Dinding moden di ruang tamu (370+ Foto): Gaya bilik moden

Dinding moden - ini adalah sesuatu yang segera memberi perhatian kepada semua. Mari buatkan pedalaman untuk iri hati semua orang. Kami memilih bahan supaya idea reka bentuk kami untuk dinding ruang tamu akan memenuhi sebarang pertanyaan carian.

Kandungannya:

Mempunyai perabot bilik tamu

Untuk memikirkan dalaman yang benar-benar pelbagai fungsi untuk dinding, anda perlu menganalisis segala-galanya dari segi reka bentuk. Jelas, terdapat beberapa jenis perabot berhampiran dinding, dan kemungkinan besar reka bentuk modular, jadi lebih baik untuk memilih terlebih dahulu yang matlamat bahagian terpilih bilik akan dibawa.

Kami menganalisis kemungkinan

Kami menganalisis kemungkinan

Untuk dinding hidup paling kerap membuat modul dari:

Pelbagai modul

Pelbagai modul

Tidak dinafikan, saiz dan komponen modul dipilih selepas pemilihan destinasi untuk zon ini. Perabot modular sangat mudah, kerana ia boleh dimuatkan ke dalam mana-mana saiz bilik, dan kadang-kadang walaupun zon ruang.

Untuk mewujudkan dalaman yang menarik dengan modul fungsi bersepadu yang betul, anda harus menggunakan perkhidmatan pereka profesional. Selain itu, lebih baik untuk membeli dinding untuk memesan, untuk memastikan semua dimensi ruang dan menempati ruang yang tersedia secara rasional.
Selalunya orang membeli perabot yang sesuai untuk dimasukkan ke ruang yang disediakan.

Selalunya orang membeli perabot yang sesuai untuk dimasukkan ke ruang yang disediakan.

kembali ke menu ↑

Lokasi dinding

Dinding di dewan tetamu boleh bukan hanya peralatan yang berbeza, tetapi lokasi bergantung kepada keadaan.

kembali ke menu ↑

Garis lurus

Secara standard, pilihan ini menduduki seluruh dinding, tetapi mungkin terletak di tapak tertentu bergantung pada saiz bilik dan dimensi perabot yang dibeli. Ia juga mengambil kira reka bentuk keseluruhan pedalaman, sehingga kadang-kadang ia sesuai dengan niche untuk menjadikannya lebih efisien untuk menghabiskan ruang di dalam bilik.

Pilihan dinding lurus

Pilihan dinding lurus

kembali ke menu ↑

Sudut

Pilihan untuk bilik tidak terlalu besar. Selalunya dipasang dalam konfigurasi dengan kabinet atau kabinet dengan TV, tetapi gunakan pilihan lain untuk lokasi perabot di sudut. Memilih format sudut, anda akan mendapat banyak ruang kosong untuk memasang perabot ruang tamu, seperti sofa untuk meja makan atau meja kopi dengan kerusi.

Dinding penjuru

Dinding penjuru

kembali ke menu ↑

Berbentuk U

Dalam kes ini, dua sudut akan digunakan, jadi sejumlah besar ruang dibelanjakan. Ini bermakna bahawa dinding ini harus dipikirkan, atau ruang tamu harus benar-benar luas.

Modul sedemikian boleh menggabungkan sendiri almari pakaian dengan satu set barang pemilik, teater rumah, kerusi tangan, kerana ia agak mudah untuk mengumpulkan segala-galanya di satu tempat, lebih-lebih lagi membantu membongkar ruang di bilik lain.

Dinding berbentuk U

Dinding berbentuk U

kembali ke menu ↑

Bukit itu

Dinding yang terdiri daripada reka bentuk yang sama sekali berbeza selalunya saiznya tepat. Dari namanya jelas bahawa sering slaid agak tidak sekata dalam ketinggian unsur-unsur, kadang-kadang ia juga boleh asimetris. Menariknya, semua perubahan ketinggian mempunyai peralihan yang lancar.

Slaid pilihan di ruang tamu

Slaid pilihan di ruang tamu

Susunan dinding mini. Ia lebih seperti format lurus, tetapi termasuk modul perabot saiz yang agak sempit: rak dan kekaki. Dinding sedemikian sering digunakan untuk TV dengan sistem stereo, dengan pelbagai cenderahati, dan kadang-kadang hanya rak kecil atau rak standard dilengkapi dengan kekaki.

Dinding mini adalah pilihan yang baik untuk bilik tamu kecil.
kembali ke menu ↑

Beberapa pilihan reka bentuk

Untuk membuat pilihan reka bentuk yang sangat menarik, anda harus mempertimbangkan reka bentuk untuk terperinci terkecil, memilih skema warna yang menarik dan memikirkan hiasan itu.

Kami memikirkan semua butiran

Kami memikirkan semua butiran

kembali ke menu ↑

Tekstur bahan

Pilihan tekstur untuk modul perabot adalah terhad hanya oleh keinginan pemiliknya. Bergantung pada bahagian dalam apartmen dan khususnya ruang tamu, gaya reka bentuk modul dipilih. Selalunya orang memilih perabot dengan tiruan untuk kayu spesies yang berbeza, walaupun varian itu klasik, ia tidak begitu menarik, moden.

Perabot dengan kayu tiruan

Perabot dengan kayu tiruan

Anda boleh mempelbagaikannya jika beberapa bahagian berwarna gelap, sementara yang lain adalah cahaya, dan bermain dengan matte, kayu lacquered juga akan berfungsi.

Untuk membuat reka bentuk yang lebih menarik, anda boleh mencari kombinasi kayu dengan bahan-bahan lain yang luar biasa, misalnya kain, besi atau kertas, dan pewarnaan kayu dalam kes ini akan digunakan sebagai latar belakang, dan, katakan, kain memasukkan dengan corak yang menarik adalah baik untuk melengkapi komposisi keseluruhan. Tetapi jika anda masih mahu klasik, maka akan terdapat sisipan lukisan gelas yang cukup di pintu.

Sisipan pintu yang tertarik

Sisipan pintu yang tertarik

kembali ke menu ↑

Warna

Klasik dari segi warna putih. Rak dan kabinet putih agak popular pada zaman kita, kerana mereka tidak hanya melihat estetika yang menyenangkan tetapi juga moden, minimalis. Apa yang sangat baik, perabot salji putih kelihatan lebih mudah, yang membolehkan visual mengembangkan ruang ruang kecil.

Warna putih klasik

Warna putih klasik

Memilih perabot ringan, anda bukan sahaja dapat mencipta imej yang selesa dan nyaman untuk bilik tamu, tetapi juga menghilangkan masalah yang tidak perlu dengan penjagaan rumah - di permukaan cahaya hampir tidak ada debu yang ketara, cap jari yang kotor.

Di samping itu, warna putih secara khusus berjalan lancar dengan semua warna dan tekstur yang lain. Ini membolehkan anda menguruskan bilik secara harmoni, tetapi benar-benar bergaya, bermain pada kontras warna.

Bermain dalam warna yang berbeza.

Bermain dalam warna yang berbeza.

Jika di pangsapuri kecil lebih baik menggunakan warna cahaya, maka di ruang tamu yang luas anda boleh menggunakan warna tepu gelap, walaupun dalam hal ini, lebih baik memilih gabungan dua atau lebih warna agar tidak memuat terlalu banyak ruang.

Versi klasik adalah gabungan warna putih dan hitam, tetapi hanya sesuai di dalam bilik di mana sudah ada pedalaman hitam dan putih. Gabungan ini menjadikan bilik ini bukan sahaja sangat bergaya, harmoni, tetapi menyenangkan secara estetika.

Putih sempurna dengan hitam

Putih sempurna dengan hitam

Sekiranya anda ingin lebih keaslian, anda boleh memilih kombinasi warna asli dan luar biasa - contohnya kayu dengan ungu. Dalam kes ini, warna yang lebih tepu adalah latar belakang, dan sisipan kayu menghiasi unsur sebagai tambahan.

Dengan cara ini, tepat warna ini, sama ada ungu, ungu atau ungu, dipilih untuk mewujudkan reka bentuk yang ekspresif dan sensual dari bilik yang semua orang harus ingat.

Aksen terang di dalam bilik

Aksen terang di dalam bilik

kembali ke menu ↑

Reka bentuk hiasan

Dinding itu sendiri adalah hiasan yang sangat baik untuk ruang tamu secara keseluruhan, tetapi modul perabot itu sendiri perlu mempunyai reka bentuk yang baik yang sesuai dengan gaya keseluruhan ruang dalaman.

Sekiranya anda mahukan klasik, maka anda perlu memilih rak dan kabinet dengan gelas yang dicat, serta perabot dengan pemegang tempa. Unsur-unsur tersebut akan memberi gaya keseluruhan kehalusan dan menunjukkan rasa baik pemiliknya.

Kami mengekalkan segala-galanya dalam gaya

Kami mengekalkan segala-galanya dalam gaya

Untuk hiasan yang lebih meriah dan bergaya, pilih rak dan reka bentuk keseluruhannya dengan pencahayaan yang indah, yang boleh menjadi standard dan pelbagai berwarna asal, bergantung pada gaya keseluruhan dalaman di dalam rumah. Tambahan yang baik di sini akan menjadi percetakan foto tepat di dinding, pintu dan fasad perabot.

Memperbaik dekorasi dengan percetakan foto

Memperbaik dekorasi dengan percetakan foto

Sebahagian daripada hiasan perabot juga merupakan pembinaan unsur-unsur individu, jadi idea yang sangat baik untuk hiasan adalah penempatan mini-bar di salah satu modul. Dalam kes ini, ia juga merupakan keputusan yang benar-benar wajar, kerana ia dibuat untuk ruang tamu.

Ia juga wajar untuk memasang modul rolling out atau ditarik khas dengan kerusi dan meja untuk tetamu.

Besar adalah penempatan bar mini

Besar adalah penempatan bar mini

Semasa memasang pencahayaan rak modul, pertimbangkan bagaimana anda akan menyembunyikan komunikasi seperti kabel terlebih dahulu, serta di mana cahaya ini akan disambungkan.
kembali ke menu ↑

Dinding ruang tamu dengan perapian

Sesetengah pemilik rumah persendirian di bilik tetamu mempunyai tempat perapian, dan, dengan jelas, dinding dengan perapian juga harus dihiasi dengan secukupnya. Untuk ini, mereka biasanya menggunakan modular, kerana susunan perabot berfungsi di sekitar perapian lebih rasional dan betul dari sudut pandangan dari ruang kosong.

Anda sering dapat mencari dinding dengan perapian di dalamnya

Anda sering dapat mencari dinding dengan perapian di dalamnya

Ini adalah perlu bukan sahaja dari segi memasang kemudahan dalam struktur rumah untuk menyimpan sesuatu, tetapi juga untuk membuat keseimbangan di bahagian ini bilik. Biasanya, sistem video dan audio diletakkan di atas perapian, di mana TV dipasang terus ke dinding cerobong, dan sistem stereo dipasang pada rak yang dipasang sebelum pendiang.

Kehangatan dan keselesaan pangsapuri anda

Kehangatan dan keselesaan pangsapuri anda

Dengan cara ini, untuk memodenkan zon video ini dan membuat perbezaan yang menarik di antara perapian lama dan teknologi baru, rak dengan sistem stereo dapat diserlahkan. Idea susunan asimetri unsur-unsur modular berbanding dengan perapian boleh dipanggil pilihan yang agak progresif.

kembali ke menu ↑

Tembok dengan perpustakaan

Sekiranya tiada perapian di rumah anda, tetapi anda ingin mengisi ruang yang besar dengan sesuatu yang bangsawan, tetapi berguna, anda harus melengkapkan dinding ruang tamu dengan perpustakaan rumah anda. Mungkin, sebilangan besar buku telah terkumpul di rumah anda, dan mereka boleh disusun dengan sangat indah di sepanjang sepanjang dinding untuk kegembiraan mata dan tetamu anda.

Sebilangan besar buku boleh diletakkan di dalam perpustakaan sedemikian.

Sebilangan besar buku boleh diletakkan di dalam perpustakaan sedemikian.

Seringkali, dengan cara ini, buku-buku mempunyai reka bentuk yang menarik yang membolehkan anda membuat corak yang unik dari akar-akar warna. Sebagai tambahan kepada buku, anda boleh menyusun apa-apa perkara hobi anda: CD muzik dan rekod, cenderahati kecil atau mainan yang boleh ditagih, poskad, hidangan, dan lain-lain, yang anda suka.

Item juga boleh diletakkan di sini.

Item juga boleh diletakkan di sini.

Semua ini, yang terletak di rak terbuka, dengan sempurna akan menghiasi pedalaman, akan menambah kesenangan rumah, kerana anda ingin berkongsi hobi dan hobi dengan tetamu anda. Tidak dinafikan, beberapa pameran atau buku yang berharga boleh disimpan dalam kotak tertutup atau rak supaya mereka tidak boleh merosot.

Rak mudah untuk menggunakan jenis tertutup

Rak mudah untuk menggunakan jenis tertutup

Idea ini memerlukan penjagaan yang berterusan untuk rak dan objek yang diletakkan pada mereka, kerana habuk sentiasa berkumpul di permukaan, yang mungkin menjejaskan kualiti pameran. Jika anda tidak bersedia untuk sentiasa menjaga kebersihan, lebih baik tidak menggunakan idea ini, atau melengkapkan rak dengan pintu kaca.
kembali ke menu ↑

Idea Penggunaan Ruang

Kami telah memberikan beberapa cara bagaimana ia berguna untuk menghabiskan ruang dewan tetamu yang diduduki oleh dinding, tetapi terdapat beberapa pilihan seperti itu.

  • Memilih sudut yang terletak berhampiran dengan tetingkap, anda boleh menyimpan banyak ruang dengan meletakkan beberapa sistem di bawah tetingkap untuk menyimpan sesuatu. Idea sedemikian hanya sesuai untuk mereka yang tidak mempunyai radiator langsung di bawah tingkap.
  • Juga, langkah reka bentuk yang menarik boleh dipanggil penggunaan rak sudut modular untuk zon ruang, jika dewan itu cukup besar. Ia berlaku bahawa terdapat keperluan untuk membuat zon berasingan - rekreasi, hiburan, dinding ini sesuai untuk ini, bersama-sama dengan digunakan untuk menyimpan beberapa perkara.
  • Anda boleh mengubahnya menjadi ruang kerja ruang tamu dengan menganjurkan reka bentuk modular dengan meja kerja atau menulis di bawah komputer, serta banyak rak dan laci. Kerusi kecil yang selesa juga dibeli dalam pakej, yang, jika perlu, boleh dimasukkan semula ke dalam modul.
  • Sekiranya anda tidak tahu reka bentuk yang dipilih untuk bilik anda, hentikan slaid. Bukit bukit sesuai untuk kecil, dan untuk bilik-bilik besar, agak praktikal, tetapi tidak mengambil banyak tempat. Sifat yang luar biasa dari slaid juga adalah mereka yang sejagat, sesuai untuk hampir mana-mana pedalaman, sambil tetap menarik dan moden.
Pilihan terbaik dianggap sebagai slaid

Pilihan terbaik dianggap sebagai slaid

Ini bukan semua petua, tetapi kami cuba mengumpulkan yang paling penting dan berguna untuk anda. Kami berharap anda telah melihat bagaimana modul perabot yang selesa, kerana dengan kemungkinan yang tidak terhad, anda boleh membuat reka bentuk yang unik.

Dinding di ruang tamu

Pilihan Kemas Kini Reka Bentuk

Lyudmila Zavyalova

Rerayter, copywriter dan hanya seorang gadis comel.

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk