220+ Photo Kombinasi warna di pedalaman: Memilih pilihan win-win

Memilih kombinasi warna untuk bahagian dalaman untuk foto, anda secara kualitatif boleh mengubah ruang bilik, mengemaskini reka bentuk.

Kandungan:

Asas kombinasi warna

Gabungan warna adalah wajar untuk memilih menggunakan roda warna, yang termasuk warna tambahan dan tambahan tambahan. Pereka bentuk telah membangunkan banyak teknik untuk menggabungkan mereka, penggunaan pelbagai skim. Anda boleh menggunakan:

Interior monokrom menganggap penggunaan skema warna monochromatic di mana warna yang berbeza warna yang sama digunakan. Oleh kerana peralihan warna yang lancar, pedalaman sentiasa berubah menjadi tenang dan lembut, memberikan ketenangan fikiran. Pilihan ini sentiasa boleh dicairkan:

 • putih;
 • hitam
 • bunga perak.

Warna bersebelahan adalah yang terletak di roda warna bersebelahan. Tetapi salah satu warna harus dominan, dan yang kedua harus digunakan untuk penekanan. Gabungan sedemikian mewujudkan suasana santai dan harmoni.

Contrasting terdiri daripada menggunakan warna bertentangan secara spontan, contohnya:

 • biru dan oren;
 • merah dan hijau;
 • kuning dan ungu.

Gabungan tersebut sangat berani. Bahagian dalamannya sentiasa terang dan luar biasa, tetapi dengan cepat dapat bosan. Oleh itu, kombinasi ini disusun dengan terperinci, yang, jika dikehendaki, mudah diubah.

Skim triad adalah gabungan tiga warna roda warna yang berada pada jarak yang sama antara satu sama lain. Daripada jumlah ini, anda perlu memilih satu rehat utama yang akan membantu.

kembali ke menu ↑

Gabungan warna untuk dapur

Tidak semua warna sama sesuai untuknya dapur. Sebagai contoh, warna biru boleh mengurangkan selera makan, dan seperti hitam, kelabu, putih, boleh mencetuskan kemurungan dan sikap tidak peduli, merah merangsang sistem saraf, menyebabkan terlalu banyak kerja. Tetapi dengan kombinasi warna yang betul anda boleh mengelakkan kualiti negatif penggunaan setiap.

Gabungan nada yang disenyapkan di bahagian dalam dapur

Gabungan nada yang disenyapkan di bahagian dalam dapur

Oleh itu, sebelum memilih nada utama dapur, anda perlu memilih subjek utama di mana penekanan akan diletakkan. Ini boleh:

Ini sepatutnya satu perkara, jika ia dimaksudkan di pedalaman anda. Jika ia adalah perabot yang cerah, hiasan dinding harus dihalang, dan sebaliknya.

Kaedah Gabungan:

 • Di dapur sejuk berdampingan dengan teruk. Oleh itu, apabila memilih warna sedemikian, adalah wajar untuk menggabungkan mereka dengan butiran dan aksesori warna hangat.
 • Warna Neutral dan bijak dari kecerahan sederhana sesuai untuk dapur.
 • Bilik tidak boleh hadir lebih daripada tiga kontras.
 • Dalam dapur, warna seperti oren, merah, burgundy, yang boleh digabungkan dengan putih, krim, dan hitam, kelihatan baik.

Lembaga
Gabungan yang sesuai untuk dapur adalah julat coklat-hijau, yang memberi kesan positif kepada selera makan, mewujudkan rasa selesa dan bersatu dengan alam semula jadi.
kembali ke menu ↑

Untuk ruang tamu

Apabila memilih warna untuk bilik seperti ruang tamuperlu memberi perhatian kepada faktor asas:

 • saiz bilik;
 • Tujuannya, iaitu, watak;
 • gaya reka bentuk yang dipilih.

Untuk bilik-bilik kecil, ia tidak sesuai warna terang, gelap atau tepu sebagai warna asas. Mereka akan membuat bilik lebih kecil, suasana di dalamnya menindas, tidak selesa. Di dalam bilik yang luas ini menyediakan lebih banyak peluang untuk kombinasi warna.

Ruang tamu boleh menjadi ruang yang berasingan, serta berfungsi sebagai tempat untuk berehat, tidur, tetamu, makanan, belajar. Oleh itu, ia adalah bernilai memilih warna bilik.

Untuk pertemuan tetamu, bilik ini boleh dihiasi dengan gaya seni pop dengan warna-warna terang yang terang-terang:

 • merah jambu;
 • hijau;
 • biru;
 • coklat;
 • beige;
 • susu.

Jika ini adalah tempat untuk tidur dan berehat, kemudian pilih pelbagai pastel, tipikal gaya chebbi-chic, provensi. Ini adalah warna halus biru, merah jambu, hijau, ungu, pudina, digabungkan antara satu sama lain.

Pertimbangkan kombinasi warna yang sesuai dengan warna primer yang sedia ada:

1Merah - mengurangkan pencerobohan dan bahaya warna ini, meninggalkan keupayaannya untuk mengecas dengan tenaga, untuk mewujudkan mood gembira, ia boleh digabungkan dengan warna coklat, walaupun paling terang, putih dan emas.
Dalam warna merah

Dalam warna merah

2Orange - warna tenaga. Tetapi keterlaluan menimbulkan keadaan yang menyedihkan. Apabila digabungkan dengan putih, kuning, biru, dan coklat, ruang tamu akan melihat kehidupan yang mengesahkan. Aksen oren boleh tekstil, salah satu dinding, butiran kecil dalam bentuk bantal, berdiri, kabinet, lukisan, jadualtirai.
Orange adalah warna tenaga

Orange adalah warna tenaga

3Kuning akan menjadi simbol kemakmuran dan kegembiraan. Untuk ruang tamu, kombinasi yang betul kuning akan dengan pic atau kopi. Jika ini adalah gabungan tiga, maka anda boleh memilih putih dan ungu, oren dan hijau. Kuning kelihatan baik dalam satu kumpulan dengan kelabu, susu, coklat.
Simbol kekayaan dan kegembiraan

Simbol kekayaan dan kegembiraan

4Hijau - Warna keharmonian kelihatan hebat di sebelah warna pokok, putih, kuning muda, ceri gelap. Anda boleh cuba menggabungkannya di ruang tamu dengan warna kuning muda, biru atau biru. Shades of green akan mengangkat semangat anda, dan yang gelap akan menenangkan sistem saraf.
Hijau - warna keharmonian

Hijau - warna keharmonian

5Biru - warna sejuk, menyebabkan persatuan dengan permukaan laut. Digabungkan dengan gading atau putih akan selalu membawa orang dalam rumah, di pantai laut khayalan. Anda boleh melengkapkan pedalaman dengan butiran biru, memilih warna bijak dan neutral warna ini.
Persatuan Vyzvevet dengan permukaan laut

Persatuan Vyzvevet dengan permukaan laut

6Coklat - warna bangsawan. Warna ini adalah pilihan klasik dan serba boleh untuk ruang tamu, kerana ia boleh digabungkan dengan hampir semua warna lain. Interior coklat putih menekankan gaya klasik, warna coklat-kuning atau coklat-hijau sesuai dengan moden. Reka bentuk yang luar biasa, dipenuhi dengan misteri, diperoleh dengan menggabungkan coklat dengan ungu.
Brown - warna bangsawan

Brown - warna bangsawan

7Kelabu - boleh menjadi asas neutral yang sangat baik untuk kombinasi dengan banyak warna lain. Sahabatnya adalah biru, biru, merah jambu, merah, hijau, kuning. Putih atau hitam dalam kombinasi dengan kelabu akan kelihatan membosankan di ruang tamu, tetapi tidak dalam gaya berteknologi tinggi atau minimalism.
Pangkalan neutral untuk kombinasi dengan banyak warna lain.

Pangkalan neutral untuk kombinasi dengan banyak warna lain.

kembali ke menu ↑

Untuk bilik tidur

Apabila mencipta reka bentuk dalaman tempat paling peribadi di dalam apartmen, seperti bilik tidur, anda perlu berusaha untuk merangkumi bukan sahaja reka bentuk yang bergaya, tetapi juga untuk dapat kekal dengan tepat pada warna-warna yang akan menyumbang kepada kelonggaran, tidur dengan cepat dan berehat yang menyenangkan. Oleh itu, beri perhatian kepada kombinasi yang betul dan menarik yang sudah ada:

Hijau dan turquoise - untuk melengkapkan seperti tandem boleh putih dan coklat. Dia memberikan tuduhan tenaga dan segera melegakan keletihan.
Hijau dan turquoise - memberikan tenaga

Hijau dan turquoise - memberikan tenaga

Kelabu dan ungu - bilik kelihatan lebih cerah apabila terdapat beberapa lagi warna dalam pencampuran - ungu, dekat dengan ungu dan ungu, tetapi tidak tepu, dan mustard.
Kelabu dalam kombinasi dengan ungu

Kelabu dalam kombinasi dengan ungu

Biru dan beige - anda juga boleh memilih beberapa warna biru dan biru gelap. Nah, jika butir-butir akan digunakan dengan blotches merah jambu merah jambu.
Biru digabungkan dengan beige

Biru digabungkan dengan beige

Berry campuran dengan mustard - melibatkan pilihan mustard sebagai nada utama dinding. Warna ringan boleh digunakan apabila memilih laci, kabinet, dilindungi. Untuk katil, katil petang boleh dipilih coklat gelap. Maklumat lanjut, seperti bantal, lampu lantai, langsir, bedspreads, lukisan memilih warna berry paling dalam.
Campuran Berry dengan mustard

Campuran Berry dengan mustard

Jeruk dan coklat, dilengkapi dengan beige, kelabu dan putih sering terdapat dalam gaya seperti loteng, moden, berteknologi tinggi, minimalis.
Orange digabungkan dengan coklat

Orange digabungkan dengan coklat

Monochrome ungu - kombinasi warna yang berbeza dari warna ini dari cahaya ke gelap akan menjadi pilihan untuk bilik tidur. Di sini anda boleh membiarkan diri anda menyimpang ke arah butir biru, biru gelap, serta merah jambu dan cerah berwarna merah jambu.
Pilihan ungu - bilik tidur

Pilihan ungu - bilik tidur

Hitam dan putih dengan warna biru adalah ciri gaya glamour, terutama jika terdapat butiran hitam, perhiasan hitam, perhiasan dengan monogram. Lancar ketajaman hitam di pedalaman boleh menjadi coklat gelap, yang tidak lebih buruk digabungkan dengan biru.
Warna ciri untuk glamor

Warna ciri untuk glamor

Biru-biru dan emas dengan penambahan kuning air, coklat akan menjadi cara yang bagus untuk merangkumi gaya klasik di dalam bilik tidur.

Lembaga
Untuk bilik tidur, anda boleh memilih apa-apa warna, tetapi sebaik-baik warna warna pastel. Warna cerah kegemaran terbaik digunakan secara terperinci supaya mereka tidak tayar.
kembali ke menu ↑

Untuk mandi

Sejak piawai bilik mandi bilik adalah bilik dengan saiz yang sederhana, adalah penting apabila menghias berdasarkan peraturan tersebut:

 • Pedalaman harus menggunakan tidak lebih dari 3 warna yang berbeda atau 5 warna dengan warna yang sama. Ia akan menjadi cukup, dan dua mampu melengkapkan setiap warna.
 • Kecerahan warna - warna gelap dan mencolok akan mengurangkan ruang yang sudah kecil, dan cahaya sedikit akan mengembangkan sempadan. Tetapi pada masa yang sama penyederhanaan warna terang akan membantu untuk bersorak di pagi hari, dan warna pastel untuk malam tenang.
 • Pengaruh psikologi warna.

Untuk skala warna bilik mandi kelihatan harmoni, sila mata pemiliknya, saya cadangkan mengambil kesempatan daripada beberapa susunan siap sedia:

 • putih dan biru;
 • putih dan hijau;
 • pemilihan putih dan biru.

Ini adalah pilihan yang paling popular, di mana kadang-kadang putih boleh digantikan dengan susu atau ayvor.

Pink dalam kombinasi dengan ungu, ungu atau putih dianggap gabungan kedua paling popular untuk bilik mandi. Menguntungkan dengan baik aksesori emas bilik.

Apa-apa gabungan kelabu boleh menyebabkan rasa sejuk dan membuat anda merasa tidak selesa. Seperti di pedalaman dengan banyak butiran terang yang tidak standard, ia boleh dikaitkan dengan tempat awam.

Teduh panas dianggap kuning, ia membawa positif. Lemon terang cukup untuk menggabungkan hanya dengan putih, kaya kuning dengan putih dan hitam, warna pucat boleh digabungkan dengan hijau, oren atau biru.

Brown di bilik mandi sentiasa kelihatan bergaya dan elegan. Anda boleh memilih dan menggabungkan dengan warna lain coklat, seperti oker, bata, terracotta, coklat, vanila, wenge.

Terlalu warna hijau terang di bilik mandi adalah lebih baik untuk tidak digunakan. Mereka dikaitkan dengan acuan, kelembapan dan kerosakan.

Lembaga
Supaya hijau tidak menyebabkan persatuan yang tidak menyenangkan di bilik mandi, lebih baik untuk menggabungkannya bukan dengan putih, tetapi dengan warna kuning atau krim.
kembali ke menu ↑

Untuk lorong

Warna-warna standard untuk lorong adalah warna kuning air dalam kombinasi dengan coklat, kerana mereka sangat sesuai dengan pintu depan. Dan selalunya orang memilih untuk ruang ini. kertas dinding dengan pola kecil atau kerap.

Biasanya lorong-lorong adalah bilik kecil yang tidak mempunyai cahaya semulajadi yang cukup. Oleh itu, penggunaan teknik standard menjadi kesilapan besar.

Pilihan untuk lorong yang terang

Pilihan untuk lorong yang terang

Warna gelap dan corak kecil secara visual mengurangkan ruang. Untuk pendaftaran lorong Ia adalah hak untuk memilih satu daripada tiga kategori padanan warna:

 • Warna hangat - ini termasuk coklat, oren, merah. Masuk ke dalam lorong seperti itu, seseorang akan berasa selesa.
 • Warna Neutral - ini termasuk kapur, biru, hijau. Mereka dipilih oleh mereka yang suka kesejukan, kesegaran, dan musim bunga.
 • Gamma sejuk - nada utama - ungu, biru, biru. Dengan sejumlah besar pencahayaan, pedalaman seperti itu juga akan kelihatan terhenti, tetapi selesa.

Menggunakan naungan biru gelap

Menggunakan naungan biru gelap

Bergantung pada gaya untuk lorong, anda boleh memilih kombinasi berikut:

 • Moden dan klasik - warna semulajadi seperti pasir, kuning air, susu, terracotta, putih, coklat. Untuk gaya klasik malachite dan warna zamrud sesuai. Sebagai contoh, mereka boleh digunakan dalam bentuk bahagian, lukisan, ottomans.
 • Rococo - warna kaya merah jambu digabungkan dengan putih dan emas, raspberry merah, lada ungu, strawberi merah sesuai.
 • Empire - gaya warna yang terang tanpa halftone. Anda boleh memilih sebagai warna utama hijau, biru, merah, emas, melengkapi mereka dengan kelabu, krim, pasir.
 • Minimalism - memilih asas akustik berwarna putih, putih, hitam, kelabu dan cerah dalam bentuk coklat, hijau, biru, merah, warna-warna semulajadi yang lain.
 • Hi-tech - kombinasi kelabu, logam, coklat dan putih kelihatan hebat di dalamnya.

Pilihan dalam hijau

Pilihan dalam hijau

Lembaga
Anda membuat lorong sedemikian rupa sehingga dinding sentiasa kelihatan lebih ringan daripada perabot. Oleh itu ruang tidak kelihatan lebih kecil daripada yang sebenarnya.
kembali ke menu ↑

Gabungan warna di pedalaman

Pertimbangkan pilihan yang paling popular untuk kombinasi warna di pedalaman.

kembali ke menu ↑

Warna kelabu

Skala kelabu adalah variasi yang paling biasa digunakan. Warna kelabu menjadikan pedalaman elegan dan bergaya, membolehkan anda menyerlahkan aksen warna lain. Warna ini neutral dan bertindak sebagai latar belakang yang sangat baik untuk hampir mana-mana warna. Dalam bentuk tulen, pedalaman kelabu monokrom jarang digunakan, ia membawa ia satu detasmen dan kekosongan tertentu.

Gabungan dengan warna kelabu:

 • Suplemen putih hitam. Kelabu dalam kes ini adalah pertengahan antara mereka. Untuk melembutkan pedalaman dalam nada sedemikian, pilih warna putih, tetapi teduh berkrim.
 • Menambah merah jambu atau ungu adalah salah satu gabungan yang paling terang dan paling disukai. Palet kelabu-merah jambu memberikan kewanitaan bilik. Oleh itu, ia sesuai untuk bilik tidur kanak-kanak perempuan, kanak-kanak perempuan, wanita, ruang tamu dalam gaya glamor, bilik-bilik lain dengan gaya yang bergaya. Tandem kelabu-ungu kelihatan hebat tanpa mengira warna yang kedua. Ini mungkin lavender, ungu, ungu.Selain itu, anda boleh menggabungkan warna ini dengan warna kayu, serta putih, perak atau hitam.

 • Penambahan biru atau biru - sesuai untuk hiasan ruang tamu atau asrama. Di tempat mana tidak ada dominasi maskulin atau feminin. Anda boleh melengkapkan tandem seperti corak atau corak yang tidak mengganggu pada langsir, kertas dinding atau kemasan lain.
 • Mood kuning. Terhadap latar belakang kelabu, berkelip kuning seperti api. Oleh itu, jumlah kuning di pedalaman perlu dihadkan supaya kesan cahaya tidak ditekan. Terhadap latar belakang dinding abu-abu, perabotnya akan kelihatan baik dengan warna yang berlainan warna abu-abu, serta warna kayu, putih atau hitam. Kuning digunakan dalam bentuk bahagian tambahan, barangan, aksesori.

 • Menggabungkan dengan merah atau oren akan menjadi penyelesaian berani dan moden. Oleh itu, ia adalah khusus untuk minimalism, berteknologi tinggi, gaya moden. Untuk melembutkan kombinasi denyutan, sukar untuk dirasakan, anda memerlukan krim atau warna putih. Juga gabungan merah-kelabu boleh didapati dalam gaya dalaman yang berbeza, sebagai contoh, neo-baroque, glamor.
 • Kombinasi dengan beige membolehkan anda membuat palet santai yang tenang. Di dalamnya, setiap orang berasa tenang dan selesa. Ini adalah gabungan kelabu sejuk yang hangat dan hangat, serta latar belakang yang sangat baik untuk menampung butiran warna cerah.

kembali ke menu ↑

Coklat

Warna coklat, sifat peribadatan, boleh ditemui di kawasan pedalaman. Sekiranya tidak sebagai hiasan dinding, maka sekurang-kurangnya lantaidalam bentuk perabot pintu. Adalah dipercayai bahawa warna coklat konservatif sesuai dengan gaya klasik. Tetapi di bahagian dalaman yang paling moden, ia juga merupakan tempat yang sangat penting.

Ia sesuai di mana-mana arah. Gabungan yang sesuai:

 • Klasik putih-genre genre - supaya reka bentuk tidak kelihatan membosankan, anda boleh mencairkannya dengan beberapa butiran terang, contohnya, biru, merah, oren. Jika putih akan menjadi pedalaman utama, maka, walaupun coklat gelap, ia akan mengembangkan sempadan ruang.
 • Brown dengan nada-nada pastel juga boleh dikaitkan dengan kombinasi klasik ciri gaya eponim. Adalah sesuai untuk menggunakan kombinasi di ruang tamu, koridor, lorong.
 • Brown seiring dengan warna biru memberikan perasaan yang keren. Walaupun warna biru digunakan dalam jumlah minimum, coklat meningkatkan kedinginannya. Gabungan warna semulajadi ini mewujudkan persatuan yang menyenangkan dengan laut, gunung. Pedalaman di mana untuk menggabungkan coklat dengan turquoise akan kelihatan selesa dan kaya.

Lembaga
Jangan lupa bahawa kebanyakan kombinasi warna berganda mesti dicairkan dengan warna putih untuk menambah cahaya dan ruang ke pedalaman.
 • Brown dengan kuning dan emas adalah gabungan yang sangat mewah dan kaya. Warna pelengkap akan melambangkan kekayaan dan kehormatan. Untuk kombinasi ini tidak kelihatan pretentious, anda perlu mencairkan warna kuning teliti dan warna susu. Kemudian ia akan berubah menjadi hangat dan tenang.

kembali ke menu ↑

Beige

Seperti kelabu, beige muncul sebagai latar belakang yang indah dan asas untuk merealisasikan pelbagai idea. Beige warna adalah sejagat, mereka boleh digunakan dalam apa jua gaya.

Warna kuning air termasuk:

 • gading;
 • cappuccino;
 • kek span;
 • berpasir;
 • krim;
 • karamel;
 • gandum.

Ini juga termasuk kombinasi dengan:

 • kelabu;
 • ungu;
 • coklat;
 • merah jambu;
 • oren;
 • pic;
 • kuning;
 • hijau.

Skala warna beige besar dan beragam.

Faedah kelihatan kuning muda dengan warna seperti:

 • coklat;
 • kelabu;
 • biru;
 • turquoise;
 • ungu;
 • hijau
 • putih;
 • merah jambu.

Beberapa petua mengenai kombinasi kuning air yang tepat di pedalaman:

 • Sebagai latar belakang, anda boleh menggunakan beige di dinding, siling atau lantai, pastikan untuk melengkapkan hiasan terang.
 • Perabot ringan - lantai gelap - dinding terang.
 • Kecerunan beige dengan perbezaan tidak signifikan.

Dapur di warna beige dibuat dalam klasik, Provence, Rostik, yang dicirikan oleh bahan ringan dan selesai. Teduh sedemikian tidak pernah menyakitkan atau membosankan, ia sentiasa boleh disegarkan dengan butir-butir terang yang baru.

Bilik-bilik hidup beige dipilih oleh pasangan suami isteri yang lebih tua atau keluarga dengan anak-anak. Warna kuning muda mempromosikan kelonggaran. Beige bilik tidur beige juga mewujudkan suasana relaksasi dan simbol relaksasi, keselesaan, kemewahan.

kembali ke menu ↑

Wenge warna

Warna wenge adalah teduhan berwarna coklat semulajadi. Nama itu telah menerima naungan dari jenis kayu yang dibuat perabotnya. Ini adalah nada yang kaya dan mendalam yang memihak kepada latar belakang warna terang atau cerah.

Ia memerlukan dua jenis pencahayaan yang baik: buatan dan semula jadi. Pedalaman boleh dihiasi dengan butiran berwarna wenge, seperti perabot, bingkai gambar atau foto, tangan, kaki meja kopi, dan kepala katil.

Warna wenge adalah teduhan berwarna coklat semulajadi.

Warna wenge adalah teduhan berwarna coklat semulajadi.

Dengan warna wenge itu sangat mudah untuk mendapatkan pedalaman yang moden dan bergaya. Ini adalah salah satu kegemaran pereka untuk bilik makan, ruang tamu, dapur, bilik kanak-kanak, bilik tidur ibu bapa dan juga bilik darjah.

Ia boleh dan harus digabungkan dengan warna seperti:

Merah - komposisi menarik yang menarik diperolehi, yang perlu ditambah dengan susu, putih, vanila, adalah mungkin dengan butir-butir hitam. Anda boleh memilih warna yang berlainan warna merah, mulai daripada merah jambu hingga bata, merah-merah jambu dan nada merah jingga.
220+ Photo Kombinasi warna di pedalaman: Memilih pilihan win-win

Ini adalah nada yang kaya dan mendalam.

Kuning tidak selalu menjadi komposisi yang tidak jelas. Sesetengah mungkin mendapati ia terlalu membimbangkan. Untuk mengelakkan peralihan tajam antara kontras, anda perlu memilih warna pucat kuning untuk mencairkan struktur coklat. Ia dianggap gabungan yang baik dengan warna kuning emas dan berkrim.
Hijau memberikan keindahan semulajadi dalaman dan warna semulajadi. Gabungan ini boleh digunakan dalam hiasan Jepun, gaya oriental. Mereka akan sesuai dengan reka bentuk moden.
Biru - anda boleh mengambil apa sahaja warna biru, dari biru ke biru-hijau. Bukan gabungan yang paling menguntungkan dengan warna biru adalah indigo dan ultramarine, terutama sebagai nada asas. Bahagian dalaman di mana krim, coklat, putih, dan juga aksesori biru dan biru yang digunakan akan kelihatan harmoni.
Dengan warna wenge itu sangat mudah untuk mendapatkan pedalaman yang moden dan bergaya.

Dengan warna wenge itu sangat mudah untuk mendapatkan pedalaman yang moden dan bergaya.

Lembaga
Warna gelap sendiri - biru dan coklat mesti dicairkan dengan warna pastel cahaya.
kembali ke menu ↑

Hijau

Pereka warna hijau merujuk kepada warna sejuk dan juga menganggap universal. Ia boleh kelihatan sama dengan reka bentuk yang baik. siling, dinding, unsur-unsur tekstil, hiasan, perabot facades.

Ini mungkin kelihatan mengejutkan, tetapi warna hijau berjalan lancar dengan hampir semua warna lain. Di samping itu, ia menyediakan orang yang selesa tinggal di dalam bilik untuk masa yang lama, meningkatkan mood.

Apa gabungan hijau adalah yang paling popular:

 • Gabungan putih-hijau memberikan rasa ringan dan airiness, serta keharmonian. Terlihat hebat di ruang tamu, bilik tidur, bilik mandi. Secara visual meningkatkan ruang sebuah bilik kecil.
 • Red-green shade - kombinasi jarang, dicirikan oleh agresif. Tetapi warna merah yang disenyapkan dapat kelihatan berfaedah. Sebagai contoh, burgundy dalam kombinasi dengan hijau gelap melambangkan kemewahan. Warna terang dari butir-butir hijau dan merah terang adalah aneh untuk gaya eklektik. Warna cahaya merah dan hijau adalah khas untuk gaya negara dan pedalaman etnik.

 • Gabungan coklat-hijau telah disebutkan - ia adalah simbol keharmonian dengan alam semula jadi.
 • Biru-hijau - sempurna selaras dengan dua warna, sering digunakan dalam bilik seperti kanak-kanak, bilik mandi, kurang kerap dapur.
 • Hijau dengan warna biru membuat ruang udara dan cahaya, sesuai untuk mana-mana bilik di rumah atau apartmen. Gabungan ini sangat popular, kerana secara individu warna adalah kegemaran ramai orang.
 • Kelabu dan hijau kelihatan asli dan elegan. Teduh neutral menekankan juiciness hijau. Selalunya tandem digunakan untuk hiasan premis pejabat, pejabat, pusat perniagaan.

 • Warna merah jambu hijau adalah ciri gaya chebbi-chic dan etno. Apabila digabungkan, sejambak buah dan buah beri segar dan menyenangkan diperolehi.
 • Gabungan dengan kuning dan oren akan berjaya hanya jika terdapat sedikit warna hangat di pedalaman. Jadi mereka tidak boleh mengetuk nada utama.

kembali ke menu ↑

Pistachio dan Zaitun

Warna pistachio yang ringan, segar dan menyegarkan dianggap tren yang paling bergaya dan serba boleh. Kombinasi di pedalaman dengan bunga pistachio yang sesuai sentiasa kelihatan berfaedah. Warna semulajadi adalah campuran kuning dan hijau.

Putih, kelabu dianggap tambahan yang sesuai untuknya, ia harmoni kelihatan dengan hitam, tetapi dengan syarat menambah warna cahaya. Pistachios kelihatan baik dengan nada pastel. Mereka adalah:

 • beige;
 • pic;
 • krim;
 • lobak;
 • susu;
 • merah jambu lembut

Cahaya, segar, warna pistachio segar

Cahaya, segar, warna pistachio segar

Untuk bahagian dalam warna pistachio anda perlu memilih warna pastel. Warna bersekutu lain untuk pistachios adalah:

 • gelombang laut;
 • karang;
 • raspberry
 • biru;
 • coklat;
 • coklat

Bukan gabungan yang paling menguntungkan akan menjadi hijau terang, biru pucat.

Zaitun adalah satu lagi jenis hijau. Tetapi berbanding pistachio, ia mempunyai nada yang lebih lemah. Derivatif ini antara kelabu, kuning dan hijau digunakan untuk menghiasi premis tidak terlalu kerap, kerana ia mempunyai keupayaan untuk menyerap cahaya dan menggelapkan bilik.

Kombinasi di pedalaman dengan bunga pistachio yang sesuai sentiasa kelihatan berfaedah

Kombinasi di pedalaman dengan bunga pistachio yang sesuai sentiasa kelihatan berfaedah

Agar warna di dalam bilik kelihatan berguna dan harmoni, anda perlu memberi dia sejumlah besar pencahayaan, dan juga pastikan ia menggabungkannya dengan putih. Dia sangat menyegarkan. Ia akan menjadi tidak berjaya untuk digabungkan dengan warna semula jadi yang lain, seperti syurgawi, warna hijau muda, daun musim luruh, bunga musim panas.

kembali ke menu ↑

Lilac

Lilac itu sendiri adalah warna yang sangat menakjubkan. Sesetengahnya mungkin dekat dengan biru, yang lain menjadi kelabu, dan yang lain menjadi ungu. Palet sangat pelbagai. Oleh itu, adalah mustahil untuk mewujudkan dalaman apa-apa suasana hati. Gabungan yang paling berjaya dari ungu adalah:

 • Lilac, warna biru dan kelabu-kelabu adalah selaras dengan salji putih. Selebihnya dari julat sesuai dengan warna krim dan susu.
 • Dengan warna merah jambu - gabungan itu khusus kepada golongan muda, mewujudkan suasana sambutan dan keramahan.
 • Dengan kombinasi abu-abu kelabu yang berbeza dalam pasangan yang berkahwin semula jadi. Ternyata jajaran yang mulia, terutama jika ia mengandungi tambahan dalam bentuk batu alam, marmer, granit.
 • Dengan ungu dan sekurang-kurangnya merah, supaya tidak berlebihan dengan ketepuan. Bilangan kedua-dua warna dalam keadaan keseluruhan tidak boleh melebihi 20%.
 • Dengan hijau - gabungan ini datang dari gaya Provence. Secara harmoni kelihatan lavender, zaitun.
 • Dengan warna logam, logam perak dan kelabu lain kekal sebagai keutamaan. Tetapi emas atau tembaga tidak bernilai memilih.

Lembaga
Agar lembut untuk bermain dengan baik di kawasan pedalaman, ia harus ditekankan sama ada dengan skala ringan atau dengan warna yang lebih gelap untuk mengekalkan keseimbangan keseluruhan.
kembali ke menu ↑

Merah jambu

Warna merah jambu di kawasan pedalaman mungkin akan dihargai oleh wanita. Kepada mereka, nampaknya menarik, ceria dan segar. Malah, dalam menghias pedalaman, warna ini dianggap salah satu yang paling sukar. Adalah sangat penting untuk memilih warna merah jambu yang betul supaya bilik di final tidak kelihatan tidak masuk akal.

Oleh itu, saya cadangkan anda membiasakan diri dengan empat larangan utama untuk warna merah jambu di pedalaman:

 • tidak boleh memilih fuchsia, terutamanya dalam kuantiti yang banyak;
 • Anda tidak boleh menggunakan Total Pink di pedalaman - apabila penghias melupakan sepenuhnya penggunaan atau kewujudan pada prinsip warna lain selain merah jambu;
 • penempatan gambar yang tidak sesuai bunga merah jambu pada latar belakang merah jambu;
 • Perabot dapur merah jambu yang terang kelihatan seperti susunan dapur yang diperbesar daripada anak patung yang terkenal di dunia. Selain itu, selalunya dinding-dinding ini kelihatan sangat murah.

Apa kombinasi dengan merah jambu akan menjadi logik dan betul:

 • Pink-abu-abu - kombinasi paling berjaya dari yang sedia ada, terutamanya jika anda memilih merah jambu pucat, berdebu, serbuk. Anda boleh memilih satu butiran penting warna merah jambu - pintu, gambar, langsir, salah satu dinding.
 • Pink dan putih - menjadikan pedalaman sangat manis dan halus, oleh itu sesuai untuk bilik kanak-kanak. Daripada putih, anda boleh memilih gading, susu yang dibakar, gading.
 • Rose-hitam dengan gabungan yang cermat akan kelihatan baik, tetapi ia bernilai sedikit untuk keterlaluan dan pedalaman akan kelihatan kasar.

Lembaga
Prasyarat untuk kombinasi merah jambu dan hitam mencemarkan mereka dengan warna cahaya supaya tidak membuat tema emo yang lama dilupakan.
 • Gabungan merah jambu-kuning akan membantu mewujudkan dalaman yang positif dan ceria. Sebaliknya sejuk dan hangat - ini adalah antidepresan siap dalam bentuk pedalaman.
 • Pink-green juga merupakan fenomena yang sangat indah dan gabungan yang betul, yang telah disebutkan.
 • Pink-biru atau merah jambu dengan pilihan warna yang betul boleh kelihatan seperti pasangan yang sempurna.

Apabila menggunakan merah jambu di kawasan pedalaman harus selalu mengetahui dua peraturan mengenai hal itu - itu adalah kesederhanaan dan penolakan warna motley.

Pink kelihatan baik apabila dosnya adalah minimum. Lebih besar kawasan objek, semakin terang warna merah jambu itu harus. Nada cerah akan kelihatan baik sebagai warna aksen.

kembali ke menu ↑

Mint

Warna pewarna berbeza daripada tumbuhan dengan nama yang sama. Ia adalah gabungan warna hijau dan biru. Oleh kerana pelbagai warna dari nada pastel hingga tepu, warna ini boleh digunakan sebagai warna primer dan bantu tambahan di pedalaman.

Dia sentiasa menambah suasana hati musim bunga dan keselesaan di dalam bilik yang mengisi dia dengan keriangan, keseronokan. Warna pasangan warna pudina adalah biru, hijau, dari mana ia diperolehi. Gabungan dengan krim, susu, krim atau putih akan menjadi pilihan win-win - ini kombinasi universal untuk mana-mana bilik.

Juga kelihatan baik dengan warna pudina, ungu, ungu, cahaya dan coklat gelap. Ia kelihatan tidak menarik dengan emas atau perak. Pilihan kedua secara harmoni kelihatan di bilik mandi dan dapur, menekankan rasa kesegaran dan kebersihan.

Jika anda ingin membuat bilik terang pada musim panas, maka anda boleh mencampurkannya dengan cahaya hijau, kuning, karang. Mereka semua harus menjadi kaya, tetapi tidak mengambil terlalu banyak ruang di pedalaman.

kembali ke menu ↑

Peach

Warna pic halus sering digunakan untuk hiasan premis kediaman. Ia diperoleh dengan mencampurkan oren, kuning, karang, putih.

Warna pic halus

Warna pic halus

Gaya tipikal untuk penggunaan warna pic adalah Mexico, Maghribi dan destinasi timur lain.

Mereka menggabungkan pic dengan:

 • terracotta;
 • ocher
 • coklat;
 • emas;
 • hitam
 • karamel

Gamma peach cahaya dalam kombinasi dengan nada-nada pastel mencipta suasana santai lembut tenang. Tandem yang sesuai untuk pic - krim, merah jambu, putih - digunakan dalam arah vintaj.

Warna ini sering digunakan untuk hiasan premis kediaman.

Warna ini sering digunakan untuk hiasan premis kediaman.

Untuk reka bentuk moden, nada pic terang boleh digunakan dalam kombinasi dengan turquoise, merah dan ungu.

Agar tidak mencetuskan kegelapan, anda tidak boleh memilih lebih daripada 2 warna tambahan.
kembali ke menu ↑

Jadual gabungan

Apabila mencipta reka bentuk dalaman masa depan boleh menjadi pekerjaan yang sangat menarik dalam pemilihan warna. Anda boleh mencari warna kegemaran anda dengan pelbagai bahan untuk penamat. Walau bagaimanapun, kekurangan pengetahuan boleh membawa kepada kesilapan. Tetapi di kawasan siap sudah lama tinggal, jangan buat pembaikan setiap tahun.

Jadual kombinasi warna di kawasan pedalaman

Jadual kombinasi warna di kawasan pedalaman

Oleh itu, ia adalah dinasihatkan untuk menggunakan jadual gabungan warna yang telah disediakan.

Kombinasi beberapa warna yang dibentangkan di dalamnya hendaklah digunakan mengikut peraturan:

 • yang pertama adalah nada utama;
 • dua pilihan adalah pilihan;
 • dua yang terakhir adalah warna untuk aksen.

Lebih mudah menggunakan roda warna. Ia digunakan oleh pereka profesional dalam aktiviti mereka untuk pemilihan warna.

Dalam kalangan ini tiada warna putih, hitam dan kelabu, kerana ia boleh digunakan dalam gabungan secara lalai.

Roda warna untuk padanan warna

Roda warna untuk padanan warna

Ia adalah mungkin untuk menggabungkan warna dari bulatan mengikut beberapa skema yang dicipta khas, diwakili dalam imej.

Warna dalam bulatan diwakili bersyarat. Malah, warna masing-masing boleh dipaparkan pada pelbagai nada, sehingga putih dan hitam.

 

Warna di pedalaman

Memilih kombinasi yang betul

8 Skor Jumlah
Palet gabungan warna

Setiap warna yang wujud dalam palet mempunyai wataknya sendiri dan dapat memberi pengaruh tertentu pada keadaan dan mood seseorang. Skema warna adalah salah satu alat yang paling berkesan untuk bekerja dengan ruang, tentu saja, selepas pembangunan semula dan kaedah modal lain. Dengan memilih warna yang betul, anda boleh menyembunyikan geometri yang malang, menjadikan ruang lebih visual atau mencipta ilusi yang tidak dijangka yang lain. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Permohonan Kebolehcapaian
8
Pendedahan topik
7.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Reka bentuk indah apartmen
 • Reka bentuk dalaman yang terang
 • Pelbagai kombinasi warna
Cons
 • Kos
 • Masa penamat
 • Bantuan pakar
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk