Gaya Provence di pedalaman moden: 335+ Foto Reka bentuk yang indah untuk romantik dan para pecinta Perancis (di lorong / ruang tamu / dapur)

Gaya Provence di pedalaman adalah arah reka bentuk yang romantik bagi mereka yang melihat keanggunan dalam kesederhanaan. Provence - kawasan romantik di pantai Mediterranean. Landskap yang indah, iklim hangat dan semangat Perancis sejati telah menjadi inspirasi untuk penyair dan artis selama berabad-abad. Keaslian reka bentuk dalaman dan kelembapan diukur yang wujud di wilayah Eropah, membentuk asas gaya Provence yang hebat.

Kandungannya:

Gaya Provence untuk romantik: apakah ciri-cirinya?

Sesiapa yang suka alam semula jadi dan dimensi gaya hidup, menghargai kesederhanaan dan keaslian dalam hal-hal sekitarnya, gaya ini akan sesuai dengan sempurna. Sekiranya nilai-nilai keluarga adalah penting kepada anda dan semangat romantik tidak asing, berikan perhatian kepada provinsi.

Provence di pedalaman moden

Provence di pedalaman moden

Di pedalaman sebuah apartmen atau rumah, yang direka dalam gaya sebuah wilayah di Eropah, semua objek, warna dan tekstur sangat digabungkan dengan satu sama lain.

Antara ciri-ciri ciri Provence:

 • kehadiran bahan semulajadi sahaja;
 • warna semula jadi dalam reka bentuk dalaman;
 • sebilangan besar bunga;
 • pencahayaan bilik yang baik;
 • cetakan bunga;
 • seramik;
 • langsir cahaya;
 • perabot dan aksesori dengan kesan penuaan.

Perabot dengan kesan penuaan

Perabot dengan kesan penuaan

Plak zaman kuno, pelik dengan gaya, memungkinkan untuk memperkenalkan unsur-unsur vintaj ke pedalaman. Di samping itu, perabot dan aksesori yang dibuat secara buatan secara aktif digunakan secara aktif dalam reka bentuk.

Shades ciri Provence, telah menyerap semua keindahan dan sifat selatan:

 • warna cahaya merah jambu, pudina dan biru;
 • lavender;
 • zaitun;
 • putih;
 • gamma coklat hangat;
 • nada kelabu.

Gaya ini dicirikan dengan warna terang dan hangat.

Gaya ini dicirikan dengan warna terang dan hangat.

Gaya dicirikan oleh kelapangan, yang dibuat oleh siling tinggi, pencahayaan yang baik dan warna-warna cerah.
kembali ke menu ↑

Membuat rumah Provencal

Sebelum meletakkan perabot dan menjaga aksesori, anda perlu membaiki dinding, siling dan lantai. Gabungan tekstur yang berbeza harus organik dan yang paling sahih.

Kami membuat rumah dengan gaya Provence

Kami membuat rumah dengan gaya Provence

Di manakah kita memulakan reka bentuk? Dengan pembaikan. Ia perlu dilakukan dengan mematuhi semua syarat gaya Provence.

kembali ke menu ↑

Siling - pilihan warna dan hiasan

Untuk gaya wilayah dicirikan oleh penggunaan bahan-bahan semula jadi dan penekanan pada kecantikan dan tekstur semula jadi. Banyak cahaya matahari dan perasaan kenyang bilik dengan udara dicipta oleh siling cahaya yang tinggi.Sesuai dengan plaster finish, whitewashing atau lukisan. Keutamaan adalah putih.

Keutamaan adalah warna putih siling

Keutamaan adalah warna putih siling

Ketinggian dinding di dalam rumah membolehkan anda tidak menahan fantasi? Kemudian anda boleh menggunakan balok siling kayu hiasan. Sebagai bahan untuk penjelmaan akan memerlukan pokok semulajadi.

Pewarna boleh dilakukan dalam toning cahaya untuk menekankan tekstur bahan. Apabila lukisan, contohnya, putih, lapisan cat digunakan sangat nipis, lut.

Kami menggunakan balok kayu

Kami menggunakan balok kayu

Warna semulajadi semulajadi kelihatan permukaan kayu.
kembali ke menu ↑

Dinding - Latar Belakang untuk Perabot

Antara ciri-ciri Provence - kesederhanaan yang disengajakan dalam reka bentuk dinding. Untuk menyelesaikan bahan berikut boleh digunakan:

 • kayu semulajadi;
 • batu atau batu bata;
 • plaster hiasan;
 • kertas dinding.

Selalunya untuk hiasan dinding menggunakan kertas dinding.

Selalunya untuk hiasan dinding menggunakan kertas dinding.

Plaster adalah salah satu daripada kemasan dinding yang paling popular dan serba boleh. Kedua-dua campuran halus dan agak kasar yang digunakan untuk dinding dengan pukulan yang luas boleh digunakan untuk hiasan. Ini memberikan tekstur yang diperlukan.

Bagaimana untuk tidak membuat kesilapan dengan pilihan? Sekiranya bilik mempunyai saiz yang sederhana, lebih baik memohon plaster halus dengan perlahan, tanpa pukulan yang nyata. Untuk rumah negara yang luas, ia akan menjadi lebih menarik untuk kelihatan seperti stylization untuk aplikasi kasar yang akan menekankan teksturnya.

Dinding yang tidak berwarna tidak kelihatan tidak mengujakan

Dinding yang tidak berwarna tidak kelihatan tidak mengujakan

Di dapur, anda boleh mencuba bahan-bahan seperti hiasan dinding:

 • jubin;
 • bata;
 • batu (buatan atau semulajadi).
Dinding batu bata yang kelihatan baik

Dinding batu bata yang kelihatan baik

Bata batu atau batu, serta kayu trim, terutama berfaedah apabila digabungkan dengan bahan penamat lain. Penggunaan serentak beberapa tekstur dalam satu bilik akan menekankan gaya dan akan memberikan ciri-ciri bilik masing-masing.

kembali ke menu ↑

Jantina: bertujuan untuk kesahihan

Provence - untuk alam semula jadinya

Provence - untuk alam semula jadinya

Dalam reka bentuk lantai untuk gaya bahan gaya Provence juga dialu-alukan. Kayu semulajadi sangat sesuai. Ia boleh menjadi papan kayu dengan kesan sampingan atau dicat dengan lapisan cat nipis.

Jubin, antik bergaya, boleh digunakan di lorong atau di dapur. Pinggirannya yang bulat dan retak yang menggariskan menambah gaya ke bilik. Keutamaan adalah warna hangat yang khas dari Mediterranean.

Ubin di atas lantai - pilihan yang menarik dan praktikal

Ubin di atas lantai - pilihan yang menarik dan praktikal

Untuk ruang tamu, kayu semulajadi akan menjadi pilihan yang baik. Warna semulajadi kelihatan semulajadi dan memberikan pedalaman yang elegan.

Bolehkah saya mengganti papan kayu di lantai dengan linoleum? Pasti tidak. Juga, permaidani yang meliputi seluruh lantai tidak boleh diletakkan.

Anda tidak boleh permaidani meliputi banyak lantai.

Anda tidak boleh permaidani meliputi banyak lantai.

kembali ke menu ↑

Windows dan pintu

Kesederhanaan yang wujud dalam gaya Provence ditunjukkan dalam setiap elemen reka bentuk. Pintu mesti bukan hanya kayu, tetapi juga tua. Stilization ini menekankan tekstur kayu.

Kami mematuhi satu gaya dalam semua

Kami mematuhi satu gaya dalam semua

Pilihan sejagat - warna putih untuk lukisan dan penuaan berikutnya permukaan. Di dalam dapur dalaman Provence, permukaannya boleh dihiasi dengan lukisan bunga.

Kelengkapan di pintu, serta barang-barang lain, hendaklah hanya matte. Ia kelihatan antik bergaya yang bergaya dengan warna tembaga, tembaga atau tembaga. Sekiranya reka bentuk keseluruhannya membolehkan, barang-barang palsu digunakan.

Pintu perkakasan matt

Pintu perkakasan matt

Permukaan berlapis Chrome dalam provans tidak dibenarkan.

Tingkap dan reka bentuk mereka dalam gaya pedalaman selatan Perancis diberi tempat kehormatan. Pembukaan tingkap, adalah wajar untuk mempunyai besar, membiarkan banyak cahaya matahari. Warna bingkai di kebanyakan pereka dalaman memilih warna putih.

Tingkap besar untuk cahaya

Tingkap besar untuk cahaya

Langsir dipilih cahaya, tanpa hiasan rumit dan lambrequin berat.Kain tanpa berat badan untuk langsir boleh dipasang pada kutikula kayu atau tempa. Sekiranya model yang dipalsukan dipilih, adalah wajar bahawa ia berada dalam bentuk unsur dan berwarna dengan objek lain di dalam bilik, sebagai contoh, candlestick, candelier, sconce wall, dan sebagainya.

Langsir cahaya dalam gaya dalaman

Langsir cahaya dalam gaya dalaman

kembali ke menu ↑

Perabot Provencal: semangat sejarah dalam setiap subjek

Perabot - komponen utama dan paling penting dalam pedalaman. Pilihan keping perabot untuk meletakkan gaya Provence pada masa yang sama luas dan terhad. Untuk mencipta semangat selatan Perancis, hanya kayu semulajadi yang diambil.

Kayu semulajadi dihargai

Kayu semulajadi dihargai

Banyak spesies boleh digunakan, tetapi keutamaan diberikan kepada jenis yang mulia:

 • ceri;
 • beech;
 • oak, dsb.

Jika anda membandingkan Provence dengan gaya negara lain, maka dia menang kerana cahaya dan rahmatnya.
Sedikit cahaya dan rahmat

Sedikit cahaya dan rahmat

Selain kayu, perabot rotan dan tempa boleh digunakan. Tetapi tidak perlu bahawa dia semua palsu. Di dalam bilik tidur ia hanya boleh menjadi katil, dan di ruang tamu - asas meja kopi.

Kerusi rotan akan disediakan di ruang makan, di beranda atau di taman. Mereka menekankan suasana santai dan sangat selesa untuk berehat.

Kerusi rotan - suasana mudah

Kerusi rotan - suasana mudah

Jenis perabot apa yang tidak boleh digunakan? Dibuat dari plastik atau dicat dalam warna kaustik.

Tidak terkenal bukan hanya untuk bangsawan, tetapi juga untuk kesederhanaan, gaya Provence tidak memerlukan kepatuhan terhadap peraturan yang ketat dalam mengatur perabot dan memilih barang individu. Kesan objek di dalam bilik perlu dibuat seolah-olah ia telah digunakan oleh beberapa generasi, menyampaikannya kepada satu sama lain.

Interior dengan banyak elemen hiasan

Interior dengan banyak elemen hiasan

Di kampung-kampung kampung sangat berhati-hati tentang persekitaran - piring, tekstil, perabot. Hayat perkhidmatan yang panjang mengenakan imprint pada perkara. Perabotan itu bersengketa di sekitar tepi, dan kain itu pudar.

Ia dibenarkan menggabungkan perabot dari set berasingan. Mereka mungkin berbeza dari segi warna. Keadaan utama adalah keharmonian umum, sehingga tidak ada satu pun yang membuat perselisihan.

Perkara utama bukanlah untuk membuat percanggahan

Perkara utama bukanlah untuk membuat percanggahan

Susunan perabot di dalam bilik tidak boleh menjadi simetris.

Segala perabot mesti berfungsi dan elegan. Ukiran menambah penghalusan dan kecanggihan, dan ketiadaan gilding dan warna terang menekankan gaya.

Semuanya berfungsi dan elegan.

Semuanya berfungsi dan elegan.

Ciri-ciri perabot Provencal:

 • kaki perabot yang indah;
 • gunakan kayu semulajadi sahaja;
 • kehadiran benang;
 • monophonic cahaya atau dengan pelekat perabot cetak bunga kecil;
 • hiasan tambahan sofa, kerusi berlengan dan katil dengan bantal hiasan kecil;
 • kehadiran rak terbuka, almari, rak dan tingkap;
 • barangan perabot perlu rendah.

Perabot yang rendah di pedalaman

Perabot yang rendah di pedalaman

Terbaik dari semua, Provence dianggap di rumah-rumah di mana semua bilik direka dalam gaya umum.
kembali ke menu ↑

Bunga di pedalaman

Bercakap tentang gaya Provence, pastikan untuk perhatikan tema bunga. Dia menjalankan thread utama melalui semua reka bentuk. Keinginan untuk menjadi lebih dekat dengan alam semula jadi, untuk menarik kekuatan dan inspirasi daripadanya dapat dilihat dengan adanya sejumlah besar warna di setiap bilik.

Banyak warna - ini adalah Provence

Banyak warna - ini adalah Provence

Sebilangan besar bunga adalah tumbuh-tumbuhan di dalam periuk di atas tingkap-tingkap, bunga kering yang diatur dalam pasu, dan herba yang digantung di dapur dibumbui. Di samping itu, imej bunga pada tekstil, dinding, fasad kabinet dapur, hidangan dimasukkan. Seperti cetakan yang digunakan lukisan bunga kecil atau lavender, yang dianggap salah satu simbol Provence.

Dalam bunga Provence tidak boleh terlalu banyak.
kembali ke menu ↑

Aksesori: kesukaran pilihan

Keselesaan tambahan dan suasana rumah membuat aksesori. Mereka tidak semestinya berfungsi. Tugas mereka adalah untuk mewujudkan suasana hati.

Dicirikan oleh sebilangan besar aksesori.

Dicirikan oleh sebilangan besar aksesori.

Penambahan ke pedalaman dalam gaya Provence:

 • unsur tekstil, termasuk serbet, bedspread buatan tangan, pemegang periuk berwarna-warni di dapur;
 • foto dengan plot menyentuh dalam rangka kerja;
 • bakul rotan;
 • dinding, meja dan bahkan jam lantai dalam reka bentuk kayu atau palsu dengan angka Rom;
 • candelier ciri dan lampu meja;
 • peti mati;
 • patung;
 • sangkar burung;
 • candlestick yang indah;
 • seramik yang terdedah kepada semakan;
 • cermin di bingkai antik;
 • lukisan di dinding.

Candelier yang besar dan cantik

Candelier yang besar dan cantik

Pesona provokasi menambah aksen yang berjaya. Sebagai tambahan kepada lavender, simbol Provence adalah ayam jantan. Oleh itu, imejnya akan diinginkan di dapur.

Untuk ruang tamu yang besar, perapian yang dibuat dalam gaya abad sebelumnya boleh menjadi tambahan yang sangat penting dan menarik.
Perapian - sebagai elemen gaya

Perapian - sebagai elemen gaya

kembali ke menu ↑

Tekstil: salah satu aksen penting

Keseimbangan dan percintaan sebuah apartmen dan sebuah rumah dalam gaya Provence ditekankan oleh unsur-unsur tekstil. Perkara harus mempunyai komposisi semulajadi:

 • kapas;
 • bulu;
 • flax;
 • kain campuran.
Tekstur yang banyak perhatian

Tekstur yang banyak perhatian

Kain itu sendiri boleh dilengkapi dengan ruffles, pinggang, sulaman, tocang, tassel dan tali. Kerja tangan dalam hiasan serbet, linen katil dan alas meja memberikan ciri-ciri dalaman dan perisa dalaman. Pewarna ini boleh menjadi monophonik, mengandungi cetakan bunga, kurang kerap - jalur dan sel.

kembali ke menu ↑

Pencahayaan

Lampu buatan dan semulajadi yang baik - syarat-syarat yang diperlukan untuk hiasan rumah. Di selatan Perancis terdapat begitu banyak hari cerah yang bahkan warna-warna pada barang-barang pedalaman memudar.

Banyak pencahayaan tidak berlaku

Banyak pencahayaan tidak berlaku

Dalam setiap bilik mesti ada candeliga tengah yang diperbuat daripada logam atau kayu. Di samping itu, sumber cahaya tempatan adalah wajar - lampu meja, lampu dinding, lampu lantai.

Ia tidak digalakkan menggunakan sistem lampu tertanam.
Lampu, lampu lantai, lampu dinding - diperlukan untuk gaya ini

Lampu, lampu lantai, lampu dinding - diperlukan untuk gaya ini

Dalam gaya yang mencerminkan sejarah, perabot dan aksesori baru akan kelihatan asing. Tempat-tempat yang dipakai pada objek, bahan semula jadi, fabrik terbakar dan barang-barang elegan adalah sama dengan komponen gaya Provence yang akan membantu menghiasi rumah untuk romantik.

Menyelam ke dalam gaya provensi

Menyelam ke dalam gaya provensi

Bukti kecil

Provence di pedalaman

9 Skor Jumlah
Keindahan Perancis di kalangan kita

Mahu pergi ke rumah anda? Provence dengan mudah akan mengubah rutin kelabu anda menjadi kemegahan bergaya di kawasan pedalaman. Kami telah mengumpul semua yang anda akan dapat menarik dan menarik dalam gaya ini. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
10
Kebaikan
 • Reka bentuk yang cantik
 • Keistimewaan pedalaman
 • Keupayaan untuk menggabungkan
Cons
 • Kos
 • Masa
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk