Almari pakaian moden di bilik tidur: dari kecil ke besar. Apa kandungannya?

Apabila memilih almari pakaian di bilik tidur, penting untuk mempertimbangkan bukan hanya bagaimana ia sesuai dengan reka bentuk, tetapi juga praktikalnya. Lagipun, setiap model mempunyai kedua-dua kelebihan dan kekurangan. Dan almari apa yang diperlukan untuk awak? Mengenai ini dan bukan sahaja anda akan belajar secara terperinci dalam artikel ini.

Kandungan artikel ini:

Mengapa di dalam almari bilik tidur dan di mana untuk meletakkannya?

Bilik tidur - Ini adalah salah satu bilik yang paling kecil di kebanyakan rumah. Walau bagaimanapun, beberapa orang mampu untuk memperuntukkan seluruh bilik semata-mata untuk tidur, setelah ditempatkan di dalamnya katil tunggal. Di samping meja sisi katil, yang biasanya terdapat di dalam bilik tidur, banyak yang mempunyai almari pakaian dan linen di dalamnya. Penjelasannya adalah cetek - tidak ada ruang di bilik lain.

Almari pakaian penjuru dengan pelapis kain

Almari pakaian penjuru dengan pelapis kain

Ada juga seperti hakikat bahawa pakaian berada di dalam bilik yang sama di mana mereka tidur. Jika rata atau rumah itu kecil, almari pakaian bukan hanya tempat untuk menyimpan pakaian, tetapi juga bilik persalinan di mana jaket, mantel, dan lain-lain disimpan.

Kelebihan almari pakaian di bilik tidur adalah bahawa ia memerlukan sedikit ruang, kerana reka bentuk yang unik.

Nama item ini bermakna tempatnya "di sudut". Apabila memilih sudut di mana anda boleh meletakkan almari pakaian itu, anda mesti mempertimbangkan bukan sahaja di mana terdapat tempat, tetapi juga perkara-perkara lain:

 • Dia tidak boleh berbohong di dinding dengan tingkap. Lebih baik jika sinaran matahari jatuh secara langsung ke kabinet atau di sebelahnya.
 • Harus ada akses percuma ke semua rak. Jika untuk mendapatkan perkara yang perlu, anda perlu berdiri di atas katil atau memindahkannya sama sekali, lokasi kabinet pastinya bukan yang baik.

Reka bentuk yang luas untuk bilik tidur yang besar

Reka bentuk yang luas untuk bilik tidur yang besar

Lembaga
Alas pakaian gelongsor adalah salah satu perabot terbesar di dalam bilik, jadi memilih tempat di mana ia akan berdiri pertama sekali diperlukan. Biasanya tempat yang dirancang katil dan almari, dan kemudian barang-barang yang lebih kecil diletakkan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJIAN: DesignFurniture Reka bentuk moden almari di lorong: 95+ Foto - Idea untuk pengubahsuaian dalaman

kembali ke menu ↑

Kenapa almari pakaian?

Kenapa pakaian serban hari ini kelihatan segar dan bergaya? Sesetengah orang tersilap berfikir bahawa perabot ini tergolong dalam kategori produk baru. Sebenarnya, sebutan pertama almari balik ke zaman Napoleon.

Gaya klasik sentiasa fesyen

Gaya klasik sentiasa fesyen

Napoleon menggunakannya berdua untuk menganjurkan bahagian dalam rumahnya, dan mengatur lokasi tentera (kabinet mudah alih).

Satu-satunya perbezaan perabot dari almari moden adalah bahawa mereka ditutup tidak dengan pintu gelangsar, tetapi dengan skrin biasa. Sepuluh dekad kemudian, pereka dan pereka mengambil idea untuk memperbaiki model yang telah tersebar di luar Perancis. Di negara kita, almari sudut telah digunakan secara meluas pada tahun 90an dan hari ini terdapat sekurang-kurangnya satu model di hampir setiap apartmen atau rumah.

Praktikal dan menarik

Praktikal dan menarik

Dikenali dengan kepraktisan mereka, ia segera menjadi almari sudut yang mula popular. Tidak menghairankan bahawa di dalam bilik tidur, kawasan yang biasanya tidak besar, barang-barang ini digunakan.

kembali ke menu ↑

Pandangan

Terdapat dua jenis utama almari sudut:

Almari terbina dalam akan membantu menyembunyikan kecacatan bilik

Almari terbina dalam akan membantu menyembunyikan kecacatan bilik

Memilih jenis yang dipilih harus berdasarkan kepada ciri-ciri bilik dan jumlah ruang kosong. Pakaian almari terbina biasanya mengambil ruang yang kurang, kerana dinding mereka berbaring dengan dinding bilik.. Disebabkan ini, anda boleh memenangi ruang bebas di dalam bilik.

Satu lagi kelebihan almari pakaian terbina dalam di bilik tidur adalah bahawa ia boleh dibuat supaya ia akan menyembunyikan keburukan bilik. Sebagai contoh, yang paling umum adalah dinding tidak rata. Kabinet terbina dalam akan melindungi kecacatan ini selama-lamanya.

Versi Hull sesuai untuk pencinta permutasi

Versi Hull sesuai untuk pencinta permutasi

Pada masa yang sama, jika kita bercakap tentang pergerakan perabot, keutamaan dalam perkara ini diberikan kepada almari kabinet.

Mengasingkan dari setiap bahagian lain versi lambung boleh dengan mudah disusun semula jika perlu, sebagai contoh, ciri reka bentuk ini berguna apabila membersihkan lantai dan pembersihan lain. Di samping itu, ada yang tidak dapat membayangkan bahawa perabot itu berada di tempat yang sama sepanjang masa, bagi mereka penyusunan semula di dalam bilik adalah satu perkara yang biasa, tetapi untuk melakukannya dengan almari pakaian di dalamnya lebih sukar.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Almari pakaian terbina dalam dewan: 170+ Foto reka bentuk dan idea. Belajar cara menyusun ruang

kembali ke menu ↑

Jenis bentuk

Reka bentuk perabot moden kadang-kadang terkejut dengan keasliannya. Pakaian penjuru penjuru tidak terkecuali, yang bermaksud bahawa pelbagai bentuk dan reka bentuk mereka akan membolehkan semua orang memilih pilihan. Yang utama termasuk:

1Segi tiga. Ini adalah model klasik yang muncul pada awal permulaan sejarah perancangan. perabot. Kelebihan utama mereka adalah kesederhanaan tata letak dan reka bentuk, yang mempengaruhi harga - biasanya kos model sedemikian adalah yang paling rendah. Antara kekurangan yang boleh dibezakan adalah parsial, kerana almari segitiga "mengambil" sebahagian dari kawasan bilik tidur.
Pilihan ekonomi untuk penyimpanan

Pilihan ekonomi untuk penyimpanan

2Trapezoidal. Terdapat banyak bentuk dan kabinet trapezoid yang dibuat dalam format ini juga - sisinya boleh menjadi saiz yang sama sekali berbeza. Berbanding segitiga, reka bentuk almari sudut trapezoidal kelihatan lebih rumit dan canggih.
Kecanggihan di pedalaman

Kecanggihan di pedalaman

3Berbentuk L. Model bentuk ini jauh lebih luas daripada yang lain. Walaupun begitu, mereka kelihatan kemas, tidak terlalu rumit. Jika anda membandingkan almari sudut segi tiga dan L berbentuk, maka di dalam yang terakhir anda boleh memuat lebih banyak perkara, tetapi ia tidak akan mengambil ruang lagi.
Model berbentuk L mengambil sedikit ruang dan mempunyai kapasiti yang baik

Model berbentuk L mengambil sedikit ruang dan mempunyai kapasiti yang baik

4Pentagonal. Model-model ini jauh lebih mahal daripada yang sebelumnya, tetapi walaupun ini, mereka sangat memerlukan. Pertama, mereka dibezakan oleh kelapangan mereka, dan, kedua, mereka kelihatan kaya dan akan menjadi tambahan hebat kepada reka bentuk pedalaman apa pun.
Pilihan yang lebih mahal dan elegan

Pilihan yang lebih mahal dan elegan

5Radius. Yang paling sukar untuk dilakukan dan almari sudut mahal, jadi mereka jarang berlaku.Di dalam bilik tidur dengan reka bentuk klasik yang biasa dan satu set perabot, model sedemikian akan kelihatan tidak masuk akal. Mereka hanya boleh dimuatkan dalam kawasan mewah, contohnya, dibuat dalam gaya Empire atau art deco, mereka biasanya tidak berada di kedai-kedai dan dibuat untuk memesan.
Mewah di pedalaman

Mewah di pedalaman

Lembaga
Satu peranan penting dalam memilih bentuk almari pakaian di dalam bilik tidur dimainkan oleh selera peribadi dan pandangan yang mesti dipertimbangkan sehingga kemudian, memasuki bilik, menikmati penampilannya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Sebuah almari pakaian di dalam bilik tidur: cari almari pakaian mimpi anda. Model yang paling relevan dan praktikal

kembali ke menu ↑

Pemilihan pintu

Pintu memainkan peranan penting, baik dalam praktikal menggunakan kabinet, dan dalam penampilannya. Ramai, pergi ke kedai, sudah pasti tahu apa pintu reka bentuk yang mereka mahu lihat. Pilihan utama adalah:

 • ayunan;
 • ditarik balik.

Setiap pilihan ini mempunyai kebaikan dan keburukannya. Pintu swing adalah klasik, yang biasanya sesuai untuk orang-orang sekolah lama, yang tidak suka reka bentuk moden. Mereka membuka diri, iaitu, di dalam bilik.

Almari pakaian penjuru dengan pintu berengsel adalah pilihan amatir.

Almari pakaian penjuru dengan pintu berengsel adalah pilihan amatir.

Kelemahan utama pintu swing ialah mereka sesuai untuk bilik tidur besar, kerana untuk membuka pintu sepenuhnya, anda memerlukan banyak ruang kosong.. Jika ia dibuka pada separuh, semasa anda perlu berdiri di atas katil untuk mencapai perkara yang betul, tidak mungkin pilihan kabinet ini adalah yang baik. Malangnya, kawasan bukan setiap bilik tidur membolehkan anda meletakkan sebuah almari dengan pintu berengsel.

Di antara kelebihan mereka, kita dapat menyerlahkan fakta bahawa mereka sesuai untuk hampir mana-mana pedalaman dan pada masa yang sama kelihatan mudah, tetapi secara klasik. Di samping itu, pintu berengsel lebih dipercayai, kerana di jantung retractables adalah mekanisme keseluruhan yang terdiri daripada banyak bahagian. Jika di dalam almari dengan pintu gelangsar sesuatu pecah dengan masa, maka kemungkinan besar ia adalah mekanisme pintu.
Pintu gelongsor membantu menjimatkan ruang bilik

Pintu gelongsor membantu menjimatkan ruang bilik

Tambahan utama pintu gelangsar adalah menjimatkan ruang, kerana bilik di dalam bilik untuk pembukaan mereka tidak diperlukan. Disebabkan ini, almari pakaian di bilik tidur dengan pintu gelangsar boleh diposisikan supaya bahagian-bahagian perabot lain ditarik sedekat mungkin, sementara harus ada laluan kecil supaya anda boleh berdiri di hadapannya dengan bebas.

Pada nota
Sesetengah orang yang lebih tua menolak almari dengan pintu gelangsar, memandangkan reka bentuk ini sangat rumit. Malah, mereka bekerja pada prinsip pintu di dalam petak kereta api, dan untuk mengesahkan kesederhanaan mekanisme secara peribadi, lebih baik pergi ke kedai sebelum membeli dan cuba sendiri bagaimana mereka berfungsi.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Dinding almari yang indah ke Ruang Tamu: 140+ Foto Tembok besar dan modular

kembali ke menu ↑

Dimensi

Tidak ada piawaian untuk dimensi almari sudut, jadi jika pengilang yang anda pilih enggan mengambil ukuran yang telah anda ambil, anda boleh menolak perkhidmatannya, kerana ini tidak mungkin menjadi profesional. Sudah tentu, setiap pembekal telah menetapkan piawaian untuk saiz produk. Walau bagaimanapun, pengilang profesional boleh mengubahnya berdasarkan keinginan anda.

Jumlah ruang yang besar, dan bukan hanya untuk pakaian

Jumlah ruang yang besar, dan bukan hanya untuk pakaian

Bagi bilik tidur purata yang memperuntukkan almari sudut saiz seperti:

 • ketinggian: 200-250cm;
 • kedalaman: 50-70 cm;
 • lebar: dari 50 hingga 250 cm (setiap sisi berbeza, bergantung kepada bentuk dan reka bentuk).

Membuat pesanan individu untuk pembuatan almari pakaian di bilik tidur, anda boleh mendapatkan perabot yang sesuai dengan dimensi bilik sebanyak mungkin. Kadang-kadang, pada pandangan pertama, kawasan tertentu sepertinya tidak berguna, tetapi selepas berfikir dengan keras, anda boleh menyusun semula perabot yang ada untuk mendudukinya.

Bukan hanya almari pakaian, tetapi bilik persalinan yang berasingan.

Bukan hanya almari pakaian, tetapi bilik persalinan yang berasingan.

Lembaga
Apabila memilih almari almari yang baru di dalam bilik tidur, anda tidak harus menumpukan perhatian pada tempat tempat lama berdiri.Selalunya penggantian perabot adalah alasan untuk membuat perubahan. Jika anda meletakkan perabot terdahulu di tempat-tempat tertentu, dan ia berdiri di sana selama bertahun-tahun, dan walaupun beberapa dekad, lebih baik untuk menimbang semula perancangan bilik tidur, yang mengandungi idea dan idea segar.
kembali ke menu ↑

Pilihan pengisian

Sistem penyimpanan di dalam almari adalah indikator yang paling penting bagi mereka yang ingin membeli perabot praktikal yang berguna dalam operasi dan boleh digunakan untuk waktu yang lama berorientasi. Unsur utama yang berfungsi sebagai mengisi kabinet dari sebarang bentuk adalah:

1Rak. Ini adalah pengisian kabinet yang tidak diperlukan. Rak mungkin mempunyai bentuk yang berbeza, yang bergantung pada bentuk struktur itu sendiri, jika almari pakaian sudutnya segi tiga, maka rak akan mengulang bentuknya, dan jika berbentuk l, mereka akan menjadi persegi atau segi empat tepat. Sebelum ini, pembuat kabinet berpegang pada prinsip "lebih banyak rak, lebih baik kabinet", tetapi model moden menyiratkan kehadiran begitu banyak bahagian ini supaya orang lain berada dengan baik.
Pengagihan pakaian anda

Pengagihan pakaian anda

2Peti. Unsur-unsur gelongsor ini direka terutamanya untuk menyimpan barang-barang kecil: kaus kaki, seluar, dll. Walau bagaimanapun, sesetengah almari sudut tidak mengandungi laci sama sekali, terutama segitiga, kerana ia sukar untuk membina mereka ke dalam reka bentuk mereka. Apabila memilih bahagian kabinet ini, adalah perlu untuk mengambil kira bagaimana ia ditutup, adalah wajar bahawa mereka akan disediakan dengan pintu lebih dekat untuk menutup lancar.
Almari pakaian yang kecil dan selesa

Almari pakaian yang kecil dan selesa

3Rods. Direka untuk pakaian gantung, terutamanya bahagian atas, pada gantungan. Mereka terletak di ketinggian yang berbeza dan dengan tahap mereka, anda boleh menentukan apa yang mereka sesuai untuk: yang lebih rendah adalah untuk skirt dan seluar, ketinggian mereka biasanya kira-kira 1 meter, dan yang lebih tinggi adalah untuk pakaian dan pakaian luar, ketinggian mereka biasanya kira-kira 1.5 meter . Jika terdapat bar untuk pakaian luar, mereka mempunyai ruang kosong yang cukup di sekelilingnya, tetapi mereka tidak berada di dalam semua kabinet.

Pada nota
Dengan sendirinya, almari pakaian di bilik tidur tidak direka bentuk untuk menyimpan pakaian luar, dan sekiranya ruangan itu ditambah, ini dilakukan untuk menjimatkan ruang di bilik lain.
Pintu-pintu ini membantu menyimpan pesanan dalam almari pakaian

Pintu-pintu ini membantu menyimpan pesanan dalam almari pakaian

4Baskets. Biasanya mereka dibuat untuk pakaian yang disimpan dilipat, misalnya, T-shirt dan T-shirt. Ia juga mudah untuk menyimpan kasut di dalamnya, beberapa amalan menyimpan sandal tertutup dalam kotak. Biasanya bakul di almari sudut mempunyai reka bentuk yang sama mekanisme keluar sebagai laci, oleh itu, mereka sering tidak hadir dalam model berbentuk segi tiga.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Reka bentuk balkoni dengan almari - menjimatkan ruang untuk apartmen (165+ foto). Bagaimana untuk membuat almari cantik dengan tangan anda sendiri?

kembali ke menu ↑

Adakah saya memerlukan cermin?

Satu almari pakaian di bilik tidur dilengkapi dengan cermin, yang lain tidak. Apakah sebabnya untuk memilih elemen pedalaman atau kekurangan itu? Kebanyakan wanita tidak keberatan mempunyai cermin besar, melihat ke mana anda boleh berpuasa selepas mereka berpakaian. Pada masa yang sama, prasangka tidak asing kepada banyak orang, jadi mereka menganggapnya sebagai pintu kepada dunia lain, dan mereka dikreditkan dengan sifat ajaib.

Cermin sentiasa praktikal

Cermin sentiasa praktikal

Pereka dan pereka sentiasa bersedia untuk menambah cermin ke pintu utama almari pakaian. Ia boleh menjadi saiz yang berbeza dan mempunyai bentuk apa pun. Di antara kekurangan, selain dari takhayul, kita dapat menyerlahkan kos yang tinggi, kerana perabot dengan cermin selalu lebih mahal.

Kelebihan model sedemikian
 • Cermin itu menambah cahaya, dan pencahayaan bilik mempengaruhi keselesaan di dalamnya. Di mana lagi, jika tidak di dalam bilik tidur, adakah perlu untuk menjaga suasana yang selesa?
 • Cermin mempunyai keupayaan untuk mengubah saiz bilik tidur dan perkadaran secara visual. Cermin yang tinggi menjadikan bilik itu lebih luas, meluaskan sempadannya, yang sangat dihargai dalam bilik tidur dengan kawasan kecil.
 • Banyak pakaian di bilik tidur, jadi meletakkan cermin di dalamnya akan sesuai dari segi praktikal. Jadi dalam kes ini, kehadiran elemen ini tidak begitu sesat sebagai keperluan.

Dengan atau tanpa cermin - pilihan individu

Dengan atau tanpa cermin - pilihan individu

Pada nota
Menurut Feng Shui dan banyak petunjuk lain yang serupa, cermin di bilik tidur jelas merupakan petanda yang buruk yang menjanjikan perzinaan dan perceraian. Jika anda ragu-ragu sama ada untuk mempercayai sumber maklumat tersebut atau tidak, lebih baik untuk menolak cermin di almari pakaian di bilik tidur, agar tidak mengalami tekanan emosi.
kembali ke menu ↑

Bahan Kabinet

Pilihan bahan adalah perincian penting dalam memilih almari pakaian di bilik tidur, terutama jika anda berfikir tentang berapa lama perabot akan berlangsung. Adalah satu kesilapan untuk berfikir bahawa kabinet yang lebih mahal adalah lebih baik. Sudah tentu, bahan berkualiti tinggi mahal, tetapi terdapat juga banyak palsu yang menawarkan pengeluar yang tidak bertanggungjawab.

Gaya Provence

Gaya Provence

Lembaga
Jika anda ragu-ragu bahawa anda boleh memilih bahan itu sendiri dan memeriksa kualitinya, yang terbaik adalah mencari bantuan profesional. Lebih baik jika bukan penjual dan pekerja lain kedai yang anda pilih, tetapi pakar bebas.

Sebagai peraturan, kabinet dan kandungannya dibuat daripada bahan berikut:

1Chipboard. Ini adalah bahan yang paling popular untuk pembuatan kabinet mana-mana, iaitu, ditekan kayu yang disalut dengan varnis khas (kesan laminasi). Antara kelebihan pilihan partikel boleh dibezakan belanjawan, kerana kosnya lebih rendah daripada yang lain, ringan dan kekuatan. Antara kekurangannya, yang paling penting adalah fakta bahawa bahan ini "takut" kelembapan, walaupun di bilik tidur terdapat sedikit risiko kelembapan masuk ke dalam perabot, tetapi masih ada.
Bentuk tersuai dengan cermin

Bentuk tersuai dengan cermin

2MDF. Untuk pembuatan bahan ini juga digunakan kayu, ia menjalani rawatan stim di bawah tekanan tinggi, kemudian dikeringkan dan dilekatkan dengan parafin dan bahan-bahan lain. MDF lebih tahan lama daripada chipboard, dan ia juga tahan terhadap kelembapan, stim, dan rangsangan luaran yang lain. Dalam hal ini, almari pakaian yang diperbuat daripada bahan MDF akan lebih dipercayai, tetapi ia akan lebih mahal.
Tahan lama dan tahan lama

Tahan lama dan tahan lama

Bagi sesetengah orang, hem, dinding sisi dan dinding belakang almari pakaian sudut adalah butiran yang tidak penting. Walau bagaimanapun, unsur-unsur ini adalah kunci kepada kekuatan perabot. Oleh itu, tidak kira betapa cantik dan bergaya almari pakaian yang anda pilih, supaya ia tidak hancur selepas setahun, anda mesti mengambil kira ciri-ciri bangunan ini.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Rak buku dengan pintu kaca - 170+ (Foto) Pilihan Model

kembali ke menu ↑

Pemilihan warna

Peraturan utama apabila memilih warna almari pakaian di bilik tidur: ia sepatutnya sesuai dengan ruang dalaman.

Jika anda mengisi bilik tidur dari awal, maka, sebagai peraturan, pilihan perabot bermula sama ada dari katil atau dari almari. Dalam kes ini, anda mempunyai peluang untuk memilih almari yang anda sukai, dan kemudian, berdasarkan warna dan reka bentuk, pilih perabot lain.

Pintu bercetak - penyelesaian terang

Pintu bercetak - penyelesaian terang

Ahli psikologi telah lama memberi amaran bahawa skema warna bilik sangat mempengaruhi keadaan emosi seseorang. Sekiranya kita mengingatkan kembali fakta bahawa seseorang menghabiskan sepertiga hidupnya dalam mimpi, dan oleh itu dia berada di bilik tidur lebih kerap daripada di tempat lain, maka pilihan warna almari pakaian itu harus diberi masa. Berikut adalah ciri-ciri pendedahan manusia kepada warna yang popular:

kembali ke menu ↑

Merah

Merah gamma dalam reka bentuk bilik tidur harus digunakan dengan sangat berhati-hati, hanya butiran kecil dapat memiliki bayangan ini. Almari gelongsor - unsur dalaman terlalu besar untuk menjadikannya merah. Pakar psikologi mengatakan bahawa warna cerah itu membawa kepada kegembiraan dan keletihan yang saraf.

Warna merah untuk pedalaman berani

Warna merah untuk pedalaman berani

kembali ke menu ↑

Orange

Terlepas dari hakikat bahawa warna ini dikaitkan dengan keseronokan dan positif, lebih baik untuk menghentikan pilihan anda di dalam bilik-bilik di mana anda memerlukan rasa keseronokan. Tidak mungkin bilik sedemikian adalah bilik tidur, jadi jika anda membuat oren almari pakaian sudut, maka ia harus tenang, dekat dengan coklat muda.

kembali ke menu ↑

Biru

Teduh santai ini boleh digunakan dengan selamat untuk mereka bentuk almari pakaian di bilik tidur. Contohnya, ramai orang menyukai idea untuk mencipta satu ruangan di dalam gaya Mediterranean, jadi biru perabot akan kelihatan sangat sesuai.

Almari pakaian penjuru dengan cetakan biru

Almari pakaian penjuru dengan cetakan biru

kembali ke menu ↑

Coklat

Warna ini adalah teduhan perabot paling popular di negara kita pada tahun 90-an. Hari ini kepada masih relevan, jadi ia boleh digunakan dengan selamat untuk almari pakaian di bilik tidur. Walau bagaimanapun, lebih baik memilih warna gelap gelap, tetapi cahaya.

Pada nota
Sesetengah warna akan kelihatan konyol, terang, menantang, atau sebaliknya, jika anda membawa mereka ke dalam kabinet keseluruhan. Oleh itu, pereka bentuk mengesyorkan menggabungkannya dengan satu sama lain. Warna-warna ini termasuk putih, merah jambu, ungu, hijau, kuning.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Almari pakaian di bilik kanak-kanak: Bagaimana tidak membuat kesilapan dengan pilihan? Reka bentuk 205+ (Foto) dengan pilihan (almari pakaian gelongsor, sudut, terbina dalam)

kembali ke menu ↑

Kenapa lebih baik membuat perabot pesanan?

Kebanyakan mereka yang memutuskan untuk membeli perabot baru, cara paling mudah untuk pergi ke kedai dan membeli produk yang mereka suka. Masih jauh lebih praktis untuk menempah almari pakaian di bilik tidur secara individu. Berikut adalah beberapa sebab untuk ini:

 • Trend dalam reka bentuk dalaman menentukan keadaan mereka dan kadang-kadang pemilik memutuskan untuk menggabungkan yang tidak sesuai dengan reka bentuk bilik tidur, contohnya, menggunakan beberapa teknik dan gaya, atau membuat keputusan untuk bereksperimen dengan warna. Jika anda memerlukan almari pakaian hijau-ungu, tidak mungkin ini boleh didapati di sekurang-kurangnya satu kedai perabot, tetapi jika anda menghubungi pengilang dengan pesanan individu, keinginan anda akan dipenuhi dengan keseronokan.

Almari pakaian penjuru

Almari pakaian penjuru

 • Setiap orang, terutamanya yang berkaitan dengan tuan rumah, tahu berapa banyak rak, laci, bakul dan barangan lain yang mereka perlukan. Sebagai contoh, jika pasangan berpegang teguh pada gaya denim pakaian, supaya seorang lelaki tidak mempunyai pakaian, dan seorang wanita tidak mencerna baju dan pakaian, maka mereka tidak memerlukan sebilangan besar bar di dalam almari. Untuk membuat model praktikal dan menggunakan semua ruangnya, adalah yang terbaik untuk memerintahkannya secara individu.

Almari pakaian terbina dalam

Almari pakaian terbina dalam

Lembaga
Untuk memastikan bahawa anda menyukai almari pakaian sudut yang dipesan, anda boleh pergi ke kedai perabot terlebih dahulu dan mengenali model-model yang ditawarkan di dalamnya. Jika ada peluang kewangan seperti itu, anda boleh memesan perkhidmatan pereka yang mereka bentuk rupa almari dan bagaimana ia akan kelihatan di dalam bilik tidur, dan menilai hasil pada imej 3D.
kembali ke menu ↑

Pencahayaan

Beberapa almari menyediakan kecil lekapanyang terletak di panel atas. Cara paling mudah untuk menambahnya adalah apabila panel atas kabinet sudut menonjol sedikit, mewujudkan sejenis "visor" di mana mentol lampu berada. Sebagai peraturan, mereka hadir dalam model-model di mana terdapat juga cermin.

Hitam dan putih selalu kelihatan hebat.

Hitam dan putih selalu kelihatan hebat.

Selain daripada itu, kerana pencahayaan tambahan itu lebih mudah untuk melihat diri anda dalam cermin terbina dalam, mereka juga membantu untuk mencari perkara yang perlu pada waktu malam ketika pasangan masih tidur, atau pada awal pagi, ketika masih gelap, dan seseorang perlu bangun dan mencari pakaian. Di samping itu, para ahli memanggil sebab-sebab lain yang terbaik untuk membuat lampu latar di dalam kabinet:

 • Tidak kira berapa baik pencahayaan di dalam bilik itu, masih ada kegelapan di dalam kabinet, jadi walaupun pada siang hari sukar untuk mencari perkara yang perlu: terlebih dahulu anda perlu menariknya ke dalam cahaya, membukanya, dan dalam kes kesilapan, lipat kembali. Pencahayaan akan menjimatkan masa untuk mencari perkara yang betul.
Lampu latar adalah penjimat masa.

Lampu latar adalah penjimat masa.

 • Pencahayaan membantu menjaga kesihatan, kerana di mana pakaian dan kasut disimpan, banyak habuk dan sampah lain sentiasa terkumpul. Kehadiran pencahayaan yang baik membolehkan anda membersihkan sepenuhnya, menghilangkan serpihan masa.

kembali ke menu ↑

Perhatikan almari pakaian sudut

Jika anda tidak menumpukan masa yang sesuai untuk membersihkan dan menjaga almari pakaian di dalam bilik tidur, ini bukan sahaja akan memburukkan lagi kemunculan perabot, tetapi juga bahaya kesihatan. Lagipun, jika anda masih ingat berapa kali seseorang menghabiskan dalam bilik tidur sepanjang hayatnya, ia menjadi jelas bahawa penyedutan berterusan habuk adalah berbahaya.

Petua:
 • Pembersihan pertama almari pakaian di bilik tidur bermula segera selepas pemasangannya, kedua-dua terbina dalam dan kabinet. Sebagai peraturan, pemasang menggunakan kedua gergaji, dan latihan dan peralatan lain, jadi sebelum mengisi perkara, anda mesti membersihkan kabinet dan lantai dengan teliti.

Bentuk separa bulat - satu penyelesaian yang luar biasa.

Bentuk separa bulat - satu penyelesaian yang luar biasa.

Lembaga
Sebelum memasang almari pakaian di bilik tidur, disyorkan untuk menutup lantai dengan kerajang, dan mengeluarkan semua perabot atau sekurang-kurangnya menutupnya. Ini akan memudahkan proses pembersihan selepas pemasangan.
 • Membersihkan, mengelap habuk di kabinet dan di dalamnya, disyorkan beberapa kali seminggu. Untuk melakukan ini, anda mesti menggunakan kain lembut, dan anda harus melupakan alat keras seperti pad mengental keras, pengikis dan produk lain.
 • Setelah beberapa minggu diperlukan untuk mengosongkan kabinet dan melakukan pembersihan basah di permukaannya dan di dalamnya. Untuk ini, lebih baik menggunakan penyelesaian sabun biasa atau sebarang produk dengan komposisi semulajadi. Penggunaan detergen dengan bahan kimia yang agresif dilarang sama sekali: ia akan merosakkan kesihatan dan perabot.

Almari pakaian utama dengan cermin besar

Almari pakaian utama dengan cermin besar

 • Sekiranya terdapat cermin terbina dalam, ia harus sentiasa dibersihkan dengan pembersih kaca khas. Sekiranya terdapat bintik-bintik kecil, mereka perlu disapu dengan serta-merta, kerana cermin yang bernoda kelihatan hebat.

kembali ke menu ↑

Petua-petua lain untuk memilih dan mengekalkan

Untuk memulakan pilihan almari pakaian di bilik tidur, ia perlu selepas mengambil ukuran bilik dan saiz yang diharapkan dari kabinet. Selepas itu, adalah disyorkan untuk pergi ke kedai untuk melihat pilihan yang sesuai dan suka. Apabila anda suka beberapa model, anda perlu meneruskan sama ada ia realistik untuk melaksanakannya berdasarkan ukuran yang telah anda ambil.
Model bilik tidur hitam dan putih yang sempurna

Model bilik tidur hitam dan putih yang sempurna

Malangnya, kebanyakan pembeli terpaksa memilih perabot di dalam bilik tidur berdasarkan dimensi yang dibenarkan, bukan dengan keutamaan mereka sendiri. Terutama banyak ruang diduduki oleh almari sudut radial, yang menarik perhatian tetapi memerlukan banyak ruang. Jika anda benar-benar menyukai model, tetapi tidak ada kemungkinan untuk meletakkannya di dalam bilik tidur, mengapa tidak memikirkan membelinya untuk ruang tamu atau lorong.

Perlu berfikir semua perkara kecil. Jika anda memutuskan bahawa anda akan mempunyai pintu yang mudah dibuka ke luar, beri perhatian sama ada ia mudah untuk anda lakukan ini, berdasarkan saiz bilik dan jarak ke perabot lain. Dan jika anda memilih pintu dengan cermin, pertimbangkan sama ada sesuai untuk melakukan ini dengan kanak-kanak kecil atau haiwan kesayangan.

Cetakan malaikat baik untuk bayi

Cetakan malaikat baik untuk bayi

Apabila membuat tempahan, pastikan anda berunding bukan sahaja syarat pembayaran dan penghantaran, tetapi juga sama ada anda memasang perabot, mengumpulnya sepenuhnya. Sesetengah model almari sudut hampir mustahil untuk dipasang sendiri, ini memerlukan bukan sahaja pengetahuan, tetapi juga peralatan khusus.

Meletakkan barang-barang di dalam almari, mereka mesti diagihkan sama rata supaya bebannya dihidupkan rak, kotak dan pengisi lain terletak sama rata. Dengan pendekatan ini, perabot akan beroperasi lebih lama.

Mudah tetapi menarik

Mudah tetapi menarik

Anggaran masa operasi almari pakaian di bilik tidur adalah dari 8 hingga 25 tahun. Apakah sebabnya perbezaan yang besar antara tempoh yang dibenarkan? Pertama sekali, ia bergantung kepada pematuhan terhadap peraturan untuk penjagaan perabot, serta pada kualiti model yang dipilih.

Alas meja di bilik tidur - bahagian kerap di dalam bilik di dalam keluarga. Jika anda memberi masa yang cukup untuk memilih, maka anda boleh memilih model yang praktikal, bergaya dan asli. Dan jika anda betul-betul mengurusnya, maka perabot itu akan menolong anda selama sedozen tahun.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Almari pakaian untuk bilik tidur - idea untuk perabot

Memilih almari

43 pilihan reka bentuk

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 160 gambar)

9 Skor Jumlah
Almari pakaian di dalam bilik tidur

Letakkan sebuah almari di bilik tidur dan anda akan melupakan keadaan huru-hara di bilik tidur anda. Ini adalah penyelesaian yang sangat baik untuk mengatur bilik dan perkara-perkara yang memerlukan pesanan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9.5
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • Mengambil ruang sedikit
 • Menyembunyikan kelemahan bilik
 • Pelengkap sempurna ke pedalaman
 • Banyak jenis yang berbeza
Cons
 • Kos
 • Sesetengah jenis adalah berat dalam menjalankan
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk