Dinding almari yang cantik di ruang tamu: 140+ gambar dinding besar dan modular

Jika anda telah lama berminat dengan apa yang harus menjadi dinding almari di ruang tamu, maka artikel ini akan membantu menjelaskan banyak soalan.

Kandungannya:

Kenapa dinding almari adalah idea yang baik?

Untuk tinggal di rumah yang selesa dan menyenangkan, anda perlu berfikir terlebih dahulu mengenai rancangan untuk mengatur perabot di apartmen. Biasanya ia sangat sukar, kerana anda perlu memilih antara kualiti, kemudahan, kecantikan dan ekonomi, kadang-kadang tidak ada kompromi. Bilik yang sangat penting di dalam rumah sering dianggap sebagai ruang tamu yang membawa orang dan berfungsi sebagai tempat untuk keluarga dan semua yang lain.

Dinding kabinet moden

Dinding kabinet moden

Walaupun stereotaip tersebut berada di dalam minda bahawa pencarian itu perabot untuk bilik tetamu ia rumit, terdapat satu objek yang sering digunakan di pedalaman - kabinet-dinding. Di dalam mana-mana rumah ia adalah perincian utama dan hiasan ruang tamu. Terdapat banyak sebab mengapa ia perlu diletakkan di ruang tamu anda:

 • Reka bentuk ini sangat padat, yang akan memberikan peluang untuk tidak membeli sebilangan besar perabot individu.
 • Reka bentuk skala yang selesa juga membolehkan anda memasukkannya walaupun di dalam bilik kecil, yang memenuhi keperluan tempat untuk menampung objek dan benda.
 • Kabinet dinding mudah dipasang, walaupun tanpa bantuan tuan.
 • Sekiranya anda mempunyai sebarang idea reka bentuk, anda boleh membeli bahagian reka bentuk yang berasingan.
 • Reka bentuk modular akan memungkinkan untuk dengan cepat menggantikan satu elemen tertentu, tanpa menyentuh bahagian lain.
 • Beberapa elemen yang berbeza membolehkan anda untuk merangkumi idea reka bentuk anda sendiri dan menggunakan meter persegi sebanyak mungkin.

Membangun stereotaip

Membangun stereotaip

Populariti jenis perabot di rumah kita bermula pada zaman Soviet. Kemudian dinding-dinding itu agak besar, kekok, terhad hingga selesai, tetapi masih habis dijual. Hari ini, sejumlah besar kabinet-dinding kabinet yang luar biasa dan indah dicipta dan dijual, yang boleh menjadi hiasan bilik anda.

Lembaga
Kita tidak boleh lupa bahawa majoriti pengeluar mutlak memungkinkan membuat model untuk dipesan. Jika anda berfikir pelan reka bentuk dalaman yang luar biasa atau saiz bilik itu tidak agak standard, mengambil kesempatan daripada tawaran ini.
Populariti seperti unsur pedalaman berasal dari zaman Soviet

Populariti seperti unsur pedalaman berasal dari zaman Soviet

kembali ke menu ↑

Apa yang perlu saya perhatikan?

Memilih mana-mana perabot untuk anda di rumah, pertimbangkan tawaran penjual yang berlainan, atau fikirkan terlebih dahulu apa ciri yang perlu dipenuhi. Pada asasnya, apabila memilih kabinet dinding, lebih baik untuk menilai kriteria berikut:

 • Setakat ini sesuai dengan konsep keseluruhan bilik.
 • Adakah ia sesuai dengan dimensi bilik.
 • Adakah ia cukup berfungsi, dan ia boleh melakukan semua tugas yang diperlukan seperti menyimpan barang pakaian, pinggan, gambar dan elektronik.
 • Adakah cukup luas untuk menyembunyikan perkara yang diperlukan oleh tuan dari mata yang bersinar?
 • Adakah bahan yang sesuai untuk anda, dan bagaimana ia berkualiti tinggi dan mesra alam?
 • Betapa amannya butiran pembinaan yang diikat bersama?
 • Adakah harga keseluruhan pembinaan tersedia untuk anda?

Apabila memilih model, fikirkan dengan teliti tentang gaya dalaman.

Apabila memilih model, fikirkan dengan teliti tentang gaya dalaman.

Sekarang di kedai-kedai anda boleh mencari pilihan dinding yang kaya, dan kedua-dua titik jualan klasik di bandar, dan dalam katalog baru di Internet. Apabila membuat pilihan, jangan berpegang pada tawaran yang anda tidak suka dengan sesuatu, di sini anda memerlukan pengiraan sejuk. Jika boleh, anda boleh menyewa seorang pereka dalaman yang dapat membantu anda dengan merangka perancangan yang rasional dan pemilihan perabot untuknya.

kembali ke menu ↑

Varieti kabinet dinding

Pengilang cuba mengejutkan pembeli dengan variasi model kabinet dinding yang paling menarik, tetapi hanya ada beberapa kategori asas yang dibahagikan kepada perabot ini. Apabila mencari, bergantung pada pilihan ini.

kembali ke menu ↑

Pilihan bingkai klasik

Klasik boleh dipanggil reka bentuk yang paling biasa tanpa embel-embel, kebanyakannya diperbuat daripada spesies kayu yang berlainan. Mereka terdiri daripada:

 • almari;
 • rak di bawah buku;
 • pedestal dengan pendirian untuk peralatan televisyen;
 • rak berasingan untuk hidangan.

Bingkai sedemikian, iaitu, diikat bersama satu sama lain, struktur terletak di sepanjang dinding di sepanjang garis yang sama.

Model klasik

Model klasik

Kesulitan yang signifikan dirasai kerana telah mengumpul model sedemikian, anda tidak boleh mengubah kedudukan elemen dalam komposisi dalam apa jua cara. Kebanyakannya, dinding ini sesuai untuk pangsapuri Soviet dan gaya klasik dan vintaj.

kembali ke menu ↑

Modul moden

Kabinet dinding semasa kelihatan sedikit berbeza, dan jauh lebih pelbagai dan mudah: reka bentuk modular mewujudkan kombinasi yang berbeza dari unsur-unsur yang dipasang ke dalam modul yang berasingan. Di sini seseorang mempunyai keupayaan untuk mempunyai rak, baik secara linear dan menghasilkan sudut. Dengan cara ini, khususnya jenis sudut dinding lebih popular kerana kekompakan dan ringannya, memandangkan di bandar-bandar besar, bilik-bilik sering saiznya kecil.

Modul moden lebih pelbagai.

Modul moden lebih pelbagai.

Jelasnya, pembinaan modular jauh lebih berfungsi daripada yang klasik. Di sini adalah mungkin untuk memilih dan dengan cepat menggantikan beberapa unsur yang tidak sesuai komposisi. Dinding sedemikian sering ditempatkan di pangsapuri bergaya berteknologi tinggi dan di bilik kanak-kanak.

kembali ke menu ↑

Dinding-slaid

Slaid memanggil struktur modular seperti yang berbeza dalam ketinggian yang berbeza dan mencipta corak gelombang, jika tidak, ia serupa dengan kabinet dinding klasik.

Mereka benar-benar terdiri daripada unsur-unsur yang sama seperti variasi terdahulu, tetapi hanya kerana kekompakan mereka, slaid sangat memerlukan. Reka bentuk tersebut kelihatan lebih asli daripada yang klasik dan membantu menghiasi dinding di atas rak dan rak.

Dinding bukit berbeza dalam ketinggian yang berbeza dan mencipta corak gelombang

Dinding bukit berbeza dalam ketinggian yang berbeza dan mencipta corak gelombang

Pereka suka memasukkan slaid ke pedalaman gaya berteknologi tinggi, moden dan retro. Slaid juga berbeza, dan bukan untuk apa-apa yang mereka akan melihat jenis mungkin:

1Dengan pinggan untuk hidangan - dalam jenis slaid ini, ia adalah standard untuk mempunyai meja tepi katil atau dada laci di bahagian bawah struktur. Ini menjadikannya berasingan zondi mana kedua-dua pinggan dan gelas yang cantik, dan serbet dengan taplak meja boleh disimpan.Selalunya juga terdapat laci yang digunakan untuk menyimpan peralatan makan.
Dinding bukit dengan pinggan untuk hidangan

Dinding bukit dengan pinggan untuk hidangan

2Garis lurus - bukit ini adalah tetamu pangsapuri paling kerap di Rusia. Ia adalah standard di dinding dan terdiri daripada kumpulan unsur yang paling klasik. Dinding gelangsar lurus akan sesuai dengan gaya klasik reka bentuk dalaman, dan membolehkan anda menempatkan di dalam bilik tetamu tempat menyimpan cenderamata, tokoh dan hadiah.
Dinding gelangsar lurus paling sesuai dengan gaya klasik.

Dinding gelangsar lurus paling sesuai dengan gaya klasik.

3Sudut - idea untuk bilik kecil yang boleh menggunakan ruang tambahan secara rawak di sudut bilik. Selalunya reka bentuk ini digunakan untuk menyimpan hidangan dan cenderahati, sekurang-kurangnya - pakaian. Teknik seperti TV akan naik di sini hanya jika anda memutuskan untuk meletakkan slaid yang sangat panjang dan panjang yang tidak semua orang mampu.
Sudut - untuk bilik-bilik kecil

Sudut - untuk bilik-bilik kecil

4Slaid mini - Reka bentuk ini terdiri daripada rak panjang dan dua kabinet yang agak sempit atau kekaki kecil. Ini adalah komposisi yang sangat mudah dengan rasa, sesuai untuk bilik tetamu di apartmen bandar. Ia membolehkan anda menyimpan buku, gambar, gambar dan perhiasan lain di rak anda.
Versi kecil

Versi kecil

kembali ke menu ↑

Dinding mini untuk pakaian

Sudah dari namanya menjadi jelas bahawa pilihan ini sangat sesuai untuk pangsapuri kecil dan pangsapuri komunal. Dinding mini padat terdiri daripada rak dengan laci untuk pakaian, tetapi lebih luar biasa adalah penampilan mereka. Selalunya, struktur kecil dibuat secara khusus tanpa standard.:

 • bentuk cembung asal;
 • geometri garis jelas;
 • bermain pada kontras warna yang berbeza.

Sesuai untuk pangsapuri kecil dan komunal

Sesuai untuk pangsapuri kecil dan komunal

Mini-dinding akan menjadi hiasan yang indah dari mana-mana ruang tamu dan akan kelihatan terutamanya organik di pedalaman. pangsapuri studio. Dengan cara ini, dalam kes yang kedua, perabot ini juga berguna untuk memisahkan dua zon di dalam sebuah bilik besar. Dinding mini hanya sesuai untuk bilik gaya. loteng dan futurisme.

kembali ke menu ↑

Sudut dengan kabinet

Pada dasarnya, jenis ini agak serupa dengan slaid dinding sudut, dengan perbezaan di sini modul-modul itu boleh menjadi sama sekali. Reka bentuk penjuru membantu menjimatkan ruang dengan mengatur pelbagai perkara untuk pemilik dalam kabinet dan unsur dalaman tambahan seperti vas dengan bunga dan lukisan di rak mereka.

Pembinaan penjuru membantu menjimatkan ruang

Pembinaan penjuru membantu menjimatkan ruang

Pergerakan seperti kelihatan sangat harmonis, tanpa memfokuskan diri pada dinding itu sendiri, tetapi secara organik sesuai dengan gaya bilik. Dengan cara ini, dalam kes studio, kesan pengezonan bilik juga akan berlaku di sini - dinding kabinet akan berdiri sebagai sempadan antara dua zon, sebagai contoh, ruang tamu dan dapur. Selalunya dalam kes ini, peranan dinding adalah adil almari untuk pakaian.

Dinding seperti jenis sudut tidak berdiri dengan baik di bilik-bilik dengan siling rendah. Perancangan dengan kehadiran dinding sudut tidak terlalu tinggi di bawah siling rendah tidak akan membantu, kerana kelapangan akan menderita.
kembali ke menu ↑

Apa yang boleh menjadi reka bentuk?

Anda praktikal tidak akan melihat pembinaan monolitik dinding kabinet sekarang, kerana ia benar-benar menyusahkan dalam kehidupan seharian kita. Itulah sebabnya perlu mempertimbangkan pelbagai set elemen untuk mencari apa yang sesuai dengan anda. Dalam komposisi boleh didapati:

kembali ke menu ↑

Almari pakaian biasa

Variasi boleh berbeza: sama ada ia adalah kabinet paling klasik, berdiri di pusat komposisi, atau kes kabinet, terletak di sebelah. Sebagai standard, pelbagai pakaian disimpan di sini dari jaket ke kaus kaki, dan di dalamnya anda dapat mencari ruang kosong dengan kait atau rasuk untuk penggantung, laci dan rak. Selalunya, kabinet ini berengsel, tetapi banyak membeli sebaliknya almari dengan pintu gelangsar dengan cermin menegak.

Kabinet paling klasik, berdiri di pusat komposisi

Kabinet paling klasik, berdiri di pusat komposisi

kembali ke menu ↑

Nightstand dengan laci

Ini adalah jenis pendirian untuk peralatan. Pada atas meja paling kerap kos tv, penceramah dan konsol permainan, tetapi semua orang boleh memutuskan apa yang perlu diletakkan di sana, dengan sendirinya. Elemen ini adalah standard di tengah-tengah struktur.

kembali ke menu ↑

Papan kaki kaca

Sesuai untuk perkhidmatan dan barang-barang lain unsur komposisi, kerana keupayaan untuk menyimpan barang-barang yang sangat indah yang anda ingin tunjukkan dan yang anda ingin berbangga. Sebagai contoh, anugerah atau hadiah boleh diletakkan di belakang gelas sideboard. Anda harus berhati-hati dengan papan kaki dengan rak kaca - periksa bagaimana ia selamat, dan jangan juga meletakkan objek terlalu berat pada mereka.

Untuk keupayaan untuk menyimpan barangan yang cantik

Untuk keupayaan untuk menyimpan barangan yang cantik

kembali ke menu ↑

Rak dengan rak terbuka

Unsur dinding kabinet yang sering digunakan untuk menyimpan periuk dengan bunga, vaz, buku dan perhiasan kecil. Ia digunakan secara standard untuk tujuan menyimpan pelbagai barang yang diperlukan dalam kehidupan seharian dan untuk menghias objek yang menyokong suasana bilik.

Rak dengan rak terbuka

Rak dengan rak terbuka

Lembaga
Jangan keterlaluan dengan objek di rak - bilangan objek yang terlalu tinggi akan mewujudkan kesan kekacauan dan huru-hara.
kembali ke menu ↑

Rak untuk elektronik

Dalam beberapa konfigurasi adalah pendirian berasingan, di mana anda boleh menempatkan unit sistem atau pembesar suara dari teater rumah.

kembali ke menu ↑

Jadual kerja

Selalunya kita bercakap tentang kawasan kerja dengan komputer, yang juga menyertai titik sebelumnya. Unsur-unsur adalah kedua-dua meja atas itu sendiri dan laci tambahan di atas.

Kawasan kerja dengan komputer

Kawasan kerja dengan komputer

kembali ke menu ↑

Laci tertutup

Mereka terletak kebanyakan di bawah, tetapi di tempat yang berbeza. Ada boleh dilengkapi dengan bar rumah.

kembali ke menu ↑

Mezzanines dihubungkan secara standard ke seluruh struktur dengan menggunakan screeds. Kurang kerap, struktur dicipta di mana kabinet menggantung adalah sebahagian daripada komposisi, tetapi dipasang pada dinding secara berasingan oleh kurungan di mana-mana tempat lain. Biasanya terdapat tempat tidur atau pakaian yang tidak dikehendaki pada musim ini, atau perubahan isi rumah yang lain seperti tuala tambahan. Dokumen penting boleh disimpan di dalam loker tertutup tersebut.

Gantung almari boleh menjadi sebahagian daripada komposisi

Gantung almari boleh menjadi sebahagian daripada komposisi

Agar tidak menjadi salah dengan pilihan pembinaan rumah, pertimbangkan terlebih dahulu apakah tugas-tugas khusus dinding kabinet yang anda beli harus dilakukan. Pertimbangkan bahawa anda boleh menguruskan bilik-bilik di tempat lain, dan untuk apa perabotnya diperlukan.

kembali ke menu ↑

Kami memilih gaya bilik

Jelas, di apartmen yang berbeza, dan di dalam bilik yang berbeza, gaya keseluruhan pedalaman mungkin berbeza, dan dinding harus dipilih bersempena dengan rekabentuk apartmen lain. Jika rumah anda dihiasi dengan gaya moden, maka anda mampu membuat aksen yang begitu terang. Anda boleh mencari dinding yang berbeza dari seluruh bilik, tetapi kemudian anda perlu mencari model dalam warna-warna terang dan dengan kemasan yang menarik.

Lembaga
Moden - gaya generasi baru, yang telah menaklukkan banyak keasliannya. Ia membolehkan sesiapa sahaja untuk menunjukkan imaginasi mereka dan memenuhi keinginan. By the way, sering digunakan hiasan tambahan dalam bentuk lampu latar diod.
Art Nouveau

Art Nouveau

Jika anda akan berpegang kepada klasik, maka, seperti yang telah disebutkan, adalah bernilai memilih kit standard dari kayu semula jadi. Ia sesuai dengan baik di sini:

 • beech;
 • ceri;
 • oak;
 • mahoni

Model klasik dinding harus dibuat dengan garis ketat dengan dekorasi yang tidak glamor sederhana, mungkin emas.

Tidak teruk untuk penamat tambahan kaca Perancis. Ia adalah dinding yang akan kelihatan mahal dan sangat elegan, dan yang paling penting, akan sesuai dengan suasana bilik.Kebanggaan golongan klasik akan ditekankan dan ditonjolkan dengan hiasan yang elegan.

Model dalam gaya klasik

Model dalam gaya klasik

Dalam teknologi berteknologi tinggi, krom dan secara umum logam berlapis krom secara keseluruhannya disenaraikan kebanyakannya. Adalah juga kebiasaan untuk menggunakan gelas sebagai penamat, tetapi kayu sebaiknya dielakkan - ia tidak membantu untuk mencapai kesan ringan dan airiness dalam reka bentuk perabot. Sebagai tambahan kepada bahan-bahan, seseorang tidak boleh melupakan bentuk unsur-unsur, yang harus minimalis, berguna dan praktikal, tetapi tetap bergaya. Apa yang luar biasa, kabinet dinding yang sama lebih murah daripada yang klasik.

Gaya berteknologi tinggi

Gaya berteknologi tinggi

Bagi pembinaan plastik, mereka tidak digunakan hampir di mana sahaja kecuali untuk premis bukan kediaman, dan sering diletakkan di dalam dewan permainan, bilik rehat dan pejabat.Dinding plastik mudah dan mudah, mudah alih dan mudah diganti sekiranya pecahnya, oleh itu ia sesuai untuk penampilan gaya perniagaan pejabat. Mereka tidak memainkan peranan menghias bilik, tetapi hanya membantu dalam penyimpanan pelbagai barangan.

Untuk bilik besar

Untuk bilik besar

Lembaga
Cuba untuk tidak membeli struktur, elemen yang dipasang pada skru, kerana pengikat tersebut terlalu pendek dan tidak boleh dipercayai, seperti yang dibuktikan oleh ulasan. Confirmats akan menjadi pilihan yang terbaik dan berbaloi. Ingat bahawa anda tidak boleh memasang kabinet dinding yang tersisa di dinding plasterboard.
kembali ke menu ↑

Warna mana lebih baik?

Apabila anda memutuskan elemen reka bentuk yang anda perlukan, pilih gaya susunan dan bahan untuk pengeluarannya, ia akan menjadi masa untuk memilih warna. Di sini juga penekanan harus terutama pada keseluruhan reka bentuk bilik, tetapi jangan lupa bahawa setiap warna mempunyai idea sendiri. Pertimbangkan lebih terperinci apa warna yang sesuai untuk anda.

kembali ke menu ↑

Putih

Warna paling asas dari seluruh gamut, yang dianggap lambang kesucian dan keharmonian. Di kawasan pedalaman, perlu bukan sahaja untuk menambah ketenangan dan kesegaran, tetapi juga untuk mewujudkan kesan ringan dan ringan. Ini membolehkan anda meletakkan perabot dimensi yang cukup di dalam bilik kecil tanpa kehilangan ruang, sekurang-kurangnya secara visual.

Simbol kesucian dan keharmonian putih

Simbol kesucian dan keharmonian putih

Sejumlah besar aksen cahaya dan cahaya yang serupa akan membantu untuk menghilangkan kekacauan bukan sahaja di dalam rumah, tetapi juga di kepala. Di samping itu, kesan ini boleh disokong dengan menambah pencahayaan yang betul di atas setiap elemen. Kelebihan utama putih adalah serba boleh. Rak dengan aksen dalam bentuk buku, pasu dan lain-lain akan kelihatan sangat organik pada latar belakang putih.

kembali ke menu ↑

Hijau

Satu lagi warna tenang dan santai yang sentiasa diperlukan oleh orang yang sentiasa bekerja. Warna cahaya bantuan hijau menenangkan dan melegakan ketegangan, dan nada cerah menambah warna cahaya dan mood positif kepada keadaan fikiran anda.

Lembaga
Ingat bahawa warna gelap hanya sesuai untuk bilik dengan pencahayaan semulajadi yang kaya, dengan mengambil kira bahawa tiruan juga harus ditubuhkan dengan baik.
Tenang dan bersantai

Tenang dan bersantai

Dari nada rawa harus ditinggalkan sama sekali, mereka sesuai, mungkin, hanya dalam versi klasik, tetapi di sana anda boleh menerapkan idea yang lebih menarik.

Hijau bercampur baik dengan kayu dan gangsa, begitu baik untuk gaya ekologi. Dengan cara ini, ia juga akan menyenangkan untuk menggabungkan hijau dengan kuning.

kembali ke menu ↑

Kuning

Sebagai warna paling hangat di kalangan gamma, kuning paling sesuai untuk sebuah apartmen keluarga yang kuat. Sekiranya bilik itu sangat memohon pencahayaan tambahan, tetapi keberkesanan cahaya buatan tidak sesuai dengan anda sehingga akhirnya, hanya warna kuning akan membantu anda.

Warna paling hangat di kalangan gamma

Warna paling hangat di kalangan gamma

Ingat bahawa warna ini sangat kaya dan berair, jadi anda tidak perlu keterlaluan. Adalah lebih baik untuk tidak menambah terlalu banyak warna cerah yang lain, lebih baik untuk membuat gabungan dua lawan, contohnya, kuning berair dan biru yang tenang.
kembali ke menu ↑

Merah

Warna terang tidak sesuai untuk semua orang, walaupun anda boleh membuat reka bentuk ruang tamu anda yang sangat agresif dan mengganggu. Perlu difahami bahawa idea ini boleh menjejaskan keadaan seseorang dalam hal kediamannya yang tetap di dalam bilik tersebut.

Nada merah perlu ditambah ke kawasan pedalaman dengan mahir, kerana patut melakukan eksperimen terlebih dahulu di tapak lain.
Boleh mencipta reka bentuk yang sangat agresif dan mengganggu.

Boleh mencipta reka bentuk yang sangat agresif dan mengganggu.

Terdapat banyak warna hangat merah, yang akan menjadi tambahan yang sangat baik kepada gambaran keseluruhan dalam bentuk dekorasi dan hiasan perabot. Untuk mencapai kesan itu, lebih baik untuk menggabungkan merah dengan warna putih dan kelabu.

kembali ke menu ↑

Biru

Cukup diukur dan sedikit warna yang ketat, yang paling sering digunakan untuk bahagian dalam premis perniagaan seperti pejabat. Semua warna cahaya biru benar-benar neutral dan boleh berfungsi sebagai latar belakang warna lain.

Warna yang diukur dan sedikit ketat

Warna yang diukur dan sedikit ketat

Warna pelengkap klasik untuk kombinasi berwarna putih dan hitam, dan dari warna-warna cerah hingga biru, merah paling sering ditambah. Warna ini sejuk, jadi ia memerlukan sokongan dalam bentuk pencahayaan hangat, jika keputusan reka bentuknya digunakan untuk bilik di mana orang sering akan.

kembali ke menu ↑

Ungu

Cukup warna yang luar biasa untuk hiasan bilik, yang paling sering digunakan oleh orang yang kreatif dan tidak standard.

Adalah penting untuk diingat bahawa ungu cukup sejuk walaupun dalam warna pastel, jadi anda perlu memasang lampu dengan betul.
Digunakan oleh orang yang kreatif dan tidak standard.

Digunakan oleh orang yang kreatif dan tidak standard.

Warna ini tidak sesuai untuk mereka yang mula-mula membuat premis mereka dan tidak tahu bagaimana untuk melakukan ini, kerana eksperimen dengan ungu sering menyebabkan keputusan yang tidak menyenangkan.

Pada nota
Warna ini terbaik digabungkan dengan putih dan kuning air, tetapi dalam cahaya yang baik ia boleh digunakan dengan warna coklat dan gelap indigo.
kembali ke menu ↑

Hitam

Seperti yang anda sangka, warna hitam sangat buruk untuk ruang tamu, jika anda suka mengumpul syarikat yang bising dan ceria. Tetamu seperti itu akan kelihatan anggun dan mulia, tetapi dia akan mengangkat suasana yang agak ketat dan bijak. Idea ini boleh ditapis dan digunakan jika pemilik memerlukan bilik di mana mereka dapat menjauhkan diri dari seluruh dunia dan melibatkan diri dalam pemikiran atau kerja mereka.

Tetamu itu akan kelihatan elegan dan mulia

Tetamu itu akan kelihatan elegan dan mulia

Perkara terbaik untuk dilakukan dengan hitam adalah logam dan khusus krom.. Jangan lupa tentang kombinasi klasik - hitam dan putih. Untuk menghidupkan komposisi sedikit, tambahkan objek merah atau oren yang terang kepadanya. Anda juga boleh bermain di sebaliknya permukaan gloss dan matte.

kembali ke menu ↑

Coklat

Warna yang lebih tenang daripada hitam, dengan halus dan mulia yang sama. Sangat jelas bahawa ia juga memerlukan pencahayaan yang baik, yang dapat menyampaikan keindahan warna yang berbeza dari nada coklat yang sama. Chocolate berjalan lancar dengan warna pastel, terutamanya dengan krim dan susu, dan juga kelihatan baik dengan kelabu.

Dinding almari yang cantik di ruang tamu: 140+ gambar dinding besar dan modular

Memerlukan lampu yang baik

Warna ini menyesuaikan diri dengan kesejahteraan dan mewujudkan perasaan harmoni dengan relaksasi. Di dalam kawasan yang dipilih dengan warna coklat, ia akan menjadi lebih selesa untuk menghabiskan masa bersama seluruh keluarga dan rakan-rakan rapat.

Perkara utama adalah untuk tidak melupakan fakta bahawa nada gelap sangat sempit ruang, jadi anda tidak perlu keterlaluan.
kembali ke menu ↑

Merah jambu

Apabila mereka mahu menggunakan merah jambu di kawasan pedalaman, mereka kebanyakannya berfikir tentang naungan karang, apabila ia datang, tentu saja, tidak kira bilik kanak-kanak perempuan Selalunya, warna ini dikaitkan dengan sesuatu pemuda, popular dan bergaya, dan rasa kesegaran dan kebaruan yang serupa akan dipindahkan ke apartmen anda.

Jika anda berhenti di pop art atau tekno, maka dinding harus dilakukan dengan kombinasi karang terang dengan tenusu, dan tekstur luarnya harus berkilat. Jika anda menambah hijau ke karang, anda akan mendapat suasana yang sangat bagus dan selesa.

Dinding almari yang cantik di ruang tamu: 140+ gambar dinding besar dan modular

Gaya seni pop

Dalam keadilan, warna yang paling popular untuk dinding kabinet, dilihat dalam sebilangan besar pangsapuri, adalah coklat gelap dengan tiruan kayu semulajadi. Sebilangan besar premis kediaman masih kekal dalam gaya Soviet dan pasca Soviet, apabila keputusan gaya seperti dianggap paling mahal dan bernilai. Kini anda mampu membeli warna, corak dan hiasan.

Lembaga
Ketahui semua ciri-ciri teknikal setiap model terlebih dahulu, supaya kemudian tidak akan ada masalah sebagai hasil perhimpunan.
kembali ke menu ↑

Apa yang patut menjadi hiasan almari anda?

Jika semua pilihan terdahulu diperlukan untuk mematuhi gaya bilik, maka dari segi hiasan anda boleh berkeliaran. Pertama sekali, anda boleh cuba untuk memilih elemen dengan permukaan matte dan berkilat pada masa yang sama untuk membuat kontras yang agak menarik. Juga, jangan lupa tentang pilihan yang luar biasa seperti lukisan di atas kayu atau corak lukisan yang rumit, yang juga berfungsi dengan baik di atas kayu.

Idea yang bagus untuk hiasan akan menjadi cermin.

Lembaga
Permukaan cermin di pintu kabinet dari luar akan memberikan anda kesempatan untuk dengan mudah melihat diri anda dalam pakaian yang dipilih dan akan membolehkan anda untuk meningkatkan ruang apartmen secara visual, dan ini terutama akan berfungsi jika cermin menghadapi pembukaan tingkap.

Ini penting untuk bilik-bilik dengan saiz yang kecil, jadi pemiliknya harus memasang cermin lebar yang tinggi, yang mungkin memerlukan hanya almari pakaian.

Akan membolehkan visual meningkatkan ruang apartmen,

Akan secara visual meningkatkan ruang apartmen

Tidak seperti cermin, kaca digunakan terutamanya di sisi kaki. Ia boleh benar-benar telus, tetapi mempunyai corak mudah yang agak menyenangkan, dicapai dengan seli permukaan yang telus dengan satu matte, dan lampu latar yang terletak di belakang kaca akan menjadi penambahan yang baik. Pencahayaan boleh dilaksanakan menggunakan mentol lampu individu yang tertanam di papan, atau menggunakan jalur LED jika rak terlalu nipis.

Perabot mempunyai peranan penting dalam pedalaman

Perabot mempunyai peranan penting dalam pedalaman

Jangan lupa tentang aksesori, yang memainkan peranan penting dalam hiasan. Utama penekanan perlu diletakkan pada pemegang laci dan kabinet - mereka boleh diukir dengan cantik atau luar biasa:

 • cembung;
 • bercahaya;
 • minimalis;
 • berkilau bercahaya.

Pen itu, bergantung kepada bahan yang dibuatnya, membawa mesej yang berbeza:

 • Gangsa lebih sesuai untuk stylistics mulia dan klasik;
 • Kayu lebih selesa dan menarik dari segi penamat;
 • Metallic akan sentiasa kelihatan seperti baru dan sangat bergaya;
 • Gelas berkilauan dan elegan, tetapi tidak sangat praktikal dan selesa;
 • Plastik sangat sesuai untuk interaksi berterusan dengan mereka, tetapi tidak begitu cantik.

Pilih yang anda suka, sesuai untuk suasana pilihan bilik atau buat sendiri.

Dinding di ruang tamu

Idea Reka Bentuk

9 Skor Jumlah
Almari pakaian di ruang tamu

Sebelum anda terlibat dalam pembelian dinding almari itu sendiri di dalam bilik tetamu, berhati-hati mempertimbangkan setiap butiran yang berkaitan dengan item ini. Adalah penting untuk anda menulis di kepala anda gambaran bagaimana dinding harus dilihat untuk bergantung pada ciri-ciri yang dibentangkan ketika mencari model yang sesuai. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Dalaman yang indah
 • Keupayaan untuk menggabungkan
 • Pemilihan pilihan yang besar
 • Penjagaan dan penggantian yang mudah
Cons
 • Kos
 • Mobiliti yang rendah
Tambah ulasan anda

Lyudmila Zavyalova

Rerayter, copywriter dan hanya seorang gadis comel.

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk