Tingkap hiasan untuk New 2018: 170 + Photo Ideas yang sepatutnya digunakan

Apabila anda membuat rumah untuk bercuti jangan lupa tingkap. Lagipun, mereka terutamanya menarik perhatian. Tingkap-tingkap hiasan untuk Tahun Baru boleh menjadi satu aktiviti menarik yang keluarga anda akan menikmati menghabiskan masa lapang mereka dengan keseronokan.

Kandungannya:

Hiasan tingkap tetingkap

Sila, mengejutkan para tetamu dan penumpang dengan reka bentuk tingkap yang tidak biasa.

Dekorasi tingkap tetingkap bergantung kepada imaginasi anda

Dekorasi tingkap tetingkap bergantung kepada imaginasi anda

Untuk tujuan ini, sebarang aksesori yang melambangkan Tahun Baru adalah sesuai:

 • lilin pelbagai bentuk dan saiz (anda juga boleh menggunakan tanglung kertas atau pemasangan dalam bentuk beberapa rumah dengan lilin yang dimasukkan ke dalam);
 • patung watak-watak dongeng;
 • cawangan cemara hidup atau tiruan;
 • cawangan-cawangan dari mana-mana pokok, serbuk dengan salji: fros boleh ditiru oleh salutan mereka dengan cat dari belon atau mencelupkannya ke dalam larutan garam yang kuat;
 • drifts, bunga salji kapas;
 • kalungan;
 • reben satin;
 • tinsel;
 • manik;
 • hidangan yang dipenuhi dengan kon atau bola perak;
 • imej volum dari kertas.

Hiasan dengan merapikan dan kon

Hiasan dengan merapikan dan kon

Pokok Krismas mini boleh diletakkan di dalam beg atau pasu. Lilin diletakkan pada piring atau satu dulang yang besar. Untuk membuat komposisi kelihatan lengkap, tepi kaca "serbuk" dengan salji buatan. Tingkap tingkap, yang anda memutuskan untuk menghias, mestilah terbuka sepenuhnya, mudah dilihat. Agar tidak membebani tetingkap, perkara-perkara yang tidak perlu mesti dialih keluar.

Lilin boleh diletakkan di atas dulang

Lilin boleh diletakkan di atas dulang

Susun di antara persaingan anda di bawah moto "Tingkap siapa yang lebih baik?" Dengan penerbitan hadiah komik pada malam Tahun Baru. Jangan lupa untuk hanya mengingatkan peserta bahawa hadiah pertama akan pergi dengan syarat bahawa komposisi itu akan digabungkan dengan hiasan umum bilik.
Bersaing untuk melihat yang terbaik.

Bersaing untuk melihat yang terbaik.

kembali ke menu ↑

Apakah vytnanki?

Nama rumit ini datang kepada kami dari Slavia Lama. Jadi dipanggil plot stensil kertas. Tidak seperti salji kepingan salji, corak tidak diulangi, jadi mereka dipotong menggunakan corak dan pisau atau gunting kuku. Walau bagaimanapun, walaupun template untuk vytnanok boleh dibeli siap.

Membuat stensil dengan tangan anda sendiri

Membuat stensil dengan tangan anda sendiri

Di kaca, anda boleh membuat komposisi kertas tematik yang menyeluruh, contohnya, Santa Claus, berlumba pada giring, atau patung-patung watak-watak dongeng yang menari di pokok Krismas. Produk kertas bolehpukal. Sudah tentu, anjing yang melambangkan ketibaan Tahun Baru 2018 sepatutnya berada di tengah-tengah tarian pusingan perayaan. Angka-angka boleh dibiarkan putih atau dicat dengan varnis atau cat, ditutup dengan salji cair, ubat gigi, dll.

Sesetengah warna dan burung sangat melenting

Sesetengah warna dan burung sangat melenting

Untuk membuat komposisi kelihatan semula jadi, di bahagian bawah tetingkap, imej yang lebih besar tersekat - salji, rumah, pokok Krismas.Di bahagian atas telah jatuh kepingan salju, bintang, bola Krismas.

Satu imaginasi kecil dan kita mendapat gambaran keseluruhan

Satu imaginasi kecil dan kita mendapat gambaran keseluruhan

Ia tidak perlu untuk melekatkan angka pada kaca. Sabun atau tampal, tentu saja, mudah bergerak dari kaca, tetapi masih perlu dibasuh. Vytynanki boleh dan hanya menjahit tulle lut.
kembali ke menu ↑

Pencahayaan Panorama Kertas

Pemasangan kertas akan kelihatan lebih hebat jika anda menyerlahkannya dengan jalur bunga atau LED. Untuk melakukan ini, adalah perlu untuk memindahkan angka sedikit dari kaca, dan mengisi ruang di antara mereka dan tetingkap dengan lampu bercahaya. Jangan lupa hanya berhati-hati - tidak ada kertas sekiranya kertas itu bersentuhan dengan mereka.

Pencahayaan akan memberi hiasan lebih sihir dan rasa perayaan

Pencahayaan akan memberi hiasan lebih sihir dan rasa perayaan

Dari kertas atau kadbod putih, anda boleh membuat keseluruhannya bandar ajaib dengan rumah tunggal atau berbilang tingkat dan angka penumpang. Komposisi kertas lebih mudah dicetak pada pencetak, dan kemudian dipotong secara hati-hati dengan pisau alat tulis.

Selepas angka-angka itu terpaku bersama, mentol lampu diletakkan di dalam setiap mereka. Kota yang hebat di tingkap telah siap!

Dengan kertas lukisan anda boleh mencipta cerita keseluruhan.

Dengan kertas lukisan anda boleh mencipta cerita keseluruhan.

kembali ke menu ↑

Hiasan garland elektrik

Dengan bantuan kalungan, anda boleh membuat apa-apa imej - pokok natal, rumah, bunga, bulan sabit, bintang, haiwan atau watak-watak dongeng, dan lain-lain. Dengan lampu ajaib yang bercahaya, anda hanya dapat memangkas langsir, mewujudkan perasaan draping dengan lampu berwarna-warni. Kain dalam bentuk grid atau penggantungan kelihatan hebat. Anda juga boleh melampirkannya di sepanjang kontur (sisi dan atas) tetingkap.

Garlands tidak banyak berlaku

Garlands tidak banyak berlaku

Garland linier biasa sukar untuk diatur dalam bentuk komposisi kompleks. Untuk ini adalah lebih baik untuk membeli:

 • pembinaan duralight dalam bentuk kord bercahaya fleksibel; menggunakannya anda dengan mudah boleh membuat label dan imej tiga dimensi;
 • garland dalam bentuk grid;
 • LED pinggir: ia lebih sesuai untuk mewujudkan langsir;
 • bunga-bunga api, diperbuat daripada struktur dinamik ringan, produk itu kelihatan seperti salut yang sebenar.

Satu kalungan boleh melakukan banyak

Satu kalungan boleh melakukan banyak

Anda boleh membuat kalungan dan karangan bunga Natal. Jika anda mengisi dengan mentol LED bekas yang besar kristal atau kaca - botol besar atau pasu - maka anda akan mendapat yang tidak biasa tanglung sihir. Untuk ini mentol lampu lebih sesuai untuk bateri. Letakkan tanglung di tingkap - ia pasti akan menjadi kemuncak hiasan Tahun Baru.

Gunakan bunga untuk hiasan

Gunakan bunga untuk hiasan

Angka kawat pukal yang dihiasi dengan garland kelihatan sangat luar biasa. Anda boleh membuat pasukan salji, rusa atau pasukan rusa keseluruhan dengan giring, pokok Krismas, anjing riang, Santa Claus dengan Salji Maiden, atau mencipta semula salji yang berkilauan, berkilauan sedikit dari logam fleksibel. Letakkan komposisi yang terhasil di tingkap - walaupun dalam cuti Tahun Baru ia menyenangkan orang tersayang dan orang yang lewat.

kembali ke menu ↑

Penggantung tetingkap

Salji sebenar di belakang tingkap boleh ditiru dengan bantuan suspensi yang dibuat dari bola kapas dari pelbagai saiz. Mereka terikat pada garis memancing atau benang nilon yang kuat dan dilindungi Gam PVA - supaya mereka lebih baik memelihara bentuknya. Untuk kesan yang lebih besar, kepingan salji kapas ganti dengan kertas. Di hujung benang-benang anda boleh menetapkan angka burung-burung putih atau watak-watak dongeng.

Bola kapas untuk dekorasi

Bola kapas untuk dekorasi

Anda juga boleh menggantung mainan Krismas pada benang yang kuat. Dalam kes ini, lebih baik menggunakan plastik - jika anda secara tidak sengaja menyentuh salah satu daripada mereka, ia tidak akan pecah sekiranya jatuh. Lampirkan Bantu kecil reben satin di bahagian atas setiap mainan - dan dapatkan hiasan Krismas yang bergaya.

kembali ke menu ↑

Tirai Manik

Manik-manik salji putih berpaut pada garis memancing, semasa cuti boleh menggantikan tirai biasa. Secara semula jadi, titisan terbesar selalu terletak di bahagian paling bawah. Prinsip yang sama harus digunakan apabila membuat langsir - manik-manik terkecil digantung lebih tinggi, "jatuh" saiz sederhana di tengah, dan yang terbesar, seolah-olah sudah siap jatuh - di bahagian bawah.

Lambrequin luar biasa di tingkap

Lambrequin luar biasa di tingkap

Untuk mencipta kesan terapung es yang berkilau di bawah sinar matahari, anda boleh menambah beberapa batu berwarna ke manik putih. Setiap benang perlahan-lahan dilekatkan pada tirai. Langsir Magic sudah siap!

kembali ke menu ↑

Filem hiasan

Filem kaca berwarna dengan tema Krismas boleh dibeli terlebih dahulu, mengambil gambar dengan gaya keseluruhan bilik dan citarasa anda. Ini boleh menjadi salji salju, icicle, bunga yang ditutupi dengan ais, corak tema Tahun Baru, patung-patung, dan lain-lain. Mereka harus diletakkan di bawah kaca sehingga cahaya matahari dapat bebas masuk ke dalam ruangan pada siang hari. Sekiranya tidak ada senja tetap di dalam bilik.

Filem hiasan yang dengan mudah menyampaikan tema keseluruhan lukisan

Filem hiasan yang dengan mudah menyampaikan tema keseluruhan lukisan

Lapisan atas kertas dikeluarkan dari filem itu, dan corak itu perlahan-lahan diaplikasikan ke permukaan dan dilicinkan, mengeluarkan buih-buih udara. Sebelum melekat pada kaca berwarna, kaca mesti disapu - habuk yang dilapisi di permukaan gambar tidak akan kelihatan terlalu estetik.

kembali ke menu ↑

Hiasan dari kalungan kertas

Garland yang paling mudah diperbuat daripada rantai cincin kertas dan tergantung di bahagian atas tingkap kelihatan terlalu rumit. Lagipun, ia boleh terdiri daripada sebarang bentuk: kepingan salji berwarna putih atau berwarna, bintang, bendera, kontur kerusi cemara, tandan abu gunung, harimau, anjing, salji atau pokok-pokok Krismas.

Kami membuat kalungan hati

Kami membuat kalungan hati

Kain yang dikumpul dalam bentuk hadiah Krismas mini yang dihiasi dengan busur kecil kelihatan asli. Anda boleh membuatnya dalam bentuk sarung tangan, di mana untuk Tahun Baru di negara-negara Eropah dan di negara-negara Dunia Lama adalah kebiasaan untuk melipat hadiah. Tunjukkan imaginasi anda dan buatlah kura-kura unik anda sendiri.

Tunjukkan imaginasi anda dan dapatkan hasil yang sejuk

Tunjukkan imaginasi anda dan dapatkan hasil yang sejuk

Angka-angka untuk itu boleh dicetak pada pencetak atau membeli siap. Walaupun anda tidak menemui kura-kura. Ambil komposisi tunggal kegemaran anda dan pasangkannya bersama dengan menyambungkannya pada benang.

kembali ke menu ↑

Pokok natal atau salji salji

Dari kepingan salji kertas yang biasa, yang telah lama berkhidmat sebagai hiasan Tahun Baru, anda boleh membuat gambar keseluruhan, sebagai contoh, pokok Krismas. Ia akan kelihatan sangat luar biasa dan asli. Hiasan bebola ke kaca boleh menjadi sabun atau tampal, rebus dari tepung - mereka dibasuh dengan mudah. Hanya jangan membuat pes terlalu tebal, jika tidak, ia akan menyusahkan untuk menggunakannya - dengan konsistensi ia harus menyerupai gam pejabat.

Pandangan yang mengagumkan dari tingkap

Pandangan yang mengagumkan dari tingkap

Untuk membuat pokok Krismas, anda perlu memotong kepingan salji dengan pelbagai saiz dari kertas. Pada mulanya, yang terbesar dari mereka dibentangkan pada kaca, maka ia ditambah dengan kepingan salji bersaiz sederhana dan akhirnya menyelesaikan reka bentuk dengan angka-angka terkecil. Untuk meningkatkan kesan di sekitar pokok Krismas, letakkan kepingan salji yang jatuh dari pelbagai saiz. Sepanjang perimeter tetingkap mengikat kardinal.

Satu lagi versi pokok Krismas di kaca

Satu lagi versi pokok Krismas di kaca

Dari kepingan salji kecil dan kepingan salji bersaiz sederhana, anda boleh membuat angka haiwan mudah - penyebab Malam Tahun Baru-2018 - anjing yang riang, serta harimau, beruang teddy putih atau haiwan kecil yang lain yang berkeliaran di pokok salji putih, burung, dan lain-lain Tahun Baru mereka boleh dipotong daripada kertas dan hanya dan tongkat di sebelah pokok.

Potong dan gam

Potong dan gam

kembali ke menu ↑

Macaroni Snowflakes

Sesiapa yang menikmati kerajinan boleh ditawarkan untuk membuat komposisi yang luar biasa untuk menghias tingkap yang diperbuat daripada pasta. Terdapat banyak pengajaran mengenai topik ini di rangkaian, jadi kami tidak akan menghayati pengeluaran mereka secara terperinci.

Luar biasa tetapi cantik

Luar biasa tetapi cantik

Kepingan salji, dicat putih dengan semprotan boleh, digantung pada benang nipis atau manik hiasan yang berlainan panjang pada tingkap. Kepingan salji seperti ditutup dengan enamel nacreous kelihatan sangat elegan. Anda boleh mencelupkannya dalam gula pasir, garam, semolina, sebelum menutup produk dengan gam PVA. Walau bagaimanapun, mereka boleh dicat dan meninggalkan krim.

Fikirkan versi kraf anda

Fikirkan versi kraf anda

Pasta salji pasta dihiasi dengan busur kecil (bukan sahaja kain yang boleh digunakan, tetapi juga pita pembungkusan), rhinestones, manik, dan sebagainya. Komposisi siap dibuat dalam bentuk pendants atau kalung di tingkap.Kepingan salji, tetap pada benang nipis, boleh digabungkan dengan kepingan bulu kapas.

kembali ke menu ↑

Lukisan dengan stensil

Sediakan stensil yang sesuai dari kertas (lebih mudah menggunakan lukisan komputer yang sudah siap) dan buat corak yang tidak biasa menggunakannya pada kaca mata. Anda boleh menggunakan semua yang memberitahu anda imaginasi - snowmen, lukisan Santa Claus terbang dalam giring, anjing lucu bergegas untuk mengucapkan tahniah kepada tetamu anda di Tahun Baru 2018 atau cerita dari dongeng kanak-kanak.

Stensil boleh menghiasi sebarang tetingkap sebelum Tahun Baru

Stensil boleh menghiasi sebarang tetingkap sebelum Tahun Baru

Agar lukisan itu menjadi jelas dan tidak diluburkan, stensil mesti sesuai dengan gelasnya. Untuk melakukan ini, ia dibasahkan dengan air dengan baik, dan kemudian goncang titisan. Supaya komposisi tidak terlalu banyak tingkap, hanya beberapa lukisan besar diletakkan di tengah, dan corak utama diletakkan di bahagian atas dan bawah kaca. Anda boleh cat dengan sedikit dicairkan dengan ubat gigi air atau gouache putih.

Seluruh gambar menggunakan stensil

Seluruh gambar menggunakan stensil

kembali ke menu ↑

Wreaths Krismas di tingkap

Adalah lebih baik untuk membuat kalungan pada tingkap cawangan semulajadi buatan - jika tidak, mereka akan runtuh. Terdapat banyak wreaths Krismas yang siap sedia untuk pelbagai saiz yang dijual, tetapi anda juga boleh membuatnya sendiri jika anda mahu. Untuk ini, asas dibuat daripada kadbod tebal, busa atau papan lapis dengan lubang di tengah.

Wreaths boleh berbeza dalam saiz dan hiasan

Wreaths boleh berbeza dalam saiz dan hiasan

Konak arang, hiasan Krismas, merasakan angka, pita satin, lilin digunakan sebagai hiasan. Sekiranya dikehendaki, karangan bunga boleh dihiasi dengan produk kertas atau bahkan kacang, oren atau epal, diperbuat daripada coklat. Anda boleh menggunakan dan hanya mainan Krismas (lebih baik plastik) dengan saiz yang berbeza, yang dijahit ke karangan bunga dengan benang atau hanya satin reben warna yang berbeza.

Sekiranya dikehendaki, menghiasi segala yang ada

Sekiranya dikehendaki, menghiasi segala yang ada

Mereka melampirkan karangan bunga ke tengah tingkap, mengaitkannya dengan pemegang, menggantungnya di tirai atau meletakkannya di ambang tingkap, menghiasi dengan lilin dan aksesori Tahun Baru di sisi.

Hiasan tingkap Tahun Baru

10 idea untuk kreativiti anda

9.5 Skor Jumlah
Kami menghias tingkap dengan tangan kita sendiri

Masih belum menemui idea bagaimana untuk menghiasi tingkap untuk Tahun Baru? Kami bersedia membantu membuat dekorasi anda lebih baik.

kreativiti
10
keunikan
8
praktikal
7
Kebaikan
 • pemilihan idea yang besar
 • penggunaan berulang
Cons
 • masa pelaksanaan
 • kos bahan
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk