Langsir di pintu - Bagaimana untuk menyelesaikan keharmonian di dalam rumah? 215+ Foto Gagasan Cantik dan Moden

Pilihan tekstil adalah peringkat penting dalam hiasan. Apa yang ada di belakang kata-kata yang ketat ini? Adakah anda mahu semua butiran pedalaman selaras dengan satu sama lain? Pertimbangkan skema warna premis itu. Banyak bergantung kepada rasa dan pilihan pemiliknya. Walau bagaimanapun, kecantikan dan keharmonian sepatutnya mengelilingi orang itu.

Kandungannya:

Ciri aplikasi

Untuk bilik-bilik yang dindingnya licin dicat atau ditampal kertas dinding tanpa corak yang terang, anda boleh memohon langsir dengan corak bertekstur atau warna yang kaya. Mereka menjadi elemen menghias bilik.

Pilihan tekstil adalah langkah hiasan penting

Pilihan tekstil adalah langkah hiasan penting

Di dalam bilik dengan kertas dinding cerah, lukisan dinding hiasan, regangan siling dengan cetakan foto, gunakan tekstil ringkas dengan corak yang tidak mengganggu atau warna tunggal. Terima kasih kepada teknik ini:

 • Pedalaman menjadi lembut dan plastik.
 • Seimbang dengan rusuhan selesai cat.
 • Peralihan lembut antara bilik dianjurkan.

Penggantian pintu dalaman dengan kain, hiasan lembut menjadi trend fesyen. Trik ini sesuai untuk ruang tamu, balkoni, loggias digabungkan dengan bilik utama, pemisahan visual kawasan fungsional. Apakah ciri-ciri penggunaan tekstil:

 • Memberi kesan hiasan yang tidak standard.
 • Membantu dengan cepat menganjurkan tempat untuk privasi atau zon untuk tidur, dipisahkan dari bilik umum.
 • Cepat menjadikan pedalaman itu cantik dan spektakuler.
 • Tidak memerlukan kos bahan yang besar dan kerja kompleks.

Pedalaman menjadi lembut dan plastik.

Pedalaman menjadi lembut dan plastik.

Terdapat batasan tertentu. Mereka mesti dipertimbangkan. Tekstil menyerap debu, pencemaran, oleh itu, memerlukan penjagaan yang berterusan.

Jangan gunakan dalam dapurkerana ia menyerap bau, jelaga. Kain tidak dapat menjamin penebat bunyi.
kembali ke menu ↑

Jenis hiasan pintu

Pereka, penghias membuat pelbagai jenis tekstil yang boleh menghiasi bilik, menekankan kehebatan mereka, memberi kesan hiasan, untuk mempelbagaikan susun atur biasa:

 • Lembaran padu pelbagai jenis kain.
 • Kotor.
 • Dari manik.
 • Nyamuk pada magnet.
 • Mendatar.
 • Menegak.
 • Roll.
 • Kayu atau buluh.

Diimbangi oleh rusuhan cat penamat

Diimbangi oleh rusuhan cat penamat

kembali ke menu ↑

Bahan

Mari bincangkan lebih lanjut mengenai bahan untuk reka bentuk pintu. Pilihan yang paling biasa adalah kain. Di bawah ini kita akan bercakap dengan lebih terperinci tentang bahan-bahan yang berbeza untuk langsir yang sesuai dengan gaya reka bentuk yang berbeza. Pelbagai jenis fabrik, warna memberikan pelbagai kebebasan, dengan cepat mengubah pedalaman, sehingga tidak dapat dilupakan.

Lembaga
Kain yang digunakan untuk menghias pintu harus padat, ia memastikan ketahanan.

Pilihan kapas lembut dan plastik.Tirai tidak menjamin pengasingan visual, tetapi memberikan pelbagai hiasan.

Kayu - diperbuat daripada batang buluh atau kayu nipis, kayu. Mereka mempunyai susunan mendatar elemen, mekanisme pemasangan dan mengangkat. Rolet digunakan untuk bilik penyimpanan, bilik tandas, bilik persalinan. Berikan bilik-bilik yang selesa semulajadi.

Peralihan lembut antara bilik dianjurkan.

Peralihan lembut antara bilik dianjurkan.

Nyamuk bersih - sangat diperlukan untuk pintu balkoni. Reka bentuk yang fungsional, mesra pengguna untuk kawasan pintu masuk, yang mempunyai elemen magnetik. Mereka dengan cepat menyambung dua kanvas.

Macrame tenunan - Satu peluang yang menarik untuk menghiasi pedalaman untuk pencinta kerja jarum. Anda boleh membuat model unik yang akan menjadikan pedalaman eksklusif. Pilihan belanjawan untuk menghias pintu.

Plat silikon - sesuai untuk pintu depan rumah persendirian, kotej. Mereka menahan perbezaan suhu yang besar, membuat tirai haba antara dunia luar dan dalaman. Bahan tahan lama, kalis air, plastik. Anda tidak boleh berfikir bahawa ia hanya terpakai untuk premis pengeluaran, pembersihan kereta dan perusahaan perdagangan, ia juga terpakai untuk perumahan.

Tekstil boleh menghiasi mana-mana bilik.

Tekstil boleh menghiasi mana-mana bilik.

Manik - Mewujudkan kemuliaan berseri. Salah satu jenis langsir kapas. Hasil akhir hiasan bergantung pada ukuran, warna, tekstur manik-manik. Tirai semacam itu menyukai sifat romantis, pedalaman menjadi luar biasa dan tidak dapat dilupakan.

kembali ke menu ↑

Warna

Kita boleh katakan dengan pasti bahawa tidak ada sekatan. Seluruh warna warna yang dihasilkan oleh pengeluar kain dan bahan-bahan lain untuk membantu menekankan kecanggihan pedalaman, untuk menjadikannya berkesan, ekspresif, membawa ketenangan fikiran atau meletakkan aksen yang terang.

Dua prinsip pemilihan warna digunakan dalam menghias: selaras dengan nada dinding dan kontras. Dalam kes pertama, pilih pilihan yang sama dengan nada utama hiasan. Di kedua - tirai warna terang atau kaya menjadi tumpuan bergaya untuk pedalaman.

Lembaga
Tidak perlu memisahkan ruang pangsapuri kecil dengan tekstil yang terang dengan corak yang besar. Mereka menarik perhatian kepada diri mereka dan membuat bilik kelihatan seperti kotak kecil. Tetapi anda tidak akan selesa di dalamnya.
Membantu menekankan makanan istimewa

Membantu menekankan makanan istimewa

Warna bergaya: biru, warna yang berbeza coklat, fuchsia, kelabu-merah jambu, mutiara.
kembali ke menu ↑

Tirai di pedalaman

Pertimbangkan penggunaan langsir di bilik yang berbeza. Di mana mereka benar-benar diperlukan?

kembali ke menu ↑

Di ruang tamu dan ruang makan

Mari kita mulakan dengan perkara utama. Tirai digunakan di pangsapuri dengan satu pemilik. Dalam kes ini, anda tidak perlu mengatur penebat bunyi yang baik. Pintu masuk rumah dengan sebilangan besar bilik juga dihiasi dengan langsir dari bahan yang berbeza.

Sudah menjadi tirai model "nenek", yang digunakan untuk menghiasi pintu. Terdapat beberapa prinsip untuk memilih dekorasi ruang tamu: untuk pintu yang besar dan standard. Kelebihan ruang tamu adalah jelas:

 • Pelbagai jenis pemilihan model. Symmetrical membawa rasa harmoni ke pedalaman. Pilihan asimetri menyediakan peralihan plastik antara bilik. Dengan sejumlah besar manik-manik menyebarkan silau berwarna-warni yang terang di sekeliling bilik.
 • Kekasih dalaman dengan bentuk bukaan kompleks tidak perlu memesan model pintu yang mahal. Dengan bantuan langsir lembut atau kapas, anda boleh menghiasi portal pintu yang melengkung, tidak simetris.

Pelbagai model yang sangat luas

Pelbagai model yang sangat luas

 • Secara kecil pangsapuri Dan di rumah-rumah, pintu swing memilik banyak ruang. Menghapuskan pintu standard. Ruang tamu tidak memerlukan penebat khas dari bilik-bilik lain. Anda akan memenangi ruang tambahan dan menyerlahkan tema utama hiasan.
 • Partition padu mencipta halangan. Tetapi dengan bantuan langsir, ilusi visual disediakan: cahaya berpindah di antara bilik-bilik, sehingga menyatukan mereka.
 • Anda boleh menggunakan kawasan yang diduduki oleh pintu apabila membajak.
 • Jika anda mahu, anda boleh membuat langsir dengan tangan anda sendiri. Dalam kes ini, model eksklusif mengubah pedalaman. Dengan memilih bahan, model, dimensi untuk pedalaman anda, anda menukar bilik di luar pengiktirafan.
 • Pelbagai jenis bahan: tekstil, buluh, PVC, kayu, plastik, jerami, wenge.

Hiasan ini tidak mengganggu dengan masuk ke ruang tamu atau ruang makan, mewujudkan rupa pengasingan. Bilik-bilik menjadi selesa, garisan plastik mewujudkan reka bentuk dalaman yang tenang dan tidak mengganggu. Untuk meningkatkan kawasan itu cukup untuk mengikat atau mengalihkan tirai. Bilik menjadi lebih besar kerana bilik-bilik bersebelahan.

Menghapuskan pintu standard

Menghapuskan pintu standard

kembali ke menu ↑

Tirai dengan pintu balkoni

Pertimbangkan dua pilihan: balkoni standard dan digabungkan dengan ruang tamu. Dalam kes pertama, tekstil menyembunyikan dari mata tingkap, pintu, yang tidak dapat dipanggil elemen hiasan. Mereka membuat keselesaan, mencerahkan sinar matahari yang cerah dan memberikan pengasingan dari dunia luar.

Pilihan yang boleh diterima adalah untuk mempertimbangkan langsir yang diperbuat daripada bahan semula jadi: kayu, buluh, wenge, jerami. Bahan dengan tekstur tersebut sesuai untuk bilik yang dihiasi dengan gaya eko. Mereka mempunyai tekstur semula jadi, skema warna pokok, tumbuhan.
Tirai dengan pintu balkoni

Tirai dengan pintu balkoni

Berbagai macam menyenangkan. Tirai diperbuat daripada unsur-unsur dalam bentuk:

 • tubules;
 • manik bulat dengan saiz yang berbeza;
 • barangan panjang;
 • plosek;
 • pemotongan cawangan.

Model menegak menegak dengan corak yang tidak biasa dicipta. Tirai semacam itu mewujudkan aura yang mengagumkan semulajadi.

Saya ingin menerangkan tentang pilihan pintu dekorasi, yang diperbuat dari pembuangan atau wenge. Ia mungkin kelihatan rapuh, tetapi dengan pemprosesan yang betul, bahan itu memperoleh kekuatan tinggi dan ketahanan. Ini menghasilkan tenunan eksklusif dengan tekstur yang luar biasa.

Mempunyai pelbagai jenis

Mempunyai pelbagai jenis

Langsir tersebut dipasang di pintu dengan bantuan busung kayu. Pasang pin logam kepada mereka, mereka menggantung benang dengan elemen hiasan pada mereka. Teknik ini membantu untuk mengira bilangan benang individu yang dikehendaki dengan tepat untuk pintu tertentu. Tetapi kelebihan yang lebih penting adalah keupayaan untuk mengubah elemen individu, membaiki, menukar hiasan tanpa kos bahan yang tinggi.

Anda dijamin untuk mewujudkan dalaman tenang yang tidak mengganggu. Prinsip serupa berlaku untuk loggias.

kembali ke menu ↑

Rom

Rom adalah nenek moyang gaya dalaman klasik. Model yang sepadan dengan gaya ini mempunyai ciri tersendiri. Mereka mempunyai sisipan mendatar yang membantu mengangkat, membuat liputan seragam lembut.

Pilihan tirai seperti itu boleh digunakan untuk dapur. Mereka secara ekologi selamat untuk kesihatan, mereka mencuci dengan baik, mereka tidak mencemarkan banyak. Pengancing membantu untuk mengekalkan kedudukan yang stabil. Ini bermakna bahawa tiupan angin tidak akan mengambil tekstil dan ia tidak akan menangkap api dari relau.

Buaian boleh dipasang secara berasingan di tingkap dan pintu. Pengapit membantu memilih ketinggian yang selesa, jangan terlalu banyak usaha untuk ini. Membuat tidak sukar. Anda boleh memilih kain dalam nada hiasan, varian tekstil yang terang, bahan bajet atau kain bertekstur yang mahal.

Pilihan yang boleh diterima adalah untuk mempertimbangkan langsir yang diperbuat daripada bahan semula jadi.

Pilihan yang boleh diterima adalah untuk mempertimbangkan langsir yang diperbuat daripada bahan semula jadi.

Anda boleh menjadikannya sendiri. Anda tidak perlu menghabiskan banyak wang, mempunyai bakat khusus atau kemahiran bangunan. Semua barangan dijual di kedai perkakasan.

Lembaga
Selamat langsir di pintu balkoni dan elakkan draf. Bahan tidak mengubah bentuk yang ditentukan, mempunyai rupa yang kemas, tidak pudar.
kembali ke menu ↑

Ke bilik tidur

Di bilik tidur setiap hari berehat. Atas dasar ini, pilih warna yang tenang dengan julat warna dan tekstur yang terkawal. Teknik ini membantu untuk berehat, tidak mengganggu mata.

Bagi pencinta mewah boudoir, benang berkilat atau model pelbagai warna dengan manik diperlukan. Tekstil dengan kain langsir lembut. Struktur bergulung memisahkan kawasan tidur dari bilik persalinan atau tempat kerja. jadual.

Pereka bentuk mengesyorkan di tidur bilik memasang pintu dengan kanvas pepejal tanpa sisipan telus. Tetapi teknik ini tidak sesuai jika koridor itu terdapat beberapa pintu bilik yang berbeza. Bilik menjadi gelap dan memerlukan lampu berterusan.

Di bahagian dalam bilik tidur

Di bahagian dalam bilik tidur

Saya menawarkan pilihan lain. Di pintu dengan sisipan kaca membuat langsir yang dipasang di pintu dari bilik tidur. Bahagian pedalaman tidak terlalu banyak. Dia menjadi bergaya dan terpencil. Hasilnya adalah persekitaran yang selesa.

kembali ke menu ↑

Rolled

Untuk pintu balkoni sering perlindungan tambahan. Pada hari-hari panas dari matahari yang terik, pada waktu petang dari mata prying. Model fabrik cepat pudar, kehilangan daya tarikan mereka. Rolled Langsir mengatasi dengan baik dengan tugas-tugas tersebut, ini berbeza dengan tekstil.

Dengan bantuan tirai roller, pedalaman berubah dengan cepat, menjadi hebat, menarik perhatian. Pengilang menghasilkan sebilangan besar model warna, saiz yang berbeza.

Reka bentuk ini dilengkapi dengan pengancing yang mudah dan boleh dipercayai. Kain itu luka pada roller, yang memastikan ketegangan seragam.

Blinds adalah sejagat. Ia boleh digunakan untuk pemasangan luaran, dalaman, untuk tingkap, pintu, penciptaan partition dalaman.

Tirai berlipat di pedalaman

Blinds "Pleated" di pedalaman

Masalah utama bilik ini adalah bau, banyak kelembapan, lemak, karbon monoksida. Mereka boleh menenun kain, merosakkan warna. Ciri-ciri sebegini menjejaskan penampilan tirai.

Jika anda mempunyai pedalaman dengan susun atur percuma yang menggabungkan ruang tamu dan unit dapur, pilih:

 • Tirai gulung dengan impregnation khas.
 • Dengan manik.
 • Kotor.
 • Macrame dari benang tiruan.
 • Reka bentuk gelongsor kayu mendatar atau menegak.

Bahan-bahan semacam itu lebih mudah dijaga, dicuci, dicuci.

kembali ke menu ↑

Kapas

Model telus dibuat dari bahan buatan dan semula jadi warna, panjang, tekstur yang berbeza.

Manik-manik

Manik menghiasi bahagian dalam rumah. Jadikan ia cerah, berikan pesona boudoir. Mereka digunakan untuk membuat dalaman mewah mewah. Kelembutan lembut lembut, jangan campur tangan, tetapi berikan tanpa berat.

Membuat ruang telus

Membuat ruang telus

Dengan bantuan langsir kapas, anda boleh memisahkan sudut kanak-kanak di bilik tidur. Mereka selamat dari segi alam sekitar, mudah dilampirkan ke siling, pintu. Pelbagai warna dan saiz membantu menghasilkan model yang tidak dapat dilupakan.

Kelebihan model cemerlang adalah penyelenggaraan mudah. Debu pada manik-manik dikeluarkan dengan berus biasa dan penyapu untuk tujuan ini. Dari waktu ke semasa, anda boleh mengelap elemen dengan kain serat dan pembersih kaca. Dan ini membawa manik kembali ke rupa asal mereka.

Kami menekankan dua pendekatan untuk memilih warna. Pedalaman dihiasi dengan warna yang menenangkan, dilengkapi dengan manik berwarna. Bilik-bilik dengan cetakan besar dan cerah di dinding akan sesuai dengan manik-manik biasa. Ia perlu menarik perhatian hiasan - pilih barang-barang besar. Butiran kecil membuat tiruan hujan yang cemerlang.

Interior dalam warna yang menenangkan

Interior dalam warna yang menenangkan

kembali ke menu ↑

Di pintu depan

Di apartmen pilihan tersebut mungkin tidak relevan. Tetapi untuk rumah mereka sangat diperlukan. Kurang habuk, udara panas atau sejuk, lalat dan nyamuk masuk ke dalam bilik. Setuju, tulle biasa atau kasa tidak akan menghiasi kawasan pintu masuk. Oleh itu, model magnetik yang diterangkan di bawah menjadi sangat diperlukan.

kembali ke menu ↑

Model magnetik

Apakah ciri-ciri reka bentuk? Kain utama dari grid dengan sel-sel kecil. Bahagian atas dilampirkan pada pintu dengan menggunakan pita dua sisi atau butang tahan lama. Kunci magnet dijahit ke bahagian menegak kain. Mereka membantu membuka jaring dengan mudah dan cepat menyambung sebaik sahaja anda melalui tirai.

Kurang habuk, udara panas atau sejuk masuk ke dalam bilik

Kurang habuk, udara panas atau sejuk masuk ke dalam bilik

Anda tidak perlu melakukan manipulasi tambahan: kelewatan, menyambung, semuanya berlaku secara automatik. Itu langsir tidak berkembang dalam arah yang berbeza, penimbangan tetap di bahagian bawah. Terima kasih kepada mereka, reka bentuk tergantung secara menegak dan tidak meledingkan.

Ini adalah kelambu yang dinaik taraf. Blinds boleh digunakan di apartmen. Pilihan magnet untuk langsir melindungi bilik dengan baik jika dipasang di balkoni atau loggia.

kembali ke menu ↑

Di pintu ke tapak semaian

Untuk bilik kanak-kanak, serta bilik tidur, pintu diperlukan. Walau bagaimanapun, ahli psikologi mengesyorkan penggunaan langsir. Mereka memberikan ilusi ruang yang terpisah, tetapi ibu bapa dapat mendengar apa yang dilakukan anak dan dapat mengawal keselamatannya.

Anda perlu memilih, bergantung kepada jantina ahli keluarga yang lebih muda.

 • Bagi gadis-gadis: kain dengan kain langsir dilengkapi dengan benang dengan manik berwarna-warni.
 • Boys: Reka bentuk seperti partisi Jepun meniru kertas beras.
 • Untuk tapak semaian yang biasa di mana anak perempuan dan anaknya hidup, langsir dengan percetakan foto watak kartun adalah pilihan yang baik.

Yang terbaik di tapak semaian adalah warna-warna cerah.

Yang terbaik di tapak semaian adalah warna-warna cerah.

kembali ke menu ↑

Untuk lorong, pantri

Pereka bentuk mengesyorkan di pangsapuri kecil untuk meninggalkan pintu standard. Mereka mencuri ruang yang berguna, sering menghalang lorong. Walau bagaimanapun, bilik tambahan dan tambahan memerlukan pengasingan. Sukar untuk tidak bersetuju, pangsapuri tidak akan dihiasi dengan benda-benda dan peralatan rumah tangga yang cuba dibuang dari tontonan awam.

Bambu, rotan rotan, struktur kain padat tidak menguasai dan mengimbangi pedalaman. Reka bentuk laconic tidak mengambil banyak ruang dan menyembunyikan bilik dari mata yang bersinar.

Untuk bergerak di antara lorong dan ruang tamu, anda memerlukan gaya yang menggabungkan ruang dua bilik dengan fungsi yang berbeza. Selain tekstil biasa, reka bentuk yang luar biasa digunakan: kain, dipasang pada bingkai kayu. Gunakan benang nilon yang menjamin kehidupan panjang struktur.

Pilihan Lorong

Pilihan Lorong

Semua bahagian kayu mengendalikan:

 • Varnish.
 • Komposisi daripada cacing kayu.
 • Noda dalam nada pedalaman.

kembali ke menu ↑

Gaya

Kain yang kaya: taffeta, baldu sesuai dengan gaya klasik dan neoklasik.

Untuk Provence gunakan flaks. Kain dengan corak yang kecil.

Muzik negara - kapas, kain linen dengan corak kecil.

Reka bentuk menegak gaya Jepun: bingkai kayu dengan kain meniru kertas beras atau kain semula jadi dengan tekstur matte. Tidak menerima mewah boudoir.

Loteng - Tekstil dengan tekstur logam - perak, gangsa. Tiruan tulen emas tidak dibenarkan. Gaya perindustrian menggabungkan ketegangan garis logam dan kelembutan kerja bata.

Langit dalam gaya Provence

Langit dalam gaya Provence

Langsir cantik di pintu

Membuat rumah anda lebih selesa

8.5 Skor Jumlah
Memilih langsir untuk reka bentuk yang terang.

Tidak tahu jika anda memerlukan langsir di pintu? Tidak boleh memutuskan mana yang lebih baik? Kami tahu segala-galanya yang diperlukan untuk pedalaman anda bermain dengan warna-warna baru. Ketahui apa yang terbaik untuk dipilih. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Mereka hiasan
 • Segera mengubah pedalaman
 • Mereka adalah ekonomi: kain itu banyak kali lebih murah daripada pintu pedalaman
 • Boleh digunakan untuk pembukaan pelbagai bentuk dan saiz.
Cons
 • Jangan berikan penebat bunyi
 • Jangan berikan penebat
 • Model kain tidak sesuai untuk dapur
 • Jangan menggantikan pintu di bilik mandi dan bilik kebersihan
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk