Bunga di pedalaman: 175+ (Foto) Kombinasi yang indah (di ruang tamu, bilik tidur, di dapur)

Bunga di pedalaman adalah hiasan bilik yang kerap untuk banyak gaya. Pola bunga yang dipilih dengan betul membolehkan anda mencipta suasana harmoni di rumah, memberikan rasa tenang dan damai. Sebagai tambahan kepada peranan estetik semata-mata, corak bunga mempengaruhi persepsi ruang, menonjolkan martabat dalaman dan kekurangan bersembunyi.

Kandungannya:

Gabungan warna

Pemilihan warna boleh dilakukan mengikut skim klasik standard. Tetapi anda boleh menjadi kreatif dengan pencampuran, mencuba kombinasi yang menarik.

Bunga-bunga segar menambah kesinambungan ke pedalaman.

Bunga-bunga segar menambah kesinambungan ke pedalaman.

Untuk kombinasi win-win termasuk:

 • monokrom, termasuk warna yang sama (contohnya, coklat gamma - dari berpasir hingga coklat);
 • kontras bercampur seperti ungu dengan kuning;
 • biru hijaukuning;
 • baik dipadankan, tetapi tidak termasuk dalam julat warna yang sama (kapur dengan kuning).

Untuk dalaman harmoni, keseimbangan warna harus diperhatikan, kombinasi warna yang paling berjaya harus dipilih. Memperkenalkan elemen bunga dalam reka bentuk, pereka cuba mengulangi naungan yang dominan dalam unsur-unsur hiasan dan reka bentuk yang lain.

Lembaga
Gabungan corak yang harmoni dengan corak bunga dapat dicapai dengan mengulangi warna latar belakang.
Corak bunga membolehkan anda mewujudkan suasana harmoni di rumah

Corak bunga membolehkan anda mewujudkan suasana harmoni di rumah

kembali ke menu ↑

Interior monokrom - menghadapi reka bentuk yang membosankan

Pedalaman satu warna mempunyai banyak kelebihan, berbeza dengan keringkasan, gaya, keparahan. Tetapi adakah ia baik? Untuk menjadikan pedalaman seperti itu lebih dinamik dan dinamik, anda hanya boleh menambah serpihan putih.

Warna ini boleh ditambah bukan solo, tetapi digabungkan dengan warna yang sudah ada di dalam bilik. Ini akan dapat mencapai vitalitas pedalaman yang diperlukan.Contoh penggunaan sedemikian: bunga dalam warna utama pada latar belakang putih.
kembali ke menu ↑

Penyongsangan - lakukan sebaliknya

Adakah pedalaman mempunyai cetakan gelap pada latar belakang cahaya? Mereka boleh diulang dalam bentuk baru dengan memilih latar belakang gelap dan corak cahaya.

Wallpaper indah dengan mawar

Wallpaper indah dengan mawar

kembali ke menu ↑

Permainan dengan dua warna

Dua warna - adakah ia banyak atau sedikit? Dengan memilih hanya dua warna, anda boleh membuat pedalaman yang membosankan hanya dengan menggantikan lukisan.

Untuk melakukan ini, anda boleh:

 • ganti warna ini sebagai latar belakang dan cetakan;
 • menggabungkan corak bunga dengan jalur;
 • menggabungkan imej besar bunga dengan yang kecil.

Lembaga
Paling penting, teknik sedemikian dicetuskan apabila warna cahaya mengatasi lebih gelap.
Elemen terang di ruang tamu

Elemen terang di ruang tamu

kembali ke menu ↑

Tiga permainan warna

Teknik ini mungkin kelihatan serupa dengan yang sebelumnya, tetapi ia memberi anda lebih banyak pilihan dan membolehkan anda membuat pelbagai kombinasi. Sekurang-kurangnya salah satu warna harus menjadi cahaya dalam kes ini, tetapi dia sudah dapat melewati kepimpinan dan melangkah ke latar belakang.

Tiga warna membolehkan anda membuat komposisi yang menarik.

Adalah mungkin bagi masing-masing untuk menetapkan kawasan tertentu di mana untuk mengatur dominasi. Bagi pelbagai dan dinamisme, pedalaman boleh ditambah dengan objek monophonik yang mengulangi satu warna.
kembali ke menu ↑

Satu naungan utama dalam permainan dengan cetakan

Teknik ini menggema semula yang sebelumnya, tetapi kelihatan lebih cerah. Dengan memilih warna yang berair sebagai warna utama, anda boleh melengkapkannya dengan kemasukan cahaya. Ini membolehkan anda memilih salah satu dinding, pembukaan tingkap atau lembut perabot.

Gaya moden di pedalaman

Gaya moden di pedalaman

Corak bunga pada latar cahaya dengan kombinasi permukaan warna tepu akan memainkan peranan aksen. Sebagai warna pasangan, sebaiknya gunakan warna-warna terang dan membosankan.

kembali ke menu ↑

Interior hitam dan putih dengan aksen dramatik

Teknik ini dianggap bergaya dan menarik. Aksen yang terang dari pedalaman seperti itu boleh menjadi imej bunga lipat tunggal di dinding. Sebagai naungan aksen disyorkan untuk memilih salah satu yang tidak akan menyakitkan dengan masa.

Sebaliknya hitam dan putih menarik walaupun dengan sendirinya. Dan dengan penambahan pewarna warna cerah, ia memperoleh kedalaman yang diperlukan dan bergaya.

Reka bentuk bergaya dan menarik

Reka bentuk bergaya dan menarik

kembali ke menu ↑

Pencampuran Tekstur

Accent-metallic adalah salah satu kaedah yang bergaya dalam mewujudkan dalaman moden. Bersinar cahaya pada latar belakang matte mewujudkan rasa volume dan menyoroti objek yang dikehendaki atau permukaan.

Teknik ini membolehkan anda memilih corak bunga dengan cara yang mengagumkan dan asli. Dengan kilauan logam boleh bukan hanya cetakan, tetapi permukaan monokrom, contohnya kusyen sofa.

kembali ke menu ↑

Permaidani, sofa, dinding: apa yang biasa?

Biasa mungkin teduh hadir pada semua item. Ia boleh menjadi serpihan dinding dengan latar belakang gelap dan bunga ringan dalam kombinasi dengan gelap sofa dan permaidani naungan cahaya.

Permaidani ini akan menambah romantik

Permaidani ini akan menambah romantik

kembali ke menu ↑

Adakah anda benar-benar memerlukan cetakan bunga?

Walaupun populariti motif bunga dan penggunaan kerap untuk hiasan, ia tidak boleh diterima. Dalam banyak cara, hasilnya bergantung pada kelayakan pereka, pengalamannya dan kualiti bahan yang digunakan.

Corak bunga juga boleh dimasukkan ke dalam ruangan yang ketat dengan unsur-unsur hiasan yang minimum. Gaya minimalis, seperti yang lain, dapat dilengkapkan dengan gambar-gambar terang kecil yang menyerlahkan seluruh pedalaman, tetapi tidak akan menarik perhatian.

kembali ke menu ↑

Wallpaper dengan bunga: peraturan yang tidak boleh dipecahkan

Wallpaper Dengan cetakan bunga boleh menjadi alat yang mahir untuk transformasi apartmen. Mereka bukan sahaja mandatori untuk beberapa gaya, tetapi juga memberi peluang untuk membawa kesegaran menjadi pedalaman yang membosankan dan mengatur aksen yang diperlukan. Masuk ke pemilihan reka bentuk bahan, anda mesti mengikut peraturan asas.

Wallpaper seperti itu adalah alat yang mahir untuk mengubah apartmen

Wallpaper seperti itu adalah alat yang mahir untuk mengubah apartmen

Bunga di dinding boleh menjadi sangat berbeza. Pilihan tepat saiz gambar - salah satu perkara penting.Untuk bilik yang luas, pilihan saiz imej tidak terhad. Tetapi yang paling menarik di sini akan kelihatan cetakan besar.

Lembaga
Untuk bilik-bilik dengan saiz yang sederhana, lebih baik untuk memberi tumpuan kepada gambar kecil yang tidak akan secara visual menyembunyikan ketinggian siling dan lebar dinding. Ia tidak perlu sepenuhnya paste ke atas semua dinding dengan kertas dinding dengan corak bunga. Di kebanyakan kawasan, peruntukan hanya satu dinding akan mencukupi.

Berlari tentang fantasi mereka, anda boleh menyeberangi garis memisahkan gaya dari kegembiraan yang berlebihan. Pada masa yang sama, perlu mengambil kira perabot yang perlu digabungkan dalam gaya, warna dan dimensi dengan reka bentuk dinding. Kecerahan warna boleh menjadi tidak sesuai, contohnya, untuk gaya Inggeris aristokratik yang ketat.

Pilih saiz cetakan dengan betul

Pilih saiz cetakan dengan betul

kembali ke menu ↑

Penggunaan dalaman pelbagai gaya

Sebelum meneruskan dengan pengenalan cetakan bunga dalam reka bentuk, perlu mengambil kira gaya pedalaman. Bergantung kepada gaya, lukisan bunga itu akan dipilih yang merupakan ciri arah tertentu.

kembali ke menu ↑

Country Music - bagi mereka yang menghargai kesinambungan

Gaya ini merujuk kepada semula jadi. Ia dicirikan oleh perabot kayu dan fabrik semulajadi, kesederhanaan reka bentuk dalam kombinasi dengan warna semulajadi. Di sini akan menemui corak bunga yang dicat dengan tangannya, serta warna dengan penyebaran ciri-ciri bunga kecil.

Gaya merujuk kepada semula jadi

Gaya merujuk kepada semula jadi

kembali ke menu ↑

Moden - untuk menjadi trend

Dalam warna dalaman ini tidak boleh terlalu banyak. Mereka mesti hadir sebagai imej tunggal dalam warna yang kaya atau menduduki salah satu dinding. Katakan saiz gambar yang besar di dinding atau di upholsteri sofa.

Lembaga
Dinding mural dengan imej realistik bunga besar - penyelesaian yang baik.

Pilihan lain - cetakan bunga lembut di latar belakang teduhan serupa. Reka bentuk ini akan membantu memberikan kecanggihan dan penghalusan bilik.
Tumbuhan hidup akan menambah kehidupan dengan gaya ini.

Tumbuhan hidup akan menambah kehidupan dengan gaya ini.

kembali ke menu ↑

Scandinavia - mendapat populariti

Arah reka bentuk ini mendapat populariti yang hebat, ia lebih disukai dalam reka bentuk rumah negara dan pangsapuri bandar. Rasa yang baik mencadangkan dinding dinding dengan corak bunga hanya dua dinding. Selebihnya mungkin berwarna putih. Dan gabungan ini tidak akan menjadi tidak menarik, semenjak itu Scandinavian kanon gambar reka bentuk bunga sepatutnya cukup besar.

Tidak kurang menarik akan kelihatan seperti kertas dinding dengan embossed, monokrom atau aksen dengan penyepuhan. Untuk menjadikan lampu hiasan dalaman khas Skandinavia terbina dalam.

Trend reka bentuk ini semakin popular.

Trend reka bentuk ini semakin popular.

kembali ke menu ↑

Provence - untuk romantik

Gaya ini - salah satu arah muzik negara, mengambil asal-usulnya dari selatan Perancis. Warna semulajadi dalam warna pastel boleh dilengkapkan dengan lavender, biru dan kuning, mewujudkan aksen yang diperlukan.

Tidak boleh ada kombinasi yang berbeza dan warna-warna terang. Warna provensi berbeza kelembutan dan kelembutan. Mereka sangat sesuai untuk pendaftaran kanak-kanak perempuan bilik tidur dan menambah kesesuaian ke rumah negara.

Kertas dinding boleh dilihat dengan rupa buatan, kelihatan dibakar di selatan matahari yang terang.
Provence - salah satu arah muzik negara

Provence - salah satu arah muzik negara

kembali ke menu ↑

Bahasa Inggeris

Di sini boleh digunakan warna pastel yang membolehkan anda membuat imej yang halus. Gambarkan terutamanya saiz sederhana. Ini boleh menjadi bunga liar atau mawar taman. Lukisan-lukisan tersebut digabungkan dengan perabot berkualiti dan pendekatan yang kukuh untuk reka bentuk.

Corak bunga di dinding dapat dilengkapi dengan cetakan tirai dan upholsteri yang sama untuk perabot kerangka. Gaya bahasa Inggeris lebih suka kesederhanaan, oleh itu, gam semua dinding dari lantai ke lantai dengan kertas dinding bunga. siling tidak diterima di sini.
Dalam gaya bahasa inggeris

Dalam gaya bahasa inggeris

kembali ke menu ↑

Bunga adalah berbeza: ciri-ciri inkarnasi

Pelbagai jenis motif bunga membolehkan anda memilih jenis reka bentuk dan warna yang paling sesuai.

Gaya Saiz imej Pandangan
Muzik negara Kecil Mawar teh, melati, buttercup, daisies, bluebell, lavender, dll.
Provence Kecil Mawar teh, melati, buttercup, daisies, bluebell, lavender, dll.
Moden Besar semula jadi, hitam dan putih Chrysanthemums, peonies, poppies, dsb.
Klasik Besar semula jadi, hitam dan putih Chrysanthemums, peonies, poppies, dsb.
Moden Besar terang Chamomile, rose, calla, dll.
Loteng Hitam dan putih, grafiti, Imej bergaya Hitam dan putih, grafiti, Imej bergaya
Bahasa Inggeris dan Perancis Mana-mana Naturalistic
Etno, seni pop, moden Imej bergaya Imej bergaya
Fusion, seni pop, arah retro Imej grafik Imej grafik
kembali ke menu ↑

Semulajadi

Bunga, mirip dengan prototaip semulajadi mereka, sentiasa fesyen dan sentiasa relevan. Pendekatan ini paling popular di kalangan inkarnasi reka bentuk.

kembali ke menu ↑

Bergaya

Imej-imej tumbuhan yang diwarnakan boleh ditemui dalam pelbagai arah etnik. Bunga semacam itu akan kelihatan hiasan, walaupun dibuat hanya dengan satu warna. Dengan sendirinya, stylization adalah imej mudah yang dapat dilihat agak mudah, tetapi ini adalah di mana ciri utamanya terletak.

Katil headrest cantik

Katil headrest cantik

kembali ke menu ↑

Hitam dan putih

Bilik yang dihiasi berbeza, mempunyai daya tarikan tersendiri. Pedalaman semacam ini memerlukan ketegasan dan kejelasan yang diperlukan. Lukisan itu boleh bukan hanya pada kertas dinding, tetapi juga pada upholsteri perabot di atas lantai, di lantai mozek dan sebagainya

kembali ke menu ↑

Ledakan bunga: corak tebal cetakan yang besar

Jadi motley, cerah dan bertenaga. Cetakan ini memberikan tenaga, kelihatan ceria dan berair.

Tetapi anda perlu berhati-hati dengannya - dalam jumlah besar dia membosankan, menyembunyikan ruang dan boleh menjengkelkan.

Untuk mengelakkan ini berlaku, adalah lebih baik untuk meletakkan cetakan seperti dosis, contohnya, hanya di dapur apron atau di beberapa pesawat fasad. Lukisan ini "mesra" dengan objek monophonik dan suka dicairkan dengan warna yang tenang.

Motley, warna cerah dan energik

Motley, warna cerah dan energik

kembali ke menu ↑

Pastel - kelembutan dan percintaan untuk ketenangan fikiran

Kelembutan dan kesederhanaan tempat tidur mendapati tindak balasnya dalam imej-imej bunga padang, butang comel dan tumbuhan taman. Membuat tunas pastel dalaman dan kepala bunga, anda boleh membuat pedalaman sebagai lembut dan selesa yang mungkin. Klasik bahasa Inggeris, seperti Perancis Provence, menggunakan imej tersebut dalam reka bentuk bukan sahaja dapurtetapi juga bilik tidur, bilik gadis dan beranda.

kembali ke menu ↑

Grafik

Corak grafik yang cerah, rusuhan warna dan kejelasan garis - ini adalah apa yang menambah kepada imej realisme dan membezakannya daripada pengkolisian.

Rusuhan warna

Rusuhan warna

kembali ke menu ↑

Bunga di dapur

Bilik dapur mempunyai reka bentuk khusus. Cetakan bunga agak sesuai di sini. Perkara utama - untuk mematuhi langkah itu. Bagi mereka yang ingin membawa semangat ke kawasan pedalaman dan menjaga tipu daya, adalah disyorkan untuk menggunakan imej tumbuhan sebagai aksen.

Peruntukan hanya satu dinding atau serpihannya tidak akan membebankan pedalaman dengan hiasan dan memerhatikan gaya. Dinding yang diperuntukkan tidak semestinya perlu bersebelahan dengan permukaan kerja.

Di bahagian dalam dapur

Di bahagian dalam dapur

Tidak kurang menarik akan melihat hiasan bunga dari ruang makan. Selepas memberikan pengecaman percuma kepada fantasi, anda boleh menggunakan kertas dinding 3D yang dibuat khas.

Jika reka bentuk keseluruhan membolehkan, untuk apron dapur, anda boleh memilih jubin dengan corak bunga.
kembali ke menu ↑

Hiasan bilik tamu

Bagi ruang tamu paling kerap cetakan bunga tidak dipilih sebagai yang dominan. Mereka boleh digunakan dalam pelbagai cara:

 • letakkan aksen yang perlu;
 • menggabungkan dengan bahan dan tekstur lain;
 • sambung dengan kertas dinding kosong.

Dalam reka bentuk ruang tamu boleh mencari gaya vektor tempat mereka, kertas dinding, dan lain-lain

Dalam reka bentuk ruang tamu

Dalam reka bentuk ruang tamu

kembali ke menu ↑

Hiasan bilik tidur

Bergantung kepada gaya bilik dan siapa yang dimaksudkan, cetakan yang sesuai dipilih. Jika terdahulu ia dipercayai bahawa imej bunga hanya prerogatif wanita, maka trend tahun-tahun kebelakangan ini mengubah kenyataan yang mantap.

Satu bunga yang terang melawan dinding hitam atau putih akan kelihatan luar biasa dan cukup sesuai untuk bilik lelaki. Pada masa yang sama, sisa reka bentuk perlu menyokong komposisi supaya ia tidak hilang terhadap latar belakang perabot besar dan banyak elemen hiasan.

Pilihan bilik tidur

Pilihan bilik tidur

Bagi bilik tidur wanita dan kanak-kanak perempuan, suasana romantik yang membosankan dengan banyak bunga kecil dalam warna halus boleh sesuai. Pilihan sedemikian harus dilengkapkan dengan penggabungan seluruh bilik, termasuk perabot kayu, umur, cahaya, kain ringan dan kesederhanaan pedalaman.

kembali ke menu ↑

Bilik mandi dengan warna

Bunga dalam bilik mandi tambah keanggunan bilik. Selalunya dengan jubin cetakan bunga dipilih di bilik mandi yang besar. Keluasan bilik membolehkan anda memuat naik keseluruhan gambar. Motif tersebut digabungkan dengan latar belakang monophonik, jubin cahaya.

Tambah keanggunan bilik mandi

Tambah keanggunan bilik mandi

kembali ke menu ↑

Langsir dengan bunga: adakah mereka popular atau tidak?

Baru-baru ini, corak vegetatif pada tirai sering tidak berlaku. Pada masa kini, gaya sedemikian semakin popular di mana kehadiran imej warna sering digunakan.

Bergantung kepada gaya bilik, tekstil yang diperlukan dipilih. Biasanya, lukisan di latar belakang cahaya. Adalah penting bahawa tirai menggema warna dan warna dengan butiran tekstil lain mengenai reka bentuk.

Ini akan membolehkan pedalaman tidak bertaburan, tetapi untuk membentuk satu gambaran keseluruhan:

 • untuk negara, kombinasi pola tumbuhan dengan sel boleh dipilih;
 • Gaya Victorian dan Inggeris untuk banyak bunga di kanvas;
 • Provence sentimental, langsir dengan bunga kecil pada latar belakang cahaya - ciri ciri;
 • vintaj - pemilihan gambar harus didasarkan pada kemunculan perabot dan elemen reka bentuk yang lain;
 • Chic lusuh sering dikaitkan dengan bunga ros romantis dan bunga comel yang lain.

Tirai perlu muat elemen bilik lain.

Tirai perlu muat elemen bilik lain.

kembali ke menu ↑

Peraturan pemilihan

Cetakan bunga di langsir dipilih bukan sahaja mengikut gaya, tetapi juga dengan tujuan bilik. Adalah penting untuk memutuskan apa yang akan menjadi saiz panel, kaedah lampiran dan jenis kornea lebih baik.

Tips Pemilihan:

 • Untuk pendek langsir Lebih baik memilih corak bunga yang kecil.
 • Pedalaman pepejal - latar belakang yang baik untuk penggunaan langsir berwarna-warni.
 • Lebih kaya dengan lukisan di langsir, lebih tenang lagi hiasan bilik.
 • Langit kelihatan cantik, latar belakang yang mana atau gambarnya sepadan dengan warna dinding.
 • Lebih dinamik lukisan itu, semakin sukar untuk dimuatkan ke pedalaman yang sedia ada.
 • Cetakan bunga dalam reka bentuk tingkap berjalan dengan baik dengan dinding bergaris.

Cetakan bunga pada langsir

Cetakan bunga pada langsir

kembali ke menu ↑

Lukisan bunga di pedalaman

Perhiasan di dinding adalah salah satu teknik reka bentuk hiasan. Ia boleh dilakukan dengan bantuan stensil atau dengan menggunakan kemahiran yang sesuai dalam lukisan.

Lukisan bunga berwarna penuh adalah penyelesaian yang luar biasa untuk bilik tidur atau ruang tamu. Untuk kerja manual, plot imej boleh dipermudahkan.

Alternatif lukisan boleh memuatkan wallpaper foto yang meniru kraftangan. Lukisan, serta kertas dinding, mesti sepadan dengan gaya dan warna bilik, serta mengambil kira saiz bilik dan penempatan masa depan perabot.

Lembaga
Bagi mereka yang tidak tahu cara menggambar dengan cantik, stensil akan datang untuk menyelamatkannya.
Hiasan di dinding - contoh reka bentuk hiasan

Hiasan di dinding - contoh reka bentuk hiasan

kembali ke menu ↑

Bunga pasu di pedalaman

Penggunaan bunga segar di pedalaman perlu dilakukan dengan betul. Pot bunga, pasu dengan tanaman potong segar dan bunga bunga kering membawa rasa kesegaran.

kembali ke menu ↑

Kelebihan penggunaan

Kelebihan menggunakan bunga segar:

 • memberhentikan oksigen;
 • membersihkan udara;
 • menghias pedalaman;
 • sesetengahnya digunakan untuk tujuan perubatan;
 • memperbaiki kesejahteraan;
 • menjadikannya lebih mudah untuk menghadapi tekanan, dan sebagainya.

kembali ke menu ↑

Pendekatan ke penempatan

Memilih bunga dalaman, adalah perlu untuk mengambil kira bahawa setiap loji menuntut syarat-syarat penahanan.

Faktor-faktor yang perlu dipertimbangkan:

 • Pencahayaan Beberapa tumbuhan suka bayang-bayang, yang lain - kelimpahan matahari. Sekiranya soalan itu tidak bertanggungjawab, tumbuhan itu boleh mati.
 • Nisbah kawasan dan ketinggian bilik dengan saiz bunga dan pasu.
 • Jika latar belakang untuk tumbuhan adalah dinding dengan kertas dinding dalam cetakan kecil, lebih baik untuk memberi keutamaan kepada salinan bunga berdaun besar.
 • Dengan kelaziman warna-warna cerah dalam reka bentuk dalaman, tumbuh-tumbuhan akan menentang latar belakang ini.
 • Ia adalah perlu untuk memilih pasu bunga mengikut gaya bilik.
 • Untuk kemudahan penjagaan dan penyiraman tumbuhan boleh dikumpulkan bersama. Meletakkan pada kaki, tangga, lantai atau tingkap.

Setiap tumbuhan menuntut syarat

Setiap tumbuhan menuntut syarat

Apabila meletakkan bunga di jendela, penting untuk mengambil kira bahawa tumbuhan tidak terdedah kepada draf dan tidak menyentuh daun cermin mata.
kembali ke menu ↑

Di ruang tamu

Keterukan dalaman ruang tamu dapat dikemas dengan bunga segar. Dengan tingkap-tingkap yang besar dan siling tinggi, anda boleh memilih tumbuh-tumbuhan besar yang akan secara organik kelihatan tersebar di atas lantai. Jika ruang membenarkan, anda boleh mengelompokkan beberapa tumbuhan kepada satu kumpulan.

Dalam ruang tamu yang luas klasik, tab bersaiz besar boleh diposisikan secara simetrik sehubungan dengan tingkap, cermin, atau benda lain.

Bolehkah satu pot bunga menjadi aksen? Mungkin jika anda mengaturnya dengan baik. Bilik yang cerah dengan satu atau lebih periuk di meja persalinan akan kelihatan asli. Adalah lebih baik untuk memilih tanaman dengan daun besar terang. Alternatifnya ialah sejambak terang bunga tulip, mawar atau bunga lain.

Tumbuhan membantu memulihkan ruang tamu

Tumbuhan membantu memulihkan ruang tamu

Lembaga
Tumbuh tumbuhan yang tinggi harus diletakkan di atas lantai. Jadi mereka akan kelihatan berfaedah, secara visual meningkatkan ketinggian siling.

Hanya untuk ruang tamu yang sangat besar boleh mengesyorkan tumbuhan dengan mahkota yang tersebar. Sebabnya mudah - bentuk ini secara visual membuat bilik lebih kecil, dan silingnya lebih rendah.

kembali ke menu ↑

Di dalam bilik tidur

Bahagian apartmen ini direka untuk berehat dan bersantai, jadi beban muatannya dengan banyak tanaman tidak perlu.

Di samping itu, contoh seperti itu hendaklah dikecualikan:

 • dengan bau yang kuat;
 • aktif menyerap oksigen (teratai, paku, dll.).

Dengan cahaya semulajadi yang tidak mencukupi di dalam bilik, periuk dengan tumbuh-tumbuhan boleh diletakkan di rak dengan pencahayaan tambahan.

Sebahagian daripada pangsapuri direka untuk berehat dan bersantai.

Sebahagian daripada pangsapuri direka untuk berehat dan bersantai.

kembali ke menu ↑

Di tapak semaian

Kanak-kanak sensitif terhadap bau asing, dan beberapa tumbuhan dapat mencetuskan perkembangan reaksi alergi. Dalam hal ini, banyak tumbuhan yang terbaik dielakkan. Ia akan cukup untuk satu atau dua periuk tumbuhan yang hypoallergenic.

Salah satunya ialah klorofitum. Ia bersahaja dalam penjagaan dan juga memurnikan udara dari patogen, termasuk dari Staphylococcus aureus.

Bunga-bunga dalam reka bentuk pembibitan

Bunga-bunga dalam reka bentuk pembibitan

Di dalam bilik kanak-kanak kecil, tidak dianjurkan untuk meletakkan bunga di lantai. Tempat yang optimum untuk periuk akan di atas tingkap, rak atau dalam periuk tergantung.
kembali ke menu ↑

Di dapur

Pemilihan tumbuh-tumbuhan untuk dapur sering berlaku kepada analisis kesederhanaan bunga. Di dalam bilik ini, turun naik suhu sering berlaku, terdapat peningkatan kelembapan, dan draf mungkin berlaku kerana keperluan untuk penayangan.

Jika ambang tingkap tidak diinginkan untuk menduduki periuk bunga dan periuk, maka anda boleh menggunakan sistem rak dinding atau struktur gantung.
Pilihan yang menarik untuk dapur

Pilihan yang menarik untuk dapur

kembali ke menu ↑

Di lorong

Hampir semua lorong pangsapuri mengalami kekurangan cahaya. Bunga-bunga segar di sini dipilih hanya penyayang teduh. Dengan kawasan yang besar, pot bunga boleh diletakkan langsung di atas lantai. Dan untuk menghemat ruang, adalah wajar untuk memberi preferensi terhadap cara menegak. Ia mungkin memanjat tumbuh-tumbuhan.

kembali ke menu ↑

Di bilik mandi

Di dalam bilik ini, keadaan untuk kehidupan tumbuhan juga tidak ideal:

 • turun naik suhu;
 • penurunan kelembapan;
 • kekurangan cahaya.

Terdapat bunga yang boleh wujud dalam keadaan yang sukar. Antaranya ialah:

 • ivy;
 • kekwa;
 • aspidistra, dsb.
Letakkan tumbuhan berhampiran lampu di kedua-dua belah cermin

Letakkan tumbuhan berhampiran lampu di kedua-dua belah cermin

Sehingga bunga-bunga itu menerima walaupun sedikit cahaya, mereka dapat diletakkan dekat lekapan di kedua-dua belah pihak cermin. Sekiranya terdapat tingkap kecil di dalam bilik, periuk diatur agar cahaya matahari tercermin dalam cermin jatuh pada mereka.

Lembaga
Bunga tidak boleh diletakkan di mana mereka boleh mendapatkan sabun atau syampu, serta percikan air semasa mencuci dan mandi.
kembali ke menu ↑

Bunga "bergaya"

Hari ini, bunga memainkan peranan khas dalam reka bentuk dalaman. Gaya dan kesesuaian mereka tidak ada kena-mengena dengan panci yang ditempatkan secara rawak dengan pelbagai jenis dengan pelbagai tumbuhan.

Pilihan reka bentuk yang bergaya

Pilihan reka bentuk yang bergaya

Dalam bilangan trend fesyen:

 • tumbuhanpemangsa;
 • florarium;
 • taman kecil;
 • spesimen eksotik dan jarang berlaku;
 • taman kecil.

kembali ke menu ↑

Bunga dalam pasu

Salah satu elemen reka bentuk tambahan adalah pasu bunga segar. Kembang sejambak serta tumbuhan pasu, harus digabungkan dengan pedalaman.

Untuk penyelesaian dalaman monokrom, sejambak boleh diambil motley, dipasang dari pelbagai tumbuhan. Ia akan menambah pelbagai reka bentuk dan akan menjadi aksen yang menarik. Wildflowers - pilihan menarik untuk pedalaman, yang dikuasai oleh warna cahaya.
Sejambak cantik untuk hiasan meja

Sejambak cantik untuk hiasan meja

Lembaga
Semakin besar batang, semakin rendah sejambak itu boleh diletakkan. Dan sebaliknya.
kembali ke menu ↑

Bunga kering dan tumbuhan buatan di pedalaman

Terdapat situasi apabila keutamaan dalam reka bentuk dalaman diberikan kepada bunga kering, dan bukan tumbuhan hidup. Dalam kes ini, bukan sahaja bunga kering, tetapi juga spikelet, ranting, dan daun boleh digunakan untuk membuat bunga. Seperti sejambak itu harus disusun sebagai elemen yang melengkapi pedalaman.

Bunga kering tidak memerlukan penjagaan yang kompleks. Oleh itu, mereka boleh diletakkan di mana-mana bilik.

Sejambak buatan moden

Sejambak buatan moden

Teknik untuk menambah dengan bunga buatan dan bunga kering:

 • Di dapur, anda bukan sahaja boleh meletakkannya dalam pasu, tetapi juga menggantungnya dengan jelas jika gaya membenarkan.
 • Bunga dan telinga yang tinggi boleh diletakkan di dalam pasu lantai.
 • Meja kopi boleh dihiasi dengan komposisi asal.
 • Bunga buatan tiruan akan melengkapkan lorong, koridor dan bilik mandi.

Cetakan bunga

Bunga untuk mana-mana bahagian dalam

9 Skor Jumlah
Lebih terang dan lebih bunga!

Imej bunga adalah penyelesaian dalaman yang bergaya yang mempunyai kekuatan dan kelemahannya. Bersabar dengan kesabaran, anda boleh memberikan bilik pelbagai ciri dengan aksen yang diletakkan dengan baik. Menyerlahkan dengan cetakan memungkinkan untuk mempengaruhi persepsi bilik, melembutkan dan menambahkan ciri-ciri individu. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Keupayaan untuk memilih imej untuk hampir mana-mana gaya
 • Cetakan boleh berfungsi sebagai aksen hiasan.
 • Lukisan di dinding dan permukaan lain membolehkan anda mengubah bilik secara radikal
Cons
 • Kerumitan pemilihan lukisan untuk gaya dan dalaman tertentu
 • Anda secara tidak sengaja boleh melupakannya dengan imej warna
 • Cetakan itu boleh cepat bosan dan merosakkan.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk