Sarung kusyen: 130+ Foto Corak Sederhana dan Cantik untuk pemula. Belajar bersatu dengan cepat dan cantik

Sarung bantal

Sarung bantal

Dalam artikel ini, saya menasihatkan sesiapa yang berminat dalam pemasangan corak sulaman yang tidak teratur, dan juga saya akan menerangkan teknik mereka. Untuk serba tenunan, anda mesti mempunyai kemahiran tertentu dan menjadi profesional dalam penggunaan jarum mengait. Ini termasuk keanggunan produk akhir dan penghalusan, yang merupakan penunjuk kemahiran anda, dan mempelajari teknik merajut adalah mudah.

Kandungan artikel ini:

Sorotan

Merajut tuala adalah cahaya yang luar biasa dan penampilan mereka menyerupai salji salji dari pengenalan penerbangan dan udara. Penggunaan meluas, kerana beberapa kelebihan:

 • sempurna menghiasi dan melengkapkan reka bentuk dalaman;
 • Terdapat rasa keselesaan dan suasana keluarga tanpa syarat;
 • Ini adalah pangkalan yang sangat baik untuk memperluaskan kegiatannya kerana merajut pelbagai komponen yang memungkinkan untuk membuat perlindungan atau hiasan yang indah untuk worktops.

Merajai serbet merajut adalah perkara penting bagi institusi di mana keselesaan dan kehangatan sentiasa ada. Persatuan itu harus berlaku kepada sesiapa yang bersetuju dengan latihan mengait dengan cr-m dan merajut serbet jarum.

Sarung bantal untuk keselesaan dan kehangatan

Sarung bantal untuk keselesaan dan kehangatan

Pada masa akan datang, mereka akan dapat membuat hiasan serupa sendiri mengikut hujah-hujah ini dengan cara moden sekarang, menggunakan kaedah yang paling luar biasa, dan juga dapat membuat serbet dalam satu bentuk atau yang lain, konfigurasi luar biasa dengan lukisan dan unsur-unsur corak yang paling terperinci. Ini boleh dilakukan hanya dalam keadaan miniatur arah tegar dan keupayaan sekarang untuk menenun benang..

Pakar wanita berpengalaman bekerja pada tuala wanita untuk masa yang lama, tetapi pengguna lain dapat belajar kemahiran ini dengan cara yang sama. Corak mengait akan menarik semua orang, dan produk itu akan selalu menjadi permintaan pelanggan biasa.

Jangan lupa bahawa tuala rajutan bukan hanya hiasan yang indah untuk kenangan yang tahan lama.
Hiasan yang selesa

Hiasan yang selesa

2 kaedah mengait:

Dalam merajut asas cr-m, ada pergerakan langsung di tempat pertama dan sebaliknya dengan giliran untuk menyelesaikan sebarang pesanan dan membuat kanopi. Pada masa yang sama, kawasan tidak dibentuk dengan menetapkan benang pada akhir apa-apa perintah. Dalam merajut pekeliling sesuatu produk atau bentuk tiub dalam ketiadaan jahitan, mereka terikat.

Crochet - kerja keras

Crochet - kerja keras

Apabila mengait, benang dipandu oleh jari telunjuk di sebelah kiri. Cangkuk ini diadakan di sebelah kiri oleh jari-jari besar dan indeks. Benang ditumpuk di cangkuk, diregangkan ke dalam gelung bebas, dan diregangkan dengan cara itu.

Jenis utama gudang dalam merajut cr-m:

 • tanpa berat;
 • separuh lajur;
 • lajur jika tidak ada nakida atau lajur dengan mereka.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Jenis tuala

kembali ke menu ↑

Cantik dan mudah serbuk cr-m untuk meja

Yang menghairankan, produk ini akan menjadi platform yang baik untuk melatih para profesional baru, dan juga merupakan kekayaan untuk kebaikan. Dalam proses itu sendiri, ia mungkin untuk mempelajari kerajinan dengan cara ini dan membuat karya, setelah mendapat genggaman itu. Contohnya, untuk pemula, tisu tidak sangat besar akan sesuai untuk tujuan latihan mereka.

Katakan hakikat bahawa minat dalam mengait produk ini memungkinkan untuk menarik ramai pengguna yang tidak berpengalaman. Juga, mereka yang ingin membuat serbet pertama mereka harus menumpukan perhatian mereka kepada fakta bahawa produk itu juga mempunyai konfigurasi yang berbeza. Di sini adalah mungkin untuk perhatikan serbet keseluruhan tradisional dengan renda di sepanjang tepi.

Pilihan untuk pemula

Pilihan untuk pemula

kembali ke menu ↑

Renda, dengan corak bunga

Kemahiran mengait juga disempurnakan oleh hakikat bahawa dalam pelbagai serbet mudah pelbagai bangsal digunakan:

 • separuh lajur;
 • gelung cahaya;
 • bollards dengan capes.

Semua ini membantu untuk mendapatkan pengalaman yang baik dalam proses aktiviti itu sendiri. Sebagai contoh, corak sedemikian digunakan untuk menghiasi serbet terbuka.

Renda, dengan corak bunga

Renda, dengan corak bunga

kembali ke menu ↑

Kain dari serbet cr

Napkin persegi yang elok boleh berubah menjadi agak ketara countertop untuk menutup daripada jadual. Kelebihan kotak di dalam ini tidak dapat dipertikaikan, adalah mungkin untuk mengelompokkannya dan dalam hasil akhir untuk menggabungkannya menjadi asas yang besar.

Taplak meja rajutan

Taplak meja rajutan

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Carta terperinci dan panduan pemula

Mari kita mulakan kajian alternatif untuk merajut produk cahaya ini, kualiti utama ialah pemeliharaan keselesaan di kediaman, dan skim dan paparan aktiviti terperinci akan memudahkan tugas kami.

Segera ia perlu untuk menyerlahkan fakta bahawa pemula tidak perlu takut teknik yang sukar.

Tenis tuala tenunan cr-m benar-benar terbuka. Untuk belajar lebih cepat, anda perlu mengambil beberapa alternatif merajut mudah untuk tujuan asas. Mari kita mulakan dengan corak mengait biasa, maka anda boleh pergi ke yang paling sukar, tetapi tidak kurang menarik.

Corak serbet rajutan

Corak serbet rajutan

Untuk tujuan asas, tentu saja, adalah perlu untuk memilih hiasan di mana pengudaraan selanjutnya akan berlaku. Sudah tentu, pada mulanya ia tidak perlu untuk memilih bentuk yang sangat sukar, walaupun mereka kelihatan sangat anggun. Sekiranya tiba-tiba sesuatu gagal, anda akan kehilangan minat dengan cepat dan hanya meninggalkan tenunan pada peringkat awal. Atas sebab ini, tangan masih perlu dilatih, dan oleh itu perlu memilih skema mengait asas.

Sebelum anda bermula

Ketebalan cangkuk, yang mana anda akan menenun serbet, bergantung pada ketebalan benang yang disukai. Yang lebih halus cangkuk, benang lembut yang digunakan haruslah.

Lembaga
Bermula merajut serbet, anda tidak boleh lupa bahawa tanpa mengira skema, bulatan awal akan dibentuk oleh benang yang sama dalam satu corak.

Oleh itu, adalah perlu untuk menggabungkan beberapa kanopi cahaya. Biasanya bilangannya berbeza-beza, bergantung kepada aspirasi anda dan corak yang dipilih.Apabila perhiasan serbet itu sangat menyenangkan dan ringan, bersatu sekitar 8 kanopi cahaya. Sekiranya imej penuh dipadatkan, ia akan mencukupi untuk membuat jurang daripada 5 kanopi.

Kemudian anda perlu menggabungkan gelung utama dan akhir dalam lajur. Lakukan ini perlu dengan kehadiran sokongan separuh lajur. Dengan sokongan mereka dalam siri berikut, pangkalan sistem digabungkan dengan penghujungnya, dan semua komponen serbet, yang mesti disatukan.

Kami melakukan segala langkah demi langkah dan perlahan-lahan:
 • Melampirkan baris 1. Di dalamnya kita melihat urutan tiga gelung cahaya. Maka perlu untuk membungkusnya dalam lajur jika tiada cincin tunggal di atas cincin, yang lebih baik untuk dibuat dari kanopi mudah.
 • Pergi ke urutan merajut kedua. Kami mengikat 5 kanopi cahaya. Kemudian anda memerlukan jurang 2 lajur dengan n-ohm, sambil melakukan ini dari lajur separuh, yang kami ada di pangkat lalu. Kemudian kita melekat lajur dengan n-ohm, kemudian 2 gelung cahaya.

Apabila kita bersatu dengan bilangan awning yang ditetapkan, kita beralih ke skema serbet yang dipilih. Tetapi mungkin terdapat masalah dengan hakikat bahawa benar-benar dalam semua skim penyahsulitan atau sumber kepada laporan skim. Atas sebab ini, anda perlu mendekripsi najis relatif, yang akan anda pelajari kemudian.

kembali ke menu ↑

Mudah

Di mana anda perlu memulakan merajut serbet cr-m, yang bermaksud gelung tenunan tenunan yang bijak, yang akan membantu anda dengan cepat membiasakan diri dan beralih ke skim yang paling sukar dan menarik.

Penyediaan: Untuk permulaan, anda memerlukan benang nada optimum 50 g 160 m Dan cangkuk 2.

Nota: Singkatan berikut adalah penting dalam teks: StbN adalah lajur tanpa ketibaan seorang nakida, StbSN adalah lajur pengikat ganda, SST adalah lajur dok, VP adalah telinga tanpa berat, StbSN adalah crochet separuh ganda. Selepas persiapan awal, anda boleh meneruskan untuk merajut.

Merajut mudah

Merajut mudah

Cantik dan mudah serbuk cr-m untuk meja
Skim mudah:

Kami mengumpul rantaian dengan 8P, menggabungkannya menjadi satu ringlet dan melakukan seperti berikut.

Walkthrough
 • Kami melakukan beberapa: 1 VP, 16 StbN, SST. Pertama, mengait tiang digantikan dengan jumlah yang betul: VP, 1P StbSN, 5 VP x 8.
 • Kami menghasilkan beberapa weaves berhampiran gerbang dengan 5 VP. SST, 5 StbSN, 2 VP x 8, SST; 4 Kami mengumpul 5 keping sistem yang lalu dan melampirkannya: 2 StbSN, 3 StbSN, 2 StbSN, 2 VP x 8, SST;
 • Kami melepaskan lajur ke-2 dan ke-6, melekat 5 StbSN, 3 VP, kira-kira 2 VP - 1 StbSN, 2 VP, 1 StbSN x 8 SST. Berhampiran gerbang, kepada semua tanpa VP, kami melampirkan 1 StbSN, 2 VP, 1 StbSN, 3 VP SST;
 • Kami mula melampirkan SST berhampiran gerbang dan melampirkan 1 StbSN, 3 VP, 1 StbSN, 3 VP, kehilangan 1 gerbang dan ulangi tenunan. Kami berakhir dengan beberapa 1 VP, 1 PStbSN. Seterusnya, buat beberapa lagi StbN berhampiran gerbang dan 5 StbSN berhampiran seterusnya, SST. Kami memotong benang dan jangan lupa untuk membetulkannya.

kembali ke menu ↑

Benang "Renda Sunny"

Napkin ini di bawah pasu. Kalibernya adalah dalam 12.5 cm Untuk merajut serbet ini kita perlu benang Zhonkil 100g dari kain mercerized 395m dan cangkuk 2.

Renda cerah

Renda cerah

Nota: SSN - ST-IC dengan satu nakida, VP - telinga tanpa berat, telinga SP - mounting, Picot - 3 VP, gabungan, SBN - tiang tanpa ketiadaan nakida.

Walkthrough
 • Dalam bidang 3 VP kami melampirkan 15 SSN kepada VP ketiga. 2 5 VP, 1SSN bergabung ke sistem SSN (PR), 2 VP bergabung menjadi VP 3. 3 1SP ke 4 VP, 3 VP dan 3SSN dilampirkan dengan tip tunggal ke gerbang PR, 4 VP, tip 4-SSN ke gerbang PR, 4 VP, VP digabungkan ke ketiga;
 • 1 VP, 1SBN di atas tunggal, 5SSN di gerbang sistem terakhir, 1SBN dalam satu titik puncak, bergabung menjadi SBN; 5 3 VP, 3 VP, 1SBN dalam SSN ketiga perintah terakhir, 3 VP, 1SSN dalam SBN baris terakhir, membentuk ke dalam VP 3; 6 2SP 4-5 VP, gerbang 1SBN, 5 VP, bergabung menjadi SBN; 7 4SP, gerbang 1SBN, 5 VP, bergabung menjadi SBN; 8 4SP, 1SBN di gerbang, 3 VP, 2SSN, pin dan 2SSN di gerbang, 3 VP, bergabung ke SBN.

kembali ke menu ↑

Oval

Tuala seperti itu sentiasa selesa dan hangat, seperti rumah lama. Terdahulu dalam kehidupan seharian terdapat beberapa tuala dari angka yang dibulatkan, yang dipancarkan melalui silsilah hingga ke hari ini. Kini sudah tiba masanya untuk mengetahui bagaimana untuk menenun serbet buatan sendiri yang serupa.

Pilihan Oval

Pilihan Oval

Napkin bulat cr-m dengan gambar rajah dan paparan pasti akan membantu anda membuat dan menyampaikan hadiah indah kepada orang yang anda sayangi, yang akan menghargai hadiah anda dengan nostalgia.

Saiz serbet kami adalah 24 cm. Untuk menganjur tenunan, anda memerlukan benang salju putih Hebesh 50 g 208 m dan cangkuk 1.5.

Lebih banyak versi bujur standard

Lebih banyak versi bujur standard

Renda, dengan corak bunga

Untuk memperluaskan rantai dengan 8 VP dan tutup dengan 1 SST dalam cincin.Kemudian tarik garisan cincin dan menggabungkan 4 soket di antara mereka dalam kedudukan yang melampau. Tambah rentetan anak panah berhampiran saluran dengan garis bulat.

Makan serbet

Makan serbet

Cara tradisional mengait serbet keriting:
Walkthrough
 • Untuk menenun produk ini, anda memerlukan benang kain benang merah dan azure 25 g 150 m dan benang salju putih 100 g 400 m, cangkuk 1.15.
 • Ambil 45 kanopi cahaya, kemudian buat lajur dengan rantai sepuluh gelung dan pasang 5 VP dan st.b / n ke gelung ke-6 rantai.
 • Pautan lajur dok pada akhir pesanan pertama. Di mana-mana arokka terdapat lajur jika tidak ada n-ya, setengah lajur, 3 lajur dengan n-th, setengah k, dan sekali lagi suatu lajur jika tiada seorang nakida. Campuran dengan komponen-komponen ini, pester 2 VP. Mengikat sisi luar, ikat cincin dengan 8 VP, tanpa hentikan untuk memutar lobus atas.
 • Di akhir bangunan SP, gunakan 4 VP dan satu lajur dengan 3 kes di VP dari urutan pertama. Hasilnya harus menjadi cincin angka. 3 Di baris ke-3 kita merangkai gerbang dengan 5 atau 6 VP.
 • Kemudian, kami membuat 2 gerbang bangunan dan satu grid dengan 3 VP. 5 Di baris ke-6, ganti rantai dengan 5 VP dan tiang tanpa ketiadaan nakida di tengah-tengah lengkungan sistem terdahulu. 6 Potong 5 tiang di mana-mana lengkungan dengan na-th, membahagikan VP mereka.
 • Kami menenun 4 gerbang bangunan dengan VP. Perhimpunan beberapa stesen lagi dengan VPN yang patah, n. Kami membentuk 3 sistem mengikut 7 VP. Mendapatkan merajut dengan benang merah. Dalam gambarajah, peranan asas sistem ini ditandakan dengan segitiga merah. Lampirkan gerbang dengan 7 VP, kemudian Art B / n dan berputar.
 • Kami mengikat 14 st.b / n di arokka ini, di sebaliknya. Twirl lagi. Kami melampirkan 3 VP, 2 VP, Art. Ulangi langkah 1-7 sekali lagi dan jangan berhenti menganyam mengikut corak.

Sekiranya anda mula melampirkan komponen seterusnya dan bukannya 3 VP, maka jalin 3 tiang perhimpunan, bungkusnya, dan jangan berhenti menyusun serbet mengikut gambarajah. Menamatkan produk ini, SPlot 4 VP dan menyambungkan lajur.

Sekarang diikat dengan benang biru. Menambah bilangan VP c-news. Dalam perintah yang melampau, kita membentuk aroch 3 VP, 3 lajur dengan n-th dan tip tunggal, pin dengan 5 VP, 3 VP.

kembali ke menu ↑

Pusingan

Ini adalah jenis yang paling terkenal di antara semua tuala wanita yang mungkin dihasilkan dengan bantuan cangkuk. Pelbagai pola dan perhiasan mengejutkan kedua-dua pemula dan pekerja berpengalaman. Mari kita analisis beberapa alternatif dan teknik mengait. Berkaliber dari serbuk cembung yang akan datang adalah 20 cm Kami menyediakan benang dari seratus peratus kain mercerization 100 g 395 m, cangkuk No2.

Jenis produk yang paling terkenal

Jenis produk yang paling terkenal

Nota: SP - pemasangan kelopak mata, VP - lubang kelebihan tanpa berat, SSN - lajur cap tunggal, SBN - lajur tanpa kehadiran nakida, PR - beberapa yang terdahulu, A - tahap tertinggi tunggal, iaitu. 2 CH bersatu, Pico - 4 VP dan 1SBN di VP utama.

Kain dari serbet cr

Harus ada 8 VP secara total. 1 5 VP, 1SSN, 2 VP bersatu dalam VP 3, termasuk baris ke-2 dan kami melampirkannya kepada 3 VP. Di dasar sistem kami menambah lagi 2SSN, 3 VP dan 3SSN kepada PR 1SSN, kami menggabungkannya ke VP ketiga. Kami membuat 2SSN dari SSN PR, 4 VP, 5CHN dan menggabungkan mereka ke SSN terkini dan 1SSN, menggabungkan segala-galanya ke VP ketiga:

Alas meja serbet yang terang

Alas meja serbet yang terang

Walkthrough
 • Beberapa 6SSN, dibuat mengikut skema: 2SSN dari SSN pada PR SSN terakhir dan 1SSN pada separuh, kami menyambung dengan 4 VP, 7SSN. Selanjutnya, seperti dalam baris ke-3: menambah kepada mana-mana SSN bebas di pusat 1SSN, membentuk sambungan dengan tiga VP.
 • Kami menyambungkan 8SSN dengan 5 VP dan 9SSN, dibuat mengikut skema yang ditunjukkan pada langkah sebelumnya 4, kami menyambung ke VPN 3 6 10SSN, 6 VP, 11SSN jumlahnya kepada VP 3 + 1SP. Akhirnya, kami membuat 8SSN, 1SSN PR, 8 VP, 9SSN bebas, menjimatkan 1SSN dari dua tepi, atau membuat paralelogram, menyertai VP 3 + 1SP 8 6SSN, 13 VP, 7SSM pada VP 3 + 1SP.
 • Kami membuat 4SSN, 6 VP dari 1SBN dan 6 VP. Kami menambah 1SBN, 6 VP, 5SSN ke pusat gerbang, menggabungkannya ke VP 3 + 1SP 10 2SSN, 6VP ditenun ke gerbang kecil. 6SNB, 6VP dan 3SSN dalam VP 3 + 1SP 11 1SSN. Dari 7VP kita melewati 4e SBN PR, dibuat mengikut skim berikut: 2SSN dengan A, 3VP, 7VP, 2SSN, kami menambah mereka dengan VP 3.
 • 4VP, pin dari 3VP, kami menambah gerbang dengan VP PR - ini adalah 2SSN dengan A, 2VP, grid, 2VP, 2SSN dengan A, 3VP, pin, 4VP, 1SSN, menenun mereka menjadi VP 3.

Napkin "Kelembutan"

Jenis serbuk cembung yang paling sukar, tetapi keputusan akhir pastinya sangat menarik. Dekorasi hiasan yang berkilat adalah 36 cm, manakala anda memerlukan benang biru-nada 50 g 220 m dan No2 cangkuk.

Kelembutan

Kelembutan

Singkatan ke skema StbSN - lajur pengikat ganda, VP - telinga tanpa berat, Pet - telinga. Kami mula tenun dengan pembentukan 8 VP, yang mesti dikepala.
Walkthrough
 • Setiap baris seterusnya bermula dengan 3 VP, yang mana kita menggantikan 1 StbSN. Kami menamatkan mana-mana daripada mereka dengan lajur. 1 2 StbSN, 2 VP-ulang 8 kali
 • Dalam mana-mana StbSN VP bangunan yang terakhir, kita terbang 2 StbSN, 2 VP - 8 kali 3 2StbSN dalam 1 haiwan, 1StbSN kita pergi ke 2 gelung seterusnya, 2StbSN dalam 1 haiwan kesayangan, 2 VP, ulangi lot VP sehingga akhir bina 4 2StbSNv 1 haiwan kesayangan, 2 VP, sehingga akhir sistem.
 • 2StbSN dalam 1 haiwan kesayangan, 1StbSN yang kami tawarkan ke 6 kanopi seterusnya, 2StbSN dalam 1 haiwan kesayangan, 2 VP, kami lakukan sehingga akhir sistem 6 2StbSN dalam 1 haiwan, 1StbSN dalam 8 kanopi seterusnya, 2StbSN dalam 1 haiwan kesayangan, 2 VP, kita ulangi ke o. Seni.
 • 2StbSNv 1 haiwan, 1StbSN dalam 10 kanopi seterusnya, 2StbSNv 1 haiwan kesayangan, 2 VP ke sekitar. Seni.

kembali ke menu ↑

Square

Model yang tidak begitu terkenal dengan serbet mengait, bagaimanapun, juga menarik. Menarik perhatian dengan kecantikannya, dengan demikian dan proses penciptaan yang sukar. Anda boleh menguji beberapa alternatif merajuk mengikut skim berikut. Sebagai persiapan, anda memerlukan benang nada salju putih dari kain dan bahan lain dalam 50 g 160 m, cr-k No2.

Model persegi

Model persegi

Nota: SSN adalah topi ganda, SBN adalah lajur tanpa kehadiran seorang nakida, VP adalah telinga tanpa berat, SZN adalah lajur dengan 3 n-s, SP adalah telinga pelekap. Jangan lupa bahawa dalam portal merajut berikutnya 3 VP digantikan dalam 1 SSN. Lakukan kerja mengikut paparan dalam gambar, tetapi jangan lupa melihat rajah supaya semua faktor adalah jelas.

Kami mula menenun dengan gelung gelongsor dan mengikat di dalam cincin 3 VP, 1 SSN, 5 VP, 2 SSN dengan satu cluster atas, 5 VP. Semua berulang kali 6 kali. Di penghujung sistem, bukannya 5 VP, kami melekat 2 VP dan 1 SSN ke kelompok asal. Ternyata 8 lengkungan dengan 5 VP 2 6 VP, SBN dekat lengkungan berikutnya dengan 5 VP. Ulangi langkah ini sehingga akhir sistem. Kami mengakhiri dengan 3 VP dan 1 SSN dalam satu ruangan CHP 3 7 VP dari 1 SSN + 4 VVP yang sama. Dalam gerbang utama kami membuat 6 SSN, 4 VP, 1 SSN berhampiran dengan mengikuti dan 4 VP. Pengulangan dan penyempurnaan dalam VP ketiga.
Setiap skema memerlukan perhatian dan tumpuan.
Mudah, pilihan persegi

Mudah, pilihan persegi

Walkthrough
 • 4 VP yang sama 1 SSN +1 VP, 1 SSN disambungkan dalam satu gelung + 4 VP. Lebih dari setiap SSN sistem ke-3 kami melampirkan 1 SSN dan 1 VP dengan lajur, 4 VP mengikut skema 1 SSN, 1 VP, 1 SSN digabungkan ke dalam ruang CH ke urutan 3, 4 VP. Lebih dari mana-mana SSN dari urutan ke-3 kami menyambung 1 lajur SSN dan 1 VP, 4 VP. Ulangi semua sebelum oh. Seni. Kami menyimpulkan dengan beberapa kesatuan dalam VP ketiga.
 • Dalam perintah seterusnya kita melampirkan 4 VP, sebagai 1 SSN + 1 VP. 1 SSN menyambungkan pesanan VP 4. 1 VP dan 1 borang SSN dalam ruang dengan nm. 4 VP, 1 SBN ditinggalkan berhampiran VP utama sistem ke-4 ialah 4 VP, 1 SBN ke VP dan seterusnya 3 kali, 4 VP. Kami selesai membina dan menyambung ke VP ketiga.
 • 4 VP lakukan sebagai 1 SSN + 1 VP. 1 SSN dibiarkan berhampiran VP utama, 1 VP. 1 SSN dalam ruang CH, 1 VP, 1 SSN berhampiran VP, 1 VP, 1 SSN dalam lajur CH, 4 VP, 1 SBN untuk aroch utama, terdiri daripada 4 VP, 1 SBN dan 2 kali lagi, 4 VP. Ulangi penyempurnaan sistem.
 • 3 VP yang kami tambahkan sebagai 1 SSN, 1 VP, 1 SSN 7 kali lagi. 4 VP, 1 SBN akan melakukannya di gerbang. 4 VP, 1 SBN kami akan meninggalkan gerbang 2 kali berturut-turut, 4 VP. Selesai membina.
 • 3 VP ditenun seperti 1 SSN. 2 VP, 1 SSN 7 kali lagi. 4 VP, 1 SBN ke gerbang utama, 4 VP, 1 SBN berhampiran gerbang, 4 VP. Ulangi bina dan sambungkan ke VP 3 3 VP 3. Kami membentuk sebagai 1 SSN, dan 3 VP, 1 SSN 7 kali lagi. 4 VP, 1 SBN dalam 1 - nd arokka dan 4 VP. Kami selesai tenun.
 • 5 VP ditenun seperti 1 SZN. 1 VP, 1 Sambung SSN dalam lajur SN. 1 VP, 2 SSN di sekeliling gerbang dan 1 VP 7 kali lebih banyak. 1 SSN, 1 VP, 2 C3H dengan tip tunggal. Ulangi sehingga akhir sistem. Kami melengkapkan 1 C3N dan menyambungkan dalam 5 VP 11. Kami membuatnya ke mana-mana lajur dan melampirkannya kepada SN dari urutan kesepuluh. 4 VP yang kami sertai sebagai 1 SSN + 1 VP, 1 SSN, satu grid 3 VP dan 1 VP. Ulangi sehingga akhir dan selesaikan penggabungan pada VP 3. Benang dipotong dan diperbaiki.

kembali ke menu ↑

Perayaan

Renda akan berdiameter 23 hingga 20 cm, dan dengan sedikit lebih kuat. Perkahwinan sebegini dipanggil penenun fillet. Sediakan benang kekuningan 36 g 150m bahan dan kain, cangkuk No2, jarum tumpul.

Kecantikan perayaan

Kecantikan perayaan

Penerangan terperinci:

Menurut skim, kita mendapat 23 sel. Untuk memikirkan bilangan VP yang diperlukan untuk tujuan rantaian 1, 23 perlu ditingkatkan dalam 3 dan kemudian menambah 3 lagi VP untuk tujuan putaran. Secara keseluruhannya, perlu ada 72 gelung dan kita ingat bahawa serbet yang diisi dengan unsur-unsur dengan struktur adalah 2 SSN dari dalam mesh, dan 2 VP yang tidak berguna. Bahkan bulatan dibaca di sebelah kiri, ke kanan, dan yang tidak berpasangan di sebelah kanan ke kiri.
Corak asal

Corak asal

Kami bermula dengan rantai 4VP, jadi elemen 1 ternyata penuh. Sekiranya salah satu elemen tidak berguna, maka anda perlu menambah 2 lagi VP dan lampirkannya ke VP yang ke-8. Kami menyambungkan SSN dalam mana-mana gelung rantai yang hampir ke hujung sistem. Hasilnya adalah 70 SSN, dengan mengambil kira tiga kanopi pertumbuhan, menggantikan SSN 1.

Kami memulakan dengan 3 VP, kemudian 2 SSN dan 1 SSN, 2 VP lagi, kami terlepas 2 di pangkalan dan ke 1 SSN, dan sekali lagi 2 VP, ke SSN ketiga. Oleh itu, kita menenun ke mesh terakhir mengikut skema, iaitu: Pada akhir sistem harus 4 SSN. Kami melengkapkan SSN dengan 3 gelung dan meningkatkannya. Secara keseluruhan, akan ada 23 sel dalam sistem, yang mana 2 di sepanjang pinggir selesai.

Snowflake

Snowflake

Semua gelung dianggap, jika perlu, anda boleh menandakan diri anda secara berasingan.

Ini adalah binaan yang tidak berpasangan. Kami mula tenun dari sebelah kanan ke kiri mengikut skema. 1 item penuh, kemudian 8 sel percuma, 5 yang penuh dan ternyata 16 SSN, 8 orang percuma, 1 penuh. Sel penuh disambungkan dalam satu gerbang kanopi cahaya. 4 1 item penuh dengan 4 SSN8, 6 percuma, 2 diisi 7 SSN, 5 percuma, dua penuh 7 SSN, 6 percuma, 1 diisi 4 SSN.

Renda bermula di sebelah kiri ke kanan. Sekiranya jurang di dalam jubin sangat besar, ia bermakna bahawa gelung-gelungnya berkilau dan perlu mengubah cangkuk ke yang kecil, maka tenunan akan menjadi yang paling tebal.

Skim kerja terbuka

Skim kerja terbuka

Seterusnya, lanjutkan kepada pola tenunan berikut:

1 item penuh 4 SSN, 1 mudah, 1 penuh 4 SSN, 2 dengan lumen, 4 penuh dengan 13 SSN, 2 kosong, 2 penuh 7 SSN, 1 kosong, 4 penuh dengan 13 SSN, 2 dengan kelulusan, 1 penuh 4 SSN, 1 kosong , 1 diisi 4 SSN. Rajah dibaca di sebelah kiri ke kanan.

Untuk tidak melepaskan unit SSN dalam talian, anda perlu mengawal tenunan, mengira bilangan sel yang diisi satu demi satu, kemudian kalikan dengan 3 dan tambah 1. Sebagai contoh, anda mempunyai sepuluh sel penuh satu demi satu dan ini bermakna anda perlu mengira kosong: 10 sel 3 SSN + 1SSN = 34 SSN. Selaras dengan ini, 10 sel penuh adalah sama dan sama dengan SSN ke-34.

Akan menghiasi meja anda

Akan menghiasi meja anda

Kita mula bersatu mengikut pola 28 berikut.

Produk ini hanya berangin, selain daripada 1 dan akhir, yang dianggap sebagai bingkai gambar rajutan. Kami menjalankan strapping menarik mengikut skema, dengan cara ini asas akan dijelmakan semula menjadi serbet menarik dengan selesai selesai. Kami menghidupkan renda ke wajah kami dan kami mengikat serta-merta 1 SSN ke gelung 4 asas, tanpa meningkatkan berat badan berlebihan.

Setelah mengikat SSN 1, kami menenun grid 3 kanopi cahaya, membetulkannya dengan jawatan ke dalam gelung cahaya utama. Kemudian sekali lagi kita lulus 1 SSN ke pangkalan nth grid. Dengan cara yang sama, anda mesti menguruskan untuk membuat 6 SSN di salah satu daripada pin pertama dan 5. Sekarang kita menguatkan gelung ke-4 dengan pemasangan dan sekali lagi, dalam 4 gelung kita merajut 6 SSN dengan pin.

Untuk pemula

Untuk pemula

Pada cuping hadapan, pemandangan yang diperbaiki dengan cara mana-mana 2 baris dan gelung sampingan. Kami mengetatkan p-ku dan menyembunyikan benang dengan sokongan jarum dengan akhir yang bodoh dalam menenun. Sudah selepas mencuci, kelopak mata akan jatuh, dan sepenuhnya walaupun selepas menyeterika.
Peringkat akhir

Setelah serbet siap, ia mestilah dikukus dan dibakar secara menyeluruh. Pengguna masih tidak tahu cara untuk merapikan serbuk kain rajutan dan panduan berikut akan membantu. Selepas mengkaji arahan, kita dapat menyimpulkan bahawa semua kaedah telah lapuk dan telah menjadi tidak relevan. Pertama, anda perlu membuat gam daripada kanji, tetapi ternyata agak bermasalah kerana kekurangan kanji tulen.

Pada nota
Ia lebih mudah dan lebih cepat untuk merendam serbet di gam kertas dinding, yang dalam strukturnya mengandungi zarah kanji yang tidak memberikan rasa yellowness. Selepas pengeringan, serbuk menjadi putih, dan gam berlebihan hilang dengan serta-merta, penampilannya menjadi hanya sempurna.

Letakkan sebatian lemah, mencairkannya dengan air dan celupkan serbet ke dalamnya, kemudian biarkan ia kering. Selepas itu, anda sendiri akan mendapati bahawa sebelum anda adalah spesimen yang sangat baik, seragam, tanpa adanya kesan dan kelainan, yang boleh dibentangkan.

Model cerah, bujur

Model cerah, bujur

Wallpaper superglue hanya kacau, tetapi berhati-hatilah untuk menggelapkan barang dengan lebihannya, kalau tidak akan ada kesan.

Sebagai kesimpulan, saya ingin mengatakan bahawa serbet rajutan mungkin sangat bergaya.Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, permintaan untuk dekorasi hiasan seperti ini hanya meningkat, dan menganyam serbet untuk diri anda bahkan lebih menarik. Ini adalah kerana kemungkinan besar penggunaannya dalam kehidupan seharian.

Mungkin, semua orang tahu bagaimana kelihatan serba elit di atas meja kecil, meja tepi katil atau dengan mudah ditempatkan di bawah pasu bunga dan pasu, dan produk ini akan dapat menyediakan semua orang dengan manfaat sebenar.

Berikut adalah beberapa manfaat yang boleh disediakan oleh produk ini:
 • Pertama, barang rajutan mempunyai keunikan tersendiri. Dengan mereka, anda akan sentiasa menonjol dalam orang ramai jika ada kemungkinan untuk bertemu dengan orang dalam pakaian seperti itu.
 • Kedua, berkualiti tinggi, yang memberikan peluang untuk barang-barang yang tahan lama untuk tidak habis. Apabila pakar merajut buatan tangan berfungsi pada lubang apa pun.
 • Ketiga, sementara anda akan kelihatan bergaya, sangat mungkin untuk menyelamatkan anggaran negara anda dengan ketara.
 • Keempat, produk rajutan hangat dalam tahun-tahun yang sejuk, dan apabila ia hangat, benang mudah akan memungkinkan untuk merasa mudah.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Bersatu dengan kami kain serbet terbuka

Crochet

Sarung tangan terbuka

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 130 gambar)

9 Skor Jumlah
Hiasan cantik melakukannya sendiri

Nampaknya mengikat serbet adalah sains keseluruhan. Ia mengambil masa yang lama dan bersungguh-sungguh untuk mengkaji bahan, belajar untuk menaip gelung, dan hanya kemudian sesuatu akan berubah. Tetapi kami cepat memberi jaminan bahawa lebih mudah. Dengan skim kami, anda akan melakukannya dengan cepat dan cantik. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Sempurna menghias dan melengkapkan reka bentuk dalaman.
 • Terdapat perasaan keselesaan dan suasana keluarga tentu saja.
 • Ini adalah pangkalan yang sangat baik untuk memperluaskan kegiatannya disebabkan oleh merajut pelbagai komponen, yang memungkinkan untuk membuat perlindungan atau hiasan yang indah untuk worktops.
Cons
 • Masa untuk disiapkan.
 • Penjagaan yang berhati-hati.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk