Pangsapuri pangsapuri bergaya loteng: 215+ Reka bentuk foto ruang tanpa had untuk Self-expression

Adakah anda suka gaya loteng di pedalaman? Gambar lofts pereka menyebabkan kegembiraan? Kemudian buat keputusan dan buat ruang yang selesa.

Reka bentuk perindustrian sebenar di bahagian dalaman lofts muncul agak baru-baru ini. Ia ditemui di pejabat yang ditukar atau premis kediaman. Pada mulanya, mereka dibina sebagai kemudahan industri (gudang, gantung, garaj, dll.).

Kandungan artikel ini:

Selalunya dalam gaya perkampungan trim perkotaan bangunan tinggi elit dengan akses ke bumbung. Juga untuk tujuan ini bangunan terbengkalai dengan siling dari 4 meter, tingkap besar dan susun atur yang luas tanpa partisi.

Loteng di pedalaman

Loteng di pedalaman

Pereka bentuk menjadikan bangunan tidak selesa menjadi selesa studio. Di mana ia mungkin untuk menerima tetamu, untuk melaksanakan perfomens, untuk melengkapkan sudut yang selesa untuk kreativiti dan rehat.

Dalam asal-usul penampilan

Pangsapuri loteng pertama muncul pada tahun 50-an di Amerika Syarikat, semasa krisis. Semuanya bermula pada ketika banyak usahawan dipaksa untuk memindahkan pengeluaran mereka keluar dari bandar kerana sewa yang tinggi. Penduduk yang tidak berpenghuni, terbengkalai, rumah percetakan dan bengkel di kawasan pengeluaran mula dikeluarkan oleh orang-orang profesion kreatif. Kawasan besar dengan enam meter siling sesuai untuk menganjurkan bilik pameran atau bengkel.

Pangsapuri loteng pertama muncul pada tahun 50-an di Amerika Syarikat

Pangsapuri loteng pertama muncul pada tahun 50-an di Amerika Syarikat

Artis, arkitek dan pemilik lain seperti "pangsapuri" tidak memberi perhatian kepada pedalaman. Mereka hanya memerlukan tempat untuk bekerja, mengadakan pameran dan acara. Oleh itu, dalam susunan, mereka sering meninggalkan dinding, lantai, dan siling tanpa penamat.

Di dalam, hanya perlu perabot. Kekurangan hiasan diisi dengan karya seni yang berhak cipta. Konkrit kelabu, bata atau dinding yang dipenuhi dengan papan yang berkhidmat sebagai asas (pameran pameran) di mana objek seni kelihatan baik. Dan tingkap-tingkap besar bersama-sama dengan siling-siling yang tinggi menjadikan bilik itu agak cerah dan luas.

Reka bentuk perindustrian sebenar di pedalaman

Reka bentuk perindustrian sebenar di pedalaman

Dari masa ke masa, studio-studio ini mula digunakan sebagai pangsapuri kediaman. Untuk ini mereka dilengkapi:

 • bilik mandi. Satu-satunya kawasan yang ditutup oleh sekatan atau dinding;
 • zon memasak. Dapur selalunya sesuai di satu sudut bilik. Ia terdiri daripada alat dengar sudut kecil, kaunter bar oleh itu mengambil ruang yang minimum;
 • tempat untuk berehat.

Lofts adalah permintaan di kalangan Bohemia, serta orang muda yang menghargai minimalism di kawasan pedalaman.

Untuk gaya ini, bangunan yang sesuai dengan siling dari 4 meter, tingkap besar dan susun atur yang luas tanpa sekatan

Untuk gaya ini, bangunan yang sesuai dengan siling dari 4 meter, tingkap besar dan susun atur yang luas tanpa sekatan

kembali ke menu ↑

Apa yang berbeza?

Dari ketinggian Bahasa Inggeris diterjemahkan secara literal sebagai: "dovecot", "loteng". Sekarang dipanggil bilik yang luas tanpa partition dengan reka bentuk minimalis dalam gaya perindustrian. Walaupun pedalaman seperti menyerupai lantai atas sebuah bangunan perindustrian, ia masih menarik dengan idea dan keselesaan asalnya.

Bilik gaya perindustrian minimalis tanpa sekatan

Bilik gaya perindustrian minimalis tanpa sekatan

Sekarang Lofts akan belajar terima kasih kepada ciri-ciri seperti:

 • keterbukaan ruang;
 • siling tinggi dengan rasuk;
 • panorama atau hanya besar tingkap;
 • bata atau dinding konkrit tanpa plaster;
 • simen atau kayu lantai;
 • bolong tanpa paip atau paip air;
 • dominasi putih warna dalam penamat;
 • perabot fungsi berjenama.

Tetapi masih ciri utama loteng moden adalah keaslian idea itu, kerana Art adalah salah satu komponen utama dari pedalaman tersebut. Menghadapi peranan ini:

 • kanvas seni;
 • ukiran pengarang dari bahan yang berbeza;
 • poster pin;
 • perabot vintaj.

Serta objek lain seni klasik, yang kembali kepada modernisme, harus hadir di pedalaman.

kembali ke menu ↑

Apa yang patut menjadi ruang tamu?

Jika anda bernasib baik dan pangsapuri anda sendiri dengan siling tinggi dan terbuka susun aturmaka anda boleh dengan mudah membuat loteng yang selesa. Untuk ini, anda perlu menghabiskan sedikit masa dan usaha. Dan semua kerana asas untuk pedalaman anda hampir siap, dan ia hanya perlu ditambah dengan perabot dan hiasan. Ruang tamu harus:

 • Gabungkan penyelesaian seni bina yang berbeza. Pedalaman perlu menggabungkan unsur-unsur antik dan penyelesaian inovatif. Perabot antik lama dan peralatan moden. Hiasan indah dan kekurangan hiasan pada permukaan, dan sebagainya.
 • Dibuat terutamanya dalam warna cahaya.

 • Mempunyai lampu bercampur. Kekurangan tirai pada tingkap besar dan pelbagai jenis pencahayaan membuat ruang tamu agak cerah.
 • Siling sehingga 6 meter tinggi membolehkan anda membuat struktur dua peringkat dengan dengan tangga. Di tingkat dua di ruang tamu, anda boleh mengatur kawasan rekreasi atau katil.
 • Mempunyai perabot besar yang selesa dengan reka bentuk moden atau klasik.

Lembaga
Dinding dan siling ruang tamu mesti kelihatan kasar dan tidak berfungsi. Jika anda akan cat mereka, kemudian ambil warna cahaya.

Ramai orang membuat kesilapan dan menaikkan dinding sebelum melukis, dan kemudian memohon plester bertekstur dan bahan lain. Ini menjadikan mereka tidak sekata. Sekiranya dinding adalah bata atau konkrit, maka ia hanya boleh ditutup dengan cat putih atau kelabu.

Lantai di ruang tamu boleh mempunyai lapisan apa pun. Parket kayu atau papan, laminate flooring, pukal atau konkrit.

Lantai yang ditutup dengan permaidani akan menjadi tidak kena. Juga di loteng tidak menggunakan luaran yang besar permaidani. Adalah lebih baik untuk menggantikan mereka dengan kulit lembu semulajadi atau kulit.
kembali ke menu ↑

Perabot

Reka bentuk ringkas dan dimensi raksasa adalah ciri-ciri perabot gaya loteng. Salah satu barangan utama di ruang tamu ialah sofa. Tidak seperti perabot lain, ia bertindak sebagai aksen yang terang. Upholstery kulit atau tekstil mestilah seragam dan kaya. Hitam, merah, putih atau kelabu - kelihatan baik di pedalaman loteng.

Perabot bertindak sebagai aksen yang terang.

Perabot bertindak sebagai aksen yang terang.

Anda tidak boleh membayangkan ruang tamu dan tanpa audio dan video. Besar tv Ia perlu dipasang atau dipasang di dinding di seberang sofa. Untuk melakukan ini, gunakan kabinet atau kurungan.

Di ruang tamu, yang digabungkan dengan ruang makan, yang besar jadual. Reka bentuk dan saiz model harus dipilih sesuai dengan dimensi ruang dan objek lain. Besar atas meja mungkin bentuk yang berbeza.Ini boleh menjadi pemotong saw batang pokok yang tebal atau beberapa papan yang ditebang, yang dilampirkan pada sokongan logam.

Di ruang tamu terdapat rak terbuka kayu dan logam, kaki besar, pakaian, kerusi-kerusi dan gantung rak.

Reka bentuk yang menarik menggunakan ayunan

Reka bentuk yang menarik menggunakan ayunan

Perabot kayu boleh mempunyai reka bentuk yang indah atau, sebaliknya, mempunyai kemasan kasar dan sedikit ceroboh. Terdapat juga bahan pengarang yang diperbuat daripada bahan-bahan bekas. Model yang diperbuat daripada kayu, kulit, tekstil, logam kelihatan lebih biasa, kurang kerap plastik, kaca, dan lain-lain digunakan.
kembali ke menu ↑

Hiasan

Jangan lupa tentang hiasan. Objek seni adalah sebahagian daripada reka bentuk ruang tamu yang sangat diperlukan dalam gaya Loft. Pilih barang asal yang diperbuat daripada bahan bekas atau kerja asal. Hiasan akan berfungsi:

 • jam besar di dinding;
 • pasu;
 • lekapan lampu bentuk yang berbeza;
 • plaster atau patung logam;
 • lukisan;
 • poster.

Pangsapuri pangsapuri bergaya loteng: 215+ Reka bentuk foto ruang tanpa had untuk Self-expression

Objek seni adalah sebahagian daripada reka bentuk bilik gaya Loft yang amat diperlukan.

Sekiranya anda ingin membuat pedalaman yang unik, kemudian menambahnya dengan perhiasan atau perhiasan pereka dalam gaya Loft. Mereka boleh dibuat atau dibeli di pasar loak hampir tiada apa-apa.
kembali ke menu ↑

Dalaman bilik tidur

Bilik tidur Ia dianggap sebagai tempat yang paling selesa di dalam rumah dan kawasan tempat duduk di Lofts yang luas tidak terkecuali. Ia boleh dilindungi oleh sekatan gelongsor, dan jika ketinggian siling membenarkan, maka hanya bergerak ke tingkat dua. Dalam kes ini, perintah atau membina diri anda tangga yang selesa diperbuat daripada kayu, logam, batu atau konkrit.

Dinding-dinding di dalam bilik tidur dengan pedalaman loft moden seharusnya tidak merata dan ditutup dengan cat putih. Ini akan secara visual mengembangkan ruang dan menjadikannya lebih cerah.

Bilik tidur adalah tempat yang paling selesa di dalam rumah.

Bilik tidur adalah tempat yang paling selesa di dalam rumah.

Dari perabot di dalam pemasangan bilik tidur:

 • Besar selesa tempat tidur. Model pilih, bergantung pada saiz bilik. Selalunya menubuhkan katil fungsional tinggi dengan niche yang luas di bawah dermaga. Ini menjimatkan ruang dan menjadikan ergonomik dalaman. Katil boleh dibuat dari bahan bekas atau mempunyai reka bentuk halus.
 • Rak terbuka. Sistem penyimpanan sedemikian besar kabinet. Mereka sesuai dengan baik ke pedalaman dan membolehkan anda meletakkan hiasan, pakaian, kasut, kosmetik di rak. Pada masa yang sama, rak digunakan sebagai objek untuk zon bilik. Mereka dipasang di dekat dinding atau di tempat yang lain.

 • Rak dilekatkan dalam pelbagai saiz, bentuk dan dari pelbagai bahan. Di rak, mudah untuk meletakkan dan menyimpan perpustakaan rumah, patung hiasan, pasu, bingkai foto.
 • Thumbs Barang-barang semacam itu mempunyai bentuk yang sangat luar biasa dan reka bentuk ringkas. Sebagai meja tempat tidur menggunakan peti, beg jarang, reka bentuk diperbuat daripada kayu atau logam dalam bentuk huruf "P" dan lain-lain.
 • Kerusi. Jika terdapat banyak ruang, pasangkan kerusi yang selesa dan asli di dalam bilik tidur. Model boleh dibuat dari bahan yang berbeza.

Pilih katil selesa yang besar

Pilih katil selesa yang besar

Untuk membuat paparan dalaman lengkap, berhati-hati dengan pencahayaan dan tekstil. Buat persekitaran intim yang selesa, anda boleh menggunakan roller shutters, langsir atau Rom langsir dari kain kasar monophonic. Dan untuk menjadikan bilik tidur cahaya dan selesa, adalah sangat baik untuk memasang candelier, lampu dan lampu.

kembali ke menu ↑

Perapian

Sebuah perapian akan mengisi bilik tidur dengan kehangatan dan ia akan menjadi lebih. Penyelesaian sedemikian merayu kepada semua yang tidak suka perancangan percuma. Dan tidak perlu menggunakan ini perapian. Anda boleh memasang perapian palsu atau membuat tiruan. Perkara utama ialah ia sesuai dengan ke dalam bentuk dalaman, warna dan saiz.

Pendiangan juga kelihatan baik di kawasan rekreasi atau ruang tamu.
kembali ke menu ↑

Bilik mandi dan bilik mandi tanpa tambahan

Walaupun tidak lazim membahagikan loteng ke bilik yang berasingan, "peraturan" ini tidak digunakan untuk bilik mandi dan bilik mandi bilik Sering kali bilik-bilik ini ditutup dengan sekatan bahan-bahan yang berlainan.Lokasi yang paling selesa adalah bilik mandi dan tandas berhampiran bilik tidur atau zon rekreasi.

Penyelesaian bilik mandi yang terang

Penyelesaian bilik mandi yang terang

Jika bilik mempunyai siling yang tinggi, maka di bilik mandi adalah berguna untuk memasang panel dan menjadikan siling lebih rendah. Ia perlu dilakukan agar bilik itu tidak menyerupai bentuk yang baik. Konkrit kelabu atau bata longgar akan kelihatan secara organik. Lantai seramik sepatutnya digunakan. jubin reka bentuk yang menyerupai mozek, batu atau papan.

Lembaga
Sekiranya terdapat tingkap di bilik, gantungnya. langsir atau bidai roller. Dan untuk menjadikannya cahaya, gunakan sekurang-kurangnya dua lampu atau candelier.
Konkrit kelabu atau bata terdedah akan kelihatan organik

Konkrit kelabu atau bata terdedah akan kelihatan organik

Untuk membuat gaya bilik dinding yang lebih ekspresif dan terang harus dibiarkan tidak sekata. Tetapi untuk ini, gunakan jubin seramik bertekstur yang meniru kerja keras atau dinding konkrit.
kembali ke menu ↑

Perabot mudah alih

Sehingga bahagian dalamnya tidak kelihatan kosong, memasang perabot asli di bilik mandi. Sebagai contoh:

 • bangku kayu;
 • kabinet vintaj yang rendah;
 • rak, loker berengsel.

Asal tenggelam asal

Asal tenggelam asal

Perabot kayu sedemikian menjadikan hidup di bilik mandi yang boleh dihuni dan selesa.

kembali ke menu ↑

Paip

Di bilik mandi dan tandas lofts digunakan dalam paip dalam gaya berteknologi tinggi. Selalunya juga terdapat model-model yang jarang berlaku dengan reka bentuk luar biasa.

Pilihan bukan standard

Pilihan bukan standard

Lembaga
Sebagai hiasan, tidak patut menggunakan pernak-pernik di bilik mandi dan bilik mandi. Pengecualian adalah objek seni.
kembali ke menu ↑

Dapur bergaya loteng

Dapur gaya Loft dibezakan dengan hiasan dindingnya yang kasar, perabot ergonomik, perkakas dan susun atur. Sering kali ini bukan bilik yang berasingan, tetapi salah satu daripada kawasan fungsian gabungan di apartmen studio. Untuk penentuan zon ini digunakan:

 • keping perabot;
 • lampu latar;
 • pelbagai jenis hiasan dinding;
 • lantai pelbagai peringkat.
Dapur gaya mewah mempunyai kemasan kasar

Dapur gaya mewah mempunyai kemasan kasar

Dapur tidak mengambil banyak tempat, tetapi ia mudah digunakan dan ergonomik digunakan. Susun atur ini sesuai untuk orang aktif. Bahagian dalaman ergonomik dapur mencerminkan sikap dan cara hidup ini.

Perbezaan antara zon tersebut adalah reka bentuk ringkas, teknologi terkini dan ruang ergonomik. Untuk hiasan dinding bilik dan pembuatan perabot menggunakan bahan semula jadi yang berbeza. Ini mengurangkan kos pembaikan dan mewujudkan suasana yang selesa.

Biasanya dapur ini digabungkan dengan bilik-bilik lain.

Biasanya dapur ini digabungkan dengan bilik-bilik lain.

kembali ke menu ↑

Pencahayaan

Perlu ada beberapa sumber pencahayaan di dapur. Selain siang hari, mestilah:

 • lekapan lampu sorot;
 • Lampu latar LED;
 • candelier;
 • loket atau lampu siling;
 • sconce atau bintik-bintik.

Untuk membuat ruang terbuka dan terang, pastikan bahawa cahaya dari tingkap masuk ke dalam bilik. Ia tidak langsir langsir atau langsir, kadang-kadang ditutup dengan penutup atau tirai. Untuk memelihara privasi, gunakan tirai Rom.

kembali ke menu ↑

Tekstil

Tekstil di dapur dengan bahagian dalam bilik loteng moden jarang digunakan. Meja tidak ditutup dengan taplak meja, tetapi jika ini tidak selesa untuk anda, maka lebih baik memilih model dari kain semula jadi dengan serat kasar. Ia mungkin:

 • burlap;
 • kain rumah tangga;
 • flax;
 • tikar, dll.

Bahan harus digabungkan dengan warna dengan objek lain.
kembali ke menu ↑

Apron dapur

Dinding di dekat kompor, tenggelam dan desktop sentiasa menjadi kotor dengan cepat, dan permukaannya mesti dibasuh dengan kerap. Untuk membuat proses mudah, ia patut menggunakan bahan yang sesuai untuk penamat. Apron dapur boleh dalam bentuk:

 • batu;
 • konkrit;
 • papan kayu.

Untuk memudahkan prosesnya, anda harus menggunakan bahan yang sesuai untuk penamat.

Untuk memudahkan prosesnya, anda harus menggunakan bahan yang sesuai untuk penamat.

Dalam kes ini, dinding dilindungi oleh panel kaca pintar telus. Ia akan melindungi apron dari pencemaran dan mudah dibersihkan. Tetapi lebih praktikal untuk digunakan untuk menyelesaikan jubin seramik, dibuat di bawah konkrit, bata atau papan.

kembali ke menu ↑

Set dan perabot lain

Set kepala untuk dapur, pilih sudut dan fungsi. Mereka harus teguh, bergaya dan ergonomik. Seringkali tetapkan bar, yang juga digunakan untuk zon. Lampu kerusi dan loket dipilih untuknya. Barang-barang ini diperbuat daripada kayu, logam dan batu.

Dalam perwujudan lain, pendirian ini boleh digantikan dengan kaki-kaki pulau, yang digunakan sebagai meja makan dan sebagai tempat untuk menyimpan hidangan.

Model-model sedemikian dari massif digabungkan dengan perabot lain, iaitu:

 • dengan loker;
 • najis atau kerusi;
 • rak.

kembali ke menu ↑

Hiasan

Untuk reka bentuk dapur, banyak pereka memilih lukisan atau ukiran pengarang moden, mencipta grafiti di salah satu dinding atau melampirkan poster yang dibuat dalam gaya pin. Patung penulis yang diperbuat daripada logam atau kayu, bingkai dengan gambar atau barang dari pasar loak kelihatan sesuai.

Juruteknik perlu mengambil dibuat dalam kes logam atau dengan mahir menyembunyikannya di belakang logam, serta panel kayu. Peti sejuk, mesin basuh pinggan mangkuk dan peralatan lain dengan kemahiran bertutup diri slate sendiri.

kembali ke menu ↑

Kawasan Lorong

Memperolehi Loft, memberi perhatian khusus kepada zon lorong. Oleh kerana ia tidak ditandakan dengan dinding, berhati-hati untuk menarik sempadan dengan perabot berfungsi, dinding lantai pelbagai peringkat atau elemen gaya lain.

Beri perhatian khusus kepada kawasan koridor.

Beri perhatian khusus kepada kawasan koridor.

Lorong harus dilakukan dalam warna cahaya. Dinding bilik tidak sejajar, tetapi tidak bertekstur. Mereka boleh dicat jika permukaan dipenuhi dengan bata atau ubin dengan jubin yang dibuat untuk meletakkan atau konkrit. Lantai di lorong boleh menjadi kayu, meratakan sendiri atau ditutup dengan lamina.

kembali ke menu ↑

Perabot

Keterbukaan yang wujud di dalam loteng tidak membenarkan memasang almari besar dan pakaian untuk pakaian dan kasut di lorong. Ia adalah paling sesuai untuk memasang penyangkut terbuka dan rak untuk penyimpanan. Nah di lorong melihat rak terbuka.

Sebagai pengecualian, di bilik yang luas, memasang almari terbina dalam dengan pintu cermin.

Untuk meletakkan barang-barang, di lorong di atas, rak terbuka dipasang yang menyerupai rak di kereta kereta api. Dan sudahpun mereka meletakkan beg pakaian, kotak atau bakul untuk penyimpanan.

Lorong harus dilakukan dalam warna cahaya.

Lorong harus dilakukan dalam warna cahaya.

Gunakan rak terbuka di bahagian bawah untuk menyimpan kasut bermusim anda. Mereka dipasang di bawah terbuka penggantung untuk pakaian. Model yang sama sesuai untuk menyimpan aksesori dan peralatan untuk menjaga pakaian dan kasut.

Rak diperbuat daripada papan kayu dan profil logam, serta mesh logam tebal dengan permukaan bersalut krom atau dicat. Di lorong mestilah besar cermin. Bentuk dan saiz bingkai sepadan dengan bahagian dalam.

Jangan memasang perabot besar di lorong.

Jangan memasang perabot besar di lorong.

kembali ke menu ↑

Loft style loteng

Estetika perindustrian amat relevan dalam hiasan loteng. Bilik di bawah bumbung bangunan berbilang tingkat yang dibuat di bawah loteng akan merayu kepada golongan muda dan orang yang kreatif.

Dalam hiasan loteng menggunakan teknik gaya yang sama seperti studio atau pangsapuri kecil. Tetapi perlu mengambil kira ciri bilik, iaitu siling yang condong. Untuk menggunakan ruang yang betul di kawasan ini, letakkan katil atau perabot untuk penyimpanan di sana.

Kehadiran tetingkap besar membolehkan anda menyusun ruang tamu yang cerah. Oleh kerana bilik harus terang, langsir tidak digantung. Di atas tingkap tetingkap atau rak di dekat tingkap, letakkan banyak tumbuhan yang hidup. Pot bunga hijau dan periuk indah memeriahkan pedalaman dan berfungsi sebagai aksen yang terang.

Di ruang tamu loteng, adalah baik untuk memasang sofa sudut yang besar, dan sebaliknya untuk menyusun kawasan video dengan peralatan moden.

Dapur lebih baik dipasang di sudut. Untuk melakukan ini, mereka memasang set sudut, teknologi moden dan melengkapinya dengan tong atau tongkat pulau. Jika ruang membenarkan, maka di sebelahnya adalah memasang meja makan.

kembali ke menu ↑

Candelier gaya industri

Candelier for Loft mempunyai reka bentuk pengarang dan terbuat dari bahan berikut:

 • logam;
 • pokok;
 • kaca;
 • seramik;
 • plastik;
 • konkrit, dsb.

Reka bentuk model mengejutkan dengan bentuk yang luar biasa. Mereka adalah persegi, bulat, zigzag atau menyerupai bentuk geometri yang tidak teratur.

Terdapat juga candelier dari paip air, gantungan, balang kaca, dll.Bilik menggunakan beberapa jenis pencahayaan untuk menjadikannya lebih cerah.. Angkat candelier agar kelihatan baik.

Reka bentuk model mengejutkan dengan bentuk yang luar biasa.

Reka bentuk model mengejutkan dengan bentuk yang luar biasa.

Lampu gantung yang ditangguhkan pada rantai logam dengan ketinggian laras digunakan sebagai salah satu sumber cahaya utama. Mereka boleh diperbaiki ke siling atau balok dan menyesuaikan ketinggian.

Lembaga
Pilih model reka bentuk borang asal.
kembali ke menu ↑

Langsir

Interior yang luas dan terang tepu dengan semangat kreativiti dan kebebasan boleh dilakukan tanpa langsir dan langsir. Tetapi di bilik tidur atau lounge terdapat langsir klasik.

Sekiranya terdapat keperluan untuk langsir tingkap dengan langsir, maka gunakan langsir yang diperbuat daripada kain satu warna dengan gentian semulajadi. Ia boleh menjadi kain lenan, kapas atau burlap-dijahit tanpa corak dan corak. Bagi warna, mereka harus ringan dan digabungkan dengan gaya.

Tirai yang paling praktikal akan berwarna kelabu, putih atau kuning air.

kembali ke menu ↑

Hiasan rumah dan hiasan rumah

Di dalam loteng tidak menggunakan barang yang tidak perlu. Setiap butiran dipilih mengikut fungsinya. Peraturan ini terpakai untuk hiasan. Selalunya bahagian dalaman dihiasi dengan karya asal. Objek seni sedemikian diperbuat daripada bahan-bahan buangan.

Tiada barang tambahan di loteng

Tiada barang tambahan di loteng

Gaya harus menunjukkan kebebasan dan kekurangan kerangka apa pun. Oleh itu, pedalaman mungkin menjadi objek dengan reka bentuk luar biasa dan berani. Oleh itu, sebagai hiasan, mereka menggunakan perkara yang dibuat dengan tangan mereka sendiri.

kembali ke menu ↑

Perabot palet

Palet kayu digunakan untuk membuat perabot. Daripada mereka, anda boleh membuat:

1Rangka katil mewah untuk bilik tidur

Untuk membuatnya memerlukan beberapa panel kayu. Sekiranya katilnya rendah, ia harus diletakkan di atas lantai di satu lapisan dan diikat bersama. Jika anda memerlukan katil yang tinggi, letakkan satu lagi lapisan bawah dan letakkannya bersama. Di atas bingkai itu perlu meletakkan tilam ortopedik, bantal, tempat tidur dan selimut atau selimut yang sudah siap.

Katil mereka pallet

Katil mereka pallet

2Sudut sofa untuk ruang tamu

Reka bentuk palet dalam bentuk huruf "G" dan bantal lembut adalah asas sofa untuk ruang tamu. Untuk pengeluaran, anda akan menghabiskan beberapa palet kayu, kain 4 meter, roll busa busa dan 3-4 jam masa. Pallets mudah dibaiki dengan skru, dan agar rangka kelihatan menarik, ia mesti dicat dengan warna cahaya.

Sudut sofa dari palet

Sudut sofa dari palet

3Meja kopi yang rendah di kawasan rekreasi

Untuk pengeluaran akan cukup satu pallet. Ia adalah perlu untuk memasang roda putar sokongan untuk itu, dan untuk melekapkan atas meja kaca dari atas. Kaca harus memilih tahan keras dan tahan kejutan.

Jadual Kopi Mudah Alih

Jadual Kopi Mudah Alih

kembali ke menu ↑

Kami membuat lampu sendiri

Bukan semua orang boleh membuat lampu sendiri, tetapi setiap orang yang terlibat dalam kreativiti kecil boleh menghadapi warna lampu. Untuk ini anda boleh menggunakan bahan yang ada:

 • paip air;
 • penggantung;
 • botol kaca;
 • objek kayu atau logam;
 • tekstil.
Lampu yang boleh anda lakukan sendiri

Lampu yang boleh anda lakukan sendiri

kembali ke menu ↑

Hiasan asal

Hiasan di loteng adalah objek yang luar biasa untuk bahagian dalaman. Ini adalah:

 • basikal yang disimpan di dalam rumah di dinding atau penyangkut siling;
 • penyangkut pakaian terbuka yang diperbuat daripada paip air;
 • penyangkut lantai untuk pakaian dari pokok-pokok muda yang ditebang, tanpa kulit. Di mana setiap cawangan adalah cangkuk.
 • lampu lantai yang diperbuat daripada logam;
 • foto atau kolaj yang menarik dengan bingkai kayu;
 • snags;
 • perabot pereka;
 • kulit binatang;
 • menyokong dari profil logam untuk pot bunga;
 • bedspreads, permaidani buatan tangan.

Perkara-perkara pereka seperti dengan reka bentuk luar biasa akan menjadikan perumahan itu sangat menarik dan unik.

Sekiranya lotung itu dicipta di bangunan kediaman, dan kawasannya adalah besar, kos perumahan itu agak tinggi.

Gaya loteng

Pedalaman yang ganjil

8 Skor Jumlah
Roh kebebasan dengan loteng

Gaya Loft adalah gaya luar biasa yang membangkitkan emosi yang berbeza. Bagi seseorang, ini adalah lautan emosi yang terang, untuk yang lain, ia adalah kebebasan yang lengkap. Kepada seseorang, gaya ini mengingatkan sesuatu yang tersendiri, penolakan lengkap norma yang dibenarkan. Dan bagaimana perasaan anda tentang gaya ini? Semua maklumat yang paling relevan dan relevan dari kami. Selepas membaca, sila tinggalkan komen anda dalam komen dengan argumen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
7.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
7.5
Kebaikan
 • Ketersediaan Premis yang diubah di bawah ruang tamu berdasarkan bengkel-bengkel yang terbengkalai, rumah-rumah percetakan dan kemudahan perindustrian yang lain, dijual dengan harga yang murah.
 • Susun atur percuma. Kekurangan dinding dan sekatan di apartmen atau studio menjadikannya sangat terang, luas, yang merupakan tambah. Lagipun, anda boleh menggunakan semua ruang kosong.
 • Lofts boleh digunakan untuk tujuan yang berbeza. Ia boleh menjadi pangsapuri-pangsapuri yang selesa dengan pejabat dalaman yang selesa, luas dan cerah, studio untuk menari atau seni lain, serta dewan pameran.
Cons
 • Interior minimalis bukan untuk semua orang. Banyak yang akan menjadi tidak selesa kerana kekurangan tekstil, partition dan hiasan. Gaya ini tidak menyukai orang yang suka reka bentuk mewah.
 • Sukar untuk keluarga dengan anak-anak di bilik tersebut: untuk mewujudkan sudut yang selesa untuk semua orang, untuk memastikan keintiman.
 • Bilik-bilik yang luas memerlukan banyak bahan penamat untuk penebat bunyi dan haba. Oleh itu, mereka tidak praktikal dan mahal. Pemanasan di musim sejuk seperti pangsapuri yang luas tidak begitu menguntungkan.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Majalah Harian pada Reka Bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk