Nampaknya lantai terang di pedalaman - Kekuatan dan kelemahan (265+ Foto)

Lantai di pedalaman bersama-sama dengan dinding dan siling memainkan peranan penting, pilihan cahaya atau warna gelap adalah segalanya. Sebagai pendekatan musim panas, orang ramai cenderung untuk memperbaharui bahagian dalaman mereka dengan lebih cerah, warna-warna terang untuk menjadikan ruang lebih santai dan cerah. Terutamanya pilihan warna cahaya berkaitan dengan lantai, kerana ini adalah penyelesaian yang moden, universal, sentiasa relevan. Nada cahaya lantai itu bagus kerana walaupun bilik itu mengubah segala-galanya kecuali dia, ia tetap kelihatan cantik dan sesuai.

Kandungannya:

Lantai yang terang di pedalaman

Lantai mana-mana bilik adalah ciri seni bina yang tidak akan pernah disedari. Bersama dengan siling dan dinding lantai meliputi kawasan permukaan terbesar. Oleh itu, lantai yang dipilih akan mempunyai pengaruh yang besar terhadap penampilan, estetika dan kualiti reka bentuk akhir bilik. Salah satu keputusan terpenting yang mesti dibuat dengan pilihan lantai yang baru adalah warna.

Lantai di pedalaman bersama-sama dengan dinding dan siling memainkan peranan penting.

Lantai di pedalaman bersama-sama dengan dinding dan siling memainkan peranan penting.

Warna boleh menjadi cahaya, gelap atau sederhana, tetapi dalam definisi asas ini terdapat satu siri warna dan nada.

Mencari warna yang tepat sepadan dengan citarasa anda, yang sama boleh dikatakan mengenai reka bentuk keseluruhan ruang di mana lantai dipasang. Populariti cahaya didiktekan oleh keinginan orang untuk keterbukaan dan kegembiraan, yang menawarkan warna cerah dan cerah.

Lantai ringan memudahkan dan membuka ruang, mencerminkan lebih banyak cahaya. Trend ini menggunakan warna kayu semulajadi, seperti birch, oak ringan. Ia juga merupakan cara terbaik untuk menggunakan kayu yang ditebus (papan kayu lama, diproses semula untuk digunakan).

Flitka nada cahaya dan neutral juga bergaya, terutamanya sesuai untuk bilik mandi bilik

Lembaga
Lantai ringan mungkin lebih praktikal daripada warna gelap. Jelas sekali pada gelap perabot sebarang debu atau calar kelihatan lebih baik - sama dengan lantai. Oleh itu, jika anda ingin menghabiskan sedikit usaha penyelenggaraan di lantai, pilih lantai kayu ringan.
Mencari warna yang tepat sepadan dengan citarasa anda.

Mencari warna yang tepat sepadan dengan citarasa anda.

Lantai ringan lebih riang dan tidak formal. Ia menjadikan bilik itu lebih luas dan mesra, menyumbang kepada keselesaan, empati. Lantai gelap, sebaliknya, cenderung serius dan formal.

kembali ke menu ↑

Kelebihan warna cahaya

Terdapat banyak kelebihan untuk menghias lantai anda dengan salutan cahaya:

 • Ini adalah cara mudah untuk membuat ruang kecil lebih besar, tanpa mengira saiznya.Hidupkan dinding cahaya, selesai lampu accented, penutup tingkap telus atau langsir cahaya. Ramai pereka mencadangkan lukisan siling dengan warna yang sedikit lebih gelap untuk menjadikannya kelihatan lebih tinggi;
 • salutan ini menyembunyikan habuk, kotoran, rambut anjing - ciri-ciri ini menjadikannya pilihan yang paling praktikal dan boleh diterima untuk kehidupan;
 • Mewujudkan latar belakang yang neutral untuk bilik yang menggunakan lantai cahaya menyediakan palet serba boleh di mana anda boleh membina reka bentuk anda dengan mencampurkannya dengan pelbagai warna.

Populariti cahaya adalah didikte oleh keinginan orang untuk keterbukaan dan kegembiraan

Populariti cahaya adalah didikte oleh keinginan orang untuk keterbukaan dan kegembiraan

Ketika datang ke lantai ringan, ada banyak warna. Popular semata-mata putih warna, serta pokok oak semulajadi, tetapi ada yang memilih madu, warna kekuningan untuk rupa yang lebih tradisional.

kembali ke menu ↑

Lantai ringan dan gelap

Dengan menggabungkan warna yang betul lantai dengan warna dinding yang betul, kita dapat memanfaatkan ruang yang kita miliki. Sebagai peraturan, warna yang lebih ringan akan membuka bilik dan menjadikannya lebih visual, dan warna gelap akan menjadikan ruang lebih kecil. Bermain dengan pelbagai kombinasi pilihan ini, bagaimanapun, boleh membuat ruangan yang sangat berbeza:

 • Lantai yang terang akan menjadikan bilik anda lebih sejuk dan optik lebih besar. Mereka juga dapat memberikan pandangan yang lebih bersih, lebih tradisional. Warna yang lebih terang di atas lantai menjadi baik dengan dinding gelap dan cahaya.
 • Lantai gelap diperlukan untuk mereka yang ingin menambah beberapa jenis kontras ke ruang mereka, mereka akan menambah kesan segera ekspresi ke bilik.

Sambungkan warna lantai yang betul dengan warna dinding yang betul

Sambungkan warna lantai yang betul dengan warna dinding yang betul

 • Gabungan warna gelap dan terang di lantai dan dinding boleh berubah bukan hanya sebagai kemunculan bilik. Pelbagai kombinasi di permukaan ruang anda dapat mengalihkan perasaan bilik anda dengan segera.
 • Penggunaan warna cahaya di lantai dan di dinding membuat ruang terlalu besar. Ini membuatkan bilik kelihatan kurang selesa, peribadi dan hangat daripada yang anda perlukan.
 • Sebaliknya, menambahkan satu aksen yang kuat dalam bentuk dinding gelap akan menjadikan ruang itu lebih kecil dan lebih ekspresif. Biarkan tiga dinding dan lampu lantai yang lain. Buat dinding aksen dengan fungsi menggunakan warna-warna terang.
Menggabungkan dinding cahaya dengan lebih gelap, anda boleh mempersempit secara visual bilik, menjadikannya lebih dalam dan lebih tinggi. Walau bagaimanapun, dalam nisbah sedemikian adalah perlu untuk meninggalkan cahaya overhead supaya ruang tidak ditutup.
 • Dinding gelap di dalam bilik dengan lantai ringan dan siling akan memaksa mata untuk mengikuti garis mendatar. Silap mata ini diperlukan untuk menjadikan bilik kelihatan lebih luas.
 • Dengan mengekalkan lantai yang lebih ringan dan menjadikan dinding dan siling gelap, anda akan mendapat sebuah bilik yang akan mempunyai bentuk yang lebih kecil.

Permaidani berbulu akan menambah keselesaan ke bilik

Permaidani berbulu akan menambah keselesaan ke bilik

 • Menggunakan lantai gelap dengan dinding ringan dan siling akan dengan serta-merta menjadikan bilik lebih luas. Ini adalah kombinasi hebat jika anda perlu membuka ruangan, tetapi tanpa ruang yang berlebihan.
 • Nada gelap di atas lantai dan di siling akan menjadikan bilik lebih luas, dan siling akan kelihatan lebih rendah.
 • Untuk menyalakan dari bilik datang dari atas, melihat lantai gelap dan dinding. Kombinasi ini boleh memberi ruang rasa "ruang bawah tanah".

Apabila anda mula mencuba dengan warna, anda akan melihat bagaimana ruangan yang sama kelihatan berbeza.

Kesan cahaya dan bayangan di angkasa boleh menjadi sangat besar.

Di bahagian dalam dapur

Di bahagian dalam dapur

kembali ke menu ↑

Idea reka bentuk lantai cahaya

Lantai kayu ringan boleh pergi ke pelbagai jenis reka bentuk dalaman, beberapa yang paling popular termasuk:

 • gaya moden, yang terdiri daripada garis-garis halus, hiasan minimalis dan perabot, digabungkan dengan warna lembut lembut cahaya lantai;
 • Lusuh Chic: gaya dengan warna putih, linen, aksen tradisional yang menyatakan fabrik pastel, perabot lapuk;
 • Scandinavian gaya yang direka untuk mewujudkan ruang yang terang, besar yang sesuai untuk latitud utara tersembunyi dalam kegelapan untuk sebahagian besar tahun.

Lantai ringan membuka banyak idea menarik untuk reka bentuk. Berikut adalah beberapa idea untuk bermula.

Dalam gaya moden

Dalam gaya moden

kembali ke menu ↑

Di lorong

Jika ada tempat yang lebih baik untuk lantai ringan, ia berada lorong. Secara semula jadi, koridor cenderung menjadi gelap kerana ruang terhad, tetapi lantai ringan yang digabungkan dengan dinding cahaya dapat dengan mudah meringankannya.

Di sini kita berhadapan dengan bilik dengan lalu lintas yang tinggi, jadi anda perlu memilih bahan untuk lantai dengan rintangan haus tinggi, yang akan mudah dibersihkan dan dikekalkan. Lantai di lorong mesti berdiri ujian masa tidak kira berapa kali anda menukar hiasan anda.

Pertama sekali, pertimbangkan umur dan gaya harta anda. Untuk rumah negara sesuai dengan bahan tradisional seperti kayu dan jubin. Dan di bandar moden rata konkrit digilap atau lantai yang dicat kelihatan baik. Jubin batu dan lama bata Terlihat cantik di negara lama kotej. Tetapi untuk gaya elegan yang lebih berprestij, pilih reka bentuk jubin catur hitam dan putih yang sesuai dengan rumah bandar klasik.
Bahagian dalam lorong dalam gaya minimalis.

Bahagian dalam lorong dalam gaya minimalis.

Warna lantai juga bergantung pada saiz koridor anda. Lantai kayu gelap yang digilap atau jubin terracotta dalam warna merah yang mendalam akan menjadikan koridor kecil lebih kecil. Jubin berwarna kayu atau neutral yang lebih ringan akan membantu meningkatkan rasa ruang yang digabungkan dengan pola hiasan putih atau krim.

Lembaga
Perlu diingat bahawa terdapat pelbagai pilihan bahan. Oleh itu, jika anda mahukan lantai kayu, tetapi anda tidak memerlukan penjagaan, pilihan yang terbaik akan menjadi jubin seramik.

Seramik boleh meniru papan kayu dalam pelbagai warna dan bentuk kemasan.

Warna lantai juga bergantung pada saiz koridor anda.

Warna lantai juga bergantung pada saiz koridor anda.

kembali ke menu ↑

Di ruang tamu

In ruang tamu dengan lantai ringan, hangat dan nyaman. Dia mempunyai kesan "rumah pantai" yang membuat anda berfikir tentang musim panas sepanjang tahun - walaupun pada musim sejuk.

Tambah beberapa kerusi neutral (rotan atau rotan - pilihan yang bagus). Beberapa rumah tumbuhan, perabot putih, aksesori neutral (cahayakelabu, beige, coklat gelap) akan meningkatkan penampilan rumah. Cara-cara ini akan membolehkan anda mendapatkan kesan cahaya, praktikal, tetapi mewah. Menarik minat visual dalam tekstur, bukan warna, untuk mengekalkan perasaan lapang bilik.

Warna ini akan menjadikan ruang tamu hangat dan selesa.

Warna ini akan menjadikan ruang tamu hangat dan selesa.

kembali ke menu ↑

Di bilik mandi

Banyak jubin batu semulajadi mempunyai banyak warna yang sepadan, jadi anda boleh memilih kombinasi warna anda sendiri. Tahan kabinet dalam nada yang sama seperti jubin, dan bilik mandi anda akan dibuka dengan serta-merta.

kembali ke menu ↑

Di dalam bilik tidur

In bilik tidur lantai ringan bertindak secara ekspresif. Sekiranya anda suka imej yang selesa, lapang, maka lantai yang terang adalah langkah penting ke arah mewujudkan bilik tidur yang sempurna.

Untuk melihat tradisional, gunakan pelbagai bahan organik putih atau neutral: kayu, rotan, kapas, bulu. Pastikan katil minimum, elakkan logam gelap. Untuk pedalaman seperti itu tenunan yang sempurna, headboard rotan. Sekali lagi, permainan tekstur mengimbangi keseluruhan imej putih.
Imej yang selesa dan lapang bilik tidur

Imej yang selesa dan lapang bilik tidur

Dalam gaya kontemporari

Ia masih mungkin untuk mempunyai bilik tidur moden dalam warna-warna cerah. Hanya fokus kepada bentuk dan kecemerlangan menggunakan bentuk logam dan geometri. Hitam atau tanda gelap sebagai warna aksen hanya akan menyimpulkan amaun visual yang betul.

kembali ke menu ↑

Dapur

Lantai ringan menyatakan apa yang kita suka dalam estetika Scandinavia. Mereka bersih, segar, serasi dengan persekitaran di mana kebersihan adalah prinsip - dengan dapur. Permukaan yang lebih ringan mencerminkan lebih banyak cahaya, mewujudkan persekitaran yang lebih terang. Walaupun permukaan gelap menekankan habuk yang lebih terang, bintik-bintik gelap menjadi lebih nyata di lantai cahaya.

Permukaan cahaya mencerminkan lebih banyak cahaya.

Permukaan cahaya mencerminkan lebih banyak cahaya.

Lantai ringan akan kelihatan paling organik di dapur, dibuat dalam gaya negara. Cuba gunakan pokok buatan untuk imej sengaja dipakai. Gabungkan mereka dengan kabinet yang dicat dengan warna terang (biru atau hijau pucat), gunakan cetakan gelap untuk aksen.

Lembaga
Jika gaya anda lebih moden, sambungkan lantai cahaya anda dengan kabinet gelap. Simpan permukaan kerja anda dengan warna yang sama dengan lantai untuk mendapatkan kesan moden yang akan kelihatan tidak terlalu formal, tetapi tidak terlalu biasa.
kembali ke menu ↑

Pilihan bahan dan gaya

Hari ini, kebanyakan penutup lantai direka bentuk sedemikian rupa sehingga mereka bebas dan tahan lama. Keputusan untuk memilih idea untuk lantai dapur harus berdasarkan pada fungsinya. Dapur adalah kawasan yang mempunyai lalu lintas tinggi, terdedah kepada tumpahan air, minyak, wain, serta hidangan yang jatuh. Anda akan ingin mencari bahan lantai untuk dapur anda yang tidak memerlukan penjagaan dan dapat menahan beban tinggi.

Penutup lantai yang dikehendaki dan boleh dipercayai termasuk:

Selain ketahanan, memasak biasanya memerlukan lama berdiri dan berjalan mundur dan seterusnya. Lantai yang mempunyai kusyen adalah berguna, terutamanya untuk masalah belakang.

Pilih bahan tahan lama

Pilih bahan tahan lama

Pilihan lantai paling ergonomik termasuk:

 • buluh;
 • jubin permaidani;
 • gabus;
 • lantai getah;
 • vinyl;
 • pokok;
 • laminate flooring

Mari lihat bahan-bahan yang boleh digunakan untuk pelapisan lantai anda dan yang boleh didapati dalam warna cahaya, mari menimbang kebaikan dan keburukan mereka.

Pangsapuri studio putih

Pangsapuri studio putih

kembali ke menu ↑

Lantai buluh

Bambu adalah bahan lantai dapur yang cerah, produk mesra alam, pilihan yang boleh dipercayai dan lestari sebagai penutup lantai. Ia melampaui banyak bahan semulajadi yang lain dalam kekuatannya dan akan tahan lama dengan penggunaan aktif.

Lembaga
Apabila memilih lantai, lebih baik memilih jenama terbukti yang boleh dipercayai, kerana kualiti bahan akan turun naik. Dalam kes ini, penunjuk produk berkualiti adalah panjang waranti yang ditawarkan oleh pengilang.

Kelebihan: tahan lasak, cantik berbulu, mesra alam, waranti panjang.

Kekurangan: Sesetengah lantai buluh mungkin mempunyai penyok.

Bilik bergaya dengan tingkap besar

Bilik bergaya dengan tingkap besar

kembali ke menu ↑

Permaidani

Permaidani sukar dibayangkan sebagai pilihan yang boleh dipercayai dan popular untuk dapur, kerana ia sukar untuk dijaga dan bersih. Tetapi jubin permaidani yang paling moden adalah penyelesaian yang baik untuk lantai dapur. Mereka telah direka dan diuji untuk berfungsi sebagai bahan tahan haus di kawasan lalu lintas tinggi. Ia adalah bahan tahan lama yang mudah dibersihkan, mudah dipasang.. Ia amat mudah kerana ia boleh dikeluarkan untuk pembersihan atau penggantian.

Lembaga
Sesetengah pengeluar menasihatkan membeli set jubin tambahan untuk mendapatkan penggantian di tempat dengan lalu lintas yang lebih tinggi jika permukaan dipadamkan. Ia juga boleh digunakan untuk dinding sebahagiannya.
.
Aksen terang di dalam bilik putih

Aksen terang di dalam bilik putih

Kelebihan: bahan tahan lama dalam warna moden dan tekstur lembut, sesuai untuk digunakan semula.

Kekurangan: memerlukan pembersihan yang kerap dan pembersih vakum.

kembali ke menu ↑

Lantai konkrit

Pada konkrit, anda boleh menggunakan cat cahaya khas atau senarai epoksi berkilat. Konkrit cahaya juga boleh didapati dengan mencampurkan pasir putih dan simen portland.

Konkrit mempunyai penampilan moden dan kekerasan yang meningkat. Mempunyai permukaan yang padat, ia dapat menahan aktiviti di dapur tersibuk dan masih kelihatan hebat.

Terdapat pelbagai jenis kemasan untuknya:

 • konkrit cetakan yang baru boleh dicetak;
 • konkrit siap boleh dicat;
 • menggilap;
 • membuat stensil;
 • membuat impregnasi.

Lembaga
Jika anda suka lantai konkrit, tetapi anda tinggal dalam iklim yang sejuk, pertimbangkan untuk menambah di bawah pemanasan lantai untuk konkrit untuk memanaskan permukaan sejuk bahan.

Kelebihan: tahan lama, serba boleh, kelembapan tahan, moden.

Kekurangan: Keras, jika berdiri lama, sejuk, memerlukan re-sealing, dapat kotor.

kembali ke menu ↑

Laminate flooring

Lantai kayu berlamina adalah idea yang murah dan tahan lama untuk lantai yang meliputi dapur. Lapisan atasnya cukup kuat untuk menahan rawatan yang paling sukar. Jika anda menambah pad lembut di bawahnya, anda akan mendapat penyelesaian ergonomik, sesuai untuk kedudukan yang berpanjangan. Mudah dipasang dan ketersediaan gaya yang berbeza menjadikan penyelesaian ini mudah dan mudah untuk dapur.

Lantai kayu yang dilaminasi

Lantai kayu yang dilaminasi

Lembaga
Pilih lantai berlamina dengan jaminan yang terbaik. Banyak pengeluar menawarkan jaminan 25 tahun. Untuk kusyen tambahan untuk berdiri yang selesa, letakkan lapisan nipis di bawah bawah.

Kelebihan: Pilihan yang tahan lama, ekonomi, pelbagai, mudah dipasang dan dibuang.

Kekurangan: tidak begitu berharga sebagai lantai kayu yang sebenar, ia boleh menjadi licin, bising, tidak boleh dirawat.

kembali ke menu ↑

Lantai getah

Getah mempunyai sifat yang sama dengan gabus, tetapi dilengkapi dengan pelbagai jenis warna dan tekstur. Ia mudah dipasang tanpa pelekat kerana ciri-ciri lekatan yang tinggi, yang menjadikannya penyelesaian sementara yang baik untuk lantai di sebuah apartmen yang disewa. Ia lembut, tahan lama dan mempunyai permukaan tanpa slip. Terdapat dalam gulung atau jubin.

Lembaga
Jubin getah lebih mudah dipasang daripada lembaran. Untuk kemudahan, pilih lantai getah kitar semula yang lebih murah.
Gaya loteng

Gaya loteng

Kelebihan: sesuai untuk pemprosesan, kalis air, tahan api, tahan lama, mudah dibersihkan, lembut.

Kekurangan: orang yang sensitif terhadap bau asal, minyak tumpah boleh mencemarkan permukaan getah.

kembali ke menu ↑

Papak batu

Terdapat pelbagai jenis lantai batu, termasuk marmar, travertine dan granit yang paling popular. Disebabkan oleh perbezaan warna, batu itu memberikan dapur rupa semula jadi.

Lantai batu secara semulajadi sejuk dan lebih sesuai untuk kawasan dengan iklim yang hangat. Jika anda memasang lantai batu dalam iklim yang sejuk, pertimbangkan pemanasan lantai untuk memanaskan lantai pada musim sejuk.
Kejelasan garis di pedalaman ruang tamu

Kejelasan garis di pedalaman ruang tamu

Lembaga
Memperoleh sekurang-kurangnya 25% batu daripada yang anda perlukan dan simpan resit anda untuk mengembalikan batu yang ditolak. Lihat semua jubin batu anda sebelum anda memasangnya secara profesional. Ia mungkin bahawa bijirin dan warna batu akan berbeza-beza, dan anda akan mahu mengembalikan bahagian-bahagian yang tidak sesuai dengan corak atau korespondensi suara.

Kelebihan: pepejal, permukaan tahan lama, mudah dibersihkan.

Cons: beberapa batu boleh menjadi kotor, memerlukan pengedap rutin, beberapa jenis agak rapuh.

kembali ke menu ↑

Jubin seramik

Ubin adalah penyelesaian yang baik dengan penyelenggaraan yang rendah untuk dapur. Ia mudah dibersihkan, tahan lama dan mempunyai permukaan reflektif yang memperluaskan sempadan ruang di dapur.

Interior yang bergaya dan rendah

Interior yang bergaya dan rendah

Reka bentuk berjubin meniru kayu dan tekstur dan corak lain. Jubin lantai tidak lagi terhad kepada format 12 inci seperti dahulu. Beberapa reka bentuk moden yang terkini boleh menjadi agak besar.

Lembaga
Menyewa seorang profesional untuk memasang jubin, terutamanya jika permukaan tidak sempurna rata. Untuk memudahkan penyelenggaraan, pasang jubin dengan garis grout yang sepertinya sempit.

Kelebihan: tahan lasak, bahan tahan lembapan yang mudah dipelihara, boleh didapati dalam pelbagai jenis gaya, bentuk dan warna.

Kekurangan: garis grouting kadang-kadang sukar untuk menyimpan benda-benda yang bersih, jatuh, seperti piring, mungkin pecah.

Reka bentuk berjubin meniru kayu dan tekstur dan corak lain.

Reka bentuk berjubin meniru kayu dan tekstur dan corak lain.

kembali ke menu ↑

Lantai vinil

Vinyl adalah berpatutan, terdapat dalam pelbagai tekstur dan gaya, ia adalah salah satu lantai dapur yang paling kalis air. Walaupun jubin cukup mudah dipasang, lembaran vinil memerlukan pemasangan profesional.

Lembaga
Lihat tren terkini dalam lantai vinil yang meniru kayu.

Ia adalah bahan mudah dipasang yang cukup kalis air untuk digunakan di bilik mandi, dapur, atau kawasan basah yang lain. Ia juga boleh bertekstur dengan baik untuk menyerupai bijirin kayu secara realistik. Bahan moden di atas lantai memerlukan kajian yang teliti untuk mengetahui dirinya dan pada pandangan pertama sangat mirip dengan kayu semulajadi.
Bilik tidur yang cantik dan selesa

Bilik tidur yang cantik dan selesa

Kelebihan: Mudah dipasang, tahan air, sesetengah gaya kelihatan seperti kayu. Kekurangan: Bahan kimia yang berpotensi berbahaya dalam komposisi, memerlukan asas untuk pemasangan, dengan mudah boleh cacat.

kembali ke menu ↑

Lantai kayu

Pokok ini secara tradisinya terletak di kalangan pembeli di bahagian atas senarai apabila memilih lantai. Pokok ini mempunyai rupa yang berkualiti tinggi, hangat, mempunyai bijian yang unik, yang terbentuk bergantung kepada umur. Tetapi kayu di dapur memerlukan perlindungan khas dari kelembapan berlebihan.

Lembaga
Tambah lapisan tambahan di dapur supaya kayu dimeteraikan. Sekiranya anda hidup dalam keadaan kelembapan yang tinggi atau di kawasan pantai, elakkan papan lebar yang akhirnya akan menjadi cacat dan mengangkat di sepanjang tepi.
Pokok ini secara tradisinya terletak di kalangan pembeli di bahagian atas senarai.

Pokok ini secara tradisinya terletak di kalangan pembeli di bahagian atas senarai.

Kelebihan: meningkatkan kos perumahan untuk dijual semula, cantik, tahan lama, anda boleh menukar hiasan.

Kekurangan: kadang-kadang meruncing, memerlukan varnishing berkala, mudah dikeringkan atau tercalar.

Oleh kerana lantai kayu paling popular, pertimbangkannya dengan lebih berhati-hati.

kembali ke menu ↑

Lantai kayu ringan

Jantina adalah unsur reka bentuk yang penting di dalam bilik yang boleh menghasilkan kesan visual yang kuat di mana-mana bilik dengan spesies kayu yang betul, naungan dan hiasan mereka. Di antara semua tingkat di bawah naungan cahaya lantai kayu amat terkenal.

Lembaga
Jika rumah anda sudah mempunyai parket, anda hanya perlu menggilap papan dan kemudian catnya agar sesuai dengan dinding atau perabot. Sekiranya parket anda dibuat daripada beberapa kayu keras (contohnya, oak atau abu), maka pra-pemutihan dengan whitewash akan diperlukan.
Reka bentuk bilik yang kreatif, bergaya dan selesa

Reka bentuk bilik yang kreatif, bergaya dan selesa

Untuk mengelakkan semua pengamplasan dan lukisan ini, lantai berwarna terang dapat dicapai dengan memasang lantai parket baru yang telah dirancang terlebih dahulu dengan kapur atau cat. Sebagai alternatif, jika anda suka melihat kayu, tetapi anda tidak mempunyai anggaran, maka anda sentiasa mempunyai jubin vinil atau seramik berwarna.

Anda boleh memilih lantai kayu dengan permukaan yang berbeza:

 • berkilat;
 • buatan berumur;
 • berulir atau berwarna sehingga bijian lebih terlihat.

Lantai kayu memberikan integriti asas, ringan dan pada masa yang sama kebolehpercayaan. Kayu terang yang berfungsi dengan baik sebagai lantai boleh seperti berikut:

 • beech;
 • abu;
 • oak;
 • Varieti pepejal Scandinavia dan banyak lagi.

Hutan-hutan ini digabungkan dengan pedalaman tradisional, membawa cahaya semulajadi mereka, biasa kepada banyak generasi. Sebaliknya, kelajuan pengatup yang rendah dan lembut mereka melengkapkan garis seni moden yang lebih tajam. Ini adalah lantai klasik yang akan kelihatan yakin, akan meningkatkan gaya dalaman dengan keikhlasan yang ikhlas.

Lantai kayu ringan datang dalam pelbagai warna yang kaya:

 • putih;
 • berkrim;
 • beige;
 • biru;
 • kelabu.

Flax, kapas dan nada neutral lain yang diilhamkan oleh bumi kelihatan hebat di sini. Lantai kayu ini membuat kanvas neutral dari mana gaya atau reka bentuk boleh dibuat.Pastikan ruang anda kelihatan monokromatik atau menggabungkannya dengan aksen yang terang.

Ruang makan yang disambungkan ke ruang tamu

Ruang makan yang disambungkan ke ruang tamu

Lantai ringan di pedalaman

Pilihan idea untuk reka bentuk yang indah

8.8 Skor Jumlah
Kami menghiasi lantai dengan warna-warna terang

Hampir apa-apa bahan untuk lantai boleh mempunyai versi cahaya, tetapi tidak semuanya boleh menjadi sama sesuai untuk anda. Pilih lantai anda di tempat pertama supaya ia sesuai dengan tujuannya, menggabungkan nada dan warna penutup lantai dengan hiasan lain. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • Membuat rumah lebih bersih, cerah, mesra
 • Sesuai gaya dan hiasan yang berbeza
 • Dasar yang baik untuk demonstrasi perabot, objek seni.
Cons
 • Marki
 • Tidak dapat dilihat oleh habuk, ia tetap menonjol untuk kotoran yang lebih gelap.
 • Lantai ringan juga boleh memberi kesan sejuk, keterasingan
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk