Rak untuk buku dan mainan di tapak semaian: Penyelesaian sistem penyimpanan mudah dan asli (225 + Foto)

Kanak-kanak sentiasa mempunyai banyak mainan. Oleh itu, ibu bapa sering mengalami kesukaran mengatur tempat penyimpanan yang betul. Penyelesaian yang ideal ialah pemasangan rak di mana anda boleh meletakkan buku, mainan dan perkara-perkara kanak-kanak lain.

Kandungannya:

Pertubuhan tempat di bilik kanak-kanak

Pada usia apa pun, kanak-kanak mempunyai banyak mainan yang berbeza. Ia boleh menjadi pereka, anak patung, kereta, mainan lembut dan banyak lagi. Sesetengah orang memberi datuk nenek untuk bercuti, yang lain hanya membeli ibu bapa mereka. Lama kelamaan, mereka menjadi terlalu banyak. Oleh itu, anda perlu memikirkan sistem storan yang optimum.

Organisasi tempat di nurseri untuk mainan dan buku

Organisasi tempat di nurseri untuk mainan dan buku

Sesetengah menggunakan bakul atau kotak untuk tujuan ini.. Kelebihan utama mereka adalah kemudahan. Iaitu, untuk membeli barang seperti itu untuk menyimpan keseronokan kanak-kanak di bawah kuasa setiap ibu bapa. Mainan di sini hanya akan melipat dalam susunan yang huru-hara. Menemui kereta atau anak patung kegemaran anda tidak mungkin sehingga anda telah membuka sepenuhnya kotak itu. Ini akan melibatkan pembersihan tambahan. Memasang rak akan membantu mencapai pesanan dalam perkara, mainan, serta buku.

Bilik kanak-kanak dengan perkara-perkara yang rapi dan mainan secara visual kelihatan lebih selesa dan hangat.
kembali ke menu ↑

Membezakan ciri rak

Pertama sekali perabot pilih untuk fungsinya. Rak dipasang di dalam bilik kanak-kanak dari mana-mana umur. Ia mudah untuk menyimpan bukan sahaja mainan, tetapi juga buku, alat tulis, linen, tempat tidur dan pakaian.

Pemasangan rak akan membantu mencapai matlamat dalam perkara

Pemasangan rak akan membantu mencapai matlamat dalam perkara

Memilih warna neutral untuk rak, dengan masa ia boleh ditambah dengan bahagian baru, rak atau sistem gelongsor yang akan menjadi relevan kerana mereka membesar serbuk. Sangat penting untuk melihat lokasi rak yang betul. Kanak-kanak tidak sepatutnya tidak mempunyai kesukaran untuk mendapatkan barang dari mana-mana daripadanya. Oleh itu, laci dan rak lebih baik ditempatkan di bahagian bawah rak, dan rak terbuka di bahagian atas.

Rak di tempat pertama - ini adalah perabot untuk kanak-kanak, dan bukan untuk ibu bapa.

Perabot di tapak semaian hendaklah selamat. Pertama sekali, ia menyangkut semua sudut. Adalah lebih baik memilih unsur-unsur bentuk bulat supaya semasa permainan aktif kanak-kanak tidak dapat menyebabkan kecederaan atau kecederaan. Rak tidak boleh dilengkapi dengan unsur kaca dan cermin yang boleh dipecah oleh kecuaian. Ini boleh menyebabkan luka yang bervariasi.

Lembaga
Mengenai reka bentuk perabot untuk tapak semaian mesti memberi perhatian khusus. Ia tidak boleh dibosankan atau membosankan. Sebaliknya, rak perlu dijalankan sedemikian rupa sehingga ia juga boleh digunakan dalam permainannya, dan sistem storan dipanggil untuk memulihkan pesanan di dalam bilik.
Dilengkapi di dalam bilik kanak-kanak dari mana-mana umur

Dilengkapi di dalam bilik kanak-kanak dari mana-mana umur

Sebagai reka bentuk warna, ia tidak disyorkan untuk membuat rak di gadis klasik atau warna kanak-kanak.

Kanak-kanak dengan cepat mengatasi warna biru dan merah jambu.
kembali ke menu ↑

Pelaksanaan moden

Terdapat beberapa jenis rak yang sesuai untuk bilik kanak-kanak yang berbeza.

Antaranya ialah:

 • dengan katil. Di bahagian bawah rak adalah rak terbuka dan laci untuk menyimpan mainan dan tempat tidur kanak-kanak, dan di atasnya - sebuah katil. Penyelesaian sedemikian secara organik akan dimasukkan ke dalam sebuah bilik kecil;
 • dengan meja. Rak adalah mudah digunakan untuk pelbagai buku, serta alat tulis. Rak biasanya terletak di atas atau sisi permukaan kerja;
 • dalam bentuk istana, kapal, pokok atau bentuk lain yang luar biasa. Perabotan menjadi sebahagian daripada permainan, jadi dia akan gembira mengatur perkara-perkara yang bertaburan di tempat mereka.

Tidak perlu dilengkapi dengan unsur kaca dan cermin.

Tidak perlu dilengkapi dengan unsur kaca dan cermin.

Anda boleh memilih mana-mana warna perabot. Perkara utama ialah ia sesuai gaya dan reka bentuk bilik yang dipilih. Oleh kerana itu, rak larut dalam ruang semaian dan dapat sepenuhnya harmonis dengan seluruh perabot dan tekstil.

kembali ke menu ↑

Faedah

Memasang rak di bilik kanak-kanak adalah penyelesaian yang rasional untuk organisasi penyimpanan sistem yang sesuai. Perabot mempunyai banyak kelebihan. Antaranya ialah:

 • Pelbagai fungsi. Secara visual, rak menyerupai papan kaki, yang pada masa lalu boleh didapati di setiap rata lelaki soviet. Mereka tidak mempunyai pintu, yang bermaksud bahawa kanak-kanak dengan mudah boleh mendapatkan mainan atau buku kegemarannya.
 • Pelbagai. Hari ini adalah mungkin untuk membuat rak untuk apa-apa gaya dan reka bentuk bilik kanak-kanak. Ibu bapa memilih kabinet ketinggian dan kedalaman tertentu bergantung pada usia kanak-kanak. Pada masa akan datang, mereka boleh ditambah dengan bahagian baru dan rak. Ini akan membantu menyelamatkan anggaran keluarga. Maksudnya, kerana serbuk yang matang, anda tidak perlu mengubah sepenuhnya perabot di dalam biliknya.
 • Kemudahan. Di rak terbuka, anda boleh meletakkan mainan kegemaran anda, pereka, buku atau objek untuk lukisan. Laci lebih baik dipenuhi dengan benda atau tempat tidur. Ini akan membantu mengekalkan pesanan di dalam bilik. Jika anda memasang rak dalam bentuk kapal atau pokok, maka anak itu sendiri akan berminat untuk mengatur semua objek di tempat mereka. Baginya, ia akan menyeronokkan.

Penyelesaian rasional untuk organisasi sistem penyimpanan yang betul

Penyelesaian rasional untuk organisasi sistem penyimpanan yang betul

 • Kebolehpercayaan. Rak biasanya dipasang di tapak semaian untuk tempoh operasi yang cukup besar. Mainan itu akan digantikan dengan bahan-bahan pendidikan, maka pelbagai percakapan atau lukisan. Bagi kanak-kanak yang lebih tua, perabot menjadi tempat menyimpan buku teks dan bekalan sekolah bertulis. Remaja di sini boleh mengaturkan foto kegemaran anda, kosmetik, sijil dan perkara penting lain untuk umur ini.
 • Keselamatan. Semua rak diperbuat daripada bahan-bahan yang mesra alam. Ini penting apabila memilih perabot di tapak semaian. Semua sudut tajam adalah bulat sebanyak mungkin. Untuk mengelakkan kecederaan semasa permainan aktif, kaca dan permukaan cermin tidak digunakan di sini, yang mudah dipecahkan oleh pengendalian yang tidak berhati-hati. Rak juga dipasang menggunakan pengikat yang boleh dipercayai dan tahan lasak.

Secara visual, rak menyerupai sampebo

Secara visual, rak menyerupai sampebo

Ini jenis perabot membantu kanak-kanak dalam bentuk permainan untuk memahami apa perintah itu. Sebagai contoh, segmen rak jenis tertentu adalah sejenis garaj untuk mesin taip, bilik tidur untuk mainan atau tempat berehat untuk haiwan mewah.Iaitu, sebelum tidur, setiap penduduk mesti mengambil tempatnya.

Jika unsur-unsur dan rak adalah warna yang berbeza, maka anda boleh meletakkan mainan dan buku mengikut warna yang ditetapkan terlebih dahulu untuk ini.

Terima kasih kepada ini, kanak-kanak terbiasa dengan kebebasan dan tanggungjawab.

Biasanya di rak atas ditempatkan haiwan lembut yang besar, dengan mana remah tidak bermain setiap hari. Di sini anda boleh mengatur simpanan mainan lama atau menjengkelkan. Adalah lebih baik untuk meletakkan mereka di dalam kotak atau kotak yang dihiasi dengan indah. Apabila kanak-kanak terlupa tentang mereka, ibu atau bapa akan mendapatnya lagi. Menurut sensasi kanak-kanak, ia akan menjadi mainan baru yang dia akan belajar atau bermain untuk masa yang lama.
Penyelesaian tersuai

Penyelesaian tersuai

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih?

Perabot dipilih mengikut kriteria berikut:

 • ketinggian. Kanak-kanak itu mesti tanpa bantuan orang lain untuk mencapai semua rak. Oleh itu, ketinggian rak dipilih untuk pertumbuhannya. Di masa depan, reka bentuk boleh ditambah dengan pelbagai bahagian dan elemen;
 • saiz rak. Ia perlu memilih rak di mana terdapat rak terbuka pelbagai parameter dan kedalaman. Ini akan membantu mengedarkan semua mainan dan buku dengan harmoni dan betul. Rak perlu dilengkapi dengan beberapa rak besar. Bagi mereka, sebagai contoh, anda boleh meletakkan sebuah rumah besar untuk anak patung, meletakkan mainan lembut atau mengaturkan koleksi kejutan dari orang yang lebih baik;
 • ketersediaan struktur gelongsor. Di dalam kotak atau petak ini, mudah untuk menyimpan tempat tidur untuk katil bayi, beberapa perkara bayi atau buku, serta permainan papan;

Kanak-kanak itu mesti secara bebas mencapai semua rak.

Kanak-kanak itu mesti secara bebas mencapai semua rak.

 • keaslian reka bentuk. Bagi kanak-kanak untuk mencapai rak atas, yang lebih rendah mesti sedikit lebih luas dan menolak sedikit ke hadapan. Iaitu, secara visual rak adalah serupa dengan tangga;
 • kualiti. Oleh kerana perabot itu akan dipasang di bilik kanak-kanak, sangat penting baginya untuk memilih bahan mesra alam;
 • keselamatan. Semua sudut dan cusps lain di dalam perabot harus dibulatkan. Di sini juga tidak dibenarkan memasang rak kaca atau permukaan cermin. Kanak-kanak terlalu aktif dalam permainan mereka, jadi mana-mana perabot di dalam bilik tidak boleh menyebabkan kecederaan atau kerosakan;
 • penyelesaian warna. Untuk tapak semaian, perabot dengan pelbagai aksen yang cerah adalah paling sesuai. Ini akan membantu memberi warna bilik, serta mengatur sistem storan dengan betul. Rak boleh dicat dengan warna yang berbeza, pada pegangan - imej haiwan.

Harus dilengkapi dengan beberapa rak besar

Harus dilengkapi dengan beberapa rak besar

Anda tidak boleh membuat pembelian secara membuta tuli. Sebelum anda akhirnya memutuskan pandangan rak, anda mesti terlebih dahulu melihat perabotnya. Ibu bapa perlu memberi perhatian kepada bahan asas, kekuatan struktur dan semua gunungnya.
kembali ke menu ↑

Jenis sistem storan

Rak dilengkapi dengan pelbagai rak dan reka bentuk yang lain. Dia dipilih oleh sifat anaknya, serta hobinya. Sebelum anda melakukan ini, anda harus mempertimbangkan kemungkinan sistem storan untuk mainan, buku dan barangan lain. Antaranya ialah:

kembali ke menu ↑

Rak

Mereka hadir dalam semua rak. Mewakili penyelesaian mudah untuk mengatur pesanan di tapak semaian. Ia mungkin untuk memasang rak tersebut untuk kanak-kanak mana-mana jantina dan umur, bermula dari tahun pertama kehidupan.. Pada mulanya, hanya item bayi yang akan disimpan di sini. Sebagai contoh, lampin, produk penjagaan diri atau pakaian. Apabila kanak-kanak membesar, rak terbuka akan mula dipenuhi dengan pelbagai mainan.

Penyelesaian padat

Penyelesaian padat

kembali ke menu ↑

Sel persegi

Jika rak adalah tinggi, maka untuk kanak-kanak kecil sebaiknya terlebih dahulu meletakkannya secara mendatar. Oleh itu, dia akan dapat secara bebas mendapatkan mainan kegemarannya, dan selepas permainan untuk membuangnya. Apabila bayi mula tumbuh, reka bentuk diletakkan secara menegak, dan di tempat yang dibebaskan, anda boleh membeli rak lain.

kembali ke menu ↑

Modul ketinggian yang berbeza

Meletakkan perabot dengan ketinggian yang berbeza adalah penyelesaian yang sangat asli dan mudah untuk bilik kanak-kanak. Pertama, anak itu sendiri boleh mendapatkan buku atau mainan yang menarik kepadanya pada masa ini. Kedua, reka bentuk yang sama boleh digunakan untuk permainan aktif. Perkara utama adalah dengan selamat mengikat antara mereka dan dinding semua bahagian sistem modular.

Ruang untuk semua bekalan yang diperlukan

Ruang untuk semua bekalan yang diperlukan

kembali ke menu ↑

Rak ditarik balik

Di sini anda boleh mengembangkan permainan papan atau mengumpul teka-teki. Selepas bermain bosan, seluruh permukaan hanya kembali ke rak. Apabila kanak-kanak itu mahu bermain semula, ia akan mencukupi untuk menaikkan rak. Agar struktur yang boleh ditarik balik menjadi selamat untuk kanak-kanak, ibu bapa mesti melengkapkannya dengan penyumbat khas.

kembali ke menu ↑

Kotak gelongsor

Mereka diperbuat daripada pelbagai bahan. Sebagai contoh, plastik, tekstil, kayu. Mereka biasanya dipasang di bahagian bawah rak supaya mereka boleh menyimpan pelbagai buku atau mainan.. Untuk membolehkan kanak-kanak memahami apa dan di mana terletak, tanda yang berbeza dibuat di bahagian depan kotak. Misalnya, kereta, anak patung, atau buku ditarik. Di samping itu, bekas boleh dipilih dalam pelbagai warna, yang akan menambah warna-warna terang ke bilik dan mengatur sistem penyimpanan.

Di sini anda boleh mengembangkan permainan papan atau mengumpul teka-teki. Selepas bermain bosan, seluruh permukaan hanya kembali ke rak. Apabila kanak-kanak itu mahu bermain semula, ia akan mencukupi untuk menaikkan rak. Agar struktur yang boleh ditarik balik menjadi selamat untuk kanak-kanak, ibu bapa mesti melengkapkannya dengan penyumbat khas.

kembali ke menu ↑

Peti

Struktur ini biasanya dibuat dari jumlah besar dan dipasang hanya di bahagian bawah rak. Ia adalah mungkin untuk memasukkan mereka permainan mainan atau tempat tidur. Sekiranya kotak itu terlalu besar, dan tidak ada mainan bersaiz yang sesuai, maka struktur di dalamnya boleh dibahagikan kepada beberapa petak.

Di samping rak pegun, rak dilengkapi dengan pelbagai reka bentuk yang mudah. Salah seorang daripada mereka menjadi rak hinged atau poket. Anda boleh menggantungnya di rak atau pintu terbuka. Ia akan menjadi mudah untuk melipat mainan kecil atau barangan kecil lain yang digunakan oleh kanak-kanak sepanjang masa. Agar poket seperti itu dapat digunakan untuk masa yang lama dan tidak kehilangan bentuknya, lebih baik memilih landasan tegar dan padat, contohnya, papan lapis.

Menggunakan warna terang

Menggunakan warna terang

kembali ke menu ↑

Ciri reka bentuk

Sebelum anda memilih rak di tapak semaian, anda mesti mengambil kira spesifik bilik dan tujuannya. Reka bentuk bilik dan semua perabot dipilih untuk umur dan jantina kanak-kanak.

Di dalam bilik seorang puteri kecil, rak dapat dipasang dalam bentuk sebuah istana atau sebuah rumah kecil, untuk seorang budak lelaki, kapal, garaj atau kubu. Untuk kanak-kanak sekolah, fasad untuk rak boleh dihiasi dengan peta dunia atau langit berbintang. Semasa permainan, mereka akan dapat menarik pengetahuan dan meneroka dunia di sekeliling mereka.

Jika perabot itu mempunyai rak tertutup, ia adalah sesuai untuk melengkapkan mereka dengan lubang berbentuk bulat. Jadi seorang kanak-kanak di mana-mana umur akan dapat membuka pintu tanpa usaha dan mendapatkan objek yang menarik. Juga melalui mereka, anda dapat melihat mainan apa saja untuk mengurangkan masa untuk mencari permainan atau buku kegemaran anda.
Perlu mengambil kira ciri-ciri bilik dan tujuannya.

Perlu mengambil kira ciri-ciri bilik dan tujuannya.

Apabila membeli rak di bilik kanak-kanak, anda perlu mengekalkan sistem pesanan tertentu di rak, relung dan lacinya.

Jadi perkara akan kelihatan lebih kemas. Ini akan membantu untuk membangunkan tanggungjawab dan kebersihan dalam kanak-kanak.

Agar tidak memaksa rak, ia mesti ditambah dengan pelbagai kotak, bakul, kotak, laci, struktur tarik keluar dan bahagian yang sama.Ini akan membantu untuk menyelaraskan semua item dan mewujudkan sistem storan bersatu.

Lembaga
Ia akan menjadi lebih mudah untuk kanak-kanak melipat mainannya jika semua keping perabot dibuat dalam pelbagai bentuk dan saiz.

Untuk setiap segmen, anda boleh menampal imej tertentu atau menandakannya dengan warna anda sendiri. Jadi untuk mesin kecil muat kotak kecil, dan untuk buku dan kerja kreatif - laci.

Mudah lakukan sendiri

Mudah lakukan sendiri

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk membuat rak?

Semua perabot yang dihasilkan dalam pengeluaran, tidak kira tujuannya yang lebih lanjut, kehilangan keperibadiannya dan menjadi jenis yang sama. Kanak-kanak melalui permainan ini mengetahui dunia di sekelilingnya, oleh itu dia mesti dikelilingi oleh objek yang sangat terang dan meriah.. Tidak terkecuali peraturan itu adalah rak.

Perabot buatan sendiri memperoleh beberapa ciri khas.

Ini termasuk:

 • reka bentuk tersuai;
 • pelbagai pelbagai penyelesaian visual dan persembahan yang menarik;
 • harmoni lengkap dengan arah gaya yang hadir di dalam bilik;
 • keaslian;
 • keunikan;
 • kualiti;
 • keramahan alam sekitar;
 • fungsi;
 • keselamatan;
 • kekuatan struktur.

Rak boleh ditubuhkan di dalam bilik kanak-kanak dari bulan-bulan pertama kehidupan. Pada mulanya, barang kebersihan peribadi, serta lampin dan benda boleh disimpan di rak.. Kemudian, ibu bapa dengan mudah boleh mengubahnya menjadi perabot, yang akan sesuai untuk usia serbuk. Di sini, mainan, buku, pereka, set kreatif dan objek lain yang menarik minat anak untuk disusun dalam urutan tertentu.

Membuat rak di bilik kanak-kanak, anda mesti mematuhi 2 peraturan asas:

 • Reka bentuk itu sepatutnya stabil. Iaitu, semasa pembuatan perabot anda perlu memberi tumpuan dan memeriksa pangkalan dan semua pengikat.
 • Keselamatan Ia tidak boleh dibenarkan diletakkan di dalam bilik kanak-kanak dengan rak dengan sudut tajam, serta untuk melengkapkan rak-rak kaca atau permukaan cermin. Ini boleh menyebabkan kecederaan.

Menggunakan kotak tisu

Menggunakan kotak tisu

Memandangkan peraturan mudah ini, anda boleh dengan mudah dan cepat membina dengan tangan anda sendiri unit rak untuk anak anda yang akan bertambah dengannya.

kembali ke menu ↑

Pilihan mengikut usia kanak-kanak

Sistem penyimpanan mainan mempunyai pengelasan berikut:

 • untuk kanak-kanak di bawah umur 1 tahun. Pada masa ini, dia masih mempunyai sedikit mainan, tetapi lebih banyak produk kebersihan dan pakaian. Semua mainan boleh dipadankan dengan satu rak;
 • untuk serbuk dari 1 hingga 6 tahun. Pada usia ini, kanak-kanak dicirikan oleh peningkatan rasa ingin tahu dan aktiviti berlebihan. Perabot di tapak semaian harus berfungsi, selamat dan selesa. Adalah lebih baik untuk membangunkan sistem storan khas yang akan membantu meletakkan semua mainan;

Pilihan untuk gadis

Pilihan untuk gadis

 • untuk kanak-kanak dari 6 hingga 10 tahun. Crumbs mula tertarik dengan permainan aktif, kreativiti dan permainan papan. Dia juga mempunyai kelas di sekolah, yang bermaksud. Di rak, anda mesti memberi ruang untuk buku teks, buku nota dan alat tulis;
 • untuk remaja. Dia praktikal tidak bermain mainan. Sebaliknya mereka datang bekalan sekolah. Di samping itu, kanak-kanak perempuan dewasa perlu memperuntukkan ruang untuk kosmetik dan perhiasan.

Perabot mesti sepadan dengan umur kanak-kanak itu.

Anda juga perlu menimbangkan jantina apabila memilih. Sebagai contoh, warna yang lebih teratur sesuai untuk budak lelaki. Lelaki masa depan tidak memerlukan reka bentuk yang cerah dan ceria. Untuk puteri kecil anda boleh tinggal di warna romantis dan halus. Gadis akan menghargai semua unsur hiasan tambahan.

Mudah dan praktikal

Mudah dan praktikal

Lembaga
Rak perlu disesuaikan secara organik ke dalam reka bentuk keseluruhan bilik kanak-kanak, dan tidak menjadi gaya.
kembali ke menu ↑

Rak buku kanak-kanak

Di dalam bilik untuk kanak-kanak sangat penting untuk mengedar perabot dengan betul dan harmoni. ruang tidak boleh berantakan. Sekiranya bilik kecil, lebih baik memilih rak sudut di sini. Di rak akan memudahkan semua mainan dan serbuk buku. Pada masa yang sama di dalam bilik akan terdapat banyak ruang untuk permainan aktif dan aktiviti kreatif.

Terima kasih kepada sistem penyimpanan sudut, setiap inci ruang yang berharga adalah betul dan digunakan dengan cekap di dalam bilik. Oleh itu, rak ini popular di kalangan ibu bapa.
Pilihan kecil, sudut

Pilihan kecil, sudut

Kelebihan utama perabot termasuk:

 • Kemudahan. Di sini anda boleh memilih konfigurasi kegemaran rak dan laci untuk menyimpan pakaian dan mainan kanak-kanak. Ketinggian dan saiz sepenuhnya selaras dengan umur kanak-kanak.
 • Keselamatan. Rak stabil dan selamat diikat ke dinding. Walaupun kanak-kanak itu akan sepenuhnya memanjatnya, risiko kecederaan akan berkurangan kepada sifar.
 • Lapang. Walaupun pada hakikatnya, reka bentuk sudut memberi gambaran tentang perabot kecil, ia menampung banyak perkara dan mainan kanak-kanak. Di petak yang lebih rendah, anda boleh menyembunyikan tempat tidur atau pakaian, dan di rak atas - mengatur mainan dan buku.

Sudut kanak-kanak

Sudut kanak-kanak

 • Pelbagai. Rak adalah sangat popular. Setiap pengeluar perabot dapat memenuhi koleksi dengan jenis perabot ini. Oleh itu, ibu bapa akan mempunyai banyak pilihan untuk memilih perabot untuk bilik kanak-kanak. Perhatian harus dibayar kepada warna dan konfigurasi. Sekiranya ruangan itu terlalu kecil, maka pilihan terbaik adalah memilih perabot. putih warna. Ia larut dalam ruang dan mewujudkan rasa ringan dan airiness di dalam bilik.
 • Kecekapan. Rak sudut menimbun sedikit ruang di dalam bilik. Iaitu, tidak akan ada perasaan kekacauan dan kesesakan ruang. Kanak-kanak akan mempunyai banyak ruang kosong untuk permainan aktif.
 • Pelbagai fungsi. Kabinet dipasang sedemikian rupa sehingga ia melibatkan sudut bilik dan kedua-dua dinding bersebelahan dengannya. Ini menyumbang kepada pelbagai kandungan dalaman perabot. Ibu bapa boleh memilih rak dengan rak terbuka, reka bentuk gelongsor, kabinet tertutup dan juga barbel untuk pakaian.

Pilihan yang murah

Pilihan yang murah

Rak jenis ini boleh dipasang dengan mudah di mana-mana sudut bilik, walaupun terdapat katil atau meja di sebelahnya.. Ia tidak akan mengganggu, kerana tidak ada pintu berengsel, yang memerlukan kehadiran ruang kosong.

kembali ke menu ↑

Rak putih

Ibu bapa harus mendekati pilihan reka bentuk dan perabot bilik kanak-kanak dengan segala tanggungjawab. Seluruh alam sekitar sepatutnya selamat, dan juga selaras dengan satu sama lain, tanpa mengira umur atau jantina anak akan hidup di dalamnya.

Salah satu keputusan yang paling tepat adalah memilih rak bagi kanak-kanak yang berwarna putih.. Ramai ibu bapa secara keliru percaya bahawa perabot itu akan datang dalam bentuk yang salah dalam masa yang singkat. Tetapi rak hari ini dihasilkan dari bahan berkualiti tinggi dan boleh dipercayai yang mudah dibersihkan. Mereka boleh dengan cepat dibawa ke rupa asal mereka, walaupun kanak-kanak itu telah melukis di permukaan dengan cat atau pen meresap. Ia adalah mungkin untuk menjaga rak putih.

Rak putih

Rak putih

Lembaga
Perkara utama apabila memilih perabot adalah memilih model yang selamat dan berfungsi.

Rak putih akan harmoni digabungkan dengan warna yang berbeza dari perabot yang lain di dalam bilik.

Ia boleh dipasang untuk bilik lelaki dan untuk gadis itu. Adalah lebih baik untuk meninggalkan perabot gelap dan asid di kawasan pedalaman, dan pilih cahaya dan warna katil. Rak dapat dibuat dari bahan: kayu, plastik.

Rak warna putih untuk tapak semaian mempunyai beberapa kelebihan. Ini termasuk:

 • Bayangan putih membantu membentuk persepsi warna yang betul pada kanak-kanak.
 • Pedalaman sangat elegan dan lapang.
 • Secara visual berkembang dan meningkatkan ruang. Ia mewujudkan rasa kelapangan.
 • Kanak-kanak secara sedar berusaha untuk kebersihan.
 • Rasa yang baik dan betul dibentuk.
 • Rak boleh dipasang di mana-mana arah gaya.
 • Perabotan mudah dibersihkan.Sekiranya bahan berkualiti diambil untuk pangkalan, pembersihan tidak akan mengambil banyak masa.
 • Pilihan besar kombinasi yang berbeza. Rak putih akan harmoni dengan perabot warna lain di dalam bilik.

Untuk perabot putih, tidak sukar untuk memilih bahan penamat yang betul. Ia akan kelihatan sama baik dengan dinding dicat monokromatik atau penutup dinding dengan lukisan.

Pilih rak

Idea untuk menghias kanak-kanak

 

8.4 Skor Jumlah
Rak ke tapak semaian - praktikal dan mudah

Unit rak di tapak semaian adalah pilihan yang sangat baik untuk melengkapkan sistem storan dengan betul. Ia boleh dipilih dalam pelbagai konfigurasi dan warna. Ia semua bergantung kepada jantina, usia dan keutamaan kanak-kanak. Ia adalah reka bentuk yang mudah, boleh dipercayai dan selamat yang akan bertahan lama. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Pelbagai fungsi
 • Pelbagai
 • Kemudahan
 • Kebolehpercayaan
 • Keselamatan
Cons
 • Kos
 • Masa untuk tampil
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk