda boleh menggunakan kimia walaupun agresif.

Batu tidak takut angin, hujan atau matahari

Batu tidak takut angin, hujan atau matahari

The minuses of stone tidak terlalu banyak:
 • Ketenangan. Walaupun di bawah serpihan, anda perlu meletakkan lapisan bahan bantu yang baik, jika tidak, jalan itu akan pergi ke tanah dengan cepat.
 • Tekstur. Jika anda memilih batu halus, maka hujan akan menjadi licin.
 • Monotony. Warna-warna batu itu teredam, ditambah pula dengan tidak banyak dari mereka. Jika anda suka warna-warna cerah, kemudian mencari sesuatu yang sesuai di kalangan mereka boleh menjadi sukar.

Lembaga
Laluan batu adalah baik di mana terdapat banyak, dan kadang-kadang juga pergi.
Warna batu kebanyakannya teredam.

Warna batu kebanyakannya teredam.

Bahan semulajadi kelihatan baik dalam semua gaya - walaupun berhampiran dengan rumah ultra-moden dalam gaya berteknologi tinggi, sebagai contoh, mereka tidak mempunyai apa-apa.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Do-it-yourself flowerbeds and flowerbeds decoration - 210+ (Photo) Reka bentuk asal dan cantik

kembali ke menu ↑

Bahan buatan

Jika bahan semulajadi adalah baik kerana ia semula jadi dan apa yang kelihatannya, maka bahan buatan mempunyai kelebihan lain.

kembali ke menu ↑

Konkrit

Dia mempunyai ini:

 • Harga. Antara bahan-bahan yang murah, ia adalah hampir termurah.
 • Kesederhanaan. Konkrit adalah bijaksana dan boleh hilang sepenuhnya di taman.
 • Kebolehpercayaan. Tidak takut kelembapan, perubahan suhu, serangga. Ia tidak retak jika anda menjatuhkan sesuatu yang berat di atasnya atau cuba mengangkutnya.

Konkrit kelihatan bijak dan mudah.

Konkrit kelihatan bijak dan mudah.

Kelemahannya adalah terutamanya berkaitan dengan proses penuangan:
 • Kesukaran pembuatan. Menuangkan jalan konkrit untuk seseorang yang tidak pernah melakukan ini akan menjadi sukar dari yang pertama - selepas semua, anda perlu menyediakan asas, membuat jalan pintas, bercampur dengan betul
 • Kesukaran membaiki. Sekiranya retakan konkrit, ia perlu diganti sepenuhnya.
 • Kelihatan kusam. Konkrit kebanyakannya kelabu; anda boleh mempelbagaikannya hanya jika anda menggunakan bahan tambahan untuk hiasan.

Lembaga
Adalah masuk akal untuk mengisi jalan dengan konkrit dalam kes tersebut, jika estetika tidak mengganggu anda, tetapi sama ada anda boleh memandu sebuah traktor di sepanjang trek itu agak.
Konkrit sukar untuk diperbaiki

Konkrit sukar untuk diperbaiki

kembali ke menu ↑

Plastik

Jubin dari plastik dikeluarkan untuk masa yang lama dan praktikalnya tidak ada apa-apa. Buatnya polivinil klorida, berikan bentuk yang berbeza.

Kelebihannya adalah seperti berikut:
 • Pelbagai. Jubin plastik berlaku bunga yang berbeza, tekstur yang berbeza. Anda boleh memilih daripada itu tanpa henti.
 • Pemasangan mudah. Proses meletakkan laluan jubin plastik adalah serupa dengan proses meletakkan mozek. Satu elemen diletakkan, satu lagi melekat padanya, dan sebagainya sehingga keseluruhan jalan selesai.
 • Tekstur. Jubin plastik dibuat khas supaya walaupun hujan turun, ia tidak boleh tergelincir.
 • Saliran. Sebagai peraturan, jubin membuat lubang khas untuk mengalirkan air.

Jubin plastik untuk trek

Jubin plastik untuk trek

Plastik tidak takut kelembapan, perubahan suhu, tidak mengalami serangga. Ia tidak perlu untuk menjaga dia terutamanya, ia cukup untuk membasahkan air dari hos.

Tetapi dia juga mempunyai kelemahan:
 • Kesederhanaan. Jubin plastik melihat harganya dan tidak di setiap kampung ia akan berubah sesuai dengan konsep keseluruhan.
 • Hidup pendek. Walaupun plastik tidak takut apa-apa, dari masa ke masa ia memakai sendiri dan menjadi tidak berguna. Ia mengambil masa kira-kira lima tahun.
 • Kehilangan warna. Sekiranya jalan itu terletak di bawah sinar matahari, dari masa ke masa ia akan pudar dan menjadi pudar.

Meniru plastik kayu

Meniru plastik kayu

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Sebuah katalog bunga untuk memberi (240 + Foto dengan nama): Semua peraturan untuk mencipta kecantikan yang luar biasa

kembali ke menu ↑

Bahan berguna

Sebagai tambahan kepada bahan-bahan yang perlu dibeli, walaupun dengan murah, atau untuk mendapatkan kenalan, terdapat juga bahan-bahan yang mungkin anda miliki di ladang.

kembali ke menu ↑

Tayar

Jika anda mempunyai kereta, maka ia sepatutnya banyak tayar yang dipakai. Oleh itu, mereka boleh digunakan dengan berguna.

Kelebihan penyelesaian ini adalah seperti berikut:
 • Simpanan. Untuk memberi kehidupan yang kedua kepada sesuatu yang telah dihidangkan selalu menyenangkan.
 • Tekstur. Getah kasar ke sentuhan, ia tidak tergelincir walaupun dalam hujan.
 • Kebolehpercayaan. Haus getah untuk masa yang lama - dia tidak takut kelembapan, titisan suhu, perosak.
 • Pembaikan mudah. Jika sebahagian daripada trek gagal, ia boleh digantikan dengan mudah.

Jalur batu paving di taman

Jalur batu paving di taman

Dia sudah tentu tidak merugikan:
 • Kesukaran dengan gaya. Untuk meletakkan tayar, anda perlu membuat asas bagi mereka, menyediakan saliran, memotong setiap tayar secara manual ... Ia akan mengambil masa.
 • Kelihatan kusam. Semua tayar adalah hitam, warna tidak berlaku. Oleh itu, trek di taman akan menjadi hitam, yang tidak begitu menarik atau cantik.

Ia sangat mudah untuk membuat trek tayar - tayar dipotong untuk membuat reben panjang. Kemudian ada papan dan reben dipakukan kepada mereka - dari satu papan melintang ke yang lain. Selepas itu, struktur keseluruhan diletakkan di atas asas pasir yang disediakan.

Lembaga
Ia masuk akal untuk membuat trek tayar hanya jika anda atau seseorang dari saudara terdekat mempunyai kereta. Jika tidak, untuk mendapatkan tayar pengganti baru, masalah mungkin timbul.
kembali ke menu ↑

Botol plastik

Jika anda digunakan untuk minum limun atau air mineral, botol tidak boleh dibuang, tetapi disesuaikan sebagai bahan untuk trek. Kelebihannya adalah seperti berikut:

 • Kebolehpercayaan. Plastik, dari mana botol dibuat, tidak takut apa-apa. Dia hanya boleh membengkokkan sedikit selama bertahun-tahun operasi, tetapi pastinya tidak reput.
 • Ketahanan. Pereputan botol plastik mengambil beberapa dekad. Ini berbahaya kepada alam semula jadi, tetapi bagi seseorang yang telah memutuskan untuk membuat jalan keluar dari botol untuk dirinya sendiri, ia berguna - mereka akan berkhidmat untuk masa yang sangat lama.
 • Kesan urut. Berjalan di bahagian bawah botol yang menonjol adalah berguna untuk pencegahan kaki rata.
 • Pembaikan dan penyelenggaraan mudah. Jika salah satu botol menjadi hancur, ia boleh diganti. Dan anda tidak perlu membasuh mereka sama sekali kecuali anda telah menumpahkan sesuatu yang kotor.

Sedikit fantasi dan mendapat pilihan yang menarik.

Sedikit fantasi dan mendapat pilihan yang menarik.

Dan, dengan itu, kelemahannya:
 • Menempatkan kerumitan. Setiap botol mesti diisi dengan pasir dan runtuhan, masing-masing mesti dikebumikan secara manual - ini memerlukan masa dan usaha.
 • Kelihatan kusam. Botol kelihatan baik pada harga mereka - iaitu, murah. Untuk memberikan pandangan yang indah kepada mereka, perlu cuba.

Teknologi membuat trek botol sangat mudah.

Pasir dan batu hancur dituangkan ke dalam setiap botol untuk berat badan. Kemudian botol digali ke dalam tanah di mana jalan itu akan menjadi, bawah ke atas, jarak jauh dari satu sama lain. Dari atas, semua ini dicurahkan dengan pasir atau dituangkan dengan konkrit untuk membentuk permukaan yang agak rata.
Trek mini - cantik dan kreatif

Trek mini - cantik dan kreatif

Lembaga
Untuk memberikan botol yang lebih menarik, anda boleh mengisi dengan pasir berwarna.
Ketiga - topi botol. Mereka mempunyai kelebihan berikut:
 • Kebolehpercayaan. Seperti mana-mana plastik, mereka tidak mengalami air, panas, sejuk atau perosak.
 • Ketahanan. Seperti botol plastik terurai selama beberapa dekad.
 • Kecerahan. Dengan bantuan penutup, anda boleh meletakkan gambar atau corak yang akan kelihatan menarik dan asli.

Pilihan sampul plastik

Pilihan sampul plastik

Terdapat juga kekurangan:
 • Menempatkan kerumitan. Anda perlu berusaha untuk meletakkan sekurang-kurangnya sesuatu dari penutup - proses ini seperti memetik mozek dan boleh mengambil beberapa hari atau minggu.
 • Kesukaran penyediaan. Ia adalah perlu bukan sahaja untuk menyediakan asas pasir, tetapi juga untuk meletakkan konkrit di atasnya, di mana penutup akan dimasukkan. Selain itu, ini perlu dilakukan dengan konsisten, secara beransur-ansur, tetapi lebih daripada lima puluh sentimeter perlu dituangkan pada satu masa, jika tidak, konkrit akan kering sebelum anda mempunyai masa untuk meletakkan sesuatu.

Kaedah meletakkan ini agak menyusahkan.

Kaedah meletakkan ini agak menyusahkan.

Lembaga
Di bawah penutup plastik itu adalah baik untuk menghilangkan satu jalan di mana beberapa orang berjalan dan dari mana ia mungkin tidak tergesa-gesa. Kemudian meletakkannya akan menjadi proses kreatif dan relaksasi, tidak seperti terburu-buru.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Jalan di negara dari membuka papak - Reka bentuk halaman yang indah (120+ Foto)

kembali ke menu ↑

Nuansa

Sebagai tambahan kepada bahan-bahan, ia juga bernilai menyebut peraturan-peraturan yang mana laluannya diletakkan secara umum:

 • Kemudahan. Laluan itu sepatutnya selesa untuk berjalan dan ini lebih penting daripada bagaimana ia kelihatan dari sisi. Oleh itu, cara terbaik untuk menentukan di mana ia sepatutnya adalah untuk membolehkan penduduk laman web itu mengetuk trek di atasnya, dan kemudian mengisi atau tuangkannya.
 • Tortuosity. Laluan tidak boleh lurus - jika anda, tentu saja, tidak mahu melakukan sesuatu seperti taman Inggeris. Mereka perlu fancifully. Jadi mereka kelihatan lebih cantik.
 • Lebar. Tidak boleh kurang daripada tujuh puluh sentimeter, jika tidak, dua orang tidak akan dapat menyebarkan trek, dan tentu saja tidak ada yang akan melaluinya.
 • Lokasi Laluan harus terletak tidak kurang daripada satu setengah meter dari pokok yang terdekat - atau cawangan harus terikat dengan kemas, supaya mudah dilalui di bawahnya.
 • Belah. Tidak sama sekali wajib - jalan dari rumput atau kayu boleh dilakukan tanpa mereka. Tetapi untuk bahan pukal mereka diperlukan. Jika tidak, semua kerikil atau semua kulit akan segera merebak di sekeliling taman.
 • Piling. Lebih baik meletakkan jejak pada musim gugur, sejurus sebelum bermulanya hujan. Seperti masa yang pelik adalah disebabkan oleh hakikat bahawa sepanjang musim sejuk jalan akan mengecut dan akan lebih sesuai untuk berjalan. Tetapi peraturan ini tidak berlaku untuk kulit dan rumput.
 • Tekstur. Sekiranya ada orang tua yang tinggal di plot, anda perlu memberi perhatian khusus kepada tekstur trek. Mereka tidak boleh dibiarkan tergelincir.

Mozek taman DIY

Mozek taman DIY

Trek untuk kos yang kecil boleh kelihatan hebat - perkara utama adalah untuk mendekati tugas kreatif, bagaimana untuk memikirkan pelan sebelum anda turun ke perniagaan, dan jangan lupa tentang ketepatan.

Jangan bekerja dalam hujan, jangan lupa tentang tahap kerja yang penting, jangan buang segala-galanya. Dan - nikmati prosesnya. Ini mungkin perkara yang paling penting.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Bagaimana untuk membuat jalan kebun, sedangkan anggaran sangat?

Laluan taman

Pilihan kos rendah

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 180 gambar)

9 Skor Jumlah
Laluan taman, yang bagus untuk berjalan

Anda boleh dengan mudah dan kos efektif membuat laluan taman dengan tangan mereka sendiri. Pelbagai bahan-bahan murah sangat besar: dari kerikil hingga topi plastik. Pilih jenis yang akan menyenangkan mata anda. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • anda boleh tampil dan mewujudkan sesuatu yang benar-benar asli - walaupun ia adalah laluan penutup, diletakkan dalam bentuk corak rumit;
 • anda boleh menyimpan dengan teratur - terutamanya jika anda menggunakan bantuan rakan atau mengaplikasikan botol lama lama yang berdebu dengan tayar;
 • Anda boleh menikmati proses bekerja dengan tangan anda - untuk kebanyakan orang yang bekerja di pejabat, kemungkinan ini adalah jarang yang boleh menjadi rehat yang sangat baik dari kehidupan seharian.
Cons
 • anda perlu meluangkan masa, tenaga dan, kemungkinan besar, wang - kecuali, tentu saja, anda tidak mempunyai kawan yang sesuai;
 • laluan murah tidak kelihatan seperti yang elegan dan tidak sesuai di mana-mana;
 • melakukan sesuatu dengan tangan anda sendiri - pekerjaan yang jauh dari sesuai untuk semua orang.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk