Sarapan pagi di katil lakukan sendiri: Model praktikal untuk keselesaan

Bagi mereka yang suka menghabiskan waktu di katil pada waktu pagi, tiada apa yang menjadikan hidup lebih mudah daripada meja sarapan mudah alih. Meja-meja sarapan di tempat tidur muncul berabad-abad yang lalu, dan mereka masih berguna hari ini. Sekarang meja untuk sarapan juga boleh digunakan di bawah kawalan jauh untuk TV, serta untuk menampung komputer riba anda. Selalunya mereka digunakan untuk sarapan pagi yang selesa atau teh yang halus di atas katil.

Kandungannya:

Meja sarapan mempunyai bentuk, saiz, ciri dan warna yang berbeza. Untuk mencari jadual mudah yang sesuai dengan semua parameter, baca di bawah.

Bagaimana untuk memilih?

Sebelum mencari dulang sarapan, anda perlu bertanya beberapa soalan. Apa yang akan anda gunakan untuk sarapan pagi? Atau siapa yang akan menggunakannya? Mengetahui jawapan ini akan membantu anda memahami apa yang perlu dicari.

Jadual adalah pelbagai jenis:

Meja sarapan di atas katil

Meja sarapan di atas katil

 • dulang sarapan lipat;
 • dengan kaki;
 • tanpa kaki;
 • mudah alih;
 • dulang dengan pemegang cawan;
 • dengan tempat untuk tetikus dan dengan penutup yang semakin meningkat untuk komputer riba;
 • laras lebar dan ketinggian;
 • dulang dengan pemegang;
 • dan juga sarapan dulang dengan dulang yang boleh ditanggalkan.

Dulang juga berbeza mengikut gaya dan bahan. Paling Popular:

 • buluh;
 • kayu;
 • logam;
 • digabungkan.

Selalunya mereka digunakan untuk sarapan pagi yang selesa atau teh yang halus di atas katil

Selalunya mereka digunakan untuk sarapan pagi yang selesa atau teh yang halus di atas katil

Antara gaya yang dihargai:

 • moden;
 • tradisional;
 • asian

Bukan itu sahaja: anda mempunyai peluang untuk memilih jenis kemasan yang anda mahu lihat pada dulang sarapan. Yang paling cantik, tentu saja, adalah trim kayu dalam warna berikut:

 • semulajadi;
 • expresso;
 • coklat;
 • ceri
 • kayu merah;
 • pain;
 • walnut

Ini adalah ciptaan yang luar biasa.

Ini adalah ciptaan yang luar biasa.

Ini, tentu saja, bukan hanya citarasa saya, tetapi juga statistik jualan dan populariti model yang berbeza, yang boleh anda ikuti apabila anda memantau pasaran ini. Seseorang boleh berhujah dengan kenyataan ini, dan bagi anda terdapat model yang kurang cantik dari bahan lain.

kembali ke menu ↑

Jenis meja

Mari kita melalui model yang paling popular untuk mengetahui ciri-ciri penting.

kembali ke menu ↑

Dulang pelbagai guna

Jika anda suka sarapan sendiri katil dan anda memerlukan unit serbaguna yang bertindak sebagai daripada jadual untuk komputer riba atau meja berkelah, pilih meja buluh, kerana ia dibuat dari bahan mesra alam dan mempunyai penampilan yang menarik secara estetik. Produk diperbuat daripada kayu buluh sangat ringan. Pilih dulang yang cukup besar untuk menggunakannya untuk pad laptop dan tetikus.

Banyak model di pasaran juga dilengkapi dengan pilihan mengangkat. countertopsuntuk menonton filem pada tablet, contohnya.

Pilih meja buluh, kerana ia diperbuat daripada bahan mesra alam

Pilih meja buluh, kerana ia diperbuat daripada bahan mesra alam

Lembaga
Juga beri perhatian kepada pemegang mengendalikan sebelum anda membeli, kerana tanpa mereka pengangkutan akan menjadi sukar.

Pemegang ukiran yang paling ergonomik - mereka kelihatan bergaya dan tidak membuat gangguan ketika menggerakkan cerek atau produk. Adalah lebih baik jika kaki akan dapat dengan cepat melipatgandakan pengangkutan, penggunaan dan penyimpanan yang cekap.

Perhatikan bahagian bawah, yang akan bersentuhan dengan makanan - ia mesti mempunyai permukaan yang dirawat yang boleh menahan haba.
Produk buluh sangat ringan.

Produk buluh sangat ringan.

kembali ke menu ↑

Meja sarapan di atas katil

Apabila anda merancang untuk menggunakan dulang hanya untuk berjemur di atas katil sedikit lebih lama, pertimbangkan model ringan yang tidak mempunyai berat dan kelebihan berlebihan. Saiz yang sesuai ialah lebar pinggang anda (ditambah beberapa sentimeter pada selimut). Saiz ini cukup ringan untuk bergerak, ia boleh dikawal dengan satu tangan dan tidak akan mencuri tempat itu. Tetapi ia juga masih agak stabil dan memastikan bahawa kopi pagi tidak di atas selimut, dan panci pagi tidak melepaskan lembaran.

Sesuai dengan pinggul anda.

Sesuai dengan pinggul anda.

Dan, tetap, perhatikan unsur-unsur reka bentuk dan warna, serta bahan yang menentukan berat produk dan kesan keseluruhan bahawa jadual itu - sama ada pokok yang selesa atau logam yang bergaya.

Juga popular ialah model yang tabletnya terdiri daripada plastik berteknologi tinggi, dan kaki diperbuat daripada logam. Model plastik sepenuhnya tidak stabil kerana berat badan mereka - plastik ringan harus berdiri hanya pada permukaan yang sempurna rata.

Oleh itu, saya tidak akan serius mempertimbangkannya di sini - selepas semua, kita memperoleh sesuatu untuk berehat dan tidak takut untuk melakukan gerakan yang cuai, bukan?

Besar untuk dua orang

Besar untuk dua orang

kembali ke menu ↑

Dulang dan meja dengan bumper

Sisi adalah idea yang hebat untuk mana-mana model yang anda mahukan.menjadi. Jika anda suka dua model jadual dan pada salah satu daripada mereka akan ada bumper - bawa lebih baik. Apabila mengangkut dari dapur sudut-sudut berbahaya dan kengerian menunggu kami di bilik tidur, dan walaupun anda berjaya membawa sarapan pagi untuk tidur, masih ada peluang untuk mengetuk secawan teh atau sesuatu seperti itu. Oleh itu, untuk kegembiraan saya, terdapat banyak pilihan dengan bumper di pasaran, dan semuanya agak bergaya, mempunyai warna yang berbeza.

Bumper adalah idea yang bagus untuk mana-mana model.

Bumper adalah idea yang bagus untuk mana-mana model.

kembali ke menu ↑

Jadual lipat

Meja lipatan mudah berubah menjadi dulang yang boleh digunakan sebagai dulang, melipatnya separuh dan bawa dengan pemegangnya, atau mereka boleh mempunyai struktur yang berbeza. Ini adalah peranti sejagat yang boleh anda gunakan untuk meletakkan komputer riba anda, gunakan sebagai meja pejabat, untuk menonton TV, sebagai meja untuk belajar.

Jadual yang dibentangkan membantu anda bekerja semasa berdiri - contohnya, di meja resepsionis. Kerana struktur mudah mereka mudah dibawa dan digunakan bukan sahaja di rumah tetapi juga di tempat kerja. Jadual ini juga sesuai untuk semua orang yang mengalami sakit belakang semasa duduk berpanjangan, kerana ia membolehkan anda bekerja berbaring. Terdapat model yang mudah dilaraskan dengan ketinggian dan lebar.
Model sedemikian mudah berubah menjadi dulang

Model sedemikian mudah berubah menjadi dulang

Meja lipat sarapan dilengkapi dengan beberapa dulang dalam satu set untuk kegunaan mudah.

kembali ke menu ↑

Dulang ke tempat tidur

Dulang - ini adalah salah satu barangan dapur yang kami gunakan dalam kehidupan harian kami. Oleh itu, pertimbangkan untuk membuat dulang pelbagai fungsi. Ia boleh digunakan untuk sarapan pagi di tempat tidur dan mengubahnya menjadi meja di tepi katil dengan selekoh pergelangan tangan.

Pilihan pelbagai fungsi

Pilihan pelbagai fungsi

Oleh itu, adalah dinasihatkan supaya anda mempertimbangkan fungsi multitasking apabila membeli dulang. Dulang yang boleh ditukar kepada meja komputer riba juga mudah dibawa dan dibersihkan, dan kini mereka sangat memerlukan. Atau pilih dulang dengan sisi untuk menghalang menuangkan minuman dan mengurangkan risiko terjatuh dari makanan dengan kecenderungan yang tidak berjaya.

kembali ke menu ↑

Meja katil komputer

Walaupun komputer riba semakin nipis dan mudah alih setiap hari, menggunakannya di atas katil masih menyusahkan. Dia memanaskan badan, menekan pada lututnya dan tidak membenarkannya berbaring dengan selesa. Di samping itu, menyimpan peranti di pangkuan anda mungkin mengehadkan aliran udara dan merosakkannya.

Untuk kegunaan komputer riba yang mudah

Untuk kegunaan komputer riba yang mudah

Sebaliknya, menghabiskan banyak masa di komputer boleh menyebabkan sakit belakang dan sakit kepala yang disebabkan oleh sikap tidak selesa. Tidak hairanlah orang sering memilih untuk tidur sofa atau di kerusi dengan komputer riba di pangkuan anda.

Sekiranya keterangan situasi sudah biasa dengan anda, maka ada kabar baik - cara hidup ini sekarang sangat popular dan pasar telah menghasilkan produk baru yang berkaitan dengan: meja tempat tidur khas untuk laptop. Ini adalah jadual yang sama untuk sarapan, tetapi dengan lebih banyak fungsi dan lebih mahal.

Meja katil akan membolehkan anda mengambil kedudukan yang selesa di atas katil dengan meletakkan komputer pada sudut yang selesa untuk dilihat.

Membolehkan anda mengambil kedudukan yang selesa di atas katil

Membolehkan anda mengambil kedudukan yang selesa di atas katil

Jadual-jadual ini masih sesuai untuk sarapan pagi di tempat tidur, tetapi ada yang mengandungi kipas terbina dalam untuk menyejukkan komputer riba, jadi tidak semua mereka boleh menumpahkan jus oren.

Terlepas dari niat anda, meja akan berfungsi dengan baik untuk anda kerana saiznya yang kompak, mudah dibawa dan ringan.

Meja katil komputer boleh mengandungi ciri-ciri berikut:

 • kehadiran lampu LED yang boleh ditanggalkan;
 • bantal bernafas yang tidak membenarkan palma berpeluh, menghilangkan haba yang dihasilkan oleh komputer;
 • dulang tetikus sisi, yang boleh di sebelah kanan, atau di kedua-dua sisi;
 • dulang dengan slot khas untuk menyimpan telefon bimbit.

Meja-meja ini juga sesuai untuk sarapan pagi di katil.

Meja-meja ini juga sesuai untuk sarapan pagi di katil.

Ia boleh digunakan untuk apa-apa sahaja. Baca buku, makan makanan ringan atau bekerja di komputer riba tanpa keluar dari katil.

kembali ke menu ↑

5 faktor untuk dipertimbangkan sebelum membeli

Mari kita saksikan keputusan awal untuk sistematiskan pengetahuan yang telah kita perolehi.

kembali ke menu ↑

Kestabilan

Ini adalah salah satu faktor paling penting yang perlu anda pertimbangkan.Jadual mudah alih digunakan untuk pelbagai produk, baik pepejal dan cecair.

Untuk makanan keras, dulang katil yang tidak stabil tidak akan banyak membahayakan, tetapi penumpahan minuman boleh merosakkan tempat tidur, menyebabkan kerugian kewangan dan mood yang rosak.

Lembaga
Untuk memastikan kestabilan dulang katil, anda perlu memeriksa kaki untuk memastikan bahawa ia cukup kuat untuk menahan berat badan, dan kedudukannya stabil.
Model dengan pemegang asal

Model dengan pemegang asal

kembali ke menu ↑

Bahan

Walaupun kebanyakan dulang katil diperbuat daripada kayu, logam dan dulang plastik juga wujud. Dulang logam adalah kuat dan tahan lama, tetapi logam dapat menghancurkan, terutamanya apabila terdedah kepada cecair.

Palet plastik tidak selesa, tetapi datang dengan reka bentuk yang lebih baik. Palet kayu tahan lama. Oleh itu, anda boleh memilih dulang bergantung kepada apa yang anda ingin gunakan.
Model ini boleh dibuat dengan tangan

Model ini boleh dibuat dengan tangan

kembali ke menu ↑

Kos

Wang adalah salah satu sumber yang selalu terhad.Majoriti orang lebih suka menghabiskan lebih sedikit untuk mendapatkan produk yang paling menguntungkan.

Walau bagaimanapun, kita mesti mengambil kira kos jangka panjang apabila membuat pembelian, kerana perkara-perkara yang murah adalah jangka pendek. Satu cara atau yang lain, anda mesti membeli perkara yang mudah dari segi kewangan.

Anda boleh memilih produk untuk mana-mana dompet

Anda boleh memilih produk untuk mana-mana dompet

kembali ke menu ↑

Reka bentuk

Pastikan bahawa dulang katil yang anda beli paling sesuai dengan keperluan anda. Sesetengah dulang katil direka terutamanya untuk sarapan pagi, dilengkapi dengan poket terbina dalam untuk menyimpan cawan dan peralatan makan. Sesetengah daripada mereka juga direka untuk menyimpan perkara, seperti:

 • majalah;
 • buku;
 • pen.

Pastikan dulang anda semaksimal mungkin, memandangkan faktor ini.

Reka bentuk produk yang luar biasa

Reka bentuk produk yang luar biasa

kembali ke menu ↑

Tujuan dari

Pertimbangkan menggunakan dulang. Kesemuanya bertujuan untuk digunakan di atas katil. Walau bagaimanapun, pertimbangkan untuk membeli dulang katil yang cukup fleksibel untuk digunakan untuk pelbagai tujuan, walaupun sebagai meja makan yang akan kelihatan baik di ruang tamu.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk melakukannya sendiri?

Bagaimana pula dengan membuat meja itu sendiri? Pendudukan ini akan menjadi lebih menguntungkan daripada pengambilalihan yang baru, dan menggunakan meja yang telah anda buat lebih menyenangkan. Pengeluarannya seolah-olah menjadi tugas yang menakutkan, tetapi semuanya lebih mudah daripada yang anda fikirkan. Untuk kemudahan maksimum, cari bengkel kayu terdekat dan buat semua kosong di dalamnya - tentunya salah seorang daripada mereka terletak berhampiran dengan rumah (atau tidak jauh dari pasar terdekat).

Anda boleh melakukannya sendiri

Anda boleh melakukannya sendiri

Jadual ini diperbuat daripada papan tunggal berukuran 2.5 meter dan lebar 20 cm dari kayu walnut hitam:

Senarai bahan:

 • 1 papan 2.5m 8x8 cm;
 • 4 eurobolts 21 "(panjang);
 • 4 menyambungkan topi 13 "(pendek);
 • 1.1 / 4 "skru dalam lubang saku (untuk kaki);
 • gam untuk kayu.

Alat:

 • langkah pita;
 • sedikit gerudi;
 • jadual melihat;
 • jigsaw;
 • cermin mata keselamatan;
 • perlindungan telinga;
 • gam.

Langkah 1

Dilengkapi 2 papan teratas dengan skru 1.1 / 4 dan digerudi отверстия "lubang saku.

Langkah 2

Potong bilah untuk mengendalikan dengan gergaji. Digilir отверстия "lubang saku di celemek dan melampirkannya ke atas dengan skru saku 1-1 / 4" dan lem kayu.

Langkah 3

Potong kaki panjang yang ditetapkan, kemudian bulatkan bahagian atas. Potong bahagian bawah mereka pada sudut 15º. Menggerudi lubang di bahagian atas untuk menyambung bolt pada langkah seterusnya. Saya menggerudi lubang untuk "untuk poket subframe dan melampirkannya ke kaki dengan skru untuk lubang saku 1-1 / 4" dan lem kayu. Membuat bar di jarak 2 inci di bawah.

Langkah 4

Lubang digerudi untuk menyambungkan topi. Melampirkan kaki ke bolt bersambung dengan topi.

Lembaga
Jangan ketatkan supaya kaki dapat ditekuk.

Gusi dan gasket rata boleh digunakan untuk menyambung dua papan atas:

Saya memastikan bahawa semua permukaan diselaraskan dengan betul, kemudian terpaku dan mengepam kepingan bersama menggunakan kuk paralel. Saya menunggu pengeringan lengkap.

Dia meletakkan kaki dengan 180, 220, dan 320 kertas pasir gandum, kemudian mengusap setiap lapisan dengan kain lembut, mengasah dengan 400 gram kertas pasir di antara setiap lapisan. Dilindungi dengan minyak biji rami. Kaki dilipat dengan kemas untuk penyimpanan yang mudah dan padat.

kembali ke menu ↑

Satu lagi projek

Saya juga sangat menyukai projek ini dan saya ingin berkongsi dengan anda. Meja kecil ini sesuai untuk kreativiti, permainan, filem keluarga atau minum teh di tempat tidur.

Ia kemas lipatan dan retracts apabila tidak digunakan. Pemegang boleh digunakan untuk menggantung di cangkuk dan penyimpanan mudah. Gali pita hitam dengan Ali Express supaya anda boleh menggunakan meja atas sebagai papan tulis.

Apa yang anda perlukan:

 • 3 meter selat 1 × 2 cm;
 • Papan lapis untuk bahagian atas;
 • 4 eurobolts, 2 1/2 "panjang, dengan pencuci dan kacang;
 • anda juga mungkin memerlukan merebut atau cangkuk untuk menjaga kaki dalam keadaan yang dipasang ditutup semasa pengangkutan;
 • pen (pilihan).

Arahan asas
 • Ambil langkah berjaga-jaga yang perlu untuk bekerja dengan selamat dan boleh dipercayai.
 • Bekerja di permukaan rata bebas dari kecacatan atau serpihan.
 • Sentiasa gunakan papan lurus.
 • Semak bahan selepas setiap langkah.
 • Selalu bor lubang sebelum melampirkan skru.
 • Gunakan gam kuku untuk penetapan yang lebih kuat.
 • Lap permukaan dari gam berlebihan untuk model dicat, kerana gam kering tidak akan dicat.

Dimensi keseluruhan:

 • Kayu salji.
 • Berkumpul.
 • Menggerudi lubang di bahagian atas setiap kaki.
 • Melampirkan kaki ke bingkai.
 • Di bahagian atas, setiap kaki dilampirkan tepat di bawah bingkai atas untuk membolehkan pergerakan.

Panduan terperinci:

Tandakan lokasi lubang bolt setiap 21 inci (53 cm). Lubang gerudi untuk bolt.

Ambil papan rangka 1 × 2 dan buat bentuk. Bingkai ini boleh dipaku dan dilekatkan, diskru, dijepit di dalam poket - ini adalah pilihan anda. Bahagian atas papan lapis akan membantu menjaga strukturnya.

Kemudian buat dua set kaki dan gerudi lubang bolt yang sesuai di bahagian atas kaki.

Lembaga
Potong bahagian bawah kaki pada sudut 15 darjah untuk membuat jadual lebih stabil.

Kemudian gunakan bolt untuk melampirkan kaki ke bingkai. Lem dan kuku meja ke atas.

Tambah pen dan memperibadikan seperti yang dikehendaki:

 • cetak nama yang dikehendaki menggunakan mana-mana fon di OfficeWord kira-kira 225;
 • cetak dan letakkan di atas meja;
 • menggunakan pen ballpoint, lingkaran huruf dengan banyak tekanan;
 • tekanan pena mencipta tanda di atas pokok itu, memberikan lakaran untuk lukisan berikutnya;
 • cat dengan cat akrilik kesan yang dihasilkan;
 • membetulkan cat dengan lakuer atau fixative lain untuk lukisan.

Rawat produk dengan minyak kayu dan biarkan ia kering. Sekiranya perlu, sapukan salutan tambahan pada pokok itu. Apabila minyak biji rami adalah benar-benar kering, pasir produk ke arah bijirin kayu dengan kertas emer pada 120 aspek. Keluarkan sebarang sisa pengisaran pada permukaan kerja. Lap produk dengan kain yang lembap, lembap.Ia sentiasa disyorkan untuk memohon lapisan ujian pada kawasan tersembunyi atau sekeping sekerap untuk memastikan warna dan lekatan yang seragam.

Meja sarapan

Lakukan sendiri

8 Skor Jumlah
Jadual untuk keselesaan

Pertimbangkan semua fungsi yang diperlukan dalam operasi. Fikirkan tentang kestabilan, keindahan, ketahanan, kecekapan ruang, kebolehcapaian dan fleksibiliti untuk digunakan di atas katil, di sofa, di pejabat, untuk meja resepsi juga. Produk yang sedemikian berguna tidak boleh dihadkan kepada penggunaan katil, walaupun jenis operasi ini pastinya yang utama. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
7.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Penggunaan yang selesa di atas katil dan bukan sahaja
 • Aksesori romantis yang diperlukan di mana-mana rumah
 • Perabot praktikal pelbagai fungsi
Cons
 • Sukar mencari model yang sesuai.
 • Kos yang tinggi
 • Bukan semua orang boleh melakukannya dengan tangan
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk