Bagaimana untuk membuat lukisan dinding eksklusif: Mencipta pelepasan bas dengan tangan anda sendiri. Peluang kreatif untuk mengemaskini hiasan. Kelas induk untuk pemula

Saya mahu menghiasi rumah saya, untuk menjadikannya selesa dan mesra. Di bangunan biasa, lebih sukar untuk mencipta reka bentuk asal, tetapi anda boleh mencari jalan keluar. Yang menarik, dan pada masa yang sama, penyelesaian yang elegan adalah untuk mewujudkan kelegaan di dinding. Ia boleh dibuat daripada pelbagai bahan, di samping itu, penciptaan imej tiga dimensi boleh dilakukan secara bebas. Mengenai jenis pelepasan bas, ciri-cirinya, aplikasi boleh dibaca di bawah. Ia juga membentangkan kelas induk, berkat yang anda sendiri boleh menguasai teknik ini.

Kandungan artikel ini:

Bas relief di pedalaman

Untuk mewujudkan imej bas relief boleh menggunakannya bahan seperti:

Imej bas relief di bahagian dalam bilik tidur

Imej bas relief di bahagian dalam bilik tidur

Dinding dihiasi dengan:

 • landskap;
 • tokoh manusia;
 • tumbuhan;
 • barangan.

Ia boleh menjadi komposisi artistik sepenuhnya. Oleh itu, ia boleh menghiasi bangunan di dalam dan luar.

Bahagian-bahagian hiasan yang diperbuat daripada poliuretana atau plaster, dan manual, pemodelan pengarang dilakukan menggunakan gam dempul, poliuretana.
Komposisi penuh yang dapat menghias mana-mana bilik

Komposisi penuh yang dapat menghias mana-mana bilik

Pelepasan bas sering digunakan di pedalaman moden. Teknik komposisi tersebut berbeza, ia membolehkan anda meletakkan pelepasan asas di dalam ruangan dengan gaya apa-apa.

Komposisi bas-relief akan membantu untuk membangun dan melengkapi tema utama pedalaman, untuk menempatkan aksen yang diperlukan di dalam rumah. Pencetakan piring di ruang tamu membantu mencapai suasana yang istimewa. Di bilik tidur, dia mewujudkan suasana keintiman, di lorong - penglihatan pergerakan khayalan. Semua ini membantu untuk menukar kesan dan mewujudkan mood yang diperlukan.

Di dinding kosong, anda boleh membuat mural dalam bentuk gambar. Jika pelepasan bas ditonjolkan, semua bahagian cembung akan kelihatan lebih jelas. Mereka sering digunakan untuk reka bentuk pelbagai bukaan.

Anda boleh membuat panel keseluruhan

Anda boleh membuat panel keseluruhan

Tidak seperti lukisan hiasan, bas relief tidak semestinya menyerlahkan warna. Sekiranya dikehendaki, ia boleh ditinggalkan putih, dan ia akan kelihatan sama baiknya. Anda boleh menggabungkan dua pilihan ini, anda mendapat kesan asli dan luar biasa.

Pelepasan bas ini digabungkan dengan bahan penamat seperti:

Luar biasa, tetapi sangat cantik

Luar biasa, tetapi sangat cantik

Stucco bentuk mudah boleh memberi keaslian ke bilik dalam gaya minimalismia sesuai gaya lotengklasik

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: 175+ Gambar Poster Wall Menarik dengan alat do-it-yourself. Dari kain, dari gabus, dari manik-manik - apa yang lebih cantik?

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Penggunaan bahan

Komposisi bas-relief akan digabungkan dengan baik di atas batu, dalam memalsukan, bersama-sama dengan kayu dan bahan semula jadi lain. Mereka sering digunakan dalam hiasan perapian. Jika dalam lorong ada jam, maka anda boleh melakukan pemodelan di sekitar. Di dalam bilik kecil anda tidak boleh membuat panel besar.

Pilih panel mengikut saiz bilik

Pilih panel mengikut saiz bilik

Lembaga
Perhatian tetamu akan tertarik dengan bantuan bas dengan lampu. Sekiranya bilik berada dalam gaya klasik, maka dengan bantuan stuko boleh dimasuki pembukaan gerbang, ruang kosong di antara pembukaan pintu siling.

Ia boleh digunakan dapur. Ia boleh menjadi bahagian hiasan dalam bentuk rak, ia adalah fudge untuk hidangan, dibuat di bawah hari-hari lama. Anda boleh membuat tingkap yang pergi ke dunia lain, ruang. Stucco boleh digunakan di ruang makan, atau di atas apron dapur.

Jika terdapat plasma di ruang tamu di tengah-tengah dinding, maka anda boleh membuat hiasan pelepasan seperti itu. Ia juga boleh digunakan di bilik tidur, terutamanya jika terdapat barang-barang palsu di sana. Anda boleh meletakkan panel besar di atas kepala katil.

Penempatan di atas kepala katil

Penempatan di atas kepala katil

Dengan bantuan melegakan bas, anda boleh menyembunyikan penyelewengan di dinding, dan mengubah elemen hiasan dari kelemahan. Juga, untuk pemodelan anda boleh menyembunyikan komunikasi kejuruteraan. Di dinding yang kosong, anda boleh membuat gambaran keseluruhan, landskap yang akan mengalir ke dalam plaster hiasan yang indah.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Pilihan jubin bilik mandi: 185+ (Foto) pilihan dinding

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Pemilihan plot

Pelepasan bas moden membolehkan anda mencipta sebarang idea. Ia mungkin:

 • abstraksi mudah;
 • landskap;
 • bunga;
 • panorama bandar;
 • peta dunia.

Kami mencipta sebarang idea di dinding dengan tangan kita sendiri.

Kami mencipta sebarang idea di dinding dengan tangan kita sendiri.

Jika bahagian-bahagian hiasan yang dipilih untuk dapur, maka lebih baik memilih simbol yang akan mencirikan kelimpahan di rumah, gambar dengan buah-buahan dan sayur-sayuran. In bilik kanak-kanak ia boleh menjadi hiasan yang terang dan sejuk dengan gambar rama-rama, burung, bunga, istana.

Pelepasan bas dapat dibuat komposisi utama, atau untuk melaksanakannya sebagai perhiasan, yang menggambarkan serpihan tersebar terpisah atau bunga penggulungan, anggur anggur. Ia digunakan untuk menghiasi bilik, fasad rumah dan bangunan lain.
Bas relief membantu menarik gaya etnik

Bas relief membantu menarik gaya etnik

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bagaimana menggantung gambar yang betul di pedalaman dapur - 205+ (Foto) Idea Bergaya dan Cantik

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Plaster stucco

Gypsum - cukup bahan yang diminta. Semua terima kasih kepada kualiti seperti ketahanan api, keramahan alam sekitar. Bahan semulajadi ini sesuai untuk mewujudkan stuko. Hal ini memungkinkan untuk menciptakan unsur-unsur kompleks hiasan bantuan. Dan supaya pembinaan berkhidmat lebih lama dan tahan lama, mereka menggunakan varnis khas, primer, gam berdasarkan silikon atau poliuretana. Untuk melindungi produk daripada sinar ultraviolet dan hujan, bahagian atasnya ditutup dengan cat akrilik.

Komposisi pelepasan asas gipsum dapat diberikan penampilan kayu, gangsa, besi tuang, atau tua buatan. Menggunakan minyak biji rami, anda boleh meniru pemodelan di bawah marmar antik, untuk membuat varnis shellac terracotta. Dan untuk mencipta gangsa antik, gunakan campuran air sulingan, sulfat tembaga atau cat minyak sahaja.

Ingin keaslian - tambah sedikit masa dahulu

Ingin keaslian - tambah sedikit masa dahulu

Sebelum melukis, cetakan plaster perlu kering dengan baik. Ia dibersihkan dari habuk, kemudian direbus.Cat yang kebanyakannya digunakan berasaskan air untuk siling, lukisan itu sendiri dibuat dengan cat minyak.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Cara mengatur ruang di bilik tidur di atas tempat tidur: penempatan lukisan oleh Feng Shui. 170+ (Foto) aksen yang terang dan bergaya

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Plastik poliuretana

Bahannya berbuih plastik menggunakan teknologi khas, mesra alam, tidak menyerap bau yang tidak enak, kelembapan berlebihan, dan tahan turun naik suhu. Ia kelihatan baik, dan sesuai untuk kualitinya untuk premis tersebut: bilik mandidapur.

Poliuretana stuko - bahan alam sekitar

Poliuretana stuko - bahan alam sekitar

Dengan bantuan stuko yang diperbuat daripada poliuretana, anda boleh membetulkan bilik secara visual. Sebagai contoh, anda boleh membuat siling secara visual lebih tinggi dan mengembangkan bilik dengan menggunakan papan cembung invois (pengacuan), sebuah tebing menegak di dinding, tiang (pilaster).

Pencetakan digunakan untuk memisahkan kertas dinding nada yang berbeza. Rangkaian poliuretana boleh dihiasi pintu dalaman. Untuk memudahkan kerja dengan bahan ini menggunakan pelekat khas untuk poliuretana.

Kemungkinan hiasan stuko dalam reka bentuk moden

Kemungkinan hiasan stuko dalam reka bentuk moden

Dengan stucco ini anda tidak boleh hanya menghiasi atau mengemas kini pedalaman, tetapi juga perabot, anda boleh membuat panel atau bingkai, menghias siling, perapian, tapak kaki. Stucco poliuretana boleh digunakan dalam pelbagai bidang, untuk menghiasi produk, bahagian, struktur.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tapestry Elegant di pedalaman: gabungan dengan gaya, idea reka bentuk (100+ Foto). Bagaimana untuk mencipta reka bentuk yang selesa dengan tangan anda sendiri? (langsir, seprei, lukisan)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kelas tuan bas-relief

Secara berasingan, anda juga boleh membuat stuko, kerana ini diambil

 • gipsum;
 • tanah liat;
 • alabaster;
 • plaster berasaskan gipsum.

Plot imej volumetrik di dinding boleh menjadi apa-apa

Plot imej volumetrik di dinding boleh menjadi apa-apa

Anda juga boleh membuat reka bentuk bas relief untuk pemula. Dalam kes ini, lebih baik menggunakan gypsum dan plaster berdasarkannya. Mungkin gambar cantik tidak akan berfungsi, tetapi bilik itu akan dihiasi dengan imej pelepasan. Perkara utama adalah mengikuti keseluruhan urutan tindakan dengan tepat:

 • Dari selat dan papan lapis akan dilekatkan dengan dinding rendah, yang serupa dengan dulang. Dimensi itu sepadan dengan saiz pelepasan papak masa depan, perlu ada bantuan. Sebagai tambahan kepada kotak, anda boleh mengambil cara lain, sebagai contoh, kotak gula-gula biasa, atau bingkai saiz yang sesuai, hanya gam ke kaca dengan pita pelekat terlebih dahulu.
 • Ia perlu meliputi bentuk dengan polietilena. Busa harus diluruskan supaya tidak ada lipatan di atas. Jika anda tidak dapat menyelaraskan, sekurang-kurangnya meninggalkan sekurang-kurangnya penyelewengan.
 • Menyediakan penyelesaian dengan jelas mengikut arahan pengeluarnya, dan dicurahkan ke dalam bentuk. Apabila merancang untuk membuat perhiasan dengan bantuan yang tinggi, wayar dipasang di dalam papak untuk mengukuhkan komposisi.
 • Untuk campuran pada awalnya meraihnya mesti ditinggalkan tepat waktu. Sebut saja berapa lama ia akan mengambil masa, kerana Penunjuk ini berbeza untuk setiap bahan. Sebelum menggunakan bahan mentah tertentu, perlu menjelaskan semua nuansa untuk bekerja dengannya.
 • Anda boleh mula mewujudkan kelonggaran itu sendiri. Pertama, garis besar hiasan hiasan yang diperlukan digunakan pada jubin. Kemudian anda boleh mula meningkatkan jumlah di dalam litar dari campuran yang baru disediakan. Jumlahnya meningkat dalam lapisan, supaya setiap lapisan sedikit keras.

Relaksasi di pedalaman rumah sederhana jarang digunakan sebelum ini.

Relaksasi di pedalaman rumah sederhana jarang digunakan sebelum ini.

Ia tidak sukar untuk bekerja dengan plaster, malah mudah, tetapi ketika bahan mentah basah. Pada masa ini, anda boleh menyingkirkan kelebihan itu, menggunakan pisau, dan betulkan hiasan dengan pahat menggunakan pahat kayu.

Sekiranya bahan tidak kering sepenuhnya, hanya plaster itu. Ia adalah lebih sukar untuk menangani pemprosesan permukaan yang sudah menjadi keras.
Ia akan menjadi tumpuan dalaman anda.

Ia akan menjadi tumpuan dalaman anda.

Sekiranya anda perlu membuat imej yang mendalam, anda boleh melakukannya dengan cara berikut:

 • Lapisan latar belakang itu sendiri perlu dibina di sekeliling angka itu, ternyata semua elemen akan berada dalam rehat kecil. Semuanya berakhir dengan mengisar pesawat latar belakang.
 • Imej dapat diperkalamkan jika anda memilih sedikit bahan asas dengan bantuan incisors, pahat.

Satu imaginasi kecil, kreativiti dan hasil yang menakjubkan

Satu imaginasi kecil, kreativiti dan hasil yang menakjubkan

Penciptaan bebas imej pelepasan adalah kerja yang sungguh-sungguh, ia memerlukan masa dan perbelanjaan yang besar. Tetapi, dengan pendekatan yang munasabah, reka bentuk rumah anda boleh diberikan wajah yang asli, walaupun unik.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Jenis-jenis dan tema untuk mewujudkan kelegaan bas

Idea untuk mewujudkan struktur pelepasan seperti itu berbeza. Saiz mereka, kerumitan dan plot gaya dan kelantangan bilik. Anda boleh menggambarkan motif haiwan atau tumbuhan, adegan antik atau elemen abstrak.

Imej pokok adalah salah satu penyelesaian yang paling neutral dan serba boleh.

Imej pokok adalah salah satu penyelesaian yang paling neutral dan serba boleh.

Gambar tiga dimensi boleh dibuat di dinding itu sendiri, atau papak yang telah dimasak dengan imej pelepasan siap sedia dapat dipasang.

kembali ke menu ↑

Bunga

Bagaimana untuk membuat lukisan dinding eksklusif: Mencipta pelepasan bas dengan tangan anda sendiri. Peluang kreatif untuk mengemaskini hiasan. Kelas induk untuk pemula

Bagaimana untuk membuat lukisan dinding eksklusif: Mencipta pelepasan bas dengan tangan anda sendiri. Peluang kreatif untuk mengemaskini hiasan. Kelas induk untuk pemula

Bagaimana untuk membuat lukisan dinding eksklusif: Mencipta pelepasan bas dengan tangan anda sendiri. Peluang kreatif untuk mengemaskini hiasan. Kelas induk untuk pemula

Bagaimana untuk membuat lukisan dinding eksklusif: Mencipta pelepasan bas dengan tangan anda sendiri. Peluang kreatif untuk mengemaskini hiasan. Kelas induk untuk pemula

kembali ke menu ↑

Swans

Bagaimana untuk membuat lukisan dinding eksklusif: Mencipta pelepasan bas dengan tangan anda sendiri. Peluang kreatif untuk mengemaskini hiasan. Kelas induk untuk pemula

Bagaimana untuk membuat lukisan dinding eksklusif: Mencipta pelepasan bas dengan tangan anda sendiri. Peluang kreatif untuk mengemaskini hiasan. Kelas induk untuk pemula

Bagaimana untuk membuat lukisan dinding eksklusif: Mencipta pelepasan bas dengan tangan anda sendiri. Peluang kreatif untuk mengemaskini hiasan. Kelas induk untuk pemula

kembali ke menu ↑

Pokok

Bagaimana untuk membuat lukisan dinding eksklusif: Mencipta pelepasan bas dengan tangan anda sendiri. Peluang kreatif untuk mengemaskini hiasan. Kelas induk untuk pemula

Bagaimana untuk membuat lukisan dinding eksklusif: Mencipta pelepasan bas dengan tangan anda sendiri. Peluang kreatif untuk mengemaskini hiasan. Kelas induk untuk pemula

Bagaimana untuk membuat lukisan dinding eksklusif: Mencipta pelepasan bas dengan tangan anda sendiri. Peluang kreatif untuk mengemaskini hiasan. Kelas induk untuk pemula

Ia akan menarik untuk melihat kayu pelepasan kayu, terutamanya jika anda memilihnya dalam gaya bilik, warna perabot.

Pelepasan bas kelihatan sangat estetik, ia tidak dapat dibandingkan dengan jenis hiasan dalaman lain. Rekaan sedemikian pada pandangan pertama akan menarik perhatian.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Proses langkah-demi-langkah mewujudkan kelonggaran pada dinding

Bas relief di dinding

Idea Dalaman

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Membuat pelepasan bas adalah kerja keras yang memerlukan kesabaran. Hiasan ini menghias mana-mana bilik. Jika dikehendaki, anda boleh mengendalikan diri anda. Tidak perlu menjadi pemahat atau artis untuk mengatasinya. Ia cukup untuk mendapatkan kemahiran asas. Untuk melakukan ini, anda boleh berunding dengan pakar, atau menonton video dengan kelas induk.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 110 gambar)

6.4 Skor Jumlah
Lukisan bas relief yang indah

Gambar bas relief dapat membuat ruangan yang tidak dapat dilupakan. Tentukan tema bilik dan sebagainya. Kami yakin bahawa anda akan gembira dengan hasilnya dan akan dikenang oleh semua orang tersayang anda. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

6.2Skor pakar
Harga
6
Praktikal
6.5
Penjagaan
6
6.6Kedudukan pengguna
Harga
6
Praktikal
7
Penjagaan
7
Kebaikan
 • Ketangkasan dan keaslian penamat sedemikian.
 • Peluang tambahan untuk membetulkan kekasaran dinding secara visual.
 • Keupayaan untuk berkongsi ruang secara visual di dalam bilik.
 • Keupayaan untuk membuat bantuan dengan sendirinya, tanpa bantuan pakar.
Cons
 • Kos bahan yang tinggi dan bekerja untuk pakar.
Tambah ulasan anda  |  Baca ulasan dan ulasan

1 komen
 1. 3.3
  Harga
  60
  Praktikal
  70
  Penjagaan
  70

  Saya mengarahkan perkhidmatan lukisan dinding. Ditentukan dengan tema. Saya mahu menambahkan beberapa sifat. Saya tidak mengharapkan hasilnya menjadi begitu indah. Nampaknya lukisan biasa, dan ia kelihatan begitu menakjubkan. Setiap kali saya mahu lulus, teruskan tangan saya. Secara radikal mengubah ruang dalaman keseluruhan. Tidak menyesal wang yang dibelanjakan.

  + Kelebihan: Reka bentuk yang sangat cantik, neoichny
  - Kekurangan: Nampaknya dari masa ke masa, warna hilang
  Membantu(0) Tidak baik(0)Anda telah mengundi

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk