Reka bentuk balkoni dengan almari pakaian - kami menjimatkan ruang apartmen (165+ Foto). Bagaimana untuk membuat almari cantik dengan tangan anda sendiri?

Banyak memasang kabinet di balkoni untuk menyimpan pelbagai barangan. Keputusan untuk menjimatkan ruang harus menarik bagi mereka yang tinggal di pangsapuri kecil.

Kandungannya:

Ciri-ciri penggunaan

Bergantung pada kawasan balkoni dan konfigurasinya Reka bentuk yang berbeza boleh dipasang:

 • terbina dalam;
 • almari pakaian;
 • sudut;
 • biasa;
 • dikumpulkan dari lapisan.

Ini boleh dikumpul sendiri atau membeli model siap pakai dan dipasang.

Terdapat banyak perkara di dalam almari yang mengisi bilik:

 • pakaian luar, objek, alat binaan dan bahan;
 • perkakas rumah (besi, pembersih vakum, bas pembersih);
 • keluarkan selimut hangat dan tempat tidur untuk musim panas.

Untuk menyimpan item yang berbeza

Untuk menyimpan item yang berbeza

Lembaga
Jika anda tidak mempunyai alat yang diperlukan untuk rawatan permukaan, lebih baik mempercayakan kerja kepada orang yang tahu!

Banyak yang meninggalkan balkoni kosong, membuat kerja penamat di sana. Oleh kerana kawasan kecilnya tidak memungkinkan untuk memasang struktur dimensi di sana. Tetapi jika apartmen itu mempunyai kawasan yang tidak ketara dan setiap sentimeter itu diduduki dengan barang-barang dan perabot yang diperlukan, balkoni itu bertukar menjadi tempat pembuangan di mana mangkuk, baldi, barang-barang dalam kotak diturunkan, botol kosong. Dalam kes ini, almari pakaian di balkoni adalah keputusan yang tepat.

Anda boleh mengumpul sendiri

Anda boleh mengumpul sendiri

Faedah:

 • Di balkoni akan ada pesanan, semua benda akan disimpan di belakang pintu.
 • Jika anda membuatnya di balkoni bilik ini akan menjadi selesa.
 • Pada sejumlah besar rak, anda boleh menguraikan semua perkara supaya ia dapat ditemui dengan cepat.
 • Ia boleh menyimpan perkara-perkara yang jarang digunakan, tetapi ia perlu.

Barang perabot yang mempunyai sisi positif mempunyai aspek negatif:

 • Tidak selalunya kedalamannya cukup untuk perkara-perkara.
 • Dibina perabot sukar untuk mengubah dan bergerak.
 • Perlu memilih gaya.

Almari pakaian sedemikian akan menjadikan balkoni lebih selesa.

Almari pakaian sedemikian akan menjadikan balkoni lebih selesa.

Apabila membuat keputusan untuk memasang, anda perlu menimbang kebaikan dan keburukan!

kembali ke menu ↑

Apa yang perlu dicari?

Pilihlah di balkoni dengan mudah, cepat, memandangkan jumlah syarikat dan syarikat yang mengeluarkan perabot. Walau bagaimanapun, sebelum membeli, anda perlu mengambil kira perkara tersebut:

 • lokasi Bilik ini tidak dipanaskan dan ada penurunan suhu, kelembapan, jadi anda perlu berhati-hati mempertimbangkan pilihan bahan. Ia mesti dipercayai. Model yang dibuat daripada papan serpihan biasa mungkin akhirnya hilang penampilan asalnya;
 • saiz Jika balkoni besar, luas, anda masih perlu memastikan bahawa ia tidak menyekat aliran cahaya matahari ke dalam apartmen. Sekiranya kawasan itu kecil, model siap tidak akan dapat dibeli;
 • konfigurasi - model dengan pintu berengsel atau gelongsor.Model sudut popular - mereka padat, lapang.

Perabot terbina dalam adalah sukar untuk mengubah dan bergerak

Perabot terbina dalam adalah sukar untuk mengubah dan bergerak

Walaupun pelbagai model siap sedia yang boleh dipasang di balkoni, lebih baik memilih reka bentuk yang dibuat pada saiz yang diperlukan oleh pelanggan. Mereka dicipta untuk saiz balkoni, boleh mempunyai bilangan rak yang dikehendaki dan lebarnya, laci. Oleh itu, lebih baik memerintahkannya daripada membelinya siap.

kembali ke menu ↑

Apa yang dibuat?

Kabinet dibuat dari bahan yang berbeza. Walau bagaimanapun, tidak semuanya sesuai untuk balkoni, kerana terdapat perubahan mendadak dalam suhu dan kelembapan. Ini mesti dipertimbangkan apabila memilih bahan. Apa yang diperbuat daripada:

Semulajadi pokok itu. Bahan semulajadi ini mempunyai kelebihan. Ia tahan terhadap kelembapan, bagaimanapun, dengan syarat kayu itu akan menjalani pemprosesan yang berkualiti. Ia tahan lama, boleh dipercayai. Tetapi terdapat kelemahan - harga yang tinggi, jadi untuk pembuatan kayu jarang digunakan.

Papan kekunci berlapis. Bahan ini mempunyai banyak kesan positif sifat dan ciri-ciri:

 • kekuatan tinggi produk - sukar untuk merosakkan permukaan;
 • mengekalkan haba - dalam model chipboard boleh disimpan pemuliharaan di musim sejuk;
 • hayat perkhidmatan yang panjang - bahan tidak terdedah kepada kelembapan;
 • dari sini anda boleh membuat sebarang pilihan. Ia mudah dipotong, digerudi.

Dibuat sesuai dengan balkoni

Dibuat sesuai dengan balkoni

Plastik logam - pilihan sejagat. Ini dicirikan oleh kekuatan tinggi dan kebolehpercayaan. Mereka juga boleh dipasang di balkoni yang tidak terkawal. Bahan tidak bertindak balas terhadap cahaya matahari, haba, fros dan kelembapan.

Lapisan semulajadi - bahan ini adalah yang terbaik untuk semua penunjuk kelembapannya. Ia sesuai untuk digunakan sebagai bahan asas semasa membuat.

Rak kecil, ringan

Rak kecil, ringan

Bahan dipilih bergantung pada keadaan operasi, ciri gaya bilik ini.

Papan kekunci berlamina mempunyai: ketahanan terhadap kelembapan, ia tidak retak, tidak retak, tidak membengkak dari kelembapan.

Ciri-ciri ini sesuai untuk menggunakan bahan dalam pembinaan kabinet di balkoni.

kembali ke menu ↑

Pintu Kabinet

Sebelum membuat keputusan mengenai memilih model, anda perlu memikirkan jenis penemuan pintu. Bergantung pada kawasan tersebut, pelbagai jenis ikat pinggang akan sesuai atau tidak. Pengilang perabot melengkapkan mereka dengan pintu seperti itu:

Pintu Coupe - pilihan yang paling popular

Pintu Coupe - pilihan yang paling popular

 • ayunan - versi klasik. Produk terbina dalam dengan pintu berengsel boleh dilihat pada banyak foto. Ia akan menjadi mudah untuk membuat model sedemikian, tetapi ia sukar untuk menyesuaikannya dalam ruang yang kecil. Malah, bagi sistem sedemikian memerlukan ruang tambahan untuk membuka pintu;
 • pintu harmonik - mekanisme ini didasarkan pada penggunaan beberapa bidai lebar yang sama, yang, apabila dibuka, dilipat menjadi satu. Apabila membuka sistem sedemikian memerlukan sedikit ruang tetapi kosnya tinggi;
 • pintu petak - pilihan paling popular. Sistem sedemikian menjimatkan ruang, ia boleh dipercayai dan mudah dipasang.

Dresser akan sesuai dengan kedua-dua warna dan alat.

Dresser akan sesuai dengan kedua-dua warna dan alat.

Semua mata ini perlu dipertimbangkan apabila memilih model untuk loggia.

kembali ke menu ↑

Kaedah penempatan, dengan mengambil kira saiz dan bentuk balkoni

Tempat terbaik untuk memasang almari terbina dalam adalah lokasinya di dekat pintu masuk, iaitu di seberang tingkap yang menuju ke balkoni. Jika tempat ini diduduki, maka anda boleh mempertimbangkan pilihan lain:

 • berhampiran tingkap bilik, jika sudutnya bebas - reka bentuk akan mempunyai bentuk yang tidak standard, kerana sudut ini sentiasa kecil. Anda boleh meletakkan bahagian di bawah tetingkap - ia akan menjadi jenis niche. Dan bahagian lain, yang akan mempunyai lebar yang kecil, boleh diletakkan di bawah dinding;
 • untuk balkoni dengan sudut sudut - pilihan terbaik. Ia boleh dipasang terus di sudut itu sendiri. Juga, ini sesuai jika pembukaan balkoni keseluruhannya berkilat;

Sebuah perpustakaan kecil di balkoni

Sebuah perpustakaan kecil di balkoni

 • Almari pakaian yang paling luas diperolehi jika terdapat ceruk yang mendalam di balkoni. Di sana anda boleh memasang reka bentuk depan biasa atau sudut yang besar.

kembali ke menu ↑

Pelbagai kabinet

Seterusnya, kami mempertimbangkan beberapa pilihan yang paling kerap digunakan di balkoni. Semua nuansa dan ciri reka bentuk.

kembali ke menu ↑

Dibina

Model terbina dalam dibuat untuk dimensi yang diperlukan oleh pelanggan. Ini membolehkan anda menggunakan ruang yang diperuntukkan dengan berkesan. Model ini dibuat untuk ketinggian penuh dan termasuk:

 • balkoni boleh digunakan untuk menyimpan pelbagai perkara, termasuk alat binaan, bahan, jadi mudah apabila ketinggian, lebar rak boleh disesuaikan;
 • laci - selesa, praktikal. Mereka boleh menambah pelbagai perkara kecil;
 • pejabat dengan tinggi tinggi boleh digunakan untuk menyimpan pembersih vakum. Model standard kekurangan ruang sedemikian;
 • fasad Kabinet boleh mana-mana warna, sisipan hiasan yang berbeza.

Reka bentuk buku

Reka bentuk buku

Kabinet pengeluaran besar-besaran mempunyai kandungan yang sama, yang tidak sesuai untuk semua orang. Dan reka bentuk, yang dibuat untuk memenuhi saiz yang diperlukan oleh pelanggan, dibekalkan dengan fungsi yang diperlukan.

Lembaga
Pilihan terbina dalam, paling kerap, dipasang di salah satu sisi balkoni. Untuk kemudahan penggunaan sistem gelongsong dipasang di bahagian bawah. Dan di bahagian atas boleh digunakan swing.

Ini dilakukan supaya ia selesa dibuka, dan beberapa elemen boleh disusun di sebelahnya, sebagai contoh, kerusi, jika ada pejabat atau laci di balkoni. untuk linen dan sebagainya.

Anda hanya boleh memasang rak

Anda hanya boleh memasang rak

Terdapat satu lagi ciri kabinet terbina dalam, dibuat mengikut saiz yang dikehendaki oleh pelanggan - anda boleh membuat bentuk yang tidak teratur. Kadang-kadang keputusan untuk memasangnya di balkoni datang selepas kerja-kerja baik pulih telah selesai - tingkap yang indah, besar dibuat, yang menonjol beberapa sentimeter dari dinding utama.

Terdapat dua pintu keluar - untuk membeli model terbina di balkoni, tetapi pada masa yang sama akan terdapat ruang bebas antara dinding dan dinding sisi kabinet atau untuk memerintahkan struktur sedemikian yang akan bertindak di tempat tertentu pada jarak yang sama. Di sana anda boleh membuat laci kecil untuk barangan kecil atau rak untuk bunga. Varian mengisi ruang ini boleh banyak.
Pilihan terbina dalam

Pilihan terbina dalam

kembali ke menu ↑

Sudut

Sudut mempunyai beberapa kelebihan. Perkara utama ialah penggunaan ruang rasional. Model sudut praktikal, mudah dipasang. Ia mungkin mempunyai bentuk, lebar dan panjang yang berbeza:

Sekiranya sudut simetri dan ruang balkoni membenarkan, anda boleh membeli reka bentuk segi tiga atau lima dinding. Bagi mereka yang menjimatkan ruang, lebih baik untuk memperhatikan model berbentuk L, trapezoid.

Peralatan kabinet ini mungkin berbeza. Contohnya, di sudut paling jauh papan seterika dan pembersih vakum akan sangat sesuai. Di rak sampingan anda boleh dengan mudah meletakkan pemuliharaan, jika dipasang di balkoni atau alat dapur.

Anda boleh memesan pembuatan laci beberapa. Model sedemikian boleh mempunyai satu atau beberapa pintu. Sekiranya saiznya kecil, maka ia akan dilengkapi dengan satu pintu hinged. Sekiranya ia adalah almari besar, terdapat pilihan di antara sistem berayun dan gelongsor. Fasad ini boleh dipilih dengan dalaman umum bilik ini.

kembali ke menu ↑

Daripada lapisan

Lapisan adalah bahan yang praktikal dan boleh dipercayai. Ia tidak tertakluk kepada kerosakan atau kerosakan lain semasa pemprosesan berkualiti tinggi. Model seperti itu dari lapisan kelihatan bergaya, cantik. Lining berdiri dari pokok-pokok konifer: rempah atau pain.

Lapisan pain mempunyai warna ambar, mesra alam, mempunyai aroma. Almari pakaian sedemikian akan dengan harmoni melihat mana-mana bahagian dalam. Fasad ini boleh dihiasi dengan pelbagai pilihan:

Lapisan adalah bahan yang praktikal dan boleh dipercayai.

Lapisan adalah bahan yang praktikal dan boleh dipercayai.

 • membuat tepi - membingkai balok yang indah dan memasang panel dinding pada sudut;
 • kayu boleh dicat dengan cat pelbagai warna, warna atau varnis, memberikan warna yang dikehendaki;
 • dari bahan ini dibuat lebih hangat;
 • Ternyata cantik, boleh dipercayai.

Walau bagaimanapun, bahan ini jarang digunakan untuk pembinaan kabinet, kerana ia mahal. Di samping itu, anda perlu memilihnya dengan warna, anda perlu memberi perhatian kepada kualiti pemprosesan. Jika tidak, panel dinding dengan cepat akan merosot.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk melakukannya? Mata penting

Apabila merancang untuk memasang loggia almari pakaian, anda perlu mempelajari segala-galanya mengenai pemasangan dan pemasangan. Berikut adalah beberapa cadangan pakar:

Untuk menyimpan sejumlah besar perkara

Untuk menyimpan sejumlah besar perkara

 • perlu menyemak kebaikan dinding. Titisan yang ketara dapat merumitkan proses ini dengan ketara. Oleh itu, jika lantai atau dinding tidak juga, anda perlu mengatasinya dengan senarai yg panjang lebar atau plaster;
 • sebelum memulakan kerja, anda perlu membuat lukisan tepat di mana segala-galanya akan dikira: lebar, ketinggian rak, bilangan mereka, kehadiran struktur gelongsor dan unsur-unsur lain. Adalah perlu untuk mengira ketinggian, panjang, lebar produk dengan tepat;
 • Adalah disyorkan untuk membuat rak boleh tanggal. Maka akan mungkin, jika perlu, untuk menganjurkan tempat untuk menyimpan perkara dimensi;
 • Anda boleh membuat beberapa rak yang dipendekkan, jadi mungkin untuk menggantung beberapa objek panjang di pintu, contohnya, batang pancing;
 • jika dirancang bahawa akan ada perkara bukan bermusim di dalam almari ini, maka ia hendaklah dibahagikan kepada dua bahagian, salah satunya adalah untuk pakaian luar, yang lain dengan rak;
 • jika sayur-sayuran dan buah-buahan dalam tin disimpan di dalamnya, rak harus dibuat sesuai dengan ketinggian kaleng.

Iaitu, semasa membuat lukisan, semua butiran dan nuansa ini perlu difikirkan dan dipindahkan ke rancangan kabinet. Anda juga perlu meneroka ciri-ciri bahan yang boleh digunakan dalam pembuatan struktur.

kembali ke menu ↑

Kami memasang reka bentuk

Kami memasang almari pakaian di loggia, yang terisolasi tetapi tidak dipanaskan. Jika lebar pembukaan sangat besar, anda boleh membuat dua bahagian: satu besar dan mempunyai dua pintu swing, satu lagi kecil dengan satu pintu. Jika tidak, jika anda membuat pintu yang besar, mereka akan berlari dari masa ke masa kerana fakta bahawa engsel tidak dapat menahan berat mereka. Sekiranya lebar balkoni kecil, anda boleh memasang reka bentuk dengan dua pintu.

Tidak mustahil untuk menutup dinding dekat dengan dinding luar - ia sejuk. Jika anda tidak meninggalkan ruang kecil dari masa ke masa, mungkin terdapat titik embun. Iaitu, dinding akan menjadi kabut dan akhirnya menjadi berjamur. Satu setengah sentimeter cukup untuk jurang teknologi.
Gaya Provence

Gaya Provence

Dinding belakang tidak boleh menyentuh dinding balkoni, hanya satu pihak yang boleh muat dengan selesa ke papan bangunan. Ini adalah sisi yang bersempadan dengan bilik.

Antara siling dan bahagian atas keperluan untuk meninggalkan jarak 1.5 sentimeter. Untuk pengudaraan udara. Apabila anda memasang kabinet besar, anda boleh menyembunyikannya dengan papan.

kembali ke menu ↑

Huraikan pengiraan

Ini memerlukan pensil, sekeping kertas dan ukuran pita. Tiga parameter utama perlu ditakrifkan:

 • lebar;
 • kedalaman;
 • ketinggian.

Pada masa yang sama, perlu mengambil kira fakta bahawa kabinet 1.5 sentimeter akan mempunyai pembukaan dan lebih kurang.

Selepas semua pembacaan dan anda perlu membuat lukisan di atas kertas. Ia mesti mematuhi saiz struktur, iaitu, anda perlu membuat skala. Sebagai contoh, 1: 100. Maksudnya, jika ketinggian kabinet adalah 2.5 meter, dalam lukisan ia kelihatan seperti 25 cm.

Dinding belakang tidak boleh menyentuh dinding balkoni

Dinding belakang tidak boleh menyentuh dinding balkoni

Lukisan itu mesti merangkumi semua rak, laci dan mekanisme lain. Selepas kabinet ditempatkan pada lukisan, anda perlu memikirkan bahan tersebut.Ia boleh dibeli di kedai dengan keseluruhan kanvas atau anda boleh membelinya dalam saiz yang diperlukan.

Lembaga
Jika anda bukan seorang profesional, lebih baik mempercayakan kerja ini kepada tuan-tuan. Mereka tidak akan tersilap saiz dan membuat kosong yang tepat.

Almari pakaian di balkoni atau loggia boleh dipasang menggunakan beberapa pilihan:

 • pada skru;
 • sudut;
 • dengan bantuan dowel perabot;
 • skru.

Cara paling mudah untuk menggunakan skru dan dowel perabot.

Untuk memasang struktur yang anda perlukan:

 • pemutar skru;
 • skru mengetuk diri;
 • kunci perabot;
 • PVA atau gam perabot;
 • tahap;
 • tukul;
 • aksesori - pemegang, awning.

Pejabat yang kecil dan selesa

Pejabat yang kecil dan selesa

kembali ke menu ↑

Pembinaan pemasangan

Sekiranya sistem bersama dipasang dengan bantuan aci perabot, maka tempat-tempat itu perlu disalirkan dengan gam. Pertama, shtak dimasukkan ke dalam alur bahagian bawah, dan kemudian dinding sisi dipasang pada mereka. Di satu pihak, sistem perakitan itu memudahkan pemasangan, tetapi sebaliknya, menjadikannya tidak dapat dipercayai. Oleh kerana struktur dipasang di dalam bilik di mana turun naik kelembapan dan suhu diperhatikan, gam mungkin kehilangan sifatnya.a Oleh itu, adalah lebih baik untuk dikumpulkan dengan bantuan sudut dan skru.

Di atas lantai yang disediakan, bahagian bawah kabinet dipasang, kemudian dengan bantuan sudut dan skru mengetuk diri ia dipasang ke dinding sisi. Kemudian tetapkan siling. Di dinding belakang dengan skru kecil dan pemutar skru anda perlu melampirkan sekeping papan lapis. Selepas memasang rangka, anda perlu memasangnya di tempat dan semak tahap kesamaan. Jika bahagian depan dimiringkan ke hadapan, pintu kabinet boleh dibuka secara spontan.

Sudut wanita

Sudut wanita

Selepas memasang rangka, anda perlu mula memasang bahagian dalaman:

 • dengan menggunakan skru sendiri mengetuk bar untuk pakaian diperbaiki;
 • tetapkan pintu. Kelengkapan perlu menyemak pintu-pintu yang lancar, jika ada yang salah, lebih baik menyiapkannya dengan serta-merta;
 • maka pemegang rak dipasang di lubang, dan kemudian rak itu sendiri.

Jurang bahagian atas kiri untuk pengudaraan boleh ditutup dengan jalur hiasan. Ia dipotong dari bahan yang sama seperti bahagian utamanya. Adalah lebih baik untuk merawatnya dengan impregnasi, yang meningkatkan ketahanan bahan menjadi panas, fros dan kelembapan. Jadi reka bentuk akan dilindungi.

Almari pakaian untuk balkoni dipasang dan dipasang!

Mudah lakukan sendiri

Mudah lakukan sendiri

Almari pakaian di balkoni

Memilih reka bentuk

9 Skor Jumlah
Membuat balkoni lebih selesa

Untuk memasang kabinet di balkoni, anda perlu memilih lokasinya, bahan dari mana ia akan dipasang, membuat pengiraan. Jika anda tidak pernah menemui tugas seperti itu sebelum ini, lebih baik menggunakan program untuk salah perhitungan. Lagipun, ketahanan struktur bergantung pada kualiti bahan dan ketepatan semua pengukuran, pengiraan. Juga, jangan bergantung pada kekuatan anda sendiri dan cuba membuat almari dengan tangan anda sendiri, jika anda belum menjalani latihan sebelum ini. Adalah lebih baik untuk melakukan kerja tuan dengan pengalaman, maka anda akan mendapat kabinet berfungsi dan boleh dipercayai, yang akan menjadi subjek menyimpan dan hiasan balkoni. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
7.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Ruang simpanan tambahan akan tersedia.
 • Balkoni akan menjadi bilik lain yang boleh digunakan untuk penyimpanan, berehat di musim panas.
 • Almari pakaian boleh dibuat di mana rak dan penyangkut dipasang pada ketinggian, lebar yang diinginkan
Cons
 • Bilik-bilik ini sangat kecil, dan pemasangan struktur boleh menghalang mereka dari ruang yang besar.
 • Tapak pemasangan melibatkan penggunaan bahan berkualiti, tetapi ia mahal
 • Dimensi balkoni mungkin tidak membenarkan memasang saiz kabinet yang diingini, yang akan menampung semua yang anda perlukan
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk