Jubin Countertop - reka bentuk asal permukaan kerja. Pilihan 195+ (Foto) untuk dapur dan bilik mandi

Bagaimana untuk mengubah kawasan kerja di dapur, membelanjakan jumlah minimum wang dan usaha? Penyelesaian yang sangat baik adalah meja kilang. Kami akan memberitahu anda mengenai jenis ubin, nuansa pilihan. Dan juga memberikan cadangan yang sangat baik yang akan membantu membuat pilihan yang tepat. Anda tidak tahu bagaimana untuk memilih jubin di bawah meja? Kemudian artikel kami adalah untuk anda.

Kandungan artikel ini:

Kelebihan produk jubin

Seramik atau porselin tidak boleh dipanggil penyelesaian hiasan dapur baru zon. Tetapi ini bukan cara biasa menghias permukaan kerja. Ia mudah untuk menyerlahkan kelebihan jubin:

 • praktikal seramik - mudah dicuci dan bersih. Untuk membersihkan countertop tidak memerlukan detergen khas. Adalah disyorkan untuk menggunakan formulasi tanpa tambahan yang kasar;
 • berani bertoleransi suhu ekstrem. Anda dengan selamat boleh meletakkan cerek panas atau meletakkan makanan beku;
 • rintangan kelembapan - janji bahawa dari masa ke masa kawasan kerja tidak cacat dari kelembapan;

Tile worktop - idea hebat

Tile worktop - idea hebat

Untuk mengemaskini jadual kosmetik, ia cukup untuk menyegarkan semula kelapa pada lapisan. Pembaikan kecil seperti itu tidak memerlukan pembongkaran permukaan. Dan jika anda memilih silikon dengan warna yang berbeza, maka dapur keseluruhan akan mengambil rupa yang dikemas kini.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Jubin dapur di atas lantai: 150+ Foto rahsia reka bentuk yang indah

kembali ke menu ↑

Jenis jubin

Ini adalah pesaing asal jenis kemasan lain dalam reka bentuk kawasan dapur. Untuk worktops pelapis, kotak seramik dengan sisi 5, 10, atau 15 cm paling kerap dipilih. Meja dihiasi dengan rupa yang rumit dan tidak konvensional mozek.

Anda boleh berjaya menggabungkan produk pereka yang mahal dan bahagian bertekstur dari koleksi lain. Kunci kepada rupa kawasan kerja yang bergaya akan menjadi gabungan semula jadi unsur-unsur unsur.

Ini adalah pesaing asal kemasan lain.

Ini adalah pesaing asal kemasan lain.

kembali ke menu ↑

Pelbagai seramik

Bahannya adalah tanah liat. Dalam proses penembakan, kelembapan berlebihan dikeluarkan. Seramik mempunyai banyak kelebihan. Pelbagai warna / tekstur, kemudahan pemasangan, kos rendah, rintangan air. Oleh kerana produk itu bertolak ansur dengan suhu tinggi dengan baik, anda boleh dengan selamat meninggalkan hidangan panas di atas meja.

Kelemahannya ialah ia boleh retak atau berpecah jika objek berat jatuh di atas meja. Untuk mempermudahkan penjagaan meja, disyorkan untuk menggunakan grout berwarna gelap. Sebatian sedemikian tidak akan segera merosakkan dan melindungi lapisan dari minyak dan kotoran.
kembali ke menu ↑

Kekayaan mozek

Produk-produk tersebut dihasilkan dalam kotak dengan sisi 1, 2.5 cm. Biasanya mozek dijual dalam bentuk helaian besar yang dilampirkan pada grid selubung lapisan.

Kelebihan: pemasangan mudah, ketahanan. Palet kaya membolehkan anda meletakkan corak dan perhiasan asal meja. Terima kasih kepada palet pelbagai warna yang elegan, cip pada jubin individu hampir tidak dapat dilihat.

Jubin itu mengalami perubahan suhu.

Jubin itu mengalami perubahan suhu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Tile untuk bilik mandi kecil (150 + Design Photos): Gabungan optimum gaya dan hiasan

kembali ke menu ↑

Granit yang kekal

Menggunakan batu semulajadi untuk menutupi daripada jadual - trend fesyen. Dataran batu menonjol dengan pemandangan indah, ketahanan, kekuatan. Oleh kerana tekstur semulajadi, cap jari dan kesan hidangan tetap tidak dapat dilihat.

Kekurangan: berat padat, kos. Ia perlu untuk secara berkala melakukan pencegahan granit - memprosesnya dengan pengedap. Kuadrat dengan luas 30x30 cm digunakan untuk menghias objek di dalam bilik yang luas. Dari dapur "pulau" tidak akan berputus asa. Lagipun, ini adalah kawasan kerja tambahan dan sistem storan mudah untuk pelbagai perkara kecil.

Untuk membina "pulau" hanya dalam bentuk kaunter bar atau jadual - sisa yang tidak dibenarkan. Adalah betul untuk meletakkan beberapa zon di sana: sinki dan periuk masak atau dapur dan zon pengambilan makanan.

Dan dalam kes ini adalah sesuai untuk menghiasi meja dengan bahan yang berlainan - menggabungkan seramik dengan pokok atau plastik, MDF. Reka bentuk "pulau" sepatutnya masuk ke dalam gaya elemen lain dari set dapur. Menggunakan bahan yang sama akan membantu membuat satu komposisi. Apron dapur dan "pulau" boleh diselesaikan dengan seramik atau granit yang sama.

Produk-produk tersebut mentolerir suhu tinggi.

Produk-produk tersebut mentolerir suhu tinggi.

kembali ke menu ↑

Jubin porselin: penyelesaian yang menarik

Bagi pembuatan jubin menggunakan kristal kuarza kecil, beberapa gred tanah liat, yang ditekan khas bersama dengan resin. Oleh kerana campuran sintered di bawah tekanan tinggi, ternyata bahan berkepadatan tinggi, sangat keras.

Terdapat dalam beberapa jenis:

 • teknikal;
 • bercahaya;
 • matte;
 • digilap.

Permukaannya boleh meniru tekstur granit. Saiz minimum ialah 7.5x7.5 cm.

Kos yang berpatutan, ketahanan dan kebolehpercayaan yang tinggi (lebih tinggi daripada jubin granit) adalah antara kelebihan dataran granit seramik. Apabila meletakkan ia mudah untuk merealisasikan sebarang fantasi bunga. Oleh kerana struktur tidak berliang, permukaan kuarza tidak memerlukan pengedap berkala. Countertop seperti ini tidak takut kepada mikrob.

Penggunaan batu semula jadi untuk menutup meja - trend fesyen

Penggunaan batu semula jadi untuk menutup meja - trend fesyen

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Ubin Apron Dapur (180+ Gambar Reka Bentuk): Tips Membuat Dinding Anda Datang Ke Hidup

kembali ke menu ↑

Cadangan mengenai pilihan bahan

Prinsip asas menggunakan persegi:

 • ia adalah lebih baik untuk meletakkan produk kaca countertop. Ini adalah bahan termudah untuk dikekalkan. Unsur-unsur sedemikian tahan terhadap tekanan, perbezaan suhu, pencemaran. Tumpuan utama pedalaman akan menjadi dataran yang berkilat;
 • Pelepasan jubin atau tekstur yang tidak standard akan merayu kepada peminat jenis kemasan yang asal. Menjaga produk tersebut lebih sukar dan lebih lama. Untuk mengeluarkan kotoran dari tablet, anda memerlukan bahan pencuci, masa dan usaha tambahan yang berbeza. Prosedur pembersihan akan dipermudahkan oleh berus, span logam khas;
 • Saiz optimum kotak untuk menyelesaikan ruang kerja ialah 15x15 cm. Untuk mengembangkan ruang bersaiz kecil, disarankan untuk meletakkan saiz 10x10 cm atau 5x5 cm.

Idea yang bagus - untuk menggambarkan meja di atas corak atau perhiasan yang dibuat daripada bahan yang dihancurkan (dalam bentuk bentuk geometri yang berbeza)
Peserta asal jenis kemasan lain

Peserta asal jenis kemasan lain

 • ia adalah reka bentuk dalaman yang sangat bergaya sehingga bilik itu tidak memerlukan hiasan tambahan. Produk yang mempunyai hiasan cerah yang terlalu elegan digunakan dengan cara yang sihat - mungkin untuk mengatur zon berasingan (sink, dapur gas, kerja kecil). Pada masa yang sama, apron kerja membuat monoton;
 • jika tidak ada keinginan istimewa untuk mencuci meja dengan teliti setiap hari, maka lebih baik untuk menghentikan pilihan pada bahan berwarna-warni. Segera kelihatan pada permukaan monokromatik adalah kotoran dan kerosakan kecil (terutama pada bahan berwarna gelap).

Jika permukaan lain (lantai, dinding) juga ditutup dengan jubin, disarankan untuk melihat koleksi. Gabungan bahan yang berbeza (plastik, kayu, seramik) akan menjadikan kawasan kerja berfungsi dan bergaya.
Dengan jubin, bilik tidak memerlukan hiasan tambahan.

Dengan jubin, bilik tidak memerlukan hiasan tambahan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Jubin di lantai di koridor (245+ Foto) - Bagaimana untuk memilih dan meletakkan? Pilihan moden dan cantik

kembali ke menu ↑

Nuansa penyuntingan

Sebarang proses pembinaan memerlukan kemahiran. Jika ini adalah pengalaman pertama dengan jubin, maka untuk pembaikan adalah lebih baik untuk memilih puncak kerja yang kecil. Prinsip menghadap dinding dan countertops adalah sama. Tepi dan hujung tabletop dihiasi dengan sudut seramik khas atau unsur-unsur kayu, aluminium. Semasa pembaikan harus menimbangkan beberapa hal kecil:

 • untuk menyelesaikan kerja, anda secara khusus boleh membeli bahan atau menggunakan sisa makanan. Apabila gaya diri sukar untuk mengira jumlah bahan dengan tepat. Oleh itu, adalah perlu untuk membeli jubin sedikit lebih daripada saiz meja memerlukan (kira-kira 10-15%). Sekiranya terdapat beberapa jenis sisa, permukaannya dibuat dalam bentuk mosaik. Selain itu, unsur-unsur dipilih ketebalan yang sama. Dan untuk memotong ubin mozek digunakan;
 • permukaan meja mestilah rata dan bersih. Sekiranya asas meja itu kayu, maka ia dirawat dengan pengisian kelembapan-lembapan. Untuk kebolehpercayaan, pangkalan itu boleh dipasang pada dinding. Papan lapis dibuat daripada dua kepingan berlapis dan dilekatkan pada perabot dengan skru mengetuk diri;

Dapur moden yang bergaya

Dapur moden yang bergaya

 • Pelekat yang berbeza sesuai untuk pemasangan: pertukangan kayu, gam khusus untuk kayu, mortar simen-pasir dengan penambahan PVA. Sapukan spatula untuk meratakan gam secara merata. Untuk melekat dengan baik, ia mengambil masa 12-14 jam.

Sentuhan terakhir - penggunaan sealant silikon atau grout berdasarkan resin epoksi.

Untuk melakukan kerja dengan baik, disarankan menggunakan kaleng getah. Sendi-sendi itu mesti diisi dengan kualiti yang tinggi - kekuatan penamat atas permukaan bergantung padanya. Selepas sehari, keluarkan sisa-sisa kelapa. Sekiranya anda melukis pita pelekat, proses pembersihan sisa-sisa kelapa akan cepat dan bersih.

Gaya loteng

Gaya loteng

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Jubin Putih - Mewujudkan reka bentuk yang hebat. 300+ (foto) Kemasan dalaman

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih gaya bilik?

Tabletop tidak boleh dipanggil "wanita nakal." Permukaan meja berkesan dapat menekankan kecanggihan set dapur atau "larut" terhadap latar belakangnya. Nampaknya keputusan yang paling tidak rumit adalah memilih meja untuk dipadankan dengan fasad. Tetapi ia tidak begitu mudah. Ia tidak selalu mungkin untuk mencari bahan yang sama warna..

Kesukaran tidak hadir semasa memasang monokrom perabot. Tetapi hitam akan sedih, dan putih akan menjadi tidak praktikal. Dalam kes ini, alat dengar secara visual akan kelihatan besar dan "monolitik." Untuk menghancurkan sensasi ini, anda perlu elemen hiasan yang cerah.

Pemilihan bahan yang berbeza haruslah dipikirkan dan ditentukan oleh gaya bilik. Dalaman berteknologi tinggi atau minimalisme boleh dikeluarkan dalam hitam dan putih gamma Suasana negara yang lembut lebih baik ditekankan oleh pelbagai warna yang serupa (pasir /coklat, putih / biru, kapur /hijau).

Untuk mewujudkan persekitaran yang harmoni, adalah wajar untuk "mengikat" puncak kerja jubin dengan permukaan lain di pedalaman. Cara yang selamat - penamat yang sama di atas meja dan ambang tingkap.

Gaya desa

Gaya desa

Perancangan reka bentuk yang hebat - reka bentuk apron dan countertops dengan satu bahan. Duet ini di dapur boleh menjadi satu keputusan komposisi.

Asalnya kelihatan seperti gabungan lantai dan permukaan kerja bahan yang sama. Selain itu, pengeluar sering menawarkan untuk menghasilkan koleksi jubin, bersatu dengan satu teduh atau corak tunggal. Penampilan mulia dapur akan memberikan kesatuan batu (segiempat dengan warna yang sama di atas lantai dan di atas meja). Diakui, bahan tersebut tidak murah.

Pendaftaran oleh jubin putih salji

Pendaftaran oleh jubin putih salji

kembali ke menu ↑

Romantik Provencal Interior

Iklim yang cerah dan cerah di wilayah selatan Perancis dikaitkan dengan nada yang tenang dan pastel. Beberapa ciri ciri menekankan identiti dalaman desa:

 • skim warna dibentuk oleh warna pastel cahaya (pasir, krim, putih, beige, ungu, limau);
 • Corak yang menarik boleh dibentangkan pada permukaan kerja, tetapi apa-apa gabungan warna tidak sepatutnya menentang;
 • gaya provensi menyiratkan hiasan tekstil yang pelbagai (langsir, taplak meja, padupholsteri perabot). Tiruan corak tekstil harus ditunjukkan dalam palet tablet.

Sebagai jubin mozek pilihan

Sebagai jubin mozek pilihan

Seramik dengan motif bunga akan menjadi hiasan yang sangat baik untuk kerja-kerja dapur. Hiasan ini kelihatan menarik motif yang menggambarkan buah-buahan dan sayuran.

Sehingga permukaan tersebut tidak kelihatan terlalu berpola, mungkin dengan bahan tersebut menghiasi area kecil meja dekat wastafel.

Lembaga
Untuk mewujudkan suasana yang bersahaja, lebih baik memilih produk saiz kecil - 10x10 cm atau 15x15 cm. Kawalan dalaman dan selesa: dapur putih dan biru

Permukaan kerja diletakkan dengan jubin biru. Apron dapur yang dipangkas dengan petak biru pucat dengan perhiasan bunga kecil akan harmoni melengkapkan permukaan kerja. Peranan alas kaki akan dilakukan oleh jalur yang dipenuhi dengan jubin biru yang sama seperti meja.

Dinding biru akan mengehadkan dasar papan seramik dengan elegan. Perabot dapur warna susu yang lembut melembapkan kesejukan warna biru-biru. Grout putih akan memberikan meja atas rupa elegan dan visual menjadikannya lebih mudah.

Jubin Porcelain adalah pilihan bajet.

Jubin Porcelain adalah pilihan bajet.

Cara mudah untuk membuat dalaman yang nyaman adalah meletakkan kotak yang sama di apron dapur dan desktop. Warna berlainan yang dipilih atau sepadan dengan skema warna pedalaman.

Versi asal desktop finishing - produk segi empat yang meniru permukaan kayu. Dalam pembuatan unsur-unsur seramik digunakan tanah liat, bahan tambahan khusus untuk memperbaiki struktur, pasir kuarza. Apa yang penting untuk dipilih, bersinar (dengan penembakan tunggal / berganda) atau membosankan, adalah untuk memutuskan secara individu kepada penduduk.

Permukaan kayu adalah mudah untuk meniru jubin warna yang berbeza. Untuk gaya Provencal yang lembut dan tenang, bahan nada cahaya (oak, maple, birch) akan menang-menang. Tekstil bercorak dengan perhiasan bunga akan menambah warna warna ke pedalaman.

Dalam warna beige tenang

Dalam warna beige tenang

Trend fesyen - gunakan dengan kesan pakai. Kayu yang meniru kayu tua kelihatan elegan dan mulia.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Kerama Marazzi Tile (165+ Gambar) - Tenaga Empat Unsur

kembali ke menu ↑

Rasa Mediterranean yang cerah

Dapur yang dihiasi dengan suasana yang cerah, kelihatan seperti musim panas yang gembira pada bila-bila masa sepanjang tahun. Untuk hiasan dapur menggunakan bahan semula jadi (kayu, batu, logam). Pelbagai warna semula jadi (krim-kuning, kehijauan-pasir, putih-biru) hanya menyebabkan emosi positif.Pedalaman Mediterranean boleh diberi watak yang berbeza:

 • dalam arah Itali menguasai batu itu. Bahan ini digunakan untuk menyelesaikan hampir semua permukaan (lantai, dinding, siling).Dataran batu sangat selesa dalam kehidupan seharian dan kelihatan sangat berwarna-warni. Untuk menghiasi permukaan kerja boleh menjadi bahan bertekstur. Pelbagai warna yang sesuai - kelabu, coklat;

Dapur bergaya dalam warna gelap

Dapur bergaya dalam warna gelap

 • Pedalaman Sepanyol akan dihiasi dengan jubin cerah "Azulejos". Bahan yang unik akan menyegarkan dinding di luar kawasan kerja atau apron. Supaya dapur tidak kelihatan warna yang menantang atau beragam, monokrom warna gelap dipilih untuk hiasan meja;
 • untuk dapur dalam gaya Yunani dicirikan oleh penggunaan permukaan kasar kayu. Tembok putih yang diletupkan / dicat menyerlahkan tekstur semula jadi kayu. Hiasan dapur kelihatan ringkas, tetapi pada masa yang sama segar dan mudah.

Apabila mencipta dapur bergaya Mediterranean, tidak perlu membuat hiasan keadaan ideal.

Sebaliknya, beberapa penyelewengan, retakan, retak menegaskan kegawatan keadaan.

Gaya klasik

Gaya klasik

Masakan gaya Itali yang sangat baik: dilekatkan dan dicat dengan cat matte berwarna pasir. Apron dapur dilapisi dengan jubin merah bata dekoratif yang meniru tirai. Atas meja dihiasi dengan segi empat granit berwarna pasir (untuk memadankan dinding).

Cairkan teknik warna coklat dengan permukaan krom. Kain diperbuat daripada logam yang sama. The facades dapur set warna pasir cahaya akan secara visual membuat bilik lebih ringan dan lebih luas.

Di pedalaman Mediterranean dengan nota Sepanyol kecerahan yang luar biasa akan membawa produk persegi kecil "azulezhu." Setiap persegi boleh menjadi gambar yang berasingan atau sebahagian daripada perhiasan negara. Agar tidak mengalih perhatian perhatian dari hiasan terang, jubin monokromatik dipilih untuk desktop.

Untuk mengekalkan glossy gloss permukaan dinding, untuk jadual memilih kuar seramik berlapis atau porselin berkilat.
Apabila semuanya berada dalam gaya dan warna yang sama

Apabila semuanya berada dalam gaya dan warna yang sama

Gaya Yunani Yunani pertapa menonjol untuk bentuk mudahnya. Hiasan dalaman yang ketat, warna cahaya monochromatic, digabungkan dengan unsur-unsur kayu, memberikan atmosfera suasana dan ketenangan.. Di dapur sedemikian, sangat bagus untuk bertemu dengan tetamu dan berkomunikasi dengan cara yang santai. Ia mudah untuk menjaga meja atas, dipenuhi dengan jubin seramik persegi.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Jubin lantai seramik - dengan cinta dari Sepanyol. 240+ (foto) untuk dapur, bilik mandi, lorong

kembali ke menu ↑

Minimalisme Laconic

Gaya mudah dan praktikal akan merayu kepada orang yang dinamik. Dapur tidak dipaksa oleh pelbagai unsur hiasan. Oleh itu, bilik sentiasa kelihatan luas dan bersih. Ciri khas pedalaman:

 • warna boleh menjadi apa-apa. Tetapi selalunya gaya dikaitkan dengan monokrom. Permukaan alu-aluan dari bahan-bahan moden: kaca, plastik, logam;
 • Permukaan perabot harus lancar. Barang-barang bertekstur akan memecah gaya reka bentuk;
 • Gloss - versi paling popular dari facades set dapur. Kontur perabot sentiasa ketat, dengan garis-garis yang jelas.

Perkara utama adalah untuk memenuhi semua citarasa

Perkara utama adalah untuk memenuhi semua citarasa

Gaya ini sesuai untuk ruang kecil.. Oleh kerana permukaan yang berkilat mencerminkan cahaya dengan baik, bilik kelihatan lebih luas dan bebas.

Ubin jubin seramik atau jubin porselin licin sesuai untuk menyelesaikan meja. Sebagai peraturan, di pedalaman menggabungkan tidak lebih daripada tiga warna. Dan meja biasanya dibuat putih atau hitam.

Selalunya, bahan untuk julat warna yang sama dipilih untuk apron dan permukaan meja.

Jubin dengan permukaan berkilat akan membawa perbaikan ke pedalaman. Trend baru menjadi produk dengan inskripsi. Pilihan countertop ini akan memberikan dapur yang bergaya, kreatif. Prasasti asal kelihatan luar biasa. Hiasan ini perlahan-lahan menghiasi bilik.

Sebagai pilihan, untuk dapur kecil di pangsapuri studio: dapur dengan facades berkilat plastik putih, dinding biru gelap matte.Permukaan meja dihiasi dengan jubin porcelain yang cemerlang dengan warna kelabu gelap yang kaya.

Lembaga
Untuk membuat permukaan kerja dan dinding kelihatan hampir keseluruhan, komposisi dipilih untuk grouting, selaras dengan warna penamat.
Digabungkan dengan kayu

Digabungkan dengan kayu

Jika anda ingin "menyembunyikan" dapur di sebuah apartmen kecil, perabot perabot dipilih untuk dipadankan dengan dinding. Dapur putih dengan meja porselin berwarna porselin berkilat secara literal "larut" dalam keadaan. Untuk melembutkan hiasan steril dekorasi, sofa gelap-ungu dipasang di dalam bilik. Permaidani kecil unsur-unsur bentuk geometri mudah warna yang berbeza (hitam, kelabu /, putih, kuning kotor) akan memberi ruang kelihatan bergaya.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Bagaimana membuat tablet ini cantik dan praktikal?

Kaunter meja

Kebolehpercayaan dan kepraktisan

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 195 gambar)

8.9 Skor Jumlah
Tabletop, yang mudah dan praktikal

Di dapur yang selesa dan berfungsi, ia menyenangkan untuk memasak dan menghabiskan masa dengan orang tersayang. Kemas kini reka bentuk yang anda suka. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • meja depan, yang dihiasi dengan jubin, memberikan dapur pandangan tidak standard;
 • tidak memerlukan produk penjagaan khas dan sesuai dengan gaya dalaman yang berbeza.
Cons
 • bahan berkualiti tinggi adalah mahal;
 • meletakkan jubin akan memerlukan perkhidmatan profesional;
 • Trowels pada tablet memerlukan kemas kini berkala.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk