Terracotta Color in the Interior - Dari permulaan hingga hari ini. 195+ (Foto) Keserasian warna terang

Terracotta tulen diketahui oleh semua orang sebagai sebahagian daripada budaya Sepanyol yang menjadikan rumah bungalow kami di Mediterranean. Tetapi ada aspek lain warna ini di pedalaman. Apa yang boleh menjadi lebih indah daripada terracotta bagi mereka yang membesar di buku-buku petualangan dan filem-filem yang memuliakan Wild West?

Kandungannya:

Terracotta adalah warna bumi yang membawa perasaan hangat ke mana-mana ruang yang ia sentuh. Ia mempunyai sejarah yang panjang dan kaya dengan pelbagai bentuk sejak penemuannya, termasuk patung, keramik dan bahan binaan.

Terracotta di pedalaman

Sama ada teduhan lemah atau karat oren, warna ini dapat menyamai gaya dan citarasa yang berbeza. Dalam bahasa Latin, perkataan "terracotta" terdiri daripada dua akar: "terra" (bumi) dan "kucing" (dimasak atau dibakar) dan diterjemahkan sebagai "tanah liat". Ia mewujudkan keselesaan dan menghiburkan kehangatan di angkasa. Serta merah warna, oren merangsang selera makan. Oleh itu, naungan ini sesuai digunakan di kantin dan restoran.

Terracotta baru-baru ini dalam fesyen

Terracotta baru-baru ini dalam fesyen

Ini adalah bahan semula jadi yang mempunyai warna oren-coklat cantik. Warna ini berasal dari kandungan besi tinggi yang bertindak balas dengan oksigen dalam proses penembakan. Penamat yang paling dikenali selepas proses pembakaran selesai adalah nada oren dan nada merah yang mudah dikenali, tetapi terracotta juga boleh didapati dalam warna merah jambu, kelabu dan coklat. Tanah liat ini telah digunakan selama berabad-abad untuk hiasan rumah dan kawasan sekitarnya. Ada kemungkinan bahawa terracotta adalah pengalaman dalaman pertama dari nenek moyang kita.

Berikut adalah beberapa tip reka bentuk dan terakota untuk musim ini:

 • Gunakannya dengan cara yang baru. Terracotta secara tradisinya dianggap sebagai warna ubin atau tumbuhan pasu. Sebaliknya, pertimbangkan untuk menambah warna ke dapur anda. kabinet dalam kombinasi dengan mana-mana seni pop warna.
 • Panas hangat siling. Lukisan siling dengan terracotta akan membuatkannya berasa hangat dan selesa. Siling berwarna menambah minat di mana tiada apa yang terang. Sekiranya anda akan menggelapkan dinding, cuba juga menggelapkan siling.
 • Terracotta jubin sebagai ciri dapur anda yang hebat. Warna bercahaya yang hangat dan nota desa: inilah yang dapat dicapai apabila dihidupkan lantai memasang jubin terracotta. Ia mungkin sesuai sebagai perhimpunan baru, dan di pedalaman tradisional.
 • Menggunakan terakota sebagai warna asas untuk perabotBertentangan dengan kepercayaan popular, terracotta tidak selalu menjadi aksen warna.Digunakan sebagai kain pelapis, ia boleh disepadukan langsung ke warna biru dan putih. Orange dan biru Mereka juga warna pelengkap dan bekerja dengan yakin hampir di mana sahaja.
 • Tumbuhan dalam periuk dan succulents. Anda boleh cat pot terracotta, membuat corak stencilled pada mereka, bungkus sesuatu atau mengubahnya menjadi apa-apa jenis supaya mereka kelihatan berbeza. Tetapi terracotta adalah klasik dan pada musim baru anda boleh dengan selamat mengeluarkan periuk tanah liat anda untuk mendapatkan aksen yang bergaya.

Teracotta aksen yang terang di pedalaman klasik

Teracotta aksen yang terang di pedalaman klasik

Terdapat banyak warna dan pilihan hebat untuk terracotta. Menghiasi ruang anda dengan warna ini boleh mewujudkan suasana hati dan ekspresi dan boleh dikaitkan dengan aksen yang lebih neutral.

kembali ke menu ↑

Cara untuk menterjemahkan

Sudah jelas mengapa terracotta sedang berkembang dan mengapa dia kembali dengan kehadiran yang kuat. Warna dan haba khasnya sesuai untuk mencipta elemen hiasan yang indah. Di samping itu, kelenturannya melibatkan penggunaan pelbagai bentuk. Trend terracotta telah popular di Eropah sejak 3-4 tahun lepas sejak musim panas 2014.

Lihatlah kampung-kampung yang indah di sekitar Siena di Tuscany (Itali) yang menggunakan bahan tradisional ini. Ia tahan lama dan boleh dibentuk dalam bentuk apa pun, yang juga menerangkan penggunaannya secara meluas dalam tembikar dan patung. Kebiasaan tahan api, ia telah lama digunakan untuk merancang lantai, menjadikannya tembikar.

Kami melengkapkan bahagian dalam dengan aksesori

Kami melengkapkan bahagian dalam dengan aksesori

Malah, pada masa ini kita melihat bahawa ia digunakan dalam reka bentuk pelbagai produk, seperti kepingan kecil perabot, perabot besar dan aksesori. Pot bunga Terracotta juga akan kembali.

Lembaga
Di luar rumah, terracotta boleh digunakan sebagai pilihan warna unik tetapi neutral. Gunakannya untuk menampung keseluruhan struktur, atau untuk memberi penekanan kepada perincian seni bina tertentu, seperti garasi, portico atau pintu masuk.
kembali ke menu ↑

Aksesori

Terdapat beberapa kelebihan terracotta dalam aksesori, salah satunya ialah ia adalah nada alam semula jadi. Produk daripadanya sering berkilat sebelum menembak, yang menghasilkan penamat yang cerah dan meningkatkan ketahanan bahan.

Kemasan yang terang dalam reka bentuk

Kemasan yang terang dalam reka bentuk

Bahan ini bersifat refraktori dan boleh dibentuk dalam bentuk apa pun. Walau bagaimanapun, kraf siap pakai dengan cepat kehilangan penampilan mereka dari masa ke masa, terutamanya selepas interaksi terlalu rapat dengan seseorang.

Secara tradisinya, terracotta telah digunakan untuk lantai dan jubin di iklim panas, kerana ia menyerap kurang haba daripada bahan lain. Ini membawa kepada hubungan visual antara bahan dan dalaman Mediterranean tradisional.
kembali ke menu ↑

Tembok

Nada dalam terracotta adalah pilihan yang tepat untuk dinding desa. di rumah. Pilih naungan yang lebih dekat dengan gangsa atau coklatsupaya ia tidak membebani bilik, dan kemudian menonjolkan kawasan itu dengan mentah pokok, batu, objek berlapis emas atau aksesori dalam gaya barat daya.

Perkara utama bahawa warna tidak menyekat bilik

Perkara utama bahawa warna tidak menyekat bilik

Lembaga
Di rumah yang lebih tradisional, gunakan naungan melon yang diredam yang kelihatan lebih lembut, pastel. Warna ini berfungsi dengan baik dengan kelabu, krim, coklat, laut dan emas. Untuk bermula, cuba gunakannya di atas dinding aksen, yang boleh ditambah dengan aksesori oren di seluruh ruang.

Untuk rumah yang moden, jangan takut menggunakan lebih banyak jenuh, bertenaga karat oren untuk menambah minat visual dan hangat di dalam bilik. Tidak kira sama ada mereka adalah sebahagian daripada geometri bilik, digunakan pada dinding aksen atau bahagian utama perabot, naungan ini adalah cara yang bagus untuk bereksperimen dengan warna yang kaya.

Jangan takut untuk bereksperimen dengan warna.

Jangan takut untuk bereksperimen dengan warna.

kembali ke menu ↑

Perabot

Sekiranya anda tidak bersedia menukar warna dinding, pilih lukisan artistik dalam warna merah jambu dan nada merah terracotta yang berdebu.Atau aksen satu bahagian perabot - contohnya, sebuah kerusi yang dibuat di bawah naungan oren berkarat.

Unsur-unsur gurun sudah mempunyai kecenderungan dalam reka bentuk rumah, tetapi sekarang merah jambu, merah dan oren semulajadi berasa lebih otentik dan serba boleh. Kualiti halus dari warna ini membolehkan anda untuk mencampurinya bersama-sama, tanpa mengganggu ruang.
kembali ke menu ↑

Jubin

Gerbang Terracotta, bersama dengan lantai kayu dan batu, adalah klasik yang tidak berkesudahan khas dalam gaya bergaya Mediterranean. Kelebihan utama jubin semacam ini adalah asal semulajadi.

Menggunakan jubin di dapur

Menggunakan jubin di dapur

Selalunya jubin terracotta digunakan sama ada dalam klasik dapur, atau di halaman di kawasan terbuka, untuk memberi mereka gambaran yang lebih menarik. Tetapi anda juga boleh menggunakannya bilik tiduruntuk menambah keselesaan hangat kepadanya. Kemasan Terracotta boleh berbeza-beza dan kualiti ini boleh digunakan untuk lantai gabungan.

Warna-warnanya bermula dari tebu menjadi nada merah. Permukaan papak batu ini bertekstur, memberikan rupa yang dipakai yang tulen. Mereka sesuai untuk trafik yang berat atau kawasan berdebu dan mudah dibersihkan. Sekiranya digunakan dengan betul, ia akan berfungsi dengan baik walaupun di bilik tidur minimalis.
Kami mencapai kesan maksimum

Kami mencapai kesan maksimum

Tekstur

Hari ini, terracotta mempunyai kemasan matte yang semula jadi daripada jubin granit yang pernah popular, sering digunakan pada tahun 1980-an. Tetapi jika jubin anda mengekalkan penampilan mantannya, ia akan berasa segar jika ia dicampurkan dengan nada dan bahan duniawi yang lain.

Borang

Jubin persegi akan sentiasa menjadi pilihan klasik, tetapi bentuk baru, seperti heksagon matt-red, menambah percikan kehangatan dan gaya moden ke ruang angkasa.Terutama kesan ini menyenangkan apabila digabungkan dengan corak dan warna lain.Gerbang terracotta berkilat tradisional juga masih mempunyai tempat dalam reka bentuk dan koleksi terbaru pereka fesyen mengesahkan ini - terakota musim ini sekali lagi di puncak populariti.

Ubin berbeza dalam bentuk dan tekstur.

Ubin berbeza dalam bentuk dan tekstur.

kembali ke menu ↑

Langsir

Langsir di tempat teduh ini biasanya digunakan untuk membuat tempat terang di dalam bilik. Sebaliknya sesuai dengan beige dalaman, upholsteri coklat gelap dan hiasan kayu. Corak untuk langsir semacam itu digunakan dengan warna kuning emas atau cahaya.

Sesetengah kombinasi dengan langsir termasuk skim seperti:

 • terracotta + coklat muda + coklat panas;
 • jingga cahaya + kuning air + emas;
 • lobak merah + kuning + kuning;
 • terracotta + putih + coklat gelap;
 • oren + krim + mahoni;
 • teracotta gelap + rosewood + gading atau krem;
 • abu-oren + pastel coklat + putih.

Ini adalah tempat yang terang di setiap bilik.

Ini adalah tempat yang terang di setiap bilik.

Ini adalah gabungan sejagat yang akan sesuai dengan reka bentuk bilik tidur, tetapi dalam warna lembut, pastel.

Untuk dapur dan ruang makan adalah warna bata yang sesuai. Tetapi mana-mana naungan sentiasa memancarkan banyak sinar matahari yang panas, apabila sinarnya akan membiasakan warna ini di dalam tingkap.

kembali ke menu ↑

Gabungan Terracotta

Kombinasi yang paling jelas adalah ruang putih minimalis dengan banyak tumbuhan hijau. Tetapi kita mula melihat bagaimana haba menembusi ruang ini melalui nada bumi dan tekstur baru. Daripada putih, yang telah menguasai pedalaman beberapa tahun kebelakangan ini, warna tanah liat terracotta telah menjadi jauh lebih mendalam dan ekspresif.Fikirkan warna panas seperti:

 • kayu manis;
 • karat;
 • ocher;
 • merah jambu pucat;
 • burgundy.

Gabungan dengan kelabu yang tidak berfungsi

Gabungan dengan kelabu yang tidak berfungsi

Warna reka bentuk dalaman yang sesuai memainkan peranan dalam pembangunan hiasan bilik harmoni dan mewujudkan suasana yang menyenangkan.Warna oren terracotta menjadikan reka bentuk dalaman moden cerah, gembira dan selesa, memberikan banyak kemungkinan untuk memperkenalkan warna warna yang sesuai ke pedalaman, yang memperkayakan hiasan bilik.

Palet Terracotta termasuk banyak warna, terutamanya:

 • coklat kemerah-merahan;
 • merah;
 • merah jambu merah;
 • kekuningan oren berwarna kekuningan.

Palet warna sangat besar

Palet warna sangat besar

Semua warna ini semula jadi, diredam, bersahaja. Warna oren, gelap kuning, lobak merah dan nada bata digabungkan dengan warna yang lebih pucat, lembut. Warna oren Terracotta adalah trend yang bergaya dalam hiasan yang hebat untuk mewujudkan hiasan musim gugur, hangat dan menenangkan, mewujudkan kesan yang menyenangkan dan ceria. Mereka berehat dan menyemai, menawarkan pilihan yang sangat baik terutama untuk idea-idea musim luruh.

Warna-warna oren terracotta boleh menjadi terang, membawa warna yang kaya kepada reka bentuk dalaman moden dengan aksen hiasan yang berani. Warna lembut oren membuat skema warna yang lebih senyap dan lebih lembut yang menggabungkan dengan baik dengan hiasan putih kelabu, putih, kuning air, atau putih susu.

Sesiapa yang telah mengembara ke barat daya mengetahui bahawa terracotta dan turquoise membentuk kombinasi yang terang yang menyerupai bumi dan langit di padang pasir. Ini adalah kombinasi di mana dua warna melengkapi satu sama lain.

Terracotta dan oren - terang, hangat dan nyaman

Terracotta dan oren - terang, hangat dan nyaman

Terracotta memberi inspirasi kepada keselesaan bersama dengan warna lain yang berwarna merah, oren dan kuning. Raspberry sayap Deep sering mendedahkan yang terbaik dengan dinding terracotta. Apabila bekerja dengan terracotta, gunakan ungu dan hijau, jika matlamat anda adalah untuk mewujudkan ketidakkonsistenan, mungkin sedikit motif yang termasuk persekitaran yang kuat dan kekacauan yang tidak teratur secara strategik.
kembali ke menu ↑

Orange

Orange adalah warna utama terakota, dan anda memperdalamnya dengan coklat atau hitam.

Jika anda lebih suka warna yang direndam matahari, yang lebih cerah dan akan menjadi lebih merah jambu, buat kuning oren kuning untuk mencipta warna matahari terbenam yang awal. Kemudian gunakan coklat untuk menambah warna ke bumi dan buat keseimbangan.

Orange adalah warna utama terakota.

Orange adalah warna utama terakota.

Skim warna kontras dengan oren dan biru, semua nada coklat atau hitam membuat reka bentuk dalaman yang asli dan berani yang membuat kenyataan. Warna kuning gelap, berwarna coklat dan jingga berwarna merah gelap yang digabungkan dengan warna-warna biru, biru dan biru muda menambah wajah segar dan muda kepada idea-idea reka bentuk dalaman yang moden.

Terracotta oren palet adalah universal dan sesuai untuk gaya dalaman mana-mana, menambah aksen yang terang ke hiasan bilik dalam gaya klasik atau penjajah, hiasan dalaman rumah dengan perabot antik, membawa tenaga ke dalam hiasan rumah negara, mencerahkan bilik dalam gaya vintaj dan menambahkan ekspresi ke reka bentuk dalaman di avant garde gaya.
Perabot gaya kolonial - kelihatan cantik dan rapi

Perabot gaya kolonial - kelihatan cantik dan rapi

Motif Afrika dan reka bentuk Eropah Selatan, dinding dengan aksen berwarna kuning keemasan dan coklat kemerahan, dinding bata dan panel dinding kayu, lampu meja seramik dan hiasan rumah, pasu plastik atau tanah liat dan pasu oren sesuai untuk reka bentuk terracotta.

kembali ke menu ↑

Dengan hijau

Sayuran hangat sentiasa menggabungkan dengan baik dengan nada bumi ocher. Untuk terracotta bijak sempurna. Dari gabungan ini ternyata suasana tenang tenang. Warna teduh tambahan dalam julat hijau akan menjadi ungu, yang boleh didapati di bantal atau butiran lain.

Tambah beberapa sayur-sayuran untuk kesegaran.

Tambah beberapa sayur-sayuran untuk kesegaran.

kembali ke menu ↑

Dengan kelabu

Dengan berlebihan benda putih dan kelabu mula kelihatan kasar dan tidak sama sekali hangat. Masalahnya akan diselesaikan dengan menambah haba ke lantai terracotta, dapur apron atau hiasan - semua butiran ini akan menjadikan bilik itu tidak steril.

Gabungan ini akan menjadikan rumah ini moden, tetapi hangat. Palet berjalan lancar dengan kemasan kelabu matte dan lapis kelabu. Couture Haute juga menggunakan palet ini dengan menggunakan bentuk geometri lucu kepada siluet klasik dalam kelabu neutral dan menambah pecutan warna. Permaidani merah Golden Globe telah melihat banyak warna jingga dan merah jambu dengan unsur-unsur logam.

Kombinasi klasik dalam reka bentuk

Kombinasi klasik dalam reka bentuk

Lembaga
Dalam kawasan moden, terracotta sering digabungkan dengan konkrit kelabu, yang memberikan kekayaan tekstur yang mengagumkan.

Palet abu-abu dan oren juga berfungsi dalam suasana Art Nouveau, di mana garis-garis minimum dan konsep terbuka rumah membenarkan anda memasuki tempat kejadian perabot berani.

kembali ke menu ↑

Ruang dan gaya

Hari ini terdapat keperluan untuk kembali ke alam dan bahan-bahan alam sekitar. Keinginan ini mengembalikan nada semula jadi ke dekorasi. Suasana monokrom memberi warna hangat yang mengingatkan kita tentang warna-warna yang kaya di bumi.Terracotta mempunyai warna yang jelas, memaparkan campuran lembut kemerah-merahan ocher dan warna coklat yang sangat kelihatan semulajadi.. Diilhamkan oleh pigmen mineral dengan nama yang sama, warna bumi ini menyegarkan dan membesarkan pedalaman, mewujudkan suasana intim dan mesra.

Terracotta berfungsi dalam hampir apa-apa gaya ruang. Ia boleh ditambah ke dapur, di mana ia terbaik digabungkan dengan lantai warna ocher merah yang mendalam dan set kayu gelap.

Walaupun terakota boleh digabungkan dengan gaya ruang apa-apa, tanah liat yang dibakar ini memang merupakan bahan padang pasir. Sebuah rumah bohemian dengan banyak tekstur dan eklektik, corak puak padang pasir adalah tempat yang tepat untuk meletakkan trend terracotta secara paksa.

Digunakan pada perabot dan objek, serta pada kain ringan, warna ini pada masa yang sama menambah keanggunan dan kehangatan. Nada jeruk terracotta memberikan suasana mesra apabila digunakan di bilik makan yang kelihatan seperti rumah-rumah yang selesa di pantai Mediterranean.

kembali ke menu ↑

Gaya Tuscan Sunny

Palet gaya Tuscan mengambil satu ton nada hangat yang boleh ditemui di kawasan pedalaman selatan Itali. Siena dibakar, hijau zaitun, ocher emas, coklat gelap, arang batu hitam, merah - semua warna cerah ini tidak dapat dielakkan membuat kita memikirkan musim panas. Jika anda menghiasi rumah anda dengan gaya Mediterranean, dinding akan ditutup dengan warna teragot yang paling dinamik.

Kerusi dan dinding untuk dipadankan - gabungan sempurna

Kerusi dan dinding untuk dipadankan - gabungan sempurna

Untuk mendapatkan kesan yang lebih dipercayai, pertimbangkan untuk menambah hiasan hiasan merah seperti Venetian plaster. Di samping itu, penutup dinding jenis ini memberikan gambaran kedalaman dan "kemewahan". Anda akan mahu menggunakan kemungkinan terracotta dengan semua kehalusannya. Fokus untuk menambah warna ini dalam pelapis yang lembut sofa dan kerusi-kerusi berlengan menambah teduh ini ke permaidani dinding dan seni artistik. Hiaskannya dengan perabot kayu gelap atau besi tempa.

kembali ke menu ↑

Di barat daya

Gaya Selatan-Barat menyatukan seluruh era dalam satu genre reka bentuk dalaman. Pandangan terkenal "Wild West" membolehkan anda menggabungkan unsur-unsur dari beberapa budaya dan tempoh sejarah, tetapi juga dipindahkan ke rumah-rumah moden.

Ia diilhamkan oleh gaya asli Amerika dengan langit biru, matahari terbenam dan kaktus hijau. Palet barat-barat juga diperkaya dengan nada semula jadi dengan warna hitam, beberapa aksen diucapkan dalam kuning terang dan merah jambu.
Nota gaya barat daya digabungkan dengan warna merah terakota

Nota gaya barat daya digabungkan dengan warna merah terakota

Suasana bersahabat gaya etnik ini menjadi tanah yang subur untuk bunga duniawi. Untuk membentangkannya dengan lembut di rumah anda, tambahnya pada upholsteri dan aksen hiasan.

Lembaga
Pilih etnik permaidani dengan corak India untuk melengkapkan lantai kayu semula jadi atau jubin. Dekorasi etnik di dinding juga merupakan cara yang asal untuk menyegarkan hiasan dengan sentuhan warna semula jadi yang kecil. Lukisan, trofi memburu, objek seni memberikan daya tarikan pedesaan asli yang tulen.
kembali ke menu ↑

Motif Sepanyol

Gaya Sepanyol Tradisional

Gaya Sepanyol Tradisional

Orang Sepanyol adalah orang Eropah pertama yang berjaya menetap di barat daya Amerika, yang menjadikan gaya Sepanyol sangat berpengaruh di rantau ini hingga ke hari ini. Rumah gaya tradisional Sepanyol masih dibina di kawasan itu.Penampilan ini menyerlahkan warna oren terracotta dengan dinding plester bertekstur, dengan pedalaman, biasanya dibuat dalam plester putih dengan tepi dan sudut dan sudut.

Bersama dinding putih, pedalaman di rumah yang diilhami oleh orang Sepanyol hampir selalu mempunyai jubin tanah liat sebagai penutup lantai dan kemasan, dan kadang-kadang jubin hiasan yang elegan, terutama di dapur dan mandi. AButiran seni bina, seperti pagar dan gratings, biasanya terdiri daripada besi tempa atau produk kayu yang diukir indah di lebih banyak bilik kelas tinggi.

kembali ke menu ↑

Amerika Asli

Sebelum orang Sepanyol tiba, penduduk asli Amerika adalah penduduk hanya barat daya Amerika, dan suku Navajo adalah yang paling berpengaruh ketika ia datang dengan gaya. Navajo mempunyai sejarah kerajinan tekstil yang panjang, mereka melewati tradisi berpola mereka yang ditenun melalui beratus-ratus tahun. Anda akan mengenali gaya grafik ini dalam selimut anda, kerana ia kini sangat popular.

Bersama tekstil yang ditenun, Native Americans memperkenalkan seni lain dalam gaya barat daya, seperti:

 • tenunan bakul;
 • seramik;
 • turquoise;
 • barangan kulit.
Gaya India untuk pencinta eksotik

Gaya India untuk pencinta eksotik

Walaupun banyak peruncit moden menjual salinan reka bentuk India, cara yang paling menghormati untuk membeli permaidani gaya Navajo adalah untuk membelinya dari pengrajin Navajo yang membuat karpet. Carian Google yang mudah akan menunjukkan beberapa pembekal Navajo yang terkenal.

kembali ke menu ↑

Amerika

Orang Amerika moden yang pertama yang menetap di barat kebanyakannya adalah ranch dan mubaligh. Lelaki dan wanita yang rajin mengusahakan pengembaraan berbahaya untuk menjinakkan ternak dan menguasai tanah itu. Mereka membawa kehidupan yang mudah di rumah-rumah kampung, yang sering diperbuat daripada tanah liat. Tekstil mereka adalah kulit buatan tangan buatan tangan kasar atau tidak diproses.

Perabot dan lekapan lampu adalah kayu utilitarian, dan candelier kadang-kadang mengambil sebagai kelihatan hebat sebagai logam palsu. Lihat ladang desa diterjemahkan ke dalam gaya barat daya moden dengan unsur-unsur hiasan seperti tanduk ram, permaidani dan upholsteri kulit, serta kerap menggunakan kulit dalam upholsteri.
Dengan sedikit barat daya

Dengan sedikit barat daya

Para mubaligh yang mendiami Barat juga jelas mempunyai struktur yang mudah. Gaya penyediaan sering berdasarkan fakta bahawa mereka membawa bersama mereka dalam kereta mereka, atau fakta bahawa mereka dapat dengan mudah dibuat di rumah-rumah baru. Kebanyakan mubaligh menjalani kehidupan yang sederhana walaupun di Timur, jadi perabotnya juga mudah, dalam gaya seorang pengocok. Ini adalah kerusi dengan punggung dan almari besar dan pakaian dengan hiasan ringkas, seperti garis leher berbentuk jantung.

kembali ke menu ↑

Di pedalaman ruang tamu

Warna Terracotta di pedalaman ruang tamu menambah kehangatan dan kemurahan hati, ia dengan sempurna membesarkan atmosfera. Terracotta juga boleh membawa masuk ke rumah kami. Of Provence atau Tuscany atau gaya hidup orang India di Amerika. Thangat dan terang, terracotta adalah warna yang memberikan kesan kemewahan, memberikan karakter bilik. Karat intensif di pedalaman akan membuat kesan yang kuat, tetapi menggunakannya dengan bijak.

Menggabungkan dengan putih di ruang tamu akan memberikan gabungan energetik. Mencampur dengan kelabu akan menambah keanggunan baru. Gunakan terracotta pada bila-bila masa sepanjang tahun untuk terus memanaskan tenaganya pada musim sejuk, dan pada musim panas untuk meningkatkan rasa harmoni dengan alam sekitar.
Meningkatkan suasana di ruang tamu

Meningkatkan suasana di ruang tamu

Lembaga
Pada musim sejuk, ia akan kelihatan baik pada perabot besar. Pada musim panas asal bumi dan surianya serta-merta memanaskan suasana.

Walaupun warna ini nampak agak tegang, ia adalah salah satu nada yang mudah dicampur.

Menyelaraskan dengan warna neutral dan cahaya seperti putih atau krim akan melembutkan keamatan nada.

Lembaga
Campuran dengan pelbagai warna kelabu, terracotta mewujudkan suasana yang moden dan elegan.
Campurkan warna untuk melembutkan suasana

Campurkan warna untuk melembutkan suasana

Untuk kesan yang paling ekspresif, pertimbangkan untuk dinding. Terlepas dari apakah anda memilih dinding tunggal dengan aksen atau menghiasi seluruh ruangan, ia menghasilkan latar belakang yang baik untuk kayu hangat dan aksen neutral, yang boleh menjadi kompleks dan sederhana.

Anda bernasib baik jika anda mempunyai tembok bata terbuka, kerana ia juga boleh menjadi terracotta. Jika anda mahu pergi lebih jauh, gariskan dinding dengan nada yang sama. Shade terracotta yang lebih ringan pada bahagian sectional berfungsi dengan baik di lantai konkrit gelap dan dengan aksen tembaga yang cemerlang. Permaidani corak dalam warna neutral hangat dengan percikan kelabu atau hitam akan kelihatan, dan tekstur semula jadi akan memberikan kedalaman ruang.

Tembok bata boleh menjadi terracotta

Tembok bata boleh menjadi terracotta

kembali ke menu ↑

Di dapur dan ruang makan

Untuk cara yang mudah untuk menghidupkan terracotta ke dalam bilik, gunakan periuk. Untuk menambah rusticity, pertimbangkan hidangan seramik buatan tangan dan lilin buatan tangan dalam warna yang sudah ada dalam reka bentuk.

Aksen besar untuk ruang makan atau dapur desa adalah sekelompok lampu loket terakota yang dapat dikelompokkan dalam bentuk dan warna yang berbeza, memberikan ruang gaya baru.
kembali ke menu ↑

Di dalam bilik tidur

Terracotta boleh nipis dan cukup lembut untuk bertenang. Cairkan dengan gading, bertekstur bantal dan sayur-sayuran.

Warna tepu boleh dengan mudah dicairkan dengan bantal.

Warna tepu boleh dengan mudah dicairkan dengan bantal.

Untuk menekankan skema sedia ada pastel neutral, pertimbangkan semburan kecil terakota dalam aksen hiasan. Bantal Turki adalah satu lagi cara yang baik untuk menghidupkan warna. Atau gunakan permaidani geometrik dengan terracotta dan pastel lain untuk menambah personaliti ke bilik.

Warna Terracotta

Kami mengemas kini pedalaman

8.8 Skor Jumlah
Terracotta - warna kehangatan dan keselesaan

Ia agak mudah untuk membuat dekorasi terracotta gaya kegemaran anda. Melekat ke dinding putih dan aksen dengan warna-warna tanah seperti oker dan warna coklat. Tambah beberapa pirus untuk menjadikannya kelihatan seperti langit biru. Kayu berwarna sederhana dan gelap dengan unsur kulit membuat aksen yang kuat di samping lampu Sepanyol yang lebih elegan. Dan jangan lupa tentang tekstil, kain, bakul dan tembikar yang cantik. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Ia memberikan kelembutan, menambah kehangatan ke rumah.
 • Teduh bumi memberi rasa kebolehpercayaan asas, seperti warna lain dari spektrum coklat.
 • Beragam, sesuai untuk sebarang hiasan
Cons
 • Sukar untuk mencari naungan yang betul
 • Terdapat banyak faktor yang perlu dipertimbangkan, kerana warna sangat bergantung kepada pencahayaan di dalam bilik.
 • Hiasan mahal
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk