Warna langit dan laut: 215+ Foto Reka bentuk eksklusif. Pilihan kombinasi biru di pedalaman

Kombinasi biru di pedalaman dengan warna atau objek lain adalah lambang kedamaian dan ketenangan. Dalam bentuk tulennya, biru tidak sering dijumpai dalam hiasan moden dan ketinggalan zaman, ia bukanlah antara warna yang dicari. Ramai orang menganggapnya gelap dan suram, jadi mereka lebih suka nada neutral atau hangat. Lagipun, banyak bergantung pada warna yang dipilih untuk pedalaman - keadaan emosi, keseimbangan mental, mood seseorang.

Kandungannya:

Ciri-ciri biru

Biru dianggap sebagai sentuhan kelonggaran, menembus bahagian dalam dengan kesegaran, ringan dan memberi kedalaman. Di dalam bilik itu, seseorang akan menyingkirkan kebimbangan dan pemikiran negatif yang menekannya. Pedalaman diliputi oleh kesejukan dan kedamaiannya.

Tidak selalunya dijumpai di bahagian dalaman moden dan ketinggalan zaman.

Tidak selalunya dijumpai di bahagian dalaman moden dan ketinggalan zaman.

Biru boleh digunakan di mana-mana bilik. Destinasi yang paling popular untuknya tetap kekal. bilik mandi dan bilik mandi yang dipindahkan. Kerana dia yang dikaitkan dengan air, angin laut, dan bilik mandi adalah ruang yang paling sesuai untuk merealisasikan persatuan tersebut.
Warna ini dianggap sebagai sentuhan kelonggaran.

Warna ini dianggap sebagai sentuhan kelonggaran.

Malah, ia sesuai untuk kanak-kanak bilik Sebagai contoh, tema bahari yang sama boleh digunakan dengan mudah di pedalaman untuk kanak-kanak. Warna juga akan kelihatan harmoni dapurjika gaya Mediterranean dipilih untuk itu, klasik atau provensi.

Tempat yang kurang sesuai untuk menghias dengan warna - bilik tidur atau ruang tamu. Ia akan sesuai di pejabat, dan di ruang makan, dan di mana-mana bilik lain. Dia mampu mengasuh ruang dengan kedalaman, menjadikannya visual yang lebih besar dan lebih luas, walaupun pada kenyataannya teduh itu tergolong dalam kumpulan warna gelap. Tetapi kesan sedemikian boleh dicapai dengan syarat penggunaan warna meter di kawasan pedalaman dan penempatan yang mahir.

Boleh digunakan di mana-mana premis.

Boleh digunakan di mana-mana premis.

Keterlaluan di kawasan pedalaman akan memberi impak negatif terhadap jiwa manusia, menyebabkan rasa tidak puas hati dan tidak peduli.
kembali ke menu ↑

Gabungan yang sempurna

Palet biru agak luas, berbeza dan tepu. Jika teduh ini dipilih sebagai nada utama untuk dinding, maka anda harus memberi pilihan warna-warna lembut dan pastel, contohnya, biru langit, bunga bunga pucat biru, biru berdebu, biru Provencal, campuran dengan ungu, lavender, ungu dan sebagainya.

Palet biru agak luas, pelbagai dan tepu.

Palet biru agak luas, pelbagai dan tepu.

Sebagai butiran dan aksen, anda boleh memilih warna yang lebih cerah. Contohnya:

 • Biru Prusia;
 • debu biru;
 • biru mempesonakan;
 • juruelektrik;
 • warna Caribbean;
 • royal dan biru bawah air.

Akan kelihatan sempurna pada:

 • gambar;
 • kerusi;
 • kusyen;
 • tangan;
 • capes.

Untuk butiran yang berbeza, anda boleh memilih warna yang lebih cerah.

Untuk butiran yang berbeza, anda boleh memilih warna yang lebih cerah.

Ia berjalan lancar dengan:

 • putih - gabungan ganda ini adalah tipikal untuk gaya Mediterranean;
 • beige - ia boleh termasuk susu, pasir, ayvor, kuning, kombinasi seperti yang terdapat dalam gaya Provence;
 • coklat - dengan itu pedalaman menjadi statik dan kelihatan semula jadi, kombinasi ini adalah tipikal untuk gaya klasik. Untuk meneutralkan naungan sejuk, gunakan nada hangat kopi dengan susu, kayu manis.

Perhatikan imbangan nada

Perhatikan imbangan nada

Apabila menggabungkan warna-warna di pedalaman, adalah penting untuk mengamati keseimbangan suara. Pedalaman tidak perlu terlalu sejuk, jadi ia digabungkan dengan cahaya hangat. Ia tidak semestinya membuat warna hangat, tetapi dengan pencahayaan. Untuk ini, lampu lantai digunakan di pedalaman, lekapan lampu sekitar perimeter dinding, candelier pusat yang besar.

kembali ke menu ↑

Tandem biru-kelabu yang popular

Oleh kerana keserupaan pelbagai warna, pedalaman dalam warna itu dilihat dengan mudah, ia selesa berada di dalamnya, suasana santai dengan tenang, tetapi pada masa yang sama ia adalah benar dan juga halus. Oleh itu, sebaiknya menggunakan tandem itu di ruang makan, ruang tamu atau di pejabat.

Pedalaman dalam warna itu dilihat sangat mudah.

Pedalaman dalam warna itu dilihat sangat mudah.

Jika anda memilih nada cahaya untuk bilik, keadaan akan membantu untuk berehat, bersantai, mendapat kekuatan. Gabungan ini juga sesuai untuk bilik tidur.

Pekat biru tua dan kelabu muda membuat kontras tertentu, yang tidak akan menjerit. Itulah sebabnya gabungan itu akan sentiasa kelihatan harmonis dan menyenangkan.

Kelabu adalah neutral dengan sendirinya, jadi anda boleh memilihnya sebagai latar belakang, melengkapkannya dengan aksen biru kaya atau cerah dalam bentuk sofa, kerusi, bantal, permaidani, lampu lantai dan aksesori lain di pedalaman. Perkara utama adalah untuk tidak keterlaluan dengan butir-butir tersebut bahawa mereka tidak menggabungkan ke satu tempat yang tidak harmoni.

Biru biru dan kelabu yang kaya menghasilkan kontras tertentu.

Biru biru dan kelabu yang kaya menghasilkan kontras tertentu.

Untuk mengimbangi dalaman kelabu biru ketat dan melembutkan kombinasi warna, anda boleh memilih kertas dinding atau langsir dengan perhiasan bunga.
kembali ke menu ↑

Gabungan biru-coklat

Langit coklat di pedalaman dikaitkan dengan nada kayu semula jadi. Pewarna bahan semulajadi dengan sempurna dengan kebanyakan warna. Akan kelihatan dengan harmoni:

 • oak gelap;
 • kacang;
 • ceri;
 • chestnut;
 • mahoni

Mereka semua akan menambah ke dalam pedalaman kaum bangsawan, pengekangan dan kemewahan, khas gaya klasik.

Cokelat panas akan mengurangkan keamatan, sedikit akan melembutkan sejuknya. Tetapi untuk menggunakan gabungan warna itu adalah yang terbaik di bilik-bilik yang luas. Di dalam sebuah bilik, anda boleh membuat pilihan yang memihak kepada mana-mana warna, malah yang paling tepu.

Warna-warna bahan semula jadi bercampur dengan warna biru.

Warna-warna bahan semula jadi bercampur dengan warna biru.

Bilik kecil dua nada gelap hanya boleh menjadi terlalu gelap. Warna yang dikelilingi dan warna pastel akan membantu mengelakkan kesuraman keadaan di dalam bilik kecil.

Gabungan warna ini semula jadi. Jadi laut dan pegunungan, bumi dan bunga, langit dan pokok dapat digabungkan. Oleh itu, pedalaman akan mewujudkan rasa perpaduan dengan alam semula jadi.

Warna coklat di pedalaman dikaitkan dengan nada kayu semula jadi.

Warna coklat di pedalaman dikaitkan dengan nada kayu semula jadi.

Selalunya, warna biru yang halus dipilih sebagai nada utama bilik, contohnya, untuk dinding menghias, dan warna coklat melengkapinya. Anda juga boleh menggunakan teknik terbalik dengan memilih warna coklat sebagai warna utama.

Dalam kedua-dua kes, kesan positif dengan aksen yang terang akan dicipta, mengecas dengan tenaga positif.

kembali ke menu ↑

Gabungan biru dan hijau

Dua warna yang serupa dan berkaitan dengan alasan yang baik terletak di palet seterusnya. Mereka bukan untuk apa-apa yang dipanggil analog, kerana mereka berdua membawa kedamaian dan ketenangan, tetapi dalam kombinasi mereka tidak berbeza. Walau bagaimanapun, saya ingin ambil perhatian bahawa tidak lama dahulu tandem ini mula mendapat populariti.

Warna-warna ini bukan untuk apa-apa yang terletak di palet seterusnya

Warna-warna ini bukan untuk apa-apa yang terletak di palet seterusnya

Beberapa tahun yang lalu, kombinasi seperti itu terasa pereka dan pemilik dalaman sedikit. Lebih-lebih lagi kombinasi seperti itu tidak digunakan dalam pakaian. Kini, orang ramai penuh dengan keazaman dan keberanian, mereka bersedia untuk pergi ke mana-mana eksperimen dalam gabungan warna, warna, tekstur, objek dan butiran lain.

Gabungan warna ini menjadikan bilik ini meriah, harmoni dan memberikan kedalaman. Ini tandem cerah atau terkeluar akan kelihatan baik di tapak semaian, sama sesuai untuk kedua-dua kanak-kanak lelaki dan perempuan.
Warna-warna ini membawa kedamaian dan ketenangan.

Warna-warna ini membawa kedamaian dan ketenangan.

Warna yang lebih teratur dan neutral hijau dan biru akan memberi kesan positif kepada keadaan emosi seseorang. Oleh itu, mereka boleh digunakan di ruang tamu, ruang makan atau bilik lain yang menyebabkan persatuan dengan alam semula jadi.

Dapur yang dihiasi akan menekan bukan sahaja selera makan seseorang, tetapi juga keinginan untuk memakan gula-gula. Hanya nuansa hijau boleh membawa keharmonian ke bilik ini. Tandem dengan hijau di dalam bilik tidur akan membantu anda dengan cepat berehat, tenang dan serta-merta tidur.

Gabungan warna ini di pedalaman menjadikan bilik itu meriah, harmoni dan memberikan kedalaman

Gabungan warna ini di pedalaman menjadikan bilik itu meriah, harmoni dan memberikan kedalaman

kembali ke menu ↑

Menggabungkan warna biru dengan kuning atau oren

Saya telah menyebut bahawa penamat sejuk perlu dilembutkan dengan warna-warna hangat. Oleh itu, kuning dan oren akan sangat berguna di sini. Mereka sempurna mencairkan kawasan sejuk.

Lembaga
Palet biru juga dibahagikan kepada warna hangat dan sejuk. Mereka yang akan berada dalam kategori hangat, anda perlu menggabungkan dengan warna-warna hangat kuning atau oren. Sebaliknya, sejuk adalah terbaik digabungkan dengan neutral kuning dan oren.
Kuning sempurna cairkan bahagian dalaman sejuk

Kuning sempurna cairkan bahagian dalaman sejuk

Kita mesti faham dengan jelas bahawa biru dan kuning tidak selalu kombinasi dua warna kaya. Ini boleh menjadi pedalaman utama dengan gabungan warna-warna berpasir dan aqua.

Gabungan dari langit malam dan oren adalah kombinasi dari dua warna bertentangan - hangat dan sejuk, yang selaras dengan kuasa besar.

Gabungan tersebut sesuai untuk diterapkan dalam gaya moden, menepati butiran terang yang menekankan kemodenan. Kombinasi yang terang ini sesuai untuk kanak-kanak, terutamanya untuk kanak-kanak lelaki, dan setiap umur - dari bayi hingga remaja.

Blue terbaik digabungkan dengan warna hangat kuning atau oren

Blue terbaik digabungkan dengan warna hangat kuning atau oren

kembali ke menu ↑

Blue-blue tandem di pedalaman

Apabila gabungan warna yang sama, seperti biru dan biru, adalah pengembangan ruang. Dalam kes ini, anda perlu memilih warna asas dinding dan perabot yang berbeza. Sebagai contoh, anda boleh membuat dinding biru tua, dan perabot biru terang atau pun biru.

Selalunya gabungan hanya dua warna tidak mencukupi, jadi mereka dicairkan dengan sekurang-kurangnya putih atau hitam. Anda boleh menambah kepada mereka coklat, krim, susu, yang idealnya digabungkan secara berasingan dengan masing-masing.

Gabungan warna-warna ini adalah pengembangan ruang

Gabungan warna-warna ini adalah pengembangan ruang

Rupa kelihatan lebih cerah, dilengkapi dengan aksen yang terang:

 • di ruang tamu sudah cukup untuk meletakkan beberapa bantal cerah kuning, oren, merah atau merah jambu;
 • di dalam bilik tidur anda boleh meletakkan beberapa lampu lantai, pasu atau bunga berwarna cerah yang sama;
 • Di dapur ia boleh menjadi pelbagai cerek, multicookers, toasters, hidangan, papan pencincang dan aksesori lain untuk aksen yang terang.

Warna-warna ini dicairkan dengan sekurang-kurangnya putih atau hitam.

Warna-warna ini dicairkan dengan sekurang-kurangnya putih atau hitam.

Lembaga
Anda boleh bermain dengan kontras untuk menambahkan ekspresi. Tetapi di sini juga tidak boleh dilakukan tanpa sokongan putih.
kembali ke menu ↑

Semua berwarna biru

Mari lihat lebih dekat dengan pilihan reka bentuk. Adakah ini pilihan yang bagus?

kembali ke menu ↑

Dapur

Memilih warna langit malam untuk dapur bukan penyelesaian yang paling standard. Orang cuba untuk tidak bereksperimen di dalam bilik ini dengan warna-warna terang, lebih memilih warna yang lebih praktikal. Kelemahan dapur untuk menyekat selera makan.

Interior dapur biru

Interior dapur biru

Di samping itu, naungan sejuk akan sesuai pada musim panas di dapur. Tetapi pada malam musim sejuk di dapur sedemikian akan ada kekurangan keselesaan. Tetapi ada beberapa teknik yang dapat membantu masuk ke dapur:

 • Anda boleh menggunakan naungan sebagai aksen untuk menghidupkan dan mengeluarkan sejuk tambahan. Untuk ini anda boleh membeli taplak meja biru, jadual, kerusi, barangan hiasan.
 • Sebagai penamat, lebih baik digunakan hanya pada satu dinding. Lebih-lebih lagi, anda perlu memilih yang tidak berfungsi sebagai latar belakang untuk makanan, menjadikannya kurang selera. Di samping itu, keseluruhan pemandangan dapat secara visual mengembangkan sempadan ruang dan menjadikan bilik lebih luas.

Memilih warna langit malam untuk dapur bukan penyelesaian yang paling standard.

Memilih warna langit malam untuk dapur bukan penyelesaian yang paling standard.

 • Set dapur boleh dibeli untuk dapur di mana warna pendamping biru terlibat dalam hiasan. Penjagaan harus diambil untuk memilih perabot dengan facades berkilat, kerana mereka meningkatkan perasaan sejuk. Warna klasik gelap sesuai untuk gaya klasik, dan untuk orang lain yang moden - mana-mana yang lain, walaupun cerah.
 • Biru apron Ia kelihatan sangat asli, tetapi tidak menambah daya tarikan makanan. Hilangkan kelemahan ini boleh butir-butir warna hangat, terletak berhampiran, sebagai contoh, aksesori berwarna kuning, oren, merah, coklat.

Warna langit dan laut: 215+ Foto Reka bentuk eksklusif. Pilihan kombinasi biru di pedalaman

Penjagaan harus diambil untuk memilih perabot dengan facades berkilat.

 • Di dapur yang luas, anda boleh membenarkan diri anda menggunakan lebih banyak warna biru, tetapi dalam nisbah 1: 1 atau 1: 2 dengan warna putih, krim atau warna cahaya yang lain. Bahagian dalaman yang lengkap memperoleh motif etnik atau Skandinavia dengan gabungan ini.
 • Anda boleh mencairkan kepanasan biru dengan kayu semulajadi, yang akan menjadikan dapur lebih mulia. Pokok itu boleh dimasukkan dalam pelbagai cara: parket lantai, perabot dapur, countertops, meja kayu, kerusi, tingkap, bingkai gambar atau gambar.

Biru - warna mulia

Biru - warna mulia

Lembaga
Ia berjalan lancar dengan logam hangat seperti gangsa, tembaga atau tembaga secara terperinci. Teknik gabungan ini boleh digunakan di loteng, klasik, seni deco dan pedalaman etnik lain.
kembali ke menu ↑

Di ruang tamu

Anda boleh berjaya masuk ke dalam gaya yang berbeza, walaupun yang paling tidak dijangka, serta menjadikan asas reka bentuk. Tetapi untuk beberapa sebab di premis kediaman ia digunakan agak jarang. Dengan gabungan kemasan, butiran dan aksesori yang mahir di ruang tamu, warna biru akan membantu mewujudkan suasana mesra yang tenang dan damai.

Semasa pendaftaran kesederhanaan bilik adalah penting. Lebihan akan merengsakan sistem saraf.
Anda boleh berjaya masuk ke dalam gaya yang berbeza, walaupun yang paling tidak dijangka, gaya dalaman

Anda boleh berjaya masuk ke dalam gaya yang berbeza, walaupun yang paling tidak dijangka, gaya dalaman

Untuk reka bentuk ruang tamu, anda boleh memilih apa-apa gaya.:

Gaya maritim dalam gamut putih dan biru membayangkan penggunaan tambahan warna merah dan hitam untuk menghidupkan. Sekiranya warna utama adalah sama, tetapi gaya tidak marin, maka ia boleh digabungkan dengan aksesori hijau, kuning, oren.
Gaya maritim di ruang tamu

Gaya maritim di ruang tamu

 • Gaya Itali adalah gabungan warna yang sama, tetapi dilengkapi dengan warna merah jambu dan lemon.
 • Gaya denim moden adalah menggunakan tekstur menarik pelapis, seperti denim, dan tekstil tekstil.

Gaya denim

Gaya denim

 • Gaya negara adalah penggunaan warna kuning dan jagung biru dalam objek dan aksesori terhadap latar belakang dinding biru.
 • Seni pop melibatkan penggunaan warna biru dan biru yang terang dan menjerit.
 • Berteknologi tinggi - gaya dengan penggunaan warna semula jadi, jadi ia lebih dekat dengan logam. Oleh itu, anda harus memilih campuran biru dan kelabu.
 • Arab, Oriental dan Maghribi - kepekatan sejumlah besar butiran kecil biru.
 • Klasik - dalam gaya ini adalah penting untuk menyerlahkan dengan warna biru gelap: dinding, lantai, siling, perabot berlapis. Pastikan mereka perlu memilih sesuai untuk aksesori nada: langsir, capes, pasu, patung, bunga.

Gaya berteknologi tinggi dengan warna semula jadi

Gaya berteknologi tinggi dengan warna semula jadi

Pedalaman yang berkualiti tinggi di ruang tamu, di mana biru tidak menimbulkan rasa tidak peduli, kerengsaan dan menyediakan untuk pengembangan ruang, memerlukan kos yang besar. Oleh kerana bilik ini memerlukan pencahayaan pelbagai peringkat.
kembali ke menu ↑

Di dalam bilik tidur

Siapa kata bahawa biru di dinding bilik tidur - itu gelap? Langit mendalam di dinding dan silingnya kelihatan terhenti, bangsawan dan bergaya. Tetapi masih, para pereka menasihatkan untuk memilih nada yang lebih santai supaya bilik tidur dapat menyingkirkan pemikiran yang mengganggu dan mempunyai rehat yang baik.

Warna langit dan laut: 215+ Foto Reka bentuk eksklusif. Pilihan kombinasi biru di pedalaman

Warna biru yang mendalam di dinding dan silingnya kelihatan terhenti

Ia adalah perlu untuk menghiasi bilik tidur dengan warna sedemikian dengan penjagaan dan kesederhanaan. Adalah lebih baik untuk memperuntukkan sebahagian daripada bilik di bawah hiasan. Anda boleh cat dinding atau sebahagian daripada mereka, siling - satu perkara.

Bahagian lain dari bilik hendaklah membuat sama ada kontras lembut atau tepu dengan haba. Lantai untuk bilik tidur adalah lebih baik untuk memilih coklat. Ia mungkin parket gelap atau cahaya, laminate flooring, linoleum.

Ia adalah perlu untuk menghiasi bilik tidur dengan warna sedemikian dengan penjagaan dan kesederhanaan.

Ia adalah perlu untuk menghiasi bilik tidur dengan warna sedemikian dengan penjagaan dan kesederhanaan.

Sebagai kertas dinding, anda boleh memilih dari aplikasi hiasan, jalur menegak yang menaikkan siling atau mendatar, mengembangkan ruang.

Selain itu, di bilik tidur digunakan putih, gading, krim, susu, semua warna coklat. Biru di dalam bilik tidur boleh digabungkan dengan warna lain dalam gaya berikut:

 • minimalism - tembok tepu yang cukup dan tempat tidur putih, cermin dan perabot kayu untuk mewujudkan rasa rendaman di dasar laut;
 • Gaya Scandinavia - anda perlu mengambil dua yang utama (putih dan biru), hampir sama mencairkan satu sama lain, menambah ringan dan beberapa aksen yang terang;

Warna biru di dalam bilik tidur untuk menggabungkan dengan warna lain

Warna biru di dalam bilik tidur untuk menggabungkan dengan warna lain

 • Provence - warna biru pucat dengan penambahan kuning air, pasir, susu, ayvori dan banyak aksesori comel, perabot putih yang luar biasa dengan sempurna akan menyampaikan gaya ini;
 • klasik - tirai berat, perabot besar-besaran, dekorasi - dan semua ini dari bahan semula jadi yang digabungkan dengan biru akan menyampaikan kemewahan dan pengekangan klasik.

Lembaga
Menurut pereka, anda tidak boleh memilih warna biru untuk menghiasi dinding bilik yang luas. Teknik ini sesuai untuk pembubaran dinding di bilik kecil.
Anda tidak boleh memilih warna biru untuk menghiasi dinding bilik yang luas.

Anda tidak boleh memilih warna biru untuk menghiasi dinding bilik yang luas.

kembali ke menu ↑

Di tapak semaian

Ia sering digunakan untuk menghiasi bilik kanak-kanak, kerana ia membantu kanak-kanak untuk memberi tumpuan kepada kerja rumah, semasa kelas, permainan dan lain-lain. Bilik kanak-kanak adalah tempat di mana anda boleh merangkumi semua kombinasi yang berani. Idea menghias kanak-kanak:

 • Yang paling standard ialah gabungan warna putih dan biru untuk membuat tema marin.
 • Sekiranya bilik menghadap ke sisi yang cerah, anda boleh cuba memasukkan gabungan biru, ungu, biru untuk membuat dinding atau siling kosmik.

Sering digunakan untuk menghiasi bilik kanak-kanak

Sering digunakan untuk menghiasi bilik kanak-kanak

 • Kanak-kanak yang bermimpi dapat menghargai biru dari langit berbintang atau awan neutral.
 • Gadis remaja akan menikmati imej-imej malam lampu bandar atau matahari terbenam dalam warna biru, yang boleh dijadikan sebagai kertas dinding foto.
 • Kartun kegemaran, kisah dongeng, filem atau buku boleh menjadi idea untuk menghias bilik kanak-kanak. Di sini anda boleh menggabungkan dengan selamat bukan sahaja dengan warna-warna hangat seperti pasir, beige dan coklat, tetapi juga aksen terang berwarna merah, oren, kuning, hijau.

Sesuai untuk bilik lelaki

Sesuai untuk bilik lelaki

Pilihan warna primer bergantung kepada sifat kanak-kanak. Kanak-kanak yang terlalu aktif dan gelisah, warna ini sempurna.Tetapi kanak-kanak yang tertutup dan tidak peduli akan berasa tidak selesa dalam suasana biru.

Untuk mengekalkan persekitaran perniagaan, misalnya, di pejabat, sentiasa menggunakan warna sejuk warna yang dipilih. Mereka membantu mewujudkan bijak, mudah, tetapi pada masa yang sama pedalaman yang mahal dan elegan.
Pilihan warna primer bergantung kepada sifat kanak-kanak.

Pilihan warna primer bergantung kepada sifat kanak-kanak.

kembali ke menu ↑

Bilik mandi

Sesuai untuk bilik mandi boleh menjadi oasis indah untuk orang-orang yang bertenaga dan emosi. Di tempat ini mereka benar-benar boleh berehat dan menyelamatkan tenaga mereka.

Di dalam bilik ini, anda boleh menggunakan banyak teknik menggabungkan warna, menggunakan warna yang berbeza dari yang utama. Sambutan untuk menghias bilik mandi:

 • sebagai hiasan dinding anda tidak boleh memilih warna yang terlalu gelap dan dalam, terutama di dalam bilik besar;

Warna ini boleh menjadi oasis santai yang indah untuk orang yang bertenaga dan emosi.

Warna ini boleh menjadi oasis santai yang indah untuk orang yang bertenaga dan emosi.

 • di dalam warna biru bilik ini seperti biru, gelombang laut, warna Pasifik akan kelihatan baik;
 • kombinasi semula jadi dengan putih akan memberikan paip, yang sebahagian besarnya datang dalam warna itu;
 • di dalam bilik tertentu seperti bilik mandi, gabungan biru dengan hijau akan sangat dialu-alukan. Mereka akan membentangkan persatuan dengan angin laut dan akan menjaga suasana musim panas walaupun dalam musim sejuk. Perkara utama ialah memilih warna hangat biru. Kombinasi yang tidak menggembirakan boleh dicapai terima kasih kepada mozek-mozek;

Bilik mandi minimalis

Bilik mandi minimalis

 • untuk bilik mandi, gaya seperti minimalism dengan permukaan halus dan bentuk garis sederhana, seni deco atau mewah bohemian dengan warna gelap dan butir-butir yang cemerlang, gaya Mediterranean bermakna banyak kayu putih dan semula jadi, serta aksen yang indah, klasik yang dikemas kini, di mana gelap utama dicairkan naungan lebih ringan.

kembali ke menu ↑

Aksesori dan perabot

Kadang-kadang biru boleh membuat aksen terang di mana-mana bilik. Apa yang diperuntukkan secara khusus dan bagaimana - untuk citarasa anda.

kembali ke menu ↑

Langsir

Di pedalaman tirai ini digunakan dalam kes apabila penempatan aksen tambahan. Aksesori warna cahaya secara visual membesarkan bilik, menjadikannya lebih luas. Item untuk menghiasi tingkap warna gelap akan menambah kesegaran, kesejukan dan kemewahan untuk pedalaman.

Digunakan apabila meletakkan penekanan tambahan

Digunakan apabila meletakkan penekanan tambahan

Untuk memilih tirai yang sesuai dengan gaya dalaman dan suasana bilik, anda perlu menggunakan cadangan ini:

 • Warna yang kaya bernilai memilih untuk bilik-bilik yang luas dengan besar oleh tingkap. Pembukaan tingkap akan diserlahkan dengan jelas tanpa kerosakan terhadap kepentingannya. Anda perlu menggunakan teknik ini di ruang makan atau ruang tamu.
 • Di dalam bilik kecil, terutama bilik tidur dan dapur, anda tidak boleh menggunakan langsir warna kaya dan gelap. Adalah lebih baik untuk memilih warna yang disenyapkan dan juga dekat dengan pilihan biru. Langsir cahaya dan udara itu tidak akan memberi tumpuan kepada tingkap, meremukkan bilik, tetapi akan dapat meningkatkan sedikit sempadannya.

Warna kaya bernilai memilih untuk bilik yang luas.

Warna kaya bernilai memilih untuk bilik yang luas.

 • Jika nada biru muda dipilih untuk hiasan bilik, maka tulle gelap di tingkap akan berfungsi sebagai kontras yang menggalakkan. Tirai semacam itu akan kelihatan sangat asli dan tidak biasa dengan gabungan bahan lut cahaya dan warna biru yang mendalam.
 • Tirai tidak boleh dipilih di bawah kertas dinding. Adalah wajar bahawa di antara mereka ada perbezaan sekurang-kurangnya beberapa nada. Sebaliknya lembut akan menonjolkan tetingkap.

Tirai ini akan kelihatan sangat asli.

Tirai ini akan kelihatan sangat asli.

Reka bentuk yang ketat dan bijak boleh diencerkan dengan langsir dengan corak yang berbeza, sepadan dengan gaya. Anda juga boleh memilih corak yang sama pada langsir dengan perhiasan lain di pedalaman, seolah-olah membuat gambar lengkap bilik.
kembali ke menu ↑

Pemilihan kertas dinding

Suasana bilik bergantung pada kemasan yang tepat untuk dinding. Adakah dia akan bertenaga atau mengepam? Boleh mengembangkan ruang atau membuatnya suram?

Memberi suasana istimewa ke bilik

Memberi suasana istimewa ke bilik

Untuk setiap bilik, pilihan kertas dinding mesti didekati secara individu. Walau bagaimanapun, terdapat peraturan umum yang akan membantu.:

Untuk bilik tidur, lebih baik memilih warna cahaya biru untuk mencapai kelonggaran maksimum. Anda boleh menggabungkan mereka dengan warna kuning muda, putih, dan perak. Bergantung pada gaya, kedua-dua monokromatik dan kertas dinding dengan perhiasan akan sesuai.
Nada cahaya adalah yang terbaik untuk bilik tidur.

Nada cahaya adalah yang terbaik untuk bilik tidur.

Untuk menekankan ketenangan ruang tamu sering digunakan warna biru gelap. Mereka digabungkan dengan nada cerah dan hangat yang lain, seperti oren, kuning. Rasa mewah adalah berbeza. Anda boleh memilih kertas dinding dengan kombinasi warna siap sedia, contohnya, dengan putih. Ia boleh menjadi hiasan bunga, bentuk geometri, jalur menegak atau mendatar. Kertas dinding indigo untuk ruang tamu semakin popular.
Untuk ketenangan ruang tamu sering digunakan warna biru gelap.

Untuk ketenangan ruang tamu sering digunakan warna biru gelap.

Kertas dinding berwarna biru di dapur mesti dilapis dengan warna panas perabot dan tekstil. Lebih baik memilih warna cahaya biru, serta kertas dinding, yang digunakan dalam kombinasi warna emas, perak, kelabu atau lavender. Untuk bilik kanak-kanak, anda boleh memilih kertas dinding foto dengan imej yang sesuai dengan warna biru. Mereka tidak akan membebankan keadaan, membuat pedalaman memaksa.

kembali ke menu ↑

Fungsi sofa

Sebilangan perabot seperti ini, seperti sofa berwarna biru, adalah keputusan yang sangat berani, jika perkara itu tidak melibatkan bilik kanak-kanak. Normal di dalam bilik untuk kanak-kanak, anda dapat melihat sebarang kombinasi warna yang tidak dijangka, tetapi ini tidak mengejutkan sesiapa pun. Tetapi di ruang tamu warna yang mencolok dari perabot tidak sering dijumpai.

Sofa biru adalah keputusan yang sangat berani.

Sofa biru adalah keputusan yang sangat berani.

Sofa biru sesuai dengan gaya seperti jenis klasik dan moden. Ia boleh berteknologi tinggi, art deco, dan Provence. Sebagai pelapis, anda boleh memilih bahan halus, mewah kelihatan bulu dalam kombinasi dengan lengan baju lacquered.

Lembaga
Agar sofa di dalam bilik tidak bercampur-campur ke tempat yang berwarna biru padat, tetapi untuk menonjol di kawasan pedalaman, perlu memilih warna yang betul, bentuk, saiz dan harmoni sesuai ke dalam hiasan.

Teknik berikut akan membantu untuk melakukannya dengan berkesan:

Sofa biru sesuai dengan gaya seperti jenis klasik dan moden.

Sofa biru sesuai dengan gaya seperti jenis klasik dan moden.

 • Dua atau tiga bahagian lain harus dipadankan dengan sofa, tidak lebih. Ini boleh menjadi kerusi, meja rias, meja kopi;
 • idealnya digabungkan dengan sofa biru di kawasan pedalaman yang besar cermin;
 • ia adalah mudah untuk mengeluarkan sejuk yang berlebihan dari naungan sofa sedemikian dengan bantuan sejumlah besar bantal cerah, contohnya, putih, oren, kuning, hijau dan coklat;
 • sofa tidak boleh digabungkan dengan dinding atau perabot, kerana ia adalah aksen warna. Adalah dinasihatkan untuk memilih warna neutral untuk objek dan dinding lain;
 • Tidak dianjurkan untuk menggunakan gabungan lebih daripada 3 warna utama di pedalaman, dan 2 daripadanya harus bersikap neutral sehingga perabot tidak hilang di latar belakang mereka.

Dua atau tiga bahagian lain harus dipadankan dengan sofa, tidak lebih daripada

Dua atau tiga bahagian lain harus dipadankan dengan sofa, tidak lebih daripada

Letakkan sofa tidak berdiri di dekat tingkap supaya warna tidak terbakar dalam tempoh yang singkat. Sebaiknya letakkan sofa berhampiran dinding percuma.
kembali ke menu ↑

Siling

Seperti siling untuk kawasan pedalaman mesti dipilih dengan penjagaan khas supaya tidak membebani ruang dan tidak menjadikannya terlalu gelap. Bahan-bahan berikut digunakan sebagai kemasan siling:

 • Kuat ketegangan - penyelesaian yang paling popular dan mudah yang menawarkan banyak pilihan yang berbeza. Permukaan berkilat akan dikaitkan dengan biru langit. Ia boleh digabungkan dengan pelbagai struktur yang digantung, membenamkan lampu kecil dan mentol lampu, mencipta kesan pencahayaan dan memilih corak, contohnya, ruang.

Pilihan dengan siling regangan

Pilihan dengan siling regangan

 • Cat - lebih baik menggunakan bahan yang dicairkan dengan air atau pelarut. Jadi anda boleh mendapatkan nada unik yang diperlukan. Tetapi sebelum melukis adalah perlu untuk menjalankan kerja-kerja yang kompleks untuk mencapai permukaan yang sempurna rata.
 • Wallpaper untuk siling biru. Paling sesuai, warna cahaya dipilih untuk membuat kontras dengan dinding atau lantai biru kaya.

Siling biru untuk kawasan pedalaman mesti dipilih dengan berhati-hati

Siling biru untuk kawasan pedalaman mesti dipilih dengan berhati-hati

Peraturan asas untuk siling menghias:

 • jika siling gelap dipilih untuk siling, maka lantai mesti terang;
 • Adalah wajar untuk menggunakan teknik yang sama berkenaan dengan pilihan warna dinding untuk menghasilkan kontras tertentu dan memberikan ringan;
 • tidak boleh ada biru lain yang terdapat di dalam bilik, kerana silingnya adalah bahagian yang cukup besar dari bilik;
 • mengkompensasi kedalaman siling biru gelap putih atau kuning air, yang diinginkan untuk memilih untuk hiasan dinding;
 • warna cahaya siling akan memberikan suasana bilik, ringan dan airiness.

Jika siling gelap, lantai mesti terang

Jika siling gelap, lantai mesti terang

kembali ke menu ↑

Peranan permaidani

Menggunakan karpet biru adalah keputusan yang sangat bijak, sebagai aksesori dalam warna ini adalah perkara praktikal. Ia boleh diletakkan di lorong, ruang tamu, dapur, digabungkan dengan:

 • kelabu;
 • putih;
 • coklat.
Permaidani sedemikian adalah keputusan yang bijaksana.

Permaidani sedemikian adalah keputusan yang bijaksana.

Anda boleh mengambil produk pepejal atau tepu gelap. Ia akan secara harmoni melihat di dalam bilik di mana warna yang dikehendaki digunakan dalam hiasan. Permaidani melakukan fungsi berikut di pedalaman:

 • penampilan bergaya melengkapi atau menghias;
 • memberikan sensasi sentuhan yang menyenangkan;
 • mempunyai sifat penebat bunyi dan haba;
 • secara visual membahagikan ruang menjadi berfungsi atau berfungsi zon;
 • boleh dipadankan dengan sempurna dengan lantai dan gaya yang dipilih.

Anda boleh mengambil produk pepejal atau tepu gelap

Anda boleh mengambil produk pepejal atau tepu gelap

Permaidani biru digabungkan dengan warna asas putih, kuning, coklat dan kuning air yang harmoni kelihatan tertakluk kepada ketersediaan aksesori dari warna yang sama. Corak Oriental kelihatan hebat dalam warna yang dipilih. Produk ini akan selaras dengan perabot kayu, sesuai untuk gaya moden dan klasik.

Apabila memilih produk, anda perlu memberi perhatian kepada ciri-ciri tersebut:

Permaidani biru digabungkan dengan warna putih, kuning, coklat dan kuning air yang kelihatan harmoni

Permaidani biru digabungkan dengan warna putih, kuning, coklat dan kuning air yang kelihatan harmoni

Bagi bilik-bilik di mana terdapat beban mekanikal yang tinggi, produk dengan longgokan panjang tidak akan berfungsi, tetapi di bilik tidur mereka akan sesuai dengan sempurna. Bagi ruang tamu yang sesuai dengan timbunan purata, untuk dapur atau lorong - dengan pendek. Permaidani bentuk bujur atau bulat perlu diletakkan di tengah-tengah bilik.

kembali ke menu ↑

Pintu

Butiran dalaman warna ini - fenomena yang agak jarang berlaku. Orang ramai digunakan untuk memasang pintu putih, coklat, dan kuning, tetapi tidak biru. Dan sia-sia, kerana perwujudan beberapa gaya hanya memerlukan kesimpulan logik dalam bentuk pintu teduh yang sesuai. Oleh itu, pintu tidak standard seperti itu sesuai untuk digunakan dalam gaya ini:

 • Romantik Provence - adalah wajar untuk menggunakan warna pastel dalam gabungan dengan sisipan kaca, pelbagai portal dan corak bunga.

Butiran dalaman warna ini - fenomena yang agak jarang berlaku.

Butiran dalaman warna ini - fenomena yang agak jarang berlaku.

 • Gaya Mediterranean menawarkan gabungan warna asas dengan unsur putih, kuning, dan coklat.Pintu-pintu ini lebih baik dipasang pada rumah-rumah musim panas yang dilengkapi atau rumah-rumah negara untuk mewujudkan perasaan bersantai di pantai laut.
 • "Istana" klasik dengan unsur barok dan empayar adalah tempat yang sesuai untuk pintu warna ini. Anda boleh menggunakan reka bentuk gamut tepu gelap, contohnya, nilam, kobalt dalam kombinasi dengan elemen hiasan kaya - emas, perak, patina, kaca berwarna.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

 • Gaya Loft atau hi-tech - dalam kes ini, pintu akan berfungsi sebagai aksen yang terang, melengkapkan komposisi minimalism. Untuk tujuan ini, anda boleh mencuba dengan selamat dengan permukaan yang berkilat.

kembali ke menu ↑

Tingkat

Lantai kayu atau tiruan pewarna yang sama menjadi klasik bagi kebanyakan orang. Beberapa orang membuat keputusan mengenai eksperimen berani dengan warna yang paling tidak standard. Tetapi apabila mencipta reka bentuk yang sesuai, anda boleh memilih lantai biru.

Pilihan ruang tamu dengan lantai yang sama

Pilihan ruang tamu dengan lantai yang sama

Bahan yang sesuai untuk menyampaikan warna ini di lantai adalah:

 • papan dicat - ditambah lapisan sedemikian kerana anda boleh mengambil apa sahaja warna dengan mencampurkan warna;
 • permaidani - penyelesaian yang lembut dan selesa, yang paling sering digunakan dalam bilik kanak-kanak dan bilik tidur;
 • jubin - pilihan yang mudah untuk dapur, bilik mandi, tandas, lorong;
 • lantai berkilat berkilat akan kelihatan baik di dapur.

Pilihan bilik mandian

Pilihan bilik mandian

Lantai mesti sama dengan warna siling, jika nada gelap dipilih untuk bahagian atas bilik, atau membuat aksen bebas. Sesetengah pereka menggunakan kaedah peralihan warna yang menarik dari dinding ke lantai. Ia mewujudkan rasa kecerunan tertentu, dan apabila bermain-main dengan butiran yang sesuai, bilik bilik yang luas kelihatan sangat berfaedah.

kembali ke menu ↑

Tempat tidur

Untuk bilik tidur berwarna biru, anda boleh memilih perabot yang sangat sesuai, seperti tempat tidur, tempat teduh yang sesuai. Perkara utama adalah bahawa naungannya dipilih dengan betul, tidak menindas atau suram. Seseorang mesti bangun di tempat tidur yang segar, berehat dan positif.

Lembaga
Untuk melakukan ini, anda perlu membuat kontras terhadap dinding. Ia akan bermanfaat untuk melihat katil yang kaya di latar belakang nada kertas dinding pastel - putih, kuning air, susu, gading, coklat, kelabu.
Pastikan teduh dipilih dengan betul supaya ia tidak menindas atau suram

Pastikan teduh dipilih dengan betul supaya ia tidak menindas atau suram

Anda boleh menggunakan kaedah melengkapkan warna dinding, iaitu, untuk memilih warna katil, yang berbeza dengan beberapa warna dari warna dinding. Warna lantai tidak sepadan dengan warna katil, terdapat juga sekurang-kurangnya sedikit kontras di antara mereka.

Ceiling, butiran kecil seperti kerusi, ottomans, meja tepi katil, lampu boleh dipadankan dengan nada tempat tidur. Perkara utama adalah tidak keterlaluan dengan butiran dan tidak membebankan bilik dengan warna biru.
Ia akan kelihatan katil yang kaya dengan latar belakang kertas dinding nada pastel

Ia akan kelihatan katil yang kaya dengan latar belakang kertas dinding nada pastel

Untuk gaya Provence, anda boleh memilih katil kayu yang sederhana, dicat dalam warna yang dikehendaki sepenuhnya. Dalam gaya klasik sesuai dengan katil dengan kepala katil bergaya baldu biru.

Gaya Provence

Gaya Provence

Untuk gaya moden, minimalism, berteknologi tinggi, katil bentuk mudah sesuai dengan lekapan ketat warna yang dikehendaki dan kasur yang sesuai dengan nada.

 

Warna langit dan laut

Tambah sedikit biru ke pedalaman.

9.5 Skor Jumlah
Tambahkan sekeping langit ke pedalaman

Dengan bermain yang betul pada warna biru, kombinasi yang mahir dengan warna yang sesuai untuknya, bahagian dalam mana-mana bilik boleh hidup. Warna biru boleh berbeza, tetapi walaupun dengan itu bilik pasti tidak kelihatan biasa atau membosankan. Ia cukup untuk memilih klasik sederhana dalam warna neutral. Dengan warna hiasan dalaman inspirasi, perubahan kardinal dalam hidup bermula. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Permohonan Kebolehcapaian
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • Ruang pengembangan visual
 • Mewujudkan suasana harmoni, santai dan santai
 • Sesuai dengan banyak gaya dalaman.
Cons
 • Nada gelap menjadikan bilik melampau, mengurangkannya.
 • Lebihan biru memburukkan keadaan emosi seseorang
 • Blue yang salah dipilih boleh membuat perabot berat
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk