Kabinet bilik mandi (130+ Foto): Model yang anda tidak tahu tentang (lantai, sudut, tergantung)

Bagaimana untuk memilih kes almari di bilik mandi dan apakah jenis yang paling sesuai untuk bilik dengan kelembapan yang tinggi? Kabinet jenis ini sangat mudah untuk menyimpan barang di bilik-bilik kecil. Ketahui bahan mana yang terbaik untuk dipilih. Apa yang boleh disimpan di dalamnya? Dan juga model mana yang terbaik untuk bilik ini. Semuanya terperinci kemudian di dalam artikel.

Kandungan artikel ini:

Semua tentang kabinet kes

Kasut almari pakaian adalah perabot yang sangat popular di pangsapuri. Ia sangat luas, tidak mengambil banyak ruang, dan rak-rak yang terletak di sepanjang keseluruhannya menampung semua barangan keperluan rumah.

Anda boleh meletakkannya di mana-mana bilik - bilik mandi, ruang tamu, dapur atau nurseri. Kasut almari kecil sangat bagus untuk menyimpan pakaian kanak-kanak, dan yang tinggi adalah untuk aksesori bilik mandi.

Agar elemen dalaman ini kelihatan secara organik di dalam bilik, anda perlu memilih bahan, warna dan saiz yang betul. Terdapat lima jenis kabinet yang berbeza.

Kasut almari pakaian adalah perabot yang sangat popular di pangsapuri.

Bekas cupboard - sekeping perabot yang sangat popular di pangsapuri

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Reka bentuk dan selesaikan bilik mandi dengan panel plastik 110+ Photo - Cara yang cepat dan murah untuk hiasan

kembali ke menu ↑

Di mana ia digunakan?

Kabinet-kes biasanya dibeli oleh pemilik. pangsapuriterutama bersaiz kecil. Perabot ini tidak mengambil banyak ruang, sangat bagus untuk menyimpan pakaian, hidangan, barangan rumah. Yang tinggi adalah sangat mudah - anda boleh menyimpan banyak perkara di dalamnya, membebaskan ruang tanpa ruangan kecil itu.

Perabot Dari bahan tahan lembapan ia akan kelihatan baik di bilik mandi, ketat dan minimalis - di lorong atau dalam kajian. Cahaya atau pastel akan sesuai di dalam bilik tidur, dan cerah - di tapak semaian.
Bilik mandi dengan bakul

Bilik mandi dengan bakul

Kes berbeza dengan jenis lain dalam reka bentuk, ciri-ciri dan fungsi yang unik:

 • Model yang tinggi, sempit - paling padat, sesuai untuk ruang kecil.
 • Bahagian untuk rak dan laci menyebabkan kekompalan dan pada masa yang sama pelbagai fungsi - boleh diletakkan di dalam petak, sebagai contoh, mainan kanak-kanak, linen tempat tidur.
 • Pengeluar yang berbeza mungkin berbeza-beza secara mendalam, tetapi biasanya ia berkisar antara 40 hingga 60 cm.
 • Terdapat dinding (berdiri di dinding) dan sudut (diletakkan di sudut) produk.
 • Ada yang penting dan komposit - dalam versi kedua satu bahagian digantung di dinding, dan yang kedua diletakkan di bawah.

Itulah sebabnya model sedemikian sangat popular. Mereka berfungsi, sementara murah, sesuai untuk penduduk pangsapuri kecil.

Putih digabungkan dengan merah

Putih digabungkan dengan merah

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk fesyen moden bilik mandi kecil pada tahun 2017 - Apa yang anda perlu ketahui?

kembali ke menu ↑

Bahan

Biasanya kabinet diperbuat daripada bahan berasaskan kayu.Produk dari bahan mentah murah boleh melemahkan, menjadi kotor, mempunyai hayat perkhidmatan yang pendek. Bahan yang paling biasa digunakan untuk membuat perabot ialah:

 • Chipboard. Bahan yang paling biasa, murah. Bahan - papan yang diperbuat daripada cip kayu, yang dilapisi dengan filem berlapis. Produk bahan ini boleh menjadi apa-apa warna dan gaya, oleh itu, sesuai untuk mana-mana bilik. Salah satu kelemahan perabot itu ialah penyejatan formaldehid yang berbahaya semasa digunakan. Agar tidak membahayakan kesihatan, adalah perlu untuk memberi keutamaan kepada produk dengan kelebihan ABC sebanyak 2 mm.
 • MDF. Bahan ini dihasilkan oleh pecahan medium yang disebarkan kayu ke dalam kepingan. Dari bahan ini tidak terdapat rembesan berbahaya, ia tidak mengandungi kekotoran berbahaya bagi tubuh. Walau bagaimanapun, mereka lebih mahal daripada daripada chipboard.
 • Semulajadi pokok itu. Kabinet bahan ini kelihatan mewah seperti yang mungkin, tetapi mereka lebih mahal daripada bahan sebelumnya. Sesuai untuk pejabat, ruang tamu dan bilik tidur. Yang paling selamat untuk kesihatan, mesra alam;
 • Kaca. Bahan ini tidak digunakan untuk seluruh permukaan - hanya untuk cermin yang tertanam di pintu atau pemegang. Kaca boleh sesederhana dengan corak - semuanya bergantung pada harga dan gaya.
 • Plastik. Dari bahan ini membuat kes-kes yang rendah di tapak semaian atau bilik mandi. Kelebihan perabot sedemikian adalah rintangan kelembapan dan ringan. Besar untuk menyimpan mainan, aksesori mandi.

Kes kes dalam gaya klasik

Kes kes dalam gaya klasik

Almari pakaian harus dipilih bergantung pada bilik.. Sebagai contoh, anda tidak boleh membeli perabot daripada papan seramik berlamina di bilik mandi, kerana bahan itu mungkin menjadi lembap.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bilik mandi kecil digabungkan dengan tandas (50+ Foto): 12 kaedah pembetulan ruang yang unik

kembali ke menu ↑

Apa yang boleh disimpan dalam kes pensel?

Mengisi kabinet bergantung kepada bilik di mana ia terletak. Sekiranya ia dibahagikan kepada beberapa rak (laci, petak-petak kecil hilang), ia mudah untuk disimpan di dalamnya:

 • Buku - pilihan untuk ruang tamu atau pembibitan.
 • Linen katil - bilik tidur.
 • Dokumen - peribadi atau pejabat.
 • Kemudahan bilik mandi - bilik mandi peribadi.
 • Pemeliharaan untuk musim sejuk - untuk kanister yang diletakkan di loggia atau balkoni.
 • Payung, topi, barangan lain - dewan masuk.
 • Produk pukal dan peralatan dapur - dapur.

Gaya Jepun

Gaya Jepun

Kehadiran pejabat kecil, laci yang boleh ditarik balik akan berguna untuk keluarga besar. Ia mudah untuk menyimpan dokumen dan dokumen penting, serta pakaian (walaupun untuk seluruh keluarga). Anda boleh meletakkan pakaian dalam petak khas dan meletakkan pakaian luar di rak.
Perabot berbilang fungsi juga mempunyai:
 • Bakul yang boleh ditarik balik - sesuai untuk bilik mandi dan dapur.
 • Rak terbuka - untuk perhiasan, buku, cenderahati. Walau bagaimanapun, ada tolak - debu sentiasa berkumpul di rak tersebut.
 • Rak kaca - sesuai untuk bilik mandi.
 • Cangkuk atau tiub untuk pakaian - lorong atau pejabat.

Perabot berbilang fungsi adalah praktikal - contohnya, model dengan bakul tarik keluar boleh dimasukkan ke dalam bilik mandi untuk menyimpan aksesori linen dan mandi.

Gaya minimalis

Gaya minimalis

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tile untuk bilik mandi kecil (150 + Design Photos): Gabungan optimum gaya dan hiasan

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri dan tujuan

Almari pakaian boleh menjadi perabot berasingan atau menjadi sebahagian daripada alat dengar. Kes-kes untuk dapur menyimpan hidangan besar (periuk, kuali), serta produk pukal (bijirin, tepung, gula, rempah).

Barangan yang jarang digunakan boleh disimpan di rak - ia bergantung kepada pemiliknya. Rak boleh menduduki:

 • Pembersihan Produk dan Tekstil - pembersih, detergen, tuala, kain, taplak meja.
 • Teknologi besar (basuh atau mesin basuh pinggan mangkuk) - sekiranya terdapat seksyen tertutup yang lebih rendah, ia sesuai untuk peralatan tersebut.
 • Pinggan mangkuk - set, kutleri, tidak digunakan setiap hari.
 • Ketuhar - dalam beberapa kes terdapat petak khas untuk penempatan peralatan tertanam.
 • Ketuhar gelombang mikro - dimasukkan ke dalam jabatan khas dalam kes.
 • Peralatan kecil (periuk perlahan, mesin kopi, pembakar roti) - jika terdapat rak atau petak khas.
 • Rempah, pemeliharaan - diletakkan di jabatan khas. Biasanya tin dengan botol diletakkan.

Kes ini membantu dalam paip dan kaunter masking - jika anda mengeluarkan bahagian dinding belakang, anda boleh menguruskan paip di dalam kabinet.

Kabinet boleh dipesan secara khusus dengan menentukan dimensi dan bilangan rak yang diperlukan. Biasanya, perabot tersebut digunakan sebagai unit dapur, contohnya, dengan membina peralatan di sana atau mencari tempat di tempat yang istimewa. Mereka juga dibuat untuk menyesuaikan gaya dan warna bilik di mana ia terletak.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Pilihan Selesai Mandi Bilik Mandi (175+ Foto). Buat reka bentuk yang akan diingati

kembali ke menu ↑

Jenis-jenis kanister

Untuk menyimpan semua peralatan dapur (hidangan, perkakas, periuk, peralatan) terdapat kabinet dapur khas dengan kompartmen menggigit dan rak mudah. Juga berguna untuk bilik mandi bilik mandi dengan bakul yang boleh ditarik balik, pelbagai petak.

Kayu gelap

Kayu gelap

Model sedemikian serta-merta ruang bebas, menjadikan bilik lebih luas. Kes dibahagikan kepada pelbagai jenis:

 • Sudut.
 • Boleh ditarik balik.
 • Untuk teknologi embedding.
 • Sempit (lajur).

Bagi pemilik pangsapuri kecil adalah ruang almari yang sangat mudah. Kelebihannya - ketinggian dan lebar yang kecil.. Ia tidak mengambil banyak ruang, menjimatkan ruang kosong.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kebaikan dan keburukan siling regangan di bilik mandi: Penyelesaian terbaik atau fesyen? (125+ Foto)

kembali ke menu ↑

Plus pelbagai jenis

Terdapat daun-daun tunggal dan dobel dua daun, terbuka dan tertutup, dengan rak gelongsor yang lebih rendah dan laci. Model standard dengan satu pintu, rak sangat bagus untuk menyimpan pakaian, linen katil.

Ruang simpanan yang selesa

Ruang simpanan yang selesa

Terdapat pelbagai jenis tiang dengan pintu berkilat (salah satu pilihan klasik), gelongsor atau kaca berwarna, serta sisipan hiasan. Juga produk popular dengan rak terbuka di tengah atau di atas, ditutup di bahagian bawah.

Terdapat model dengan rak terbuka sepenuhnya - apa yang dipanggil "rak". Mereka lebih sesuai untuk ruang tamu, di rak-rak anda boleh menyimpan buku, patung, pasu.

Model sudut dalam mudah digunakan. Ia luar biasa kerana:

 • Melicinkan ketinggian bilik.
 • Boleh disesuaikan untuk teknologi embedding.
 • Ia mempunyai kedalaman dan kapasiti yang lebih besar.
Warna paling terkini untuk bilik mandi

Warna paling terkini untuk bilik mandi

Di dapur akan menjadi kes retractable yang sangat berguna. Kabinet roll-out mungkin mempunyai rak dengan bakul yang sesuai untuk penyimpanan:

 • Sachet dengan perasa dan rempah.
 • Hidangan kecil.
 • Detergen, kain.

Kes pensil yang boleh ditarik balik membantu jika, selepas membuat pelan, masih terdapat satu pembukaan sempit di dalam bilik yang tidak sesuai kabinet tunggal. Juga, model ini sesuai untuk penyimpanan peralatan tertanam.

Di sana anda boleh meletakkan mesin basuh (untuk bilik mandi) atau oven, microwave (untuk dapur). Oleh itu semua peralatan akan terletak berdekatan antara satu sama lain.

Kes pensil membantu dalam paip dan kaunter masking

Kes pensil membantu dalam paip dan kaunter masking

Malah peralatan besar, seperti peti sejuk atau mesin basuh, boleh dibina ke dalam produk. Di belakang kuali di dapur boleh menyembunyikan semua peralatan - dari microwave ke oven.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Mirror di bilik mandi dengan Pencahayaan (200+ Foto): Praktikal dan keaslian idea itu. Pilih aksesori tambahan (soket / jam / dipanaskan)

kembali ke menu ↑

Model teratas

Model lantai sangat popular, kerana mereka sangat luas. Ia diletakkan sama ada pada kaki rendah atau pada pendirian khas.

Almari dengan kaki dilindung dari air mengumpul di lantai bilik mandi. Perabot sedemikian tidak terancam dengan kelembapan di bilik mandi.

Oleh kerana biasanya terdapat ruang yang tidak cukup di dalam bilik mandi, kabinet tinggi sempit yang khusus dibuat untuknya. Gaya utama perabot sedemikian:

Kabinet mempunyai kaki yang dilindungi dari air.

Kabinet mempunyai kaki yang dilindungi dari air.

Juga, pedalaman sering dilengkapi dengan keranjang dobi yang boleh ditarik balik, laci ditarik balik untuk menyimpan barang-barang kecil.Anda boleh menyimpan aksesori, krim, kosmetik hiasan dan perubatan dalam loker seperti itu. Di sudut perabot itu, anda boleh membenamkan peralatan - sebagai contoh, mesin basuh.

Lembaga
Bilik mandi sering menggunakan model yang digantung. Mereka digunakan di bilik-bilik dengan tinggi siling dan kekurangan ruang bebas.

Boleh menggantung kabinet tenggelam dan menyimpan barang kebersihan dengan tuala. Ia juga boleh diletakkan di atas tandas, tetapi pada tahap yang tidak sengaja memukul kepalanya.

Kabinet dinding sesuai untuk bilik-bilik dengan lantai yang panas - ia tidak masuk ke lantai, tidak takut perubahan suhu. Walau bagaimanapun, adalah wajar bahawa bahan tersebut dapat diterima dengan baik oleh udara lembap. Ada kemungkinan untuk menyimpan tuala kecil, produk pembersihan, barangan kebersihan.
Pilihan digantung

Pilihan digantung

Jika satu perabot di dalam bilik mandi tidak mencukupi, anda boleh menggantung satu lagi. Namun, mereka tidak banyak menguasai ruang, jadi anda boleh melupuskan ruang di dinding seperti yang mereka suka.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Reka Bentuk Bilik Mandi dengan dan tanpa Tenggelam: Memilih perabot (165+ Foto). Apa yang lebih disukai?

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih almari pakaian?

Apabila membeli, anda perlu mempertimbangkan dimensi bilik dan perabot itu sendiri. Tujuannya adalah penting - untuk perabot terbina dalam, untuk menyimpan peralatan atau hidangan.

Sebelum membeli, adalah perlu untuk membuat ukuran bilik supaya perabot itu bebas untuk diletakkan di dalam ruang. Terdapat beberapa peraturan untuk diikuti semasa memilih:

 • Sekeping perabot harus sesuai untuk ketinggian perabot yang lain - jangan terlalu tinggi, tidak menonjol di antara perabot lain.
 • Kedalaman adalah lebih baik untuk memilih kabinet yang sama, atau dengan perbezaan kecil.
 • Bahan ini mesti memenuhi syarat-syarat bilik - contohnya, untuk bilik mandi ia perlu untuk memilih perabot kalis air.

Idea yang berani - dinding penuh almari. Dinding dengan peralatan terbina dalam kelihatan seperti satu, tidak perlu memilih perabot dari pengeluar yang berbeza.

Selain penampilan cantik, reka bentuk ini mempunyai kemudahan yang luar biasa - semua perkara yang perlu ada, peralatan yang diperlukan terletak di tempat yang sesuai.

Produk dengan kaca bersepadu

Produk dengan kaca bersepadu

Oleh itu, apabila memilih kabinet almari, anda perlu mempertimbangkan tiga komponen: saiz, harga, bahan. Untuk sebuah bilik kecil perlu memilih kabinet tinggi sempit atau tergantung.

Kriteria kedua - harga - juga penting ketika membeli, karena semakin tinggi harga, semakin lama produk itu berfungsi. Bahan mestilah dipilih dengan bijak - jika ruangan itu tinggi kelembapan, bahan mesti kalis air.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Betapa mudah dan mudah untuk membuat loker dengan tangan anda sendiri?

Tab mandi

Melakukan loker dengan tangan anda sendiri

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 130 gambar)

8.6 Skor Jumlah
Kabinet bilik mandi

Memilih almari untuk bilik mandi, memberi perhatian terutamanya kepada bahan tersebut. Sesungguhnya, di dalam bilik ini terdapat kelembapan yang semakin meningkat dan tidak setiap kabinet boleh menahannya. Segala macam pilihan yang anda dapati dalam artikel ini. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Kekompleks yang hebat.
 • Kedalaman kira-kira 40-60 cm.
 • Peletakan kompak rak, laci, bahagian.
Cons
 • Dalam kes pensil yang sangat sempit tidak boleh disimpan objek yang luas.
 • Jangan simpan benda berat dalam kes sempit, kerana ia mungkin jatuh.
 • Model bahan-bahan murah adalah jangka pendek, mereka boleh menggantungkan rak.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk