Bagaimana untuk membuat dalaman bilik tidur hijau tempat terbaik untuk berehat? 175+ (Foto) Pilihan reka bentuk (langsir, kertas dinding, dinding)

Seseorang menjadi sangat lelah sepanjang hari bekerja atau melakukan kerja rumah. Pangsapuri mesti dilengkapi dengan kemudahan rekreasi. Di sini dia akan mendapat kekuatan sebelum keesokan harinya. Terbaik untuk tujuan ini, bilik tidur yang sesuai. Kualiti tidur malam sepenuhnya bergantung pada warna bilik, perabot dan tekstil. Membuat bilik dalam warna hijau mengurangkan stres, menambah kekuatan yang dibelanjakan pada siang hari, mengisi tubuh dengan ketenangan. Warna mempunyai kesan positif terhadap jiwa manusia dan kesihatan. Perkara utama adalah untuk menggabungkan semua elemen bilik.

Kandungan artikel ini:

Konsep reka bentuk

Warna nampaknya membosankan dan membosankan kepada ramai orang, jadi mereka takut untuk menggunakan sayur-sayuran untuk hiasan. bilik tidur. Untuk mengelakkan monokrom, anda perlu mematuhi gaya umum bilik. Hijau adalah warna sejagat. Ia boleh digunakan dalam hampir semua reka bentuk. Perkara utama untuk mengambil kira ciri-ciri bilik.

Hijau - warna universal

Hijau - warna universal

Terdapat beberapa konsep asas bilik tidur yang akan membantu mewujudkan kawasan paling hijau dengan cara yang paling organik. 

kembali ke menu ↑

Ecostyle

Ia adalah destinasi popular untuk hiasan bilik tidur. Warna hijau mewakili rumput segar, daun pokok. Jika anda menambah dalaman kayu atau coklat unsur-unsur, ia memberikan gambaran rekreasi luar. Untuk meningkatkan kesan yang anda boleh ambil kertas dinding, yang menggambarkan perhiasan dengan kemiringan bunga. Pada pendaftaran bilik, hanya boleh menggunakan bahan semulajadi. Antaranya ialah:

Bilik tidur dalam ekostyle

Bilik tidur dalam ekostyle

kembali ke menu ↑

Gaya tropika

Arah ini sesuai untuk orang yang suka berada di negara eksotik. Oleh itu, di apartmen mereka mereka cuba untuk mencipta imej tropika atau hutan liar, di mana warna utama berwarna hijau. Untuk mencairkan bilik, anda boleh meletakkan unsur-unsur seperti:

 • kayu;
 • bunga terang;
 • panel jerami;
 • produk buluh;
 • bakul rotan.

Tropika dalam reka bentuk

Tropika dalam reka bentuk

Bahagian pedalaman adalah sama dengan gaya eko. Perbezaannya adalah dalam etnik. Ia boleh menjadi topeng Afrika, patung-patung haiwan, kanopi cahaya katil atau simbolisme dalam bentuk pokok palma. Ia boleh digambarkan dalam bentuk gambar, foto atau elemen hiasan yang lain. Objektif utama subjek ini adalah untuk memperkuat dan menekankan imej hutan atau tropika di dalam bilik tidur.

kembali ke menu ↑

Relaksasi

Di dalam bilik dengan arah sedemikian, seseorang dapat dengan cepat beralih daripada masalah sebenar dan terjun ke keadaan ketenangan. Untuk mencapai kesan ini, perlu menggunakan warna hijau digabungkan dengan nada putih di pedalaman. Sebaliknya dan menonjolkan aksen utama yang digunakan coklat. Mereka membuat lantai atau perabot di dalam bilik. Untuk mewujudkan suasana damai, sebilangan besar tumbuhan dalaman diletakkan di dalam bilik tidur. Di sini anda juga boleh meletakkan air pancut kecil. Air mendidih selalu melegakan dan melegakan, terutama selepas hari bekerja yang panjang dan keras.

Mencapai suasana bersantai

Mencapai suasana bersantai

kembali ke menu ↑

Taman bunga

Gaya biasanya merayu kepada separuh wanita. Bilik itu dipenuhi dengan nada hijau pucat dengan nota lavender, ungu, dan mawar. Shades menjadikan bilik tidur semulajadi, yang membantu untuk berehat. Nampaknya seseorang itu tidak berada di sebuah kota yang pengap, tetapi di padang rumput berbunga.

kembali ke menu ↑

Klasik yang tidak dapat dipecahkan

Bahagian dalaman bilik tidur ini kelihatan mewah, bergaya, moden. Di sini anda boleh menambah warna biru gelap, yang sedikit meredakan suasana. Ini akan menjadikannya lebih lembut dan lebih selesa untuk tidur. Perhatian khusus diberikan kepada pemilihan tekstil dan hiasan. Adalah lebih baik untuk mengekalkan warna yang lebih ringan. langsir dan dilindungi. Di pedalaman klasik, perlu menggunakan perabot kayu. Biasanya ia adalah warna gelap.

Gaya skandinavia

Gaya skandinavia

kembali ke menu ↑

Timur misterius

Gaya ini adalah ciri minimalisme. Warna gelap dan dalam hijau sesuai untuk bilik tidur. Sebagai contoh, malachite. Pedalaman harus tetap luas dan bebas. Oleh itu, ia tidak perlu dibebani dengan elemen hiasan. Hanya penempatan di dalam ruangan barang tematik dibenarkan. Ini boleh menjadi angka oriental, topeng, lampu.

kembali ke menu ↑

Provence

Pedalaman dalam gaya desa mengisi bilik dengan mudah dan positif, yang memberi kesan positif kepada orang lain. Di sini anda boleh menggunakan dan menggabungkan mana-mana warna semulajadi dan semula jadi hijau. Untuk membuat ruangan yang asli, anda boleh menambah perhiasan, bunga hidup, perkiraan bunga. Perabot di bilik tidur boleh berumur dewasa.

Daya tarikan Perancis dan daya tarikan desa

Daya tarikan Perancis dan daya tarikan desa

kembali ke menu ↑

Roh pemuda

Interior yang canggih ini menggabungkan penyelesaian yang canggih. Hijau di sini menggabungkan dengan merah, putih atau warna biru gelap. Bilik sedemikian sesuai untuk orang yang kreatif. Ia akan menjadi terang dan tidak dapat dilupakan bagi sesiapa yang melawatnya.

Warna-warna hijau secara organik akan dimuatkan ke bahagian dalam bilik tidur klasik. Di sini anda boleh menggunakan warna yang berbeza dan menggabungkan nada asas dengan warna lain: kelabu, beige, granit, perak, marmar. Adalah penting untuk memilih perabot dalam gaya yang sama. Ia mesti digabungkan dengan hiasan bilik.
Aksen dinding hijau

Aksen dinding hijau

kembali ke menu ↑

Shades of green

Jika anda melupakannya dengan nada hijau, maka bilik itu tidak selesa untuk tidur. Ia akan mempunyai paparan yang suram dan hasil gabungan warna yang salah. Untuk mengelakkan ini daripada berlaku di dalam bilik tidur, anda perlu mengambil satu nada utama.

Membuat bilik tidur tempat yang selesa untuk tinggal tidak sukar. Anda perlu mula berfikir tentang semua butiran reka bentuk masa depan. Anda tidak boleh memilih beberapa warna asas atau memuatkan ruang dengan sejumlah besar nada yang berbeza. Aksen terang digunakan untuk membahagikan ruang ke kawasan fungsional tertentu.
Membuat bilik tidur tempat yang selesa.

Membuat bilik tidur tempat yang selesa.

Ramai orang percaya bahawa warna hijau gelap tidak sesuai untuk bilik tidur. Jika anda tidak menggunakannya dalam kuantiti yang banyak, pedalaman akan dipenuhi dengan nota-nota yang mulia. Bilik akan selesa untuk tidur dan berehat.

Warna hijau diperoleh dengan mencampurkan warna biru dan kuning. Bergantung kepada kepekatan dan perkadaran ramuan, anda boleh mendapatkan warna yang berbeza.

Hatikan pedalaman dengan motif bunga.

Hatikan pedalaman dengan motif bunga.

Lembaga
Untuk bilik di mana sinar matahari tidak masuk ke dalam kebanyakan masa, anda boleh menggunakan lebih banyak cat kuning semasa mencampurkan. Hasilnya akan menjadi warna hijau hangat. Jika bilik, sebaliknya, terletak di sebelah selatan rumah, maka anda boleh mengambil lebih banyak warna biru. Ini akan memberikan bilik tidur sedikit kesejukan dan kesegaran.

Untuk mengisi ruang dengan ketenangan fikiran, yang mesti hadir di dalam bilik tidur, lebih baik memilih warna pastel.

Ini termasuk:
 • pistachio;
 • zaitun;
 • pudina

Pilihan yang baik dari segi psikologi

Pilihan yang baik dari segi psikologi

Jika nampaknya mereka akan membuat bilik terlalu membosankan dan membosankan, maka anda boleh menambah beberapa warna yang terang dan kaya. Ini akan membantu mewujudkan suasana perayaan. Warna bilik tidur harus bergantung pada gaya yang dipilih.

Untuk melakukan ini, anda perlu tahu peraturan untuk menggabungkan pelbagai nada dengan warna hijau:
 • Pilihan klasik dianggap sebagai tambahan hijau kepada butiran warna putih, pic atau kuning naungan.
 • Sekiranya kesan gelombang laut dicipta di dalam bilik atau nada biru-hijau berlaku, maka ia sesuai untuk menambah nada kuning, putih atau laut yang kecil.
 • Warna seperti kiwi dan mentol akan membantu menjadikan bilik lebih cerah dan lebih ceria.
 • Bilik tidur tidak hanya boleh bersorak sebelum hari yang sukar dan mengisi dengan kekuatan baru, tetapi juga memberi keyakinan. Untuk ini, warna hijau muda dan pastel perlu diguna pakai di sini.
 • Untuk menambah kekayaan dan bergaya ke ruang, perlu menggunakan zamrud, malachite, warna kapur.
 • Untuk bersantai dan melengkapkan warna yang sesuai seperti mustard, zaitun, teh hijau.

Sedikit bergaya dan berkilauan

Sedikit bergaya dan berkilauan

Nada bilik juga bergantung pada pencahayaan yang dipilih. Jika cahaya tidak mencukupi, lebih baik menggunakan warna epal hijau, serta zaitun atau pistachio sebagai naungan utama.

kembali ke menu ↑

Peraturan am apabila memilih bahan untuk penamat

Untuk mewujudkan suasana yang selesa, perlu untuk menguruskan semua permukaan dengan betul. Ini akan membantu pemilihan bahan semula jadi untuk lantai, dinding dan siling. Warna hijau menekankan semula kesunyian bilik.

Putih sebagai warna utama

Putih sebagai warna utama

Sangat penting untuk mempertimbangkan nuansa berikut:
 • semua warna hijau tidak bertolak ansur dengan hiasan murah yang murah plastik, serta sebilangan besar elemen logam. Bahan-bahan semacam itu pada pokok anggur akan membunuh segalanya segar dan ringan;
 • Untuk bilik tidur hijau, kertas dinding berkualiti baik akan dilakukan. Dalam sesetengah gaya membenarkan penggunaan cat akrilik. Adalah wajar bahawa ia tidak meliputi semua dinding;
 • pelbagai struktur siling atau penggantungan yang digantung akan dimasukkan ke dalam bilik tidur. Sekiranya anda ingin menyampaikan keaslian bilik, lebih baik hanya untuk memutih atau melukis siling;
 • rasuk hiasan akan membantu membawa bilik tidur lebih dekat dengan alam semula jadi. Mereka dipasang di siling. Pembinaannya diperbuat daripada spesies kayu semula jadi;
 • Warna hijau berjalan baik dengan rotan dan kayu. Oleh itu, mana-mana bahan ini boleh digunakan dengan selamat untuk merekabentuk bilik tidur;
 • pada lantai anda perlu meletakkan hanya papan lantai atau kualiti yang baik laminate flooring. Dengan mereka bilik itu akan dipenuhi dengan keselesaan.

Tekstil cerah untuk hiasan

Tekstil cerah untuk hiasan

Untuk tekstil yang sesuai dengan fabrik semulajadi. Ini termasuk kapas dan linen. Mereka digunakan untuk membuat bedspreads, langsir, bantal.

kembali ke menu ↑

Pemilihan kertas dinding

Untuk bilik tidur, lebih baik memilih kertas dinding. Lukisan dinding tidak akan memberi keselesaan. Lukisan pada kanvas mesti dipilih supaya tidak membebani ruang. Adalah lebih baik untuk lem atau 1 atau 2 dinding. Ini amat sesuai dengan penutup dengan bentuk geometri.

Untuk bilik kecil, kertas dinding dipilih dengan lukisan kecil. Mereka mesti tidak mencolok supaya tidak menarik perhatian. Kanvas ini menampal 3 dinding. Baki keperluan untuk menyerlahkan corak saiz atau kontras yang besar kertas dinding foto. Secara visual, bilik akan menjadi lebih luas selepas menggunakan teknik ini.
Gunakan wallpaper foto untuk memadankan warna utama

Gunakan wallpaper foto untuk memadankan warna utama

kembali ke menu ↑

Apa yang perlu dicari semasa membuat siling?

Hari ini, anda boleh memilih struktur ketegangan atau penggantungan dengan beberapa tahap. Ia semua bergantung pada gaya bilik.

Terdapat beberapa warna yang popular untuk siling, yang secara organik akan kelihatan di dalam bilik tidur hijau.

Siling berwarna gelap

Siling berwarna gelap

Ini termasuk:
 • Cahaya hijau. Ia membantu untuk menenangkan syaraf yang berada dalam keadaan tegang sepanjang hari, untuk melegakan tekanan dan menghapuskan beban tanggungjawab. Ini membantu seseorang untuk berehat dan berehat sepenuhnya. Ini menyumbang kepada gelombang tenaga baru untuk hari bekerja seterusnya, serta kemunculan idea-idea kreatif.
 • Pistachio. Teduh ini menarik dengan ketenangan dan ekspresi. Tiada pencerobohan atau tenaga negatif di dalamnya. Oleh itu, warna boleh digunakan dengan selamat di bilik tidur.
 • Hijau kebiruan abu-abu. Bayangan ini muncul untuk menghiasi bilik tidur yang agak baru-baru ini. Terima kasih kepadanya, bilik ini memberi gambaran tentang taman musim sejuk.
 • Emerald. Orang mempunyai naungan kuat yang berkaitan dengan rumput atau rumput. Oleh itu, dia akan selalu bertindak dengan tenang pada orang yang sedang berehat.

Lembaga
Warna utama siling harus digabungkan dengan sentuhan dinding dan perabot di dalam bilik.
kembali ke menu ↑

Apakah tirai yang sesuai?

Di bilik tidur hijau mesti langsir hadir. Mereka mewujudkan mood tertentu di dalam bilik. Jika anda memilih tekstil yang tidak mesra, ia secara drastik boleh mengubah rupa bilik ke arah yang negatif.

Untuk bilik tidur, yang dibuat dalam warna hijau terang, anda perlu memilih langsir yang lebih gelap dan sebaliknya. Kedua-dua langsir dan fabrik berwarna dengan corak atau corak yang bersulam akan bersesuaian secara organik di sini.
Segarkan bahagian dalaman yang kusam dengan langsir

Segarkan bahagian dalaman yang kusam dengan langsir

Sekiranya sinar matahari masuk ke dalam bilik paling lama, maka langsir harus lebih gelap daripada warna kertas dinding. Ini akan memberikan peluang untuk berehat mata anda. Di dalam bilik tidur, yang terletak di utara, adalah lebih baik untuk menggantung langsir warna lembut dan lebih panas.

Tulle putih akan sentiasa kelihatan sesuai dengan nada hijau bilik. Baginya, anda boleh mengambil langsir hitam, biru, cahaya atau coklat.

Lembaga
Langsir di bilik tidur hijau adalah lebih baik untuk memilih monokrom, tetapi mereka dikombinasikan secara visual dengan semua barangan dalaman. Tekstil di tingkap dan tanjung di atas katil perlu berbeza.
Langsir tingkap adalah tambahan yang hebat.

Langsir tingkap adalah tambahan yang hebat.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih hiasan yang betul?

Suasana dasar bilik dicipta oleh pelbagai aksesori. Mereka dipilih berdasarkan warna asas bilik. Tugas utama mereka adalah untuk bernafas semangat khas ke bilik yang akan membantu anda berasa selesa dan santai. Unsur-unsur hiasan dipilih tanpa nalapistosti dan sangat bijak.

Pereka mengesyorkan menggabungkan 2-3 warna di dalam bilik. Salah satunya menjadi warna dasar bilik tidur. Selebihnya - ia dicairkan atau dimeteraikan.
Warna asas utama dalam aksesori pilihan

Warna asas utama dalam aksesori pilihan

Elemen utama hiasan termasuk:

Kesemua elemen ini mempengaruhi persepsi keseluruhan ruang. Mereka membantu menyampaikan suasana dan ciri bilik tidur. Jika anda perlu meningkatkan ruang, lebih baik memilih aksesori warna cahaya. Perkara utama di sini adalah tidak membebankan bilik. Tujuan utamanya ialah mimpi dan rehat seseorang.

Bantal - elemen utama hiasan

Bantal - elemen utama hiasan

Untuk menambah aksen yang bertenaga, beberapa spesies tumbuhan diletakkan di dalam bilik. Jika bilik tidur kecil, maka bunga dalaman lebih baik diletakkan bertentangan cermin. Ini akan membantu menghilangkan kekosongan dan mewujudkan kesan kepenuhan di dalam bilik.

kembali ke menu ↑

Beberapa petua apabila menghias bilik tidur dengan hijau

Terdapat garis panduan mudah untuk menghias bilik dengan warna hijau. Mereka perlu diikuti agar tidak membebankan ruang. Petua utama termasuk:

 • Pilih warna yang tenang untuk latar belakang utama.

Antaranya ialah:

 • khaki;
 • asparagus;
 • zaitun;
 • nefritis;
 • pudina

Menenangkan warna untuk latar belakang utama

Menenangkan warna untuk latar belakang utama

Sekiranya warna-warna terang berlaku di dalam bilik, maka orang itu tidak akan dapat berehat dan tidur sepenuhnya. Untuk mengelakkan bilik menjadi terlalu membosankan dan membosankan, disarankan untuk meletakkan aksen dan elemen hiasan dalam bentuk pasu, lukisan, bantal di dalam bilik.. Bagi mereka yang sesuai musim bunga hijau, limau atau limau warna.
 • Anda tidak boleh membuat bilik dengan permukaan berkilat atau berkilat. Ia hanya menggunakan bahan semulajadi dan semulajadi.
 • Mematuhi peraturan menggabungkan warna berbeza di antara mereka. Adalah penting untuk mencari keseimbangan warna gelap dan terang. Ini akan membantu menekankan martabat bilik.
Cari keseimbangan antara warna

Cari keseimbangan antara warna

Bilik tidur hijau memerlukan rawatan khas. Di sini, semua elemen dipilih secara sengaja supaya mereka selaras dengan satu sama lain. Perkara utama adalah untuk mengekalkan gaya keseluruhan bilik.
kembali ke menu ↑

Ciri hijau

Pedalaman menyebabkan pelbagai perasaan dalam diri seseorang. Di dalam bilik untuk berehat, mereka seharusnya hanya positif. Oleh itu, anda tidak boleh menggunakan warna terang dan agresif dalam hiasan dan perabot.. Anda boleh memilih gaya romantis. Ia mengisi ruang dengan kesucian dan kesegaran. Ia penting untuk tidur dan berehat. Ia membantu untuk berehat selepas hari yang sukar dan cepat sembuh. Warna hijau meningkatkan mood, melegakan kerengsaan dan kesan positif ke atas sistem saraf.

Meningkatkan mood dan melegakan kerengsaan

Meningkatkan mood dan melegakan kerengsaan

Bilik tidur, yang dibuat dalam warna hijau yang menenangkan, menyumbang kepada tidur yang berkualiti. Seseorang di dalam bilik itu dengan cepat tidur dan dalam masa yang singkat menambah kekuatan yang dibelanjakan setiap hari. Pakar psikologi bersetuju bahawa warna ini adalah yang paling berjaya untuk bilik tidur.

Lembaga
Untuk mencairkan atmosfera, disyorkan untuk menambah warna kuning, coklat, kuning air dan nada biru ke bilik.
kembali ke menu ↑

Pilihan perabot

Bilik perlu dilengkapi dengan betul. Semua item mesti digabungkan dengan satu sama lain dan bertindih dengan warna utama. Ini mewujudkan dalaman harmoni. Ia akan menggalakkan istirahat dan rehat yang berkualiti.

Kami menggabungkan segalanya sebanyak mungkin

Kami menggabungkan segalanya sebanyak mungkin

Adalah disyorkan untuk meletakkan perabot kayu di bilik tidur hijau. Tempat tidur dan barang-barang lain boleh menjadi warna apa pun. Perkara utama ialah mereka kelihatan sesuai dengan gaya bilik yang dipilih.

Dalam gaya seperti provensi, klasik, romantisisme di bilik tidur hijau anda boleh meletakkan perabot putih putih. Ia akan kelihatan organik dan moden. Sesetengah gaya membenarkan penempatan perabot di bilik tidur hijau dengan elemen kayu atau sisipan.

Lembaga
Sekiranya anda ingin membuat bahagian dalaman yang luar biasa, anda boleh menggunakan perabot yang diperbuat daripada buluh atau rotan. Hiasan akan membantu menjadikan bilik itu semulajadi dan semula jadi.
Kami menambah dengan perabot yang indah

Kami menambah dengan perabot yang indah

kembali ke menu ↑

Butiran reka bentuk

Bilik tidur melakukan beberapa tugas asas. Berdasarkan ini, anda boleh memilih pelbagai pilihan untuk reka bentuknya.

 • Bilik tidur. Anda boleh menggunakan warna hijau hijau atau pistachio. Untuk bahagian dalam sesuai dengan langsir hijau gelap, zamrud atau malachite.
 • Bilik tidur untuk cinta. Hanya warna yang berair dan tepu akan membantu mengekalkan semangat antara pasangan. Untuk menambah emosi positif, adalah disyorkan untuk memilih langsir warna yang berbeza. Ia akan kelihatan tirai oren, kuning, dan ungu yang baik.
 • Bilik di mana seseorang berada dan bekerja. Bilik ini pada masa yang sama dapat melaksanakan beberapa fungsi di pangsapuri kecil. Dalam kes ini, anda tidak boleh memuatkan ruang hijau. Ia boleh dicairkan dengan nada coklat.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami mengalahkan bilik tidur dalam warna hijau

Bilik tidur hijau

Interior dalam warna hijau

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.6 Skor Jumlah
Sedikit hijau untuk bilik tidur anda

Warna hijau melegakan dan melegakan. Bilik tidur yang dibuat dalam warna ini akan membantu anda berehat selepas hari yang sukar, meremajakan. Sangat penting untuk mencari keseimbangan warna utama dan keseluruhan keadaan di dalam bilik. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • pelbagai gaya;
 • keselesaan psikologi seseorang berehat;
 • mewujudkan suasana santai.
Cons
 • jika anda pergi dengan sayur-sayuran, anda mendapat pedalaman yang agresif;
 • kos;
 • bukan untuk semua gaya.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk