Bereksperimen dengan taplak meja di atas meja: 265+ Foto pilihan yang indah dan moden (silikon, telus, kerja terbuka)

Meningkatkan pedalaman akan membantu taplak meja di atas meja. Mereka akan dapat menghidupkan semula bahagian dalaman yang membosankan, melindungi meja dari calar, meredakan pinggan mangkuk. Adalah satu kesilapan untuk mengandaikan bahawa sejumlah besar dari belanjawan perlu dibelanjakan untuk produk yang indah. Kami belajar mengurus rumah tangga secara ekonomi, kami menjahit atau merajut kain itu sendiri, menghias dengan tali dan reben.

Kandungan artikel ini:

Ciri pemilihan

Sebelum meneruskan dengan jahitan, kami menyelesaikan soalan-soalan berikut:

 • mengukur dimensi countertopsuntuk memilih kain yang betul dengan margin;
 • di mana bilik kami akan menggunakan kain - ruang tamu, dapur, kanak-kanak atau pada beranda;
 • gabungan dengan warna umum bilik;
 • Kami cuba tidak melebihi bajet, kerana ketika memesan produk buatan tangan, harga akan meningkat.

Meningkatkan pedalaman akan membantu taplak meja

Meningkatkan pedalaman akan membantu taplak meja

Mengenai fungsi:
 • Pilihan kasual. Untuk menjahit menggunakan fabrik tahan lama yang murah. Countertop dapur ditutup dengan kain minyak yang terang, tahan terhadap kesan terma. Kain dengan teflon juga tahan terhadap kotoran, dengan cepat dibersihkan oleh bahan kimia rumah tangga.
 • Pilihan perjalanan. Fabrik tahan lama yang sesuai dengan corak dalam sangkar atau jalur. Pakaian membawa mereka untuk berkelah kampungdipenuhi dengan kayu jadual.
 • Pilihan perayaan. Kami menjahit kain yang indah dari kain cahaya yang mahal, menghiasi sulaman emas atau perak, menghiasi dengan reben dan busur. Terpencar untuk cuti, perayaan perkahwinan.
 • Pilihan hiasan. Mana-mana bahan akan dilakukan, membuat aplikasi beraneka warna, menenun manik, menyulam gambar lucu.

Lembaga
Untuk makan malam keluarga pilih kain buatan dengan impregnation. Mereka dengan mudah membersihkan kotoran, jangan pecah. Indah melihat produk dari poliester dengan tenunan jacquard.
Hidupkan semula bahagian dalaman yang membosankan

Hidupkan semula bahagian dalaman yang membosankan

Kain itu harus digantung dari meja, meliputi kawasan sampingan dan menutup kaki panjang, bergantung pada tujuan:

 • untuk versi setiap hari - 20 cm;
 • percutian - 30 cm;
 • untuk majlis perkahwinan atau majlis - 40 cm;
 • untuk kaki penutup bufet ke lantai.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Jadual bergaya loft (115+ Foto): Reka bentuk apa jenis yang lebih baik? (bertulis / jurnal / bar / makan / pengubah)

kembali ke menu ↑

Buatan tangan

Tali pinggang yang dibeli tidak semestinya sesuai dengan bahagian dalam bilik. Untuk menghias meja atas kami menggunakan produk dirajut atau dijahit, kami menambah mereka dengan memasukkan dan sulaman. Kami menggunakan tawaran buatan tangan - kami membuat dari sisa kain dan benang.

Melindungi meja dari calar

Melindungi meja dari calar

kembali ke menu ↑

Rags to deal

Dari sisa-sisa kain berwarna-warni kita membuat kain berwarna-warni dalam gaya desa:

 • kami memotong bahan ke dalam kotak 20 20 cm, menjahit dari sisi yang salah dengan parameter yang dikehendaki;
 • anda boleh baste terlebih dahulu untuk melihat hasil kerja, atau menyapu tepi pinggir kotak;
 • Di bawah kanvas, kami menjahit kain flanel atau pelapik dari bahagian bawah, kami meletakkan tepi di bawah hem;
 • bermula dari tengah, bersisik;
 • di tepi kita melakukan tepi, dikukus.

Anda boleh menjahit bersama bukan sahaja dataran kain. Kami menggunakan tompok-tompok segi tiga yang berbeza, kami menggabungkan apa-apa sisa kain. Kain terang sesuai untuk melayani meja untuk pihak kanak-kanak dan berkelah.

Muffles yang merebak dari piring

Muffles yang merebak dari piring

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Jadual reka bentuk untuk dapur - 165+ (Foto) Pilihan untuk pilihan anda

kembali ke menu ↑

Lace renda

Untuk latihan, kami menyusun serbet dengan corak yang dipilih untuk mengetahui ketebalan benang yang dikehendaki dan bilangan bola. Untuk kerja, anda perlu nombor cangkuk 1 atau 2 dan benang kapas nipis. Anda boleh merajut kain bujur dan bulat atau beberapa serbet dengan corak yang sama.

Pilihan:

 • Kraftswomen akan dapat bersatu web yang koheren, kerja itu menyusahkan, tetapi ia tidak perlu untuk menjahit bahagian produk bersama-sama;
 • Pemula memilih corak daun dan bunga mudah, dataran bersatu dengan motif yang sama, dan menjahit mereka bersama di sebelah yang salah.

Pakaian hasil rajutan akan melengkapkan gaya desa dan romantik, Provence dan Landhouse. Kanvas berjalur menonjol dengan indah, tertutup di atas potong kain atau berbeza dengan warna minyak.

Pilihan kasual

Pilihan kasual

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Meja kaca - kebolehpercayaan dan keeksklusif pedalaman. 285+ (Foto) pilihan dengan rasa pereka

kembali ke menu ↑

Kami menjahit kain di meja bulat

Pilihan dengan corak:

 • mengukur diameter meja;
 • tambah 0.5 cm apabila memotong;
 • tambahan diketepikan oleh 2 cm pada hem;
 • pada kertas lukisan melukis corak dalam bentuk seperempat bulatan di sepanjang jejari produk;
 • kita melipatgandakan perkara itu empat kali dari sisi yang salah;
 • kami menggunakan corak untuk sesuatu, kami menetapkan dengan pin, kami memotong;
 • kami memproses tepi, kami menyusun, kami menghiasi dekorasi.

Pilihan perayaan

Pilihan perayaan

Pilihan alas meja perayaan dengan lipatan:

 • pada corak yang kita potong asas, meninggalkan elaun untuk lipit;
 • asas bulat untuk bertindih;
 • kami memotong jalur kain sekurang-kurangnya 35 cm lebar, dan 3 kali selagi keliling atas meja;
 • Satu sisi bengkok dan dijahit, dan yang lain dijahit ke pangkalan.

Mengikut bentuk jadual

Kelihatan kain meja yang terbaik, mengulangi bentuk meja. Jika tidak ada saiz yang sesuai, lebih baik menggunakan yang panjang, tetapi bukan yang pendek.

Pilih bentuk jadual:

Untuk meja segi empat atau segi empat tepat, ukur panjang sisi dan tambah 50 cm pada setiap sisi. Sekiranya meja adalah 1 m dengan lebar 1 m dan lebar, maka kain 1.5 m dengan 1.5 m dan satu cerun tidak melebihi 25 cm di semua pihak diperlukan.
Warna kuning muda sesuai dengan pedalaman.

Warna kuning muda sesuai dengan pedalaman.

Pilihan praktikal untuk meja segi empat tepat adalah kes taplak meja. Produk ini akan memanjangkan hayat meja lama, dan untuk menjahit, kain tebal dengan poliester digunakan, yang tidak berubah bentuk selepas mencuci, tidak pudar atau berkuku.

Meja meja bulat atau persegi sesuai untuk meja bulat. Kami mengukur diameter asas, kami menambah 0,4 meter untuk bentuk bulat, dan untuk persegi satu, diameter persegi mesti 0.4 meter lebih lama daripada diameter meja

Lembaga
Penyelesaian reka bentuk untuk meja bulat - kami meletakkan satu di atas dua panel lain warna yang berbeza. Kami menyebarkan alas meja panjang di atas meja, dan di atas kami membekalkannya dengan sekeping kain persegi.
Meja atas bujur menganggap bentuk bujur dan segi empat segi kain. Kita mula mengukur pangkalan pada sisi, tidak memberi perhatian pada tepi bulat.Ia tetap menambah 0.5 m pada setiap sisi untuk mengetahui parameter produk tersebut.
Kelihatan kain meja yang terbaik, mengulangi bentuk meja

Kelihatan kain meja yang terbaik, mengulangi bentuk meja

kembali ke menu ↑

Bermain dengan warna

Dari pilihan warna bergantung pada kesan bilik. Tidak mustahil untuk menggabungkan perkhidmatan motley dengan kain cerah, di perimeter di mana rhinestones dan pinggang dijahit. Daripada imej yang harmoni, kita mendapat warna-warna yang memberikan kesan yang tidak senonoh

Rahsia kombinasi warna:

 • Perkara dalam warna pastel sering digunakan untuk peralatan makan perayaan. Pada kain putih, tenusu, dan kain kuning, apa-apa peranti menonjol, terutama dalam gaya kebangsaan, set kelihatan popular dengan corak bunga berwarna-warni.
 • Produk yang diperbuat daripada kain berwarna terang sesuai untuk lapisan utama meja. Dari atas kita membuat kanvas pendek dalam nada atau dalam warna yang berbeza, kita boleh meletakkan jalan yang diperbuat daripada kain berwarna di tengah. Kombinasi alas meja bawah putih dan kain atas yang terang sesuai untuk pihak korporat atau parti belia.

Dari pilihan warna bergantung pada kesan bilik

Dari pilihan warna bergantung pada kesan bilik

Pilih warna berbanding peristiwa:
 • Malam Tahun Baru mengandaikan warna merah, hijau, emas atau keperakan;
 • Pada Hari Valentine, kami melayani meja dengan kain panjang merah jambu atau warna peach, hiasan dengan ruffles dan busur dibenarkan;
 • menjelang 8 Mac, kami menggunakan produk ceri tepung, plum atau warna zamrud;
 • oleh Paskah kita menutup meja dengan kain putih, susu atau warna krim. Kain dan serbet bersulam dengan motif bunga dan Kristian;
 • untuk percutian kanak-kanak, kami membuat lampu meja ringan dengan lukisan ceria dalam bentuk watak kartun;
 • untuk perayaan keluarga kami memilih kopi atau kain kuning air, kami menambah mereka dengan serbet dalam pelbagai warna yang sama.

Perkara cahaya semulajadi dengan corak mengulang corak pada perkhidmatan akan sesuai untuk sebarang cuti. Dari persepsi warna bergantung pada mood orang di meja. Shades gamut hangat (merah, oren) menyebabkan selera makan, ditubuhkan untuk berkomunikasi. Nada sejuk (biru, ungu) meredakan perasaan kelaparan, dihalang.

Untuk apa-apa cuti ringan yang sesuai dengan corak

Untuk apa-apa cuti ringan yang sesuai dengan corak

Lembaga
Kami menggunakan petunjuk daripada pereka - dalam dekorasi pastel dinding dan perabot ringan, kami memilih kanvas dengan pola terang yang besar untuk memusatkan perhatian pada meja. Sekiranya ruangan ini penuh dengan warna-warna terang, produk akan seimbang dalam warna-warna yang menenangkan.

Terdapat dua rahsia cara mengubah bilik:

Pilih langsir dan satu taplak meja dalam satu warna, hasilnya kami mendapat satu komposisi. Walaupun di sini juga semua harus harmoni, jika coraknya besar pada kain cerah, bilik akan berkurang secara visual. Penyelesaian terbaik sesuai untuk tirai tekstil dalam warna halus dengan corak bijak bersama dengan taplak meja dalam lingkungan yang sama.
Pilihan yang lebih mahal - apabila memesan penutup dan upholsteri untuk kerusi, memperuntukkan dana untuk menyesuaikan kain dengan perkara yang sama. Waktu yang dibelanjakan adalah bernilai mencipta imej yang harmoni dari bilik - meja makan untuk cuti keluarga dengan kerusi dalam satu julat kelihatan penuh dan menarik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Pelbagai meja makan untuk dapur (225+ Foto): Bagaimana memilih model terbaik?

kembali ke menu ↑

Memilih alas meja

 • untuk penggunaan sehari-hari memerlukan bahan yang tidak kekal noda dan kotoran, tahan terhadap kesan haba. Kanvas putih adalah lebih baik untuk menangguhkan cuti. Jika anda ingin membuat nota cahaya pada hari kerja, kemudian gunakan panel hitam dan putih atau kain kuning air dengan corak yang bijak;
 • dapur sesuai indah dengan pedalaman dalam warna terang - merah, kuning, biru, ungu;
 • jika alas meja sehari-hari sudah letih, maka beberapa bedik terbuka yang berbeza harus disebarkan di atas untuk menghidupkan pedalaman. Napkin mudah dicuci, anda boleh mencipta gaya yang berbeza setiap hari;
 • mempunyai beberapa alas meja, kami belajar untuk menggabungkannya dengan satu sama lain.Hari ini, di bawah bahagian bawah kami meletakkan kain beige panjang, dan di atas adalah kain yang berat, pendek, berwarna wain. Esok kita meletakkan produk bersatu buatan tangan di pangkalan. Satu atau beberapa laluan sempit warna zamrud boleh diletakkan pada penutup utama, melengkapkan dengan pasu kaca dengan bunga.

Dalam gaya klasik yang indah

Dalam gaya klasik yang indah

Kain semula jadi yang diperbuat daripada kain semulajadi akan berubah jika anda menghiasnya dengan renda, menjahit di tepi tepi pinggir emas atau perak. Ia cukup untuk menyulam di sudut-sudut taplak meja bunga iris atau sejambak lupa-saya-nots dalam nada ungu, mengulang corak pada tuala.

Perlawanan gaya

Tidak cukup untuk memilih kain mengikut bentuk atas meja, warna dan tekstur kain.

Kami menganggap gabungan dengan gaya bilik:

 • vintaj - Satu perkara dengan perhiasan geometri, produk dari dada nenek akan dilakukan. Kami membuat dada laci yang berumur atau almari serbet yang dikait, kami membuat lenan semulajadi dengan sulaman riaslieu atau motif bunga;
 • klasik - kain putih atau pastel bersulam dengan benang ringan, renda boleh dijahit di sekeliling perimeter;
 • gaya bahasa inggeris - kain gelap padat dengan corak yang hampir tidak dapat dilihat. Kami memilih langsir, sarung bantal dan alas meja dalam satu warna;
 • Empayar atau Baroque - kanvas damask dalam warna pastel, bersulam dengan satin, benang emas dan perak, pinggang yang dijahit di sekeliling perimeter;
 • Gaya Mediterranean - produk dari fabrik semulajadi dalam warna hangat. Warna pasir, pistachio, zaitun dan krim akan dilakukan;
 • muzik negara - kain kuning atau kain jerami dengan corak bunga yang terang;
 • hi-tech dan minimalismhitam atau kain keluli.

Gaya Inggeris - kain gelap tebal dengan corak yang hampir tidak dapat dilihat

Gaya Inggeris - kain gelap tebal dengan corak yang hampir tidak dapat dilihat

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Meja dapur lipat (kecil, bujur, kaca): Bagaimana untuk memilih? Di mana hendak meletakkan? Bagaimana untuk menghiasi?

kembali ke menu ↑

Kain untuk menjahit

Untuk kegunaan harian, pilih kain yang tahan terhadap kesan haba, yang mudah dibersihkan daripada pencemaran. Bahan ini harus murah dan praktikal.

kembali ke menu ↑

Sintetik

Kelebihan bahan sintetik:

 • lebih lama daripada produk yang dibuat daripada fabrik semulajadi;
 • hampir tidak menyerap kelembapan;
 • noda dari kopi, wain dan jus tidak dimakan, mudah dicuci;
 • warna tidak pudar dari cahaya matahari;
 • pencemaran bersih dengan kain lembap, tanpa menggunakan kimia;
 • pelbagai warna dan corak.

Kelemahan termasuk bahaya kebakaran, jadi kami meletakkan hidangan panas di atas pendirian dan tidak menggunakan lilin yang menyala.

Memilih kain yang tahan terhadap kesan terma

Memilih kain yang tahan terhadap kesan terma

kembali ke menu ↑

Teflon fabrik impregnated

Kami mengambil kesempatan daripada inovasi itu - alas meja Teflon yang diresapi. Bahan tidak pudar di bawah sinar matahari, di bawah pengaruh air dan kelembapan tidak pudar cat. Ia kelihatan sama baiknya di meja dapur, dan di atas meja kayu di negara ini. Pencemaran dikeluarkan dengan spatula, kemudian lap dengan span lembap.

Kelebihan:

 • pengawalan penahan air, noda dari cecair berwarna tidak kekal;
 • Kain Teflon tahan terhadap kesan haba;
 • pilih barang-barang bergaya di bawah burlap, dalam sel, jalur atau titik polka.

Cons:

 • pelbagai warna tidak terlalu lebar;
 • penghamilan kehilangan harta dari masa ke masa;
 • pada kain padat, mustahil untuk melicinkan lipatan, seperti kain linen atau kain katun.

kembali ke menu ↑

Kain minyak

Penyelesaian ini sesuai untuk keluarga yang mempunyai anak kecil. Pilih warna-warna cerah untuk dapur, juga kami meletakkan jadual balkoni atau pondok. Bahannya murah, ia tidak akan merosakkan dalam hujan, kami menggunakan sudu buluh untuk hidangan panas.

kembali ke menu ↑

Taplak meja silikon

Permukaan silikon sesuai digunakan pada hari kerja. Dari jauh, mereka menyerupai jahitan, dihiasi dengan renda. Walaupun ia adalah mungkin untuk meletakkan panel tanpa corak untuk digunakan di pedalaman berteknologi tinggi atau minimalisme.

Pilihan meja sebelah

Pilihan meja sebelah

 • Kain silikon sesuai untuk keluarga yang besar.Ia mudah dibersihkan dengan kain yang lembap, tiada kesan kotor dan titisan lemak.
 • Bahan ini kelihatan pada meja dan meja kayu.
 • Untuk mengelakkan pencemaran, kami menghulurkan silikon ke atas kain renda.
 • Mengambil bentuk apa-apa countertop kerana keanjalan bahan.
 • Tidak merosakkan pemanasan haba.

Produk kapas dengan cepat dibasuh dan disetrika.

Produk kapas dengan cepat dibasuh dan disetrika.

Di bawah bahan yang telus semua kecacatan dapat dilihat, terutamanya retakan dan cip. Sebelum menghias kain silikon, proseskan meja dari kotoran dan kotoran.

kembali ke menu ↑

Kapas

Produk kapas dengan cepat dicuci dan disetrika, lama mengekalkan penampilan asalnya. Apabila mengira jumlah perkara, kami mengambil kira bahawa kapas "duduk" semasa mencuci, anda perlu menambah lagi 20 cm untuk stok. Kelemahan yang ketara ialah kain menyerap cecair tertumpah, dan jika produknya besar, ia tertumpah pada lutut para tamu yang duduk di atas meja.

Lembaga
Lebih baik memilih tekstil dengan penambahan sintetik, iaitu poliester atau viskos. Kain semula jadi boleh direbus, tetapi produk dari kain yang dicampur tidak boleh direbus.
Lebih baik memilih tekstil dengan tambahan sintetik.

Lebih baik memilih tekstil dengan tambahan sintetik.

Kami melayani meja perayaan dengan kain kapas:
 • kain monochromatic akan sesuai dengan sebarang perayaan, mereka dilengkapi dengan alas meja warna, serbet atau laluan pejalan kaki;
 • ia adalah menarik untuk menggunakan produk dalam warna yang mengulang warna batu berharga;
 • Untuk tema pihak kami meletakkan kanvas hitam, serbet putih menonjol terhadap latar belakangnya. Makanan ringan dihidangkan pada alat makan hitam;
 • untuk pendaftaran bar gula-gula di majlis perkahwinan atau kanak-kanak. Meja yang berasingan ditutup dengan kain katun panjang warna putih, krim, merah jambu lembut atau lavender, flounces dan renda yang dibenarkan.

Kain kapas di dalam sangkar, yang digabungkan dengan tacks cerah, appliqué dan corak geometri dalam reka bentuk, sesuai untuk gaya moden. Untuk dapur, pilih gamut coklat, kopi atau gamut coklat putih untuk taplak meja dan tuala wanita, kami memakai lace nipis di sekeliling perimeter.

Dalam gaya Provencal

Dalam gaya Provencal

kembali ke menu ↑

Flax

Jam kain linen akan bertahan selama beberapa dekad jika tablet dihidangkan hanya pada hari cuti. Fabrik itu tidak tergelincir di atas meja, mencuci dari noda, apabila menyetrika membentuk lipatan. Bahan ini dengan cepat menyerap cecair tumpah, tetapi menjadi kotor dan "duduk" selepas mencuci. Walaupun pewarna berkualiti tinggi dibasuh selepas 8 pembasuhan, dan kanvas kehilangan rupa asalnya.

Jika kain itu "duduk," anda boleh membetulkan keadaan dengan melampirkan bahan yang sama sepanjang pinggir atau menjahit renda tangan bersama-sama.

Kain linen yang dihasilkan dalam warna-warna cerah, yang hilang di latar belakang pelbagai fabrik sintetik. Tetapi produk seperti warna putih atau kuning air mempunyai tekstur yang berbeza, dihiasi dengan renda atau merezhka. Gunakan semasa percutian akan memberikan rasa mewah, melengkapkan gaya etnik atau romantis.
Jam kain linen akan berlangsung selama beberapa dekad

Jam kain linen akan berlangsung selama beberapa dekad

kembali ke menu ↑

Sutera

Tali pinggang sutera ditutup dengan meja pada majlis perkahwinan atau gala.

Tidak sesuai digunakan pada hari bekerja. Di atas kain itu kelihatan petunjuk dan benjolan yang ketara, dia cepat gusar.

Untuk petang yang romantis, pilih kain kelabu, merah jambu atau lavender yang terang dengan lantai yang tidak terjual ke lantai. Meja dihiasi lilin, bunga dan bunga bunga.

Cantik melihat produk dengan sulaman, yang boleh menjadi warna yang berbeza atau mengulangi bayangan kanvas. Kain monokrom adalah selaras dengan mana-mana bahagian dalam, sesuai untuk hadiah perkahwinan.

Untuk majlis perkahwinan atau majlis-majlis khas

Untuk majlis perkahwinan atau majlis-majlis khas

kembali ke menu ↑

Burlap

Bahan jute dengan tekstur yang jelas digunakan secara meluas untuk taplak meja perhiasan. Produk ini akan menghiasi perkahwinan dalam gaya nautical, melengkapkan gaya negara atau shebbi-chic. Menghidang tablet di alam semula jadi untuk berkelah dalam gaya desa. Bahan ini tahan lama dan tahan lama, tetapi untuk hidangan panas memerlukan coaster bambu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Meja oval di dapur - Versi Universal untuk mana-mana bahagian dalam (210+ Foto gelongsor, kaca dan model kayu)

kembali ke menu ↑

Tali pinggang dan tuala wanita

Untuk berkhidmat dengan taplak meja menggunakan tuala. Mereka mungkin:

Saiznya dibahagikan kepada jadual dan teh, yaitu 46 hingga 46 cm dan 35 cm 35 cm. Ia perlu mengambil serbet agar sesuai dengan kanvas asas. Produk berada dalam set set meja, tetapi mereka boleh dengan mudah dijahit atau bersatu.

Untuk berkhidmat dengan taplak meja menggunakan tuala

Untuk berkhidmat dengan taplak meja menggunakan tuala

Kami menghiasi meja dengan tuala:
 • untuk kegunaan harian kertas serbet persegi atau segi empat tepat dalam bentuk, yang menyebarkan kutleri;
 • Tidak boleh diterima menggunakan serbet kertas pada sambutan. Di setiap tempat peribadi, kami meletakkan produk kain yang dilipat atau dilipat. Pilihan perayaan - tuala yang diperbuat daripada kain mahal, dimasukkan ke dalam cincin porselin atau perak, dilengkapi dengan buttonholes bunga dan mutiara tiruan;
 • Tuala bukan tenunan praktikal sesuai untuk pesta kanak-kanak dan perayaan rumah. Mereka akan membawa nota terang, melengkapkan suasana percutian;
 • untuk perhimpunan kecil dengan rakan-rakan, serbet kecil yang sesuai, yang selaras dengan warna panel utama. Walaupun anda boleh menguraikannya secara langsung pada meja kayu atau kaca. Plat dengan alat makan harus diletakkan pada serbet.

kembali ke menu ↑

Di atas meja kaca

Jadual kaca diletakkan dalam keadaan kecil dapur. Perabot secara visual mengembang ruang, nampaknya tidak berminyak. Kelemahannya ialah deringan yang tidak menyenangkan di atas meja, jadi anda mahu menutupnya dengan perkara yang lembut. Tetapi panel akan menyembunyikan keindahan kaca, lebih baik menggunakan coaster di bawah plat dan slider. Pelari adalah jalur kain sempit di tengah atau di atas meja. Dengan bantuan kain, kami menutup tempat-tempat di atas meja kaca, yang lebih kerap terdedah.

Di ruangan bawah tanah sering terdapat rak yang lebih rendah. Kami menguruskan vas rendah dengan bunga, komposisi dari kerang, kami meletakkan karpet atau sekeping kain cerah.
kembali ke menu ↑

Pada majlis perkahwinan

Meja jamuan dihiasi dengan alas meja perkahwinan, jadual dengan boutonnieres dan hadiah. Bentuk kain mengulangi bentuk meja, iaitu, bulat, persegi atau bujur.

Dengan unsur terang

Dengan unsur terang

Untuk majlis perkahwinan anda memerlukan atribut:
 • Naperoni adalah taplak meja yang sama, hanya ia diletakkan di atas panel utama. Lebih cepat menggantikannya dengan yang lain, jika kotoran atau cecair telah tertumpah, daripada menukar panel bawah panjang. Satu set dua panel mengedarkan bunyi alat makan.
 • Jamuan atau skirt berdiri - digunakan untuk menghias, jatuh dari meja, linen.
 • Muleton - dilindungi sebagai substrat untuk panel utama untuk mengelakkan tergelincir.
 • Pelari, pelari atau trek - kami menetapkan meja di atas alas meja, walaupun anda boleh melakukannya tanpa ia. Ia kelihatan menarik kanvas utama perkara kasar dengan trek tulle. Dibenarkan untuk menggunakan pada masa yang sama jejak warna yang berbeza, bersambung di atas meja.

Untuk kain perkahwinan kain linen atau kain katun yang sesuai dengan penambahan sintetik. Kain sutera digunakan kurang kerap, dan harganya lebih tinggi.

Napkin dan naperon harus dijahit dari tekstur kain yang sama sebagai kain utama, dan sintetik akan sesuai untuk skirt meja.

Untuk jadual Tahun Baru

Untuk jadual Tahun Baru

Gaya Perkahwinan

Kami membuat jadual dalam skema warna, yang digabungkan dengan gaya perayaan:

 • Klasik gaya - kain satin ketat dengan laluan yang sama. Di kanvas tidak boleh menjadi renda, ruff dan shuttlecocks. Kami memilih kain putih, susu atau krim. Warna serbet sepadan dengan nada yang berlaku dalam reka bentuk dewan. Terendakai palet cerah pasu dengan bunga - mawar dan peonies.
 • Provence - kebersihan gaya dinyatakan oleh kain taplak, lavender, cahayabiru, kuning, warna keluli. Kami menambah dengan reben, sulaman dan renda. Di atas meja kami menetapkan dekorasi - tokoh malaikat, sel dengan cawangan pain dan bunga.
 • Chebbi-chic - untuk perkahwinan dalam gaya bunga. Pilih kain asli dengan motif bunga. Palet semasa adalah putih dan merah muda. Hidangkan meja dengan kain putih yang panjang dengan mawar yang besar, melengkapkannya dengan laluan renda, busur, renda.
 • Vintage - sesuai untuk perayaan di alam semula jadi. Banyaknya maklumat terang, bunga bunga, set lama dan patung-patung. Pada set mesti dilukis bunga besar. Alas meja dijahit dari bahan mahal, dihiasi dengan flounces, rhinestones dan manik. Daripada kain putih, pilih karang, merah jambu atau lidah buaya.
 • Gaya marin melibatkan gabungan dua warna - putih dan biru. Reka bentuk dewan dalam warna-warna terang digabungkan dengan penutup putih di atas kerusi dan tuala. Worktops ditutup dengan kain biru panjang, di tengah-tengah kita meletakkan trek di garis putih dan biru.

Pilihan jamuan

Pilihan jamuan

kembali ke menu ↑

Dengan alas meja putih

Meja meja putih akan menghiasi apa-apa makanan, walaupun bintik-bintik dengan cepat muncul di kain, ia perlu dibasuh dan dikeringkan lebih kerap. Sebagai pilihan - untuk menggunakan kain dari flax yang tidak dikotori, untuk menutup jalan putih di atas kain berwarna.

Panel renda putih yang diperbuat daripada fabrik semulajadi kelihatan meriah. Perkara cantik memakai, menyerap cecair dan kurang dicairkan. Jika anda memilih kain untuk perayaan dengan memasukkan serat sintetik, ia akan memudahkan penjagaan. Produk sedemikian dengan mudah mencuci noda, kering dengan cepat, tidak meremajakan.
kembali ke menu ↑

Dengan taplak meja merah

Untuk sambutan Hari Raya Tahun Baru merah kain lap tepu warna merah. Tetapi warna merah tidak boleh terlalu banyak sehingga tidak menjadikan bilik menjadi noda yang bercahaya.

Meja meja putih akan menghiasi sebarang makanan

Meja meja putih akan menghiasi sebarang makanan

Tips Reka Bentuk:
 • Pilih panel mana-mana warna merah - dari merah jambu hingga warna ruby ​​dalam. Kami akan menyebarkan laluan sempit putih atau merah putih di sepanjang pusat, yang akan membahagikan jadual ke dalam zon, mengurangkan kecerahan komposisi.
 • Di atas putih Lantai panjang merebak kain taplak merah, serbet keperluan kain merah dengan renda putih.
 • Dalam nada perkara merah, anda boleh menjahit penutup di kerusi yang dibuat dari kain yang sama, tetapi ada satu idea yang menarik - kami menambahnya dengan penutup putih, kami mengikatnya dengan reben satin merah.
 • Kami meletakkan kain merah putih yang panjang di pangkalan, dan menghiasi bahagian atas dengan kain lap berwarna ceri yang padat.

kembali ke menu ↑

Dengan alas meja turquoise

Shades Turquoise sesuai bukan sahaja pada hari kerja, tetapi juga untuk hiasan pihak tematik. Turquoise membawa kesejukan, memberikan perasaan tenang, menyesuaikan diri dengan perbualan:

Untuk makan malam romantis

Untuk makan malam romantis

 • Berkhidmat jadual pada hari lahir budak lelaki. Kami memberi tumpuan kepada tema marin - alas meja dan tuala warna pirus, kami menambah garland dari tag dan bola dengan warna yang sama. Menamatkan komposisi akan memberikan jaring, kerang dan kerikil dalam pasu kaca.
 • Untuk makan malam romantis menggabungkan warna biru dengan emas. Berkhidmat countertop kain mahal dengan corak emas yang kompleks pada latar belakang turquoise, serbet yang dibalut dengan tali manik dengan turquoise.
 • Kami membuat jadual dalam gaya muzik negara untuk berkumpul dengan rakan-rakan. Gabungkan coklatcoklat warna dengan turquoise. Kami meletakkan hidangan pirus di meja kayu, kami menggunakan rotan yang bermaksud plat.

Menggalakkan gabungan selera turquoise dengan nada oren. Pada musim panas, kami melengkapkan hidangan dengan labu atau pasu hiasan dengan bunga oren, pada musim sejuk kami menyediakan bakul rotan dengan oren.

Sesuai untuk pedalaman dalam gaya minimalis

Sesuai untuk pedalaman dalam gaya minimalis

Kain untuk hari kerja dan hari cuti boleh dijahit kain semulajadi warna cahaya.Kanvas akan menekankan apa-apa perkhidmatan - putih atau dengan corak bunga besar. Sekiranya anda ingin mempunyai produk dalam palet yang sama dengan hidangan, maka sekitar perimeter kami menjahit reben satin untuk dipadankan. Untuk meja kopi, trim lace tidak menarik adalah sesuai. Kami mengemas kini taplak lama dengan meletakkan kain telus di atas atau tulle.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami mengemas kini pedalaman dengan aksesori

 

Kain Meja

Bagaimana untuk memilih yang betul?

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 265 foto)

8.8 Skor Jumlah
Alas meja di atas meja - hiasan yang indah lakukan sendiri

Kain lapang yang indah boleh mengemas kini pedalaman di mana-mana bilik. Ia sangat penting untuk menggabungkannya dengan gaya bilik. Tetapi bagaimana ia cantik untuk meletakkannya? Semua nuansa dan tip untuk pendaftaran anda boleh baca dalam artikel ini. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
7.5
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Tali pinggan yang biasa dengan corak bijak mencipta suasana yang selesa pada hari-hari biasa
 • Kain dengan sisipan guipure atau renda menghiasi acara yang sesungguhnya
 • Mudah menjahit, mengait atau menambah hiasan
Cons
 • Kain semula jadi adalah sukar untuk membersihkan kotoran, duduk selepas basuh, sukar lancar
 • Bahan-bahan sintetik meluncur di atas meja, menggilap
 • Kos yang tinggi dari set taplak meja dan tuala wanita
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk