Bagaimana untuk membuat bangku pokok dengan tangan anda sendiri? 205+ (Foto) Pilihan yang berbeza untuk kegunaan anda

Bangku taman - elemen arsitektur landskap yang cantik. Dengan bantuannya, anda boleh membuat kawasan rekreasi di kawasan setempat. Struktur sedemikian dibina dalam pengeluaran dan dengan tangan mereka sendiri di rumah. Dalam pengeluaran bahan-bahan yang berbeza digunakan, walaupun dalam beberapa kes, mereka boleh dibina dari kerusi, balak, bahan lain yang terdapat di setiap kampung musim panas.

Kandungan artikel ini:

Ciri reka bentuk

Bangku, tidak seperti bentuk seni bina kecil yang lain, mesti mematuhi tidak hanya dengan gaya, tetapi juga dengan ergonomi. Oleh itu, pilihan mereka mengambil kira tahap keselesaan, konsep reka bentuk landskap tunggal.

Sejak penampilan pertama mereka di Mesir purba, pelbagai jenis bangku telah dicipta - dari taman rumah hingga reka bentuk ergonomik biasa. Kepelbagaian mereka begitu luas, dan untuk menyelaraskan pelbagai ini, pembinaan akan dibahagikan kepada tiga jenis utama:

 • Bangku jalanan - reka bentuk berfungsi, yang dibina dari bahan yang praktikal dan boleh dipercayai. Mereka jarang berbeza dalam keindahan bentuk mereka, dalam pelbagai gaya.
 • Reka bentuk taman - bangku terbuka dengan unsur besi tempa. Mereka sempurna melengkapkan reka bentuk landskap keseluruhan, menyelesaikan ruang fungsional.
 • Pembinaan untuk pondok - berbeza dalam pelbagai jenis. Mereka adalah aksen yang terang apabila membentuk kawasan pinggir bandar.

Bangku taman - elemen arsitektur landskap yang cantik

Bangku taman - elemen arsitektur landskap yang cantik

Semua reka bentuk boleh dibahagikan kepada:
 • pegun - unsur statik reka bentuk landskap;
 • mudah alih - adalah mungkin untuk memindahkan, memasang struktur di mana-mana bahagian plot taman, mewujudkan kawasan rekreasi yang selesa.

Menurut lokasi mereka boleh dibahagikan:

 • upacara - reka bentuk indah yang diperbuat daripada unsur-unsur palsu, kayu, batu;
 • Makan - model selesa, diletakkan di atas teres, berhampiran barbeku. Mereka dibina dari pelbagai spesies kayu;
 • struktur yang terletak berhampiran dengan air: sungai, kolam, air pancut. Mereka dibina dari bahan tahan lembapan. Digunakan konkrit, batu;
 • bermusim - reka bentuk mudah alih. Memohon bahan tahan lama, boleh dipercayai.

Mesti sepadan dengan gaya, tetapi juga ergonomik

Mesti sepadan dengan gaya, tetapi juga ergonomik

kembali ke menu ↑

Bahan pembuatan

Bahan dari mana ia dibina, menentukan tidak hanya lokasi mereka, tetapi juga ciri-ciri operasi. Bergantung kepada bahan yang dibahagikan:

Kayu - berbeza dalam estetika khas. Mereka berjaya menyesuaikan diri dengan hampir semua gaya reka bentuk landskap. Hanya kayu rosak yang digunakan untuk pengeluaran. Sapukan walnut, cherry, oak, conifers. Kayu menjalani satu siri rawatan: bahan ini diresapi dengan sebatian yang meningkatkan ketahanan terhadap kelembapan, disalut dengan varnis atau cat tahan kelembapan khusus.
Struktur batu - Ini adalah model yang tahan lasak. Mereka akan menekankan semua keindahan tanaman taman. Dalam pembinaan yang digunakan granit, kuarza atau marmar. Model sedemikian tahan terhadap kelembapan, fros, dan cahaya matahari. Mereka bergerak, besar dan dipasang di tempat-tempat dengan kelembapan yang tinggi.
Logam - tahan terhadap pelbagai kerosakan, mereka boleh dipercayai. Untuk taman dalam gaya vintaj memilih model palsu yang dihiasi dengan pelbagai elemen hiasan. Reka bentuk moden coretan besi yang digariskan. Kerusi besi tempa yang cantik dan anggun akan berjaya memasuki gaya negara.
Plastik - sering digunakan dalam pembuatan struktur mudah alih dan yang dipasang di dekat badan air. Model sedemikian mungkin mempunyai warna, hiasan yang berbeza.
Model Gabungan - Gabungan beberapa bahan yang berjaya, seperti batu dan kayu, logam dan kayu.
Pilihan papan dan blok cinder

Pilihan papan dan blok cinder

Setiap model ditetapkan bergantung pada gaya infield, keistimewaan istimewa pemilik.

kembali ke menu ↑

Bangku Taman: jenis dan ciri

Setiap rumah negara mempunyai wilayah bersebelahan. Ia boleh berfungsi - walaupun katil, semak, rumah hijau, dan sifat-sifat taman lain. Ada yang lebih suka rumput Bahasa Inggeris, iaitu katil. Tetapi ada orang yang lebih suka taman rindang.

Tidak kira ini, pada musim panas, kawasan ini menjadi tempat berehat. Nyaman ia menjadikan bangku taman, yang akan kelihatan harmoni dalam reka bentuk landskap.
Hiaskan mana-mana taman

Hiaskan mana-mana taman

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih bangku untuk taman?

Pereka wilayah belakang dibahagikan kepada tiga jenis utama dalam gaya:

 • taman-taman tetap - yang dibuat mengikut undang-undang geometri: laluan licin, bentuk yang ketat, setiap belukar, katil bunga berada di tempatnya;
 • gaya desa atau muzik negara - Katil bunga yang terang, kayu pagar, pokok dan katil;
 • kawasan landskap. Apabila mencipta gaya di laman web ini mengekalkan keindahan semulajadi kehijauan. Setiap elemen, contohnya, tersangkut atau cawangan yang diturunkan, tidak ditarik balik, tetapi dimainkan dengan bantuan pelbagai unsur hiasan, termasuk bangku-bangku.

Kerja kayu putih

Kerja kayu putih

Untuk setiap taman akan sesuai dengan beberapa pilihan untuk bangku taman.

Pilihnya bergantung kepada:
 • saiz taman;
 • mobiliti struktur;
 • bahan dari mana ia dibuat.

Sebagai contoh, untuk taman kecil dalam gaya desa, reka bentuk yang diperbuat daripada kayu akan kelihatan cantik. Dalam beberapa kes, anda boleh menggunakan bangku, yang menggabungkan logam, kayu. Mereka akan menekankan gaya halus, akan menyenangkan untuk tambahannya. Anda tidak boleh memasang model batu. Mereka akan menonjol dari latar belakang kehijauan dan tempat tidur yang indah.

Di kawasan landskap, sebagai contoh, dekat dengan blok batu yang akan diletakkan dengan harmonis dengan indah, sebuah kedai batu akan sesuai. Ia boleh menjadi model dengan atau tanpa belakang. Di bawah cawangan willow hang boleh diletakkan bangku kayu kecil di mana tidak akan ada bahagian logam.

Anda boleh memasang perabot batu di taman-taman tetap berhampiran dengan pancutan air mancur atau batu. Ia akan melengkapkan gaya tunggal dan membawa kemuncak kepadanya.. Unsur kayu akan kelihatan tidak sesuai.

Pilihan yang selesa untuk taman anda

Pilihan yang selesa untuk taman anda

kembali ke menu ↑

Gabungan: logam dan kayu

Reka bentuk ini adalah sejagat. Mereka dipasang bukan sahaja di plot, jika gaya membenarkannya, tetapi juga pada musim panas teresdi kawasan barbeku.Model sedemikian mempunyai komponen estetika yang tinggi.

Pilih bentuk dan rupa model, bergantung pada tujuannya.Bagi sesetengah kes, bangku mudah tanpa backrest adalah ideal, untuk yang lain adalah lebih baik untuk memilih bangku dengan backrest dan armrests.

Kayu dalam kombinasi dengan logam

Kayu dalam kombinasi dengan logam

kembali ke menu ↑

Kaedah dan pilihan untuk pembuatan

Struktur sedemikian dibina pada pengeluaran. Kesukaran adalah bahawa anda perlu mempunyai alat untuk membuat bentuk yang diperlukan dari logam. Ia dibina sebagai sokongan. Lakukan armrests dan kaki dari reka bentuk itu. Pohon itu digunakan untuk duduk dan belakang. Ini harus menjadi kayu padat, yang sebelum ini dirawat dengan impregnations yang melindungi daripada membusuk:

 • pokok pain - Kayu ringan dengan tekstur yang indah, warna. Dengan umur, ia hanya menjadi lebih menarik. Kelemahan mudah rosak secara mekanikal;
 • akasia - baka berbunga tebal. Ia boleh dipercayai, ia boleh digunakan sebagai bahan utama dalam pembinaan bangku simpanan, tetapi dengan sentuhan yang berpanjangan dengan permukaan basah, warna pokok itu boleh berubah. Oleh itu, lebih baik menggunakannya hanya untuk mengatur kerusi dan belakang;
 • cedar - bahan mahal yang menyerap kelembapan. Ia adalah yang terbaik untuk bangunan jalanan. Kerana selepas pengeringan ia tidak retak, ia cacat;
 • semak - harga tinggi rasuk tidak membenarkan banyak digunakan dalam pembinaan perabot untuk jalan. Walau bagaimanapun, ia mempunyai banyak sifat: ia tidak menyerap kelembapan, tidak retak dan rosak. Dari masa ke masa, keuntungan semakin meningkat.

Reka bentuk sedemikian adalah sejagat

Reka bentuk sedemikian adalah sejagat

Bergantung pada parameter ini, pokok untuk bangku dipilih. Walau bagaimanapun, mereka juga terdiri daripada logam. Pilihannya sama pentingnya untuk mewujudkan reka bentuk yang berkualiti tinggi dan boleh dipercayai. Semua bahagian logam dari struktur jalan dirawat dengan agen anti karat. Ciri-ciri bahan ini, kaedah penamat itu mempengaruhi komponen estetika perabot luaran.

Oleh itu, pilihan bahan ini sama pentingnya dengan kayu:
 • aluminium - Pilihan umum untuk membuat bingkai perabot luaran. Ia mudah dibersihkan, boleh dibersihkan, ia tahan terhadap kakisan;
 •  keluli - paip, sudut, bar saluran. Ia agak fleksibel berbanding dengan aloi besi lain, jadi perabot darinya sangat popular. Keluli tahan karat adalah bahan tahan lama dan boleh dipercayai. Ia tahan terhadap kakisan, mempunyai berat badan yang rendah;
 • besi tuang - berkualiti tinggi, bahan yang boleh dipercayai. Ia digunakan untuk mewujudkan struktur pegun, yang sepatutnya mempunyai banyak berat.

Kaki palsu

Kaki palsu

Setiap perabot luar boleh mempunyai reka bentuk yang unik, yang bergantung bukan hanya pada pilihan bahan, tetapi juga dalam cara ia selesai:

 • pemutus - Kaedah pemprosesan logam yang paling biasa. Dengan penerapannya adalah mungkin untuk mencapai penciptaan pelbagai bentuk dan corak. Kaedah ini hanya digunakan dalam pengeluaran;
 • selesai serbuk - memberikan kekuatan logam, daya tarikan. Ia lebih selamat dan lebih cantik daripada cat biasa, melindungi permukaan daripada kerosakan. Di rumah, untuk membuat liputan sedemikian tidak mustahil;
 • memalsukan - cara anda boleh membuat lukisan, corak yang sama sekali unik. Dipalsukan perabot dianggap paling indah, boleh dipercayai.

Walau bagaimanapun, untuk membuat perabot luar di taman, anda boleh menggunakan objek logam lama, sebagai contoh, tempat tidur. Untuk membina sebidang perabot, anda perlu meninggalkan bingkai katil dan dengan bantuan kayu untuk membuat sandaran, tempat duduk. Model sedemikian akan memberi kesenangan dan keunikan kepada gaya anda.

Dalam bentuk ayunan

Dalam bentuk ayunan

kembali ke menu ↑

Mengubah bangku

Bangku Transformer adalah reka bentuk berfungsi yang digunakan bukan sahaja untuk menghiasi plot belakang rumah, tetapi juga untuk mewujudkan selesa zon rekreasi. Model-model ini dicirikan oleh mobiliti, mereka praktikal, mudah digunakan - dalam beberapa saat, bangku itu berubah menjadi meja yang selesa dengan dua bangku.Di belakangnya selesa duduk, menikmati suasana yang menyenangkan.

Apakah pembinaannya:

 • dibina dari kayu semula jadi;
 • diperbuat daripada logam dan kayu - model gabungan;
 • dikumpulkan dari logam.

Di atas plot swasta, pembinaan kayu atau model gabungan digunakan. Mereka biasa tanpa hiasan, tetapi sangat praktikal. Buat apa jadual, kedai boleh melakukannya sendiri.

Mudah lakukan sendiri

Mudah lakukan sendiri

kembali ke menu ↑

Membuat tangan anda sendiri

Sebelum anda mula membina bangku cadangan, anda perlu menyediakan bahan dan alat, membuat lukisan. Ia boleh dilakukan dengan bantuan perisian untuk reka bentuk dan salah perhitungan. Mereka boleh didapati di Internet atau melakukan pengiraan sendiri.

kembali ke menu ↑

Memilih bahan

Untuk pembuatan kayu yang diperlukan, papan, pilihan baka bergantung kepada anda. Artikel ini ditulis tentang kebaikan dan keburukan kayu, yang digunakan untuk kedai-kedai. Lembaga perlu digilap, lebih baik untuk memeriksa kelembapannya dengan meter kelembapan.

Pengiraan bahan mengikut lukisan standard

Untuk membina yang diperlukan:

Untuk pembuatan kayu yang diperlukan, papan, pilihan baka bergantung kepada anda

Untuk pembuatan kayu yang diperlukan, papan, pilihan baka bergantung kepada anda

Untuk kerja anda perlu menyediakan alat yang diperlukan. Dan anda perlukan:

 • pemutar skru;
 • gerudi;
 • tahap;
 • sudut;
 • kertas pasir untuk mengempelas permukaan.

Pengisar dapat melakukan tugas ini lebih baik, tetapi jika tidak ada satu, anda dapat menggunakan kertas (320). Juga perlu skru, bolt, melihat. Anda juga perlu membeli cat.

kembali ke menu ↑

Langkah pembuatan

 • Membuat reka bentuk kaki. Untuk melakukan ini, ambil bar dan potong panjang ke 70 cm. Anda perlu membuat 8 kaki yang sama. Mereka perlu membuat pemotongan serong pada kedua belah pihak untuk mendapatkan keseimbangan struktur dengan pemasangan selanjutnya.
 • Bingkai dibuat untuk pembinaan. Ini memerlukan papan, yang perlu dipotong menjadi empat segmen 40 cm dan segmen yang sama 170 cm. Sudut mesti dibuat sama.
 • Ia perlu untuk mengukuhkan bingkai, untuk ini anda perlu mengukuhkan bar kayu dalam langkah 50 cm Oleh itu, struktur itu akan dibahagikan dan bangku itu akan dilindungi daripada ubah bentuk.
 • Kaki dilampirkan pada tempat duduk pada jarak 10 cm dari sudut. Adalah penting untuk membuat kualiti sambungan, boleh dipercayai. Ia dilakukan dengan bolt.

Untuk keluarga besar

Untuk keluarga besar

 • Segi empat tepat 70 * 170 cm dicipta dari rasuk, yang akan disambungkan di dalam dengan bahan tambahan untuk memastikan kebolehpercayaan.
 • Semua unsur-unsur pengubah dipasang. Kerja ini sukar dan bertanggungjawab.
 • Ia perlu untuk memotong dua bar panjang 40 cm. Mereka diperlukan untuk lampiran antara bangku simpanan dan perisai.
 • Potong dua lagi balok, panjang 110 cm. Mereka digunakan untuk sandaran belakang. Mereka disambungkan oleh skru.
 • Bingkai itu akan, hanya selepas itu berselubung dari luar dengan pokok.

kembali ke menu ↑

Petua penamat

Untuk melindungi bahan dari kelembapan, perlu melapisi dengan noda dan kemudian dengan varnis penghilang air. Ia kering selama 36 jam, jadi selepas bekerja, anda tidak boleh menggunakan bangku simpanan selama beberapa hari. Struktur seperti penjagaan yang betul berkhidmat kira-kira 20 tahun. Dari masa ke masa, rangka boleh digantikan dengan logam, yang akan meningkatkan hayat perkhidmatan.

Untuk melindungi bahan dari kelembapan mesti ditutup dengan noda.

Untuk melindungi bahan dari kelembapan mesti ditutup dengan noda.

kembali ke menu ↑

Bangku adat

Pembinaan ini dipasang bukan sahaja pada plot peribadi, tetapi juga di dalam rumah, di gazebos. Bukan sahaja reka bentuk, tetapi juga bahan-bahan yang digunakan dalam perhimpunan struktur bergantung pada lokasi.

kembali ke menu ↑

Bangku di bilik mandi: ciri-ciri

Semasa pembinaan mandi dibasuh hanya bahan yang boleh dipercayai. Pohon ini, yang di bawah pengaruh suhu tinggi, kelembapan tidak akan mengalami ubah bentuk dan tidak akan mengubah warnanya. Untuk model sedemikian, ambil:

 • pokok linden. Ia mudah diproses, tidak retak dari masa ke masa, kering dengan cepat dan perlahan perlahan-lahan. Minus - dari masa ke masa, lembaga semakin gelap;
 • aspen - Mempunyai sifat perubatan, tetapi dengan operasi jangka panjang kehilangan kecantikan;
 • abashi. Pokok ini mempunyai struktur berliang, ia tidak panas dengan cepat, dan mengekalkan rupa asalnya untuk masa yang lama.

Kayu padu

Kayu padu

Ia dilarang keras untuk menggunakan kayu konifer atau clapboard. Apabila dipanaskan, ia boleh melepaskan tar, yang menyebabkan terbakar.

Kerusi bangku adalah struktur pegun. Lokasi mereka difikirkan di peringkat reka bentuk sauna. Mereka mesti mempunyai ketinggian tertentu, lebar, supaya seseorang dapat selesa dengannya.

Mereka dibina dari beberapa jenis:
 • Berbentuk L - untuk kawasan sederhana berpasangan;
 • garisan lurus - dipasang di bilik stim kecil;
 • Berbentuk U untuk bilik besar.

Bangku dibuat pelbagai peringkat supaya seseorang itu boleh memilih sendiri suasana yang selesa untuk dirinya sendiri. Pada rak yang lebih rendah, tahap haba dan kelembapan jauh lebih rendah daripada di atas.

kembali ke menu ↑

Untuk arbor itu

Arbor tanpa perabot yang selesa tidak berguna. Lagipun, mesti ada tempat untuk berehat. Ia boleh dilengkapi dengan bangku, kerusi, kerusi berlengan atau bangku cadangan. Ia terletak bergantung pada kawasan, ciri-ciri struktur. Perabot besi tempa yang terbuat dari tandem kayu dan logam, serta struktur kayu sepenuhnya, kelihatan menarik. Bergantung pada gaya bilik, anda boleh memilih kedai-kedai:

Pilihan ini boleh diletakkan di gazebo

Pilihan ini boleh diletakkan di gazebo

 • bangku dibina dengan gaya yang sama. Jika, misalnya, ia adalah negara, maka kedai-kedai boleh dibina dengan kombinasi logam, dan hanya dari kayu. Reka bentuk yang diperbuat daripada perabot atau objek lama akan kelihatan cantik. Sebagai sokongan, anda boleh menggunakan roda dari kereta sorong atau rami biasa, indah diukir. Model kelihatan menarik dengan unsur-unsur ukiran, dihiasi dengan lembut bantal warna terang. Bar buatan yang digunakan sebagai tempat duduk, akan memberi daya tarik, keselesaan;
 • gaya desa - hanya kayu yang digunakan, dan ia boleh menjadi bar berusia atau yang digunakan yang telah berdiri di halaman untuk masa yang lama. Mereka akan menjadi asas terbaik untuk kedai-kedai. Logam dan plastik tidak dialu-alukan dalam gaya ini. Perabot harus padu, pepejal. Anda boleh menggunakan perhiasan hiasan sebagai capes;
 • Scandinavian gaya melibatkan penggunaan banyak objek panas dan lembut. Kerusi dibina untuk gazebos besar, mereka tidak bergerak dengan kerusi yang luas, belakang tinggi. Untuk membuat perabot itu menarik, bantal lembut ditambah, yang dibuat khas untuk saiz perabot.

Pilihan yang menarik dari bahan bekas

Pilihan yang menarik dari bahan bekas

Jarang memasang perabot yang diperbuat daripada batu atau besi di gazebo.

kembali ke menu ↑

Di dalam lorong: sebuah rumah dengan jiwa

Mengadakan lorong adalah sama pentingnya dengan memilih perabot ke bilik lain di dalam rumah. Lagipun, bilik ini menjadi ciri utama rumah.

Apa yang memberi perhatian kepada:

 • saiz lorong. Di dalam bilik kecil anda tidak boleh memasang struktur yang besar, mereka akan secara visual mengurangkannya;
 • bilangan orang yang tinggal di rumah. Sekiranya keluarga besar dan kawasan itu membolehkan anda memasang lebih baik bangku berfungsi dengan laci di lorong. Ia harus besar dan selesa;
 • apakah fungsi yang akan diberikan kepada bangku simpanan;
 • dalam apa gaya ia akan dibuat.

Di pedalaman lorong

Di pedalaman lorong

Untuk bilik ini dibeli model yang dibuat dari bahan yang berbeza:
 • plastik - Model digabungkan dengan bahan lain: kayu, papan serat atau papan serat. Daripada mereka jarang membina perabot untuk lorong, hanya jika pedalaman membolehkan anda memasukkannya. Plastik mungkin mempunyai bentuk warna yang berbeza. Bangku plastik mudah dibersihkan, diangkut;
 • kayu - reka bentuk tahan lama, boleh dipercayai. Kerana struktur padat pokok tidak menyerap kelembapan, di bawah tindakan sinaran matahari tidak retak. Untuk pembuatan perabot yang digunakan kayu konifer, aspen, alder, oak. Model sedemikian mungkin mempunyai corak diukir pada kaki, lengan kepala atau kepala katil.Kayu dicat dengan lakuer berwarna untuk mengekalkan tekstur bahan;
 • MDF dan papan serpai - digunakan dalam pembinaan perabot. Reka bentuk tersebut dilengkapi dengan laci atau ia boleh menduduki semua ruang di bawah produk. Bahan ini digunakan untuk pembinaan perabot di Malaysia ruang tamu, bilik tidur. Ia boleh mempunyai warna yang berbeza, ditutup dengan filem berlapis, yang meningkatkan ketahanan kelembapan;

Menyimpan barangan yang berbeza

Menyimpan barangan yang berbeza

 • palsu - tidak sesuai untuk semua lorong. Sehingga tidak membebani bilik ini, struktur tersebut dibina dalam bentuk kecil. Mereka hanya melaksanakan fungsi utamanya - anda boleh duduk dengan selesa. Perabot boleh disokong atau dibina dengan lengan berpola yang berlainan;
 • rotan - model cantik. Mereka lebih lemah dalam kekuatan kepada rakan-rakan mereka, tetapi keindahan mereka meminimumkan kelemahan ini. Pembinaan sedemikian dibina bersama dengan kotak untuk perkara kecil, dan tanpa itu;
 • digabungkan - kayu dan logam yang digunakan. Reka bentuk sedemikian adalah praktikal, boleh dipercayai. Kerangka strukturnya dibina dari logam, dan bahagian-bahagian di mana punggung duduk atau disokong diperbuat dari kayu.

Memilih bangku untuk bilik tidak boleh begitu ketat dengan bahan dan sifatnya untuk menahan penurunan suhu secara tiba-tiba.

Gaya Provence

Gaya Provence

kembali ke menu ↑

Bayi

Perabot kanak-kanak dibina selaras dengan norma-norma yang ditubuhkan oleh kerajaan kita. Oleh itu, untuk pilihan bahan, cat adalah tertakluk kepada syarat yang tinggi, yang ditetapkan dalam SPIP. Untuk pembinaan kedai-kedai yang menggunakan bahan semula jadi atau plastik, yang tidak mengandungi kekotoran berbahaya.

Jenis bangku kanak-kanak, bergantung kepada lokasi mereka:
untuk jalan - kayu dan logam yang digunakan. Kaki dibina daripada keluli, yang diproses untuk memperbaiki sifatnya, tahan terhadap kelembapan. Reka bentuk sedemikian tidak mempunyai belakang, model yang jarang berlaku boleh dengan tangan. Bahagian atasnya diperbuat daripada kayu, dan semua bahagian bingkai logam dilindungi untuk menutup semua sudut tajam. Hiaskan model sedemikian dengan cat pelbagai warna, yang dicat semua komponen produk;
Pilihan kanak-kanak dalam bentuk kuda

Pilihan kanak-kanak dalam bentuk kuda

untuk tadika dan taman permainan menubuhkan bangku yang diperbuat daripada kayu. Rekaan sedemikian adalah yang paling sesuai untuk kanak-kanak. Mereka tidak mengandungi bahan-bahan yang berbahaya, tidak ada sudut tajam dan sambungan yang boleh dicederakan seorang kanak-kanak. Di dalam bilik persalinan boleh memasang kedai, yang ketinggiannya tidak mencapai setengah meter. Mereka bergerak dan mudah bergerak di sekeliling bilik;
struktur plastik dipasang untuk taman permainan persendirian. Mereka berbeza dalam pelbagai corak, warna. Mereka boleh dibuat dalam bentuk haiwan kesayangan, watak kartun. Kedai mudah, boleh dipercayai. Punggung boleh dibuat dalam bentuk matahari, ulat, rama-rama. Bahagian yang penting adalah pelbagai warna.
Dari buaian lama

Dari buaian lama

Selalunya reka bentuk itu boleh digabungkan dengan meja, kanopi. Sekiranya bangku dibuat kanak-kanak laman awam, anda perlu mempertimbangkan semua peraturan yang ditetapkan oleh kerajaan. Untuk pembinaan struktur kanak-kanak di rumah peribadi, anda boleh memohon model plastik.

kembali ke menu ↑

Sudut penjuru untuk taman, rumah, dapur

Kedai-kedai dibina dari pelbagai bahan: batu, logam, plastik, kayu. Antara pelbagai bentuk dan jenis bangku, model sudut kelihatan menarik. Mereka padat, tetapi lebih luas dan cantik. Banyak jenis kedai sudut boleh dibina:

 • sudut pengubah sudut - model ini terdiri daripada bahagian lurus saiz kecil, yang, jika perlu, boleh disusun semula, semasa menyesuaikan struktur dengan syarat ruang lain;

Pilihan penjuru

Pilihan penjuru

 • Pada plot anda boleh mencari banyak tempat yang boleh digunakan untuk membuat tempat berehat yang selesa. Sebuah bangku penjuru yang mudah, diletakkan di atas dinding mudah dipasang dan tidak memerlukan penggunaan program untuk pengiraan. Untuk memasangnya, anda perlu menyediakan bingkai, pokok yang akan berfungsi sebagai tempat duduk.Ia dipasang di dekat dinding percuma, yang berselubung dengan papan cluster;
 • Bangku penjuru diperbuat daripada batu semula jadi. Struktur sedemikian dipasang di halaman belakang. Mereka boleh dipercayai, dicirikan oleh kekurangan belakang dan hiasan. Model sedemikian dibuat pada pengeluaran;
 • bangku penjuru dengan meja. Dalam reka bentuk terdapat bangku-bangku yang terletak di antara meja. Ia boleh sedikit lebih besar dan lebih besar, mempunyai warna yang berbeza. Ini hanya akan memberikan komposisi rupa yang unik.

Anda boleh menghiasi dengan bunga

Anda boleh menghiasi dengan bunga

Model sedemikian dibina daripada kayu, jarang apabila keluli boleh digunakan sebagai bingkai. Untuk kecantikan, mereka dihiasi dengan pelbagai elemen hiasan. Jika ia adalah struktur kayu, maka sebagai hiasan ada unsur-unsur ukiran yang dibuat pada kaki model, headboard. Sekiranya pembinaan digabungkan, maka penempaan yang indah dilakukan, boleh dibuat di belakang atau sandaran tangan.

Memilih dari mana bahan untuk membuat bangku untuk plot peribadi atau untuk lorong, bilik stim, taman permainan, anda perlu mengambil kira bukan sahaja kecantikannya, tetapi juga sifat dan keandalannya.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami membuat bangku dengan tangan kita sendiri

Bangku lakukan sendiri

Bagaimana untuk melakukannya?

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 205 foto)

8.5 Skor Jumlah
Bangku lakukan sendiri

Mahu bangku pokok? Ia mudah. Nasihat dan cadangan kami akan memberitahu anda bagaimana untuk membuat pilihan dengan betul dan tidak membuat kesilapan. Ternyata membuat bangku do-it-yourself lebih mudah daripada yang anda fikirkan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Pokoknya mesra alam, ia boleh digunakan untuk pembinaan perabot kanak-kanak
 • Logam boleh dipercayai, kukuh, reka bentuk tahan lama
 • Plastik tidak terdedah kepada kelembapan
Cons
 • Kayu adalah bahan mahal yang memerlukan penjagaan yang tetap dan teliti.
 • Model yang dibina dari logam kelihatan rumit. Oleh itu, ia digunakan lebih kerap dengan bahan lain.
 • Ia mudah merosakkan pembinaan plastik.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk