Cara membuat dapur sempit dan panjang: nuansa dan helah untuk pedalaman kecil (175+ Foto)

Dapur yang sempit, foto yang dapat dilihat dalam majalah fesyen, juga boleh dibuat di sebuah apartmen biasa. Untuk melakukan ini, tidak perlu mempunyai belanjawan yang besar - hanya pergi ke proses perancangan dengan imaginasi dan elakkan kesilapan yang biasa.

Kandungan artikel ini:

Dapur - yang dipanggil "tempat penggunaan yang semakin meningkat." Sesuatu yang disediakan di atasnya setiap hari, dan kebanyakan keluarga berkumpul untuk makan. Sekiranya dapur besar, segi empat segi atau segi empat sama, tidak ada masalah dengannya. Tetapi jika ia sempit, maka ini adalah satu masalah besar.

Di dalam ruang yang sempit, sukar untuk berbalik, ia tidak kelihatan terlalu cantik, ia boleh menyebabkan perasaan tidak menyenangkan dekat dengan sesak nafas. Dalam kes terutamanya yang diabaikan, masalah mungkin timbul dengan penempatan kawasan kerja berbanding dengan ruang makan - sukar bagi mereka untuk mencari tempat di dapur yang sangat sempit.

Dapur sempit boleh kelihatan hebat

Dapur sempit boleh kelihatan hebat

Untuk mengimbangi semua ini sukar - anda perlu menggunakan semua alat yang ada, dari kemasan ke objek hiasan, supaya cacat tidak menangkap mata.

Peringkat Satu: Kemasan

Warna apa yang dilukis dinding, lantai dan siling bergantung kepada bagaimana dapur yang luas dan nyaman akan dilihat pada hujungnya. Ia bergantung pada apa jenis salutan yang akan di dinding, sama ada ia akan kelihatan bahawa mereka terlalu dekat. Pada bagaimana jubin akan diletakkan di atas lantai - atau corak apa yang akan di linoleum - bergantung kepada sama ada ruangan itu kelihatan seperti selama-lamanya.

Dapur - tempat penggunaan yang semakin meningkat

Dapur - "tempat penggunaan yang semakin meningkat"

kembali ke menu ↑

Paul

Mari kita mulakan dengan asas - dari lantai. Memilih apa yang perlu untuk menutupnya di dapur sempit, anda perlu mempertimbangkan dua perkara. Yang pertama adalah praktikal, kerana kebolehgunaan lebih penting daripada kecantikan.

Di dapur, di mana orang sentiasa berjalan, di mana api terbakar dan ada sesuatu yang tumpah, maka jatuh dari meja ke lantai, lantai sepatunya stabil. Selalunya ia adalah:

 • Jubin. Seramik, porselin, plastik - semuanya sama. Mana-mana varietas mudah dibersihkan, tahan terhadap lelasan, tidak takut perubahan suhu dan tidak berubah warna, walaupun sepanjang hari berada di bawah sinar matahari. Satu-satunya masalah adalah jika pisau jatuh di jubin, ia akan sama ada retak, atau penyok yang akan kekal di dalamnya.

Untuk lantai paling kerap menggunakan jubin

Untuk lantai paling kerap menggunakan jubin

 • Linoleum. Salutan polimer, yang dijual dalam gulung. Ia juga mudah dibersihkan, tetapi ia lebih cepat daripada jubin. Ia tidak takut jatuh suhu, tetapi tidak sesuai dengan semua bahagian dalaman, kerana walaupun linoleum dibuat di bawah kayu semula jadi, ia masih kelihatan sedikit berbeza.
 • Laminate flooring. Chipboard disalut dengan filem polimer. Ia mudah dibersihkan, tetapi harus diingat bahawa jika air mendapat di bawahnya, ia akan membesar. Ia kelihatan cantik, tidak mengalami turun naik suhu, tetapi gagal selama sepuluh tahun.

Anda boleh menutup lantai dengan parket, tetapi ia akan cepat menjadi tidak bernilai, tidak kira bagaimana dengan teliti anda mengurusnya.

Anda boleh menutupnya dengan permaidani, tetapi kotoran kekal di atasnya dari segala-galanya dan segala-galanya melekat padanya, dari serpihan kecil hingga rambut.
Dalam gaya minimalis

Dalam gaya minimalis

Titik kedua adalah persoalan kecantikan. Penutupannya tidak hanya boleh dipercayai, tetapi juga cantik, ditambah bermain di lanjutan visual dapur umum.

Untuk melakukan ini, gunakan:

 • Corak pepenjuru. Kelihatan cantik dan visual mengurangkan ruang. Rapi zigzag, garisan pecah - biasanya dengan corak ini mereka menjual linoleum. Laminate boleh dibentangkan sebagai "herringbone" - kesannya akan sama.
 • Jalur. Harus selari dengan dinding sempit bilik - ini berfungsi jika ada pintu di dinding ini. Hasilnya, ia akan kelihatan bahawa bilik itu tidak begitu memanjang.
 • Gloss. Permukaan berkilat sentiasa meningkatkan ruang dan ia mungkin lantai. Walau bagaimanapun, ada tolak - sukar untuk mencuci lantai berkilat dan setiap kali membawa mereka ke keadaan asal. Adalah penting untuk diingat bahawa jika lantai itu berkilat, maka dinding mesti membosankan.

Pilihan kecil dan selesa

Pilihan kecil dan selesa

Lembaga
Dalam sesetengah kes, lantai mungkin membosankan. Sekiranya terdapat banyak aksen di dapur, menjadikannya pepenjuru berisiko, hasilnya mungkin terlalu padat.
kembali ke menu ↑

Tembok

Kami terus memikirkan reka bentuk, beralih ke dinding. Terdapat juga dua mata di sini.

Yang pertama adalah praktikal. Selalunya untuk dinding di dapur menggunakan bahan berikut:

 • Wallpaper. Bukan kertas, mereka menderita kelembapan, memudar di bawah sinar matahari, mereka bernoda. Gentian bukan tenunan atau kaca - tahan lama, yang diperbuat daripada polimer atau gentian kaca. Mereka tidak takut kelembapan, tidak pudar, tidak mencium, kelihatan cantik dan boleh dibasuh dengan kain lembap.

Gaya Mediterranean

Gaya Mediterranean

 • Cat. Penyelesaian yang paling mudah adalah bahawa cat berlangsung lama, mudah untuk digunakan, ia dapat menahan air, tidak mengalami perubahan suhu, ia kelihatan cantik. Ia sukar untuk digunakan dan tidak boleh diletakkan di atas dapur, tetapi secara umum ia sangat sesuai.
 • Hiasan plaster. Kelebihan yang sama dengan ketiadaan hampir minus.
 • Plastik panel. Mereka pecah dari kesan, tetapi mereka tidak takut air atau suhu.
 • Panel kayu. Juga agak rapuh dan anda perlu menyemak secara khusus bahawa ia diproses dari titisan air dan suhu.

Untuk kerja tambahan kawasan kerja - dapur apron - gunakan sama ada bahan yang sama atau kaca dan logam. Mereka tidak dapat menyelesaikan dapur, ia akan kelihatan terlalu ketat. Tetapi sebagai aksen, mereka kelihatan hebat, dan walaupun dekat dengan dapur tidak boleh mencederakan mereka.

Lantai cantik dengan corak

Lantai cantik dengan corak

Pengembangan kecantikan dan visual - titik kedua - bergantung bukan sahaja pada bahan itu sendiri, tetapi bagaimana ia kelihatan.

Terdapat beberapa penyelesaian yang sesuai:

 • Permukaan berkilat. Sepanjang dapur, ini akan kelihatan terlalu terang, dan ia akan sukar dibersihkan. Tetapi untuk menyerlahkan salah satu dinding panjang adalah idea yang baik. Jadi dapur akan mula kelihatan agak lebih besar daripada yang sebenarnya.
 • Dinding mural. Penyelesaian lain yang memberikan rasa ruang. Mereka juga diletakkan di dinding panjang, motifnya adalah memilih sesuatu yang sesuai dengan gaya. Untuk klasik, pagi di hutan, untuk Provence, pemandangan ke Paris, untuk gaya Scandinavia, laut - dan sebagainya, bergantung pada keutamaan.
 • Cermin. Cermin tinggi mempunyai kesan ajaib, secara visual menggandakan ruang. Walau bagaimanapun, jika anda terganggu dengan refleksi anda sendiri, lebih baik memilih penyelesaian lain.

Reka bentuk dapur yang bergaya

Reka bentuk dapur yang bergaya

Jika bilik mempunyai semua masalah dan siling terlalu rendah, maka di dinding anda boleh membuat jalur menegak - mereka akan menjadikannya lebih tinggi.

Lembaga
Jika anda tidak menyukai apa-apa kertas dinding, cermin atau permukaan berkilat, berhenti di permukaan monokromatik rata. Corak kecil akan menjadikan dapur lebih kecil.
kembali ke menu ↑

Warna

Paling tidak semua tergantung pada siling dari segi meningkatkan dapur, jadi tidak masuk akal untuk memisahkannya secara berasingan. Lebih penting untuk memilih warna yang sesuai untuk hiasan dan menggabungkannya dengan baik:

Perabot dalam warna gelap

Perabot dalam warna gelap

 • Paling sesuai untuk cahaya dapur yang sempit cahaya warna apa pun. Hasilnya biasanya ketat, tetapi dapur mula kelihatan jauh lebih luas, dan rasa sejuk yang tidak menyenangkan dapat dikeluarkan dengan menggunakan aksen hangat yang terang.
 • Lebih baik hanya menggunakan satu warna primer, melengkapkan warna. Sebarang penggunaan bunga yang sangat murah hati akan memberikan rasa sesak dan dinding tertutup - sebagai tambahan, warna yang lebih banyak di kawasan pedalaman, semakin sukar untuk mengimbanginya.
 • Jika dapur bukan sahaja sempit, tetapi juga terlalu tinggi, siling adalah lebih baik untuk membuat naungan yang lebih gelap daripada yang lain.
 • Jika dapur bukan sahaja sempit, tetapi juga terlalu rendah, siling harus terang dan lantai harus gelap.
 • Sekiranya pintu terletak di dinding sempit dan apabila anda memasuki dapur, kelihatannya anda memasuki kes sempit, dinding akhir kedua tidak boleh dicat dengan naungan sejuk, tetapi dengan hangat yang hangat. Penekanan akan begitu kuat sehingga dinding akan kelihatan lebih dekat daripada sebenarnya.

Gabungan coklat dan putih

Gabungan coklat dan putih

Lembaga
Jika warna-warna sejuk kelihatan terlalu ketat, anda boleh menggunakan warna-warna hangat. Tetapi mereka masih sepatutnya ringan.
kembali ke menu ↑

Peringkat Dua: Perabot

Dapur cahaya yang dihiasi masih perlu dipotong supaya kesan yang dicapai tidak hilang sepenuhnya disebabkan oleh alat dengar yang tidak dipilih atau tidak berjaya menubuhkan meja makan.

kembali ke menu ↑

Kawasan kerja

Kawasan kerja adalah, di atas semua, dapur, dapur dan peti sejuk. Petua umum mengenai topik mereka adalah seperti berikut:

 • Warna mesti selaras dengan penamat. Warna sejuk cahaya atau yang hangat berbeza yang hangat adalah dua penyelesaian yang paling biasa.
 • Segala-galanya yang telus boleh dibuat telus. Permukaan tanpa berat meninggalkan kesan yang lebih baik daripada pelbagai kayu atau papan serpihan.

Warna perabot mestilah selaras dengan penamat.

Warna perabot mestilah selaras dengan penamat.

 • Bahagian pembesar suara hendaklah sekecil mungkin. Ini disebabkan, terlebih dahulu, oleh fakta bahawa di dapur yang sempit jauh lebih mudah untuk mengikat pada pegangan kabinetdaripada di dapur lebar biasa. Dan kedua, walaupun butiran kecil menyembunyikan ruang. Kabinet yang dibuka dengan menekan pintu paling sesuai untuk dapur sempit - ini adalah mudah dan menjimatkan ruang.
 • Daripada kabinet, di mana mungkin, lebih baik menggunakan kaca rak. Semua atas sebab yang sama - mereka lebih lapang dan tidak berantakan di pedalaman.
 • Headset boleh mengambil lebih sempit daripada model standard. Ia tidak perlu dibuat untuk memerintahkan, kerana dapur sempit adalah masalah yang kerap dan banyak orang memerlukan alat dengar yang sudah biasa. Ini tidak memberi kesan ke atas kebolehgunaan.
 • Semakin tinggi kabinet tergantung, semakin baik. Sekali lagi, cara untuk memunggah ruang.

Bahagian pembesar suara hendaklah sekecil mungkin.

Bahagian pembesar suara hendaklah sekecil mungkin.

Segala-galanya perlu dilakukan agar dapur kelihatan cerah dan luas.

Sebagai tambahan kepada nasihat umum, anda juga perlu mengambil kira cara di mana alat dengar boleh diletakkan:

 • Bersama-sama satu dinding. Ini adalah penyelesaian yang paling mudah - biasanya orang berhenti apabila dapur tidak dapat diselesaikan perabot akan berdiri di kedua-dua belah pihak. Ia kelihatan cantik, di dinding bertentangan sering mempunyai kertas dinding, cermin atau membuat dinding berkilat supaya terdapat lebih banyak ruang untuk dilihat.
 • Bersama-sama kedua-dua dinding. Penyelesaian ini dibawa ke kehidupan apabila pemilik ingin mempunyai banyak ruang kerja - apabila salah seorang daripada mereka berminat untuk memasak atau untuk keluarga yang besar, anda perlu memasak sepanjang masa. Di samping itu, ia adalah lebih mudah untuk menyimpan segala-galanya - orang yang memasak dapat bosan dengan berjalan di sepanjang alat dengar ke sana ke sana untuk mendapatkan akses ke peti sejukke dapur, tenggelam.
 • Dalam bentuk huruf "P". Susunan alat dengar ini membolehkan anda melengkapkan penekanan pada dinding jauh dan secara visual membawanya lebih dekat. Di bawah tingkap, anda boleh mengeluarkan tingkap dan letakkan tenggelam atau dapur. Di dapur sedemikian mudah untuk berfungsi.

 • Dalam bentuk huruf "G". Jika pintu ke dapur terletak tidak betul-betul di tengah-tengah dinding, tetapi sedikit beralih ke sisi, penyelesaian ini kelihatan lebih baik. Dalam kes ini, palang pendek "G" boleh jatuh di dinding di pintu, dan di dinding dengan tingkap.

Sebelum anda meletakkan perabot, lukiskan dapur dan fikirkan di mana ia akan berdiri. Di sini adalah sangat penting untuk mengambil kira dimensi, jika tidak, anda mungkin menghadapi kenyataan bahawa segala-galanya di atas kertas itu indah, tetapi rancangan yang datang untuk hidup hilang semua daya tarikannya.

Lembaga
Tidak kira bagaimana anda meletakkan alat dengar anda, ingatlah bahawa untuk kerja yang selesa anda memerlukan lulus tidak kurang daripada sembilan puluh sentimeter lebar.
Kaunter bar menjimatkan ruang

Kaunter bar menjimatkan ruang

kembali ke menu ↑

Kawasan makan

Ruang makan adalah meja dan kerusi, dan di sini dengan mereka di dapur sempit biasanya ada masalah, kerana mereka memerlukan banyak tempat dan sukar untuk menampung mereka dengan selesa. Ia mungkin:

 • Jadual piawai. Sebagai peraturan, bentuk segi empat tepat - jadi lebih mudah untuk dimuatkan ke pedalaman, kerana bujur atau bulat memerlukan lebih banyak ruang.
 • Lipat jadual. Dipasang ke dinding, naik ketika seseorang memutuskan untuk makan. Ia biasanya menampung hanya satu orang, tetapi jika anda tinggal bersendirian, ini tidak menjadi masalah.
 • Kaunter bar. Penyelesaian yang baik untuk dapur sempit, kerana pendirian itu sudah menjadi meja biasa dan lebih tinggi - ia juga boleh digunakan sebagai permukaan kerja. Dia kelihatan hebat minimalisme, hi-tech dan gaya moden yang lain.

Pulau kecil adalah idea yang baik.

Pulau kecil adalah idea yang baik.

Anda boleh mengatur ruang makan dengan cara yang berbeza. Jadual lipatan, yang logik, dilekatkan pada dinding - sebagai peraturan, bertentangan dengan unit dapur, terbentang dalam satu baris.

Kaunter bar sama ada menjadi sebahagian daripada alat dengar dan berlepas daripadanya pada sudut yang betul, atau diletakkan bertentangan, tetapi tidak terhadap dinding. Ini boleh dilakukan jika anda meletakkan alat dengar di dinding sempit, dan kaunter bar ada di sana - perkara utama ialah anda mempunyai ruang yang cukup untuk memasak.
Jadual piawai boleh diletakkan dalam banyak cara:

 • Dengan dinding bertentangan dengan set kepala. Anda boleh mengambil model yang sempit yang tidak akan mengecilkan ruang dan kelihatan baik. Adalah penting untuk diingati bahawa satu orang di atas meja harus berusia enam puluh sentimeter dan sekurang-kurangnya lima puluh mendalam.

Gaya desa

Gaya desa

 • Dengan dinding dengan alat dengar dalam dua baris. Dalam kes ini, alat dengar dibuat lebih pendek, supaya terdapat ruang bebas di dekat dinding dan anda boleh meletakkan meja di sana. Penyelesaian yang baik untuk dapur sempit, yang mempunyai pintu di dinding sempit, bertentangan dengan tingkap.
 • Dalam ruang yang dibiarkan bebas selepas pemasangan alat dengar dalam bentuk huruf "P" atau huruf "G". Cara-cara ini mencari kerja zon walaupun di dapur sempit mereka meninggalkan ruang yang cukup untuk menetapkan jadual dengan tenang. Pandangan umum hasilnya seimbang, dapur kelihatan lebih segi empat tepat daripada sangat sempit.
 • Di dalam bilik yang berasingan. Sekiranya dapur tidak sempit, tetapi juga kecil, meletakkan meja di ruangan lain adalah penyelesaian yang baik. Tidak akan ada bahaya untuk memukulnya semasa proses memasak, ruang kosong akan muncul supaya anda dapat berjalan dengan selamat. Walau bagaimanapun, anda boleh memperuntukkan sebuah bilik sebagai ruang makan hanya di sebuah apartmen dengan lebih banyak bilik daripada satu.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

 • Pada balkoni. Sekiranya dapur dibuka ke balkoni, ia boleh dipanaskan, berkilat dan digunakan sebagai ruang makan. Anda boleh mengaturkannya sebagai bilik yang berasingan - tingkap plastik plastik, dihiasi dengan betul, dengan mudah akan memainkan peranan kaunter bar. Dan anda boleh membentuk semula dinding supaya ia mempunyai besar gerbangdi mana ia akan menjadi mungkin untuk memasuki ruang makan improvisasi. Gerbang itu boleh menjadi separuh bulatan atau segi empat tepat, dengan atau tanpa tirai. Hanya penting untuk diingati bahawa sebelum anda melakukannya, anda perlu mendapatkan kebenaran - terutamanya jika anda hendak menjual sebuah apartmen.

Jika terdapat hanya satu bilik di apartmen, tidak ada balkoni, dan dapur kecil, penyelesaian terbaik adalah untuk membuat bar - ini adalah permukaan kerja dan meja.

Jika anda tidak suka berdiri, anda boleh membeli meja lipat dan, apabila tiba masa untuk mengambil tulisan, letakkan di mana saja di dalam apartmen.
Gaya moden

Gaya moden

Lembaga
Untuk dapur yang sempit dianggap sebagai meja kaca klasik - ia kelihatan cantik dan tidak nampak besar. Pastikan kaca itu cukup kuat agar ia boleh digunakan tanpa merosakkannya.

kembali ke menu ↑

Lampu dan aksesori

Untuk mana-mana bilik yang sempit di mana sumber cahaya semulajadi hanya satu dan tidak ada cahaya yang mencukupi dari seluruh ruang, perancangan lampu yang teliti adalah perlu.

Lampu tidak hanya perlu kelihatan baik dan membantu dalam pengezonan bilik, tetapi juga menjalankan kerja praktikal: untuk menerangi segala yang tidak menerangi tetingkap.

Lampu bukan sahaja kelihatan baik, tetapi juga membantu dalam zoning sebuah bilik

Lampu bukan sahaja kelihatan baik, tetapi juga membantu dalam zoning sebuah bilik

Untuk cahaya tiruan di dapur sempit terdapat peraturan berikut:

 • Tiada keputusan besar. Satu besar candelier tidak akan menyelesaikan masalah - kerana itu di dapur akan ada lebih banyak kelas berat, tidak perlu. Di samping itu, dia secara fizikal tidak dapat menerangi semua permukaan yang diperlukan.
 • Zonasi diperlukan. Kawasan kerja biasanya diperuntukkan dengan lampu terbina dalam yang mudah menerangi kedua-dua dapur dan meja di mana sayur-sayuran akan dipotong. Sebuah candelier ringan biasanya digantung di atas meja makan atau lampu meja yang cantik diletakkan di atasnya - ia juga boleh menjadi aksen warna yang cerah dan hangat.
 • Sebaik-baiknya, setiap sumber cahaya akan mempunyai suis sendiri. Kemudian anda boleh memilih tepat zon yang diperlukan pada saat tertentu.

Jangan gunakan keputusan yang besar

Jangan gunakan keputusan yang besar

Dengan cahaya tiruan, semuanya jelas - kini anda perlu berurusan dengan alam semulajadi. Untuk membuat tingkap kelihatan baik, anda perlu mengikuti garis panduan mudah:

 • Tidak besar langsir. Portieres, langsir, lipatan yang subur, kain tebal - semua ini boleh dilupakan dengan segera dan selama-lamanya. Mereka menghalang cahaya dari melewati, membuat dapur lebih berantakan, dan ini harus dielakkan.
 • Roller blinds adalah penyelesaian yang baik.. Mereka tidak mengganggu cahaya untuk menembusi rumah apabila mereka berada dalam keadaan runtuh, dan mereka hampir tidak kelihatan dalam diri mereka. Mereka mudah dibuka, mereka boleh dibasuh dan bukan dibasuh. Mereka sesuai dengan sempurna di bahagian dalaman yang paling moden.
 • Kafe tirai juga merupakan keputusan yang baik.. Mereka hanya mencapai separuh tingkap, kelihatan ringan, lapang, tidak mengganggu cahaya, mewujudkan suasana yang betul. Mereka hanya sesuai dengan gaya Provence, yang terdiri sepenuhnya daripada elemen nipis yang sama.
 • Paru-paru tulle langsir - penyelesaian untuk klasik. Pada masa yang sama, mereka tidak campur tangan dengan cahaya dan kelihatan cukup terang untuk menjadikannya sesuai.

Anda mesti mengedarkan ruang dengan betul

Anda mesti mengedarkan ruang dengan betul

 • Jangan kekacauan di atas tingkap. Jika anda suka bunga, lebih baik memindahkannya ke balkoni atau bilik lain. Di dapur, mereka akan mengganggu lulus cahaya, dan anda boleh merosakkannya apabila anda memasak. Aksesori lain tidak sesuai terutamanya.

Dalam reka bentuk barang-barang hiasan dapur yang sempit pada umumnya hendaklah jumlah minimum.

Sebuah pasu bunga di atas meja, kertas dinding atau gambar di dinding, mungkin gambar dan magnet di dalam peti sejuk.

Aksesori yang lebih banyak - semakin banyak ruang yang dimuatkan, semakin sukar untuk bernafas dan semakin sukar untuk membina pedalaman secara harmoni.

Lembaga
Sebelum anda mula membeli bahan dan perabot, lukiskan apa yang harus anda dapatkan dan lihat jika anda suka.

Dapur sempit sama baik dengan yang lain dan boleh kelihatan hebat jika anda mempunyai kesabaran untuk memilih segala-galanya dan menggabungkan dengan harmoni.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami mencipta bahagian dalaman untuk dapur sempit

Dapur sempit

Reka bentuk dapur tersuai

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.5 Skor Jumlah
Dapur sempit dan panjang

Kadang-kadang dapur mempunyai dalaman standard yang luar biasa. Bagaimana untuk merancang segala-galanya agar ia selesa dan semuanya sudah siap? Jangan putus asa, kami dapat mencari penyelesaian yang akan membantu anda menguruskan semua perabot yang diperlukan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
7.5
Kebaikan
 • Jika anda menganjurkan ruang kerja dengan betul, segala-galanya akan berada di tangan.
 • Meja makan, tempat yang akhirnya anda dapati, pasti akan kelihatan baik, kerana anda perlu berfikir tentang cara meletakkannya.
 • Jika anda menggabungkan perabot dan warna dengan betul, ruang akan kelihatan lebih besar dan lebih selesa.
Cons
 • Sukar untuk orang yang akan memasak untuk bertukar - terutamanya jika terdapat banyak kerja, dan dia perlu tergesa-gesa.
 • Sukar untuk mencari tempat untuk makan malam.
 • Ia seolah-olah kecil dan jika seseorang terdedah kepada keperibadian, ia akan menjadi tidak menyenangkan baginya untuk berada di dalamnya.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk