Cantik langsir eyelet yang cantik: Satu penghormatan kepada fesyen atau terperinci reka bentuk yang berguna? 175+ (Foto) produk baru untuk ruang tamu, bilik tidur, dapur

Betapa cantik dan fungsional akan kelihatan seperti langsir, sebahagian besarnya bergantung pada kaedah pengikat. Reka bentuk dalaman moden mempunyai pilihan: dari pilihan dengan pita tirai khas untuk langsir pada grommet dengan tangan mereka sendiri.

Kandungannya:

Mengenai grommets dan bukan sahaja ...

Keperluan utama untuk mengunci langsir ialah:

 • pergerakan kain percuma di sepanjang baguette;
 • praktikal;
 • kemungkinan mencuci tanpa pembongkaran tambahan;
 • gabungan harmoni dengan gaya keseluruhan bilik.

Tirai pada grommet di pedalaman rumah

Tirai pada grommet di pedalaman rumah

Grommets mahkota memenuhi semua peralatan khas di atas yang direka untuk dipasang pada lubang dalam kain dan membataskan merentasnya.

Industri ini menawarkan pilihan pelbagai bahan, dicat dengan pelbagai warna, yang mempunyai pelbagai bentuk dan saiz.

Ciri-ciri utama ditunjukkan dalam jadual:

Pandangan mata Faedah Kelemahan
Logam Tidak mengehadkan langsir dalam berat dan ketebalan kain. Mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang. Cahaya yang relatif. Ia mungkin untuk mengukir. Menggabungkan dengan baik dengan pelbagai warna kain. Tidak sesuai untuk setiap gaya reka bentuk bilik. Tidak setiap logam boleh menahan basuh di mesin basuh. Ia mungkin berkeringat dan tercalar.
Plastik Mudah Mudah. Ia juga terhapus dalam mesin. Ia mempunyai pelbagai warna. Memihak mencerminkan cahaya matahari. Murah. Tidak ada yang bergaya. Ragu untuk pecah semasa penggunaan berpanjangan. tidak praktikal. Di bawah pendedahan yang berpanjangan kepada cahaya matahari boleh mengubah bentuknya.
Kayu Mesra alam. Asal semulajadi Ia harmoni dengan baguettes kayu. Ia sesuai dengan tirai berat mewah dan tulle mengalir. Tidak memelihara basuh di mesin basuh. Boleh menjadi kering, menyebabkan retak dan kehilangan warna. Darling Ia mempunyai jangka hayat yang terhad.

Untuk memilih kaedah langsir langsir ini untuk menjadikan bilik lebih selesa. Dengan bantuan lampiran sedemikian, anda boleh membetulkan beberapa kecacatan, sebagai contoh, "menariknya keluar" tinggi. Ini berlaku akibat dari lokasi grommets pada tirai pada jarak dari pinggir atas.

Terdapat variasi bahan yang berlainan.

Terdapat variasi bahan yang berlainan.

Keadaan ini sama dengan tepi menegak.. Setelah memastikan lenturan halus tepi ke dalam (untuk ini perlu membuat lebih banyak lubang), kita secara visual memperluas tingkap atau pintu yang dilengkapi dengan kain.

kembali ke menu ↑

Kencangkan sendiri

Kerja-kerja pada langsir yang sesuai dengan kelopak mata boleh dibahagikan kepada beberapa peringkat, yang disebut arahan langkah demi langkah:

 • penyediaan dan pengukuran yang teliti tirai itu sendiri (atau sepasang langsir);
 • penjajaran tepi atas (dalam hal penyemperitannya semasa operasi sebelumnya). Untuk melakukan ini, kain mestilah disebarkan pada permukaan yang rata selari dengan dinding bilik;
 • melicinkan kelebihan ini (jika kain tidak mentolerir besi terlalu panas, ini boleh dilakukan melalui kain katun putih);
 • melekat grommet khas (ia akan mewujudkan sokongan yang diperlukan untuk lipatan lanjut);
 • lengkung kelebihan tepi dan indent sampingan;
 • silang lenturan kain dengan pita;
 • menyeterika seluruh permukaan pita;
 • penentuan lokasi grommets. Lebar total tirai dikurangkan jarak sampingan ke elemen pertama dan terakhir dibahagikan dengan bilangan grommets sepadan tolak satu;
 • melukis pada kain titik lampiran mereka;
 • memotong lubang dengan pusat di tempat yang ditetapkan, dengan diameter 1 cm lebih kecil daripada diameter cincin;
 • pengikat kelopak mata. Untuk melakukan ini, luruskannya ke dalam dua bahagian. Masukkan asas ke dalam lubang yang disediakan, tutup dan pasangkan bahagian kedua;
 • meletakkan langsir pada sokongan dan pengedaran lipatan sendiri. Diameter baguette adalah tegas ketika memilih kelopak mata, karena tirai akan kelihatan harmonis jika elemen pengikatnya tidak bertentangan dengan cornice.

Langsir untuk bilik tidur - mudah dan tidak mengganggu

Langsir untuk bilik tidur - mudah dan tidak mengganggu

Apabila melakukan operasi dengan besi (melicinkan, melekat), kita tidak lupa untuk mengambil kira sifat kain terpilih supaya ia tidak membakar dan tidak menyebabkan ubah bentuk benang struktur.
kembali ke menu ↑

Kebaikan dan keburukan pemilihan

The minus yang disebut dalam langsir pada grommets berkaitan dengan kesukaran dalam peringkat persediaan. Oleh itu, adalah perlu:

 • ambil pengukuran dengan teliti;
 • betul mengira jarak dari tepi ke lubang pertama, termasuk. dari atas, dari sisi;
 • pastikan selang waktu;
 • mengenakan bahagian, memotong sekitar perimeter mereka, memotong lubang dalam;
 • selamatkan grommet menggunakan grommet.

Langsir ini mudah digunakan.

Langsir ini mudah digunakan.

Tetapi apabila kerja selesai, kebaikan hiasan tetingkap individu itu akan dihargai.

Di samping itu, ia menguntungkan, kerana set kilang tirai dengan kelopak mata dalam perdagangan atau adat yang dibuat di studio, akan menjadi lebih mahal.

Membuat tetingkap sendiri, kami dapat merealisasikan penerbangan imaginasi kami sebanyak mungkin, mengambil bahagian komponen untuk rasa, tambahkan mereka mengikut reka bentuk keseluruhan bilik.

kembali ke menu ↑

Tirai Eyelet di dalam Interior

Tirai seperti itu boleh digunakan di banyak bilik. Dan yang paling menarik ialah mereka kelihatan cantik di mana-mana, tetapi dengan cara yang berbeza. Pertimbangkan secara terperinci semua nuansa penggunaannya.

kembali ke menu ↑

Di dapur

Saiz moden dapur begitu berbeza sehingga mustahil untuk memberikan cadangan yang tidak jelas mengenai pilihan gaya yang paling sesuai. Tingkap-tingkap besar di dalamnya melibatkan penggunaan tirai dan tirai multilayer. Adalah lebih baik menggunakan kelopak mata untuk membetulkannya.

Pilihan yang bergaya dengan nada kelabu dan putih

Pilihan yang bergaya dengan nada kelabu dan putih

Mereka membenarkan:

 • buka tetingkap;
 • bebas mengawal aliran cahaya matahari (dengan ciptaan mudah lipatan);
 • dengan cepat dan hanya buang langsir untuk menggantikan atau membasuhnya.

Untuk dapur sesuai saiz kecil tirai sama ada dilancarkan langsir. Tujuan mereka adalah untuk melindungi dapur dari cahaya matahari yang cerah.

Sekiranya masalah dengan tirai diselesaikan, bahagian dalam bilik boleh dihiasi dengan sutera ringan, tirai cambric atau langsir organza. Mereka boleh digantung dengan kelopak mata, tetapi penjagaan harus diambil untuk tidak memberikan graviti visual yang berlebihan ini dan ketidakharmonian.

Digabungkan dengan tirai roman

Digabungkan dengan tirai roman

Mereka yang ingin memberikan keaslian dan kekhususan dapur, boleh menggunakan grommets kerinting dalam bentuk buah, elemen hidangan, sayuran, bentuk atribut dapur. Inovasi ini akan menekankan kecintaan anda terhadap rumah anda sendiri dan keinginan untuk membuat keselesaan seperti rumah di dapur, melengkapkan tingkap yang tidak kelihatan dengan sentuhan keaslian.

Apa yang perlu diberi perhatian?

Dapur adalah sebuah bilik di sebuah apartmen di mana langsir paling kerap tidak digunakan untuk ketinggian dinding sepenuhnya, dan bentuk dan reka bentuk asalnya dipilih. Penggunaan kelopak mata tidak terhad pada saat-saat semacam itu, bagaimanapun, berapa banyak komposisi yang mereka muat ke dalam set bergantung pada rasa dan pilihan kami.

Kawasan makan gaya klasik

Kawasan makan gaya klasik

Topikal hari ini untuk dapur adalah tirai kapas. Ini adalah pilihan apabila kanvas pepejal hilang. "Thread" boleh dibuat dari kain atau ditaip secara peribadi dari perhiasan kayu atau plastik, manik, butang. Grommets untuk mengetatkan langsir seperti tidak mungkin diterima. Mereka tidak melibatkan lipatan dan perhimpunan, tetapi harus diluruskan, walaupun kelihatan.

Tetapi hari ini reka bentuk sebenar dapur dalam gaya muzik negara akan memerlukan grommets diperbuat daripada kayu. Mereka akan mencerminkan tradisi kebiasaannya dengan sewajarnya, memberikan kelembutan dan motif rakyat kepada tirai.

Pilihan lain yang bergaya adalah gaya. minimalisme. Tiada manifestasi ciri-ciri romantis atau unsur-unsur berbeza yang terang. Di sini datang grommets diperbuat daripada logam. Satu jenis keharmonian sejuk, ketat.
Kini hari ini adalah tirai kapas

Kini hari ini adalah tirai kapas

kembali ke menu ↑

Ke bilik tidur

Hiasan tetingkap atau balkoni dalam bilik tidur memerlukan kehadiran kelembutan dan kedamaian. Untuk langsir sesuai:

 • tudung;
 • muslin;
 • organza;
 • sutera

Walau bagaimanapun, selalunya, pada tingkap yang menghadap ke sisi yang cerah, tirai taffeta berat atau velor boleh didapati. Ini adalah citarasa dan ciri-ciri saiz bilik tidur, serta gaya yang dipilih untuknya.

Grommets adalah pilihan yang boleh diterima dengan sempurna untuk cahaya, tirai yang romantik, dan tirai pepejal jatuh dengan berat.

Untuk fabrik kain ringan yang sesuai diperbuat daripada plastik, mempunyai saiz yang kecil. Menurut peraturan yang diterima umum, diameter grommet tidak boleh melebihi diameter beguet lebih daripada satu setengah kali. Ini tidak akan membenarkan langsir terkeluar atau terasa hodoh ke sisi.

Cantik langsir eyelet yang cantik: Satu penghormatan kepada fesyen atau terperinci reka bentuk yang berguna? 175+ (Foto) produk baru untuk ruang tamu, bilik tidur, dapur

Bilik tidur memerlukan kehadiran kelembutan dan kedamaian

 

Kain berat di bilik tidur dapat diperbaiki, misalnya, dengan membuat kelopak mata berupa hati atau lubang bujur dengan pinggiran perak. Perhiasan hiasan berupa manik-manik, batu permata yang cantik, hiasan lembut atau pinggir (untuk gaya romantik) akan jatuh ke tempatnya.

Selalunya, menjimatkan ruang dan wang, tirai cahaya dan berat di bilik tidur terletak di grommets pada masa yang sama, pada beguette yang sama, diletakkan dalam lipatan selari. Pilihan ini menyusahkan kerana ia menyediakan penutupan serentak atau pembukaan tetingkap.
Elemen terang untuk bilik tidur anda

Elemen terang untuk bilik tidur anda

kembali ke menu ↑

Untuk ruang tamu

Satu set langsir di dewan pada grommet - pilihan yang dibenarkan. Keadaan pertama dan utama untuk pilihannya adalah gaya keseluruhan yang sesuai di dalam bilik.

Dewan di mana keluarga yang paling sering dikumpulkan harus mempunyai pilihan paling universal dan jenis lampiran mereka sepadan dengannya.

Langsir di sini adalah peranan hiasan, kerana bilik itu harus sentiasa dinyalakan dan bebas. Mereka sering diatur dalam bentuk lipatan di sepanjang muka sisi perimeter tingkap, jika tidak termasuk dalam ensemble umum lambrequin.
Satu set langsir di dewan pada grommet - pilihan yang dibenarkan

Satu set langsir di dewan pada grommet - pilihan yang dibenarkan

Dengan bantuan ubat di dewan, anda boleh:

 • menggariskan mewah atau kekayaan hiasan (menggunakan gangsa, emas atau bahagian tembaga);
 • melengkapi gaya minimalis sama ada berteknologi tinggi langsir berwarna keluli pada buaian krom dengan grommet perak;
 • mencipta aksen terang dengan langsir dan lubang untuk melampirkan teduhan yang kontras (harmoni atau membawa ketidakharmonian dengan warna utama kain);
 • menggunakan grommets bentuk geometri (segitiga, rombus, dataran), harmoni melengkapkan kertas dinding yang dibuat ke arah ini.

Lubang-lubang di langsir dapat dihiasi dengan tambahan reben, benang, berbagai macam hiasan, lancar jatuh dari siling di sepanjang tirai.

Produk dalam pastel, bukan nada yang menarik

Produk dalam pastel, bukan nada yang menarik

Pemilihan saiz grommets untuk dewan bergantung kepada peranan yang diberikan kepada mereka. Jadi, jika langsir cerah, menarik dan agak ekspresif, mereka tidak sepatutnya memberi perhatian. Butiran pengancing boleh diambil kecil, mudah digunakan.

Dalam kes apabila menggunakan beguet dan pengikat mewujudkan penekanan khusus, grommets dipilih besar dan bertekstur. Kebanyakannya untuk kes-kes yang sesuai dengan bahagian-bahagian kayu. Sebagai tambahan kepada sifat visual mereka, mereka membawa pertahanan biologi untuk kecergasan dan ekologi yang paling bermanfaat.
Lubang boleh dihiasi tambahan dengan reben

Lubang boleh dihiasi tambahan dengan reben

kembali ke menu ↑

Varieti

Ternyata ada banyak dari mereka. Setiap orang mempunyai butiran terperinci yang diketahui sebelum menggunakannya.

kembali ke menu ↑

Tirai dengan tulle

Sebuah dewan dengan gaya cinta yang ringan, dilengkapi dengan perabot ringan, diatur dengan pemeliharaan ruang bebas, akan dihiasi dengan tulle pada grommet. Ia boleh menjadi gelap atau terang, mempunyai cetakan monokrom gambar atau penuh dengan warna sendiri. Satu perkara yang pasti: pengancingnya akan berpacu dengan gaya tirai seperti itu. Sokongan yang diletakkan di bahagian atas pita kring akan membantu mengekalkan ketepatan bentuk dan jumlah asal. Dan lubang-lubang yang dibuat pada jarak 15-20 cm, tidak akan membenarkan kain meregangkan dan mengendur.

Hasilnya adalah pembingkaian cahaya yang bersih dari tingkap, yang membolehkan pada bila-bila masa untuk mengalirkan aliran udara segar.

Bahagian plastik adalah pilihan yang paling disyorkan untuk pereka. tulle. Walau bagaimanapun, keputusan muktamad masih dibuat selepas penilaian visual kemungkinan gabungan. Bahagian-bahagian yang diperbuat daripada logam bersalut emas halus dengan embossing tulle, dibuat, sebagai contoh, serat asetat, agak boleh diterima.
kembali ke menu ↑

Tirai kanak-kanak

Kanak-kanak bilik - kepekatan tenaga dan gerakan berterusan. Tirai hendaklah diikat dengan selamat ke bukit dan praktikal. Mereka sering perlu dibasuh, bergerak di sepanjang bukit, membuka tingkap untuk ditayangkan.

Eyelets - versi asal lampiran mereka.

Kekuatan dan kebolehpercayaan pembukaan tetingkap membina menyumbang kepada:

 • lubang-lubang yang dibuat pada jarak dari tepi dan diperkuat dengan bahagian berbentuk anular atau lainnya;
 • ketersediaan asas padat di tempat lokasi mereka.

Cantik langsir eyelet yang cantik: Satu penghormatan kepada fesyen atau terperinci reka bentuk yang berguna? 175+ (Foto) produk baru untuk ruang tamu, bilik tidur, dapur

Dengan pendekatan ini, anda tidak boleh bimbang bahawa kanak-kanak itu, yang menyambung pinggir langsir, boleh mengeluarkannya sepenuhnya dari beguette.

Tidak mustahil untuk tidak mengatakan tentang momen positif tirai tersebut, dengan itu tetap di tapak semaian, sebagai penciptaan dengan bantuan mereka dari suasana plot khas.

Oleh itu, bilik di mana budak itu menjadi tuan rumah, ia adalah bergaya untuk memberi penampilan kabin atau dek kapal. Kaedah lampiran ini adalah bingkai semula jadi untuk aksesori laut: tali, layar, sauh dan lain-lain. Menurut pereka, peralatan kapal dan berfungsi sebagai model untuk menggantung langsir pada cincin kuat.

Seorang gadis yang suka suasana yang lembut dan baik untuk biliknya akan gembira melihat unsur reka bentuk khas di tingkap. Hiasan lubang dalam bentuk bunga atau hati akan membuat tingkap membuka bahagian yang sangat diperlukan gaya bilik keseluruhan.
Bilik merah jambu untuk seorang puteri kecil

Bilik merah jambu untuk seorang puteri kecil

Di samping itu, bukaan sedemikian dalam tirai akan membantu anda selesa menggantung burung kegemaran anda, capung, kupu-kupu yang digantung. Dalam bentuk semulajadi mereka, mereka akan melonjak tinggi, meningkatkan mood semua orang yang hadir.

kembali ke menu ↑

Mengenai langsir pendek

Pendekatan klasik untuk reka bentuk langsir dengan kelopak mata menunjukkan kanvas yang ketat walaupun panjang, dengan lipatan perlahan-lahan diletakkan dan bentuk yang sangat kerap.

Walau bagaimanapun, reka bentuk ruang tamu tidak terhad kepada penerbangan mewah.

Pendekatan klasik dengan langsir pendek

Pendekatan klasik dengan langsir pendek

Hari ini, model berikut boleh digantung pada kelopak mata:

 • Pendek dengan tepi bawah licin.
 • Panjang purata sisi dan pendek di tengah.
 • Lama di tengah dan pendek di sisi.
 • Dihiasi dengan pinggir, bilah, lipatan.
 • Termasuk dalam lambrequin biasa atau terletak di baguette yang berasingan.

Produk pendek sesuai untuk dapur

Produk pendek sesuai untuk dapur

Kehadiran lipatan lembut dalam gaya yang diperlukan. Dan ini seterusnya membawa kepada keperluan untuk memiliki lebar web tambahan. Tirai pendek yang mempunyai lebar tingkap tidak harus digantung pada grommets.

Titik penting kedua ialah keupayaan grommets untuk bergerak dengan mudah di sepanjang bukit. Sekiranya pemasangan tirai pendek dirancangkan ke bawah, kemungkinan besar mereka tidak akan berada di kedudukan ini, tetapi akan membubarkan pada sisi kanvas keseluruhan.

Tirai pendek sering diletakkan di dapur, bilik mandi bilik, balkoni, beranda. Tuan rumah yang licik itu tidak membenarkan pengurangan ruang bebas di dalam bilik, memudahkan pembukaan tingkap atau transom balkoni, mencegah tisu daripada terbakar pada tahap peralatan pemanasan (radiator).

cetakan bunga yang cantik

cetakan bunga yang cantik

Kelebihan mereka:

 • lebih mudah untuk dibuang untuk dicuci;
 • menggantikan bergantung pada musim;
 • langkah asas, mengeluarkan dari peranti pemanas (relau);
 • boleh diangkat jika anda perlu menggunakan ambang.

Dengan gantung langsir pendek anda perlu berhati-hati dalam memilih k cornilik siling. Memberi perhatian kepada model besar, dilengkapi dengan tripod yang diukir, kita berisiko membuat ketidakseimbangan antara jumlah tirai dan beguette.. Terdapat hanya satu pilihan: mengurangkan panjang tirai dan mengurangkan jumlah baguette yang dilakukan secara serentak.

Tirai seperti itu ditempatkan di dapur, bilik mandi.

Tirai seperti itu ditempatkan di dapur, bilik mandi.

kembali ke menu ↑

Mengenai langsir berganda

Kebanyakan keputusan mengenai reka bentuk bukaan tingkap dengan langsir mengandungi dua versi komponen: tulle ringan dan tebal tirai berat praktikal. Setiap komponen mempunyai tujuan dan kegunaan sendiri. Jarang yang terhad hanya dengan langsir tanpa berat ringan.. Ini berlaku apabila bilik yang sangat kecil atau insolasi (penetrasi cahaya matahari) sangat tidak mencukupi.

Model ganda diberikan keutamaan di ruang tamu, bilik rekreasi, tingkap bangunan tinggi yang menghadap halaman. Dalam kes ini, tirai memainkan peranan faktor penebat.
Dua versi komponen tirai

Dua versi komponen tirai

Langsir double, tetap ke tingkap dengan kelopak mata, boleh menjadi beberapa pilihan:

 • Pada satu kornice kain padat konsisten (lebih kerap - di sisi) dan tulle nipis (terutamanya - di tengah) terletak. Kaedah ini adalah asal dan dalam permintaan, tetapi boleh diterima untuk tingkap lebar yang besar. Pada waktu siang, sidebands, dengan bantuan lipatan, perlahan-lahan berkumpul di tepi tepi tingkap dan dengan baik jatuh ke lantai. Bahagian tengah (tulle), sebaliknya, terbuka maksimal, yang menyumbang kepada pencahayaan yang baik dari bilik dan tidak menjadikan keseluruhan aura lebih berat. Pada waktu petang, bahagian dalaman panel sisi berpindah ke pusat, secara maksimal melipat tulle dalaman. Tingkap hampir ditutup sepenuhnya, memperoleh kemunculan dinding pepejal yang direka dengan elegan. Susunan grommets sepasang pasangan membuat fabrik kain rapi dalam penampilan dan kekurangan kendur, walaupun pergerakan kain yang kerap di sepanjang bukit.
 • Apabila membuat langsir dengan grommets, kedua-dua kain (bertujuan untuk lapisan pertama dan kedua) ditambah bersama selari. Pada masa yang sama, mereka disambungkan oleh bahagian depan (kedua) dan purl (pertama). Untuk memberi ketepatan kepada sambungan, anda boleh menggunakan jarum jahit, pin, atau menghirup pinggir atas dengan jahitan biasa. Lubang kelopak dibuat pada masa yang sama. Ketelitian itu dalam penyediaan akan membolehkan untuk mengelakkan jarak yang tidak rata di antara grommets dan penyelewengan yang sama dalam dekorasi tetingkap siap.

Reka bentuk serentak dua jalur dengan grommem biasa digunakan lebih kerap apabila lapisan atas perlu diambil pada sisi dalam coattails lembut. Pada masa yang sama, tengah tetingkap dibuka dengan perlahan dan dengan cara yang asli di bawah tudung sedikit tulle tulle dalaman.

Tingkap langsir, dipasang pada tingkap dengan kelopak mata

Tingkap langsir, dipasang pada tingkap dengan kelopak mata

Setiap komponen tirai berganda diletakkan di kubah silingnya menggunakan kelopak individu.

Pilihan ini paling mudah difahami untuk menutup atau pembukaan langsir yang kerap.

Di sini kita dapat memahami nuansa yang tidak menyenangkan. Grommets yang terletak di jarak yang berbeza akan membuat lipatan pada langsir pelbagai lebar. Hasilnya - kekacauan lengkap dalam reka bentuk pembukaan tingkap dijamin. Oleh itu, lokasi mereka harus jelas sebanding dengan ketinggian dan lebar.

Awas kedua adalah yang berikut: menggunakan grommets terlalu luas di kanvas berdekatan, anda boleh mendapatkan kesan kerumitan mereka bersama oleh kedua. Hasilnya: sekumpulan selekoh dan cincin tidak jelas di bahagian atas, yang jelas mengganggu satu sama lain.

Tirai ganda dicirikan oleh kemudahan dan praktikal.

Tirai ganda dicirikan oleh kemudahan dan praktikal.

Penyelesaian kepada soalan ini adalah penggunaan kaedah khas untuk memasang langsir dua kali. Pilihan ini menyediakan lokasi pada grommets luar (diarahkan di dalam bilik) dan dalaman (diarahkan ke tingkap) lapisan. Lapisan kedua dilekatkan pada garis memancing, cangkuk, cincin kecil, pakaian dan cara lain.

Tirai ganda dicirikan oleh kemudahan dan praktikal. Tetapi untuk reka bentuk tetingkap yang berkualiti tinggi, anda perlu memikirkan terlebih dahulu semua butiran yang paling kecil.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih warna grommets?

Dunia peraturan reka bentuk mempunyai cadangan yang jelas mengenai keserasian yang bermanfaat warna, harmoni bersama mereka atau ketidakharmonian, terapi warna dan juga kesan warna pada kesihatan manusia. Untuk mewujudkan mikroklimat yang sihat di dalam bilik adalah berkaitan secara langsung.

Tirai warna musim panas hijau

Tirai warna musim panas hijau

Dari sudut pandangan keharmonian warna, contohnya, kelopak mata sesuai untuk kain coklat. beigebiru atau kelabu warna (mengikut jadual keserasian warna). Dalam amalan, anda boleh menggunakan grommets dengan emas atau perak kelabu.

Terhadap latar belakang langsir coklat tidak akan kelihatan cincin yang mengagumkan dengan pengilat yang dibuat secara tiruan atau vintaj bergaya hari ini.

Universal grommets warna abu-abu. Mereka akan harmoni dengan hampir semua tirai warna. Benar, sesetengah mungkin kelihatan pedesaan.

Perlindungan sempurna dari matahari.

Perlindungan sempurna dari matahari.

Perlu diingat bahawa kelopak mata secara visual meningkatkan saiz lubang, menjadikannya lebih besar. Oleh itu, versi gelap tirai jarang melengkapkan butiran tersebut. Mereka kelihatan secara organik dengan cahaya, langsir cahaya, terutama mereka yang mempunyai cetakan warna berwarna-warni kecil.

Penutup lubang untuk atap dalam warna-warna yang berbeza terangkuning, merah, hijau dan lain-lain.) boleh diterima dalam kes warna langsir, terletak dalam julat warna yang sama. Sebagai contoh, kelopak mata berwarna merah jambu pada fabrik berasaskan burgundy.

Warna oren boleh bersorak

Warna oren boleh bersorak

Versi kedua kombinasi tersebut adalah dalam gaya avant-garde atau boho, di mana semuanya cerah, cerah, menarik perhatian. Walau bagaimanapun, tetingkap tidak seharusnya mengandungi terlalu banyak warna.

Pandangan yang bertentangan pada pemilihan grommets adalah bahawa kaedah lampiran tidak dapat dilihat sepenuhnya.. Dalam kes ini, satu ilusi dicipta bahawa bukit menembusi tirai itu sendiri, dan bukannya lubang yang dilengkapi khusus. Keadaan semulajadi dan kesederhanaan "di tangan" untuk reka bentuk gaya seperti teknologi tinggi, minimalism, bauhaus dan lain-lain.

kembali ke menu ↑

Penjagaan

Ada yang percaya bahawa penjagaan langsir pada grommet adalah sukar dan tidak teragak-agak. Momen disenaraikan apabila, selepas mencuci, karat berkarat muncul (dari bahagian logam) atau tepi lubang "jatuh" disebabkan kelemahan pengikat.

Ruang tamu dalam warna pastel dengan unsur terang

Ruang tamu dalam warna pastel dengan unsur terang

Sudah pasti jawapan kepada aduan tersebut akan sama: pada produk tekstil berkualiti tinggi, dengan grommet dipasang dengan betul, tidak akan ada kesulitan dengan penjagaan.

Beberapa jenis grommet logam mempunyai pengikat yang boleh ditanggalkan. Dalam kes ini, mereka boleh disassembled dan dibasuh di dalam kereta. Jika tidak ada kemungkinan sedemikian, mod basuh halus dan beg sintetik khas akan diselamatkan. Cucian tangan juga sesuai selepas perendaman.
Gaya Provence

Gaya Provence

Jika, bagaimanapun, semasa operasi mana-mana bahagian masih tidak dapat dipertukarkan, ia boleh diganti. Lubang tidak boleh meningkatkan diameter dan pergaduhan.

Lembaga
Sekiranya anda tidak pasti tentang kualiti bahan yang berkualiti di mana bahagiannya dibuat, lebih baik untuk membuangnya sebelum mencuci. Model moden mudah dibuka dan dikeluarkan.
Langsir ini mudah dikeluarkan untuk pembersihan.

Langsir ini mudah dikeluarkan untuk pembersihan.

Sekiranya kain tirai dengan cepat "digerakkan", ia boleh dipotong sedikit sebelum membasuh lubang perimeter. Pembentukan filem serat sintetik lebur di sepanjang pinggir akan menghalang benang individu daripada menumpahkan.

kembali ke menu ↑

Di mana lagi boleh digunakan?

Bergaya hari ini adalah penerimaan ruang tamu zon (teknik ini boleh diterima untuk pejabat, isi rumah, pejabat doktor dan struktur lain).

Satu bilik besar boleh digunakan untuk pelbagai tujuan. Dalam kes ini, ia adalah rasional dan mudah apabila tempat kerja, terutamanya dalam perkhidmatan pelanggan, dipisahkan oleh sekatan bukan pegun, contohnya, diperbuat daripada langsir pada grommets. Kaedah pengancing ini membolehkan anda dengan cepat menutup atau membuka partition, tidak "mencuri" ruang dan tidak mengehadkan pergerakan udara.
Grommets adalah cara mudah dan praktikal untuk dilancarkan.

Grommets adalah cara mudah dan praktikal untuk dilancarkan.

Tirai pada grommets, seperti mana-mana perabot, boleh mempunyai kebaikan dan keburukan mereka. Jadi, sesetengah daripada mereka tidak boleh dibasuh atau mereka akan segera gagal (contohnya, diperbuat daripada kayu). Lain-lain yang terdedah kepada kakisan dan boleh meninggalkan kesan hodoh pada kain semasa mencuci. Jika anda memilih saiz dan bentuk yang salah, anda boleh mendapatkan penciptaan yang tidak sedap dipandang - sebuah kanvas tetingkap yang tergantung di pinggir atau kain yang dilipat dengan hodoh di tengah.

Untuk mewujudkan suasana yang benar-benar bersahaja di dalam bilik dengan bantuan langsir:

 • pilih gaya yang sesuai;
 • untuk menambah mereka dengan kelopak mata;
 • harmoni meletakkan produk di baguette.

Ini adalah hadiah sebenar kepada orang yang anda sayangi, ini adalah sekeping jiwa anda sendiri, yang anda berikan dengan murah hati kepada keluarga anda apabila mereka mengagumi ciptaan anda.

Tirai Eyelet

Bagaimana untuk memasang?

8.6 Skor Jumlah
Tirai Eyelet

Grommets - pelepasan penting kepada suri rumah dalam mencipta bingkai bingkai sempurna. Mereka tidak perlu secara manual menyempurnakan pengedaran kain seragam secara manual. Ia tidak masuk akal untuk mengambil kanvas di pin tirai lipatan. Grommets menghadapi ini tanpa kesukaran. Lokasi mereka di atas fabrik dan kaedah lampiran "menyebabkan" bahan untuk mengambil bentuk harmoni, sempurna, ketat. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Lebih mudah dibuang untuk dibasuh
 • Gantikan mengikut musim
 • Langkah asas, mengeluarkan dari peranti pemanasan (relau)
 • Boleh diangkat jika anda ingin menggunakan ambang
Cons
 • Jangan simpan basuh di mesin basuh
 • Hayat perkhidmatan terhad
 • Tidak begitu pelbagai
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk