Lusuh bergaya di pedalaman: Bagaimana untuk menghias apartmen dengan gaya shebbi-chic? 210+ (foto) untuk bilik tidur, dapur, ruang tamu

Shebbi-chic adalah gaya yang akan memberi ruang dalaman anda satu kemuncak istimewa. Tambah beberapa aksesori untuk melihat perbezaan selepas kemas kini. Ketahui cara menggunakan warna lebih baik, bagaimana untuk mengatur perabot. Dan dengan semua ini, jangan lupa tentang hiasan dinding, lantai dan siling. Semua terperinci untuk suasana keselesaan di pangsapuri anda lebih lanjut dalam artikel.

Kandungan artikel ini:

Sejarah penciptaan

Shebbi-chic di kawasan pedalaman kelihatan menarik dan menarik. Gaya itu masih muda - dia berusia hampir tiga puluh tahun. Ia dicipta oleh seorang wanita bernama Rachel Asheville, seorang yang aneh, tetapi dengan rasa yang baik. Semuanya bermula dengan hobi yang mudah - Rahel membeli perabot lama, tetapi mahal dan mewah di pasar loak atau melalui Internet, dan memprosesnya.

Chebbi-chic di ruang tamu

Chebbi-chic di ruang tamu

Kadang - dikemas kini. Kadang-kadang - buatan lama. Kadang-kadang - mengubah reka bentuk sepenuhnya.

Dan kemudian dijual lagi, atau dimasukkan ke dalam ruangan sendiri, berhati-hati mengambil satu objek yang lain. Hasilnya difoto dan diletakkan di Internet.Secara beransur-ansur, foto-foto mula mendapat populariti. Gaya baru kelihatan bergaya, tetapi tidak terlalu megah. Dia bukan sahaja gembira dapat dilihat, tetapi juga untuk hidup di dalamnya.

Orang ramai mula merancang rumah mereka dalam gaya yang sama, dan Chebbi-chic tidak lama lagi menjadi arahan reka bentuk rasmi.

Gemerlap gloss, tetapi kelihatan cantik

Gemerlap gloss, tetapi kelihatan cantik

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Hiasan gaya Oriental: Rahmat dan kegembiraan di pedalaman. 215+ (Foto) reka bentuk yang canggih (di dapur, ruang tamu, bilik tidur)

kembali ke menu ↑

Konsep dan warna keseluruhan

Dari frasa bahasa Inggeris "shabby ckic" boleh diterjemahkan sebagai "lusuh bergaya" - ini adalah cara termudah untuk menggambarkan gaya ini. Barang-barang yang cantik dan mahal - perabot, aksesori kecil, tekstil - diisi secara buatan dan digabungkan supaya hasilnya kelihatan selesa, lusuh, tetapi juga agak megah.

Bahaya utama Chebbi-chic adalah gabungan yang salah. Jika anda menggunakan terlalu banyak perkara, jika anda memilih warna yang buruk atau kekacauan di atas ruang, hasilnya tidak akan menjadi ruang yang luas yang direka dengan indah, tetapi seperti loteng nenek, yang disumbat dengan semua sampah yang tidak perlu.
Perkara utama ialah menggabungkan segalanya di kawasan pedalaman dan tidak melampaui batas.

Perkara utama ialah menggabungkan segalanya di kawasan pedalaman dan tidak melampaui batas.

Warna utama chebbi-chic - putih. Warna kesederhanaan dan tidak bersalah, ia secara visual mengembang ruang, dan juga berfungsi sebagai latar belakang yang sangat baik untuk warna lain, termasuk:

 • pudina - warna lembut, bijaksana dan menenangkan;
 • beige - warna hangat, lembut dan menambah keselesaan;
 • krim - sama dengan warna krim disebat;
 • merah jambu - itu lembut bayangan yang sering digunakan untuk kanak-kanak bilik tidur;
 • pic - merah jambu dengan penambahan kuning, halus dan menyenangkan;
 • langit biru - satu-satunya warna yang sangat sejuk chebbi-chic;
 • warna bahan semula jadi - merah batu bata, semulajadi kayu dan batu.

Semua warna dalam gaya ini pastel dan selesa.

Semua warna dalam gaya ini pastel dan selesa.

Semua warna chebbi-chic adalah lembut, lembut, pastel, menenangkan dan mewujudkan rasa selesa. Jika anda suka kontras, kecerahan dan ketajaman, gaya ini tidak sesuai dengan anda.

Ia juga menarik bahawa mereka tidak boleh takut untuk membebankan pedalaman. Mereka dipilih dengan baik supaya mereka boleh kelihatan hebat bersama-sama - jika warna utama berwarna putih, dan sisanya berada dalam kuantiti yang kecil, seperti aksen.
Corak bilik klasik adalah mawar.

Corak bilik klasik adalah mawar.

Selain bunga, shebbi-chic juga mempunyai corak klasik - mawar. Mereka boleh berada di mana saja, tetapi mereka tidak boleh terlalu banyak dan mereka harus menjadi salah satu warna utama.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Neoclassicism di pedalaman: Suasana diraja dalam rangka teknologi terkini (340 + Foto)

kembali ke menu ↑

Hiasan bilik

Hiasan yang betul - langkah pertama dalam reka bentuk apa-apa gaya.

kembali ke menu ↑

Siling

Di shebbi shikah, penyelesaian penyelesaian berikut dibenarkan. siling:

 • Mewarna. Cat tidak takut air, tetapi juga tidak "bernafas." Akibatnya, bilik biasanya mempunyai suasana yang berat, terutama jika rantau kediaman dicirikan oleh kelembapan yang tinggi. Di samping itu, adalah menyusahkan untuk memohon, jika anda tidak mempunyai tabiat, anda perlu bekerja dengan menaikkan tangan anda di atas kepala anda. Tetapi cat tidak membakar, bertahan lama, ia datang dalam pelbagai warna dan dijual pada harga yang sangat berbeza.
 • Plaster. Lebih tebal daripada cat, dan dengan itu lebih mudah beroperasi. Ia kelihatan seperti baik. Biasanya mempunyai tekstur yang kasar untuk menggambar corak. Dia takut kelembapan, tetapi juga "bernafas" - hasilnya, suasana di dalam bilik lebih baik.

Jenis kemasan siling yang popular adalah lukisan

Jenis kemasan siling yang popular adalah lukisan

 • Kayu panel. Penyelesaian dalaman klasik yang kelihatan baik. Walau bagaimanapun, panel mahal, dan memerlukan rawatan berkala, kerana mereka takut air, parasit dan tidak menanggung turun naik suhu.
 • Whitewash. Tidak relevan sekarang, tetapi untuk chebbi chic hebat. Dia takut kelembapan, tidak seperti perubahan mendadak dalam suhu.

Siling mungkin kelihatan dipakai, seolah-olah sudah bertahun-tahun. Tetapi pada masa yang sama, menggosok tidak sepatutnya ceroboh - jika cat hilang, ia harus bergerak dengan berhati-hati, dan bukan dalam kerang, sebagai contoh.
Anda boleh menambah sedikit keretakan ke siling.

Anda boleh menambah sedikit keretakan ke siling.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Sentuhan utama bahagian dalam apartmen dalam gaya Inggeris: Adaptasi untuk diri sendiri (ruang tamu, bilik tidur, dapur, bilik mandi)

kembali ke menu ↑

Tembok

Untuk menghias dinding juga boleh berbeza. Untuk kegunaan ini:

 • Wallpaper. Adalah wajar bahawa ia menyerupai kertas dinding biasa yang diperbuat daripada kertas, dengan corak mawar yang kecil. Dalam kes ini, sebenarnya, ia mestilah sama ada kertas dinding dengan kertas dinding atau bukan tenunan, jika tidak, anda perlu mengubahnya dalam beberapa tahun sahaja.
 • Cat. Ia lebih mudah untuk menerapkannya di atas dinding daripada siling, tetapi ia kelihatan sama baiknya. Di samping itu, jika anda mempunyai kecenderungan untuk kreativiti, anda boleh melukisnya dengan corak atau lukisan.
 • Plaster hiasan. Bukan sahaja kelihatan cantik, tetapi juga menyenangkan kepada sentuhan. Ia berlaku dalam pelbagai warna, corak di atasnya boleh dibuat sewenang-wenang, dengan trowel sederhana. Air tidak takut parasit juga.
 • Clapboard. Panel kayu untuk semua dinding tidak akan berfungsi - untuk Chebbi-chic, ini terlalu lama, terlalu membosankan. Tetapi anda boleh memotong satu dinding dengan mereka, selepas itu anda boleh membuat kayu kelihatan dipakai. Secara berkala, cat di atasnya perlu diperbaharui - pokok tanpa rawatan yang betul dengan cepat mula mengalami kelembapan, kekeringan, perubahan suhu atau serangan parasit.
 • Bata. Juga, seperti dinding, ia tidak boleh digunakan untuk semua dinding sekaligus, tetapi ia sangat sesuai untuk satu dinding. Ia akan kelihatan cantik, tidak takut apa-apa, terutamanya jika anda menggunakan penyelesaian yang berkualiti.

Hiasan dinding dengan kertas dinding - tentu saja, dengan corak dengan bunga mawar

Hiasan dinding dengan kertas dinding - tentu saja, dengan corak dengan bunga mawar

Lembaga
Dinding juga perlu dipakai, tetapi tidak ceroboh.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Gaya Itali moden (230+ Foto): Kemaskini mewah abadi (dapur, ruang tamu, reka bentuk bilik tidur)

kembali ke menu ↑

Paul

Selesai seks kepada bahan semula jadi. Ia mungkin:

 • Batu. Ia kelihatan baik (kecuali kekurangan kepelbagaian warna dan kekurangan warna cerah pada prinsipnya), tidak takut dengan sebarang keadaan luaran sama sekali, boleh berkhidmat selama beberapa dekad. Satu-satunya negatif, sebagai tambahan kepada harga - berat badan. Walaupun anda tinggal di tingkat bawah atau di rumah anda sendiri, anda perlu mengira sama ada batu itu jubin pertindihan anda.
 • Pokok. Parket adalah bahan yang mudah berubah, tetapi untuk bergaya yang licin, pudar lama juga sesuai. Mereka diletakkan, bagaimanapun, harus berhati-hati, tidak boleh cacat dan masuk gelombang. Anda perlu menjaga mereka - dari semasa ke semasa untuk lakuer atau wax. Kemudian mereka tidak akan takut perubahan kelembapan dan suhu. Bakar, bagaimanapun, akan sama, kerana perlawanan yang terang lebih baik untuk tidak jatuh.

Penamat lantai terutamanya berlaku dengan bahan semula jadi.

Penamat lantai terutamanya berlaku dengan bahan semula jadi.

Chebbi-chic tidak menerima bahan-bahan lain - tidak ada linoleum, tidak ada jubin buatan, dan, tentu saja, terlupa tentang brilian, cerah, laminate flooring.

Lembaga
Lantai pudar secara beransur-ansur terbentuk dengan sendirinya. Anda tidak perlu berbuat apa-apa untuknya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk apartmen dalam gaya Jepun: Tenang rumah anda. 220+ (Gambar) Interior di bilik yang berbeza (dapur, ruang tamu, bilik mandi)

kembali ke menu ↑

Perabot

Apabila penghematan selesai, dinding ditutup dengan kertas dinding, lantai berada di lantai, siling dimetatkan - bilik sudah siap untuk memberikan gloss sebenar.

Kesan lusuh kelihatan baik di mana-mana bilik.

Kesan lusuh kelihatan baik di mana-mana bilik.

kembali ke menu ↑

Perabot

Keperluan utama untuk perabot dalam gaya chebbi-chic - ia tidak akan dapat membelinya di kedai-kedai besar seperti Ikea yang sama

Inilah keindahan gaya dan kekurangannya.

Senario yang ideal untuk membeli perabot kelihatan seperti ini:

 • anda melihat di Internet di tapak antik, di tapak di mana orang memberi barang-barang lama atau di mana-mana pasaran loak dalam realiti;
 • pilih perabot yang anda sukai - pemasak gaya empayar yang comel, katil klasik dengan belakang diukir;
 • ennobles perabot - membersihkan dari noda, cat semula, kemudian buatan berumur.

Perabot yang selesa di bahagian dalam balkoni

Perabot yang selesa di bahagian dalam balkoni

Sekiranya anda tidak mempunyai masa atau keinginan untuk pasar lambak, anda boleh membeli perabot dengan tuntutan untuk zaman dahulu dan usia, tetapi ia lebih sukar dan anda perlu mencuba membuat laci dada yang dibeli di kedai kelihatan bergaya seperti dada laci yang telah berkhidmat selama empat puluh tahun , tangan dibuat, dan masih kuat.

Lembaga
Jika anda mempunyai wang dan tidak ada kecenderungan untuk kreativiti, anda boleh mencari orang yang bukan sahaja memilih perabot yang betul, tetapi juga memprosesnya dengan betul.
Memilih perabot di bawah gaya reka bentuk

Memilih perabot di bawah gaya reka bentuk

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk dapur gaya negara - Semangat moden di pedalaman moden (225+ Foto)

kembali ke menu ↑

Cahaya

Pencahayaan itu harus berlimpah - interior putih, walaupun tanpa cahaya pemikiran, kelihatannya luas, dan jika anda melakukan sedikit usaha, hasilnya akan menjadi ajaib.

Anda boleh menggunakan:

 • Candelier. Biasanya mereka memilih kandil barok atau klasik, dengan unsur besi tempa elegan, dengan pendants kristal, besar dan mengagumkan. Perkara utama - untuk membeli tidak kasar membuat palsu, tetapi benar-benar elegan dan cantik lampu. Mempunyai candelier di tengah-tengah siling.
 • Sconce. Lampu dinding juga perlu diambil dalam gaya klasik - dengan kaki elegan, dengan warna kaca, kain atau logam. Mereka mesti kelihatan megah, ringan untuk memberikan warna hangat, kuning. Anda boleh meletakkan mereka di mana anda perlu fokus - di dalam bilik tidur di atas katildalam dapur di atas kawasan kerja.
 • Lampu lantai. Jika bilik mempunyai ruang duduk, lampu lantai di dalamnya hanya perlu. Ia sepatutnya tinggi, dengan hiasan kain di mawar. Di bawah ini harus mudah dibaca.
 • Tabletop lampu. Bilik tidur diletakkan di atas katil jadualdalam ruang tamu di atas meja kopi, di dapur di meja makan.Lampu sesuai dengan asas logam dan bayangan kaca atau kain. Cahaya juga harus hangat, baik, jika hiasan akan muncul mawar.

Cahaya untuk gaya ini sangat penting.

Cahaya untuk gaya ini sangat penting.

Dan, tentu saja, kita tidak boleh melupakan cahaya semula jadi. Windows perlu besar (jika anda mempunyai peluang untuk mempengaruhi saiznya), mudah untuk membuka dan memberi banyak cahaya. Juga, mereka memerlukan tekstil yang dipilih dengan betul.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Reka bentuk bilik mandi gaya Provence - romantik lembut untuk badan dan jiwa (205+ Foto)

kembali ke menu ↑

Tekstil

Tekstil di chic lusuk juga memainkan peranan penting - mereka sesuai dengan gaya ini:

 • Permaidani. Sedikit dipakai, dengan corak bunga atau geometrik, mereka melengkapkan salur dalaman, ditambah mereka tidak membekukan pada musim sejuk di lantai batu jubin.
 • Langsir. Harus terang, dari kain semulajadi. Ia akan sukar untuk memadamkan mereka, tetapi mereka akan kelihatan baik, dan juga banyak cahaya. Lambrequins, garters dan gabungan langsir dengan langsir tidak digalakkan. Yang lebih mudah, lebih baik, dan ia adalah wajar bahawa kain mengalir dan terbenam dalam lipatan yang indah.
 • Alas meja. Penyelesaian yang baik untuk dapur atau ruang makan, jika anda mempunyai satu. Kain semulajadi, warna putih, corak mawar di sepanjang pinggir - anda sering perlu mencuci kain seperti itu, tetapi ia akan kelihatan baik.
 • Bantal hiasan. Juga diperbuat dari kain semulajadi, lembut, dengan corak, mereka sesuai dengan sempurna ke pedalaman bilik tidur atau ruang tamu. Di dalam bilik tidur akan menghiasi katil di ruang tamu sofa atau kerusi berlengan.
 • Spathe. Adalah baik untuk melihat sofa di ruang tamu atau di atas katil di dalam bilik tidur.

Tekstil memainkan peranan penting dalam reka bentuk

Tekstil memainkan peranan penting dalam reka bentuk

Mereka juga boleh melihat serbuk yang rajutan dan renda yang baik, tetapi harus ada sedikit dari mereka - secara harfiah beberapa keping setiap bilik. Jika tidak, pedalaman tidak akan kelihatan selesa, tetapi terlalu banyak.

Lembaga
Jangan menyalahgunakan tekstil secara umum. Di bawahnya harus dilihat pedalaman itu sendiri.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Art Deco di pedalaman: Reka bentuk 195+ (Foto) di ruang tamu, dapur, bilik tidur. Perabot yang akan mengubah hidup anda

kembali ke menu ↑

Aksesori

Dan, tentu saja, tidak boleh dilakukan tanpa aksesori yang melengkapi pedalaman sehingga selesai. Shebby bergaya sesuai dengan baik:

 • besar jam - lantai atau dinding, dengan pendulum, antik;
 • cermin - tidak biasa, tetapi dalam bingkai pukal dengan corak bunga;
 • patung dan patung - hanya di bilik besar, dan hanya jika anda suka patung atau patung tertentu, jika tidak, ia akan kelihatan rumit dan menjengkelkan;
 • peti mati - bagus jika kotak itu dihiasi dengan corak mawar;
 • candlesticks - tidak kira jika ia dibuat daripada gangsa sebenar atau diperbuat daripada gangsa, adalah penting bahawa mereka kelihatan baik;
 • anak patung - klasik, porselin, dalam pakaian yang megah dan dengan muka yang tidak sihat;
 • hidangan - ia harus mempunyai corak mawar, dan di dapur anda boleh menggantung alat memasak dengan berpura-pura kuno.

Aksesori tidak menyakiti gaya keseluruhan bilik

Aksesori tidak menyakiti gaya keseluruhan bilik

Shebbi-chic, walaupun muda, sudah dikenali dan gaya yang sangat menarik.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Interior yang indah dalam gaya chebbi-chic

Kemewahan lusuh di pedalaman

Kami mengemas kini pedalaman dalam gaya chebbi-chic

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 210 foto)

8.5 Skor Jumlah
Grace chebbi chic

Adakah anda ingin memberikan rumah anda suasana romantik dan keselesaan? Kemudian anda harus melihat gaya ini. Dekorasi yang betul di pedalaman akan membantu anda melekat pada reka bentuk yang dipilih dan tidak keterlaluan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • jika anda suka proses pemilihan dan pemulihan perabot, gaya ini adalah untuk anda - reka bentuk dalaman di dalamnya boleh berubah menjadi hobi sebenar;
 • hasilnya masih cantik;
 • Reka bentuk dalaman anda akan menjadi unik, kerana perabot akan dipilih secara manual.
Cons
 • gaya ini memerlukan usaha - ia akan mengambil masa untuk mencari perabot dan membawanya ke wajah yang boleh diterima;
 • ia mungkin tidak sesuai dengan orang yang suka gaya moden;
 • ia hanya sesuai untuk bilik-bilik besar, sebaik-baiknya untuk sebuah rumah persendirian, kerana apartmen itu biasanya tidak mempunyai siling yang cukup tinggi dan tidak cukup ruang.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk