Jadual reka bentuk untuk dapur - Pilihan 165+ (Foto) untuk pilihan anda

Bagaimana untuk memilih meja di dapur? Adakah anda bertanya soalan ini? Di meja, kami biasa mengambil makanan dan hanya berkomunikasi dengan ikhlas - ini adalah tempat yang bagus untuk minum teh keluarga. Oleh sebab itu, penting untuk membuat pilihan yang tepat dan paling penting.

Kandungannya:

Ciri Jadual

Dapur perabot berbeza dalam parameter yang berbeza. Hari ini kita melihat ciri-ciri tersendiri jadual dan melihat apa yang perlu diberi perhatian ketika memilih.

kembali ke menu ↑

Kaca

Perabot kaca kelihatan elegan dan cantik. Ia akan kelihatan baik pada anda dapur. Walaupun pembinaan kaca, ia sangat boleh dipercayai, kerana kaca mempunyai tahap peningkatan kekuatan dan perlindungan terhadap kerosakan mekanikal. Akibatnya, permukaan kaca menjadi tahan terhadap calar, suhu ekstrem dan faktor-faktor negatif yang lain.

Perabot kaca kelihatan elegan dan cantik

Perabot kaca kelihatan elegan dan cantik

Ia tidak memerlukan penjagaan khusus, dan permukaan kaca mudah dibersihkan dari kotoran yang kelihatan.

Aksesori dapur sedemikian boleh mempunyai kaki kayu, plastik atau logam, yang digabungkan dengan kaca kelihatan hebat. Permukaan semacam itu memberi penekanan kepada gaya dapur tertentu.

Juga kaca itu sendiri boleh:

 • matte;
 • telus;
 • dicat.

Permukaan semacam itu memberi penekanan kepada gaya dapur tertentu.

Permukaan semacam itu memberi penekanan kepada gaya dapur tertentu.

Di permukaan kaca boleh digunakan hiasan asal atau percetakan foto. Ramai pereka menekankan bahawa kerusi bersalut plastik atau krom sangat baik untuk permukaan kaca. Gabungan ini sesuai dengan gaya. minimalisme, loteng atau berteknologi tinggi.

Lembaga
Permukaan harus dibuat dari kaca yang kuat. Gelas tersebut tidak akan pecah menjadi serpihan sekiranya berlaku kerosakan mekanikal yang serius.

Anda juga perlu mengambil kira hakikat bahawa kaca telus tidak secara visual mengambil banyak ruang. Ramai pemilik pangsapuri kecil lebih suka menggunakan perabot ini.

Permukaan harus dibuat dari kaca yang kuat.

Permukaan harus dibuat dari kaca yang kuat.

kembali ke menu ↑

Makan

Di belakangnya adalah proses mengambil makanan, sambutan perayaan. Ia harus sangat mudah, praktikal.

Anda perlu memilih warna terlebih dahulu. Untuk melakukan ini, beri perhatian kepada naungan. kertas dinding atau alat dengar warna. Juga, ia tidak akan berlebihan untuk memberi perhatian kepada kualiti perabot, kerana anda mahu ia berkhidmat selagi mungkin. Jadual moden sepatutnya mempunyai ciri-ciri berikut:

Pilihan tempat makan Pilihan makan

Pilihan tempat makan

 • Rintangan kelembapan. Terima kasih kepada rintangan kelembapan yang semakin meningkat perabot itu akan menjadi sangat lama. Tahan lembapan countertops sangat mudah dibersihkan. Sebagai peraturan, span basah dan larutan sabun digunakan untuk ini.
 • Keramahan alam sekitar. Keadaan ini mesti dipenuhi.Aksesori dapur yang diperbuat daripada bahan mentah berkualiti rendah tidak lagi sesuai digunakan lagi.
 • Kebolehpercayaan. Parameter yang sangat penting yang tidak boleh diabaikan. Jika tablet tahan lama, ia akan menjadi sangat sukar untuk merosakkan.

Terdapat countertop diperbuat daripada akrilik, logam dan plastik, tetapi meja kayu yang popular. Pertama, kayu adalah bahan yang mesra alam. Kedua, pokok kelihatan kaya. Ketiga, model perabot kayu boleh dipilih untuk gaya yang berbeza, contohnya, muzik negara, klasik, bangsawan, moden, berteknologi tinggi.

Harus benar-benar mudah, praktikal

Harus benar-benar mudah, praktikal

Tetapi terdapat satu kelemahan kecil - perabot kayu semula jadi mempunyai nilai yang terlalu besar.

Walau bagaimanapun, keadaan ini tidak menakutkan beberapa pencinta klasik. Pilihan yang lebih baik adalah penyelesaian dari papan zarah. Dalam model seperti itu, hanya kaki diperbuat daripada kayu padu, dan tablet itu sendiri diperbuat daripada papan kayu.

Agar permukaan chipboard dapat bertahan lama, ia mesti dilindungi daripada kelembapan yang berlebihan. Jika tidak, stratifikasi atau pembengkakan papan kayu mungkin berlaku.

Tetapi dalam perkara ini, anda boleh menipu, dan membeli perabot dari panel berasaskan kayu, yang ditutup dengan lapisan penahan air. Jadi anda akan membunuh dua burung dengan satu batu pada masa yang sama - dana dan memperoleh produk yang berkualiti. Countertop ini sama sekali tidak takut kelembapan dan mempunyai pemandangan yang indah.

kembali ke menu ↑

Jadual dengan kerusi

Mana-mana jadual dilengkapi dengan kerusi, hampir semua orang tahu mengenainya. Kursi hendaklah:

 • boleh dipercayai;
 • berdaya tahan;
 • praktikal.

Mana-mana meja dilengkapi dengan kerusi.

Mana-mana meja dilengkapi dengan kerusi.

Jika anda ingin membeli perabot dengan gaya berteknologi tinggi, maka reka bentuknya harus mengandungi unsur krom atau kaca. Jika anda seorang penggemar gaya klasik, dalam kes ini, kami mengesyorkan untuk membeli perabot yang diperbuat daripada kayu padu.

Untuk dapur moden adalah kerusi yang ideal yang diperbuat daripada akrilik atau plastik. Sebagai peraturan, model tersebut mempunyai bentuk asal dan menyerlahkan tempat makan zon. Penyelesaian bukan standard ini pasti akan menarik perhatian tetamu anda.

Membeli kerusi, anda boleh menunjukkan beberapa kreativiti. Sebagai contoh, tidak perlu melihat latar belakang warna seragam. Anda boleh mengambil kerusi hitam untuk kepada putih jadual atau percubaan dengan variasi warna lain. Kursi kerusi boleh dibuat dari bahan tegar, separa tegar atau lembut.

Untuk keluarga besar

Untuk keluarga besar

Anda juga boleh membeli meja yang berasingan, dan sudah kepadanya untuk memesan kerusi. Penyelesaian gabungan sentiasa kelihatan unik dan luar biasa.

Lembaga
Memilih kerusi dengan kerusi yang lembut, anda perlu memberi perhatian kepada kualiti bahan yang digunakan. Contohnya, kulit kulit rendah berkualiti boleh retak dari masa ke masa.
kembali ke menu ↑

Pusingan

Sebagai peraturan, puncak bulat kelihatan sangat hebat di tengah-tengah dapur. Tidak hairanlah kesatria Raja Arthur duduk di meja bulat gergasi. Setuju, bentuk bulat atas meja menggalakkan orang untuk berkomunikasi dan menyebabkan emosi yang menyenangkan. Perabot sedemikian rupa secara visual mengembang ruang dan tidak mewujudkan kesan keberkesanan. Kerana fakta bahawa tablet tidak mempunyai sudut tajam, ia tidak akan menimbulkan kesulitan dalam ruang terhad.

Model bulat

Model bulat

Perabot bulat adalah pilihan terbaik jika:

 • Keluarga kecil. Meja berbentuk bulat direka untuk maksimum 6 orang, walaupun anda memilih tempat kerja yang besar. Sekiranya anda ingin menampung lebih daripada enam orang, dalam hal ini mungkin ada kesulitan dengan keselesaan. Untuk keluarga dengan satu atau dua kanak-kanak, aksesori dapur ini sesuai.
 • Bilik kecil Bagi dapur kecil, bengkel bulat dengan garis pusat sehingga 1.5 m adalah sempurna. Oleh kerana hakikat bahawa bahagian atas permukaan kerja tidak mempunyai sudut tajam, lebih mudah untuk duduk di meja. Ia juga sangat mudah baginya untuk mengekalkan perbualan spontan, kerana bentuk bulat atas meja adalah kondusif untuk ini.
 • Jika anda mempunyai anak kecil.Untuk mengelakkan kecederaan, pilih perabot tanpa sudut tajam. Sangat sukar untuk menjejaki berjalan-jalan di sekitar sasaran kecil. Sudut tajam adalah bahaya yang serius kepada anak-anak. Sudah tentu, anda mengatakan bahawa anda boleh memukul meja bulat juga, tetapi tamparan sedemikian akan menjadi lebih selamat dan kurang menyakitkan daripada, katakan, memukul belakang kepala anda dengan sudut tajam.
 • Bentuk bilik itu sendiri. Misalnya, jika anda merancang untuk meletakkan meja di lorong atau di tingkap bay, dalam hal ini lebih baik memilih meja bulat. Dengan cara ini, lebih mudah bagi para tetamu masuk ke dalam.
 • Sekiranya terdapat kerusi berbentuk tertentu. Sebagai peraturan, kerusi yang sama, juga pada sokongan yang sama, adalah sesuai untuk jadual bulat pada satu kaki. Selalunya, model ini boleh berputar 360 derajat, yang sangat mudah.

Bentuk meja bulat mendorong orang untuk berkomunikasi.

Bentuk meja bulat mendorong orang untuk berkomunikasi.

kembali ke menu ↑

Gelongsor

Yang paling padat ialah model gelongsor. Apabila dilipat, mereka mengambil ruang yang sangat sedikit, dan setelah mengembangkannya, seluruh keluarga dapat makan selepas mereka. Perabot dilipat mempunyai saiz yang agak sederhana.

Pernahkah anda mendengar tentang puncak meja gelangsar? Jika anda mula memutarkannya mengikut arah jam, diameternya dua kali ganda. Putaran di arah bertentangan, masing-masing, mengurangkan diameternya. Sangat mudah dan praktikal, bukan?

Meja buku yang dipanggil juga sangat popular. Jika perlu, anda boleh melipat satu tepi atau berkembang, untuk menerima sebilangan besar tetamu.

Tujuan utama perabot gelongsor adalah untuk menyelamatkan ruang dapur. Walau bagaimanapun, pilihannya adalah untuk mengambil kira bagaimana ia akan kelihatan di dapur apabila dilipat. Sebagai contoh, meja harus sama-sama melengkapi bahagian dalam dapur, kedua-dua dilipat dan dibentangkan. Dalam kes pertama, ia berfungsi dengan fungsi meja tepi katil yang mudah, dan dalam kes kedua ia adalah meja dapur sepenuhnya.

Sebagai peraturan, untuk mengembangkan atau melipat perabot perabot lipat, usaha yang besar tidak diperlukan, prosedur ini mengambil sedikit masa.

kembali ke menu ↑

Jadual-ambang

Pereka dalaman mencadangkan memilih ruang di hadapan tetingkap. Countertop sill adalah pilihan yang sangat baik apabila setiap meter percuma ruang bebas bernilai beratnya dalam emas.

Permukaan meja adalah pilihan yang sangat baik

Permukaan meja adalah pilihan yang sangat baik

Countertop sill sangat popular kerana fakta bahawa ia mudah untuk melakukan kebanyakan cara yang diperbaiki, memandangkan gaya bilik. Atas budi bicaranya, anda boleh membuat pelbagai pilihan yang menarik, di mana tablet-sill boleh bergerak atau lipat.

Pilihan yang paling mudah adalah meletakkan tempat kerja di sepanjang ambang. Ramai pemilik pangsapuri kecil berbuat demikian. Hasilnya adalah kawasan kerja tambahan dan tempat makan.

Selain itu, meja atas ambang boleh berukuran besar, lancar mengalir ke dalam rak bar. Ini adalah penyelesaian reka bentuk yang hebat untuk dapur moden. Perabot berbentuk U tersebut boleh membahagikan bilik ke beberapa zon.

Menjimatkan ruang di dapur

Menjimatkan ruang di dapur

Lembaga
Adalah lebih baik menggunakan kayu pepejal pepejal, papan seramik berlamina atau slab granit sebagai meja terpilih. Dalam kes ini, ambang tablet akan bertahan lama.
kembali ke menu ↑

Mengubah meja

Sebagai peraturan, untuk melipat atau melipat perabot ini, anda memerlukan sedikit usaha. Setelah manipulasi mudah, jadual persegi diperoleh dari meja segi empat tepat, dan satu bujur dari meja bulat. Sihir sebenar atau jenius kejuruteraan! Pemerolehan sedemikian sesuai untuk premis kecil.

Juga, beberapa countertop-transformer menyediakan kehadiran kerusi ditarik balik. Tetapi Perlu diperhatikan bahawa model mempunyai kelemahan yang ketara, dari segi kemudahan penggunaan. Ia tidak selalu mudah untuk duduk di kerusi ditarik balik, dan dari masa ke masa mereka menjadi longgar.

Pemerolehan sedemikian sesuai untuk premis kecil.

Pemerolehan sedemikian sesuai untuk premis kecil.

Sebelum membeli perabot itu, anda perlu memastikan bahawa ia berada dalam keadaan baik. Selain itu, perabot harus dibentangkan dan disusun dengan sangat mudah. Untuk perabot itu boleh dibeli secara berasingan kerusi, yang diselaraskan jika perlu.

kembali ke menu ↑

Sudut di dapur dengan kerusi

Apa yang kita kaitkan dengan sudut dapur? Betul, dengan selesa. Seperti itu sofaPasti akan menikmati kawan-kawan dan saudara-mara anda. Ini adalah tempat yang bagus untuk teh rumah, bersosial atau hanya bersantai. Penggunaan jenis perabot ini mempunyai kelebihan yang ketara:

Keselesaan meja

Keselesaan meja

 • Keupayaan untuk menempatkan sejumlah besar orang di meja. Jika kita mengambil kira bahawa sebahagian tetamu akan diletakkan di sudut lembut, dan bahagian lain di kerusi, maka bilangan kerusi yang ada akan meningkat. Selain itu, di sudut dapur lebih mudah untuk memberi ruang daripada, misalnya, di kerusi yang sama. Di sempit dan tidak gila.
 • Suasana menarik kehangatan, kelembutan, keselesaan. Sekali di dapur, di mana terdapat sofa, anda secara tidak sengaja faham bahawa ini bukan sahaja tempat makanan dimasak, tetapi juga di mana pihak teh yang mesra diatur.
 • Sofa adalah tempat yang bagus untuk berehat dan menonton televisyen. Keputusan ini adalah relevan untuk pangsapuri dengan satu bilik, apabila ahli keluarga tidak bersetuju untuk menonton program televisyen tertentu.
 • Sofas mempunyai ruang tambahan dan meja di tepi katil di mana anda boleh menyimpan hidangan.
 • Sudut pelapis tekstil boleh menjadi pelbagai warna dan warna. Dengan cara itu, pelapis itu sendiri boleh diubah dari masa ke masa jika ia kehilangan penampilannya, menjadi kotor atau telah menjadi tidak dapat digunakan.
 • Sudut boleh berfungsi sebagai sofa. Sebagai contoh, tetamu tiba-tiba menampakkan diri kepada anda, dan tempat tidur adalah terhad. Gunakan sudut sebagai katil.

Tempat yang bagus untuk rumah

Tempat yang bagus untuk rumah

Lembaga
Mahu membeli sudut yang berkualiti? Dalam kes ini, kami cadangkan memilih model dari kulit tulen. Kulit asli tidak retak dengan masa, dan ia sangat mudah untuk dijaga.
kembali ke menu ↑

Desktop di dapur

Agar tuan rumah untuk memudahkan proses memasak, dia mesti mempunyai meja yang selesa di pelupusannya. Dalam isu ini, peranan utama dimainkan oleh top worktop, kerana sebenarnya ia adalah proses utama memasak.

Pilihan dalaman

Pilihan dalaman

Ramai yang ikhlas tidak mengerti bahawa terima kasih kepada permukaan kerja yang mudah, mungkin untuk mempercepat dan mempermudah proses memasak. Apakah kelebihan yang ada di atas? Pertama, tablet mesti tahan lama. Pada permukaan sedemikian tidak akan kekal sebagai calar dan tanda dari pisau tajam.

Kedua, dalam jadual haruslah rak dan laci. Ini sangat mudah, kerana pada masa ini pelayan wanita akan mempunyai akses kepada hidangan.

Ciri-ciri lain yang sepatutnya mempunyai permukaan kerja:

 • mampan;
 • bahan mentah yang dibuat oleh tablet mesti tahan terhadap suhu tinggi dan kerosakan mekanikal;
 • permukaan meja perlu dibersihkan dengan mudah dari kotoran yang kelihatan;
 • di permukaan tidak harus ada tindak balas dan jurang, di mana kotoran dan air, sebagai peraturan, terkumpul;
 • perabot bukan sahaja boleh dipercayai, tetapi juga cantik.

Permukaan meja mestilah mudah dibersihkan.

Permukaan meja mestilah mudah dibersihkan.

Worktops boleh berbeza-beza bukan sahaja dalam konfigurasi dan ciri-ciri mereka, tetapi juga di lokasi. Sebagai peraturan, mereka terletak di pusat alat dengar. Ini boleh menjadi kabinet biasa dengan dua pintu dan laci tambahan untuk menyimpan hidangan.

Juga untuk dapur dapur sering menggunakan permukaan kerja pada roda, yang boleh dipindahkan bergantung kepada keperluan pelayan wanita.

Ia sangat popular untuk menempatkan perabot sedemikian di tengah-tengah bilik. Dalam kes ini, kawasan kerja dipisahkan dari dapur.

Lembaga
Terutamanya menguntungkan dan kaya dengan lapisan marmar. Bahan ini mempunyai ciri-ciri yang sangat baik. Juga lihat keluli tahan karat countertops, yang hampir mustahil untuk menggaru dengan pisau semasa memasak.
Kelihatan lapisan salutan marmar yang kaya

Kelihatan lapisan salutan marmar yang kaya

kembali ke menu ↑

Jadual pendirian

Kaunter bar paling kerap dipasang di dapurstudio. Rak boleh menjadi penerusan kawasan kerja, dan boleh membahagikan ruang bilik.

Kerusi yang sepadan dipilih untuk rak, paling kerap pada kaki panjang, yang dilengkapi dengan mekanisme swivel. Duet ini kelihatan hebat.

Tidak dinafikan najis bar rak - ini agak keputusan yang luar biasa. Tetapi mari kita pertimbangkan apa kelebihan perabot ini masih ada. Sebagai contoh, menjimatkan ruang, suasana bar yang selesa di dapur, di mana anda boleh menikmati masa anda dengan rakan-rakan.

Kaunter bar paling sering dipasang di dapur-studio

Kaunter bar paling sering dipasang di dapur-studio

Kaunter meja makan biasa, direka khas untuk makanan. Kaunter bar mempunyai petak tambahan yang mudah untuk menyimpan hidangan. Ini sangat mudah, kerana setiap dapur penuh dengan hidangan yang perlu disimpan di suatu tempat. Juga, jika dikehendaki, perkakas rumah besar, seperti mesin kopi atau oven elektrik, boleh dibina ke dalam rak. Langkah perancangan sedemikian akan menekankan keaslian bilik.

Kaunter bar terutamanya perabot yang padat dan praktikal. Mana-mana bilik dengan perabot ini akan kelihatan istimewa. Sekiranya anda peminat gaya klasik, maka penyelesaian ini mungkin tidak sesuai dengan anda.
Kaunter bar agak penyelesaian yang luar biasa.

Kaunter bar agak penyelesaian yang luar biasa.

Tetapi ini bukan semua, ramai yang berminat untuk mempelajari tentang jenis perabot ini:

1Kaunter bar utama

Dalam kes ini, kaunter bar adalah pusat ruang bilik. Projek sedemikian sesuai untuk bilik yang luas.

Rak ini mungkin bervariasi dalam bentuk:

 • Berbentuk L;
 • Berbentuk U;
 • Separuh bulatan.

Sebagai peraturan, ini adalah bahagian berasingan alat dengar, dibuat dalam gaya tertentu, yang mana kesan integriti keseluruhan dibuat.

2Rak dibina ke dalam perabot

Dalam kes ini, rak adalah kesinambungan atas kerja. Terdapat banyak variasi penempatan: sebagai sebahagian daripada kawasan kerja, "pulau" atau bahkan penerusan ambang jendela.

Projek ini sesuai untuk bilik yang luas.

Projek ini sesuai untuk bilik yang luas.

Pilihan kedua sesuai untuk dapur kecil.

3Partition rak

Perabot sedemikian paling sering digunakan untuk pangsapuri dengan pembangunan semula. Dalam kes ini, kaunter bar membahagi dua kawasan kediaman. Berdiri adalah lanjutan dinding, dan terletak selari dengan set dapur.

Juga, pemasangan kaunter bar akan menjadi pilihan dalam kes dapur dan loggia.

Penyelesaian reka bentuk yang unik yang pasti akan anda nikmati.

Lembaga
Sebelum anda mula menggabungkan loggia dan dapur, anda perlu melihat projek apartmen anda dan menetapkan dinding beban.
Terdapat banyak variasi penempatan.

Terdapat banyak variasi penempatan.

2Meja dapur lakukan sendiri

Anda boleh lakukan dengan beberapa cara:

 • Untuk pesanan.
 • Lakukan sendiri.

Jika anda memilih pilihan pertama, maka anda harus terlebih dahulu menarik perabotan khayalan di atas sekeping kertas dan tentukan dimensi yang tepat.

Tetapi anda boleh membuatnya untuk dapur sendiri. Pada pandangan pertama, ini mungkin kelihatan seperti usaha yang agak rumit, tetapi ini tidak begitu. Pertama anda perlu menyediakan bahan dan alat berikut:

 • papan kayu, sekurang-kurangnya 3 cm tebal;
 • bolt;
 • varnis salutan;
 • pesawat, gergaji hacks;
 • mesin pengisaran dan pengilangan;
 • gerudi elektrik, pemutar skru;
 • berus varnis.

Lihat pilihan yang hebat, diperbuat daripada kayu. Lebih baik menggunakan array. Perabot sedemikian kelihatan sama bermanfaat di dapur dan di ruang tamu.

Selain itu, jika anda mempunyai pengalaman dalam kraf pertukangan, anda boleh membuat permukaan kerja kayu dengan unsur keluli dalam pembinaan biasa. Jenis perabot ini popular. Gabungan kayu dan logam kelihatan luar biasa dan, pada masa yang sama, menarik. Ia tidak akan melengkapi, tetapi menghias dapur anda.

Lembaga
Sebelum memulakan kerja, segala-galanya mesti diukur dengan teliti dan dilakukan pengiraan tambahan. Anda juga perlu mematuhi peraturan keselamatan yang ditetapkan.
Dalam nada beige

Dalam nada beige

kembali ke menu ↑

Hiasan di atas meja

Ramai yang biasa membuat hiasan unik di meja cuti, supaya ia kelihatan sesuai dengan keadaan. Walau bagaimanapun, hiasan itu bukan sahaja dapat meraikan, tetapi juga setiap hari. Harus diingat bahawa hiasan meja makan adalah seni sebenar. Ini membolehkan anda mencipta suasana yang unik di dapur.

Malah, tidak perlu menjadi pereka untuk menghias perabot dengan cara yang istimewa. Tidak kira di mana meja berada, ia perlu menghiasinya dengan komposisi pusat.

Selalunya, hiasan itu diletakkan di tengah-tengah meja, hanya di persimpangan paksi, dan sudah di sekitar hiasan tengah adalah peranti apabila berkhidmat. Dalam kes apabila meja dipindahkan ke dinding dan tidak berdiri di tengah-tengah bilik, hiasan boleh dialihkan dari pusat.
Hiasan bunga

Hiasan bunga

Sudah tentu, hiasan yang paling biasa adalah pasu dengan bunga buatan atau segar. Tidak syak lagi, hiasan ini kelihatan hebat. Bunga memberikan ruang makan keanggunan dan kecerahan. Mereka juga menyentuh keindahan semula jadi ke pedalaman keseluruhan.

Pilihan kapal di mana bunga akan berdiri juga memainkan peranan yang besar.

Penyelesaian sejagat akan menjadi pilihan pasu telus, yang sesuai untuk melihat apa-apa latar belakang dan digabungkan dengan apa-apa hidangan. Anda juga boleh memilih vas yang akan sepadan dengan warna dengan peralatan dapur, atau sebaliknya, akan berbeza dengannya.

Lembaga
Malangnya, tidak mungkin untuk menghiasi meja dengan bunga segar. Nah, untuk tujuan ini cemuhan atau cawangan willow adalah sempurna.
Hiasan hiasan pinggan mangkuk

Hiasan hiasan pinggan mangkuk

Walau bagaimanapun, hiasan meja di dalam bunga adalah keputusan yang sangat sukar, kerana segala-galanya sedang dilakukan dengan sempurna untuk kemenangan apa yang anda tidak datang. Dalam hal ini, persoalan timbul, apakah pilihan untuk hiasan perabot masih wujud?

Nah, mari kita lihat mereka:

1Bakul, pasu atau hidangan dengan buah segar

Penyelesaian sedemikian kelihatan kurang elegan daripada versi warna. Buah-buahan membuat ruang makan lebih selesa dan menyelerakan. Selain itu, anda boleh memilih buah-buahan dengan warna, yang akan sepadan dengan dalaman keseluruhan. Sebagai contoh, jika bilik itu dikuasai oleh warna oren, dalam kes ini, mungkin untuk menghiasi ruang makan dengan oren.

Daripada buah, anda juga boleh menggunakan sayur-sayuran, ini sangat penting pada musim luruh.

Dalam warna putih

Dalam warna putih

2Lilin

Lilin terutamanya yang bermanfaat melihat lilin yang bergaya. Tetapi anda boleh gunakan untuk hiasan dan lilin tebal tanpa candlesticks. Lilin memberi ruang makan sentuhan romantis, dan pada meja makan setiap hari kelihatan selesa dan cantik.

Dengan cara ini, ia tidak semestinya diperlukan untuk menetapkan lilin terbakar, ia adalah elegan dan cantik dengan sendirinya.

3Vas kosong

Ia tidak perlu meletakkan bunga atau ranting tumbuhan dalam pasu. Dengan sendirinya, pasu asli menambah bakatnya yang unik untuk hiasan, melengkapkan ruang makan. Lebih baik mengambil pasu agar sesuai dengan perabot dapur. Tetapi, mengikut budi bicaranya, anda boleh mencuba dengan palet warna.
.
Gaya berteknologi tinggi

Gaya berteknologi tinggi

4Tangki telus dengan beberapa pengisian

Kelebihan utama penyelesaian ini adalah bahawa warna pemandangan mudah diubah.

Semua yang diperlukan untuk ini adalah untuk mengubah kandungan. Gula-gula pelbagai warna, telur kering, manik, marmalade, air berwarna, kelopak bunga, biji kopi, dan sebagainya boleh berfungsi sebagai pengisi untuk bekas telus. Secara umum, tunjukkan imaginasi, mungkin anda akan menghasilkan hiasan yang lebih asli dan kreatif dalam hal ini.

5Jug kaca atau penafsir

Hiasan ini adalah klasik, terutamanya memberi penekanan kepada gaya kaca desa atau gaya patri.

6Kopi atau cerak kopi seramik

Hampir semua orang suka kopi dan teh. Terdapat persatuan yang hangat dan santai dengan minuman ini. Pokok kopi atau cerek di atas meja menyebabkan perasaan hangat, selesa dan selesa.Walaupun anda meletakkan set teh teh di atas meja, yang kedua akan segera berubah.

Elemen kayu membuat bilik lebih selesa

Elemen kayu membuat bilik lebih selesa

7Pembakar wangi

Bayangkan anda berada di atas meja dalam bakul yang indah yang disimpan pai panggang atau roti, dengan teliti ditutupi dengan tuala kertas. Penglihatan ini tidak akan meninggalkan sesiapa yang tidak pedulikan kepada sesiapa, dan dapur akan mula menyerupai pondok kampung yang selesa, di mana mereka menyediakan pelbagai barang. Anda juga boleh membeli apa yang dipanggil "palsu" pastri.

8Alas meja

Anda boleh lakukan secepat yang mungkin, yang meliputi meja dapur dengan alas meja yang indah. Anda boleh membeli kain lap siap di kedai terdekat, atau menyulam sendiri, menjadikannya unik dan salah satu jenis. Dengan cara ini, jika anda mempunyai kesulitan dengan menyulam, dalam kes ini anda boleh memesan kain taplak dari tukang jahit profesional.

Memandangkan perkara di atas, perkara ini tetap kecil - untuk menentukan model jadual mana yang akan sesuai dengan anda.

Meja makan

Memilih untuk pedalaman

8.5 Skor Jumlah
Memilih meja di dapur

Pilih meja di dapur dan tidak tahu mana yang lebih sesuai? Kemudian anda telah memilih artikel dengan betul. Kami menawarkan model terkini yang dapat memberi penekanan kepada reka bentuk dapur. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Mengubah jadual boleh dipasang jika perlu, mereka menjimatkan ruang dan mempunyai reka bentuk yang menarik.
 • Meja makan berskala kelihatan kaya, terutamanya jika dibuat daripada pelbagai
 • Ramai model dicirikan oleh peningkatan kebolehpercayaan dan ketahanan.
Cons
 • Jadual Transformer sering menggunakan bahan berkualiti yang lemah dengan cepat.
 • Unsur-unsur struktur yang bergerak cenderung gagal.
 • Sesetengah model sangat mahal.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk