TOP-15 Gaya yang paling menakjubkan dalam reka bentuk dapur moden (210+ Foto)

Memilih gaya reka bentuk dapur, anda harus menunjukkan perhatian maksimum, kerana ruangan itu harus cantik dan berfungsi. Nasihat ahli dan foto gaya reka bentuk dapur akan membantu anda membuat keputusan.

Kandungannya:

Gaya utama

Puluhan gaya sedia ada hari ini berbeza dalam ciri konseptual, peraturan penciptaan, walaupun suasana hati. Banyak gaya mempunyai sesuatu yang sama antara satu sama lain, tetapi ini tidak menjadikan mereka kurang hebat. Semua pilihan yang ada boleh dibahagikan kepada beberapa kategori.

Klasik - Para wakil kelas ini adalah klasik, barok, empayar, rococo, gothic. Kesemua mereka bersatu dengan bangsawan, penggunaan bahan semula jadi dan palet warna. Dapur yang dibuat dalam gaya seperti itu kelihatan elegan, mahal.
Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Moden. Senarai gaya dari kategori ini termasuk kitsch, moden, art deco, lotengminimalism, berteknologi tinggi, banyak lagi. Kesemua mereka dibentuk di bawah pengaruh era dan trend fesyen yang berbeza, jadi ciri-ciri umum mereka tidak mudah dikenalpasti. Walau bagaimanapun, setiap trend moden mendakwa tajuk penyelesaian langsung, ekspresif dan berfungsi. hiasan dapur.
Moden dan cantik

Moden dan cantik

Etnik. Gaya dalaman yang paling popular dalam kategori ini ialah Jepun, Mediterranean, Afrika, Scandinavia. Ketulenan masing-masing membolehkan anda terjun ke suasana masa itu.
Dalam gaya etnik

Dalam gaya etnik

kembali ke menu ↑

Klasik yang abadi

Yang pertama dari senarai reka bentuk dapur yang popular perlu diperhatikan klasik - ia adalah orang yang menjadi nenek moyang banyak stylistik lain, tetapi pada masa yang sama ia tidak kehilangan kaitan. Laconic dan elegan, pedalaman ini sesuai untuk bilik cerah yang luas. Untuk mencapai kesan yang diingini, anda tidak akan memerlukan pelaburan kewangan dan pematuhan dengan beberapa peraturan asas.

Fesyen klasik

Fesyen klasik

Perabot

Alat dengar klasik adalah laconic dan garis ketat. Yang penting ialah simetri, jadi lokasi perabot selalunya:

 • sudut;
 • selari;
 • Berbentuk U.

Bahan

Mengekalkan klasik kepada bahan semula jadi. Perabot ini dipilih dari kayu padat (pilihan mahal) atau veneered (memberi tumpuan kepada penggunaan yang meluas). Countertop atau cengkerang boleh dari semula jadi atau batu tiruan. Tirai adalah kain pilihan.

Klasik kepada bahan semula jadi

Klasik kepada bahan semula jadi

Julat warna

Warna terkawal memerintah di sini:

 • susu;
 • beige;
 • coklat terang.

Jika dinding dan lantai diperbuat daripada warna putih dan kuning air, perabot boleh dipilih lebih gelap.

Ciri khas

Peti sejuk, mesin basuh, dan peralatan lain lebih baik diletakkan di relung dengan pintu yang dipasang sebagai alat dengar, tetapi hidangannya, sebaliknya, kelihatan lebih baik dalam almari dengan pintu kaca. Dapur ini pastinya mempunyai: makan jadual, lengkap dengan taplak meja yang indah lampu di dinding atau permaidani lantai di tempat makan zon. Untuk gaya klasik, pasu dengan bunga, lukisan, dan lain-lain perkara kecil yang baik sesuai dengan baik.

Teknik adalah lebih baik untuk dimasukkan ke dalam relung dengan pintu.

Teknik adalah lebih baik untuk dimasukkan ke dalam relung dengan pintu.

kembali ke menu ↑

Baroque mewah

Sekarang bahagian dalam Baroque digunakan sangat jarang, kerana bilik-bilik gaya ini kelihatan mahal, mewah, bahkan sedikit sombong. Di samping itu, untuk melaksanakan idea-idea akan memerlukan ruang yang besar dan pelaburan kewangan yang besar.

Baroque

Baroque

Perabot

Set dapur Baroque dalam banyak cara sama dengan perabot gaya klasik, tetapi terdapat juga perbezaan yang serius - banyak hiasan. Ia boleh menjadi aksesori "di bawah emas", sebilangan besar perhiasan yang diukir, mengira kaki meja, kerusi.

Bahan

Kedudukan utama di dapur itu adalah kayu dan derivatifnya. Di samping itu, sisipan kaca pada pintu kabinet sering digunakan - melalui tingkap tersebut "secara tidak sengaja" seseorang dapat melihat set porselin elegan dan unsur-unsur kemewahan yang lain.

Unsur-unsur hiasan stucco akan menyerlahkan gaya ini.

Unsur-unsur hiasan stucco akan menyerlahkan gaya ini.

Dengan begitu banyak butiran, penamat bilik semudah mungkin. Di lantai sering dijumpai:

 • lantai parket;
 • laminate flooring;
 • linoleum.

Dinding boleh dicat, untuk plaster atau tampal monophonic kertas dinding. Satu-satunya perkara yang tidak akan menyakitkan adalah unsur hiasan stuko.

Warna

Untuk mencapai kesan yang diingini, pilih warna neutral di penamat. Bagi perabot, pilihan terbaik ialah:

Sebagai aksen yang terang katakan:

 • ungu
 • emas
 • keluli;
 • kopi

Warna neutral dalam penamat

Warna neutral dalam penamat

Tambahan

Perincian penting gaya Baroque adalah lampu lampu - selalunya mereka adalah candelier besar dan sconce berbentuk seperti kandil. Untuk reka bentuk tingkap sesuai langsir terbungkus.

kembali ke menu ↑

Kehangatan dan kesederhanaan muzik negara

Bilik gaya negara adalah tipikal rumah negaraWalau bagaimanapun, adalah mungkin untuk mewujudkan suasana yang sesuai untuk bandar pangsapuri. Reka bentuk ini serasi dengan dapur yang luas dan kecil, selain perabot baru tidak memerlukan perbelanjaan besar.

Gaya negara

Gaya negara

Perabot

Gaya negara membolehkan anda berjaya menggabungkan kesederhanaan kehidupan luar bandar dengan fungsi sebuah pangsapuri bandar moden. Atas sebab ini, perabot untuk bilik dipilih lapang, tetapi dengan reka bentuk ringkas. Set kepala dengan sentuhan masa dahulu atau dengan kesan patina akan sangat sesuai.

Jadual ini sering dibawa ke pusat bilik mengikut jenis reka bentuk pulau. Mungkin prestasi ruang makan berupa luas kaunter bar.

Kesederhanaan kehidupan luar bandar dengan fungsi sebuah pangsapuri bandar moden

Kesederhanaan kehidupan luar bandar dengan fungsi sebuah pangsapuri bandar moden

Bahan

Bahan-bahan yang terbaik akan menjadi semula jadi - kayu (atau panel perabot venir), kaca, banyak tekstil. Untuk pereka hiasan nasihat:

Di dinding akan cukup plaster atau whitewash.

Warna

Dengan sendirinya, gaya negara tidak berbeza warna. Selalunya untuk reka bentuk menggunakan warna pastel, memberikan dapur yang mudah, mudah dilihat. Dalam senarai kombinasi win-win:

 • putih dengan warna coklat;
 • beige dengan zaitun;
 • Susu dengan kopi.

Warna pastel memberikan keselesaan

Warna pastel memberikan keselesaan

kembali ke menu ↑

Fungsi berteknologi tinggi

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, dapur dalam gaya hi-tech (dari konsep bahasa Inggeris "teknologi tinggi" - "teknologi tinggi") telah mendapat populariti yang luar biasa. Bergaya, dinamik, gaya ini menarik perhatian pereka dalaman dan orang biasa.

Bilik untuk reka bentuk sedemikian harus luas dengan tinggi siling.

Gaya berteknologi tinggi

Gaya berteknologi tinggi

Perabot

Bentuk berteknologi tradisional adalah unsur paling mudah dalam organisasi ruang. Dalam hiasan dan perabot yang dikuasai oleh segi empat tepat dan garis di sepanjang serong. Di sini, ketiadaan lengkap elemen hiasan, pengecualian adalah aksesori perabot - ia diperbuat daripada krom.

Bahan

 "Teknologi tinggi" gaya ini disahkan oleh jenis bahan yang digunakan. Ini adalah kesatuan:

 • logam;
 • pelbagai jenis kaca (frosted and transparent);
 • plastik;
 • polikarbonat.

Dapur-dapur ini mudah dibersihkan dan bertahan dengan kelembapan dengan baik, tetapi sesetengah orang kekurangan "kehangatan" rumah di sini.

Berteknologi tinggi - kelebihan utama gaya

Berteknologi tinggi - kelebihan utama gaya

Julat warna

Palet warna adalah terhad kepada dua, tiga warna maksimum, dengan penekanan pada kontras. Dalam peranan penyanyi akan melakukan:

 • merah;
 • coklat;
 • ungu;
 • Secara umum, sebarang warna tepu (termasuk hitam).

Dalam sepasang dia memilih mana-mana warna putih atau kuning air.

Perlu ada tiga warna maksimum.

Perlu ada tiga warna maksimum.

Ciri khas

Di dalam bilik sedemikian sesuai dengan peralatan elektrik (sebaiknya dalam gaya yang sama). Sistem lampu menggunakan candelier, sconce, lampu perabot dan kawasan kerja. Buat sedikit gloss dan visualkan bilik yang luas akan membantu varnis.

kembali ke menu ↑

Moden di ruang dapur

Dalam senarai gaya pedalaman, moden mempunyai tempat yang istimewa. Ia berasal dari abad ke-19 dan merupakan peralihan revolusioner dari reka bentuk lama kepada semua yang baru. Ia moden yang menjadi titik permulaan untuk mewujudkan banyak gaya lain (minimalism, teknologi tinggi dan lain-lain).

Art Nouveau

Art Nouveau

Perabot

Tidak seperti hi-tech (di mana terdapat unsur-unsur kubisme), moden membolehkan kehadiran beberapa garisan lengkung lancar. Ia boleh menjadi bar atau kerusi separuh bulatan dengan lengkung yang elegan. Selebihnya dikuasai oleh ciri-ciri laconic yang ketat.

Lembaga
Perabot boleh diletakkan di sepanjang dinding atau mengambil bahagian sebagai reka bentuk pulau.
Ciri-ciri laconic yang ketat mesti diguna pakai

Ciri-ciri laconic yang ketat mesti diguna pakai

Bahan

Kedudukan utama di pedalaman ini menduduki:

 • plastik;
 • batu semula jadi atau buatan;
 • logam;
 • kaca;
 • sebilangan kecil kayu dibenarkan (ia hanya digunakan untuk membuat peralihan yang berbeza).

Sebagai bahan penamat untuk lantai pilih jubin atau lamina. Untuk dinding yang sesuai pewarnaan, kertas dinding atau jubin.

Palet warna

Perabot di dapur ini mempunyai permukaan monokrom. Ia boleh digunakan:

 • putih;
 • beige;
 • warna coklat;
 • hitam.

Selalunya, dinding-dinding di dalam bilik-bilik reka bentuk moden dihiasi dengan putih, di mana butiran gelap pedalaman diletakkan.

Warna dalam akan menjadi tambahan yang bergaya:

 • biru;
 • wain;
 • mustard

Perabot di dapur ini mempunyai permukaan monokrom.

Perabot di dapur ini mempunyai permukaan monokrom.

Butiran

Di dapur dengan reka bentuk sedemikian, adalah berfaedah untuk menempatkan peralatan rumah sebanyak mungkin, dan anda tidak perlu membina dan menyembunyikannya. Tingkap akan kelihatan tirai yang sama baik dan tirai kain.

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri dalam gaya minimalis

Cinta perintah dan kejelasan dalam segala-galanya? Kemudian anda akan menyukai masakan minimalis yang tersebar luas di Eropah. Walaupun kesederhanaannya jelas, minimalism adalah salah satu reka bentuk yang paling sukar untuk dilakukan.

Dalam gaya minimalis

Dalam gaya minimalis

Perabot

Di dapur gaya ini hanya barang-barang yang paling diperlukan. Di barisan hadapan adalah bentuk besar dan blok perabot. Garis lembut dan bulat tidak dibenarkan di sini, dan semua objek kecil dan perkakas rumah tersembunyi di belakang pintu almari terbina dalam. Organisasi seperti bilik itu membolehkan untuk mencapai kebebasan ruang.

Bahan

Perabot dapur dalam gaya minimalis diperbuat daripada kayu atau derivatifnya. Fasad kabinet boleh menjadi plastik atau kaca - lebih baik untuk memilih kaca beku. Elemen keluli dan kulit juga dibenarkan.

Bahan-bahan berikut dibentangkan sebagai bahan penamat:

 • laminate flooring;
 • batu;
 • jubin

Pilihan yang berani

Pilihan yang berani

Warna

Peraturan utama gaya ini adalah permukaan monokrom dan warna-warna yang dikawal klasik. Ia mungkin:

 • putih;
 • beige;
 • semua warna coklat murni;
 • warna hitam

Untuk "menghidupkan semula" pedalaman sedikit, beberapa butiran terang dibenarkan, namun ia harus kecil.

Jadual menggantikan kaunter bar

Jadual menggantikan kaunter bar

Ciri khas

Meja makan tradisional dalam minimalism tidak boleh diterima. Ia digantikan oleh kaunter bar kecil atau meja atas meja. Sofa dan kerusi tangan juga perlu ditinggalkan - makan kulit dan najis bar akan datang untuk menggantikannya. Sentuhan akhir akan menjadi tirai atau tirai telus cahaya pada tingkap.

kembali ke menu ↑

Cozy Provence

Apabila melihat gaya dapur provensi, pemikiran secara sukarela dipindahkan ke suasana hangat, nyaman dan desa dari rumah negara, di mana terdapat bau penaik, dan pemandangannya menakjubkan.

Gaya Provence

Gaya Provence

Perabot

Memilih perabot untuk dapur dalam gaya ini (terutamanya kecil) haruslah sangat berhati-hati, kerana dia yang menetapkan nada. Tempat utama diberikan kepada dapur (perapian), ia sangat terpencil dari persekitaran umum. Kabinet meja dan dapur dalam gaya Provence dengan cara desa mudah, kadang-kadang lebih kasar.

Bahan

Seperti semua perabot desa dapur ini diperbuat daripada kayu semula jadi (atau sekurang-kurangnya ia kelihatan seperti). Countertop boleh dibuat dari batu (semula jadi atau buatan), penggunaan logam yang terhad dibenarkan.

Pada nota
Tekstil memainkan peranan khas: langsir kain mudah dijahit di tingkap, serbet, langsir pada kabinet dan hiasan lain.
Provence moden

Provence moden

Sebagai dapur anda boleh menggunakan:

 • laminate flooring;
 • papan lantai;
 • jubin;
 • kertas dinding;
 • panel dinding di bawah pokok atau batu.

Warna

Palet warna yang sesuai untuk dapur ini termasuk:

 • putih;
 • beige;
 • zaitun;
 • coklat muda;
 • bata;
 • pic;
 • warna pripylenny biru, kuning, ungu (digunakan sebagai bahagian).

Provence klasik adalah bilik yang cerah, hangat dan menyenangkan. Jika dapur anda jauh dari itu, ia bernilai menggunakan lebih banyak unsur kuning dan cahaya berwarna coklat.

Bilik yang cerah, hangat dan menyenangkan

Bilik yang cerah, hangat dan menyenangkan

Ciri khas

Perkakas perkakas lebih baik bersembunyi di belakang pintu almari terbina dalam, kerana mereka tidak sesuai dengan suasana desa. Tetapi ke tempat itu akan datang perhiasan yang comel di rak, pasu bunga, pinggan mangkuk dengan lukisan dan lukisan.

kembali ke menu ↑

Dapur retro

Jika reka bentuk minimalis nampaknya tidak bersifat peribadi, dan jiwa meminta cinta, beri perhatian kepada dapur dengan semangat retro. Selalunya dalam kategori ini termasuk reka bentuk, ciri untuk 20-50 tahun pada abad ke-20. Kelebihan pilihan ini ialah: kos rendah dan keserasian dengan dapur pelbagai saiz.

Gaya retro

Gaya retro

Perabot

Pereka dalaman memberi nasihat dengan menggunakan perabot baru yang sudah lama dipulihkan dengan baik. Pada masa yang sama, lebih baik untuk melengkapkan barang-barang dalaman seperti ini dengan perkara-perkara moden. Ia adalah kontras yang tajam yang akan membantu menyentuh sentuhan ringan ke zaman dahulu kala dan tidak akan mengubahnya menjadi tempat pembuangan.

Bahan

Produk dari:

 • kayu;
 • plastik;
 • logam.

Sekiranya ruangan itu kecil, countertop berlapis dan depan kabinet, sisipan kaca dan cermin boleh membantu mengembangkannya secara visual. Linoleum dan jubin akan sesuai untuk menyelesaikan lantai, dinding dan siling boleh ditampal atau dicat sama sekali, kertas dinding akan sesuai dengan baik.

Peralatan - boleh menjadi kemuncak dapur ini

Peralatan - boleh menjadi kemuncak dapur ini

Palet warna

Dapur bergaya retro adalah mustahil untuk dibayangkan tanpa butiran yang jelas:

 • biru;
 • merah;
 • ungu;
 • kuning.

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk tidak keterlaluan: objek berwarna mesti bersebelahan dengan unsur-unsur putih, krim atau coklat.

Penyelesaian yang sangat baik adalah jubin putih dan terang yang terhuyung-huyung di lantai atau dinding.

Letupan gaya

Letupan gaya

Butiran

Semua perkakas rumah model moden perlu dibina ke dalam alat dengar dan menyamar sebagai kabinet. Bagi cenderahati comel, mereka hanya perlu menghias dapur retro. Pada masa yang sama, tidak perlu membelinya sama sekali - ia sudah cukup untuk menggali di dalam bilik simpanan dan meletakkan rangka perhiasan yang dijumpai.

kembali ke menu ↑

Loft kejam

Bagi pencinta penyelesaian yang tidak remeh, pereka dalaman akan sentiasa menawarkan beberapa pilihan menarik, di antaranya akan menjadi loteng. Gaya dalaman ini berasal dari zaman pangsapuri sewa mahal. Ini memaksa orang untuk tinggal di loteng dan bahkan kilang yang ditinggalkan. Sekarang loteng sangat disayangi bukan sahaja oleh Bohemia, tetapi juga oleh orang-orang yang kreatif sahaja.

Gaya loteng

Gaya loteng

Perabot

Loft klasik melibatkan ruang maksimum dan sekurang-kurangnya sekat, tetapi kesan yang diinginkan dapat dicapai di dapur kecil. Perkara utama - untuk memilih perabot yang betul, ia sepatutnya sebagai ringkas mungkin, kekejaman mudah dialu-alukan.

Anda boleh dengan selamat menolak alat dengar tradisional, menggantikannya dengan rak terbuka. Ruang makan sering diwakili oleh meja padat pepejal atau bar - barang-barang dalaman ini bertindak sebagai zon bilik.

Gaya menyiratkan ruang maksimum dan sekatan minimum.

Gaya menyiratkan ruang maksimum dan sekatan minimum.

Bahan

Kelalaian di pedalaman dapat dicapai dengan menggunakan:

 • brickwork;
 • kapur;
 • batu

Perabot ini biasanya dikuasai oleh kayu, logam, kain atau kulit upholsteri kerusi dan kerusi, dengan kata lain, semua yang berasal dari semula jadi.

Warna

Reka bentuk boleh dibina dengan peralihan warna yang lancar atau dalam kontras yang tajam.

Dalam senarai pilihan yang paling berjaya:

Pedalaman dibina dengan peralihan warna yang lancar atau dalam kontras yang tajam.

Pedalaman dibina dengan peralihan warna yang lancar atau dalam kontras yang tajam.

Butiran

Mengenai hiasan bilik dalam gaya loteng adalah bernilai menyebut secara berasingan - banyak yang tidak sesuai untuk dapur gaya lain yang sesuai di sini. Di sini anda boleh menyimpan rekod vinil, poster, atau tanda jalan dengan selamat.

kembali ke menu ↑

Kesegaran Mediterranean

Dari masakan gaya Mediterranean ia menghirup angin laut yang asin, dan aroma tumbuhan yang subur di udara. Pembentukan trend ini di kawasan pedalaman segera dipengaruhi oleh beberapa orang yang tinggal di pantai. Inilah yang menjadikannya unik dan menarik.

Gaya Mediterranean

Gaya Mediterranean

Perabot

Masakan gaya-Mediterranean tidak mempunyai kemewahan dan kepura-puraan, jadi perabot untuk bilik itu adalah untuk memilih desa, tetapi berfungsi dan dibuat dengan baik. Tempat istimewa di dalam bilik (mungkin di pusatnya) diperuntukkan untuk meja makan. Semangat khas boleh menyampaikan perabot berumur dengan kesan patina.

Bahan

Perabot bergaya Mediterranean adalah gabungan kayu dan logam yang baik. Bingkai kerusi dan sofa boleh mengandungi barangan yang dipalsukan, kerusi rotan akan kelihatan seperti yang mengesankan. Dalam sesetengah kes, penggunaan countertop diperbuat daripada batu buatan dan semula jadi.

Gabungan kayu dan logam yang berjaya

Gabungan kayu dan logam yang berjaya

Hiasan bilik selalunya sengaja cuai. Ia boleh menjadi plaster bertekstur, jubin, cat dan mozek. Dan selalunya pilihan ini saling bertukar dengan satu sama lain. Pilihan lantai adalah jubin.

Warna

Bergantung kepada arah gaya, palet warna dapur juga berubah:

 • hala tuju Yunani penuh warna sejuk laut (zamrud, turquoise, biru tepu);
 • dalam kursus bahasa Itali palet hangat digunakan (merah jambu-merah, terracotta, oren, oker).

Walau bagaimanapun, sebenarnya, dan dalam kes lain, unsur-unsur terang bersebelahan dengan salji putih, yang merupakan pemain solo di pedalaman.

Arah Yunani penuh warna sejuk di laut

Arah Yunani penuh warna sejuk di laut

Ciri khas

Untuk mencapai keharmonian, semua peralatan moden perlu dibuang ke dalam pintu ceruk dan ceruk kayu yang tersembunyi.Ia adalah perlu untuk menolak tipu-usul yang sia-sia di kawasan pedalaman.

kembali ke menu ↑

Motif african panas

Dari dapur, yang dibuat dalam gaya Afrika, itu hanya mustahil untuk menjauhkan diri, ia sangat tersendiri, sensual dan selesa. Tidak hairanlah trend ini telah menjadi salah satu yang paling relevan di kalangan semua reka bentuk etnik.

Gaya Afrika

Gaya Afrika

Perabot

Ciri tersendiri dari semua perabot etnik adalah kesederhanaan, fungsionaliti dan sebahagian besarnya secara meluas. Almari dapur Afrika adalah seperti itu, seperti baobab yang megah. Pada masa yang sama, reka bentuk boleh menggabungkan garis ketat dan hiasan yang elegan (perabot rotan, meja bulat, candelier asal dan sconce).

Bahan

Untuk mencapai rasa yang benar-benar Afrika tanpa bahan semula jadi tidak berjaya. Perabot diperbuat dari kayu padat (atau ditutup dengan veneer), perabot rotan, unsur-unsur individu logam dan seramik dialu-alukan. Selalu harga akan menjadi kulit dan kulit haiwan. Dalam hiasan sering hadir:

 • batu;
 • plaster bertekstur;
 • jubin;
 • cat;
 • kertas dinding biasa atau wallpaper foto.

Perabot diperbuat daripada kayu padu

Perabot diperbuat daripada kayu padu

Julat warna

Di dapur gaya ini, semua warna digunakan untuk membantu menyampaikan landskap savannah suria - ini berwarna coklat, pasir, semua warna coklat dan pepejal. Pada masa yang sama, hiasan harus dipilih dalam warna cahaya hangat, sementara perabot akan menjadi beberapa nada lebih gelap.

Gunakan patung Afrika yang berbeza

Gunakan patung Afrika yang berbeza

Butiran

Ia perlu menambah beberapa perkara yang berwarna-warni ke reka bentuk dapur, dan bilik itu secara harfiah akan "hidup". Penambahan yang baik akan menjadi patung Afrika, topeng dan cenderahati lain.

Lembaga
Untuk tingkap lebih baik memilih tirai kain yang membiarkan banyak cahaya.
kembali ke menu ↑

Reka bentuk Oriental

Bahagian dapur dalam gaya oriental adalah contoh keringkasan dan fungsi. Ciri-ciri sedemikian boleh dikaitkan dengan reka bentuk semua negara Timur, termasuk:

 • Jepun
 • Cina
 • India;
 • Bahasa Arab.

Hari ini, orang Eropah jarang menggunakan reka bentuk ini dalam bentuk tulen, tetapi beberapa elemen di dapur akan dapat mengubah bilik dan menghidupkan rasa budaya lain ke dalamnya.

Dalam gaya oriental

Dalam gaya oriental

Kesamaan

 Semua kawasan di bahagian timur mempunyai ciri-ciri biasa.

Antaranya ialah:

 • minimum perabot dan lebih banyak ruang bebas (peranti dibina ke alat dengar);
 • Set kepala dibuat dengan pintu legap tertutup (jika terdapat kaca, maka ia adalah matte);
 • ruang dapur mempunyai bahagian yang jelas ke ruang makan dan tempat kerja (untuk tujuan ini, partition bergerak digunakan);
 • kedua-dua perabot dan dekorasi premis, bahan semula jadi digunakan: kayu, rotan, batu, kaca.

Perabot minimum dan lebih banyak ruang percuma

Perabot minimum dan lebih banyak ruang percuma

Walau bagaimanapun, terdapat perbezaan yang ketara.

 • Bahagian dalaman China dan Jepun sangat serupa antara satu sama lain, mereka dicirikan dengan garis ketat, kekurangan permaidani dan perabot yang ringkas. Pembukaan tingkap dihiasi dengan tirai (linen atau buluh yang ideal).
 • Pedalaman arah China dibentangkan dalam warna merah putih, zaitun, kuning, karang dan pripylennym. Skema warna untuk masakan Jepun, sebaliknya, dipenuhi dengan warna kuning, hijau dan kuning air.
 • Perabotan Arab dan India penuh dengan warna, dengan pilihan yang memihak kepada garis bulat yang lembut, karpet yang banyak dan unsur-unsur kemewahan yang lain.

Dalaman Jepun

Dalaman Jepun

Ikut citarasa anda

Ikut citarasa anda

Perlu diingat bahawa semua kekurangan dengan pendekatan yang betul cukup dapat diselesaikan. Pereka yang berpengalaman akan membantu anda memahami banyak gaya, dia juga akan membangunkan projek mengikut kehendak anda.

Bagi wang, pedalaman arah yang paling dekat boleh ditukar tanpa banyak kerugian, cukup untuk mengemas kini penamat, menambah beberapa butiran.

Gaya dalaman

Kami mengemas kini reka bentuk dapur

7 Skor Jumlah
Pelbagai gaya

Setiap gaya yang dibentangkan di pedalaman mampu membuat dapur selesa, estetika menarik dan bergaya. Di samping itu, pedalaman sangat fasih membicarakan gaya pemilik rumah yang halus.Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
7
Pendedahan topik
6.5
Kebolehpercayaan maklumat
7.5
Kebaikan
 • Pilihan reka bentuk, dengan mengambil kira kehendak penduduk
 • Keupayaan untuk mengubah pedalaman sekerap yang anda mahukan
 • Dengan bantuan perubahan pemandangan, mungkin membawa perubahan dalam hidup anda.
Cons
 • Sukar untuk memilih gaya dapur
 • Pembaikan mahal dengan penggantian semua item dalaman
 • Perlu banyak masa
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk