Warna Lilac di pedalaman - 210+ (Foto) Pelbagai warna dan gabungan warna

Warna kekuningan sangat disukai oleh orang-orang kreatif. Bagi ramai, dia adalah sumber inspirasi. Untuk beberapa keharmonian dan keselesaan warna. Bagaimana dia boleh? Bagaimanakah ia memberi kesan? Apa yang digabungkan? Jawapan kepada semua soalan dalam artikel ini.

Kandungannya:

Gabungan ungu

Kesukaran utama orang yang mahu membuat mereka sendiri rumah itu dalam warna ungu, adalah pemilihan yang betul dari naungan yang dikehendaki. Violet adalah nada kompleks yang terdiri daripada sejuk biru dan panas merah. Dan kerana dia boleh membuat bahagian dalamnya unik, dan merosakkannya sepenuhnya.

Buat bahagian dalaman yang unik

Buat bahagian dalaman yang unik

Mari kita lihat apa warna yang paling sesuai dengan warna. Sekiranya anda mengambil pelbagai jenis pucat, mereka akan membuat bilik lebih luas, luas dan luas. Terutama nada ini boleh digunakan sebagai warna utama - contohnya, untuk menyelesaikan kertas dinding.

Warna gelap di dalam bilik akan kelihatan terlalu agresif. Oleh itu, lebih baik menggunakan ungu dalam bilik tersebut bukan sebagai nada utama, tetapi untuk butiran - yang kecil perabot, lukisan, bunga, sofa bantal.
Perkara utama adalah tidak keterlaluan dengan ketepuan warna.

Perkara utama adalah tidak keterlaluan dengan ketepuan warna.

Untuk nada lilac memerlukan warna "sahabat".

Menurut para pereka dalaman, kerumitan ungu itu sememangnya memerlukan warna tambahan.

Lembaga
Jika anda memilih warna neutral sebagai teman, maka ungu akan terbuka sepenuhnya. Dan pada latar belakang warna-warna terang, dia, sebaliknya, akan hilang.
Adalah penting untuk memadankan warna dengan betul.

Adalah penting untuk memadankan warna dengan betul.

kembali ke menu ↑

Kami pilih warna dengan betul

Lembaga
Jangan takut untuk bereksperimen dengan ungu - kadang-kadang anda mendapat pilihan bergaya. Dengan kombinasi ungu dan coklat, warna diraja diperolehi yang sesuai untuk kaya ruang tamu, bilik tidurbilik makan.

Keadaan semulajadi akan membuatnya ideal dalam kombinasi dengan warna semula jadi yang sama - sebagai contoh, pastel hijau, biru atau pasir. Warna yang meriah memberikan warna istimewa.

Menggabungkan dengan banyak warna.

Menggabungkan dengan banyak warna.

Jika anda memilih burgundy atau merah sebagai sahabat, maka ungu akan menjadi tepu, serius. Walau bagaimanapun, kombinasi tersebut tidak sesuai di mana-mana, jadi gunakannya hanya di pejabat atau di ruang tamu.

Sungguh mengagumkan betapa menarik kesannya pada warna kelabu lilac - ia menjadikan ungu lebih menyentuh, rapuh, dan penuh semangat. Walau bagaimanapun, pedalaman mungkin kelihatan "kosong", jika anda tidak menambahnya kuning atau hijau. Ia mungkin barang-barang kecil dalam bentuk bantal, pasu, lampu, gambar.
Kelihatan hebat dengan syarikat hijau

Kelihatan hebat dengan syarikat hijau

Lembaga
Sekiranya anda ingin membuat pedalaman lebih segar - gunakan warna tenang ungu dan kuning. Kemudian bilik akan mekar dengan semua warna padang musim panas, taman musim bunga. Kesegaran dan kesopanan bilik memberikan turquoise.
kembali ke menu ↑

Cahaya bayangan cahaya

Pereka, buatlah sebuah apartmen atau rumah, pilih tidak gelap, tetapi, sebaliknya, warna cahaya ungu. Warna cahaya sedemikian sempurna digabungkan dengan warna emas, gangsa dan perak, jadi anda boleh meletakkan cermin dalam bingkai yang berharga atau aksesori lain di dalam rumah.

Warna kekuningan cahaya sempurna digabungkan dengan warna neutral lain - contohnya susu atau krim. Anda boleh menggunakan cahaya hijau atau biru muda.
Cahaya bayangan cahaya di tapak semaian

Cahaya bayangan cahaya di tapak semaian

Kombinasi seperti itu memberikan rasa selesa di dalam bilik, dan di samping itu, mereka akan membantu anda untuk berehat selepas kerja keras hari ini. Adalah dipercayai bahawa naungan bayangan cahaya menyembuhkan penglihatan dan mengembangkan intuisi. Dan warna gelap, sebaliknya, boleh menyebabkan keletihan dan kerengsaan.

kembali ke menu ↑

Warna kuning muda dan ungu

Warna Lilac digabungkan dengan warna kuning muda, putih dan susu. Gunakan gabungan warna-warna ini di kawasan pedalaman, dan anda mendapat udara dan kesegaran bilik.

Pereka percaya bahawa ungu adalah warna yang memerlukan gabungan dengan warna lain. Dan ia adalah krem, tidak seperti yang lain, yang memberikan ungu untuk mendedahkan sepenuhnya.
Beige sempurna melengkapi ungu

Beige sempurna melengkapi ungu

Lembaga
Sekiranya anda ingin membaik pulih lawatan kecil, kemudian gunakan kombinasi ungu dan kuning air. Ia akan membantu untuk membesarkan visual bilik.
kembali ke menu ↑

Gabungan kain lilin di dalam bilik yang berbeza

Lilac adalah nada yang rumit dan sukar dipadankan, tetapi ia sesuai untuk mana-mana bilik, sama ada kanak-kanak atau ruang tamu. Kerana serba boleh ini, lilac dapat disamakan dengan banyak warna neutral tradisional lain - contohnya, dengan putih atau beige. Ini membolehkan ia digunakan di hampir setiap bilik.

Campurkan dengan warna putih

Campurkan dengan warna putih

Lilac digunakan dalam bilik tidur dan untuk banyak ia sudah menjadi "klasik genre".

Kerana tenaga yang menenangkan, ia baik untuk kedua-dua pasangan dan perseorangan. Tambah beige atau putih ke ungu - maka dia akan bermain dengan warna-warna baru. Selain itu, ungu boleh digunakan kedua-duanya sebagai primer dan sebagai warna tambahan.

Pilihan cahaya digunakan untuk penamat dinding, sebagai komposisi tekstil utama. Tetapi jangan lupa untuk menambah sedikit kuning telur, supaya satu kelabu tidak bertindak begitu kuat pada jiwa. Tetapi jika tindakan ungu sebagai warna tambahan, maka tidak ada beige tidak lagi diperlukan. Anda boleh membuat ungu lekapan lampu, bingkai, bantal, langsir - sebarang aksesori.
Tambah sedikit beige

Tambah sedikit beige

Lembaga
Pilihlah ungu untuk ruang tamu, dan dia akan mendapat wajah yang bergaya dan meriah. Untuk menjadikan warna kelihatan lebih menguntungkan, gunakan warna tambahan seperti coklat, emas, pasir. Sebagai bahan, adalah wajar untuk memilih suede, brocade atau baldu - kain berat. Dan tidak boleh terlalu banyak warna tambahan.

Mahu dapatkan pedalaman yang unik? Gunakan bukan sahaja ungu, tetapi juga warna gelap ungu, versi berlainan warna.

Gunakan warna yang berbeza

Gunakan warna yang berbeza

Dengan bantuan warna anda boleh mencipta semula bilik tidur yang sempurna. untuk perempuan. Anda boleh membuat pedalaman yang romantis, penuh semangat, harmoni mungkin. Untuk menyokong gaya puteri, anda boleh menambah warna seperti mutiara, putih.

Lilac - warna yang sempurna untuk gaya dapur provensi. Dan jika anda menganggap bahawa bilik ini tidak terlalu besar, maka anda perlu memilih nada yang paling ringan. Dan warna yang lebih cerah, lebih mudah ruangan akan kelihatan. Dan untuk menjadikannya lebih cerah, anda harus menambah kuning, putih hitam atau beberapa warna hijau ke pedalaman.

Dapur gaya Provence

Dapur gaya Provence

Lembaga
Pereka tuntutan bahawa ungu di dapur akan sesuai bukan hanya sebagai warna utama, tetapi juga dalam bentuk bahagian - dari perkakas dapur hingga serbet kertas atau kain. Sekiranya anda menggunakan kaedah ini, anda boleh mencapai kepelbagaian warna.
kembali ke menu ↑

Di dapur - bagaimana untuk mengalahkannya?

Terdapat pendapat yang salah bahawa orang yang berada di dalam bilik di mana lilac yang berlaku akan merasa tidak selesa. Tetapi jika anda menggunakan warna lembut, cahaya, anda dapat mengatasi keletihan, tekanan, dan bahkan melegakan ketegangan. Ia menghalang selera makan, tetapi kerana ia akan kelihatan sempurna di dapur orang-orang yang bergelut dengan berat badan yang berlebihan.

Nada Lavender untuk suasana yang selesa

Nada Lavender untuk suasana yang selesa

Tetapi untuk menjadikan interior kelihatan menarik dalam nada sedemikian, ia perlu dicairkan dengan warna lain.

Untuk membuat bahagian dalam kelihatan baik di dapur atau ruang makan, peraturan berikut tidak boleh diabaikan:

 • Ke dapur tidak kelihatan terlalu "keras", adalah lebih baik untuk mengelakkan beberapa kombinasi ungu.
 • Tambah warna putih atau kelabu untuk memadankan warna asas.
 • Sekiranya gaya "berteknologi tinggi», Adalah wajar untuk menambah logam ke kawasan pedalaman.
 • Untuk makan tengah hari zon kelihatan selesa dan nyaman, menggunakan kombinasi lilac-pistachio dan lilac-beige.
 • Untuk mencapai kesegaran, anda boleh menambah cahaya biru.
 • Adakah anda mahu lebih glamor? Tambah merah jambu dengan hitam.
 • Jika dapur besar dan menyenangkan mata dengan meter persegi, maka anda boleh menggunakan nada yang lebih terang dari ungu.

Intan terang untuk dapur yang besar

Intan terang untuk dapur yang besar

Violet boleh dengan mudah membebankan pedalaman, tetapi ringan boleh ditambah kerana perabot yang sesuai dipilih dalam bentuk bentuk geometrik yang ketat.

Jika dalam warna ungu anda mempunyai perabot, maka lantai, siling dan penutup dinding hendaklah seperti berikut:

 • putih;
 • emas;
 • coklat;
 • beige.

Digabungkan dengan perabot dan dinding

Digabungkan dengan perabot dan dinding

Sekiranya bilik di bawah dapur kecil, jangan gunakan warna gelap yang sangat gelap - mereka membuat bilik secara visual lebih kecil, dan juga memberi kesan negatif kepada keadaan psiko-emosi seseorang.

Kami akan menganalisis pilihan dengan set dapur. Sekiranya dapur dibuat dalam warna ungu, maka atas meja sepatutnya, sebaliknya, warna yang berbeza. Ada apa apron, ia mesti digabungkan dengan warna dapur atau set itu sendiri. Kami menasihati anda untuk mengambil selimut ungu di dapur dan kerja-kerja perak atau kelabu.

Tabletop adalah lebih baik untuk dilakukan dalam warna lain

Tabletop adalah lebih baik untuk dilakukan dalam warna lain

Jika tablet juga dibuat dalam warna ungu, maka anda boleh memilih apron hitam dan putih. Ia akan memberikan dapur kemuncak dan menyerlahkan modul alat dengar rendah dan atas.

kembali ke menu ↑

Shades di dalam bilik tidur

Anda tidak tahu apa warna ungu untuk dipilih untuk bilik tidur? Beri perhatian kepada pencahayaan bilik.

Jika bilik anda tidak memerlukan cahaya tambahan, anda boleh memilih warna yang lebih sejuk dan lebih cerah. Anda akan mendapat cahaya dan udara, dan yang lain - kesegaran dan kesejukan visual.
Beri perhatian kepada pencahayaan bilik

Beri perhatian kepada pencahayaan bilik

Ia adalah perkara yang lain apabila bilik itu kurang menyala.. Kemudian warna yang lebih lembut dan lebih neutral akan membantu. Di dalam bilik yang berlorek, anda akan mendapat suasana keselesaan dan kehangatan.

Pakar menasihati mengatur bilik tidur di tempat yang lebih senyap daripada bilik-bilik lain, kerana keadaan itu terutama menyumbang kepada tidur yang nyenyak dan bersantai, untuk mengalihkan perhatian dari pemikiran yang berat.
Beri perhatian kepada warna aksen

Beri perhatian kepada warna aksen

Adalah disyorkan untuk menggabungkan ungu dengan:

 • beige;
 • putih;
 • warna katil biru;
 • lemon;
 • pudina.

Bagi nada lebih hangat, mereka digunakan secara terperinci - contohnya, untuk bedspreads, linen katil, meliputi untuk perabot kerusi, dan sebagainya.

Violet secara terperinci

Violet secara terperinci

Lilac shades sangat sesuai bukan sahaja untuk orang dewasa, tetapi juga untuk bilik tidur kanak-kanak, dan mereka akan sesuai bukan sahaja untuk kanak-kanak perempuan, tetapi juga untuk lelaki. Semakin kecil kanak-kanak itu, semakin terang teduhan ungu harus.Bagi generasi kanak-kanak yang lebih tua, mereka akan menghargai gabungan warna ungu dan kelabu, mutiara atau putih. Yang lain akan menyukai campuran itu hitam.

kembali ke menu ↑

Untuk ruang tamu

Ruang tamu adalah baik kerana ia boleh menggunakan nada yang tepu dan hangat.. Ia semua bergantung pada gaya yang anda mahu dapatkan pada akhirnya. Oleh itu, sebelum membaiki, melihat pilihan yang mungkin dalam gambar dan buat pelan tindakan untuk diri anda dengan jumlah maksimum bahagian aksesori.

Buat ruang tamu impian anda - terang, cantik dan bergaya

Buat ruang tamu impian anda - terang, cantik dan bergaya

Untuk hiasan dinding, lebih baik memilih warna-warna yang tenang, pastel, tetapi warna yang lebih cerah lebih baik untuk perabot dan warna mata. Sebagai contoh, warna ungu yang terang dan terang boleh digunakan untuk pasu, bingkai gambar, permaidani, katil divan dan sebagainya.

Anda boleh menambah warna emas, yang amat dialu-alukan dalam gaya klasik.

Sudah tentu, keseluruhan ruang tamu boleh dibina pada warna ungu, tetapi kemudian anda juga memerlukan warna yang berbeza untuk aksen titik. Salah satu pilihan untuk tujuan ini adalah semua warna hijau, biru, merah, jeruk, dan lemon yang berair.

Lilac di ruang tamu dikombinasikan dengan sempurna dengan pokok itu, yang mana banyak pereka berjaya digunakan. Permukaan kayu boleh menjadi warna gelap atau warna merah.

kembali ke menu ↑

Di bilik kanak-kanak

Jika warna merah jambu dalam reka bentuk dalaman sudah letih dan anda mahukan pelbagai, anda boleh memilih untuk menghiasi warna bilik warna kanak-kanak. Terutama pilihan ini sesuai untuk bilik gadis. Dan jika pada waktu petang dia membantu untuk berehat dan tidur, maka pada siang hari, sebaliknya, dia akan merangsang kreativiti, kerana warna ini menyumbang kepada perkembangan imaginasi dan kreativiti.

Menggalakkan pemikiran kreatif

Menggalakkan pemikiran kreatif

Ia juga baik kerana ia sesuai sebagai warna utama (contohnya, penutup dinding) dan aksen yang diletakkan dengan betul (contohnya, karpet, langsir, meja tepi katil dan sebagainya).

Warna lilac akan sesuai dengan kedua-dua hiasan moden dan klasik, jadi ia boleh digunakan di dalam bilik bayi dan pada anak remaja.
Sesuai untuk kanak-kanak dari sebarang umur

Sesuai untuk kanak-kanak dari sebarang umur

Jika ibu bapa memilih warna ini untuk menghiasi bilik, maka dia perlu mengetahui ciri-cirinya.

Adalah diketahui bahawa kelebihan warna ini boleh menyebabkan terlalu banyak anak dan bahkan membuatnya tertekan. Di samping itu, ungu adalah warna yang sesuai untuk pembangunan kreatif, tetapi sayangnya, ia tidak sesuai untuk sains kreatif.

Tetapi tidak semuanya sangat buruk dengan warna ini, dan mana-mana kelemahannya boleh dinentralisasi dengan bantuan warna-warna yang menyertainya, pilihan warna dan jumlah kain lilin di pedalaman. Untuk ini, anda perlu mengetahui beberapa peraturan.

Warna sempurna untuk pembangunan kreatif.

Warna sempurna untuk pembangunan kreatif.

Pencairan lilac di tapak semaian

Sekiranya ungu digunakan sebagai warna latar belakang, maka ia memerlukan pencairan sekurang-kurangnya dalam nisbah 2: 1. Jika warna digunakan untuk menghiasi dinding, siling dan lantai, maka aksesori warna lain akan diperlukan.

Lembaga
Di tapak semaian, ungu lembut dicairkan dengan warna seperti berkrim atau putih. Walau bagaimanapun, warna neutral lain boleh digunakan - sebagai contoh, warna kuning muda atau kelabu dalam warna cahaya.
Cairkan dengan warna lain

Cairkan dengan warna lain

Dinding boleh dicat dengan warna ungu muda, dan perabotnya boleh dibeli dengan warna putih.

Gabungan gabungan madu dengan bunga lain di tapak semaian

Sekiranya anda tidak mahu mengekalkan warna susu, dan memutuskan untuk menambah warna-warna terang ke tapak semaian - memberi perhatian kepada warna-warna terang. Seperti kuning dan hijau. Warna-warna ini begitu optimis dan ceria yang meneutralkan kesedihan ungu.

Dalam reka bentuk bilik kanak-kanak, warna ini boleh wujud bersama dengan perabot kanak-kanak, katil, katil, langsir dan aksesori lain.

Kuning meneutralkan kesedihan lilac

Kuning meneutralkan kesedihan lilac

DBilik-bilik Etsky dalam warna ungu dengan usia

Sekiranya kita bercakap tentang bayi bayi, maka ia wajar disusun dalam warna pastel. Sangat penting bahawa lilac sempurna melegakan dan menyesuaikan diri dengan tidur yang sihat, sehingga sesuai untuk bilik bayi yang baru lahir.

Warna utama di dalam bilik untuk bayi perlu disenyapkan dan ringan. Ia boleh menjadi cahaya ungu atau cahaya ungu.
Kelihatan menarik di dalam bilik bayi yang baru lahir

Kelihatan menarik di dalam bilik bayi yang baru lahir

Tetapi sebagai pelengkap anda sudah boleh menggunakan:

 • langit biru;
 • merah jambu pastel;
 • hijau pucat;
 • susu;
 • putih;
 • nada kelabu.

Adalah lebih baik untuk menolak warna-warna cerah pada bayi yang baru lahir, kerana mereka dapat mengalihkan perhatian seorang kanak-kanak dari tidur dan mengalihkan perhatiannya.

Adalah lebih baik untuk menolak cat kuat

Adalah lebih baik untuk menolak cat kuat

Sedikit lebih tua, apabila bayi mula menjelajah dunia, anda boleh menambah warna yang cerah dan berwarna ke bilik bayi. Sebagai contoh, turquoise akan digabungkan dengan warna yang lembut, berwarna biru, hijau dan kuning. Semua warna ini, bersama-sama dengan ungu akan membangkitkan minat kanak-kanak dalam kreativiti.

Di bilik tidur kanak-kanak, warna-warna cerah tetapi tidak terang boleh digunakan. Terlalu warna yang menarik jika ia boleh digunakan, maka hanya dalam kuantiti yang kecil. Dan hanya dengan latar belakang yang neutral.

Warna terang bercampur dengan baik.

Warna terang bercampur dengan baik.

Di kalangan remaja kanak-kanak terdapat beberapa pilihan. Bilik tidur boleh menjadi feminin, hampir dewasa, dan, sebaliknya, berani dan tidak standard - sama dengan pemiliknya.

Dalam kedua-dua kes, ungu adalah sempurna sebagai asas. Untuk membuat kombinasi yang dikehendaki, anda boleh menggunakan warna tambahan.

Jika bilik tidur seorang gadis remaja adalah romantis dan feminin, maka patut:

 • beige;
 • susu;
 • putih;
 • warna kelabu.

Bilik tidur yang cantik dan halus untuk seorang gadis

Bilik tidur yang cantik dan halus untuk seorang gadis

Jika anda mahu lebih berani, anda boleh menambah hitam dan putih, perak dan emas, tetapi hanya sebagai aksen.

Ingat aksen

Jika bilik sudah kecil dan dengan tingkap di utara, maka lebih baik memilih warna cahaya ungu untuk dinding, lantai dan sungai - jadi ruangan itu tidak akan kelihatan terlalu suram dan visual memperoleh beberapa meter persegi tambahan. Sebaliknya, jika bilik itu besar dan ringan, maka anda boleh memberi tumpuan kepada warna yang lebih gelap, tetapi ingat bahawa ungu yang terlalu gelap menjejaskan jiwa kanak-kanak itu.

Pilih warna ungu yang bergantung kepada pencahayaan bilik

Pilih warna ungu yang bergantung kepada pencahayaan bilik

Perhatikan sebelah mana tingkap rumah diarahkan. Sekiranya nurseri menghadap ke utara, lebih baik memilih warna ungu lebih dekat dengan warna merah jambu. Jika, sebaliknya, ke arah selatan, maka warna ungu sesuai untuk nada sejuk lebih dekat dengan warna biru.

Pilih aksen yang berbeza - dari warna-warna terang ke warna-warna ungu yang lebih dalam dan lebih gelap. Pembibitan boleh ditekankan dengan keterangan yang terang seperti lukisan di dinding, tempat tidur di tempat tidur, upholsteri di kerusi, dan sebagainya.

Memilih perabot lilin

Memilih perabot lilin

Lilac dalam tekstil pembibitan

Untuk menambah nada ungu ke bilik kanak-kanak, tidak perlu memainkan wallpaper ungu pada dinding. Ia akan menjadi lebih menarik untuk menggunakannya dalam tekstil atau hiasan.

Terutama cantik ungu diturunkan pada busur dan selimut katilupholsteri katil dan kerusi, di atas katil permaidani dan langsir. Dan apabila kanak-kanak itu bosan dengan persekitaran sedemikian, anda boleh mengubahnya kepada sesuatu yang baru.

Warna terungkap dengan pelbagai aksesori.

Warna terungkap dengan pelbagai aksesori.

kembali ke menu ↑

Di bilik mandi

Di bilik mandi, ungu adalah yang terbaik digabungkan dengan warna-warna seperti hitam, kelabu logam atau putih. Dan juga hijau atau biru. Sekiranya anda peminat segala sesuatu yang luar biasa, anda juga boleh mendapatkan paip dalam warna ungu. Tetapi supaya bilik itu tidak menjadi terlalu khayal, adalah dianjurkan untuk memilih warna-warna penamat dan kombinasi ungu.

Lilac dan semua warna - warna cerah. Oleh itu, fikirkan pencahayaan yang betul, sebaliknya bilik mandi bilik akan berubah menjadi gelap dan gelap.
Kami memilih warna yang akan digabungkan

Kami memilih warna yang akan digabungkan

Palet warna untuk kombinasi ini adalah seperti berikut:

 • semua varian warna klasik neutral - putih, kuning air, susu dan sebagainya;
 • ia juga berjalan lancar dengan warna kuning, lobak merah, pic;
 • nada ungu sempurna digabungkan dengan warna pudina dan biru;
 • kedua-dua coklat dan nada coklat akan lakukan, tetapi hanya hangat;
 • ungu yang sama boleh digabungkan dengan warna biru, tetapi hanya hangat;
 • berkaitan dan gabungan dengan warna fuchsia atau anggur.

Bilik mandi dengan aksen berwarna

Bilik mandi dengan aksen berwarna

Sekiranya terdapat pencahayaan yang lebih mendalam, beberapa sumber cahaya, lampu, anda boleh memasuki warna yang lebih tepu dari ungu dan memilih kombinasi yang lebih berani:

 • ungu gelap berjalan lancar dengan pistachio dan warna gelap hijau;
 • Gabungan denim dan biru muda juga akan berjaya;
 • Anda tidak perlu memilih terlalu terang, cerah, kaya warna kuning, tetapi pastel kuning atau lemon akan berfungsi dengan baik;
 • dalam keutamaan putih, mutiara dan metalik.

Jangan ragu untuk memilih kombinasi terang

Jangan ragu untuk memilih kombinasi terang

Jangan lupa tentang rasa perkadaran, sebaliknya bilik mandi dengan warna-warna violet mungkin bukan sahaja menyenangkan, tetapi juga mengecewakan.

Pipa, perabot dan aksesori

Kedai menawarkan pilihan paip yang berbeza - termasuk dalam ungu. Tetapi lebih baik untuk melihat keluli biasa. Menghadapi latar belakang kemilau, ia akan menjadi baik untuk menonjol dan menarik perhatian kepada dirinya sendiri, serta mencairkan warna murahan yang terlalu suram.

Anda boleh melakukan yang bertentangan dan di latar belakang dinding cahaya meletakkan meja tepi ungu ungu atau paip. Aksen titik sedemikian akan menjadikan bilik lebih elegan dan canggih.

Baskom asal untuk bilik mandi

Baskom asal untuk bilik mandi

Anda boleh bermain dengan aksesori. Ini adalah penyangkut ungu, pemegang cawan, tuala terry atau bathrobes, pelekat kalis air hiasan, elemen tekstil atau bunga kering atau hidup dalam pasu.

kembali ke menu ↑

Langsir lilac di bilik yang berbeza

Ahli psikologi mengatakan bahawa langsir lilac dipilih oleh orang yang canggih dengan kecenderungan kreatif. Warna ini adalah simbol segala sesuatu yang berfilsafat dan tidak wajar.

Apabila memilih kain untuk bilik kecil, nilon atau organza akan sesuai dengan bilik. Adalah lebih baik bahawa ini adalah kain ringan, sejuk.

Memilih kain yang ringan dan lapang

Memilih kain yang ringan dan lapang

Walau bagaimanapun, sebelum membuat tetingkap berwarna ungu, mendengar tip reka bentuk berikut:

 • semakin besar ruang yang perlu dihiasi, semakin terang dan kaya dengan nada;
 • Violet tidak digabungkan dengan semua nada, dan kelebihannya membawa kepada keadaan depresi;
 • Dalam rumah ungu tidak boleh terlalu banyak.

Jika anda memilih kombinasi yang betul dan warna, maka langsir ungu akan melaksanakan fungsi berikut:

 • mewujudkan suasana mesra di dalam bilik;
 • menubuhkan seseorang dengan cara yang mesra dan mengangkat semangat anda;
 • bilik akan mendapat lebih banyak visual;
 • yang tipikal untuk langsir - mereka akan dapat dengan betul dan lembut menyebarkan cahaya.

Tumpukan perhatian dengan tepat

Tumpukan perhatian dengan tepat

Apabila memilih tirai warna ini akan menyumbang kepada meditasi dan rehat yang baik.

Gabungan yang komprehensif di langsir

Apabila memilih langsir ungu, anda perlu memilih warna kombinasi dengan betul:

 • Jika anda memilih gaya klasik bilik anda, bergantung pada naungan kelabu pucat dan pilih kombinasi yang tepat untuknya - contohnya gading, susu, kuning air dan sebagainya. Sebagai bahan, lebih baik menggunakan bahan neutral - misalnya, kapas atau flaks. Tetapi jika anda memilih langsir sutera, yang akan diletakkan bunga ungu yang besar, anda boleh mencapai rasa mewah di dalam bilik.
 • Apabila memilih gaya art deco ungu gelap bercampur dengan coklat dengan sempurna. Anda boleh bermain dengan ungu dan menambah sentuhan emas kepadanya. Dan perak akan menghampiri lavender.
 • Untuk gaya minimalisme kombinasi yang sempurna akan menjadi teduh berwarna ungu dengan hijau atau biru.

Aksesori terang untuk bilik anda

Aksesori terang untuk bilik anda

Lembaga
Terdapat warna-warna sedemikian yang benar-benar tidak serasi dengan ungu - contohnya, bata, burgundy, hijau di bawah naungan rumput dan semua warna merah.

Ungu boleh digabungkan dengan warna berikut:

 • semua warna merah jambu;
 • nada terang kuning;
 • gabungan hitam dan putih;
 • kelabu dan mutiara.

Versi tirai ini sangat pedalaman

Versi tirai ini sangat pedalaman

Dari pilihan kombinasi warna akan bergantung kepada mood di dalam bilik di mana anda menggantung langsir.

Dalam langsir yang berbeza, langsir lilac akan kelihatan berbeza. Jadi, sebagai contoh, jika anda memilih langsir cerah ke lantai, maka ia akan digabungkan sepenuhnya dengan alat dengar putih.

Walau bagaimanapun, pilihan reka bentuk lain boleh digunakan di dapur:

 • Anda boleh memilih langsir dalam gaya kopi - pada model ini akan kelihatan bunga ungu yang besar pada langsir putih;
 • model roman ungu dikombinasikan dengan sempurna dengan bingkai tingkap putih;
 • langsir cahaya dalam bentuk tudung ke tengah tingkap juga akan berfungsi;
 • Anda juga boleh mengambil langsir Austria tenusu dengan kombinasi busur dan pelekat yang halus.

Langsir ungu untuk dapur

Langsir ungu untuk dapur

Sekiranya langsir tingkap dipilih dalam ungu, maka semua butiran dalaman yang lain mestilah warna pastel.

Jika di dalam bilik tidur semua perabot adalah susu atau putih, maka langsir lilac akan sesuai di sini serta mungkin. Ia boleh menjadi portier gelongsor, dan tulle warna ungu.

Bilik tidur harus mengambil kira faktor berikut yang mempengaruhi persepsi warna:

 • jika kita bercakap tentang sebuah bilik kecil, maka anda boleh mengambil kertas dinding ungu cahaya untuk dinding, bukan untuk langsir;
 • Tirai berwarna ungu adalah sesuai untuk seorang gadis romantis;
 • Gabungan lemon dan lilac kelihatan menarik di langsir.
Lilac curtains dari fabrik mahal

Lilac curtains dari fabrik mahal

Pemandangan luar biasa yang berwarna ungu dan biru atau merah jambu pada langsir. Jika kita bercakap tentang ruang tamu, di dalam bilik ini cuba menggantung kain lilac kain yang mahal.

Anda boleh menggabungkan langsir lilac dengan warna putih dan mendapatkan pilihan reka bentuk feminin.

Dan anda boleh menggunakan beberapa warna ungu - contohnya ungu dan ungu. Pilihan ini juga akan kelihatan sangat menarik.

Lembaga
Tekstur tirai mesti sepadan dengan tekstil bilik.

Langsir emas dengan rupa ungu menarik lambrequins. Untuk kanak-kanak, ungu boleh digunakan dengan selamat dalam pelbagai warna dan variasi. Terutama menarik di sini adalah kain halus. Bagaimanapun, gabungan itu sesuai dan berwarna hijau.

Sekiranya anda membuat puteri kecil kanak-kanak, maka ia sesuai untuk menggabungkan ungu dengan merah jambu. Dan remaja, sebaliknya, akan menyukai gabungan warna ungu dan kelabu yang lebih terang.

Lilac di pedalaman

Rahsia penggunaan yang betul

8.1 Skor Jumlah
Interior dalaman lacac - pilih pilihan yang indah

Lilac boleh digunakan di bilik yang berbeza, tetapi anda perlu memberi perhatian kepada pencahayaan bilik. Lebih ringan bilik, yang lebih gelap teduh dari ungu. Dan sebaliknya - yang lebih gelap di dalam bilik, semakin terang teduh, terutamanya ketika datang ke warna utama. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
7.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Ia boleh digunakan di mana-mana bilik, sama ada bilik kanak-kanak atau dapur.
 • Laraskan cara yang tenang dan mengembangkan kreativiti
 • Ia boleh digunakan sebagai warna utama dan sebagai aksesori.
Cons
 • Apabila menggunakan nada terlalu gelap memberi kesan buruk kepada jiwa
 • Memerlukan kombinasi yang betul dengan warna lain
 • Boleh membuat bilik gelap secara visual lebih kecil.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk