Lampu Moden di pedalaman: 175+ (Foto) Siling, Dinding, Memusing

Pelbagai jenis lekapan hari ini luas. Banyak bergantung pada pilihan candelier yang tepat. Contohnya, kepenuhan pedalaman, gaya, pilihan perabot. Oleh itu, pertimbangkan semua nuansa yang boleh menjejaskan hasilnya.

Kandungan artikel ini:

Sorotan

Semua lampu jenis terbina dipanggil lampu sedemikian. Tetapi selalunya peranti ini dibina siling atau struktur eternit.

Memilih pencahayaan yang betul

Memilih pencahayaan yang betul

Lampu sorot muncul agak baru, tetapi permintaan untuk mereka terus berkembang. Model boleh dibenamkan dan overhead. Lampu sorot sering digunakan pada gantung atau kabinet tergantung, sebagai sumber cahaya yang memberi aksen.

Jika kita bercakap mengenai gaya, lampu tempat boleh diterima untuk apa-apa reka bentuk. Tetapi di pedalaman klasik atau desa, mereka tidak boleh dilihat.

Pengilang menawarkan pilihan lampu sorot yang besar. Walau bagaimanapun, model LED adalah sangat diperlukan. Oleh itu, lampu Led bertitik mewakili peranti itu sendiri dan diod. Ia tidak perlu mengambil lampu secara berasingan.

Boleh diterima untuk sebarang reka bentuk.

Boleh diterima untuk sebarang reka bentuk.

Lampu sorot adalah sempurna untuk plasterboard dan siling regangan. Mereka akan melengkapi sumber cahaya utama atau menjadi yang utama.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Lampu chandelier moden dan lampu sesuai untuk dewan / dapur / bilik tidur? 205+ Pilihan Foto dengan siling regangan

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Siling

Biasa di pedalaman hari ini adalah lampu siling. Dalam pelbagai reka bentuk mungkin, mereka sering melampaui model lain.

Lampu siling termasuk:

 • candelier dan lampu siling;
 • lampu overhead;
 • penggantungan dengan warna.

Semua model yang sama boleh disesuaikan dengan siling, secara visual tanpa mengambil ruang. Lekapan lampu siling sangat sesuai untuk bilik-bilik dengan siling rendah.

Pilihan pencahayaan di bilik yang sama

Pilihan pencahayaan di bilik yang sama

Peranti pencahayaan sering dipilih untuk gaya bilik. Oleh itu, untuk lampu klasik yang digantung ketat dengan lampu siling palsu sesuai. Gaya moden dan loteng Barisan persegi atau tidak standard lebih sesuai.

Juga, peranti siling dibezakan dengan jenis cahaya:

 • arah;
 • bertaburan.

Ini membolehkan mereka untuk menampung kedua-dua bilik besar dan kecil.

Apabila banyak cahaya tidak diperlukan

Apabila banyak cahaya tidak diperlukan

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Cahaya LED

Lampu sebenar di pedalaman adalah LED. Mereka digunakan di rumah, di kilang-kilang atau di jalanan.

Sumber cahaya dalam sorotan tersebut adalah LED (diterjemahkan dari Bahasa Inggeris - Diod Pemancar Cahaya - LED). Lampu ini dianggap sebagai sumber cahaya yang paling selamat dan paling mesra alam dan boleh digunakan di mana-mana bahagian dalam.

Pendarfluor diod pemancar cahaya membolehkan menggunakan komponen paling selamat dalam pengeluaran peranti. Oleh itu, dalam lampu itu sendiri tidak digunakan merkuri, dan oleh itu tidak ada bahaya bagi manusia dalam hal kerosakan pada peranti.

Lampu LED

Lampu LED

kembali ke menu ↑

Pengkelasan

Peralatan LED boleh dibezakan dengan ciri-ciri berikut:

 • Tertanam. Digunakan dalam pembinaan plasterboard dan plastik. Ideal untuk siling-siling yang digantung, kerana mereka meninggalkan jurang minimum antara kain dan siling asas. Tenaga cekap dan jangan memanaskan permukaannya berdekatan.
 • Overhead. Pilihan tersebut dipasang di dinding dan siling.

Pemasangan lampu LED siling sangat mudah. Untuk pemasangan mereka hanya pemutar skru dan penunjuk diperlukan.

Kami mewujudkan suasana yang unik

Kami mewujudkan suasana yang unik

Lekapan di atas kepala lebih disukai untuk bilik-bilik dengan siling rendah. Semua model lampu LED yang dipasang di dinding biasanya mempunyai saiz kecil. Ini mungkin pilihan lampu mata. Dinding lampu LED di pedalaman sering perlu cerah.

Dalam reka bentuk dalaman moden, lampu lantai dengan pencahayaan LED adalah popular. Selalunya, model ini dilengkapi dengan mekanisme berputar yang membolehkan anda menukar arah cahaya tanpa memindahkan struktur keseluruhannya.

lampu lantai dengan pencahayaan LED

Lampu lantai dengan pencahayaan LED

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Chandelier Dapur dalam Gaya Moden Moden (255+ Foto). Mana yang patut dipilih?

kembali ke menu ↑

Jenis perumahan lampu

Untuk setiap reka bentuk bilik anda boleh memohon pencahayaan LED versi anda sendiri. Dan ada 3 jenis:

 • Pita. Papan fleksibel dengan LED jarak sama rata. Ketebalan pita pencetakan seperti itu - 2-3 mm, dan lebar - 8-10 mm. Digunakan untuk menerangi permukaan kerja di dapur atau sebagai lampu tambahan perabot di dalam rumah.
 • Dotted. Pencahayaan seperti di pedalaman akan menjadikan langit-langit lebih tinggi.
 • Cascading. Lampu LED sedemikian ditetapkan untuk digunakan di bilik dengan siling tinggi. Jenis lampu ini sesuai untuk gaya loteng atau premis industri.

Pilih pilihan yang akan kelihatan lebih baik dengan reka bentuk anda.

Pilih pilihan yang akan kelihatan lebih baik dengan reka bentuk anda.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Digantung

Lampu digantung adalah peranti yang digantung dari kabel elektrik atau kabel atau dipasang pada dulang berlubang di kawasan siling. Lampu loket digunakan di bilik besar (dewan, ruang tamu) atau di pelbagai institusi dan pejabat.

Dalam reka bentuk moden, model yang digantung sering digunakan. Ini disebabkan oleh tahap fungsi peranti yang tinggi. Mereka juga agak mudah dipasang.

Lampu loket untuk bilik besar

Lampu loket untuk bilik besar

Peranti pencahayaan boleh disesuaikan dengan ketinggian dan mengarahkan aliran cahaya ke arah yang dikehendaki. Ini adalah perbezaan utama mereka dari candelier standard untuk rumah.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Candelier moden untuk ruang tamu: 195+ (Foto) Penyelesaian dalaman

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Tertanam

Lampu terbina dalam reka bentuk bilik hampir tidak kelihatan. Mereka dibeli untuk tujuan tunggal menerangi ruang. Dan jangan menghiasi bahagian dalam rumah atau pejabat.

Dengan struktur mereka, lampu terbina dalam dibahagikan kepada:

 • modular (panel);
 • perabot (titik).

Model terbina dalam

Model terbina dalam

Sifat peranti pencahayaan boleh berarah atau meresap. Kedalaman "embeddedness" diukur - oleh kesempurnaan atau sebahagian daripada pemasangan.

Di pedalaman lampu terbina dalam premis boleh dilihat di dalam perabot atau struktur plasterboard.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Jejak

Lampu tayar atau trek - bukan peranti pencahayaan asal.Tetapi peranti ini tidak sesuai di setiap kawasan. Gaya bilik mesti dikekalkan dalam satu konsep. Muzik negara, provensi atau klasik tidak bertolak ansur dengan jenis ini.

Lekapan trek adalah lampu yang dipasang pada bar tugas. Mereka boleh bergerak di sekelilingnya, mewujudkan cahaya aksen.
Jenis trek untuk ruang tamu

Jenis trek untuk ruang tamu

Peranti lacak sebenar di bangunan pentadbiran, pejabat, kafe, dewan pameran. Pemasangan peranti adalah pantas.. Dan terdapat banyak tempat untuk permohonan mereka. Jadi, anda boleh menggantung lampu trek di dinding dan siling.

Di pelbagai ruang pameran dan salun kecantikan, lampu sorot seperti itu menerangi rak dan tingkap yang diperlukan untuk memaksimumkan perhatian pelanggan.

Lampu bergerak, mencipta cahaya

Lampu bergerak, mencipta cahaya

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Chandelier moden di pedalaman bilik tidur (190+ Foto) - Bagaimana memilih elemen reka bentuk yang terang untuk suasana yang tenang?

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Dinding dipasang

Bergantung kepada kaedah pemasangan dan ciri-ciri reka bentuk, terdapat tiga jenis lampu dinding:

 • digantung;
 • invois;
 • tempat.

Jadi, sconce yang digantung berdiri di dinding dan boleh mempunyai reka bentuk yang sangat berbeza. Walaupun lekapan overhead sesuai dengan pantas, berpaut ke siling ke dinding. Mereka mudah dipasang ke permukaan dan tidak memerlukan kerja tambahan.

Sangat mudah dipasang di dinding.

Sangat mudah dipasang di dinding.

Titik-titik tersebut menyiratkan sambungan beberapa lampu yang tertanam di dalam peranti atau secara berasingan hadir pada bus tunggal.

Cakera dinding terkini yang popular. Hari ini ia adalah ciri mandatori bilik tidur.

Sconces digunakan untuk mengatur lampu tempatan atau tambahan di dalam bilik. Juga, lekapan dinding mempunyai fungsi hiasan. Peranti mengisi ruang dengan cahaya lembut yang tenang, sambil menambah keselesaan ke bilik.

Baru-baru ini, sconce telah menjadi popular.

Baru-baru ini, sconce telah menjadi popular.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Peraturan Reka Bentuk Lampu: Lampu meja untuk jadual. Pilihan terbaik yang sesuai dengan semua orang

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Square

Dengan bentuk tidak teratur sering digunakan dalam gaya yang luar biasa. Ini termasuk - lampu persegi. Sebagai peraturan, ini adalah lampu siling dengan warna dalam bentuk kiub atau bentuk rata.. Peranti ini secara idealnya menekankan sudut rata dan kejelasan garis di dalam bilik.

Pilihan pencahayaan seperti itu sesuai untuk bilik-bilik dari mana-mana saiz: dengan siling rendah dan tinggi, dengan dinding sempit atau lebar. Pengilang membuat lampu persegi dengan beberapa atau lebih mentol lampu.
Lampu persegi untuk gaya yang luar biasa

Lampu persegi untuk gaya yang luar biasa

Tetapi ia patut dipertimbangkan ketika itu untuk bilik-bilik kecil lebih baik memilih kandil kecil. Dataran besar di siling secara visual menyembunyikan ruang bilik.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Lampu di bilik tidur, lorong, ruang tamu

Bergantung kepada konsep reka bentuk, candelier dipilih dalam bilik tidur atau ruang tamu. Untuk sebuah bilik besar, klasik adalah lebih baik - lampu candelier, lampu lantai dan sconce. Adalah diharapkan semua lampu di dalam bilik itu direka bentuk dalam gaya dan skema warna yang sama.

Untuk bilik tidur, lebih baik memilih lampu dengan warna cahaya. Di sini renda, tekstil, corak dan bunga, barang-barang palsu dan candelabra akan sesuai. Bergantung pada gaya pedalaman, pilih klasik, nota rakyat atau moden.
Untuk bilik tidur adalah lebih baik untuk memilih dengan lampu lantai terang

Untuk bilik tidur adalah lebih baik untuk memilih dengan lampu lantai terang

In lorong mesti ada cahaya yang maksimum, kerana satu kandil tidak cukup di sini. Selalunya, keutamaan harus diberikan kepada lampu sorot tambahan atau peranti lampu dengan mekanisme berputar.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Berpusing

Model-model ini termasuk:

 • sconce;
 • lampu dinding;
 • candelier siling.

Unsur-unsur pencahayaan ini sering digunakan di pedalaman balkoni, loggias, lorong-lorong panjang dan koridor. Iaitu, di dalam bilik-bilik di mana banyak cahaya tidak diperlukan, tetapi kadang-kadang ia perlu untuk menerangi beberapa kawasan yang berasingan daripada yang lain.

Kami menerangi kawasan tertentu di dalam bilik

Kami menerangi kawasan tertentu di dalam bilik

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Lampu gaya lampu loteng, Provence

Lebih banyak lampu dibezakan oleh reka bentuk. Hari ini, bukan sahaja model klasik yang relevan, tetapi juga candelier dalam gaya loteng atau provensi.

Loft sendiri mencadangkan siling yang tinggi. Cahaya di pedalaman ini harus digunakan untuk ruang zon. Candelier tunggal di dalam bilik tersebut tidak akan memberikan jumlah cahaya yang sesuai. Oleh itu, adalah perlu untuk memperoleh peranti terbina dalam dan titik.

Anda boleh melengkapkan dalaman LED-kaset cahaya sejuk. Peranti utama dalam bilik gaya loteng harus menjadi lampu kandil yang terang dalam logam atau kayu. Lebih baik ia mempunyai bentuk yang luar biasa dan dikekalkan dalam satu warna atau dengan penambahan warna merah, ungu atau kuning.
Gaya loteng

Gaya loteng

Gaya Provence memerlukan mengikut peraturan yang sama dengan ketepatan dan sebaliknya! Untuk pedalaman Perancis pedesaan adalah ciri-ciri:

 • coli terbuka;
 • candelier-chandelier;
 • lampshades;
 • lampu dalam bentuk lilin.

Pencahayaan di Provence melibatkan penggunaan kain, renda, seramik, kristal. Tetapi bahagian utama lampu harus dibuat dari logam atau kayu.

Gaya Provence bermaksud logam

Gaya Provence bermaksud logam

Logam palsu, tembaga atau gangsa akan kelihatan sempurna di pedalaman ini. Keriting dan kerja tenunan terbuka juga akan melengkapkan gaya Provence, akan menambah semangat dan harmoni kepadanya. Rekaan pedesaan suka lampshades besar dan selesa dengan bentuk bulat. Warna lampu sedemikian putih atau kuning air. Selalunya pada lampshades terdapat corak bunga kecil dan renda ditambah.

Walaupun dalam gaya ini, anda boleh mencari lampu lantai atau lampu meja dengan menenun dari rotan atau anggur. Tetapi mereka harus mewarnai kecil, dan warna peranti - hanya gading atau kayu.

Lampu terbukti putih bentuk bulat

Lampu terbukti putih bentuk bulat

kembali ke menu ↑

VIDEO: Apa yang perlu dicari apabila memilih lampu?

Lampu di pedalaman

Membuat pilihan yang tepat

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 175 gambar)

8.6 Skor Jumlah
Semua jenis lampu di pedalaman

Pilihan yang baik untuk candelier atau lampu sorot akan membantu menghiasi ruang dengan betul, mengembangkan atau membahagikannya ke zon yang berasingan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • bervariasi untuk pilihan;
 • boleh menyerlahkan zon tertentu;
 • mudah dijaga.
Cons
 • harga yang tinggi;
 • tidak konsisten dengan beberapa bahagian dalaman;
 • masalah pemasangan
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk