Langsir untuk bilik tidur: (280 + Foto): Aksesori cerah untuk kawasan pedalaman anda pada tahun 2018

Langsir untuk bilik tidur memainkan peranan hiasan. Mereka membuat keselesaan, ketenangan dan suasana untuk bersantai. Reka bentuk keseluruhan bilik bergantung kepada mereka. Perkara utama adalah memilih dengan betul dan menekankan satu atau lain pedalaman.

Kandungan artikel ini:

Untuk tujuan apa yang anda perlukan langsir?

Oleh kerana ruang tidur adalah ruang peribadi saya, saya ingin mencapai matlamat berikut:

 • Gelap ruangan. Untuk menyelesaikan masalah ini, saya faham bahawa seseorang tidak dapat melakukan tanpa bahan padat. Ketumpatan bahan boleh diperiksa. Cukup melalui itu untuk melihat matahari atau cahaya terang.

Tetapi sentiasa berada di dalam bilik gelap akan merasa tidak selesa, ia akan menjejaskan kesihatan saya, keadaan emosi. Oleh itu, saya memutuskan untuk tinggal di versi double ─ tirai dan tulle. Dan apakah jenis kit yang ada? Adalah wajar untuk difahami.

Langsir untuk bilik tidur memainkan peranan hiasan

Langsir untuk bilik tidur memainkan peranan hiasan

 • Pilih reka bentuk langsir. Hari ini, pelbagai langsir, menarik imaginasi manusia. Saya ingin melihat kawasan tidur sebagai dinamik, bebas, supaya warna, bentuknya akan digabungkan dengan satu sama lain, jadi anda boleh tinggal di kain kasual. Reka bentuk klasik tingkap sudah ─ ini adalah buaian kayu, yang diletakkan langsir tebal dengan langsir cahaya. Dan untuk gaya saya, pilihan lampiran lain diperlukan.
 • Pilih langsir warna. Warna tirai menjejaskan suasana keselesaan, keselesaan dan rehat lengkap. Dalam trend pastel, semula jadi (sayuran muda, beige nada), nada meredam (burgundy, ungu). Ini langsir langsir dapat tenang, berehat saya selepas hari kerja yang sibuk.

kembali ke menu ↑

Bahan

Langsir tingkap adalah elemen reka bentuk bilik. Mereka dikenakan beban ganda: hiasan dan berfungsi. Pertama, mereka membuat peringkat akhir reka bentuk bilik, mewujudkan bilik yang selesa. Kedua, tekstil tingkap melindungi bilik dari jumlah besar siang hari, dari mata yang bersinar atau dari memasuki bahan berdebu.

Mereka membuat keselesaan, ketenangan dan suasana untuk bersantai.

Mereka membuat keselesaan, ketenangan dan suasana untuk bersantai.

Tirai tidur, berbanding dengan kusyen dapur, boleh digunakan dari pelbagai jenis bahan. Pada tidur langsir Tiada faktor berbahaya seperti wap dan lemak yang terjejas.Oleh itu, adalah wajar untuk menghiasi bilik tidur dengan bahan semula jadi atau campuran.

Serat sintetik ditambah kepada bahan untuk memudahkan penjagaan yang mudah. Ciri-ciri ini harus dipertimbangkan oleh saya semasa pemilihan langsir. Sekiranya saya memilih langsir romantis, kain itu hendaklah dibungkus dengan baik.
kembali ke menu ↑

Jenis bahan yang popular:

 • Linen. Tirai lentur yang tidak disentuh dengan sentuhan sentuhan, mempunyai kemunculan rumah kaca berwarna atau kuning kelabu. Dan jika bilik itu ada Scandinavian, gaya ekologi, safari, tirai semacam itu akan menjadi tambahan hebat kepada reka bentuk bilik keseluruhan. Kain lenan bercahaya atau luntur, tanpa nada kuning atau kelabu, akan memberi penekanan minyak zaitun, muzik negara, Mediterranean, gaya Mesir.

Tirai boleh digunakan dari pelbagai jenis bahan.

Tirai boleh digunakan dari pelbagai jenis bahan.

Bahan linen mempunyai kesan hiasan yang tinggi, tidak mempunyai elektrik statik, mempunyai ketumpatan tenunan yang berbeza. Ini memberi kesan kepada penghantaran cahaya tirai. Untuk saya bilik tiduryang terletak di sebelah utara, anda boleh menggunakan kanvas dengan ketumpatan gentian menengah sederhana.

 • Organza, krep, tafeta. Hari ini di puncak popularnya adalah tirai krep atau krep sutera. Pemandangan indah kanvas ini mempunyai sentuhan kasar, kasar. Produk ini cantik dibungkus, tetapi tidak berkedut.

kembali ke menu ↑

Bahan ini digunakan untuk membuat tirai gaya apa pun.

Taffeta boleh dikelirukan dalam penampilan dengan krep, kerana ia mengandungi sutera, serta serat sintetik. Bahan ini sangat dilekatkan, kerana ia mempunyai struktur tegar dengan permukaan separa matte, tetapi beberapa jenis kanvas cenderung melimpah, oleh itu ia dipanggil ─ "kesan kulit pic".

Hiaskan bilik tidur anda dengan bahan semula jadi atau campuran.

Hiaskan bilik tidur anda dengan bahan semula jadi atau campuran.

Dan kain telus, ringan dan lapang boleh dikaitkan dengan organza, gas dan tudung, yang diperbuat daripada sutera dan serat sintetik. Hanya tudung yang boleh dilipat dengan indah. Ini adalah kain tulen semata-mata, yang digunakan sebagai elemen bebas, dan digabungkan dengan langsir.

 • Atlas, baldu. Bahan satin tebal dan lembut. Ia menghiasi dengan baik, membentuk lipatan yang indah. Fabrik ini mengandungi sutera, kapas, viskos atau asetat. Kanvas hiasan bergantung kepada komposisi bahan mentah.

Velvet, serta kain satin dalam komposisi mempunyai sutera, kapas dan beberapa jenis viskos. Ia mempunyai pangkalan padat dan tidur pendek yang tebal.

kembali ke menu ↑

Varieti baldu:

 • velveteen;
 • mewah;
 • velor;
 • panne;
 • polubarh.

Perlindungan matahari yang ketat

Perlindungan matahari yang ketat

Kelebihan dan kelemahan bahan untuk langsir:

 

Kain Faedah Kelemahan
Flax Rupa semulajadi Ia runtuh
Bahan mesra alam Pilihan kecil gaya
Boleh "bernafas"
Mudah dibina dalam reka bentuk
Sutera Bersinar semula jadi Terbakar di bawah matahari
Pandangan mewah Harga tinggi
Tidak menarik debu Cucian lembut diperlukan
Baiklah
Velvet Pandangan mewah Mengumpul habuk
Menyerap cahaya Versi musim sejuk produk
Penebat bunyi yang baik Sesuai untuk kawasan besar
Sintetik Kos rendah Bernafas
Pelbagai warna yang indah Elektrik
Boleh menyebabkan alahan
kembali ke menu ↑

Penyelesaian warna

Langsir warna harus digabungkan dengan persekitaran. Sebagai contoh, untuk menjadi tambahan kepada seprai tidur pada katil, tanjung di kerusi kusyen, Utsmaniyah dan unsur-unsur lain dalam bilik tidur bilik tidur.

Warna tirai adalah keputusan penting. Mereka tidak dibeli selama satu tahun, jadi mereka harus sesuai dengan saya dalam segala hal.
Langsir warna harus digabungkan dengan persekitaran

Langsir warna harus digabungkan dengan persekitaran

kembali ke menu ↑

Warna utama dalam tekstil moden

Untuk tidak membuat kesilapan, lebih baik mengenali warna, warna mereka dengan lebih terperinci:

 • Putih. Bilik kecil boleh berkembang secara visual, dan digabungkan dengan warna-warna hangat seperti merah jambu lembut, kopi atau air mawar, membuat bilik tidur lapang. Adalah tidak diingini untuk menggunakan satu warna putih, kerana ia akan mewujudkan kesan hospital.
 • Kuning. Yang paling positif, naungan optimis. Ia boleh digabungkan dengan warna hijau atau biru. Bilik tidur saya berada di sebelah utara, jadi warna kuning akan sesuai, akan menjadikan bilik itu hangat dan cerah.
 • Hijau. Ini adalah versi klasik dan damai bilik tidur. Saya segera menolaknya. Saya tidak suka pengulangan!

Positif, naungan optimis

Positif, naungan optimis

 • Biru. Mewujudkan suasana yang menyenangkan dan santai. Jika langsir digabungkan dengan warna-warna hangat bantal, gambar, maka bilik tidur akan memperoleh gaya individu. Orang boleh berfikir tentang komposisi sedemikian.
 • Biru. Hari ini ia adalah salah satu warna yang popular. Ia mempunyai kesan menenangkan dan penyejukan. Satu warna biru menjadikan bilik tidur gelap, jadi ia harus diencerkan dengan putih.
 • Merah. Saya tidak mengecualikan warna ini dari projek reka bentuk saya dan mempunyai sikap negatif terhadapnya.

Warna tirai harus sedikit lebih gelap / lebih ringan daripada warna kertas dinding. Kerana langsir dapat bergabung dengan dinding. Oleh itu, saya tidak akan mendapat hasil yang dikehendaki.

kembali ke menu ↑

Jenis langsir untuk bilik tidur

Penyelesaian reka bentuk tidak mempunyai sempadan untuk pembuatan tirai untuk bilik tidur. Langsir saya sepadan dengan harmoni bukan sahaja dalam reka bentuk bilik tidur, tetapi juga dalam keseluruhan rumah. Pertimbangkan reka bentuk utama mereka.

Bilik tidur gaya klasik

Bilik tidur gaya klasik

 • Gelongsor. Ini adalah tirai biasa. Reka bentuk langsir mungkin lurus, dengan lambrequins, Jepun, kapas, dll. Tetapi saya akan segera menolak pilihan ini. Saya ingin melihat produk di dalam bilik tidur saya lebih praktikal.
 • Mengangkat. Pilihan ini memerlukan alat khas yang dapat mengangkat kelengkungan atau dengan lipatan produk.
 • Stationary. Pandangan ini tidak boleh dipindahkan sepanjang atap, mempunyai bentuk tertentu, tidak bergerak berasingan, jangan bergerak. Mereka mempunyai reka bentuk yang mewah ─ ini adalah tirai empirik, "lengan episcopal", dan nama biasa untuk langsir tersebut adalah vintaj.

kembali ke menu ↑

Jenis utama tirai:

 • Tirai. Mereka diperbuat daripada kain segi empat tepat lut. Bilik tidur saya terletak di sebelah utara rumah, jadi tirai jenis ini mungkin sesuai. Tetapi saya akan menggunakannya dari sokongan kain yang padat, yang akan memberikan suasana suasana intim.

Gaya bohemian

Gaya bohemian

 • Kapas, tali. Model tirai ini boleh digunakan di dalam bilik dengan arah gaya oriental. Mereka dihiasi dengan manik kaca, manik-manik atau manik-manik. Mereka boleh menjadi panjang yang berbeza.
 • Portieres. Untuk pembuatannya menggunakan kain padat. Mereka melindungi kertas dinding daripada selaran matahari. Untuk memberikan cinta produk, saya menggunakan pelbagai elemen hiasan ─ flounces, cangkuk, pemegang, garters.
 • Klasik. Model ini menggabungkan tulle dengan tirai, yang sering digunakan untuk tujuan hiasan dan bukan untuk kegelapan. Bahan yang berbeza disediakan untuk tujuan ini. Panjang tirai tidak boleh sampai ke lantai dengan 2-5 cm.

kembali ke menu ↑

Reka bentuk langsir kompleks mungkin lebih besar daripada ketinggian bilik.

Langsir digantung di sisi pembukaan tingkap, dan tengah dipenuhi dengan langsir telus, sehingga tengah tingkap. Reka bentuk ini dilengkapi dengan lambrequins hiasan, yang menekankan keseluruhan kemewahan produk.

 • Itali. Model ini kelihatan cantik di bilik tidur yang luas, dengan gaya klasik atau Provencal. Mereka mempunyai penetapan tetap di atap. Untuk jahitan mereka lebih baik menggunakan kain yang diperbuat daripada serat semulajadi.

Dalam warna pastel lembut

Dalam warna pastel lembut

 • Perancis. Model ini akan menekankan semua kemewahan reka bentuk perabot. Untuk pembuatannya boleh digunakan sebagai kain padat, dan tulle udara ringan. Di sini pada kerang kain rata bergerak dalam arah mendatar.

Tirai Perancis, Austria hanya boleh diangkat menggunakan peranti khas. Satu-satunya keadaan: bahan mesti dilapisi dengan baik. Mereka sesuai untuk gaya seperti Empire, Baroque atau Rococo.

Model sedemikian sentiasa terang dan tepu. Bahan ini didominasi oleh warna-warna emas, perak, azure dan warna lain. Mereka adalah subur, berbilang baris, dihiasi dengan lambrequin kompleks. Ini adalah gaya yang terlalu banyak.
kembali ke menu ↑

Untuk langsir gunakan bahan baldu, satin atau jacquard.

Di atasnya boleh diletakkan jalur menegak, mencetak dengan motif bunga. Mereka dipasang pada pelbagai lekapan, yang dihiasi dengan pengapit twist di hujung cornice.

Tirai dalam ungu

Tirai dalam ungu

 • Rom. Ia digunakan dalam bilik tidur dengan reka bentuk moden. Tirai menutup pembukaan tingkap, kelihatan hebat di dalam bilik kecil. Mereka boleh digabungkan dengan tulle, digunakan dalam versi yang dipendekkan.
 • Rolled. Model tirai ini diperbuat daripada bahan semula jadi, sintetik atau gabungan. Bahagian bawah tirai mempunyai ejen penimbang. Mereka boleh telus, lut sinar, redup, legap.
 • Mengangkat. Untuk mengangkat langsir termasuk tiraiserta tirai gulung. Hari ini adalah tema Jepun yang sangat popular dari bahan buluh. Tetapi dengan gaya ini anda perlu berhati-hati bahawa bilik tidur tidak menonjol dari keseluruhan rumah keseluruhan. Mereka tidak boleh dilaraskan dengan lebar tingkap.

Untuk bilik tidur dengan balkoni dengan pintu, langsir dipilih bukan sahaja dengan pemandangan indah estetik, tetapi mereka mesti melaksanakan fungsi tertentu ─ tidak menghalang laluan ke balkoni. Tingkap dengan pintu balkoni boleh ditutup dengan gulung atau langsir kapas. Jika anda ingin menggantung langsir kain, adalah wajar untuk menggunakan dua kanvas di tingkap.

Gaya loteng

Gaya loteng

Ini akan memudahkan laluan ke balkoni. Setiap panel boleh dihiasi dengan elemen hiasan ─ pengapit atau kancing. Reka bentuk struktur dipilih secara individu.

kembali ke menu ↑

Portieres untuk bilik tidur dengan balkoni

 • Tidak perlu menggunakan kanvas dengan cetakan triangular.
 • Gunakan kanvas lembut dengan warna tunggal, yang akan sepadan dengan warna kertas dinding atau reka bentuk perabot.
 • Anda tidak boleh menggunakan rasa kebangsaan ─ ini bukan pilihan tidur, tetapi satu dapur.
 • Mengenai maklumat tersebut bidang Terdapat sejumlah besar pilihan untuk langsir dengan pintu balkoni, gambar yang boleh dilihat di sini dan pilih model "anda".

Dalam kuning

Dalam kuning

Apakah pilihan saya akan berhenti? Saya berminat dengan reka bentuk produk di bawah ambang jendela dengan 0. 2. Saya berharap nasihat profesional akan membantu saya.

Bilik tidur bukan sahaja merupakan ruang untuk impian yang selesa dan malam, tetapi juga tempat untuk rehat siang hari yang terpencil. Dia harus berehat atau bermeditasi, dan dalam penyelesaian keinginan ini tirai yang dipilih dengan tepat akan menjadi penolong yang luar biasa.
kembali ke menu ↑

Corak dan hiasan

Untuk membuat semua unsur hiasan selaras dengan satu sama lain, dengan bilik-bilik lain di rumah, anda perlu mematuhi keperluan berikut:

 • Di dalam bilik kecil tidak perlu menggunakan cetakan besar pada bahan, dan kain lebih baik menggunakan warna cahaya. Di dalam bilik dengan kawasan percuma yang besar akan sesuai dengan produk dengan corak saiz dan warna yang berbeza. Untuk bilik dengan siling yang rendah, lebih baik hanya menggunakan jalur menegak dalam langsir dan penutup dinding.

Berehat, suasana yang selesa

Berehat, suasana yang selesa

 • Anda tidak perlu keterlaluan dalam memilih gambar kertas dinding dan langsir. Jika kertas dinding dengan corak cerah dipilih, maka langsir hendaklah tanpa cetakan. Sekiranya bahan tulle cerah dengan cetakan besar, maka langsir hendaklah menjadi pepejal.
 • Pelabuhan yang harmonis kelihatan dengan lukisan atau lekapan lampu tiruan.
 • Hiasan yang paling popular ialah lambrequins ─ swags, ikatan, perekida dan barangan hiasan yang lain.
 • Langsir menghiasi tali hiasan, kupu-kupu, bunga bunga, berus, manik, serta pita.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk mengukur langsir?

Langsir yang betul dipilih menekankan gaya di dalam bilik. Bagaimana untuk mengukur produk? Biasanya, tirai boleh mencapai lantai, ambang tingkap, turun ke lantai atau lebih rendah daripada ambang jendela. Tetapi saya tidak perlu menggantung langsir panjang, kerana anjing kecil tinggal di rumah.

Sebelum membuat pengiraan, anda perlu tahu: bagaimana tirai akan digantung? Buaian boleh mempunyai mekanisme untuk mengangkat, menurunkan, mempunyai bentuk batang atau tali.

kembali ke menu ↑

Jenis utama langsir langsir ke atap:

 • Hook. Pilihan cangkuk sesuai untuk jenis kain yang longgar, tidak berat. Pada buaian khas, pengilang telah menyediakan pengapit untuk produk tersebut. Untuk setiap 0. 1 m, satu cangkuk disediakan.
 • Grommet (cincin logam dalam produk). Ini adalah jenis lampiran moden yang bergaya. Dia menekankan tekstur kain itu. Buaian melewati cincin-cincin di kain itu, sama-sama mengedarkannya di seluruh lebar tingkap.
 • Gelung lebar. Aksesori dibuat daripada bahan tirai. Ia mempunyai bentuk busur, knot, berputar dengan velcro, dengan bantuan butang atau cincin. Mereka dipasang di atap apa-apa konfigurasi.
 • Pita tirai. Pengikat untuk tirai adalah pilihan cahaya dan indah. Ia cukup untuk membeli pita telus atau padat di seluruh lebar tirai, menjahit dan menggantungnya di atas bukit. Kain itu ternyata luar biasa, seragam berkat kord.

Menggunakan langsir untuk zon

Menggunakan langsir untuk zon

Tirai diukur dengan ukuran pita logam dari bahagian bawah cangkuk pada atap ke titik yang 0, 2 m di bawah ambang. Ini disebabkan oleh sebab tingkap tingkap berfungsi sebagai meja persalinan saya. Dan juga untuk "melindungi" produk dari haiwan kecil kegemaran anda.

Untuk menentukan saiz tirai masa depan, anda perlu menyimpan pada alat, kertas, kerana ini adalah proses yang sangat penting yang memerlukan ketepatan.

kembali ke menu ↑

Alat asas:

 • langkah pita;
 • cornice;
 • sekeping kertas;
 • pensil.

Dalam nada beige

Dalam nada beige

Lebar tirai bergantung pada panjang bukit.

 • Sekiranya panjang cornice kurang dari 1, 4 m, maka satu kain akan cukup.
 • Dengan panjang cornice 2. 0 m, lebar bahan sama dengan 1, 5 panjang cornice.
 • Dan dengan panjang bukit kurang dari 2, 8 m, kain langsir anda perlu membeli dua kali panjangnya.
 • Sekiranya panjang cornice adalah 4 m, lebar kain adalah 3 kali panjangnya.

Ini adalah pengiraan yang betul yang saya gunakan untuk reka bentuk tingkap di ruang tamu dan di dapur.

kembali ke menu ↑

Dinding dan pemasangan siling

Tirai dipasang di atas bukit bergantung kepada reka bentuk keseluruhan bilik. di rumah. Eaves adalah siling dan dinding. Pembelian aksesori pembetulan bergantung pada jenis atap.

Jumlah minimum perabot di dalam bilik tidur

Jumlah minimum perabot di dalam bilik tidur

Untuk acuan dinding, barangan dengan ikatan, gelung dan grommets. Di kubah siling, tirai dipasang dengan pita tirai atau cangkuk. Sebaiknya reka bentuk pengikat harus dihormati di seluruh rumah.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk menggantung langsir dan cantik?

Setelah mempelajari sejumlah besar maklumat mengenai langsir, pada bahan, warna, saya harus berfikir: bagaimana untuk menggantungnya dengan indah? Reka bentuk bilik tidur bergantung kepadanya. Tirai saya tidak akan lama, tetapi pada 0. 2m di bawah ambang jendela, ia akan bergerak ke satu sisi setiap hari, kerana tingkap jendela "bertindak" sebagai meja persalinan.

 • Anda tidak perlu menggantung produk rumit, rumit, kerana ia perlu dipindahkan setiap hari.
 • Dalam kes saya, keindahan dan hawa dingin akan membuat bahan biasa tulle, langsir linen, yang hanya tergantung di kusen dengan panjangnya 1,4 m dengan cangkuk. Saya akan menolak lambrequins, kerana mereka akan menghalang saya daripada membuka tingkap.

Bilik tidur reka bentuk dalaman dalam gaya klasik.

Bilik tidur reka bentuk dalaman dalam gaya klasik.

kembali ke menu ↑

Langsir pada tingkap plastik

Melihat melalui majalah berkilat, penerbitan dalam talian, saya melihat bahawa tingkap plastik berada dalam trend hari ini. Mereka berbeza dari rakan lama mereka. Oleh itu, tirai harus kelihatan moden.

Mereka boleh bekerja pada separuh automatik, pembukaan / penutup automatik. Untuk ini ia cukup untuk menggunakan tali, yang boleh anda tarik, dan tirai akan mengubah kedudukannya. Dengan menekan butang kawalan jauh anda juga boleh mendapatkan kedudukan langsir yang selesa untuk saya: ia tidak akan membenarkan penembusan cahaya pagi yang berlebihan, ia akan memanjangkan tidur pagi.

Pilihan tirai gelongsor

Pilihan tirai gelongsor

kembali ke menu ↑

Jenis langsir pada tingkap plastik:

 • Rolled. Spesies ini sangat popular dalam 70-80 tahun pada abad yang lalu, lalu terlupa mengenainya. Tetapi dalam projek-projek moden, saya perhatikan bahawa pereka berpaling ke pengalaman masa lalu dalam karya mereka, meningkatkannya dengan bantuan nanoteknologi. Perubahan telah menyentuh langsir roll.
 • Rom. Model moden terdiri daripada kanvas licin, ketika mekanisme itu melipat, kemudian mengubah tirai menjadi lipatan yang indah dan cantik. Model ini boleh dipasang pada tetingkap dan di atasnya. Tirai mempunyai penyelesaian warna yang hebat.

Ramai model mudah dilakukan dengan tangan.

Ramai model mudah dilakukan dengan tangan.

Model langsir mudah dibuat dengan tangan.

kembali ke menu ↑

Alat dan bahan yang diperlukan:

 • bahan;
 • meraih berat;
 • lidi plastik;
 • benang;
 • cincin;
 • pita melekit;
 • pita reben.

 • Kaset. Penampilan ini mengingatkan produk yang digulung. Ciri tersendiri ialah kehadiran penutup pelindung ─ kaset. Apabila anda membuka tingkap, tirai dan ikat pinggir bergerak ke samping pada masa yang sama, memandangkan tudung dilakukan secara langsung pada tingkap.
 • Berlipat. Model itu menyerupai tirai. Ciri tersendiri adalah bahan tekstil dari mana ia dibuat. Cantik dan penampilan yang luar biasa mempunyai langsir dua warna, yang dengan mudah mengubah reka bentuk pembukaan tingkap.

Versi tirai Roman

Versi tirai Roman

Saya secara bebas membuat langsir seperti itu dalam masa 30 minit di tapak semaian.

kembali ke menu ↑

Untuk ini saya perlukan:

 • kertas roll;
 • benang jahit nombor 10;
 • 2 penguasa untuk lebar tingkap;
 • awl;
 • cangkuk pelekat;
 • Gam putih;
 • butang.

 • Roller. Model produk padat, selesa. Mereka boleh digantung di tingkap-tingkap sash. Jika anda memilih model sedemikian, ia tidak akan mengganggu warna, barang kosmetik di jendela saya.

Biru

Biru

kembali ke menu ↑

Langsir pada bukaan plastik moden

Saya berkenalan dengan pilihan tirai, gambar pada tingkap plastik standard. Dan saya berminat untuk mengetahui mengenai pilihan reka bentuk moden untuk bukaan tingkap. Pertimbangkan jenis langsir reka bentuk tirai plastik yang menarik.

Panoramik. Tempat yang ideal untuk tingkap jenis ini adalah bilik tidur di rumah peribadi.Lebih baik tidak menutup pembinaan seperti dengan langsir untuk bangun untuk melihat panorama yang indah. Tetapi jika anda tidak boleh lakukan tanpa mereka, mari kita mendengar nasihat pereka.

 • Untuk tetingkap model sedemikian sesuai dengan produk Jepun atau Roman.
 • Langsir mesti dipasang dalam warna yang menenangkan.
 • Untuk mengelakkan jumlah maksimum cahaya, lebih baik menggunakan fabrik lut warna julat cahaya.

Tulle kelabu yang runcing

Tulle kelabu yang runcing

Pembinaan tiga tingkap. Reka bentuk tingkap ini akan menghiasi rumah peribadi yang luar biasa dengan pemandangan laut atau gunung.
 • Panjangnya mempengaruhi reka bentuk bilik. Mereka mungkin panjang atau tidak.
 • Dengan rendah siling warna dinding, sebaiknya, sepadan dengan warna tirai.
 • Bilik dengan ruang bebas yang besar, maka produk boleh menjadi konfigurasi dan warna yang berbeza.
 • Untuk peningkatan visual di kawasan bilik, lebih baik menyusun tingkap dalam warna-warna terang.
 • Bilik kecil dengan tingkap dihiasi dengan warna-warna cerah, tingkap dengan langsir gelap dan gelap dihiasi di dalam bilik yang besar.

Tirai telus Roman

Tirai telus Roman

Tingkap lantai. Reka bentuk tingkap seperti itu diatur dengan pemandangan pergunungan, laut, hutan. Untuk mengekalkan kecantikan, ketepuan cahaya di dalam bilik, lebih baik tidak menggunakan langsir. Tetapi saya tidak dapat membayangkan bilik tidur tanpa mereka, jadi saya akan mempunyai mereka.

 • Untuk reka bentuk ini, lebih baik menggunakan tingkap dengan kain ringan yang tidak terlalu padat.
 • Untuk tingkap yang besar, lebih baik menggunakan struktur gelongsor.
 • Wajah dalam warna yang menenangkan tanpa cetakan menekankan reka bentuk bilik tidur.
 • Jika bilik tidur dihiasi dengan gaya gaya klasik, maka struktur multilayered Austria berat dapat menekankannya.

Tidak semua jenis langsir diterangkan di sini. Anda perlu memahami bahawa tidak ada pandangan sempurna. Setiap model popular dengan cara tersendiri dan dipilih secara individu.

Lilac Velvet

Lilac Velvet

Pemilik "harta" yang besar dengan tingkap plastik, saya akan menasihatkan kain berat dan kertas dinding gelap. Gabungan itu akan memastikan keintiman, keselamatan, keselesaan di dalam bilik. Walau bagaimanapun, ia bergantung kepada kebolehan reka bentuk dan wang tunai.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk membuang tirai roller dari gunung?

Sebelum mencuci, semua jenis langsir perlu dikeluarkan. Bagaimana untuk melakukan ini? Saya telah melancarkan langsir dan sebelum anda mengeluarkannya, anda perlu melakukan yang berikut:

 • Bahan Tirai dipintal ke dalam roll.
 • Garis panduan dikeluarkan dengan stubs bobot yang diselaraskan.
 • Di bahagian bawah, keluarkan agen penimbang.
 • Kapsul pelindung dikeluarkan.
 • Kanvas dikeluarkan dengan gandar ke mana web dilukai dengan pemutar skru.
 • Pemutar skru menarik balik palam dan melepaskan paksi dari pendakap.

Warna kelabu sesuai untuk mana-mana bahagian dalam.

Warna kelabu sesuai untuk mana-mana bahagian dalam.

kembali ke menu ↑

Kesilapan utama semasa memilih

Saluran moden dipenuhi dengan penyelesaian reka bentuk produk, tetapi ini tidak bermakna bahawa sebarang jenis akan sesuai dengan pembukaan tingkap saya. Oleh itu, anda perlu mengambil kira ciri-ciri seni bina bilik tidur: seperti langsir menutup paip, lajur, ambang jendela yang luas, yang berfungsi sebagai meja persalinan. Apa langsir tergantung pada tingkap plastik?

Beberapa rakan saya, tanpa berfikir, dan dipandu oleh keindahan produk, membuat kesilapan dalam reka bentuk bilik.

 • Jangan mengambil kira saiz bilik. Ia tidak perlu untuk menghancurkan bilik-bilik kecil dengan langsir tebal dengan cetakan besar. Jika anda memilih reka bentuk dan penyelesaian warna yang tepat, produk akan secara visual meningkatkan ruang bebas dan "menaikkan" siling.
 • Jangan mengekalkan arah gaya dengan objek lain di dalam bilik. Sekiranya gaya klasik diguna pakai, maka tidak perlu memasang tirai plastik pada tingkap. Sekiranya terdapat minimalism atau berteknologi tinggi, maka langsir Perancis mewah harus ditinggalkan.

Video: Bagaimana untuk mengatur tingkap di bilik tidur?

Langsir untuk bilik tidur

Kami membuat tingkap

kembali ke menu ↑

PHOTOGALLERY Penyelesaian terbaik

8.6 Skor Jumlah
Memilih langsir untuk bilik tidur

Selepas tidur malam yang baik dan rehat yang baik, saya berasa semangat pagi yang sihat, mood yang baik. Dan ini disebabkan oleh langsir yang dipilih dengan betul. Senarai pelbagai bahan sangat pelbagai yang memerlukan pendekatan yang berhati-hati terhadap kualiti, reka bentuk, warna, ketumpatan, corak, hiasan, itulah sebabnya tirai memenuhi semua kriteria. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Nasihat profesional membantu saya dalam memilih skema warna, arah gaya reka bentuk tingkap.
 • Hanya bahan semulajadi yang dapat memberikan suasana mesra alam di dalam bilik.
 • Minimalism di tirai Rom memberikan keaslian bilik kecil, perlindungan dari sinar matahari dan visual meningkatkan bilik.
Cons
 • Tirai mendatar dengan cepat boleh mengumpul habuk.
 • Untuk tirai pelbagai lapisan sukar untuk dijaga.
 • Memesan langsir di Internet, anda boleh mengharapkan percanggahan dalam warna. Berhati-hati!
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk