Kertas salji kertas mudah dan tebal DIY: 75+ Foto dengan arahan Langkah demi langkah. Kami menghias rumah untuk percutian (+ Ulasan)

Dalam artikel ini saya akan memberitahu anda bagaimana untuk membuat kepingan salji keluar dari kertas dengan tangan anda sendiri yang akan menghiasi rumah anda semasa cuti Tahun Baru. Pelbagai pilihan untuk hiasan yang indah dengan penerangan terperinci. Hiasan kecil yang cantik untuk rumah anda.

Kandungan artikel ini:

Sorotan

Tidak lama lagi, setiap daripada kita akan dapat mengalami pengalaman yang tidak dapat dilupakan apabila anda bangun, anda melihat ciptaan seni pertama "Santa Claus" - salji salji. Corak yang cantik ini adalah pelopor masa.

Sudah tiba masanya untuk membuat reka bentuk apartmen anda. Dan tidak ada orang seperti itu yang tidak mahu memberi sumbangan kepada penciptaan pedalaman Tahun Baru yang unik, supaya perumahan lebih sesuai dengan kisah dongeng yang akan datang.

Untuk melakukan ini, tidak perlu membeli banyak mainan Krismas, kalungan dan gizmos yang indah lainnya. Lagipun, anda boleh membuat produk yang unik dengan tangan anda sendiri, yang akan menggembirakan anda, mengingatkan anda tentang cuti yang akan datang.

Kita semua ingat kraf indah dari kertas berwarna, kadbod. Mereka suka kami lakukan pada zaman kanak-kanak. Saya akan memberitahu anda rahsia: orang dewasa juga anak-anak, tetapi tiada siapa yang diberitahu mengenai perkara ini. Oleh itu, ambil anak-anak anda, mulailah menghiasi rumah anda dengan kepingan salji yang dibuat dengan tangan anda sendiri, dan saya akan memberitahu anda bagaimana untuk melakukan ini.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Betapa bergaya dan cantik untuk menghiasi pokok Krismas untuk Tahun Baru 2018? Apakah jenis mainan yang anda perlukan? (175+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Hiaskan pokok itu dengan kepingan salji

Buat mood anda sendiri

Buat mood anda sendiri

Snowflakes adalah hiasan ringan dan berat yang sesuai dengan keindahan hutan. Di sini anda tidak boleh mengehadkan imaginasi anda. Anda boleh membuat kraf kertas dengan tangan anda sendiri dalam sebarang warna, lebih baik menggunakan warna cerah, dan tentu saja, jangan lupa tentang warna putih tradisional. Untuk melakukan ini, anda memerlukan beberapa helai kertas, warna pilihan anda, serta gunting, pensil, protraktor.

Hiasan luar biasa untuk tetamu anda

Hiasan luar biasa untuk tetamu anda

Kita semua ingat bagaimana di zaman kanak-kanak, pekerjaan ini membawa kita banyak keseronokan. Hari ini ia akan membawa tidak kurang. Bagaimana untuk membuat kepingan salji tahu, mungkin, semuanya. Walau bagaimanapun, hari ini saya akan memberitahu sedikit tentang cara-cara baru.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Bagaimana cara membuat pokok DIY untuk Tahun Baru dengan tangan anda sendiri? Kami menghias rumah sebelum bercuti (185+ Foto)

kembali ke menu ↑

Kejuruteraan kirigami

Produk heksagonal biasanya dibuat, tetapi anda boleh mencuba.Dengan bantuan protraktor, anda perlu melukis templat yang akan memotong salji kami. Di bahagian bawah lembaran, lukis garis datar, pilih tengah di atasnya. Kemudian daripada itu dalam tiga arah yang berbeza kita membina sudut, mereka harus sama dengan 60 dan 120 darjah.

Bend kertas dengan betul

Bend kertas dengan betul

Ambil helaian lain, ia harus persegi. Bendakannya secara menyerong. Gulung segitiga, anda perlu memakai corak yang dibuat. Bahagian bawahnya harus terletak pada garisan yang kita telah ditarik di bawah masing-masing, bahagian tajamnya akan diarahkan ke atas dan titik sepatutnya bertepatan dengan rasuk tengah.

Potong untuk mendapatkan enam penjuru

Potong untuk mendapatkan enam penjuru

Sudut-sudut yang bersentuhan dengan garis bawah, angkat, bengkok. Jadi anda melakukan sesuatu seperti tulip.

Potong sepanjang corak corak

Potong sepanjang corak corak

Untuk menjadikannya kerja terbuka, lukis corak pada lembaran dilipat atau teruskan untuk dipotong segera.

Potong corak yang dikehendaki

Potong corak yang dikehendaki

Hidupkan kerja kraftangan yang telah selesai dan lipat sebilangan bahagiannya. Beri terang boleh bersinar.

Bend bahagian bahagian dalam salji salji

Bend bahagian bahagian dalam salji salji

Mainan pokok Krismas sudah siap

Mainan pokok Krismas sudah siap

Oleh itu, anda akan menjadi cantik dan lapang. Untuk menghias pokok Krismas, lebih baik menjadikan mereka saiz yang berbeza dan mengaturnya dari bahagian bawah.

Hiaskan bahagian bawah dengan produk-produk saiz besar, dan atas sebaliknya. Jika anda mempunyai pelbagai warna, susunkan mereka supaya mereka digabungkan dengan hiasan Krismas anda dalam warna dan saiz.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Botol Decoupage untuk Tahun Baru (170+ Foto). Perhiasan DIY. Idea dan bengkel baru

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Snowflake - bunga untuk candelier

Memilih saiz untuk kandil adalah mudah. Sehingga mereka tidak kelihatan mengganggu, lebih baik membuat mereka saiz kecil. Sudah tentu, untuk ini, anda memerlukan sedikit kesabaran, tetapi hasilnya berbaloi. Jadi, pilihan apa yang paling sesuai untuk candelier itu. Berikut adalah kelas induk bagaimana untuk melakukannya:

 • mengambil dua kepingan kertas bersaiz yang sama;

Pilih kertas warna yang anda mahu

Pilih kertas warna yang anda mahu

 • bengkokkan mereka dua kali supaya anda mempunyai segitiga;

Bend seperti yang ditunjukkan

Bend seperti yang ditunjukkan

 • maka dalam kedua-dua kosong anda perlu memotong bahagian tengah dengan cara ini (). Anda perlu melakukan ini sedemikian rupa sehingga kawasan yang tinggal sedikit lebih besar daripada yang anda padamkan. Hidupkan segitiga yang dilipat ke bawah dengan bahagian yang tajam, di mana sudutnya lebih besar. Kemudian beberapa milimeter dari setiap tepi. Potong bahagian dari satu sisi dan yang lain. Jangan memotong beberapa sentimeter ke sudut yang lebih bodoh segitiga. Jadi anda akan memisahkan bahagian pertengahan;

Lukis dan potong seperti yang ditunjukkan

Lukis dan potong seperti yang ditunjukkan

 • maka kedua-dua belah bahagian ini perlu dipotong sebanyak 2 kali. Dan sinaran tidak sepatutnya saling berhubungan di tengah. Anda akan mempunyai sesuatu seperti bunga;

Kami menerima persediaan dalam bentuk bunga

Kami menerima persediaan dalam bentuk bunga

 • letakkan jalur tengah bunga di dalam dan melekatkannya ke pusat. Bahagian pertama siap untuk anda. Untuk membuat yang kedua, anda perlu meletakkan bunga yang berbeza ke bawah ini, tetapi supaya kelopak panjang terletak di antara yang sudah ada. Juga, gerakkan bahagian tengah ke pusat pertama dan gam.

Kami melekat dua kosong

Kami melekat dua kosong

Jadi, anda akan mempunyai salji yang sangat cantik, volumetrik dan luar biasa yang akan menghiasi kandil anda. Walau bagaimanapun, mereka perlu dibuat lebih daripada dua puluh keping dan dilampirkan dengan garis memancing candelier.

Kami mendapat kerja selesai dengan tangan mereka sendiri

Kami mendapat kerja selesai dengan tangan mereka sendiri

Terdapat satu lagi cara untuk membuat kepingan salji volumetrik untuk candelier. Ia lebih ringan daripada yang sebelumnya, tetapi produknya tidak lebih rendah dari keindahannya kepada varian pertama.

kembali ke menu ↑

Snowflake - bunga (versi mudah)

Untuk keperluan anda:

 • gam;
 • stapler kecil;
 • gunting;
 • manik;
 • kertas tebal;
 • kadbod

Untuk pembuatan pilihan ini, lebih baik memilih kertas pelbagai berwarna padat. Pemilihan warna adalah sepenuhnya kepada anda, satu perak dengan warna yang berbeza dari biru, hijau lebih sesuai untuk hiasan Krismas candelier. Kami membuat produk:

 • potong kertas tebal menjadi jalur lebar yang sama;
 • gulung setiap satunya ke dalam sampul surat (yang nenek kami digunakan untuk membeli apabila kita membeli biji), memotong lebihan dengan gunting. Mereka harus membuat anda saiz yang sama kecil;

Kami menyediakan ruang kosong yang diperlukan

Kami menyediakan ruang kosong yang diperlukan

 • bahagian atas sampul surat kami, anda perlu mengikat dengan stapler;
 • membuat bulatan, gam sampul yang dihasilkan kepadanya dengan bantuan gam. Untuk kepingan salji kertas, tujuh sampul surat cukup;

Melampirkan sampul surat kepada bulatan

Melampirkan sampul surat kepada bulatan

 • Untuk menghiasi tengah dan menutup sendi, anda boleh menggunakan manik atau hiasan lain. Mereka juga perlu melekat;

Kami menghiasi tengah-tengah salji salji

Kami menghiasi tengah-tengah salji salji

 • di bahagian atas lubang untuk garis memancing.

Akibatnya, kami mempunyai banyak keindahan untuk hiasan

Akibatnya, kami mempunyai banyak keindahan untuk hiasan

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bagaimana cara membuat lilin dengan tangan anda sendiri di rumah? Bengkel yang menarik (155+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Buat salji sebenar di rumah

Puluhan kepingan salji yang terletak di seluruh apartmen akan membantu memberi suasana Tahun Baru. Sertakan filem kegemaran anda dan mula membuat produk. Anda boleh menggunakan apa-apa kertas yang anda buat dengan tangan anda sendiri untuk menghiasi rumah.

Hiasan mudah untuk Tahun Baru

Hiasan mudah untuk Tahun Baru

kembali ke menu ↑

Kelas induk bagaimana membuat snowflake-ballerina

Sekarang kita jauh dari bentuk standard, kaedah pembuatan. Mari kita buat snowflake-ballerina. Ia akan kelihatan cantik di tapak semaian. Untuk membuatnya perlu:

 • pensil;
 • kertas;
 • gunting.

Bahan yang diperlukan untuk membuat karya

Bahan yang diperlukan untuk membuat karya

 • perlu mengambil dua keping kertas, A4;
 • jika anda menggambar dengan baik, ballerina dapat digambarkan oleh diri anda sendiri. Jika tidak, anda boleh mengambil gambar dari Internet. Cari imej, pasangkan selembar kertas ke skrin monitor atau komputer riba, dan bulangkan di sekelilingnya dengan pensel. Anda boleh menggunakan mana-mana gambar ballerinas. Mereka boleh dengan tangan mereka dibangkitkan, tersebar, berada dalam lompat atau membuat unsur-unsur tarian mereka;

Cetak atau lukis templat

Cetak atau lukis templat

 • rapi dipotong, kita mendapat anak patung yang cantik, yang akan menjadi asas kepada kerja-kerja kami;
 • terus ke pembuatan skirt itu. Untuk melakukan ini, ambil kertas kedua, bengkokkannya supaya anda mendapat segitiga. Memotong lebihan;

Membuat rok kosong

Membuat rok kosong

 • lipat segitiga tiga kali dan potong bahagian yang berlebihan;
 • supaya skirt cantik, lebih baik untuk memotong corak, menarik corak pada segitiga dan kemudian hanya memotong bahagian-bahagian yang tidak perlu;

Potong benda kerja dengan lukisan

Potong benda kerja dengan lukisan

Kemudian, di tengah kosong, kita membuat kepak kecil supaya kita boleh meletakkannya pada pupa.
Kami mendapat ballerinas salji yang indah

Kami mendapat ballerinas salji yang indah

Ballerina boleh diletakkan di dinding dan di pokok Krismas. Untuk melakukan ini, bahagian atasnya membuat lubang kecil dengan jarum, benang. Jika ia diletakkan di dinding, maka tumpukan (skirt) mengangkat dari sisi yang akan bersebelahan dengan permukaan. Sekiranya dikehendaki, ballerina boleh menghiasi, memberikan keperibadiannya.

Hiaskan mana-mana tempat di dalam rumah

Hiaskan mana-mana tempat di dalam rumah

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Cara membuat Candlestick Cantik melakukannya sendiri untuk Tahun Baru (95+ Foto): Idea asal untuk kelas induk

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Quilling ringkas

Teknologi Quilling adalah yang paling popular. Walau bagaimanapun, membuat kaedah ini memerlukan kesabaran, masa, tetapi hasilnya berbaloi.

Kerja yang luar biasa dalam teknik quilling

Kerja yang luar biasa dalam teknik quilling

Untuk pembuatan kraf kami perlu:

 • kertas lembut, walaupun akhbar lama akan lakukan;
 • buku yang tidak perlu;
 • gunting;
 • gam;
 • berkilau.

Kami meneruskan pengilangan:

Kita perlu membuat 7 susunan jalur 7-10 keping. dalam setiap. Untuk melakukan ini, mula memotongnya. Lebar dan panjang jalur harus dipilih secara individu. Saiz purata jalur adalah 2 cm lebar dan panjang 20 cm.
Potong jalur seperti ditunjukkan.

Potong jalur seperti ditunjukkan.

Setiap timbunan jalur membengkokkan separuh dan mengumpulkan mereka bersama-sama. Gunakan benang untuk selamat. Ciri: timbunan tengah harus sedikit lebih besar daripada yang lain. Jadi anda mempunyai sesuatu seperti arka.Untuk menjadikannya cantik, anda perlu memotong petua kelopak tepat dengan gunting. Kemudian kelopak dikumpulkan dengan benang, anda perlu meletakkan di bawah beban, anda boleh menggunakan apa-apa objek berat.
Mengikat kelopak dengan garis memancing

Mengikat kelopak dengan garis memancing

Buat ringlet. Potong satu lagi 15 jalur dan putarnya. Untuk memastikan pembinaan yang boleh dipercayai, gam hujung jalur dengan gam.
Twist berasaskan cincin

Twist berasaskan cincin

Kemudian semua kelopak yang diperolehi perlu dioles dengan gam di pangkal dan disambungkan ke ringlet.
Dipasang pada kelopak siap sedia

Dipasang pada kelopak siap sedia

Taburkan kerja siap dengan glitter untuk memegangnya, letakkan di gam itu. Oleh itu, anda mendapat kepingan salji yang indah untuk menghiasi rumah pada cuti Tahun Baru. Ia sesuai untuk candelier, pokok-pokok Krismas.

Kami menggantung produk siap pada pokok Krismas

Kami menggantung produk siap pada pokok Krismas

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kerajinan dari kerucut cemara (besar, dicat) untuk Tahun Baru (175+ Foto) Kerajinan yang indah untuk cuti!

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Mengelilingi 3D

Beberapa minit masa anda, sedikit imaginasi dan anda akan mendapat kepingan salji yang indah untuk menghiasi rumah anda. Mereka sesuai untuk menghiasi candelier, cornice.

Untuk membuat pemasak 3D: gunting, pisau alat tulis, pemerintah, pita, penahan. Oleh itu, langkah demi langkah pengeluaran:

 • untuk membuat keperluan untuk mengambil kertas tebal. Anda juga boleh menggunakan lembaran putih secara tradisional, dan mengambil warna yang berwarna-warni;
 • 6 kotak saiz yang sama mesti dipotong dari kertas;

Potong enam petak

Potong enam petak

 • perhatian, mereka tidak boleh menyentuh (1 cm di antara mereka);

Buat tiga luka

Potong enam petak

 • buka bahan kerja supaya luka tegak. Kemudian bahagian dalamnya perlu dipintal ke dalam tiub, terpaku bersama;

Letakkan potongan pertama

Letakkan potongan pertama

 • kita berpaling daun, kita menyambungkan jalur berikut dengan cara gam. Selepas itu, ulangi helaian semula, hubungkan baris ketiga. Oleh itu, kita mempunyai sesuatu seperti lampu suluh;

Lem semua luka bergantian

Lem semua luka bergantian

 • kerja yang sama perlu dilakukan dengan semua kekosongan. Setelah menerima enam kepingan salji yang sama, mereka perlu bersatu. Bahagian tengah dan sisinya terpaku bersama supaya satu ternyata menjadi satu volumetrik yang indah.

Kami mengikat tanglung siap dengan stapler

Kami mengikat tanglung siap dengan stapler

kembali ke menu ↑

Membuatnya lebih cerah

Jadikan ia lebih cerah untuk membantu kertas atau cat warna. Sebagai contoh, anda boleh ambil untuk cat setiap kumpulan dalam warna yang berbeza. Hanya tidak perlu menggunakan warna cerah, supaya tidak bertukar menjadi hodoh. Lebih baik memilih warna biru, merah jambu, emas, kuning.

Buat setiap elemen berwarna.

Buat setiap elemen berwarna.

Untuk melakukan cukup untuk menghabiskan sedikit masa, kesabaran. Kemudian anda akan membuat hiasan untuk cuti Tahun Baru dengan anak anda. Juga minta anak anda lebih baik menggantung kraf. Dia akan senang untuk mengambil bahagian dalam perniagaan yang sangat bertanggungjawab - hiasan rumah untuk Tahun Baru.
Hiasan kertas Tahun Baru

Hiasan kertas Tahun Baru

Pokok Krismas, tingkap - ini adalah pilihan standard, di mana kami digunakan untuk membuat hiasan. Tetapi jika anda menunjukkan sedikit imaginasi, anda boleh menghiasi rumah anda dengan cara yang berbeza. Pilihan yang sangat baik untuk dekorasi adalah: candelier, ambang jendela, meja makan, dinding.

Kerajinan yang sangat bagus pada Tahun Baru jadual. Untuk menghiasnya cukup, potong produk standard dari kertas berwarna, letakkannya di atas meja, dan aturnya di atas dengan kaca atau bahan lain yang telus.

Hiaskan setiap sudut rumah

Hiaskan setiap sudut rumah

Jika anda tidak mendapat cukup cahaya ke dalam tingkap, maka pilihan ini bukan untuk anda. Tetapi jika sebaliknya, kerajinan boleh terpaku pada tingkap, tetapi untuk ini, jangan membatasi diri untuk membuat versi standard sahaja. Tunjukkan imaginasi, buat dengan bantuan kertas lanskap yang berbeza, gambar. Sebagai contoh, rumah di dalam hutan, dikelilingi oleh banyak salji.

kembali ke menu ↑

VIDEO: kirigami salji yang indah untuk hiasan

Membuat kepingan salji bersama-sama

Salji dalam teknik Kirigami

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 75 gambar)

9.5 Skor Jumlah
Kepingan salji yang indah

Kami menghiasi rumah dengan salji salji menggunakan kelas tuan pemilihan kami.Anda tidak akan percaya, tetapi ia benar-benar mudah dan pantas dilakukan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

9.5Skor pakar
Relevan maklumat
10
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
10
10Kedudukan pengguna
Relevan maklumat
10
Ketersediaan permohonan
10
Pendedahan topik
10
Kebolehpercayaan maklumat
10
Kebaikan
 • Hiasan cantik
 • Banyak pilihan reka bentuk
 • Kemudahan pelaksanaan
Cons
 • Masa
 • Tidak terpakai di mana-mana
 • Hidup pendek
Tambah ulasan anda  |  Baca ulasan dan ulasan
1 komen
 1. 5
  Relevan maklumat
  100
  Ketersediaan permohonan
  100
  Pendedahan topik
  100
  Kebolehpercayaan maklumat
  100

  Selepas membaca artikel itu, saya segera mahu membuat kepingan salji keluar dari kertas. Saya selalu berfikir bahawa ia sangat menyusahkan dan panjang. Dan untuk itu anda hanya perlu melakukan semua itu. Menemui surat khabar lama dan mula dipotong. Akhirnya, saya tidak boleh percaya mata dan tangan saya. Saya mempunyai kepingan salji yang sangat cantik, yang tidak memalukan untuk menggantung di apartmen. Selepas pengalaman positif, pastikan anda melakukan lebih banyak lagi. Terima kasih untuk kelas tuan untuk pemula seperti saya.

  + Kelebihan: Semuanya jelas dan ditulis dengan baik. Dan yang paling penting dengan foto itu.
  - Kekurangan: Untuk saya tidak
  Membantu(2) Tidak baik(1)Anda telah mengundi

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk