Idea yang sejuk dengan tangan mereka sendiri: Hiasan di pintu untuk semua majlis (80 + Foto). Reka bentuk bermusim dan bertema (+ Ulasan)

Bagi orang yang kreatif, tidak sukar untuk menghiasi bahagian dalam rumah dengan tangan mereka sendiri. Sejak rumah bermula dengan pintu, ia adalah dari penampilannya bahawa kesan pertama kediaman terbentuk. Hiasan adalah ajaib, tematik, menyembunyikan, perayaan. Tiada had untuk fantasi di sini, dan saya akan memberitahu anda bagaimana untuk membuat pintu yang elegan, cantik dan menarik tenaga positif ke rumah. Bagaimana untuk menghias dan menghiasi supaya semua orang merasakan anda? Semuanya lebih terperinci.

Kandungan artikel ini:

Bagaimana untuk menghias pintu dengan tangan anda sendiri?

Untuk pelbagai sebab, terdapat hasrat untuk menghiasi diri sendiri pintu. Ia berlaku bahawa daun pintu telah haus, retak telah muncul di atasnya yang perlu bertopeng. Dan kadang-kadang anda hanya ingin menukar pedalaman anda, sambil menjadikannya unik dan tidak dapat dipertahankan.

Membuat dalaman anda unik

Membuat dalaman anda unik

Cara terbaik untuk mencipta kontras yang luar biasa adalah menghias pintu. Terdapat banyak cara untuk melakukan ini yang anda tidak sedar:

 • cecair kertas dinding - berbeza dalam hiasan asal, memberi peluang untuk meletakkan corak yang tidak biasa, tetapi jangan memindahkan kelembapan yang meningkat;
 • kertas dinding mencuci - anda boleh membuat kanvas membosankan atau, mengambil warna, membuat abstraksi, glade bunga, panorama lain yang anda suka;
 • wallpaper foto - Buat gambaran yang realistik, tetapi adalah penting untuk memilih saiz kanvas, supaya tidak mengganggu integriti corak;
 • tingkap kaca berwarna - Kaca berwarna mencipta silau luar biasa yang indah di sekeliling bilik, memasukkannya bukannya kaca biasa;
 • decoupage - memotong lukisan pelbagai bentuk, melekatkan mereka dalam susunan tertentu dan menetapkan varnis;
 • hiasan perabot - dari rivet, butang, manik-manik dan benda-benda kecil lain melekat corak mengikut imaginasi mereka;
 • permukaan cermin - di bahagian dalam pembukaan, bukan kaca, masukkan dua permukaan cermin, terpaku bersama oleh sisi yang tidak mencerminkan;
 • kain - hiasan yang sangat cantik, yang hanya memerlukan bahan dan lem, yang tidak meninggalkan residu;
 • kulit - Pintu luar pintu kulit buatan kulit, di dalam rumah menghiasi kanvas dengan kulit semulajadi, jika ia digabungkan dengan gaya umum pedalaman;
 • pelekat - Anda boleh membeli pelekat siap pakai dari filem polimer, atau anda boleh memotong apa-apa bentuk dari filem pelekat sendiri dan membuat komposisi sendiri.

Pemandangan untuk setiap selera

Pemandangan untuk setiap selera

Apa jenis hiasan yang anda pilih, ia harus sesuai dan sesuai dengan fokus keseluruhan reka bentuk.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Betapa menarik, bergaya dan asli untuk menghiasi bilik untuk Tahun Baru 2019 dengan tangan mereka sendiri (230+ Foto): Ciri-ciri dalaman yang sangat indah di setiap rumah

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk menghiasi?

Di negara-negara Eropah, terdapat adat untuk menghiasi pintu untuk masa yang lama, dan di negara kita trend ini hanya berkembang. Jika anda mula menghiasi kanvas masuk, ia akan menjadi kenangan dan memberi suasana yang baik kepada setiap orang yang melihatnya.

Mosaik di pintu - cantik dan luar biasa

Mosaik di pintu - cantik dan luar biasa

Terutama menarik adalah hiasan oleh komposisi tematik yang sesuai dengan cuti. Adalah lebih baik untuk membuat dekor itu boleh ditanggalkan, kerana mereka mewujudkan suasana perayaan untuk tempoh masa tertentu.

Ini boleh:

 • bunga;
 • kalungan;
 • lampu;
 • belon.

Hiasan bertema untuk percutian

Hiasan bertema untuk percutian

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Kerajinan yang dibuat dari kerucut cemara (besar, dicat) untuk Tahun Baru (175+ Foto) Mainan yang indah untuk cuti!

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Hiasan musim bunga musim luruh

Wreaths musim gugur untuk hiasan menenun daun mereka yang jatuh, bergantian dengan aster, periwinkle dan sprig rowan. Komposisi multicolor yang cerah dengan tempat terang akan menonjol di ruang masuk.

Komposisi daun musim luruh

Komposisi daun musim luruh

Perwujudan musim bunga - wreaths kehijauan segar dan bunga segar. Asas cincin membuat mereka membongkok ranting muda atau anggur. Ia mengikat bunga halus muda dan rumput terang.

Tema bermusim boleh ditekankan dengan bunga buatan, untuk komposisi seperti latar belakang warna dipilih, sepadan dengan musim.

Hiasan bermusim akan menjadi luar biasa jika ia digabungkan dengan lampu latar. Untuk fonun diod ini patut, tetapi anda perlu menjaga keselamatan kebakaran.
Perhiasan DIY Bermusim

Perhiasan DIY Bermusim

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kraftangan DIY untuk Tahun Baru 2019 (120+ Foto) - Surprise orang yang disayangi dengan imaginasi anda (+ Ulasan)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Tema Krismas

Pada malam percutian ini, semua orang menjangkakan sekurang-kurangnya kecil, tetapi keajaiban. Hari Tahun Baru dipenuhi dengan misteri dan kehebatan, dan jika anda mencipta suasana yang sesuai di rumah anda, suasana perayaan akan bertahan lama.

Sudah tentu, kita mesti bermula dengan menghias kawasan pintu masuk.. Tiada had untuk imaginasi, saya menawarkan beberapa pilihan, dan anda boleh melengkapkan hiasan dengan unsur berwarna-warni atau membuat komposisi eksklusif anda.

Tiada had untuk imaginasi anda

Tiada had untuk imaginasi anda

kembali ke menu ↑

Campurkan ranting

Adalah mudah untuk membuat bunga dari cawangan, menghiasnya dengan kerucut sebenar atau hiasan, mengikat dengan reben merah. Anda boleh menggantung satu bunga atau mengikat beberapa, membina bentuk komposisi yang diperlukan.

Cawangan Fir yang disambungkan dalam bentuk pokok Krismas, sebuah rumah atau semak belukar yang luar biasa.

Di atas cawangan mereka membunyikan loceng terang, bola emas, memasukinya dalam serpentin. Susunan rempah akan kelihatan asli jika anda menggantung epal segar dan tangerin di atasnya.

Perkara utama adalah untuk tidak keterlaluan dengan hiasan yang dipilih

Perkara utama adalah untuk tidak keterlaluan dengan hiasan yang dipilih

Sekiranya tidak ada keinginan untuk membina komposisi perayaan, anda boleh mengikatkan ranting paya yang lembut dengan pita pita dan menggantungkan busur di atas. Hiasan ini juga akan memberi suasana perayaan.

Kerangka pintu akan kelihatan seperti pintu masuk ke sebuah gua yang luar biasa jika ia dihiasi dengan cawangan cemara sepanjang keseluruhannya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Kertas salji kertas mudah dan tebal DIY: 75+ Foto dengan arahan Langkah demi langkah. Kami menghias rumah untuk percutian (+ Ulasan)

kembali ke menu ↑

Dari kadbod

Satu bentuk dipotong dari kertas tebal atau kadbod, ia boleh menjadi lilin, pokok natal, surat, beruang bayi atau bintang. Anda boleh memotong apa-apa.

Kadbod adalah bahan yang padat, tetapi anda tidak sepatutnya membebankannya

Kadbod adalah bahan yang padat, tetapi anda tidak sepatutnya membebankannya

Bentuk yang dipotong dibalut dengan kerajang berkilat, dihiasi dengan gam dan ditaburi dengan manik berwarna-warni, mainan pokok natal, dihancurkan.

Dalam penjelmaan yang lain, bentuk dicat, mengikut subjek, menempelkan hiasan tambahan - busur, lilin hadiah atau objek kecil lain.

Memotong mata, mulut dan hidung kertas, membuat wajah lucu.Jika anda suka origami, anda boleh membuat hiasan gaya mereka.

Pilihan kertas

Pilihan kertas

Baru-baru ini bertemu dengan hiasan kertas yang menarik dalam bentuk salji. Dia memakai topi merah, dia tersenyum, dia bermain-main dengan mata hitam, dan yang paling menarik adalah bahawa dia mempunyai hidung panjang yang tidak rata tetapi menonjol ke depan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Bagaimana untuk membuat bola indah untuk Tahun Baru 2019 dengan tangan anda sendiri? Kraf menarik dan besar (115+ Foto). 9 kelas induk langkah demi langkah

kembali ke menu ↑

Daripada masalah

Reka bentuk ini memerlukan asas yang kukuh. Mereka membuatnya dari wayar atau membelinya. Kain atau selendang yang terang dibalut dengan bentuk kord, berhati-hati mengikat hujung atau mengikatnya menjadi simpul yang indah.. Selesaikan hiasan dengan manik-manik, salji salji atau ditaburi dengan rumput tiruan.

Dari fatin ternyata wajah lucu seorang salju. Untuk melakukan ini, ia dibentuk menjadi bola, menggosok dan memasang dengan wayar, lobak merah dimasukkan ke tengah, mata dijahit dan topi yang dipotong dari kertas diperbaiki.

Daripada kain dengan rama-rama - tidak kurang hebatnya

Daripada kain dengan rama-rama - tidak kurang hebatnya

Lembaga
Satu busur rajutan kain katun dengan banyak reben yang diikat dengan serpentin dilampirkan kepadanya dengan elegan.
kembali ke menu ↑

Bingkai foto

Di tengah-tengah bingkai menyampaikan ucapan tahniah pada Tahun Baru, kehendak tetamu atau surat kepada Santa Claus. Pada bingkai diperbaiki dengan pita pita pita reben perayaan, salju salji, sekumpulan bola Krismas digantung pada sebuah band yang indah.

kembali ke menu ↑

Spruce cones

Konen riak atau mainan diikat pada bingkai pepejal dari sebarang bentuk dengan wayar nipis. Sebaliknya, cair komposisi dengan bola kecil, cerah, Natal. Sebuah karangan bunga kon dapat menjadi hiasan bebas, atau sebagai tambahan kepada komposisi lain.

Mudah tetapi menarik

Mudah tetapi menarik

kembali ke menu ↑

Mainan pokok Krismas

Sekumpulan bola berkilat emas atau perak yang berkilat digabungkan dengan hujan kerajang warna yang sama kelihatan kaya. Balls mengambil pelbagai saiz, sekumpulan mula terbentuk dari bola besar, secara beransur-ansur melampirkan bola dengan saiz yang lebih kecil.

Mainan Krismas boleh dipilih dengan warna

Mainan Krismas boleh dipilih dengan warna

Tandan boleh dibuat luas atau memanjang.

Buat pangkalan dari kawat dalam bentuk kayu cemara dan kencangkan bola Krismas berwarna-warni di atasnya. Hasilnya adalah pokok Krismas yang sangat elegan dan terang.

kembali ke menu ↑

Pakaian

Kasut kanak-kanak, yang dilekatkan pada pintu, bermata, topi lucu kelihatan luar biasa dan menyeronokkan. Mereka membuat bentuk matahari atau bunga dari tudung berwarna. Atribut semacam itu akan selalu menyebabkan senyuman.

Anda boleh menggunakan sarung tangan dan pelbagai produk kanak-kanak.

Anda boleh menggunakan sarung tangan dan pelbagai produk kanak-kanak.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJIAN: Betapa indahnya untuk menghiasi rumah untuk tahun baru 2019 dengan tangan mereka sendiri (186+ Gambar): Kisah dongeng di sekeliling kita

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Hiasan rama-rama

Tidak mustahil untuk menjauhi perhiasan yang sangat cantik. Untuk pembuatan rama-rama yang disediakan stensil saiz yang berbeza. Sayap rama dipotong dari kertas berserat yang bergerak dari angin sedikit angin. Hiasan itu kelihatan seperti kawanan kupu-kupu yang cuba terbang. Mereka membuat mereka:

 • hitam
 • berwarna;
 • telus.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tingkap-tingkap yang menghias untuk Tahun Baru 2019: 170+ Foto Idea untuk digunakan

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Hiasan bunga

Rantai bunga yang indah di pintu akan mewujudkan perayaan.

Idea yang sejuk dengan tangan mereka sendiri: Hiasan di pintu untuk semua majlis (80 + Foto). Reka bentuk bermusim dan bertema (+ Ulasan)

Perkara utama adalah untuk membuat bingkai yang kuat dari bentuk yang diperlukan, dan anda boleh membuat bunga dari mana-mana bahan:

 • Ranting Krismas - mengikat cawangan cemara dalam bentuk karangan bunga yang luar biasa dengan pita berwarna-warni, ikat pita dengan busur;
 • gula-gula - memilih gula-gula dengan pembalut gula-gula yang cerah, mengikat mereka bersama-sama dan menenun suatu karangan bunga;
 • tali - menenun dua bulatan tali, bergabung dengan mereka dalam bentuk salju, menghiasi dengan kain merah dan manik-manik;
 • dari mainan pokok Krismas - menenun asas karangan bunga yang kuat dari corong lentur, mengikat mainan pohon Krismas berwarna-warni di atasnya;
 • dari wayar dan papan - Komik wreath, hadiah kepada pengaturcara.
 • keluar dari kertas - memotong asas karangan bunga dari kadbod, menghiasnya dengan mainan kecil, manik, kerang dan benda lain.

Anda boleh menghiasi apa-apa, walaupun dengan bantuan rumah tersebut

Anda boleh menghiasi apa-apa, walaupun dengan bantuan rumah tersebut

Di kedai-kedai khusus, asas tenunan untuk karangan bunga dijual, dan hiasan ditetapkan dengan mengikut keinginan dan fantasi seseorang.
Jangan ragu untuk menggabungkan bentuk dan bahan yang berbeza.

Jangan ragu untuk menggabungkan bentuk dan bahan yang berbeza.

Tidak semestinya mungkin untuk mendapatkan bentuk siap untuk karangan bunga, tetapi anda tidak perlu bimbang, anda boleh membuatnya sendiri dari bahan-bahan yang tidak disertakan, untuk tujuan ini ia akan lakukan:

 • wayar - beberapa kali untuk menghidupkan wayar dalam bentuk bulatan, hujungnya dijaga dengan baik;
 • sulaman sulaman;
 • kertas akhbar - mengilat helai kuat dari akhbar, mengikatnya dengan benang atau dawai;
 • tuala kertas digulung seperti akhbar.

Beberapa buah dan reben satin - hasilnya akan mengejutkan anda

Beberapa buah dan reben satin - hasilnya akan mengejutkan anda

Dasarnya bahkan boleh dibuat dari lengan kertas tandas, menghubungkannya bersama-sama dan memberikan bentuk bulatan.

Lembaga
Bunga karangan tidak perlu bulat, bentuk kubus, bujur dan rombus juga kelihatan asli.
kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Cuti keluarga

Bilik yang dihias dengan baik memberikan kesungguhan kepada percutian, menaikkan semangat, tetapi untuk setiap perayaan keluarga terdapat atribut hiasan yang berbeza yang melambangkan hari istimewa:

 • kelahiran - untuk budak itu memilih perhiasan biru, untuk gadis itu - merah jambu; belon, puting, mainan, busur, poster dengan hasrat dan barang-barang lucu yang lain digantung di pintu;
 • hari jadi - bahagian dalaman dihiasi dengan festoons, belon, serpentine, perkara utama adalah bahawa ia tidak mengganggu pergerakan tetamu;
 • Hari Wanita 8 Mac - suasana perayaan akan mencipta komposisi asli bunga segar atau buatan dan belon berwarna-warni yang ditempatkan tepat di pintu;
 • Hari Valentine adalah cuti yang paling lembut bagi semua pasangan dalam cinta, sudah tentu, hiasan mestilah dalam bentuk hati, malaikat, cupid dan simbol cinta yang lain.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulan

Tiada had untuk dekorasi pintu mewah. Jika anda menambah sifat tematik ke dalam karangan biasa, ia boleh menjadi patriotik, lirik atau ajaib.

Perkara utama ialah hiasan itu positif dan ia menyenangkan dan menarik untuk ditonton. Di sebalik pintu itu akan sentiasa berkuasa keluarga dan kegembiraan.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Membuat kalungan indah dengan tangan anda sendiri

Krismas Tahun Baru Krismas

Kecantikan lakukan sendiri

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 80 gambar)

7.8 Skor Jumlah
Dekorasi cantik di pintu

Tidak tahu bagaimana untuk menghiasi pintu? Kami telah memilih pilihan pilihan paling terkini yang boleh menambah semangat pada reka bentuk anda. Tambah sedikit imaginasi, dan hasilnya tidak akan membuat anda menunggu. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

8.3Skor pakar
Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
7.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
7.2Kedudukan pengguna
Relevan maklumat
7
Ketersediaan permohonan
6
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Hiasan cantik.
 • Sejumlah besar pilihan.
 • Suasana selesa.
Cons
 • Masa untuk membuat perhiasan.
 • Kos bahan.
Tambah ulasan anda  |  Baca ulasan dan ulasan
1 komen
 1. 3.6
  Relevan maklumat
  70
  Ketersediaan permohonan
  60
  Pendedahan topik
  80
  Kebolehpercayaan maklumat
  80

  Banyak pilihan dekorasi pintu bagi mereka yang mencari semangat dalam reka bentuk. Sesungguhnya semuanya ditulis dengan jelas. Saya akan senang melihat di laman web anda artikel semacam itu untuk diri anda sendiri.

  + Kelebihan: Jelas ditulis
  - Kekurangan: Saya ingin lebih banyak bengkel
  Membantu(0) Tidak baik(0)Anda telah mengundi

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk