Gaya minimalis di pedalaman (185+ Foto) - Seni ruang. Menghilangkan sempit dan dikekang

Gaya minimalis di pedalaman berada di peringkat pertama dalam dunia reka bentuk dalaman, seni bina, seni. Walaupun popularitinya, mewujudkan reka bentuk minimalis dengan bentuk mudah dan garis-garis yang elegan sukar. Dia tegas, memerlukan gaya yang sempurna, keseimbangan. Sekiranya matlamat anda adalah untuk mencipta reka bentuk minimalis yang berfungsi dengan sempurna, anda harus membaca artikel ini.

Kandungan artikel ini:

Minimalism dalam reka bentuk dalaman

Minimalisme adalah setara dengan diet harian 1500-kalori dan juga sukar untuk mereka ikuti. Ini adalah falsafah, reka bentuk alternatif, dia berusaha untuk mempermudah, tenang, tenang rumah hiasan dengan rasa kejelasan tinggi. Idea ini adalah untuk meletakkan semua kekuatan anda dalam beberapa perkara yang benar-benar layak. Kemudian hanya mengasah setiap detail.

Gaya bingkai gambar, jenis kord pada lampu, selesai di lantai. Perkara-perkara yang tidak akan anda perhatikan jika ruangan itu berantakan akan menjadi suar apabila ruang dikurangkan. Dikatakan bahawa minimalism bukan gaya yang tidak mengandungi sesuatu, tetapi gaya yang menghalang kandungan cuai mereka.

Minimalisme adalah reka bentuk alternatif.

Minimalisme adalah reka bentuk alternatif.

Ada yang berpendapat bahawa sebenarnya minimalism adalah gaya yang lebih holistik daripada yang lain, di bahagian dalamnya setiap baris, setiap perabot, setiap ruang kosong berfungsi sebagai bahagian penting dalam reka bentuk.

Minimalisme boleh ditakrifkan sebagai reka bentuk yang menghilangkan semua kelebihan, mengandungi unsur-unsur yang sangat penting sahaja. Ia tidak terhad kepada reka bentuk dalaman dan seni bina, ia juga boleh dilihat dalam seni dan muzik. Minimalisme dalam seni bermula pada tahun 1960-an, mula-mula digunakan pada awal abad ke-20 dalam lukisan "Black Square" oleh Kasimir Malevich.

"Kurang Lebih Baik" adalah prinsip asas reka bentuk dalaman minimalis.

Idea di sini bukan untuk mengelakkan sepenuhnya perhiasan, tetapi untuk menghilangkan elemen yang tidak perlu. Perkara utama adalah memastikan setiap elemen yang masuk ke dalam reka bentuk - seperti produk kayu, mengendalikan pintu - memperbaikinya. Pereka dalaman yang bekerja dengan laman reka bentuk minimalis berpendapat bahawa mesti ada "hubungan" antara bangunan dan alam sekitar. Besar tingkap dan terbuka susun aturdengan itu menjadi tanda dagangan gaya dalaman minimalis.

Bentuk mudah dan garis-garis elegan

Bentuk mudah dan garis-garis elegan

kembali ke menu ↑

Warna

Dikatakan bahawa minimalism berkait rapat dengan reka bentuk Jepun. Untuk reka bentuk rumah dalam gaya minimalis, pilih palet 1-2 warna. Dalam palet minimalis biasanya berlaku putih, kelabu, hitam. Lain-lain warna semulajadi, kemasan metalik juga kadang-kadang dapat dilihat di pedalaman. Sangat sedikit interior akan mempunyai dinding aksen dalam warna ketiga. Jika terlalu terang warna dipilih, ia pergi ke seni, ke bantal.

Lembaga
Apabila memilih seni memilih angka besar besar bukan kolaj kecil.
Pilih palet 1-2 warna

Pilih palet 1-2 warna

Bahan

Dari awal lagi, minimalism menganggap penggunaan kaca, cerminsimen yang digilap kayu dengan kemasan semulajadi. Interior minimalis adalah luas, direka untuk menjadikan ruangan itu besar dan terbuka.

Cermin memainkan peranan yang besar dalam reka bentuk dalaman minimalis untuk membuat ruang yang lebih kecil. Untuk lantai, minimalism menggalakkan penggunaan jubin besar yang memberi ruang kepada pandangan yang lancar. Mereka menjauhkan diri daripada parket dan unsur-unsur reka bentuk kompleks yang sama. Dalam bahagian interior minimalis, permukaan berkilat, matte boleh dikaitkan dengan unsur-unsur berkilat yang berkilat.

Pilihan yang luas

Pilihan yang luas

kembali ke menu ↑

Perabot

Pereka dalaman kerap menggunakan prinsip 20-80 ketika merancang interior minimalis, di mana ruang mempunyai 20% perabotdan selebihnya masih bebas. Bentuk dan fungsi geometri mudah adalah kriteria yang paling penting apabila memilih perabot gaya minimalis. Di samping itu, perabot minimalis adalah padat, selalunya mempunyai fungsi dua hala, sesuai yang rendah.

Lembaga
Untuk membuat kesan, anda boleh menambah satu elemen tidak biasa yang luar biasa, sebagai contoh, meja atau kerusi.

Dalam hiasan rumah minimalis, cahaya semula jadi disukai untuk pencahayaan. Fungsi pencahayaan tambahan biasanya tersembunyi atau berfungsi sebagai hiasan arca.
Perabot hendaklah tidak melebihi 20%

Perabot hendaklah tidak melebihi 20%

kembali ke menu ↑

Corak

Minimalisme kekal jauh dari corak, hanya menggunakan warna pepejal dalam kain upholsteri, langsir. Tradisional langsir hampir tidak pernah dijumpai di pedalaman rumah minimalis, dan tingkap biasanya diwarnai oleh tirai roman atau tirai roller.

kembali ke menu ↑

Bukan untuk semua orang

Dalam minimalism, objek itu kurang penting daripada ketiadaannya. Reka bentuk dalaman menggambarkan kepenuhan personaliti, falsafah kehidupan penduduknya. Reka bentuk minimalis adalah cerminan matlamat seseorang - sesuai untuk individu yang memerlukan ruang yang seimbang, tidak padat.

Orang-orang yang merasakan bahawa kehidupan mereka adalah huru-hara, orang yang mencari rasional dalam persekitaran yang rapi, berubah sering mahu mewujudkan suasana yang seimbang, bersih, tenang, cerdas.

Semua ciri-ciri ini mencerminkan watak seseorang, kehendaknya untuk mencapai matlamat baru melalui langkah-langkah yang bijak. Dengan adanya dana dan keinginan, anda boleh mendapatkan teknologi terkini untuk reka bentuk minimalis anda, untuk merealisasikan impian rumah pintar. Hasrat untuk teknologi moden, pintar, berfungsi, praktikal mencerminkan pandangan moden gaya, rasa segar dan moden.

Jika ruang yang direka dengan cara yang minimalis, nampaknya tidak mudah, sejuk atau hospital untuk anda, jika anda merasa selesa menyatakan diri anda dalam beberapa perkataan, maka ini mungkin gaya anda.

kembali ke menu ↑

Ruang tamu

Minimalism tidak boleh bermaksud pilihan perabot dan aksesori yang mudah, membosankan atau murah. Takrif "kurang lebih baik" akan membantu memusatkan bilik anda pada suasana hati atau tema yang betul.

Ruang tamu yang bergaya

Ruang tamu yang bergaya

Sejak itu ruang tamu berfungsi sebagai salah satu tempat yang paling penting di dalam rumah, ia harus dianjurkan mengikut citarasa dan gaya kegemaran anda.

Lembaga
Jika anda adalah penyokong gaya minimalis, pilih garis yang bersih, perabot lancar, hiasan ringkas dan jelas, tetapi pada masa yang sama elegan, halus.

Mungkin kita semua biasa melihat reka bentuk dalaman minimalis dalam warna putih, kelabu atau hitam dan putih, tetapi jangan takut menambah warna kepada persekitaran minimalis anda! Malah, warna boleh membuat ruang tamu menjadi membosankan, tidak sejuk.

Anda hanya boleh menambah beberapa warna menggunakan permaidani, langsir atau, jika anda lebih suka, anda boleh memilih perabot dalam warna yang terang, tetapi dengan mengambil kira bentuk geometri dan garis lurus yang tidak jauh dari reka bentuk minimalis.

Oleh itu, gaya reka bentuk minimalis sentiasa asli, anda boleh menjadi inovator di ruang tamu anda, menggantikan tradisional sofa dengan garis yang bersih dan bentuk tajam, pada model yang lebih mudah dan jurnal kaca jadual.

Pilih garis yang bersih, perabot yang anggun, barang kemas yang mudah dan jelas.

Pilih garis yang bersih, perabot yang anggun, barang kemas yang mudah dan jelas.

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Minimalis bilik tidur - kecantikan tersembunyi. Beberapa orang pergi ke gaya kerana kesederhanaannya yang terang, tetapi sebenarnya lebih daripada sepertinya sepintas lalu. Bilik tidur minimal yang sempurna mengikuti satu set peraturan untuk kelihatan santai, bebas. Sangat mengejutkan bagaimana kekurangan terperinci mempengaruhi keadaan dalaman anda. Ikut petua ini untuk menjadikan bilik tidur bilik tidur minimum yang terbaik:

 • bilik tidur putih. Dasar bilik tidur minimum adalah dinding. Kebanyakan mereka dicat putih, yang paling sesuai di sini, sebagai yang paling murni. Tetapi jika terdapat cahaya yang cukup di dalam bilik tidur anda, neutral yang lembut seperti kelabu, tan juga berfungsi dengan baik;

Kecantikan tersembunyi

Kecantikan tersembunyi

 • tempat tidur neutral. Walaupun terdapat banyak warna dan corak untuk dipilih, bilik tidur minimum hanya memerlukan sesuatu yang neutral, asas. Ini bermakna lebih baik untuk membelanjakan wang anda pada kualiti selimut, dan bukan pada corak yang dipakai di atasnya;
 • langsir. Lihatlah tingkap. Setiap bilik tidur yang minimum mempunyai satu daripada dua gaya pada tingkap: bogel atau telus. Liputan tingkap minimum memudahkan ruang. Atau biarkan mereka telanjang untuk lebih berkesan;
 • pencahayaan yang menarik. Salah satu ciri khas bilik tidur asas harus menjadi lampu aksen. Sediakan dompet anda, kerana di bilik tidur minimal ada lampu lantai kreatif atau pendants. Tembaga dan logam lain yang menarik digunakan;
 • tempat tidur yang menarik. Walaupun segala-galanya di dalam bilik tidur minimal boleh semudah mungkin, gunakan pendekatan kreatif untuk meja di tepi katil anda. Daripada membeli klasik, beli dalam gaya desa dengan antik atas kaunter. Ini akan memberikan rasa keunikan dalam gaya.

Pilih peralatan tempat tidur neutral

Pilih peralatan tempat tidur neutral

Lembaga
Sekiranya anda suka gaya minimal, tetapi tidak dapat sepenuhnya mengabaikan penglihatan anda, anda boleh berkompromi dengan mengambil hanya asas bilik tidur minimal, seperti dinding putih, tingkap kosong, tekstur yang berbeza. Tambahkan warna kegemaran anda ke katil dengan memilih cetakan terang untuk linen.
kembali ke menu ↑

Dewan masuk

Eksperimen dengan idea-idea minimalis koridor ini - ambil nota bergaya dari pereka terkemuka:

 • meja konsol, yang dipasang di bawah cermin besar, dilengkapi dengan pasu kaca moden;

Kedai kayu - mudah, tidak mengambil banyak ruang ruang

Kedai kayu - mudah, tidak mengambil banyak ruang ruang

 • lantai marmar digilap di dalam palet monokrom aksen dengan tatah gangsa untuk mencerminkan bingkai tingkap;
 • Satu cetakan fotografi yang menarik (trend baru gaya) adalah perwakilan artistik dari cita-cita minimalism. Ia menduduki tempat utama di ruang angkasa, menunjukkan banyak unsur yang sama. Tema abstrak atau moden akan dilakukan;
 • elemen tersendiri gaya - kegemaran untuk permainan mudah, memberi tumpuan kepada seni bina, kekurangan hiasan yang jelas;
 • meja konsol minimalis akan menjadi asas keseluruhan reka bentuk sebagai perabot sahaja;
 • simetri adalah ciri yang ketara dalam minimalisme, tetapi penggunaan asimetri yang berhati-hati sama-sama berkesan;
 • penggunaan palet hitam dan putih akan menjadikan reka bentuk kurang membosankan, dan antipoda akan meningkatkan keindahan antara satu sama lain tanpa usaha yang nyata - prinsip penting minimalis;
 • buat minimalis hangat melalui pemasangan lampu, pemahaman tentang ruang positif dan negatif, perkadaran yang betul.

Unsur-unsur hitam akan menjadikan reka bentuk lorong kurang membosankan.

Unsur-unsur hitam akan menjadikan reka bentuk lorong kurang membosankan.

Bersihkan palet yang bersih, penggunaan garis dan simetri yang menenangkan (minimalism melembutkan lembut), integriti mutlak menjadikan minimalism wajar, sesuai untuk kehidupan.

kembali ke menu ↑

Dapur

Minimum dapur - Ini adalah reka bentuk dapur bergaya moden yang bergaya dan bergaya minimalis. Reka bentuk dapur minimal menunjukkan kesederhanaan dan fungsi yang elegan. Reka bentuk dapur moden yang inovatif dalam gaya minimalis sangat baik untuk dapur moden dengan pulau di tengah.

Dapur moden dalam gaya minimalis sesuai untuk mewujudkan bilik besar dan kecil berfungsi untuk memasak, hiburan, menikmati makanan. Garis lurus yang mudah, permukaan licin, butiran kecil membuat bahagian dalaman yang lebih kecil lebih luas.

Pilihan untuk dapur kecil

Pilihan untuk dapur kecil

Dapur moden dalam gaya minimalis mungkin kelihatan sejuk, tidak peribadi, mereka dilengkapi dengan peralatan berteknologi tinggi, dengan warna-warna neutral, dengan kehausan yang bergaya untuk kesederhanaan semulajadi. Ciri-ciri utama mereka termasuk:

 • kesederhanaan yang halus;
 • suasana harmoni, perintah;
 • mudah kabinet dengan pemegang yang tersembunyi atau boleh tanggal, pintu kaca pintar, bahagian logam;
 • selalunya termasuk bar kaunter, pulau-pulau dapur, pekerja kecil zon;
 • peranti keluli tahan karat, terbina dalam, peranti padat, peranti hitam.

Reka bentuk dapur moden

Reka bentuk dapur moden

Cara membuat reka bentuk dalaman moden dengan gaya minimalis:

 • Tingkap harus besar dan mudah. Blinds, tirai dalam monokrom neutral atau warna yang berbeza sangat bagus untuk hiasan tingkap.
 • Gunakan satu atau dua warna, kombinasi warna warna putih, hitam, kelabu, kayu semula jadi.
 • Gunakan tekstur yang berbeza untuk menambah minat.
 • Reka bentuk pencahayaan dapur moden termasuk pencahayaan tempat hiasan lekapan lampukawasan kerja pencahayaan. Ia membantu mengenal pasti kawasan fungsional, untuk memberikan tahap pencahayaan yang diperlukan, di mana perlu.
 • Gunakan dimmer untuk menukar kecerahan cahaya, mewujudkan suasana yang betul di dapur, mengurangkan penggunaan tenaga.
 • Perkakas dapur moden, pinggan mangkuk, mangkuk hiasan, pasu memberikan sentuhan akhir kepada reka bentuk. Kaca rak, relung dinding, dihiasi dengan rak kaca kecil, aksesori hiasan moden untuk dapur akan membuat dekorasi yang diingini.

Elakkan daripada perabot, aksesori, kain hiasan yang tidak perlu.

Elakkan daripada perabot, aksesori, kain hiasan yang tidak perlu.

Reka bentuk yang luas, hiasan ringkas merangsang minda, membantu menumpukan perhatian kepada masakan.

Gaya ini mencadangkan mengelakkan:

 •  kertas dinding;
 • potongan perabot tambahan;
 • aksesori;
 • kain hiasan;
 • tekstil;
 • Secara tradisional digunakan untuk hiasan.

Lembaga
Gabungkan kelabu muda yang sejuk dengan warna-warna neutral hangat dari pedalaman, menggabungkan, contohnya, kayu dengan konkrit, untuk berehat, untuk menyebabkan perasaan kebebasan.

Konkrit dengan kayu, kaca dengan logam, kelabu dengan kayu ringan neutral, menghias bilik dengan bunga, tingkap besar, siang hari membuat dapur tanpa campur tangan - untuk orang yang suka menggunakan masa lapang mereka untuk perkara-perkara penting.

Reka bentuk yang luas, hiasan ringkas

Reka bentuk yang luas, hiasan ringkas

kembali ke menu ↑

Daripada keluaran: 5 ciri hiasan minimalis moden

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, minimalism telah menjadi sangat popular sebagai falsafah reka bentuk, gaya hidup. Teori Minimalism berhubung dengan seni bina, adalah untuk mencapai reka bentuk yang lebih baik terima kasih kepada kesederhanaan:

 • bentuk;
 • ruang;
 • perkara;
 • butiran;
 • warna.

Reka bentuk minimalis menunjukkan pengekangan, analisis yang teliti, penghapusan semua yang tidak perlu untuk mencapai kejelasan.

Kami menghargai reka bentuk minimalis moden. Siapa yang tidak suka ruang yang bersih, terbuka yang membolehkan arsitektur, perabot dan bahan di dalam bilik untuk bernafas? Siapa yang tidak suka butiran ringkas dan jujur ​​(tidak ada tambahan), bahan mudah? Atas sebab ini kami ingin mencipta ruang minimalis - kerana kami menghargai kehangatan, kehangatan, kecantikan yang gaya ini memancarkan.

Rancangan menunjukkan pengekangan

Rancangan menunjukkan pengekangan

Inilah ciri-ciri yang paling menggambarkan reka bentuk rumah minimalis moden:

 • kesederhanaan dalam bentuk, fungsi;
 • pelapisan yang tidak rumit, hiasan dinding;
 • ruang yang bersih, terbuka, penuh cahaya;
 • merumuskan ringkas tanpa hiasan;
 • penggunaan bahan strategik untuk kepentingan visual, tekstur, keperibadian.

Sempurna menggambarkan mentaliti minimalis seni bina minimalis "kurang lebih baik" moden yang telah kami letakkan di sini untuk inspirasi anda.

1Kesederhanaan dalam bentuk dan fungsi

Ramai di rumah Gaya minimalis mempunyai tata letak yang mudah, jelas, berkesan dengan jumlah ruang yang padat. Ini mewujudkan kecenderungan, tidak rumit. Bentuk mudah, pelan lantai terbuka, dinding dalaman minimal, ruang penyimpanan sederhana, penekanan pada gambaran keseluruhan dan siang hari menentukan ciri-ciri banyak pelan minimalis.

Ia mempunyai tata letak yang mudah, jelas dan berkesan.

Ia mempunyai tata letak yang mudah, jelas dan berkesan.

Buka lubang berlubang untuk pintu dan tingkap yang menonjolkan facades. Secara umum, terdapat reka bentuk rumah ringkas yang membolehkan anda mengelakkan banyak pintu masuk dan keluar, satu set lengkung atau sudut. Profil bumbung mudah juga ciri dalam rumah minimalis.

2Mudah menghadap, hiasan dinding

Penggunaan bahan pendesak luaran yang mudah homogen dapat dengan mudah memberikan daya tarikan visual, artikulasi, mengekspresikan ciri-ciri fizikal bahan, tekstur mereka.

3Ruang bersih, terbuka, terang

Susun atur terbuka antara dapur dan ruang tamu membolehkan banyak cahaya untuk mengisi ruang. Permukaan cahaya dinding, butiran moden yang bersih, ruang kosong, palet neutral (dengan beberapa percikan warna) memberikan panggilan untuk kepentingan yang tenang.

Bilik-bilik yang luas, dipenuhi dengan cahaya, garis-garis yang luas, estetika bersahaja, adalah tipikal dari banyak interior minimalis. Hanya diperlukan perabot dan aksesori yang digunakan sedemikian rupa sehingga terdapat ruang kosong antara objek. Kelimpahan cahaya semulajadi membantu atmosfera menjadi hangat, nyaman, dan tidak sejuk, steril.

4Hiasan sederhana tanpa hiasan

Banyak bahagian dalaman minimalis menggunakan perabot kayu murni berkualiti tinggi, tangga, dan butiran penamat - mengambil kira hanya apa yang diperlukan.

Kabinet ekspresif dengan tersembunyi, bukannya panel terbuka atau tersembunyi, minimally sesak dengan peralatan, menghilangkan bising visual yang sering berlaku dalam kabinet.
Kejelasan garis dalam reka bentuk ruang tamu

Kejelasan garis dalam reka bentuk ruang tamu

Butiran bersih dan jelas dari tingkap, fasad yang direka dengan baik menghapuskan penamat yang tidak perlu. Bingkai tingkap penuh, digabungkan dengan bahan yang menghadap ke sendi, menyediakan penyelesaian minimalis yang bersih untuk tingkap.

5Penggunaan bahan-bahan strategik untuk kepentingan visual, tekstur, keperibadian

Palet bahan untuk ruang tamu boleh dibatasi terutamanya kepada konkrit dan kaca.Konkrit menyediakan tekstur, minat dalam reka bentuk dalaman minimalis. Tekstur, jubin gandum digabungkan dengan palet neutral yang sederhana di bilik mandi moden.

Aksen yang menarik, seperti dinding bata, boleh berdiri sendiri, tanpa keperluan untuk rak dan pernak-pernik, supaya tidak membuat kekacauan.

Minimalisme di pedalaman

Semua rahsia gaya

8.5 Skor Jumlah
Minimalism - kesempurnaan dalam kesederhanaan

Reka bentuk rumah minimalis yang baik dapat dicapai melalui kesederhanaan - kesederhanaan dalam bentuk, bahan, butiran. Ini bukan mengenai kekurangan deria, membersihkan semua harta atau pembersihan rumah yang kejam. Pemikiran minimalis dikaitkan dengan pilihan ketertiban, kejelasan, ketenangan, tujuan. Dengan memberi tumpuan kepada beberapa unsur, kita tidak membataskan diri, melainkan memberi perhatian kepada bentuk, warna, tekstur benda dan ruang di mana kita hidup. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Kekeliruan
 • Mudah untuk menjaga pesanan
 • Kecantikan
Cons
 • Tidak ada tempat menyimpan perkara.
 • Gaya yang sejuk dan ketat
 • Banyak sudut tajam
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk