Rak kaca di dalam bilik di dinding: 150+ Foto penggunaan di ruang tamu, di dapur, di bilik mandi. Pilihan manakah yang boleh dipilih?

Rak kaca di dinding boleh digantung di mana-mana bilik rumah anda. Di dalam ruang tamu bunga atau TV terletak di ruang tamu, di nurseri terdapat mainan dengan buku-buku, di dalam bilik tidur ada gambar saudara-saudara, aksesori kecil atau koleksi patung kegemaran, di dalam bilik mandi terdapat kain lap, sabun, shampoo, gel, dan dapur - rempah-rempah atau piring.

Kandungannya:

Sudah tentu, mereka tidak semestinya penyelesaian terbaik. Satu pedalaman memerlukan kayu, satu lagi logam, pada ketiga yang terang sahaja, plastik murah kelihatan secara organik. Tetapi ada gaya yang kelihatan tidak lengkap tanpa kaca. Dan selain itu, rak kaca mempunyai plus, minus dan ciri-ciri yang membezakannya dari sejumlah rak semua secara umum.

Kelebihan dan kekurangan

Kelebihan utama kaca ialah: ia boleh dipercayai. Jika anda tidak akan menjatuhkannya, ia boleh bertahan selama beberapa dekad tanpa sebarang perubahan dalam penampilan. Tetapi ini hanya ringkasan ringkas.

Sentiasa dalam trend, sentiasa benar

Sentiasa dalam trend, sentiasa benar

Jika anda menyelidiki butiran, kebaikan akan lebih banyak:

 • Tahan bahan kimia yang agresif. Ia boleh dibasuh dengan menggunakan sebarang bahan - ia tidak menjejaskan sama ada kekuatan atau rupa rak.
 • Kemudahan penjagaan. Kaca tahan bahan kimia yang agresif - tetapi dalam kebanyakan kes, ia tidak semestinya diperlukan untuk mencucinya. Cubalah rak dengan kain kering, atau, jika mereka tidak berdebu, tetapi kotor dengan larutan sabun yang lembut - dan ia bersinar lagi. Pembersihan boleh dilakukan sebagai debu.
 • Tahan kepada bau. Pokoknya secara beransur-ansur direndam dengan mereka, chipboard melakukannya dengan cepat, tetapi pada dasarnya kaca tidak berbau apa-apa.
 • Tahan kelembapan. Kelembapan yang tinggi, pendedahan langsung kepada air - kaca tidak berubah warna. Satu-satunya perkara yang boleh berlaku kepadanya adalah bahawa akan ada perceraian kepadanya, yang perlu dikeluarkan dengan alat khas.
 • Tahan kepada cahaya matahari. Kaca tidak menjadi lebih keruh, tidak pudar, walaupun sinar matahari sentiasa jatuh ke atasnya.
 • Rintangan terhadap suhu dan bahaya biologi. Tiada cendawan kaca tidak mengerikan, dan juga parasit. Ia juga dengan tenang memindahkan drop suhu - ia juga boleh diposisikan di dapur, di sebelah dapur.
 • Kebolehpercayaan, ketahanan. Rak tetap triplex atau kaca terbakar boleh menahan dua puluh kilogram berat - anda boleh meletakkan TV di atasnya atau beberapa dozen buku. Di samping itu, dari masa ke masa, ia tidak merosot, tidak berubah, dan dapat berfungsi selama beberapa dekad.
 • Pemilihan hebat. Kaca boleh menjadi legap atau telus, warna atau tidak berwarna, terukir atau rata, murah atau mahal. Di bawah sebarang permintaan, di bawah mana-mana dompet terdapat rak yang sesuai.Selain itu, kaca digabungkan dengan bahan-bahan lain, membolehkan anda membuat kombinasi yang berbeza.
 • Estetika. Gelas itu cantik. Ia akan menjadikan bilik kelihatan lebih luas, lebih ringan, sesuai dengan gaya. berteknologi tinggi dan moden, membantu untuk mengelakkan muatan dalaman.
 • Peluang besar untuk kreativiti. Anda boleh menggantung rak dengan tangan anda sendiri, anda boleh melukis atau membuat pencahayaan untuknya, anda boleh melukis lakaran yang akan dibuat pada mulanya. Kemungkinan besar untuk seseorang yang mempunyai fantasi.

Perkara utama adalah tidak membebankan pedalaman

Perkara utama adalah tidak membebankan pedalaman

Gelas moden hampir selamat jika anda tidak mengambil rak nipis pada harga yang rendah. Walaupun ia pecah (dan ini boleh berlaku walaupun anda mengendalikan perkara dengan berhati-hati), ia tidak runtuh ke dalam banyak bahagian, dan ia menjadi serpihan besar dengan tepi tumpul yang mudah dipasang.

Di antara minus memancarkan:

 • Kekurangan rintangan kepada kerosakan mekanikal. Jika anda tidak mengambil kaca bertetulang mahal untuk wang yang besar, maka satu pukulan yang kuat akan cukup untuk memecahkan rak ke beberapa bahagian. Oleh itu, dalam kanak-kanak Adalah disyorkan untuk menggantung rak kaca lebih tinggi daripada kanak-kanak yang dapat dicapai - sekiranya berlaku.
 • Permukaan licin. Jika kaca tidak spesifik, dirawat dengan pasir, dan oleh itu kasar, maka permukaannya tetap licin. Objek yang tidak stabil di atasnya adalah lebih baik untuk tidak meletakkannya, tetapi di bawah stabil untuk meletakkan sesuatu seperti tuala.
 • Harga Gelas yang sangat cantik dan tahan lasak adalah mahal.

Perlu berhati-hati kerana rak adalah kaca licin

Perlu berhati-hati kerana rak adalah kaca licin

Di samping itu, kaca boleh tercalar jika anda memegangnya dengan sesuatu yang tajam atau cuba untuk menghapuskan pencemaran dengan span logam, jadi anda perlu berhati-hati.
kembali ke menu ↑

Varieti

Sebelum menyusun aksesori apa yang digunakan untuk membuat rak-rak yang cantik, dan apa bahan yang mereka jalankan dan menjadikannya tahan terhadap persekitaran luaran, ia patut memikirkan rak-rak yang ada pada umumnya.

kembali ke menu ↑

Bingkai

Rak seperti ini, seperti yang dapat disimpulkan dari nama, dilampirkan tidak langsung ke dinding itu sendiri, tetapi kepada bingkai yang tergantung di atasnya. Sekiranya ditutup, ternyata, kabinet dengan rak kaca, tetapi jika ia terbuka, maka ia adalah pembinaan dinding biasa.

Pilihan bingkai untuk pemilihan

Pilihan bingkai untuk pemilihan

Bahan untuk kerangka ini boleh digunakan sebagai berikut:

 • Kaca. Sekiranya pedalaman memerlukan cahaya, ketenangan, ketelusan, dan anda masih mahu membuat rak pada bingkai, maka pilihan ini paling sesuai. Semua kelebihan bingkai dan rak adalah sama, kesan keseluruhannya adalah harmoni, menyenangkan. Selain itu, jika anda bersedia untuk membelanjakan wang, anda boleh memesan bingkai warna yang berbeza atau diproses. Perkara yang paling menarik ialah kombinasi rak telus dan bingkai kaca berwarna.
 • Pokok. Untuk semua ketelusannya, kaca kelihatan seperti bahan yang agak sejuk. Pokok ini akan membantu mengimbangi kesan ini, untuk menjadikan gambaran keseluruhan lebih selesa, hangat. Walau bagaimanapun, ia tidak begitu boleh dipercayai - ia takut kelembapan, ia tidak bertolak ansur dengan penurunan suhu, ia boleh dimusnahkan oleh kulat atau parasit. Basuh lebih keras, bahan kimia yang agresif tidak dapat diproses. Gabungan ini sesuai untuk ruang tamutetapi tidak untuk bilik mandi atau dapur.
 • Logam. Kaca sejuk digabungkan dengan logam sejuk - sesuai untuk berteknologi tinggi. Anda boleh meletakkan rak di bilik mandi, di dapur, di mana sahaja, kerana logam juga tidak takut dengan kelembapan, atau perubahan suhu, atau kulat. Adakah itu untuk kanak-kanak, kombinasi itu terlalu ketat.
 • Plastik. Berbeza dengan logam, baik untuk pembibitan - mencairkan ketegangan kaca, menambah warna terang. Adalah lebih baik untuk tidak ditempatkan di dapur, kerana ia takut turun naik suhu, ia boleh mencairkan. Di dalam bilik mandi - adalah mungkin, kerana plastik benar-benar tidak sensitif terhadap kelembapan. Di ruang tamu atau bilik tidur, ia akan kelihatan baik di dalam kawasan tertentu, kerana ia kelihatannya murah.
 • Chipboard dan lain-lain bahan jenis ini.Mereka benar-benar takut dengan segala-galanya - dari rawatan kimia yang agresif kepada kelembapan yang tinggi. Boleh reput atau retak, boleh, jika dilakukan dengan buruk, mengeluarkan toksik toksik. Tetapi jika anda memilih parti dengan baik, ia mungkin kelihatan seperti pokok sebenar pada kos yang lebih rendah.

Kayu - sebagai asas untuk lokasi rak

Kayu - sebagai asas untuk lokasi rak

Bentuk bingkai boleh ada - dari geometri menjadi lebih menarik seperti pokok bercabang atau kapal lanun.
Lembaga
Jika anda ingin mendapatkan reka bentuk yang benar-benar asli, memerintahkannya mengikut lukisan anda. Jika anda tidak boleh melakar fantasi anda, bayar pereka.
kembali ke menu ↑

Dinding dipasang

Bingkai digantung di dinding, rak dipasang ke sana - ini difahami. Tetapi terdapat juga rak-rak dinding semata-mata, yang dibetulkan dengan segera di dinding dengan bantuan alat-alat khas, antara kaca yang diperbaiki.

Rak dinding di pedalaman

Rak dinding di pedalaman

Mereka berbeza:

 • Biasa. Garis lurus, tetap dengan pengikat, biasanya mempunyai bentuk geometri - sama ada segi empat atau segi tiga, atau dengan sudut bulat. Tidak berbeza orisinal, yang paling biasa.
 • Hinged. Bolt dilampirkan ke dinding, rak digantung pada mereka dengan bantuan rantai, renda, atau bahkan garis memancing. Untuk saiz besar dan berat besar tidak sesuai, kerana lekapan akan sangat kuat, dan oleh itu tebal - begitu banyak sehingga ia akan kelihatan primitif.
 • Hantar. Juga dipasang gunung, tetapi berbeza dalam bentuk. Ini adalah rak dengan tepi yang dibangkitkan, dalam bentuk kiub atau hemisfera, spiral atau zigzag - dalam bentuk mana-mana angka yang agak rumit. Datang dalam bentuk tangga.
Rak juga boleh dibina menjadi niche.

Rak juga boleh dibina menjadi niche.

Secara berasingan memperuntukkan sudut - mereka mempunyai bentuk segitiga, tertanam di sudut bilik. Biasanya digunakan di mana anda perlu menjimatkan ruang, contohnya, di bilik mandi kecil atau di ruang tamu kecil.
Lembaga
Cast lebih mahal, biasanya lebih murah. Lampiran tidak biasa, anda sama ada perlu menaiki sendiri, atau menghabiskan masa mencari tuan yang baik.
Rak sudut untuk perkara yang menyenangkan

Rak sudut untuk perkara yang menyenangkan

kembali ke menu ↑

Jenis kaca

Kaca berbeza - dan rak yang dibuat dari pelbagai jenis akan kelihatan berbeza. Lebih-lebih lagi, mereka akan dapat menahan beban yang berbeza, mereka akan bertindak berbeza apabila dipukul. Alokkan:

 • Kaca lembaran. Nipis, telus, digunakan selama beberapa dekad. Ia murah, apabila melanda, ia pecah menjadi banyak serpihan kecil.
 • Tempered. Sheet Annealed, yang, disebabkan oleh kesan suhu tinggi telah menjadi lebih tahan terhadap tekanan mekanikal. Untuk memecahkannya, pukulan mesti lebih kuat, dan serpihan akan menjadi besar, dengan tepi tumpul.
 • Triplex. Kaca tahan lama, diperbuat daripada beberapa lapisan, terpaku dengan filem khas - ini tidak menjejaskan ketelusan, tetapi menjadikan hasilnya kurang sensitif kepada tekanan mekanikal. Ia diperbuat daripada triplex sebahagian besar kaca, serta kaca peluru yang terkenal.
 • Terapung. Ia dibuat dengan menuang jisim cair kaca ke logam cair yang sama. Akibatnya, permukaannya ternyata licin, ketebalannya sama di mana-mana. Kebanyakan tingkap moden dibuat, dan juga perabotdan cermin.
 • Berperisai. Ia dibuat berdasarkan grid logam, yang memberikan kekuatan, terletak dalam satu setengah milimeter di bawah permukaan. Apabila melanda, ia terputus, tetapi lebih kerap daripada tidak berlaku. Ia tidak pernah benar-benar telus - grid membahagikannya ke dataran kecil. Ia hanya digunakan untuk rak besar, direka untuk menahan banyak berat badan.
 • Akrilik. Malah, kaca tidak begitu banyak sebagai plastik telus khas. Ia murah, beratnya dua kali lebih ringan daripada biasa, tahan pukulan lebih daripada lima kali. Ia boleh digerudi, dicat, dipotong, jika terdapat keperluan seperti itu. Pada masa yang sama ia mudah menyala (yang bermaksud ia tidak boleh digunakan di dapur), ia mudah tercalar.

Gelas akrilik kelihatan seperti plastik biasa.

Gelas akrilik kelihatan seperti plastik biasa.

Anda perlu memilih bahan bergantung di mana ia akan digunakan. Untuk rak kecil di bilik mandi, tidak masuk akal untuk membeli triplex, dan untuk TV akrilik yang besar, pastinya tidak akan berfungsi.

Di samping itu, penting untuk diingat bahawa pemprosesan khusus adalah cara utama untuk menghiasi rak.. Oleh itu, jika anda mahu kaca berwarna, membeli kaca bertetulang tidak berfungsi, kerana ia tidak sesuai.

kembali ke menu ↑

Cara untuk menghias

Rak telus itu sendiri kelihatan cantik, tetapi ada cara untuk mengubah penampilannya, untuk menjadikannya lebih asli, sesuai untuk bilik tertentu. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan sama ada ciri memproses atau cahaya.

Membuat pedalaman lebih asli

Membuat pedalaman lebih asli

kembali ke menu ↑

Apakah rawatannya?

Kaca diproses dengan cara yang berbeza - kita boleh menganggap bahawa ini adalah seni. Terdapat:

 • Kaca berwarna. Rak kaca berwarna adalah penyelesaian yang baik jika anda memerlukan aksen yang kuat, dan tidak akan ada terlalu banyak item pada mereka. Sudah tentu, tidak perlu membuat plot rumit di tingkap kaca berwarna, tidak ada yang akan melihatnya, tetapi corak mudah, bunga, burung akan kelihatan cerah dan menarik. Tingkap kaca berwarna biasanya dipasang dari kaca berwarna pelbagai saiz dan bentuk, dan kemudian disatukan, melampirkan lukisan selesai dalam unit kaca satu keping - jadi ia tidak akan mudah pecah.
 • Fusing. Malah, tingkap kaca berwarna yang sama, tetapi dihiasi sedikit berbeza. Pada kaca biasa, gunakan kaca yang lebih kecil, mengumpul gambar mereka, dan kemudian masak hasilnya pada suhu lapan ratus darjah. Bentuk sebagai hasilnya sedikit terharu, tetapi kini sangat sukar untuk memecahnya, dan bahkan lebih sukar untuk memisahkannya dari lembaran asal. Penyelesaian yang baik untuk pembibitan adalah, pertama, untuk tidak memecahkan, dan kedua, kanak-kanak itu boleh mengambil bahagian dalam penciptaan lakaran.
 • Sandblasting - Kaca kaca lut sinar. Ternyata sebagai hasil pendedahan kepada lembaran biasa zarah kecil pasir di bawah tekanan tinggi. Hasilnya adalah permukaan separa telus yang agak kasar, yang kelihatan hebat, terutama jika bahagian semasa pemprosesan ditinggalkan secara khusus dan lukisan diperolehi. Ia kelihatan sangat baik pada rak buku, jika lukisan itu adalah corak di sepanjang pinggir yang masih kelihatan dengan jelas. Satu-satunya kelemahan - kaca ini mendapat banyak retakan mikroskop semasa pemprosesan, menjadi kurang tahan lama.
 • Etching - Kaca kaca lut dengan kesan yang indah yang kelihatan seperti kilat. Ia kelihatan spektakuler, kasar, tepi alurnya licin, licin, tiada mikron.
 • Percetakan foto. Ia dibuat menggunakan triplex, di mana corak yang dikehendaki dicetak pada filem antara lapisan. Ternyata cerah, gambar dapat dilihat dengan baik. Anda boleh menggantikannya jika dikehendaki dengan bunga atau daun kering. Ini tidak menjejaskan kekuatan, triplex masih tidak hancur ke serpihan, tetapi hanya retak.
 • Penyaduran berlian. Memberi kaca kaca lut, corak cantik yang cantik.
 • Corak. Dari atas perhiasan yang berbeza dengan pelepasan diletakkan.
 • Anti-reflektif. Ia memberikan ketelusan yang biasa, yang tidak membakar silau di bawah sinar matahari. Ia kelihatan sangat baik jika kristal dipasang di rak.

Rak mudah alih sangat praktikal

Rak mudah alih sangat praktikal

Selain pemprosesan yang kompleks, ada juga yang lebih mudah yang dapat dilaksanakan dengan hampir semua jenis gelas:

 • Warna. Gelas berwarna diperbuat daripada tripleks, filem pewarna. Mereka membuatnya dengan menutup enamel biasa dengan enamel berwarna atau melukis dengan cat akrilik. Palet kaya, pilihannya luas, hasilnya tidak lebih sering, tidak lebih mudah daripada yang telus.
 • Cermin. Salutan cermin dilakukan pada lembaran, mendapatkan permukaan reflektif yang indah. Kelihatan baik di bilik mandi atau dalam bilik berteknologi tinggi.
 • Warna butt. Kaca transparan membuat hujung berwarna cerah, yang memberikan seluruh lapisan warna merah yang samar-samar, dan juga kelihatan cantik dengan estetik.
 • Warna matte. Kaca berwarna es diperolehi dengan sama ada etsa atau sandblasting.Kemudian, sebagai hasilnya, ia bukan sahaja kasar, tetapi cerah.

Kaca berwarna kelihatan lebih cerah dan lebih cantik.

Kaca berwarna kelihatan lebih cerah dan lebih cantik.

Anda boleh melengkapkan keseluruhan gambar dengan melukis gambar atau membuat tingkap kaca berwarna tidak di rak sendiri, tetapi pada bingkai kaca yang membetulkannya. Oleh itu, ia akan lebih baik dilihat, kesan keseluruhan akan lebih kukuh. Walau bagaimanapun, tidak setiap pedalaman sesuai.

Lembaga
Anda boleh menempah rak mengikut lakaran anda sendiri - tetapi ini juga akan meningkatkan harga.
kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk menghiasi rak dengan pita LED?

Penekanan menggunakan cahaya adalah penyelesaian dalaman yang baik, terutama jika anda ingin memilih rak dengan kandungannya. Cara terbaik untuk melakukan ini adalah dengan menggunakan mentol pijar yang tidak ketinggalan zaman, tetapi jalur LED - ia, pertama, tidak panas dan, oleh itu, tidak merosakkan keadaan, dan kedua, membolehkan anda menyesuaikan bukan sahaja kecerahan lampu latar, tetapi juga warna.

Cara paling mudah ialah memasang pita di atas rak atau di bawah rak - ia hanya melekat pada dinding dan membuang cahaya pada objek yang terdedah, atau menyorotinya dari bawah. Tiada peralatan tambahan diperlukan, hanya gam cukup.
Lampu latar dibuat menggunakan jalur LED

Lampu latar dibuat menggunakan jalur LED

Tetapi anda boleh bertindak secara berbeza, supaya rak itu menyala seolah-olah dari dalam. Untuk melakukan ini, beli profil logam dan selamatkan pita di dalamnya..

Ini dilakukan dalam empat langkah:

 • beli profil aluminium, memotong begitu banyak bahawa ia betul-betul sepanjang panjang rak, menggilapnya supaya tidak ada penyelewengan;
 • lubang gerudi di bahagian bawah profil, lubang gerudi diameter yang sama di dinding, dan kemudian pasangkan yang pertama ke kedua menggunakan skru mengetuk diri atau dowel plastik;
 • masukkan jalur LED ke alur terbuka di hujung profil - dan jika ditutup, gam pita di sepanjang tepi bawah profil, tutup penutup skru mengetuk diri;
 • masukkan rak kaca ke profil - jika ia datang terlalu ketat, anda boleh menggunakan palet getah untuk mengetuknya dengan kemas.
Lampu latar memainkan peranan hiasan yang indah.

Lampu latar memainkan peranan hiasan yang indah.

Hasilnya adalah reka bentuk yang lembut di dalamnya, yang dapat menetapkan warna, ditambah pula dengan intensitas cahaya. Jika pada masa yang sama ia adalah matte, kesannya akan menjadi sangat menyenangkan - cahaya akan menjadi tersebar, lemah.

Lembaga
Rak dibintangi dengan mainan kegemaran anda akan membantu anak anda menghadapi ketakutan yang gelap. Pilihan warna setiap malam boleh diubah menjadi permainan yang menghiburkan.
kembali ke menu ↑

Rak kaca di pedalaman bilik

Untuk melihat kaca, ia mestilah berada di tempatnya. Di setiap bilik, tempat ini agak berbeza dari yang lain.

Kami muat ke bahagian dalam bilik mandi

Kami muat ke bahagian dalam bilik mandi

kembali ke menu ↑

Bilik mandi

Adalah baik untuk menggunakan kaca mahal dan rak sudut, yang tidak akan mengambil banyak ruang, kerana bilik mandi itu sendiri biasanya kecil. Gantung di zon jangkauan, tidak terlalu rendah, agar tidak bertembung, tidak terlalu tinggi, supaya ia selesa untuk dijangkau. Satu lagi ruang simpanan biasa berada di bawah cermin. Sekiranya anda membuat kemuncaknya, ia akan membantu untuk mempertimbangkan wajah, wanita - dengan lebih baik untuk memakai solek. Sekali-sekala, rejimen perlu dibersihkan, kerana akan ada kelembapan di atasnya, dan ini meninggalkan kesan. Adalah masuk akal untuk menggabungkan dengan bahan-bahan lain hanya jika ia adalah logam - segala-galanya takut kelembapan yang tinggi.

Perlu digantung dalam jangkauan semua

Perlu digantung dalam jangkauan semua

kembali ke menu ↑

Kanak-kanak

Di sini kaca mesti sangat kuat, terletak di atas tahap di mana kanak-kanak biasanya berjalan. Sudut bulat supaya jika itu - dia tidak menyakiti dirinya sendiri. Lampu latar boleh menjadi lampu malam, anda boleh meletakkan mainan atau buku di rak itu sendiri. Tempat yang biasa untuknya adalah di atas meja, di mana anda boleh meletakkan bekalan untuk sekolah dan anak anda kurang cenderung untuk memukul. Ia berfungsi dengan baik dengan plastik cerah, kerana idea kebiasaan sememangnya menyiratkan warna-warna cerah, dan bukannya kehebatan kaca yang bersih.

Dapur adalah tempat yang baik untuk pembinaannya.

Dapur adalah tempat yang baik untuk pembinaannya.

kembali ke menu ↑

Dapur

Kaca mahal boleh digantung walaupun di kawasan apron yang bekerja, berhampiran dapur - walaupun anda secara tidak sengaja menyentuh, tiada apa yang akan berlaku. Selebihnya adalah lebih baik untuk menggantung di sekitar, supaya semasa memasak tidak menyakitkan. Susun rempah (terutamanya kelihatan baik di balang kaca yang sama), bijirin, hidangan. Pembersihan dilakukan sesering mungkin, kerana ia tidak mengambil banyak masa, dan lebih mudah untuk menghapuskan lemak atau jus segar daripada menggosoknya apabila ia kering.

Tumpuan terang untuk menarik perhatian

Tumpuan terang untuk menarik perhatian

kembali ke menu ↑

Ruang tamu

Di sini kaca mungkin tidak terlalu mahal - perkara utama adalah bahawa ia kelihatan baik. Anda boleh menggunakan rak di bawah buku, di bawah aksesori, di bawah pinggan, walaupun di bawah TV. Diletakkan di tempat yang menonjol, supaya mereka menjadi aksen yang terang, menarik perhatian. Adalah penting untuk memastikan tidak ada ketidakseimbangan, warna yang terang, kecerahan yang berlebihan - penekanan yang sesuai hanya di dalam bilik yang agak neutral, di mana tidak akan ada busting. Dalam kes lain, anda boleh meletakkan rak di sudut, tanpa memberi tumpuan kepada mereka, menjadikan mereka semata-mata sebahagian daripada pedalaman.

Apabila tidak ada tempat untuk perkara kegemaran anda.

Apabila tidak ada tempat untuk perkara kegemaran anda.

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Di dalam bilik tidur, kaca juga dicairkan dengan kayu - tetapi jarang sekali untuk bilik ini digunakan berteknologi tinggi sejuk. Anda boleh membetulkannya di sudut, jika anda tidak mahu menarik perhatian kepada mereka (dan gunakan, sebagai contoh, untuk mengatur gambar saudara-mara atau meletakkan tanaman hijau), anda boleh menentang dinding, menambah kepada mereka kaca berwarna atau ukiran, jika anda memerlukan aksen. Lampu latar boleh menjadi penyelesaian yang baik untuk bilik tidur - ia boleh digunakan dan bukannya lampu malam, diprogramkan supaya secara beransur-ansur memudar, meninggalkan bilik dalam gelap. Cahaya yang menyebarkan pada kaca es kelihatan sangat baik.

Penyelesaian yang baik untuk bilik tidur

Penyelesaian yang baik untuk bilik tidur

Di dalam bilik apa sahaja rak-rak terletak, anda mesti mengawasi sama ada ia adalah pendekatan komposisi kepada segala-galanya. Berwarna - sama ada digabungkan dengan warna utama pedalaman. Telus - jangan keluar daripada konsep keseluruhan. Matte, cermin, dengan ukiran, kaca patri - sebarang rak harus melengkapi idea reka bentuk, dan tidak memusnahkannya.

Lembaga
Untuk memastikan hasilnya kelihatan bagus, lukiskannya di atas kertas atau buat dalam program khas.
Daya tarikan indah di mana-mana bilik

Daya tarikan indah di mana-mana bilik

kembali ke menu ↑

Memilih rak di kedai

Setelah memilih segala-galanya - dari apa yang penting rak dan bagaimana ia perlu dirangka, anda boleh pergi ke kedai dan membeli sama ada struktur atau kaca siap untuknya. Walau bagaimanapun, adalah perlu untuk mengambil kira nuansa penting, yang pertama adalah ketebalan.

 • Empat milimeter. Rak nipis, mudah pecah, jika ia tidak diperbuat daripada kaca bertetulang. Kelihatan tidak bermaruah, dapat menahan berat sepasang gel mandi atau patung tanpa berat. Di bawah sesuatu retakan yang lebih penting.
 • Lima milimeter. Sedikit kurang halus, tetapi masih mudah untuk pecah. Mereka membuat tingkap dari kaca itu, meletakkannya di bawah kaca supaya orang yang duduk di belakangnya dapat menyebarkan semua kertas yang diperlukan tanpa merosakkannya. Ia sesuai untuk rak, tetapi lebih baik untuk lebih suka sedikit ketebalan.
 • Enam milimeter. Ketebalan purata, yang dianggap standard. Anda boleh meletakkan buku, beberapa patung, koleksi hidangan. Smash lebih sukar, walaupun mungkin. Kelihatan agak boleh dipercayai.
 • Lapan hingga sepuluh milimeter. Tebal, digunakan untuk berat badan yang sangat besar. Anda boleh meletakkan TV di atas rak itu, letakkan buku-buku di atasnya, setkan keseluruhannya. Ia sukar untuk pecah sekiranya ia terbuat dari triplex. Ia tidak hanya boleh dipercayai - kukuh.
Perhatikan ketebalan kaca

Perhatikan ketebalan kaca

Selain ketebalan, anda perlu mengambil kira beberapa nuansa yang berkaitan langsung dengan kualiti produk:

 • Integriti. Tidak boleh ada sebarang keretakan, cip, gelembung udara kecil dalam ketebalan kaca - semua ini menunjukkan kualiti yang buruk, satu pukulan yang cukup untuk memecahkannya.
 • Monotony. Tidak sepatutnya ada bintik-bintik keruh, kecacatan kecil, benda-benda lain yang tidak menyenangkan di kaca - ia mestilah sempurna telus atau, jika berwarna, sangat seragam.
 • Dokumentasi. Penjual mesti mempunyai sijil untuk satu kelompok kaca dan harus mengenalinya sebelum membuat pembelian. Sekiranya tiada dokumen, ini mungkin menunjukkan produk berkualiti rendah.

Apabila kaca itu dibawa, ia perlu menyemak semula integritinya sekali lagi, sebelum menandatangani kertas pada resit - apa-apa boleh berlaku dalam perjalanan, dan bukan setiap pekerja mengakui ini.

Lembaga
Jika anda membuat keputusan untuk mengambil rumah kaca di dalam kereta atau pengangkutan awam, berhati-hati - jika anda memecahkannya, anda perlu membeli yang baru, kerana pengeluar atau penjual tidak bertanggungjawab untuknya.

Secara umum, rak kaca sesuai untuk melengkapkan pedalaman, untuk menjadikannya lebih sejuk, telus, berani. Tunjukkan imaginasi - dan lihat bagaimana bilik boleh berubah selepas mereka muncul di dalamnya.

Rak kaca

Kami muat ke pedalaman

8.5 Skor Jumlah
Tambah kismis - rak kaca

Rak yang terbuat dari kaca kelihatan dan masih kelihatan cantik dan asli. Terutama jika ia dicat dengan tingkap kaca berwarna yang berbeza, gunakan percetakan foto atau pelbagai lukisan. Dan perkara yang paling menarik adalah bahawa mereka boleh muat di mana-mana ruang dalaman. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Estetika. Kaca kelihatan cantik, berjalan lancar dengan bahan-bahan lain, boleh diproses seperti yang anda suka, sesuai dengan gaya berteknologi tinggi dengan sempurna.
 • Peluang hebat. Pemprosesan kaca dibuat untuk pesanan. Jika anda membuat lakaran, anda boleh mendapatkan rak yang akan menjadi unik sekali. Dan bahkan rak kilang mempunyai warna yang berbeza, saiz yang berbeza, tekstur yang berbeza. Anda boleh tampil dengan berpuluh-puluh kombinasi, mewujudkan mereka, mengikut kemahiran dan imaginasi mereka.
 • Kemampanan. Kaca tidak terbakar, tidak reput, tidak takut kelembapan, tidak mengalami perubahan suhu. Ia mudah untuk mencuci noda gris, habuk bersih, keluarkan kotoran. Satu-satunya kesukaran boleh membersihkan perceraian, tetapi untuk ini ada alat khas.
Cons
 • Mereka boleh dipecahkan. Kaca adalah bahan rapuh jika anda tidak membeli jenis mahalnya. Dan bahkan mereka boleh dibuat untuk retak sekiranya terdapat daya yang cukup. Kemudian semua kerja akan turun ke longkang.
 • Mereka tidak sesuai dengan semua gaya. Kaca adalah bahan khusus, sejuk, berkilat, anda tidak boleh meletakkannya di dalamnya, dan anda tidak boleh memasukkannya ke dalam sebarang klasik. Anda perlu berusaha, berfikir, berkumpul.
 • Mereka mungkin tidak selamat. Sudut tajam berbahaya bagi kanak-kanak yang biasa berlari pantas, melompat tinggi - dan juga untuk haiwan kesayangan. Hasilnya adalah sekatan tambahan - jika anak atau haiwan peliharaan berada di rumah (atau anda tidak begitu tepat), anda perlu memilih rak dengan sudut bulat.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk