Reka bentuk bilik mandi dengan dan tanpa sinki: Memilih perabot (165+ Foto). Apa yang lebih disukai?

Pada masa ini, dengan bantuan reka bentuk dalaman, anda boleh menghasilkan semula imej bilik mandi yang tidak biasa dan bilik mandi tanpa tenggelam adalah contoh yang jelas.

Kandungannya:

Penyelesaian yang tidak biasa ini sesuai untuk mandi kecil, dan untuk ruang yang besar. Tetapi agar pedalaman kelihatan cantik dan moden, perlu memperhitungkan semua kehalusan reka bentuk, lokasi perabot, nisbah warna.

Bilik mandi - perihalan dan tujuan

Masa sudah berlalu apabila bilik mandi berfungsi sebagai bilik yang hanya bertujuan untuk mandi. Hari ini tempat ini boleh ditakrifkan sebagai ruang untuk bersantai bukan hanya badan, tetapi juga jiwa. Latar belakang keseluruhan dan suasana bilik mandi mempengaruhi suasana hati. Adalah penting bahawa kita dikelilingi oleh benda-benda cantik, warna-warna yang menyenangkan, yang akan membantu bukan sahaja untuk berehat, tetapi untuk mengisi semula dengan positif yang panjang.

Apabila membangunkan pilihan untuk menghias bahagian dalam bilik mandi, perlu mengambil kira semua arahan reka bentuk. Dengan bantuan banyak bahagian dan unsur-unsur moden, anda boleh menghidupkan bilik mandi biasa menjadi oasis moden, bergaya dan selesa, di mana ia akan menjadi baik bukan sahaja untuk menghabiskan masa, tetapi juga untuk berehat.

Bilik mandi moden

Bilik mandi moden

Apabila merancang bilik mandi mengambil kira ciri-ciri yang diperlukan di lokasi tersebut. Jika ini rata atau rumah satu tingkatia adalah yang terbaik untuk meletakkannya di sebelah bilik tidur. Jika ia adalah sebuah bangunan besar dengan beberapa tingkat, maka beberapa bilik mandi adalah mungkin di mana ia boleh ditempatkan pancuran mandidan, jika ruang membenarkan, satu bilik mandi besar dengan semua perabot dan aksesori yang diperlukan.

Ciri khas

Ritme kehidupan sangat melelahkan, dan keinginan untuk berehat selepas kerja keras adalah sangat penting. Dapatkan kedamaian dan privasi, nikmati mandi hangat dengan minyak wangi hanya mungkin di dalam bilik mandi moden. Dan seluruh alam sekitar di dalam bilik ini memberikan caj positif untuk masa yang lama, mewujudkan sikap positif sepanjang hari.

Bilik mandi, kecil dan besar, mempunyai aduan tertentu mengenai hiasan. Hiasan ini boleh diubah, dan dipilih secara individu, bergantung kepada apa yang anda sukai - trend klasik atau moden, reka bentuk yang anda mahu lihat.

Di bilik mandi, anda boleh mendapatkan keamanan dan privasi

Di bilik mandi, anda boleh mendapatkan keamanan dan privasi

Selalunya di bilik mandi boleh diperhatikan:

 • bollard;
 • laci dada;
 • dipasang almari;
 • kes pensel cermin;
 • pelbagai gegelung berengsel atau sudut.

Interior bilik mandi moden boleh dilengkapi dengan modular perabotyang akan direka bentuk secara individu untuk setiap bilik, bergantung pada saiz dan reka bentuk. Dan secara berasingan saya ingin katakan tentang cermin. Pertama sekali, cermin secara visual meningkatkan ruang bilik.

Jika bilik mandi kecil, kemudian menggantung cermin besar di dinding, secara visual meningkatkan saiz bilik.

Baru-baru ini, cermin yang tidak berpeluh menjadi relevan. Ia sangat mudah - anda tidak perlu membersihkannya selepas mandi.

kembali ke menu ↑

Almari bilik mandi tanpa sinki

kembali ke menu ↑

Apakah perabot ini?

Perabot bilik mandi moden mempunyai ciri-ciri - walaupun hakikat bahawa ia memerlukan sedikit ruang dalam padatnya, ia melakukan semua fungsi yang diperlukan. Salah satu komponen perabot boleh dipanggil kabinet.

Dalam konfigurasi mereka, mereka boleh mempunyai basuh terbina dalam, atau tanpa ia, yang menjimatkan ruang yang ditempati, dan ruang yang cukup untuk menyimpan barang-barang yang diperlukan.
Pendirian bilik mandi tidak perlu memegang sinki

Pendirian bilik mandi tidak perlu memegang sinki

Lembaga
Apabila ruang bilik mandi adalah cukup luas, ia akan menjadi lebih rasional dan cekap untuk memilih model tapak kaki tanpa tenggelam.

Di pasaran perabot, pengeluar boleh menawarkan sebarang model.

Curbstones boleh:

 • klasik biasa;
 • sudut;
 • digantung.

Kekuatan tanpa shell dicirikan oleh pergerakan yang sangat baik dalam pergerakan, strukturnya mempunyai banyak ruang di dalam, dan countertop boleh digunakan sebagai pendirian untuk item, dan untuk penyimpanan. Dalam pelbagai jenis alas kaki, anda boleh mencari model yang sesuai dengan gaya dan reka bentuk bilik, atau anda boleh membuatnya lakukan sendiri.

Pertama sekali, adalah perlu untuk memilih tempat yang paling mudah di mana ibu jari akan ditempatkan dan membuat ukuran yang diperlukan.

Lembaga
Jika anda memutuskan bahawa ia akan digantung, sesuai untuk dinding galas ini. Mereka cukup kuat dan akan menahan berat perabot, yang tidak boleh dikatakan mengenai sekatan dari drywall.
Kabinet mesti mempunyai gaya dalaman tertentu.

Kabinet mesti mempunyai gaya dalaman tertentu.

Set lengkap

Jika kabinet mempunyai laci atau pintu pembukaan, maka bagi model sedemikian anda memerlukan lebih banyak ruang, pintu harus dibuka dengan maksimal ke arah yang betul. Sekiranya ruang di bilik mandi adalah terhad, anda boleh tinggal di kabinet dengan rak, dan menggantikan pintu pembukaan dengan pintu gelangsar.

Lembaga
Kabinet bilik mandi mesti mempunyai gaya dalaman dalaman yang tertentu, sepadan dengan warna dan bentuknya, jadi anda harus mempertimbangkan latar belakang warna keseluruhan dan ciri-ciri lain bilik mandi itu sendiri.

Kelengkapan memerlukan perhatian tertentu - plastik berwarna lebih murah dan kelihatan baik, tetapi selepas beberapa lama cat boleh lap, dan produk akan kelihatan ceroboh terhadap latar belakang umum semua perabot. Oleh itu, pakar menasihatkan apabila membeli atau mengeluarkan kabinet untuk memberi perhatian khusus kepada aksesori. Bahagian Chrome akan kelihatan hebat, berkhidmat untuk masa yang lama dan dari masa ke masa tidak akan kehilangan bersinar mereka.

kembali ke menu ↑

Bahan

Model pendirian sangat pelbagai dan direka bentuk untuk sebarang pendapatan.

Yang paling primitif ialah kotak segi empat biasa yang biasa dengan rak biasa dan pintu pembukaan di mana anda boleh meletakkan yang paling penting.

Terdapat pilihan yang lebih maju - dengan beberapa petak dan laci, beberapa model mempunyai bakul dobi terbina dalam.

Sebagai tambahan kepada model boleh:

 • lampu latar;
 • cermin;
 • kaki pada roda.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Mereka terutamanya menghasilkan kabinet seperti bahan biasa - papan zarah dan MDFyang mempunyai ketahanan air, dan dari atas ditutup dengan filem khas. Perabot sedemikian mempunyai penampilan asal, dicirikan oleh kepraktisan, adalah murah.

Salutan MDF digunakan untuk pembuatan kes fasad, di dalamnya boleh diperhatikan chipboard berlapis. Terima kasih kepada filem PVC, pelbagai pilihan warna dan tekstur adalah mungkin. Anda boleh membuat kabinet di bawah pokok, di bawah logam, atau ia akan menjadi warna yang sama, atau mempunyai gambar.

Pilihan pengeluaran yang murah adalah produk yang dihasilkan plastik.

Mereka ringan, tidak mengambil banyak ruang, sama sekali tidak takut kelembapan, dan oleh itu akan kelihatan harmoni di dekat bilik mandi atau bilik mandi. Walaupun di pedalaman yang paling canggih, anda boleh membeli meja katil plastik yang murah yang akan kelihatan harmoni dan berkesan di dalam bilik mandi.

Diperbuat daripada kayu semula jadi, tanpa kelengkapan

Diperbuat daripada kayu semula jadi, tanpa kelengkapan

Bahan

Keruk boleh dibuat dari kayu semulajadi, tetapi kerana kosnya, ia hanya digunakan untuk alat elit. Kayu dirawat dengan cara khas yang melindungi produk dari kelembapan, dan dengan penjagaan yang betul dan penggunaan yang sesuai, kekaki boleh berfungsi untuk jangka masa yang lama.

Banyak yang menganggap produk yang digabungkan. Ia boleh menjadi kabinet seperti - kes kayu, meja batu, dan pintu plexiglas. Untuk kemasan menggunakan pelbagai bahan bersalut krom yang bergabung bergantung pada reka bentuk.

kembali ke menu ↑

Apakah ibu jari?

Mengikut jenis dan struktur jadual, ia boleh dibahagikan kepada beberapa jenis dengan parameter ciri:

 • luar - bentuk yang paling biasa. Ini adalah jenis perabot modular yang boleh dengan mudah diletakkan di tempat yang dipilih, dan mudah digerakkan jika perlu. Mereka berada di kaki, di atas roda, atau hanya memakai lantai;
 • Digantung - versi yang lebih padat, kelihatan lebih bergaya, tetapi mempunyai kapasiti yang kecil. Ia perlu untuk membetulkannya dengan bantuan kurungan hanya pada dinding galas, partition plasterboard tidak dapat menahan berat;

Pilihan padat untuk menjimatkan ruang

Pilihan padat untuk menjimatkan ruang

 • sudut - dengan pilihan ini, kabinet berada di tingkat bawah, atau mungkin digantung di sudut. Dalam kes ini, anda boleh mengisi sebarang sudut kosong di dalam bilik.

kembali ke menu ↑

Penyelesaian asal adalah sinki bilik mandi tanpa lubang keran.

Tenggelam ini boleh membanggakan paip pereka moden yang akan menjadikan bilik mandi asli dan unik. Reka bentuk yang canggih dan mewah berfungsi sebagai hiasan untuk setiap bilik mandi, sama ada pedalaman klasik atau trend moden. Ramai orang tidak suka faucets di tenggelam, mereka kelihatan kasar, dan membawa beberapa kesulitan semasa pembersihan.

Pengadun itu boleh dipasang di luar sinki - ia boleh berada di dinding atau di lantai.

Pengubahsuaian sedemikian boleh membuat kesan aliran air yang muncul di dalam tenggelam secara literal dari dinding atau siling. Variasi ini memerlukan reka bentuk khas dan pendekatan tertentu ke pedalaman.

Tenggelam sedemikian menjadikan bilik mandi asli dan unik.

Tenggelam sedemikian menjadikan bilik mandi asli dan unik.

Salah satu unsur utama dan perlu di pedalaman bilik mandi dianggap sinki. Baru-baru ini, dengan pendekatan moden untuk reka bentuk bilik mandi, semakin sering mereka menawarkan pandangan yang diubahsuai sinki - tanpa lubang untuk keran. Ia tergolong dalam jenis reka bentuk paip, yang mengandungi penampilan hiasan dan melakukan pelantikan.

kembali ke menu ↑

Bentuk sinki asal

Pada pandangan pertama, tenggelam untuk bilik mandi tanpa lubang untuk keran cukup mudah, bentuk yang paling biasa. Walau bagaimanapun, ini tidak berlaku, sebaliknya, ia adalah peranti yang agak rumit. Sesetengah sampel tidak mempunyai lubang sama sekali, walaupun pelepasan air tidak kelihatan.

Model segi empat tepat - bergaya dan asli

Model segi empat tepat - bergaya dan asli

Pada sesetengah model ada sisi, dengan bantuan yang ia tumpangi persimpangan sambungan sink dan meja. Kadang-kadang basuh dibasuh dibawah meja, yang menutup semua sendi.

Tetapi yang paling asli, dan betul secara kebersihan, adalah pilihan untuk sinki kaca pepejal.

Dalam penjelmaan ini, tidak ada jahitan di mana kotoran akan berkumpul, yang akan merosakkan rupa dan tidak memenuhi piawai kebersihan. Satu sinki besar tidak akan memberikan semburan untuk disebarkan di seluruh bilik.

kembali ke menu ↑

Di manakah pengadun?

Apabila keistimewaan reka bentuk bilik mandi moden diberikan kepada model baru tenggelam supernova tanpa lubang untuk keran. Untuk struktur ini, pengadun spout memanjang digunakan yang tertanam di dinding, di atas permukaan kerja, di lantai.

Mekanisme keseluruhan untuk faucets dinding berada di dinding, di mana ia tidak ketara sama sekali. Hanya injap yang boleh dilihat untuk menghidupkan air, dan paip melalui mana air akan mengalir. Apabila keran dipasang di atas meja, keadaan utama dianggap sebagai spout pengadun sepadan dengan ketinggian sisi sinki itu sendiri. Dalam model mahal terdapat hampir tiada lubang, jika perlu ia dipasang secara langsung di lantai berhampiran sink.

Mekanisme keseluruhan untuk pencampur dinding berada di dinding.

Mekanisme keseluruhan untuk pencampur dinding berada di dinding.

Tenggelam itu dikeluarkan dengan segera oleh pengilang barang kebersihan di Eropah. Dari masa ke masa, pereka kami bekerja rapat dengan pakar-pakar Eropah, yang membolehkan kami menghasilkan model sinki bilik mandi yang lebih maju.

kembali ke menu ↑

Sistem limpahan

Sehingga semasa operasi air dari wastafel tidak melimpah, pakar dan pereka telah mengembangkan penyelesaian tertentu yang akan menghindari masalah. Hari ini, terdapat beberapa idea sistem yang bertanggungjawab memastikan tiada limpahan air:

 • Dalam varian pertama, apabila air di cecair mencapai ketinggian permukaan tertentu, longkang terbuka secara automatik, menghalang air dari mengalir di luar.
 • Dalam kes kedua, siphon akan datang untuk menyelamatkan, yang dibina, di sana ia sudah disambungkan ke paip longkang. Apabila lubang longkang ditutup, air di bawah tekanan naik ke tahap siphon di dalam sink.
 • Ketika datang ke titik tertentu di permukaan, ia akan melimpah melalui partition terbina dalam, sehingga jatuh ke pembuangan. Dalam versi ini, sinki dilengkapi injap longkang khas - tidak dikunci. Injap ini di paras air tertentu secara automatik diaktifkan, limpahan tidak akan berlaku.

kembali ke menu ↑

Kebaikan dan keburukan

Seperti yang asal dan berkesan pada pandangan pertama tenggelam tanpa lubang untuk pengadun, seperti paip lain, atau perabot mempunyai kedua-dua kelebihan dan kekurangan.

Kelebihan reka bentuk ini ialah air tidak dapat dituangkan di bawah pengadun

Kelebihan reka bentuk ini ialah air tidak dapat dituangkan di bawah pengadun

Kekurangan struktur sedemikian adalah ketidakselesaan tertentu dalam pemasangan. Untuk meletakkan bahan-bahan yang diperlukan, paip, perlu untuk mengosongkan dinding di bilik mandi, jadi pada mulanya diperlukan, bahkan sebelum permulaan pembaikan, untuk memutuskan sama ada sink tersebut diperlukan di dalam bilik mandi atau tidak.

Tetapi kelebihannya adalah bahawa semasa operasi, air tidak boleh dituang di bawah pengadun, dan dengan itu, gasket tidak akan merosot, haus. Tenggelam itu tidak mengumpul kotoran dalam dirinya, seperti sinki biasa. Terima kasih kepada reka bentuk yang luar biasa ini, bilik mandi akan kelihatan bergaya dan canggih. Dalam usaha untuk tenggelam untuk berkhidmat untuk masa yang lama, ia hanya perlu dicap, pemasangan harus ditangani oleh pakar.

kembali ke menu ↑

Dada laci di bilik mandi tanpa sinki

Sebelum ini, para pembeli adalah subjek set bilik tidur, linen dan tempat tidur yang disimpan di dalamnya. Bilik mandi biasa dilengkapi dengan perabot standard dengan peralatan kebersihan, tiada siapa yang mendengar tentang para pembuat pakaian. Pada masa ini, pereka dalam penyediaan projek pedalaman bilik mandi menawarkan dada laci sebagai unsur yang berasingan. Ia kelihatan hebat dengan perabot lain, menjadi sangat diperlukan untuk digunakan, ia mengandungi semua barang yang diperlukan.

Kelihatan hebat dengan perabot lain

Kelihatan hebat dengan perabot lain

Seperti perabot lain, pakaian adalah:

Dan bilik mandi moden kini tidak kelihatan tanpa subjek seperti itu. Seperti tukang rias, perlu dan berguna sebagai:

 • kabin mandi;
 • meja tepi katil;
 • cermin

kembali ke menu ↑

Apa yang boleh dibuat?

Sebuah dada laci di bilik mandi, seperti unsur-unsur lain, boleh dibuat dari pelbagai bahan:

 • plastik;
 • kayu;
 • MDF dan papan serpih.

Bahan-bahan ini digunakan untuk masa yang lama, setiap tahun teknologi pembuatan diperbaiki.Tetapi, seperti bahan-bahan lain, mereka mempunyai ulasan yang berbeza, ciri-ciri - yang memberi tindak balas positif, mencadangkan, yang mencari sisi negatif.

Bahan

1

MDF

Perabot yang diperbuat daripada pecahan kecil penyebaran, mempunyai kekuatan, asas bahan ini adalah campuran cip kayu dan polimer canggih. Tetapi campuran ini tidak bertolak ansur dengan kelembapan, untuk memberikan kekuatan, para ahli menutup permukaan dengan cat khas, atau gam dengan filem pelindung dengan kesan hiasan. Untuk pembuatan papan MDF MDF - ini adalah pilihan yang baik, mereka rasional digunakan, mudah dipotong, ia membolehkan anda untuk memberi produk bentuk yang diingini, ketidaksamaan yang diingini, konfigurasi.

Dada boleh dibuat daripada bahan yang berbeza.

Dada boleh dibuat daripada bahan yang berbeza.

2

Chipboard

Tetapi perabot chipset sangat sensitif terhadap kelembapan. Pengeluaran adalah berdasarkan cip yang lebih besar. Oleh kerana bahan mentah sangat menyerap kelembapan, ia dicuba untuk menutupnya dengan pelapis penyerap air khas. Memohon bahan ini untuk pembuatan gaun, tetapi malangnya, selepas tempoh yang singkat, kelembapan menjadikannya dirasakan.

Bahagian-bahagian lemari di mana kelembapan yang diperolehi, terutamanya kaki pemakainya, boleh melembutkan, cip-cip yang ditekan akan runtuh di sepanjang tepi, akibatnya, bahan akan rosak. Produk dari bahan tersebut adalah murah, ini mungkin satu-satunya bahan tambahan.

3

Plastik

Tetapi perabot plastik tidak takut kelembapan. Gaun seperti itu boleh diletakkan di mana-mana sudut bilik mandi, tanpa memikirkan bahawa kaki tukang rias akan rosak. Tetapi, seperti bahan lain, plastik mempunyai kelemahan yang ketara. Produk daripadanya rapuh, lembut. Anda tidak boleh meletakkan benda-benda berat pada mereka atau meletakkan barang-barang besar pada mereka, dari masa ke masa mereka boleh retak, walaupun anda bersandar pada laci dada yang berkuat kuasa, ia tidak dapat berdiri.

Perabot plastik tidak takut kelembapan sama sekali

Perabot plastik tidak takut kelembapan sama sekali

Mungkin terdapat masalah dengan reka bentuk. Kebiasaannya mereka mempunyai satu warna, untuk memberikan warna cerah khusus, mereka disisipkan dengan filem khas, atau dicat. Di bawah pengaruh kelembapan berterusan dari masa ke masa, filem dengan cat boleh merosot.

Lembaga
EJika anda memilih antara laci plastik dan MDF, sebaiknya membayar sedikit tambahan, dada laci dari pecahan dispersi halus akan memberi anda masa yang lama.
4

Pokok

Perabot yang diperbuat daripada kayu adalah pilihan yang paling mahal, lebih baik daripada plastik, perabot yang diperbuat daripada chipboard dan MDF. Pokok itu mempunyai harta semacam itu dengan impregnasi khas, yang menjadikan produk tahan lama dan tidak takut kelembapan. Laci dada diperbuat daripada kayu semula jadi tidak berbahaya kepada kesihatan, ia bukan plastik kimia. Hiasan ini boleh dicapai dengan melapisi produk dalam pelbagai cara, dari varnis hingga cat polimer atau filem. Laci dada seperti itu akan benar-benar menonjol dari seluruh perabot, dan jika perlu, dan tekstur yang dipilih selaras dengan kedudukan lain.

Dari kayu semula jadi

Dari kayu semula jadi

Memandangkan secara berasingan kelebihan dan kekurangan semua bahan yang sesuai untuk membuat pakaian di bilik mandi, kita boleh membuat kesimpulan. Salah satu bahan terbaik adalah kayu, tetapi jika harganya kelihatan tinggi, anda boleh mempertimbangkan MDF, yang sangat sesuai untuk membuat perabot ini.
kembali ke menu ↑

Varieti dada

Berdasarkan reka bentuk, pakaian untuk kegunaan di bilik mandi adalah dua jenis - lurus dan sudut. Jaket apa-apa reka bentuk di bilik mandi kelihatan cantik dan bergaya, semuanya bergantung pada penempatan mereka, dengan apa perabot lain yang akan mereka campurkan. Sebelum memesan meja rias, anda perlu membuat keputusan - di manakah tempat terbaik untuk dilihat? - berhampiran dinding atau di sudut:

Pemerah lurus - Ini adalah pakaian biasa, sama seperti yang ada di bilik tidur. Ia biasanya terletak di sepanjang dinding dan harmoni dengan baik di bilik mandi. Ketinggian, lebar dan panjang produk boleh agak berbeza, bergantung pada saiz bilik mandi itu sendiri, keinginan pelanggan.Dari masa ke masa, model-model ini akan dipertingkatkan, pengeluar menawarkan pilihan baru untuk satu set lengkap, yang menjimatkan ruang dan meningkatkan kemungkinan penyimpanan lebih banyak barang di meja rias.
Sepertinya dada laci di bilik tidur

Sepertinya dada laci di bilik tidur

Laci dada laci - Versi yang lebih moden dari meja rias. Oleh kerana reka bentuk asalnya, ia dengan mudah boleh menjadi di mana-mana sudut bilik mandi, sambil mengambil ruang yang minimum. Ini sangat mudah jika tempat berhampiran dinding diduduki oleh perabot lain, dan sudutnya kosong. Gaun seperti ini boleh menjadi plastik dan kayu.
kembali ke menu ↑

Ciri reka bentuk laci

Hari ini, pakaian yang digunakan di bilik mandi sama sekali tidak menyerupai perabot yang digunakan untuk menjadi besar, besar dan rumit. Sekarang ini adalah model asal, reka bentuk dan projek yang sama sekali berbeza, dibuat secara individu untuk setiap pelanggan, dari bahan yang berbeza.

Pilihan moden

Pilihan moden

Ciri utama dari meja rias adalah bahawa pada dasarnya mereka mempunyai beberapa laci besar di mana anda boleh menyimpan perkara yang paling perlu untuk bilik mandi - dari bathrobes hingga tuala. Kotak kecil digunakan terutamanya untuk menyimpan barangan kecil.

Di sini ada kemungkinan untuk meletakkan:

 • membasuh gel dan serbuk;
 • produk penjagaan diri;
 • ubat gigi; produk pencukur.

Di permukaan anda juga boleh meletakkan aksesori yang diperlukan. Dalam sesetengah model, sinki terbina dalam bukan tablet.

Saya juga ingin mengatakan tentang versi asal pembuat pakaian, yang baru-baru ini telah banyak permintaan. Ia adalah tiang. Di atas, di atas meja mungkin ada cermin, yang memungkinkan untuk menggunakannya sebagai meja solek. Dan ketinggian kesempurnaan dalam reka bentuk laci boleh dipanggil produk di mana kedua-dua cermin dan tenggelam digabungkan pada masa yang sama.

Klasik, daripada fesyen

Klasik, daripada fesyen

Memiliki apa-apa pembinaan, bilik mandi tidak berantakan, tidak ada banyak hiasan di dinding, segala yang diperlukan untuk prosedur mandi adalah di satu tempat. Tetapi pakaian pelbagai fungsi seperti itu harus dibuat daripada bahan yang lebih tahan lama daripada plastik, kerana ia mempunyai berat tertentu.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih laci dada?

Apabila membeli bilik rias untuk bilik mandi, mengetahui apa yang anda mahukan, reka bentuk apa, apa bahan yang perlu dibuat daripada itu, anda perlu mengikuti petua yang akan membantu anda membuat pilihan yang tepat dan menikmati pembelian:

 • Kualiti adalah salah satu parameter utama. Pastikan untuk menyemak kekuatan bahan itu sendiri, pastikan semuanya berfungsi dengan sempurna - pintu dibuka sepenuhnya, laci akan meleleh ke hujungnya. Produk itu harus tanpa calar dan cip, cat sepenuhnya dan sama rata digunakan, semua pengikat dipasang dan berfungsi. Jangan lupa bahawa dada plastik kurang tahan lama daripada yang lain;
 • dimensi juga merupakan faktor penting. Sebelum membeli laci dada, anda perlu tahu dengan tepat di mana dada laci akan berdiri, sama ada terdapat ruang yang mencukupi untuknya. Jika bilik mandi kecil, atau sebaliknya mempunyai kawasan yang besar, penyelesaian terbaik adalah untuk memesan perabot secara individu;

Pilih saiz dan gaya yang betul.

Pilih saiz dan gaya yang betul.

 • aksesori dan kualitinya - salah satu petunjuk utama perabot berkualiti. Kelengkapan yang baik adalah mahal, dan perabot yang mahal dan berkualiti tinggi tidak akan memberikan pilihan yang murah. Semua pemegang, penutup, kaki, penjepit mestilah berkualiti;
 • gaya pelaksanaan - pemakainya harus selaras dengan semua perabot yang lain. Jika anda memutuskan untuk memesan produk tambahan apabila semua perabot sudah ada, perlu mengambil pilihan secara bertanggungjawab, jika tidak, laci dada yang tidak sesuai dengan warna, saiz, struktur perabot yang lain akan menarik perhatian kepada diri mereka sendiri.

Hari ini, industri perabot berada pada tahap yang tinggi, perabot dibuat untuk pembeli dengan tahap pendapatan apa pun.. Malah pembeli yang paling aneh dan arif akan mencari dada laci untuk citarasa beliau. Ia boleh menjadi murah atau mahal, diperbuat daripada kayu atau plastik, menjadi monophonic atau dengan warna.Isu-isu ini diselesaikan oleh pembeli yang membeli alat ganti tersebut.

kembali ke menu ↑

Perabot untuk mandi tanpa sink

Baru-baru ini, bilik mandi adalah bilik yang biasa sahaja di mana sahaja perkara yang paling perlu:

 • rak;
 • cermin;
 • loker

Hari ini, pelbagai jenis perabot untuk bilik mandi sangat hebat sehingga keputusan reka bentuk dan fantasi anda dapat direalisasikan.

kembali ke menu ↑

Pelbagai perabot bilik mandi

Hari ini, bilik mandi direka bukan sahaja untuk mandi setiap hari, tetapi juga tempat di mana anda boleh berehat sepenuhnya, santai. Semua aksesori mandi dan aksesori kosmetik yang diperlukan untuk kemudahan harus ditempatkan di tempat yang mudah dan tersembunyi dari mata yang bersinar. Ini akan membantu pelbagai set perabot yang boleh dibeli dari mana-mana pengeluar, atau dibuat untuk memerintahkan projek individu.

Bilik mandi boleh menjadi karya seni yang sebenar.

Bilik mandi boleh menjadi karya seni yang sebenar.

Biasanya, alat dengar ini terdiri daripada komponen utama:

 • Kabinet dinding dibuka atau ditutup.
 • Kabinet biasa atau tertanam di bawah sink.
 • Kabinet lantai, terdapat kes-kes dan setengah-setengah.
 • Pelbagai cermin, termasuk kalis air.
 • Pelbagai aksesori tambahan - bakul pakaian, peralatan kebersihan, pemanasan tuala.

Gunakan elemen hiasan yang berbeza

Gunakan elemen hiasan yang berbeza

Pada asasnya, semua perabot di bilik mandi dibuat dari bahan-bahan murah praktikal - chipboard atau MDF, atau kayu. Kriteria utama untuk pilihan bahan adalah rintangan kelembapan. Lembaran yang diperbuat daripada MDF dan papan serpai disalut dengan filem pelekat diri, varnis atau enamel.

kembali ke menu ↑

Nasihat praktikal

Untuk memilih perabot yang hebat dan bergaya di bilik mandi, yang akan bertahan lama dan akan menjadi kualiti yang sama, anda perlu mengikuti beberapa tip praktikal.

Petua
 • Saiz perabot harus sesuai untuk parameter bilik. Sekiranya bilik kecil dan perabotnya besar, akan ada sedikit ruang yang tinggal dan akan ada kesulitan tertentu.
 • Anda perlu memilih perabot yang akan digabungkan dengan kemasan.
 • Apabila memilih perabot, anda perlu ingat tentang parameter asas rintangan kelembapan. Oleh itu, meja sisi katil untuk bilik tidur di bilik mandi tidak sesuai.
 • Ramai lebih suka model sudut dan digantung, mereka mengambil sedikit ruang, padat, bergaya dan moden. Tetapi pilihan ini hanya boleh menjadi individu.

Pilihan bilik mandi yang enak

Pilihan bilik mandi yang enak

Perabot yang akan berada di dalam bilik mandi sepatutnya cantik dan berkualiti tinggi dan berfungsi. Ia akan mewujudkan kesenangan dan keselesaan, menekankan reka bentuk individu bilik. Oleh itu, pilihan perabot harus mengambil kira semua kehalusan untuk mencapai kualiti yang sangat baik dan penampilan cantik.

Sinki kecil

Dan jika anda memilih model sedemikian?

8.5 Skor Jumlah
Mandi tanpa sinki - betapa selesanya?

Mandi tanpa tenggelam adalah pilihan orang yang mempunyai bilik mandi kecil dan terpaksa entah bagaimana mengandungi semua yang mereka perlukan. Tetapi ada pilihan yang sesuai dengan keadaan secara organik. Alternatif kadang-kadang lebih baik daripada set perabot standard. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Katil tambahan untuk keperluan
 • Lebih murah untuk dibeli
Cons
 • Tidak praktikal
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk