"Gaya moden" di pedalaman pangsapuri: dari Modern to Contemporary

"Gaya moden" mempunyai banyak penjelmaan yang berlainan di bahagian dalam pangsapuri, yang menjadikan pengenalan sukar. Ia merujuk kepada pantulan pergerakan seni yang diperbaharui di pedalaman rumah.

Kandungan artikel ini:

Terdapat beberapa ciri utama dan tema reka bentuk yang dapat dilihat dalam reka bentuk moden, khususnya, terdapat dua bahagian besar:

Mereka pula mempunyai arahan mereka sendiri. Kontemporari di sini dan sekarang. Dia memaparkan segala yang relevan hari ini dalam dunia reka bentuk dalaman. Ia sentiasa berkembang: ia bermain dengan konvensyen, merangkumi idea-idea baru, mengambil pelbagai bentuk yang datang dan pergi setiap musim.

Walaupun kontemporari tetap di sini dan sekarang, kehidupan moden di masa lalu.

Apakah perbezaan antara Kontemporari dan Moden?

Kedua-dua istilah projek sering digunakan secara bergantian, tetapi mereka adalah gaya yang sama sekali berbeza yang kedua-duanya berada di bawah definisi "moden". Mari lihat asal-usul mereka dan bandingkan.

Kontemporari di sini dan sekarang

Kontemporari di sini dan sekarang

Moden, dicipta oleh sekolah reka bentuk Jerman Bauhaus dan Reka bentuk Scandinavia, menekankan kesederhanaan dan fungsi. Dari masa ke masa, ia berubah menjadi:

 • Midcentury Modern (gaya pertengahan abad);
 • postmodernisme.

Gaya pertengahan abad, berbeza dengan postmodernisme, dianggap "moden". Tentang dia secara terperinci di bawah.

Kontemporari menjadi popular pada tahun 1970-an, asalnya campuran gaya, sebelum menjadi dikenali dengan sendirinya. Dia meminjam beberapa elemen dari modenisme dan postmodernisme, dan juga mengumpul idea dari banyak yang lain gayaseperti art deco, deconstruction, futurism dan banyak lagi.

Gaya moden

Gaya moden

Terdapat banyak perbezaan antara mereka:

 • ruang moden cenderung mengikuti format gaya yang jelas, sementara Contemporary mempunyai banyak variasi di dalamnya;
 • moden dalam bentuknya yang sebenarnya jarang dilihat sebagai ketat atau sejuk, sementara beberapa bahagian kontemporari memuliakan kejam keras;
 • dalam hiasan gaya pertama, warna adalah berdasarkan kepada alam semulajadi atau neutral, tetapi pada kedua, rentang warna gamut ini datang dari satu ekstrem ke yang lain;
 • penyokong pertama garis tegar, kedua suka selekoh, kelengkungan.

Walau bagaimanapun, terdapat persamaan yang besar. Kedua-dua gaya cenderung lebih suka ruang yang ringkas dan rapi dengan garis lancar, bersih, dan mereka cenderung kreatif.

Kontemporari mempunyai banyak variasi di dalamnya.

Kontemporari mempunyai banyak variasi di dalamnya.

kembali ke menu ↑

Kesamaan

Kedua-duanya mengelakkan reka bentuk yang sangat dihiasi atau elemen berat, walaupun akhir-akhir ini, "Contorai" mula memecahkan peraturan ini lebih kerap. Dalam kedua-dua gaya sofa, kerusi, ottomans mempunyai kaki terbuka. Keduanya cenderung untuk mencapai permukaan reflektif seperti logam mentah, kayu, kaca.

"Kurang lebih" juga boleh menjadi moto kedua-dua gaya. Setiap daripada mereka, sebagai peraturan, mudah, ringkas, memilih garis halus, beberapa sebutan ekspresi kreatif. Kedua-dua gaya menenangkan, neutral, dengan penekanan pada materialiti.

 • Gaya moden di kawasan pangsapuri: dari Modern to Contemporary
 • Gaya moden di kawasan pangsapuri: dari Modern to Contemporary
 • Gaya moden di kawasan pangsapuri: dari Modern to Contemporary
 • Gaya moden di kawasan pangsapuri: dari Modern to Contemporary
 • Gaya moden di kawasan pangsapuri: dari Modern to Contemporary

Kini, apabila kita mengetahui perbezaan di antara mereka, perlu mempelajari setiap gaya secara terperinci untuk menavigasi dalam reka bentuk moden.

kembali ke menu ↑

Moden

Moden tidak pernah berubah. Dia mencatatkan gaya dan suasana era tertentu - dari awal abad pertengahan ke-20, khususnya, dari tahun 1920-an hingga 1950-an. Sepanjang tempoh ini, pemikiran baru dilahirkan, yang tercermin pertama dalam idea politik, dan kemudian dalam reka bentuk, sepenuhnya.

Pilihan reka bentuk ruang tamu yang menarik

Pilihan reka bentuk ruang tamu yang menarik

Walaupun ia adalah apa-apa dari art deco ke Bauhaus, Modern dianggap permata dalam reka bentuk dalaman. Berikut adalah beberapa subgenre dalam reka bentuk yang jatuh di bawah nama modernisme:

 • Futurisme;
 • Bauhaus;
 • Neo-dadaisme;
 • Minimalisme;
 • Ekspresiisme abstrak.

Gaya abad pertengahan adalah cawangan modern yang "moden", reka bentuk dalaman yang agak rumit. Estetika ini terkenal dengan ringan, konsep terbuka, garis-garis bersih, hiasan minimum.. Hiasan moden abad pertengahan adalah keindahan kesederhanaan. Suasana laconic ini sangat penting untuk seni bina gaya Moden, menjadikan perabot pada pertengahan abad pusat tumpuan ruang. Kita semua tahu yang terkenal ini perabot, wakilnya yang paling terkenal adalah semua jenis kerusi Patchwork dari Eames, wakil-wakil gaya yang paling menarik.

Kecantikan dalam kesederhanaan

Kecantikan dalam kesederhanaan

Unsur-unsur reka bentuk lain yang menentukan ruang pertengahan abad adalah:

Pelan konseptual terbuka. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, kami telah menyaksikan kebangkitan semula ruang konseptual yang terbuka, semua terima kasih kepada pertengahan abad! Gaya ini adalah nenek moyang konsep hidup terbuka. Memiliki dinding yang lebih sedikit menghasilkan aliran yang lancar dari bilik ke bilik. Sebaliknya, ia memberi anda lebih banyak peluang untuk bermain dengan penempatan perabot, menjadikan rumah anda secara visual besar. Rumah abad pertengahan juga mempunyai telanjang lantaiyang menyatu dengan idea kehidupan terbuka dan lapang.

Sudut dan garisan yang kuat. Gaya ini membanggakan diri dengan garis elegan, bentuk geometri, sudut tajam dalam segala hal dari butiran seni bina moden pada pertengahan abad ke perabot dan karya seni. Asimetri juga berfungsi sebagai ciri reka bentuk yang penting.
Gaya terkenal dengan kemudahannya.

Gaya terkenal dengan kemudahannya.

Kurang perabot barangan. Ruang kosong adalah seperti yang mengagumkan seperti yang diisi. Terima kasih kepada sedikit perabot, idea abad pertengahan ditekankan, yang merangkumi penyiaran kehidupan yang mudah.
Dinding putih: Rumah-rumah abad pertengahan menggunakan dinding putih untuk memelihara kesegaran, mewujudkan suasana ciri, menunjukkan butiran seni bina. Dinding putih tidak tertakluk kepada musim dan trend, jadi rumah anda akan sentiasa kelihatan bergaya, berasa moden. Ini semua tentang kerumitan yang mudah.
Bahan semulajadi. Reka bentuk moden sentiasa mempunyai sentuhan unsur semula jadi untuk menjadikan ruang lebih hangat, menyenangkan. Ini terpakai kepada kayu, kulit, bulu, rami, logam yang digilap. Ia juga merupakan tempoh yang meliputi industri dan pembuatan, jadi uchask plastik dan papan lapis dibentuk menjadi pilihan popular di rumah-rumah abad pertengahan.
Tingkap-tingkap besar membiarkan banyak cahaya semulajadi.

Tingkap-tingkap besar membiarkan banyak cahaya semulajadi.

Banyak tingkap - salah satu falsafah reka bentuk yang paling penting pada pertengahan abad. Ini adalah hubungan dengan alam semula jadi. Projek rumah dengan tingkap besar (dan sebilangan besar dari mereka) adalah cara yang bijak untuk merasa di dalam rumah seolah-olah di luar rumah.Belum lagi aliran cahaya semulajadi yang berlimpah.

Pada akhirnya, semuanya menjadi kenyataan bahawa moden mahu menangkap momen dalam masa, sementara Kontemporari mengamati trend yang berlaku pada masa kini.

kembali ke menu ↑

Seni futurisme - minimalism dan teknologi tinggi dalam reka bentuk dalaman

Reka bentuk futuristik adalah cara untuk melihat masa depan, trendnya menunjukkan bagaimana ia akan berubah dan berkembang. Pereka perabot menunjukkan seperti:

 • menarik, selesa;
 • selamat, berfungsi;
 • moden;
 • dengan perabot yang estetik dan aksesori hiasan yang estetik.

Reka bentuk futuristik adalah cara untuk melihat masa depan.

Reka bentuk futuristik adalah cara untuk melihat masa depan.

Teknologi tinggi semakin mendominasi kehidupan seharian kita, menjadi satu tanpa yang kita tidak boleh lakukan. Mereka tidak bertujuan untuk fesyen, tetapi mengambil kira. Kerana asal dan unik.

kembali ke menu ↑

Gaya berteknologi tinggi

Seni futurisme dan teknologi tinggi menggabungkan gaya, futurisme, minimalisme, seni. Hasilnya adalah estetika yang menyenangkan di mana seseorang berasa sihat dan luas. Ia secara organik digabungkan dengan gaya baru orang-orang abad XXI.

Gaya berteknologi tinggi

Gaya berteknologi tinggi

Prinsip utama di mana peralatan berteknologi tinggi berasaskan kemungkinan luasnya. Peralatan teknikal pintar menentukan kriteria untuk pilihan yang baik. Futurisme dengan seni muncul di sini sebagai satu bentuk di mana idea berkaitan dengan estetika.

Perabot dalam gaya futurisme ialah:

 • kerusi logam;
 • sofa;
 • kerusi rehat kulit;
 • jadual yang diperbuat daripada logam, plastik, kaca;
 • luar biasa (sering bulat) rak dan kabinet;
 • peralatan terbina dalam.

Perabot dalam gaya futurisme

Perabot dalam gaya futurisme

Penataan futuristik menentukan salah satu trend yang paling mengesankan dalam menghias, kelengkapan di rumah, mewujudkan suasana yang indah untuk kehidupan yang selesa. Ia dicipta oleh para profesional yang mempunyai kombinasi khas bakat dan kemahiran artistik untuk melaksanakan idea baru, visi praktikal reka bentuk dalaman moden. Perkembangan baru dalam konsep perabot moden, yang kita lihat, akan menjadi trend utama dalam menghias dan kelengkapan di rumah.

Bahan

Sering digunakan:

 • konkrit;
 • kaca;
 • logam;
 • bata;
 • plastik.

Bilik mandi bergaya

Bilik mandi bergaya

Beliau juga mengalu-alukan unsur-unsur gaya perindustrian yang membantu butir-butir fungsian untuk tidak disembunyikan, tetapi menjadi sebahagian daripada imej. Paip, saluran udara, bahagian kren, pintu bulat dan bukaan tingkap adalah dialu-alukan.

Walau bagaimanapun, kertas dinding dan banyak lagi butiran hiasan lain tidak popular dalam reka bentuk dalaman ini. Bilik yang sesuai dengan gaya futuristik, dipertahankan sepenuhnya dalam warna-warna sejuk. Dengan keinginan yang kuat, dinding kosong dapat dihidupkan kembali. Tetapi karya seni juga harus dalam gaya futurisme, seperti gambar dalam gaya ini atau gambar hitam dan putih.

Idea Reka Bentuk Bilik Tidur

Idea Reka Bentuk Bilik Tidur

Skim warna sangat dihalang. Ia biasanya terhad putih, kelabu, hitam. Di sini permukaan memainkan peranan penting. Metallic cerah sentiasa menang-menang.

Pada akhirnya, ruang yang dibangunkan mengikut semua peraturan seni futurisme harus terbuka. Terbuka kepada orang, kehidupan seharian mereka, terbuka kepada perkembangan dan teknologi baru.

kembali ke menu ↑

Mudah, bersih, berfungsi: gaya moden di pedalaman bilik tidur

Pergerakan modernisme memeluk konsep: "Borang mengikuti fungsi", yang bermaksud bahawa manfaat dari sekeping perabot atau ruang di bangunan lebih penting daripada penampilan. Ini tidak bermakna bahawa moden adalah hodoh: ia tidak mengandungi hiasan yang tidak perlu. Barisan bersih di perabot, banyak ruang terbuka di dalam bilik adalah komponen penting dalam konsep ini.

Dalam cahaya, warna-warna menenangkan

Dalam cahaya, warna-warna menenangkan

Secara tradisional, gamut warna adalah neutral: pelbagai warna coklat, krim, kelabu-coklat, hitam, kelabu dan putih mendominasi.Pereka Bauhaus awal menggunakan sentuhan kecil merah, kuning, atau biru sebagai aksen. Apabila gaya matang, neutral kekal sebagai palet utama, tetapi penggunaan warna-warna aksen yang terang dan ceria menjadi lebih biasa.

Moden mengandungi bahan semula jadi, terutamanya pokok itu. Walau bagaimanapun, penggunaan plastik, kromium adalah sebahagian daripada imej, menambah warna, kecemerlangan, menonjolkan semua perkara pengeluaran besar-besaran yang tipikal gaya.

Gunakan garis yang bersih apabila memilih perabot.

Gunakan garis yang bersih apabila memilih perabot.

kembali ke menu ↑

Dewan masuk

Lantai moden, sebagai peraturan, adalah minimalis. Mereka bersih dan mudah, mempunyai seni bina ruang yang bijak. Jika anda koridor itu sempit atau kecil, anda perlu menjadikannya lebih visual menggunakan pelbagai cara, tidak memaksa perabot. Tambah a jadual atau rak untuk perkara kecil, letakkan kerusi. Sebarang perabot mestilah disembunyikan atau dipindahkan ke bilik lain.

Lembaga
Cobalah untuk membuat dinding bahan reflektif, tanpa menutupi mereka dengan gambar, meletakkan lampu terbina dalam di sudut untuk mengembangkan ruang secara visual. Gunakan warna cahaya untuk lorong.
Lantai moden minimalis

Lantai moden minimalis

Tempat aksen kegemaran dalam koridor gaya Modernist - kerusi Bauhaus gaya merah. Gunakan garis yang betul, simetri, untuk mengharmonikan ruang kecil.

kembali ke menu ↑

Pangsapuri studio

Pangsapuri moden yang bersih dan luntur merangkumi pelbagai bahan semula jadi seperti kayu, kulit, jati dan linen. Perabot tetap akan menjadi standard:

 • Papan lapis;
 • plastik;
 • logam digilap.

Atmosfera yang sejuk di tengah abad masih tertakluk kepada kegilaan. Oleh itu, sebahagian besar aksesori yang ditinggikan secara visual dari tanah dan direka sedemikian rupa sehingga ruangnya kelihatan terbuka dan luas. Warna aksen retro-merah-oren juga berlaku, membawa kegembiraan, dan corak geometri sentiasa sesuai.

Pangsapuri studio dengan sudut bunga segar

Pangsapuri studio dengan sudut bunga segar

Warna

Walaupun perhatian kepada minimalisme, ruang moden biasanya tidak sejuk atau membosankan.. Mereka dipenuhi dengan banyak neutral yang hangat dan alami. Sebaliknya, ruang moden mungkin mempunyai keterukan yang berani: mempunyai spektrum hitam dan putih yang monokromatik, atau mempunyai variasi warna berani yang lain.

kembali ke menu ↑

Kontemporari

Gaya ini berasal dari kemodenan, tetapi menggunakan tema Kontemporari tidak bermakna anda perlu mengikuti semua peraturan. Dia boleh menjadi individu seperti anda. Satu suka baris bersih, lampu tempatan, perabot yang diselaraskan. Dan anda mungkin terdedah kepada warna-warna yang lebih dalam, berani dengan pencahayaan yang tidak mengganggu, perabot yang berlimpah, perabot berlapis perabot.

Bantal sebagai elemen terang dari bilik

Bantal sebagai elemen terang dari bilik

Ia datang kepada persoalan keperibadian. Beri perhatian kepada perancang ini untuk projek anda, supaya keperibadiannya konsisten dengan anda, atau bahawa dia dipandu oleh permintaan anda. Oleh itu, anda pasti akan mendapat gaya Kontemporari, yang akan mengekalkan keperibadian.

kembali ke menu ↑

Unsur utama

Menurut Eric Amos, editor majalah utama untuk pereka, Gaya kontemporari dicirikan oleh garis yang bersih dan permukaan halus tanpa butiran yang rumit.

"Ini tidak bermakna rumah anda akan kelihatan lebih tegas atau sejuk, kerana zaman perabot persegi dan hiasan aneh telah berlalu lama dahulu. Kontemporari yang dikemas kini adalah gabungan unsur-unsur yang selesa dan mudah didiami yang menghasilkan rupa dan rasa segar. "
Gunakan barang-barang luar biasa

Gunakan barang-barang luar biasa

Pereka bentuk menunjukkan bahawa kami mengambil unsur-unsur ini untuk mewujudkan rumah gaya kontemporari:

 • warna;
 • aksen logam;
 • tekstur;
 • naungan kayu;
 • pencahayaan

Warna adalah kunci

Reka bentuk moden biasanya diimbangi oleh warna-warna neutral.Apabila anda menghiasi dinding anda, anda akan mahu memilih warna coklat, kelabu gelap, krim atau putih tulen. Anda boleh dengan mudah menghidupkan semula bilik anda dengan menghias satu dinding dengan loghat, menambah sofa dengan warna berani dan memilih aksesori hiasan yang kecil tetapi cerah, seperti:

Kunci kepada reka bentuk moden adalah kesederhanaan.

Kunci kepada "reka bentuk moden" adalah kesederhanaan.

Lembaga
Berhati-hatilah bahawa aksesori tidak mengatasi ruang, kerana kunci kepada "reka bentuk moden" adalah kesederhanaan.

Fokus logam

Logam seperti keluli tahan karat, nikel dan krom sangat popular dalam "reka bentuk moden" kerana ia menyediakan kemasan berkilat dan rupa yang bersih. Anda boleh dengan mudah menekan rumah anda dengan memilih peralatan keluli tahan karat untuk dapur. Mengenai keran dapur, terdapat banyak lapisan metalik yang sesuai untuk dipilih.

Untuk aksen di ruang tamu, pertimbangkan untuk menggunakan logam untuk:

 • barangan perabot;
 • lekapan;
 • rak;
 • kerja seni.

Keluli tahan karat, nikel dan krom yang popular dalam reka bentuk ini.

Keluli tahan karat, nikel dan krom yang popular dalam reka bentuk ini.

Semua tentang tekstur

Jika anda mahuUntuk menambah tekstur dan mencipta suasana yang lebih semula jadi dan selesa, gunakan kain seperti:

 • sutera;
 • baldu halus;
 • flax;
 • bulu.

Accents seperti kain di tingkap, upholsteri, bantal dicetak, tikar dan linen kertas dinding - Cara yang baik untuk mengimbangi garisan aksen metalik yang bersih dan lancar. Apabila memilih kain, elakkan corak kompleks, kerana mereka akan memutarbelitkan "rupa kontemporari" murni yang anda cuba capai.

Nada Woody

Pohon ini sentiasa kekal dalam fesyen

Pohon ini sentiasa kekal dalam fesyen

Permukaan kayu struktur biasanya mempunyai warna sangat terang atau sangat gelap. Anda boleh dengan mudah membuat reka bentuk lantai yang unik dengan pelbagai jenis, bentuk hiasan, reka bentuk dan penggunaan kayu noda untuk dipilih. Satu-satunya had ialah imaginasi dan anggaran anda. Cara lain untuk menggabungkan kayu ke dalam reka bentuk dalaman menggunakan:

 • periuk kayu besar;
 • rak;
 • bingkai gambar;
 • jadual sampingan;
 • lampu lantai.

Reka bentuk "moden" yang berkesan sepadan dengan aksen dan tidak mengecil ruang.

Pencahayaan

Lampu boleh menjadi hiasan

Lampu boleh menjadi hiasan

Pencahayaan sangat penting dalam "reka bentuk moden", kerana ia adalah cara untuk menerangi dengan tepat reka bentuk bilik. Terdapat banyak pilihan pencahayaan yang tersedia untuk menyediakan garis yang menarik dan bersih. Lampu popular termasuk laluan cahaya, pendants dan lampu lantai.

kembali ke menu ↑

Elemen Reka Bentuk

Oleh kerana reka bentuk ini sentiasa berubah, sukar untuk menentukan dengan tepat bagaimana ia harus dilihat di dalam rumah. Sudah tentu, bukan setiap perabot mestilah baru. Unsur-unsur moden sering disertakan dalam gaya ini. Kontemporari boleh dipanggil gaya "Here and Now": apartmen atau rumah seperti ini mempunyai tingkap besar, menggunakan pelbagai bentuk arca dan harmoni menggabungkan landskap luaran dengan seni bina.

Logam, batu dan kaca yang jelas adalah penting untuk gaya. Mereka boleh disematkan dalam:

Anda boleh menjadi kreatif seperti imaginasi anda.

Pencahayaan adalah faktor penting dalam gaya.

Pencahayaan adalah faktor penting dalam gaya.

Penjagaan perlu diambil dengan penutup tetingkap, kerana siang adalah sebahagian daripada gaya.Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan rawatan tetingkap, pertimbangkan untuk menggunakan fabrik bertekstur dalam warna neutral atau mudah yang akan membantu melembutkan dan memanaskan bilik. Buat mereka mudah supaya tidak mengganggu mood anda.

Pencahayaan adalah faktor penentu dalam gaya. Barisan logam bersih dan mudah untuk lampu akan berfungsi untuk menunjukkan faedah perabot, dinding seni atau koleksi lain. Lampu bersepadu akan sentiasa menjadi pilihan yang popular, ia juga popular dalam gaya Kontemporari.

Palet di dalam rumah sering sangat halus, dengan lukisan neutral atau dua nada. Walau bagaimanapun, penggunaan warna aksen yang terang pada karpet, sekeping perabot atau aksesori lain akan berfungsi sebagai titik tumpuan yang sangat baik.

Lembaga
Hanya tambahkan beberapa sebatan warna kegemaran anda di sana sini supaya ia dapat mengekalkan gaya anda, sambil membolehkan personaliti muncul.

 • Gaya moden di kawasan pangsapuri: dari Modern to Contemporary
 • Gaya moden di kawasan pangsapuri: dari Modern to Contemporary
 • Gaya moden di kawasan pangsapuri: dari Modern to Contemporary
 • Gaya moden di kawasan pangsapuri: dari Modern to Contemporary
 • Gaya moden di kawasan pangsapuri: dari Modern to Contemporary

Pilihan perabot juga harus mudah. Garis yang bersih dan langsing adalah konsisten sepenuhnya dengan falsafah reka bentuk kontemporari. Biasanya perabot mempunyai beberapa logam atau kayu di penamat dengan warna kain neutral.

kembali ke menu ↑

Ruang tamu

In ruang tamu Terdapat banyak ruang untuk memaparkan gaya peribadi anda. Ia terdiri daripada garis-garis mudah, sebilangan kecil perabot, sofa modular, lampu unik, dan meja kopi. Ia mempunyai penampilan yang segar, berfungsi dan mudah. Segala-galanya ditetapkan dengan tujuan, gaya reka bentuk dan keunikan.

Perapian - unsur keselesaan

Perapian - unsur keselesaan

Idea ruang tamu:

 • Gaya kontemporari dibezakan oleh garis-garis bersih dan elemen eklektik, diilhamkan oleh sifat;
 • Campurkan dan padankan teksturnya, jangan takut menambah bahan yang mencipta suasana yang luar biasa, contohnya, campurkan kayu dengan logam, kaca dengan batu atau bata;
 • ia adalah eklektik dan termasuk reka bentuk suka bermain. Buat kawasan dengan permaidani besar yang menawarkan tekstur dalam bentuk yang menarik;
 • Reka bentuk ini sering menawarkan campuran bahan kitar semula dan garis-garis bersih di seluruh pedalaman;
 • Menggabungkan rumah dengan landskap adalah pendekatan tipikal dalam reka bentuk Kontemporari. Windows direka untuk menghubungkan pedalaman dengan persekitaran, mereka mestilah besar dan terbuka;
 • Pilih perabot dengan garis yang melengkung yang indah atau bentuk yang luar biasa, gunakan lampu loket yang kemas.

Gunakan putih dalam kuantiti yang banyak.

Gunakan putih dalam kuantiti yang banyak.

Lembaga
Tumpukan pada warna neutral untuk reka bentuk dalaman untuk datang ke hadapan. Gunakan putih dalam kuantiti yang banyak, sambil menambah sedikit sebatan tambahan. Gunakan jalur seragam yang lebar untuk membuat dinding aksen.

Lantai bawah akan menghasilkan rupa yang dikehendaki. Gunakan kayu, jika mereka berada di bilik lain, tambahkan karpet yang sepadan dengan skema warna bilik yang lain.

Sentuhan eklektik kecil seperti cermin yang mengagumkan, meja kopi perak atau warna yang lebih berani juga sesuai.

Pastikan aksesori minimum untuk memberi tumpuan kepada perabot, seperti sofa besar dan kerusi moden. Pastikan kualiti dan bahan yang ada di dalam bilik adalah berkualiti tinggi. Anda boleh menaik taraf ruang tamu moden anda dengan mudah jika anda berpegang pada palet warna neutral hanya dengan menggunakan aksesori dari setiap musim.

Lantai bawah akan menghasilkan rupa yang anda mahu.

Lantai bawah akan menghasilkan rupa yang anda mahu.

Dinding hitam dan putih dan perabot juga sesuai untuk gaya ini, tetapi juga termasuk elemen semulajadi seperti cemara, cedar, batu dan gabus. Keberlanjutan dan kecergasan adalah penting untuk "reka bentuk moden". Penampilan keseluruhan bersatu, tetapi selesa, bergaya dan sengaja.

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Sukar untuk mereka bentuk bilik tidur, yang akan menjadi bergaya, berfungsi dan santai, dan tidak kelihatan seperti demonstrasi yang tidak berjiwa. Tetapi kita akan cuba. Agar bilik tidur gaya kontemporari tidak kelihatan sejuk dan steril, perlu memilih elemen yang betul, termasuk warna-warna terang, tekstur lembut dan perabot kayu hangat.

Bilik tidur kontemporari

Bilik tidur kontemporari

Oleh kerana gaya ini boleh mengambil bentuk yang berbeza dan boleh menjadi salah satu reka bentuk dalaman yang paling serba boleh dan fleksibel, sangat berbeza antara satu sama lain. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa sorotan yang perlu dipenuhi, dan minimalism adalah salah satu daripada mereka.

Walaupun setiap bilik tidur sangat individu, warna neutral adalah umum di sini. Neutrals cenderung mempunyai kesan menenangkan pada sistem saraf. Mudah digabungkan dan bercampur-campur, mereka kelihatan baik dalam hampir segala-galanya, dari cat dinding ke tempat tidur.Untuk membuat reka bentuk bilik tidur neutral anda lebih menarik, perhatikan butiran seperti:

 • lekapan;
 • meja tepi katil;
 • karya seni bingkai;
 • permaidani.
Gaya boleh mengambil banyak bentuk.

Gaya boleh mengambil banyak bentuk.

Hiasan putih adalah, sebagai peraturan, suasana yang tenang dan santai, dan pilihan yang ideal untuk bilik tidur. Untuk butiran terperinci berani, gunakan karya seni atau barangan seperti kepala katil, katil, bantal, atau lampu.

kembali ke menu ↑

Perapian gas

Fireplaces gaya kontemporari lebih seperti lukisan atau panel plasma. Mereka mungkin tidak menonjol dari dinding atau banyak, tetapi mereka sentiasa mengubah bilik.

Perapian dengan gas bolong langsung tidak memerlukan cerobong dan boleh dihasilkan terus melalui dinding atau bumbung.Reka bentuk linear atau potret dan pelbagai lampu melengkapkan gaya moden pedalaman.

 • Gaya moden di kawasan pangsapuri: dari Modern to Contemporary
 • Gaya moden di kawasan pangsapuri: dari Modern to Contemporary
 • Gaya moden di kawasan pangsapuri: dari Modern to Contemporary
 • Gaya moden di kawasan pangsapuri: dari Modern to Contemporary
 • Gaya moden di kawasan pangsapuri: dari Modern to Contemporary

Kami mengemas kini pedalaman

Reka bentuk dalam gaya moden

8 Skor Jumlah
Moden, selesa, cantik!

Tidak tahu gaya apa yang lebih baik untuk membuat sebuah apartmen? Sukar dalam perancangan dan penempatan yang betul? Jangan putus asa! Kami tahu segalanya untuk menjadikan pangsapuri anda menjadi mimpi yang lebih nyata daripada yang anda fikirkan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
7.5
Kebolehpercayaan maklumat
7.5
Kebaikan
 • Selesa untuk hidup
 • Ungkapan diri
 • Penggunaan teknologi tinggi
Cons
 • Kos yang tinggi
 • Perlu pakar yang memahami gaya untuk menggabungkan barang-barang dalaman
 • Ruang simpanan sedikit - anda perlu menyingkirkan tambahan
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk