265+ Foto gaya rumah - Fasad yang perlu diingati

Pelbagai gaya membuat rumah itu unik, pelbagai. Fasad adalah wajah bangunan. Dan untuk membentuk potret yang anda perlu tampil dengan semua tanggungjawab dan perhatian. Kami menawarkan foto gaya rumah, masing-masing dari mereka adalah perhatian yang baik, mari kita lihat dengan terperinci dengan ciri-ciri dan ciri-ciri mereka.

Kandungannya:

Rumah Provence

Facade dalam gaya romantis Of Provence sentiasa kelihatan kemas dan selesa. Tangkai jerami yang sedikit menonjol, permukaan mozek dan terracotta menyerupai rumah-rumah dari kawasan Perancis. Ketangguhan tidak ada di sini. Rumah sedemikian di mana-mana tempat akan kelihatan elegan dan halus.

Rumah Provence

Rumah Provence

Ciri-ciri utama:

 • gaya ini menggunakan bahan semulajadi;
 • barang selamat datang dari kayubesi tempa;
 • warna semulajadi digunakan;
 • aksesori buatan tangan.

Hiasan fasad dalam gaya ini sepatutnya menyerupai rumah-rumah lama dari wilayah itu.

Adalah lebih baik untuk menggunakan bahan semulajadi, tetapi ia biasanya mahal, jadi ia boleh digantikan dengan rekanan buatan, dan menyimpan banyak.

Gaya ini menggunakan bahan semulajadi.

Gaya ini menggunakan bahan semulajadi.

Dalam gaya Provence, pengganti berikut untuk produk pembinaan semulajadi dibenarkan:

 • hiasan plaster;
 • bangunan batu dengan bentuk tidak teratur;
 • batu liar, menyerupai serpihan, dengan bentuk jubin yang tidak rata, seolah-olah tepi yang koyak, dan kasar ke sentuhan;
 • rasuk kayu.

Bagi warna, pelbagai pilihan adalah relevan di sini. Dindingnya terbuat dari bahan ringan, dan penamatnya diperbuat daripada warna gelap.

Gaya Muzik negara sangat serupa dengan Provence, ramai yang mengelirukannya. Dalam nada muzik hangat negara digunakan. Dan pada kontrasnya lebih kontras. Di Provence, warna yang lebih sejuk.
Fasad harus menyerupai rumah-rumah lama

Fasad harus menyerupai rumah-rumah lama

kembali ke menu ↑

Petua berguna untuk memilih bahan

Untuk mendapatkan tekstur sedekat mungkin ke Provence, anda boleh menggunakan campuran hiasan:

 • halus, meniru pasir atau semolina;
 • berbutir kasar, ia meniru batu kuno atau pokok yang rosak oleh kumbang kulit.

Plaster boleh dalam pelbagai warna:

 • Dengan pewarna perindustrian, dengan mendapatkan warna yang berkualiti tinggi dan lebih tepu.
 • Campuran kelabu atau putih warna yang boleh dicat selepas dicat di dinding.

Yayasan itu dilengkapi dengan batu liar, serta sudut-sudut rumah, ruang, jika di bawah tetingkap atau di atasnya. Bahan ini digunakan dalam hiasan balkoniloggias beranda.

Dinding terbuat dari bahan ringan.

Dinding terbuat dari bahan ringan.

Dalam gaya ini, permintaan, bahan semula jadi seperti kayu, terutamanya lapisan, dengan mana anda boleh melaksanakan sebarang projek reka bentuk. Ruang di sekeliling rumah juga sepadan dengan gaya ini.

Di tapak ini akan menjadi air pancut yang sesuai, gazebos. Meja dan kerusi kayu. Satu tambahan hebat akan menjadi tanglung besi tempa, serta hiasan antik. Tumbuhan mendaki akan memberikan keselesaan dan kehangatan.

Kelebihan rumah yang dibina dalam gaya bahasa Inggeris, bahawa mereka dibina daripada batu bata klasik, yang menjamin kehidupan perkhidmatan yang panjang. Dibina daripada bahan tahan kelembapan dan mesra alam. Penebat bunyi yang baik, dan penentangan terhadap kelembapan dan perubahan suhu juga merupakan kelebihan.

Rumah gaya Provence

Penyelesaian fasad hiasan

kembali ke menu ↑

Gaya Inggeris

Pada abad ke-19, konsep gaya bahasa Inggeris dikaitkan dengan edisi gaya Georgian-Victoria. Dalam gaya ini hampir semua London dibina. Majestically, bahkan pompously, tetapi segala-galanya agak mudah. Reka bentuk rumah yang menarik dan romantis dalam gaya bahasa Inggeris pada rancangannya jauh dari rumah kampung, yang terletak di kawasan pedalaman England dan beberapa negara Eropah.

Rumah dalam gaya bahasa Inggeris

Penyelesaian fasad hiasan

Pemaju, seperti pada zaman purba, menutup bumbung yang curam, dirawat khas dengan jerami, yang melindungi dari salji dan hujan. Di tengah popularitinya menjelang usia dua puluhan dan tiga puluhan abad yang lalu, jerami di atas bumbung telah digantikan dengan bumbung batu kapur atau cedar. Rumah-rumah itu mempunyai cerobong yang jelas, yang menunjukkan kehadiran perapian, yang digunakan untuk memanaskan ruang dan memasak.

Dalam gaya bahasa inggeris

Dalam gaya bahasa inggeris

kembali ke menu ↑

Ciri khas

Bentuk yang halus dan elegan adalah ciri gaya bahasa Inggeris.

Ciri-ciri utama:

 • Rumah dengan batu bata pelbagai jenis.
 • Lajur kecil.
 • Jarang ditemui ukiran dan lukisan dalam hiasan rumah, jika ada, maka dalam kuantiti yang kecil.
 • Teresinya kecil.
 • Windows terdiri daripada beberapa bahagian.
 • Dinding lurus yang ideal.
 • Terdapat bumbung loteng.

Bentuk rumah yang kemas dan ketat untuk pencinta bentuk lancar, berbeza dengan tren fesyen baru dalam reka bentuk kediaman.

Rumah menawan

Rumah menawan

Selalunya, fasad rumah itu sepenuhnya dirombak dengan batu besar, tetapi dari kecenderungan awal - tepi kayu, tetapi kerana hujan berterusan, perlu meninggalkan penggunaan dalam pembinaan bahan tersebut. Kayu menyerap kelembapan dengan cepat dan merosot dengan cepat.

Bangunan kebanyakannya bertingkat atau dengan lantai loteng. Jarang bertemu dua tingkat atau lebih. Oleh itu, asimetri, gerbang pelik dan tingkap dormer yang kecil atau melengkung memberikan rumah yang unik dan tidak dapat dilupakan. Hanya dalam beberapa kes, terutama dalam gaya Georgian, kita boleh mengesan simetri dengan paip kembar.
kembali ke menu ↑

Yayasan

Kebiasaannya, rumah-rumah gaya ini dibina tanpa asas, atau rendah, yang hampir tidak kelihatan. Ini adalah akibat daripada hakikat bahawa rumah-rumah sedemikian di masa lalu dibina di atas bukit, bukit, batu.

Sering berhadapan dengan batu besar.

Sering berhadapan dengan batu besar.

kembali ke menu ↑

Bumbung

Bumbung kompleks, besar, menduduki bahagian rumah yang mengagumkan, tetapi, walaupun ini, tidak banyak loteng. Bentuk bumbung ini disediakan untuk melindungi daripada hujan serong, yang merupakan ciri iklim negara ini. Lereng curam tidak membenarkan kelembapan terhantuk di atas bumbung, dan lekukan yang menonjol melindungi bangunan dinding dari air hujan.

kembali ke menu ↑

Windows

Windows digunakan besar, dengan banyak menggabungkan. Keanehan adalah bahawa mereka ditetapkan sedikit di bawah reka bentuk standard. Tingkap panorama juga digunakan.

Bumbungnya kompleks, besar, menduduki bahagian rumah yang mengagumkan

Bumbungnya kompleks, besar, menduduki bahagian rumah yang mengagumkan

Pintu masuk adalah di tengah-tengah rumah.
kembali ke menu ↑

Rupa

Rumah yang dibina daripada bata atau batu boleh ditinggalkan tanpa penamat. Kesederhanaan dan keaslian dihargai.Atau berhadapan dengan panel batu, serta batu bata muka bumi. Kadang-kadang menggunakan plaster hiasan.

Warna yang digunakan adalah berbeza-beza, cahaya dan gelap. Anda boleh memenuhi pasir beigewarna kelabu atau merah, coklat. Terdapat pilihan di mana bumbung sedikit lebih gelap daripada dinding rumah.

Bergaya dengan sesungguhnya melihat di rumah dengan tepi putih atau beige, serta lajur dan sempadan dalam warna-warna cerah.

Peranan besar dalam reka bentuk reka bentuk memainkan landskap. Sangat kemas dan ketat kelihatan rumput yang halus, semak yang dipangkas. Taman yang indah, kolam akan menjadi tambahan yang indah.

Rumah yang dibina daripada bata atau batu boleh ditinggalkan tanpa penamat

Rumah yang dibina daripada bata atau batu boleh ditinggalkan tanpa penamat

Sebaik-baiknya, apabila terdapat hutan atau padang rumput berhampiran. Lintasan sempadan yang tidak dapat dilihat dari artifak yang dicipta oleh manusia ke alam semulajadi, semua ini mewujudkan atmosfera dengan alam semula jadi. Pokok yang tinggi menekankan keterukan dan kepentingannya.

Sangat popular di kalangan rumah kerinting Inggeris tumbuhan oleh depan rumah serta lumut. Bunga tergantung di pot tergantung, dan tidak kira warna berwarna terang atau hanya hijau.

Dengan bantuan lianas dan loaches membuat lindung nilai.

kembali ke menu ↑

Jerman

Kehebatan, ketepatan dan praktikal orang Jerman dapat dirasai walaupun dalam seni bina mereka. Terima kasih kepada kualiti ini, gaya fesyen Jerman dan dalaman rumah menjadi terkenal di seluruh Eropah. Pada pandangan pertama, gaya ini menghidupkan keselesaan, kehangatan dan kebolehpercayaan. Gaya Jerman membezakan dirinya dari orang lain dengan bentuk rumah yang simetris, garisan hiasan ringkas dan gamut warna yang terkawal. Bahan asas selalu semula jadi.

Gaya Jerman

Gaya Jerman

Buat bermain bilik kanak-kanak di loteng - ia sememangnya semangat gaya Jerman. Penjimatan ruang dan keselesaan untuk kanak-kanak tidak sesuai.

Perkara yang paling sukar dalam pembinaan rumah dalam gaya Jerman - bahagian yang betul. Terdapat orang yang lebih suka asimetri kecil di kawasan bumbung, dalam kes ini, perkadaran diperhatikan berkali-kali lebih berhati-hati. Bilangan lantai rumah dalam gaya Jerman tidak penting.
kembali ke menu ↑

Ciri khas

Rumah-rumah yang terdapat di kedua-dua satu dan tiga tingkat. Sebahagian besar rumah adalah segi empat tepat atau persegi. Gaya Jerman suka kehadiran ruang yang besar, begitu banyak pencinta gaya ini membina ruang bawah tanah atau melengkapi tingkap dan loteng.

Hayat, ketepatan dan kepraktisan

Hayat, ketepatan dan kepraktisan

Teres kecil, pagar adalah rendah, saiz sederhana. Sebelum ini, kelebihannya adalah balkoni terbuka, dalam projek moden, balkoni tertutup atau kaca berlapis. Pengecualian adalah bangunan satu tingkat.

Di rumah yang paling mudah dan popular, dua bumbung jubin bumbung gantung. Di rumah-rumah besar, tidak biasa untuk mencari bumbung pinggul atau dengan konfigurasi kompleks.

Pintu-pintu dibuat dengan gaya ringkas, bentuk segi empat tepat, anda sering dapat melihat bahagian atas kaca. Hanya sebaliknya ia memutuskan untuk memperuntukkan pintu masuk utama.

Windows seperti pintu, bentuk segi empat tepat, dengan lintel nipis dan ambang jendela kecil, di mana terdapat banyak tumbuh-tumbuhan.

Gaya ini ringkas dan ringkas.

Gaya ini ringkas dan ringkas.

Bahan-bahan semulajadi adalah popular, jadi mereka terutamanya menggunakan blok penghalang semula jadi, blok seramik, batu dan bata merah. DSP, panel sandwic dan kayu laminated terpaku yang digunakan untuk struktur bingkai. Tidak lama dahulu, mereka mencipta silap mata di dalam bangunan, apabila lantai pertama dan kedua dibina dari blok batu dan cinder, dan lantai ketiga diperbuat daripada kayu. Plaster dan lukisan adalah cara biasa untuk disiapkan.

Adalah penting untuk dinding plaster lancar, sama rata, tanpa sebarang surplus. Dalam kes yang jarang berlaku, formulasi tekstur digunakan. Ruang bawah tanah memancarkan batu alam. Prof. lantai jarang digunakan untuk bumbung, paling sering jubin.

Palet nada adalah tenang, bukan eksentrik. Kebanyakan dinding dicat dalam krem, pasir. Kurang biasa ialah dinding dengan cat terracotta. Untuk hiasan kayu pilih nada coklat. Palet yang lebih besar mempunyai bumbung, ia dicat dari warna merah ke nada kelabu.

Bahan semulajadi adalah popular.

Bahan semulajadi adalah popular.

kembali ke menu ↑

Arah

Rumah gaya Jerman mempunyai beberapa arah:

 • Gothic - secara visual meningkatkan ketinggian rumah. Ia terdapat di rumah besar dan rumah kecil. Sudah tentu, rumah-rumah kecil dengan bumbung Gothic menonjol dari seluruh pembinaan dan mempunyai penampilan yang berwarna-warni. Keistimewaan gaya ini bukan sahaja di bumbung, yang mempunyai ujung yang tajam dengan visor, tetapi juga dalam tiang bata, memanjang, tingkap sempit dan dinding bata. Pangkalan juga diletakkan dari batu-batu ceroboh.
 • Rumah separuh kayu - Satu gaya Jerman yang popular. Terima kasih kepada penamat yang paling mudah, rumah-rumah dalam gaya ini kelihatan luar biasa, simetri dan berwarna-warni. Rumah itu dibina dengan balok kayu, yang disambung secara menyerong dan serenjang. Rasuk secara visual memisahkan fasad dan dengan bantuan ini mereka menghias rumah dengan hiasan asli seperti itu, hanya diberikan kepada rumah setengah kayu.

Kelemahan termasuk hakikat bahawa kes ini memerlukan tangan tuan, yang tidak murah. Oleh kerana penebat dinding tidak mencukupi, tinggal di kawasan utara tidak akan sangat selesa. Kerana kerangka kayu dan, lebih-lebih lagi, terbuka, kayu sering harus dirawat dengan perencat kebakaran dan agen anti-kulat.

Tetapi, bingkai diperbuat daripada kayu ringan, yang tidak memberikan beban khas di pangkalan. Disebabkan ini, lapisan asas yang besar tidak diperlukan dan masa pembinaan dikurangkan dengan ketara.

kembali ke menu ↑

Berteknologi tinggi

Berteknologi tinggi dari bahasa Inggeris diterjemahkan sebagai "teknologi tinggi". Datang kepada kita gaya seni bina ini. Perbezaannya adalah reka bentuk laconic, penekanan pada fungsinya. Dalam pembinaan bahan yang digunakan dan perkembangan teknologi terkini. Ciri utama - asimetri: bentuk segi empat tepat dan persegi. Fokus pada tingkap besar dan pintu kaca atau logam.

Gaya berteknologi tinggi

Gaya berteknologi tinggi

kembali ke menu ↑

Windows

Tingkap berteknologi tinggi bukan sahaja memerlukan ruang. Ini adalah salah satu elemen reka bentuk utama di pedalaman. Setiap jenis tingkap adalah pelbagai, terutamanya perkembangan baru 2017-2018:

 • Tingkap dengan penunjuk cuaca terbina dalam akan berfungsi bukan sahaja sebagai termometer, tetapi juga sebagai cahaya malam yang mudah.
 • Windows dengan tirai bersepadu di dalam unit kaca sangat mudah untuk digunakan dapur. Kawal keluaran ke bahagian luar tali pinggang. Inovasi adalah bahawa tingkap mempunyai lapisan aluminium di sisi jalan, iaitu, jika anda perlu mencapai reka bentuk maksimum fasad dalam gaya berteknologi tinggi, anda boleh menggunakan aluminium dengan warna yang berbeza.
 • Tetingkap masuk hitam gaya berteknologi tinggi. Daunnya benar-benar terbuat dari kaca. Sebagai tambahan kepada tali pinggang hitam, ia dibentangkan dalam beberapa warna lagi: putih, kaya merah, lingonberry, oren, hijau dan kuning. Bagi kekuatan, jangan bimbang, pemaju telah mengira semuanya dengan betul.

Windows adalah elemen reka bentuk utama.

Windows adalah elemen reka bentuk utama.

kembali ke menu ↑

Pintu

Jenis pintu sangat seragam: reka bentuk laconic bandar dan warna logam sejuk. Pintu dalam gaya ini adalah keunggulan permukaan logam, seperti keluli tahan karat, dibuat menggunakan pemotongan laser, kaca atau cermin, pelbagai cetakan.

Hiasan minimum di hiasan pintu masuk dikompensasi dengan bermain cahaya pada permukaan yang dipoles. Warna yang disyorkan pintu adalah logam, perak, putih, hitam. Biasanya dipilih untuk memadankan pedalaman, iaitu, orientasi masuk ke pintu dalaman, untuk liputan eksklusif atau beberapa aksesori, tetapi anda tidak perlu memikirkannya, kerana anda boleh bermain di sebaliknya.

Pereka bentuk semakin menyukai interior yang pedas, mencairkan warna-warna yang terserlah. Gloss tinggi, unsur-unsur besar dan aksen warna yang jelas - semua ini akan menyentuh keaslian ke mana-mana pedalaman moden.

Hiasan yang minimum

Hiasan yang minimum

Lembaga
Di dalam rumah di mana terdapat haiwan kesayangan, disyorkan untuk menggunakan panel plastik anti-vandal anti-cawan, tahan terhadap calar dan lelasan.Pintu dalam gaya berteknologi tinggi bukan hanya boleh menjadi harmonis menjadi sebahagian dari pedalaman rumah atau pejabat anda, tetapi juga menjadi puncaknya.

Dalam kes yang paling biasa, rumah dibina daripada bata dua dengan ketebalan bata 1.5-2. Adalah disyorkan bahawa penebat dinding diperbuat daripada bulu mineral.

kembali ke menu ↑

Bumbung

Satu lagi ciri berteknologi tinggi adalah bumbung rata. Kelebihan bumbung rata berbanding dengan yang klasik adalah bahawa sebarang peralatan kejuruteraan boleh dipasang pada permukaan mendatar yang sama rata. Dengan selesa, kerana ia tidak mengambil usaha untuk naik ke bumbung.

Jalannya mudah - biasa tanggayang dilipat dan ditetapkan siling. Kelemahan termasuk hakikat bahawa pada musim sejuk mereka perlu mengambil sekop dan membersihkan permukaan bumbung dari salji. Tetapi ini adalah kelemahan kecil berbanding dengan plus, salah satunya adalah sukan di udara terbuka.

High Tech House

Penyelesaian fasad hiasan

kembali ke menu ↑

Hi-tech dan minimalism

Ramai "bukan pakar" mungkin mengelirukan dua gaya seperti berteknologi tinggi dan minimalisme. Kedua-dua gaya seperti jumlah besar. Anda boleh membezakan dengan kriteria berikut:

 • Jika minimalism mengalu-alukan ketiadaan barangan dalaman tambahan, maka hi-tech mengelakkan jumlah besar. Menggantikan mereka dengan lebih padat, tetapi dengan semua penampilan mereka, menunjukkan arah langsung kepada gaya teknologi moden. Pertama sekali ia menyangkut teknikal, peralatan elektrik, seperti alat pengudaraan, paip yang tidak boleh ditutup. oleh panel dan dihiasi, seperti minimalism, dan sebaliknya - untuk menjadi terbuka yang mungkin, menunjukkan semua teknologinya.
 • Perbezaan warna. Hi-tech, mengelakkan dan tidak menerima lebih banyak warna semula jadi, seperti zaitun dan kuning air.
 • Minimalism mengalu-alukan sekatan kaca.

Kedua-dua gaya seperti jumlah besar.

Kedua-dua gaya seperti jumlah besar.

kembali ke menu ↑

Ciri rumah dalam gaya minimalis

Kualiti asas minimalism adalah sifat semula jadi dan kemudahan dalam segala hal dalam pembinaan wanita dan pedalaman. Perkara utama adalah bahawa tidak ada perkara tambahan, semua yang paling perlu. Ruang bebas maksimum. Gunakan warna neutral di dalam dan di luar rumah. Tiada apa-apa yang perlu menjengkelkan, tenang dan harmoni.

kembali ke menu ↑

Windows

Di rumah gaya ini meletakkan tingkap besar, bentuk mudah. Mereka mesti lulus lampu maksimum untuk mewujudkan ruang dan keselesaan di dalam bilik. Oleh itu dipasang sebaik di sebelah selatan. Oleh itu, adalah mungkin untuk mencapai pencahayaan maksimum.

Gaya minimalis

Gaya minimalis

Dalam fasad rumah terdapat juga minimalism yang jelas, tiada butiran yang tidak perlu, bentuk mudah, tidak ada sudut tajam. Dan dalam pembinaan rumah dan hiasan menggunakan bahan semula jadi.

Kebiasaannya dinding dilekatkan, selepas ia dicat dalam warna yang dikehendaki, menggunakan nada ringan, tenang. Atau untuk hiasan menggunakan batu dan kayu. Kaca, konkrit, serta seramik dan logam yang digunakan sebagai bahan penamat. Kraf tangan popular dalam bentuk besi tempa atau ukiran kayu.

Minimalisme tidak bertolak ansur dengan warna-warna cerah, lembut lembut, kelabu muda, kuning air, nada kopi. Untuk menekankan bentuk fasad.

Elemen tambahan dipasang di pintu dan di bumbung untuk meningkatkan akses cahaya matahari.

Di dalam rumah gaya ini meletakkan tingkap besar bentuk mudah.

Di dalam rumah gaya ini meletakkan tingkap besar bentuk mudah.

Di rumah-rumah tersebut tidak menggantung langsir berat dan langsir, supaya tidak menghalang sinar matahari daripada masuk ke dalam bilik.

Biasa digunakan ialah roman atau dilancarkan langsir.

Bangunan kediaman dalam gaya minimalis dibina, sebagai peraturan, satu tingkat, dengan kehadiran bilik-bilik yang padat terletak untuk hidup dan cukup selesa bagi seluruh keluarga.

Bumbung dibina dengan teras dan biasanya dengan keluar dan digunakan lagi sebagai tempat untuk beristirahat. Pintu masuk mempunyai bangunan berasingan. Memisahkan kemudahan rumah untuk keperluan domestik yang diperlukan, pemasangan dandang, ruang untuk peralatan dan peralatan disediakan. Semua ini diperlukan untuk kebebasan ruang.
Pilihan kecil dan selesa

Pilihan kecil dan selesa

Terdapat dua arah:

 • Jepun
 • Scandinavian.
kembali ke menu ↑

Minimalism Jepun

Rumah-rumah pilihan pertama adalah satu tingkat, terletak pada plot yang kecil, segala-galanya tidak berfungsi lagi. Ia kelihatan ringan dan rapuh dalam penampilan. Di buluh hiasan dalaman digunakan, khususnya pintu dan sekatan. Pelbagai skrin mudah alih dan langsir membuat bahagian dalaman santai dan bebas. Tanpa tembok besar dan tebal.

Sebagai peraturan, penerusan rumah itu adalah taman musim panas. Dengan akses kepadanya melalui loggia terang yang besar dengan tingkap besar.

Gaya minimalism Jepun

Gaya minimalism Jepun

kembali ke menu ↑

Minimalism Scandinavia

Perbezaan antara rumah dengan gaya ini adalah tingkap besar dan luas.. Bangunan dua tingkat, di tingkat bawah terdapat bilik untuk tetamu, dapur dan ruang makan. Di tingkat dua adalah bilik tidur. Yang sangat mudah untuk menerima tetamu, dan pada masa yang sama ruang peribadi tidak hilang. Bumbung mempunyai bumbung yang besar, dan di bawahnya adalah teres untuk bersantai. Ini bukan sekadar keinginan pereka. Kerana hujan yang kerap di negara-negara Scandinavia, cara ini anda boleh menggunakan ruang terbuka sebanyak mungkin dalam cuaca apa-apa.

Tingkap teluk berlapis digunakan, yang membolehkan untuk menambah ruang dan akses cahaya.

 

Rumah minimalis

Penyelesaian fasad hiasan

Sekiranya anda tidak suka mengatasi ruang dengan pelbagai jenis perhiasan, patung-patung, anda ingin mempunyai ruang maksimum dan cahaya di rumah anda, maka anda akan menyukai rumah dalam gaya minimalis.

kembali ke menu ↑

Loteng

Perkataan "loteng"Diterjemahkan sebagai" loteng ", tetapi gaya itu menggambarkan lebih banyak garaj atau suasana perindustrian. Gaya berasal dari awal abad ke-20. Orang ramai mula menjadi pangsapuri, pejabat, bengkel, rumah yang luar biasa, dan sebahagian bangunan industri, kilang, tumbuhan, dan deposit.

Ciri khas gaya ini adalah hiasan dinding. Ini sama ada bata biasa atau plaster sedikit luntur, tetapi pastinya bukan kertas dinding, kadang-kadang semua bersama-sama. Rumah di gaya Loft, dengan tingkap panorama yang besar, kini popular. Banyak cahaya, digunakan bata terbakar, yang akan berdiri untuk masa yang lama. Dengan pencahayaan yang hebat.
Gaya loteng

Gaya loteng

Gaya loteng dicirikan oleh pedalaman besar, simetri jelas garis-garis yang ketat. Dan warna-warna rendah.

Sebanyak mungkin perabot ruang hiasan percuma, pencahayaan besar.

kembali ke menu ↑

Bumbung

Bumbung dalam gaya ini dalam kes-kes yang besar terlibat di bawah kawasan rekreasi, kerana pesawat mendatar. Tidak seperti berteknologi tinggi, bumbung rata dalam gaya loteng juga dibina di bawah cerun yang penting atau tidak mencolok.

Gaya loteng dicirikan oleh pedalaman yang besar.

Gaya loteng dicirikan oleh pedalaman yang besar.

kembali ke menu ↑

Bahan kemasan muka hadapan

Dindingnya cukup kuat, dibina daripada konkrit dan logam. Gaya demokratik tidak kagum dengan bahan mahal untuk hiasan, menghadap batu bata, plester, panel depan yang diperbuat daripada logam. Kayu digunakan. Dengan bantuan bahan ini, dalam beberapa projek, mereka menghiasi seluruh bahagian fasad. Dari atas diliputi oleh larutan toning untuk menekankan kekayaan kayu. Rumah yang berkuasa di loteng tidak dicat.

Pilihan penamat lain, menggunakan panel logam atau plastik dalam bentuk bentuk geometri.

Mereka menggunakan selat sempit dan panjang dalam hiasan fasad, yang menekankan gaya reka bentuk ini. Lukisan yang mudah dan jelas, memberikan rupa ruang perindustrian. Mereka juga membuat dan menonjol sebuah anjung dari dalam. Fasad ini digabungkan dengan tingkap-tingkap kaca berlapis besar. Tambahan akan menjadi pelbagai lekapan lampu.

Dindingnya cukup kuat, dibina daripada konkrit dan logam.

Dindingnya cukup kuat, dibina daripada konkrit dan logam.

Dengan mengandaikan bahawa loteng tidak seperti bilik gelap, cahaya semulajadi juga digunakan, iaitu, dari tingkap besar. Pembukaan besar untuk tingkap sedang dibina.

Skema warna sepadan dengan palet berikut:

Sering kali, rumah-rumah ini terletak di dalam hutan, di kalangan alam, jauh dari jiran-jiran. Itu membolehkan penggunaan kaca maksimum.

Pembukaan besar untuk tingkap sedang dibina.

Pembukaan besar untuk tingkap sedang dibina.

kembali ke menu ↑

Rumah-rumah gaya perkahwinan

Rumah-rumah gaya ini sangat luar biasa dalam struktur dan kecantikan. Juga, pondok-pondok ini sangat sesuai dengan landskap mereka di pergunungan, dan di dataran di kalangan kerusuhan kehijauan. Rumah kayu dalam gaya ini hanya menarik, dengan kemudahan dan romantiknya.

Bumbung bumbung, visor lebar, yang direka untuk melindungi dinding dan asas dari hujan. Sebuah beranda besar akan menggembirakan setiap keluarga dengan keselesaannya.

Untuk membina rumah sedemikian memerlukan sejumlah besar, tetapi projek itu bernilai, pada masa akan datang akan menjadi bukti status khas pemilik rumah.
Gaya Chalet

Gaya Chalet

Mempunyai gaya chalet:

 • Gable bumbung, rata.
 • Terdapat visor yang besar.
 • Lokasi balkoni di bawah bumbung bumbung.
 • Kehadiran teras yang luas dengan tiang
 • Dinding dihiasi dengan lukisan.

Tata letak bangunan, ciri-cirinya:

 • Di ruangan bawah tanah ada bilik yang direka untuk menerima tetamu, dewan masuk, dapur, bilik mandi.
 • Di tingkat pertama adalah bilik kanak-kanak, tandas, bilik mandiruang almari pakaian bilik tidur.
 • Di loteng terdapat bilik tamu, lounge, dan pejabat tuan rumah.

Menempatkan dapur bilik dengan perapian dan dandang di ruangan bawah tanah bukan tanpa sebab, ia disediakan dengan teknik keselamatan. Bahagian rumah ini dibina daripada batu bata.

Salah satu kaedah untuk menyelesaikan fasad, penggunaan bahan semula jadi, batu dan kayu.

Lantai pertama, biasanya melepa, kemudian dipahat, dan dihiasi dengan unsur-unsur kayu. Dalam reka bentuk fasad digunakan kayu dan batu alam, menghadap batu bata. Untuk bumbung, bahan yang menghadapi akhir adalah bumbung semulajadi, logam, lembut.

Warna yang digunakan ialah krim, teracotta, kuning air, warna pastel.

Rumah-rumah gaya perkahwinan

Penyelesaian fasad hiasan

9 Skor Jumlah
Pilih gaya untuk rasa

Setiap gaya cantik dan berfungsi dengan cara tersendiri. Sesiapa sahaja boleh mencari sesuatu yang akan menyenangkan mata. Bagi seseorang untuk merasakan minimalism, dengan fungsinya atau kesederhanaan dan romantik yang wujud di Provence, chalet. Keterukan dan keanggunan gaya Jerman dan Inggeris. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Pelbagai gaya akan membantu menjadikan mimpi menjadi kenyataan.
 • Setiap gaya mempunyai semangat tersendiri, yang membuat rumah berbeza dari satu sama lain.
Cons
 • Setiap gaya memerlukan pengeluaran tunai khas.
 • Pelaksanaan projek itu memerlukan kepatuhan terhadap iklim, tempat yang sesuai di mana bangunan itu akan ditempatkan
 • Perbelanjaan tambahan untuk landskap, ia mesti sepadan dengan gaya rumah
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk