Reka bentuk bilik mandi di gaya Provence - romantik lembut untuk badan dan jiwa (205+ Foto)

Bilik mandi gaya Provence yang menarik telah menenangkan ketenangan romantik Perancis dan palet damai. Gaya Provence adalah sejenis muzik negara yang popular. Provence adalah kanak-kanak yang asli, gaya yang dilahirkan di bawah matahari panas di selatan-timur Perancis, di antara ladang lavender, tepu dengan udara laut dan aroma herba.

Kandungannya:

Di rantau Provence, perbualan santai diadakan oleh penduduk kampung, tukang dan peniaga. Dan rumah mereka penuh dengan keselesaan. Setelah jatuh cinta dengan Provence, saya memutuskan untuk tidak mengambil bahagian dengannya. Dan apa yang keluar dari hari itu saya lakukan hari ini dan saya ingin memberitahu anda.

Bilik mandi Provence - suka pada pandangan pertama

Bilik mandi Provence - suka pada pandangan pertama

Hiasan bilik mandi

Teater, seperti yang diketahui, bermula dengan penyangkut, dan gaya apa pun bermula dengan hiasan dalaman bilik. Selesai bilik mandi Bilik-bilik gaya Provence menetapkan nada untuk pedalaman selanjutnya. Semua orang akan menghadapi tugas ini.

Ia tidak memerlukan bahan-bahan yang bergaya dan moden. Moto Provence adalah kemudahan, keindahan, kesederhanaan dan kesucian ekologi.

Ingat bahawa gaya Provence dicipta selama bertahun-tahun. Pra-timbang kebaikan dan keburukan, jelajahi semua nuansa dan jangan ketinggalan satu perincian penting.
Tenang romantik Perancis dan palet penipuan

Tenang romantik Perancis dan palet penipuan

Untuk mencuba bilik mandi, imej proaktif anda perlu memulakan semua dari awal. Mengubah kawasan lama di bawah gaya Provence adalah di luar kuasa mana-mana profesional. Mari kita bayangkan bilik mandi bermimpi secara mental. Apa yang anda fikir patut?

kembali ke menu ↑

Paul

Hari ini, semakin menjadi penting untuk meletakkan lantai bersih di lantai bilik mandi. jubin seramik. Terdapat beberapa sebab untuk ini - ia tidak sukar untuk dijaga, ia adalah estetika dan pilihannya adalah pelbagai.

Dalam gaya Provence, jubin lantai boleh menjadi jelas atau mempunyai motif semula jadi, cetakan bunga, dan perhiasan berani.

Mozzar lantai atau jubin yang diletakkan di tengah bilik meniru permaidani.

Gunakan seramik yang bersih untuk lantai

Gunakan seramik yang bersih untuk lantai

Satu penyelesaian yang lebih berani, tetapi tradisional - ini adalah di tawar-menawar lantai di dalam bilik mandi, letakkan papan kayu dengan struktur yang jelas, dan kemudian kencangkannya dengan varnis atau merawatnya dengan pes khas.

Kayu yang tidak berstruktur (lebih murah) boleh disalut dengan enamel tahan air dari mana-mana warna cahaya atau coklat.

Asal dan tidak disangka-sangka kelihatan seperti lantai tawar yang dibuat biru nada. Ia mengingatkan kita mengenai pelayaran Laut Mediterranean, di pantai yang Provence yang megah dan hidup. Dalam kes ini, lantai putih idealnya digabungkan dengan lantai biru. perabot.
Lembaga
Lantai kayu akan menambah rasa Perancis khas ke bilik mandi anda, dan kayu semulajadi mulia dan dihormati di semua peringkat umur. Walau bagaimanapun, lantai kayu memerlukan penyelenggaraan yang teliti.
Jubin lantai boleh menjadi monophonik atau mempunyai motif semulajadi.

Jubin lantai boleh menjadi monophonik atau mempunyai motif semulajadi.

Selain jubin dan kayu di lantai bilik mandi, anda boleh meletakkan batu alam atau gabus. Kedua-dua pilihan berasa baik dalam gaya Provence.

kembali ke menu ↑

Siling

Dalam gaya Provence setiap perincian adalah penting, hingga terperinci terkecil. Ruang siling di dalamnya dihiasi dengan rasuk kayu atau tiruan berkualiti tinggi (selendang rasuk). Kayu putih tidak diragukan lagi adalah gaya yang ideal. siling dan rasuk coklat.

Tiada rasuk? Anda boleh tanpa mereka. Bahan untuk menamatkan siling bilik mandi mungkin berbeza. Saya harus mengatakan bahawa "Provence lama" secara mutlak menafikan siling yang dibuat daripada bahan buatan.

Dalam gaya ini setiap perincian adalah penting, kepada butiran terkecil.

Dalam gaya ini setiap perincian adalah penting, kepada butiran terkecil.

Masa menentukan peraturan baru dan dalam gaya Provence hari ini di bilik mandi, anda dapat melihat kedua-dua siling regangan dan siling yang dibuat dari drywall.

Jika dibenarkan susun aturmaka adalah sesuai untuk membina kaca berwarna di siling. tingkap. Oleh itu, sekeping langit sebenar akan menetap di dalam bilik tepat di atas kepala anda.

kembali ke menu ↑

Tembok

Untuk hiasan dinding bilik mandi dengan gaya Provence digunakan kayu atau seramik. Mereka boleh digabungkan dengan sempurna, melengkapi satu sama lain dengan tekstur mereka. Benar-benar tidak dijangka di dinding bilik mandi melihat vinil kelembapan-bukti kertas dinding dengan tema bunga.

Dengan dinding di bilik mandi anda boleh fantasize selama-lamanya. Mereka boleh dihiasi dan digabungkan dengan kerja bata, kayu atau gabus. oleh panel, melengkapkan kertas dinding, jubin, plaster dan lukisan. Pembahagian dinding dengan cara ini boleh mendatar dan menegak.
Kayu atau seramik digunakan untuk menamatkan dinding.

Kayu atau seramik digunakan untuk menamatkan dinding.

Bilik mandi adalah tertakluk kepada kelembapan penyejatan yang besar. Semua bahan semulajadi untuk penamatnya mestilah sebagai penghilang air yang mungkin, dan sistem pengudaraan dalaman adalah yang terbaik.
kembali ke menu ↑

Pintu depan

Bilik mandi bermula dari pintu masuk pintu. Dia yang mendedahkan kepada kami keajaiban yang menguntungkan yang terletak di belakangnya. Pintu seperti itu diperbuat daripada kayu padu, ia boleh ditambah dengan retakan, kelipan dan kekasaran yang khas dari Provence.

Warna pintu dipilih sesuai dengan idea asas pedalaman. Ia boleh dihiasi dengan kaca es. Sering kali, pintu gaya Provence merosot tuala dan buatan berumur dengan varnis craquelure.
Pintu kayu pepejal

Pintu kayu pepejal

Ingat tentang pemegang pintu, ia mestilah perlawanan untuk pintu, vintaj dan vintaj yang sama. Pemegang pintu yang elegan diperbuat daripada tembaga dengan unsur porselin.
kembali ke menu ↑

Windows dan pencahayaan

Menurut semua canon gaya provans, bilik mandi harus dipenuhi dengan cahaya. Jika susun atur membolehkan anda mempunyai tetingkap di dalamnya, maka ini adalah nasib yang sebenar. Pencahayaan semulajadi membolehkan anda mengisi bilik dengan matahari semulajadi, yang tidak boleh digantikan oleh mana-mana modis lampu. Di samping itu, tingkap adalah kaedah pengudaraan yang sangat baik.

Windows boleh menjadi bentuk kecil dan besar, klasik atau luar biasa. Di tingkap yang bertentangan dalam provensi itu, mengikut peraturan gaya, mempunyai mandian yang elegan atau tenggelam yang bergaya.
Bilik mandi harus penuh cahaya

Bilik mandi harus penuh cahaya

Malangnya, di pangsapuri bandar di bilik mandi projek tingkap tidak disediakan dan oleh itu mereka kehilangan bandar rumah. Dalam kes ini, anda perlu membuat di bilik mandi pencahayaan yang paling terang dan selesa dengan bantuan lampu siling dan dinding siling lekapan.

Lembaga
Besar cermin dalam bingkai bergaya diperbuat daripada kayu atau logam akan membantu untuk mencerminkan cahaya dan menggandakan jumlahnya.

Candelier dan bras dalam provensi harus meneruskan gaya yang tidak dapat dipertahankannya. Chandelier besar berbilang trek dengan lilin atau lampshades yang indah.

Dalam secubit, anda boleh menggunakan siling tumpuan. Walau bagaimanapun, saya percaya bahawa ia melanggar keharmonian gaya dan melengkapkan kemodenannya, yang jauh dari cara hidup luar bandar.

Pencahayaan semulajadi membolehkan anda mengisi ruang dengan matahari

Pencahayaan semulajadi membolehkan anda mengisi ruang dengan matahari

kembali ke menu ↑

Provence Palette

Lembaga
Pilih palet warna untuk bilik mandi yang mudah. Gunakan semua warna semula jadi, semulajadi dan elakkan sejuk serta terang dan menjerit.

Bilik mandi Provencal sepatutnya menjadi tepu yang mungkin, yang bermaksud putih warna harus dipilih di dalamnya.

Putih boleh bersalji sejuk atau mempunyai warna hangat susu, mutiara, opal, bulan, kelapa. Perkara utama ialah matte.

Gunakan semua warna semula jadi, semulajadi dan elakkan sejuk

Gunakan semua warna semula jadi, semulajadi dan elakkan sejuk

Sebuah syarikat yang baik warna putih akan menjadi:

 • semua warna lavender;
 • warna langit sejuk;
 • ashen pink;
 • warna susu cair dan mentega;
 • herba, pudina;
 • zaitun dan pistachio;
 • hijau pucat;
 • pudar dan malachite pudar;
 • langit biru;
 • raspberry
 • kayu perang;
 • berpasir dan semua nada beige.

Saya ingin menarik perhatian anda kepada fakta bahawa membuat bilik mandi dengan gaya Provence tidak sepatutnya dibenarkan kesalahan kasar. Satu sentuhan yang janggal boleh memusnahkan impian provokasi anda secara kekal.
Putih boleh bersalji sejuk atau mempunyai nuansa hangat.

Putih boleh bersalji sejuk atau mempunyai nuansa hangat.

 • Berhati-hati dengan sejuk kelabu dalam nada.
 • Jangan memanaskan bilik coklat dan warna ungu.
 • Hitam warna dalam gaya Provence adalah dilarang sama sekali.
 • Merahoren kuning sepatutnya mempunyai nada meredam. Mereka memainkan peranan kecil bahagian dalaman.
 • Semua warna yang digunakan dalam reka bentuk bilik harus meninggalkan perasaan bahawa mereka dibakar di bawah cahaya matahari.

kembali ke menu ↑

Perabot

Ciri-ciri ciri perabot bilik mandi Provencal adalah "batteredness" dan garis-garis yang menyenangkan, bulat dan melengkung. Ia seolah-olah seolah masa berabad-abad lamanya telah berhenti di atasnya.

Jangan menenggelamkan bilik dengan coklat dan ungu

Jangan menenggelamkan bilik dengan coklat dan ungu

Di dalam bilik mandi peribadi perlu ada ruang yang cukup, kerana perabot untuknya dipilih oleh dimensi besar. Ia diperbuat daripada kayu semula jadi. Lupakan plastik moden dan permukaan berkilat sejuk. Pilihan kami adalah kehangatan, kekasaran dan keabsahan maksimum.

Anda mendekati perabot di bilik mandi secara kreatif, kerana gaya Provence adalah seperti kisah dongeng yang baik dari zaman kanak-kanak kita. Dia dengan sukacita akan mengambil di dalam tangannya barang-barang dalaman terlupa seperti:

 • rak buku;
 • laci dada;
 • konsol;
 • dada untuk menyimpan aksesori mandi.

Bilik mandi Provence selesa menampung kerusi rotan dan jarang berlaku loker untuk menyimpan aksesori mandi.

Dapatkan kreatif di bilik mandi

Dapatkan kreatif di bilik mandi

kembali ke menu ↑

Curbstone di bawah sink, kes dan perabot lain

Biola pertama ensemble bilik mandi tidak diragukan lagi sink. Ini adalah mukjizat mukjizat, adalah layak untuk kita kagum. Bengkok dan diukir, dipakai dan berumur, tetapi sentiasa vintaj. Bollard Provence di bawah sinks menarik pemandangan keindahan bersejarahnya.

Dia bergema dengan kes fungsian untuk menyimpan barang penjagaan kebersihan. Gaya harus sama dengan kabinet. Kes bilik mandi dibuat tinggi dan sempit, dan kadang-kadang ia digantikan dengan gaya laci dada gaya Lazise.

Semua ini dilengkapi dengan dipasang rak, untuk menyimpan banyak hiasan dan aksesori.

Perabot yang kukuh dalam bilik mandi gaya Provence boleh sepenuhnya kayu atau mempunyai unsur kaca. Ia mengalu-alukan bahagian-bahagian yang dipalsukan, dan pemegangnya boleh diperbuat daripada porselen semulajadi.

Kehadiran kerepek perabot, calar, lecet dan keretakan untuk seseorang kelihatan tidak dapat dilupakan. Walau bagaimanapun, untuk bilik mandi, Provence - ini adalah tanda pertama gaya dan membawa kita sejarah zaman dahulu.

kembali ke menu ↑

Perabot dari loteng nenek

Pengilang mencapai kesan yang diingini dengan bantuan penuaan tiruan kayu. Kehadiran sarang laba-laba ringan dialu-alukan di atas perabot, ia boleh menjadi gangsa, tembaga atau warna tembaga.

Perabot pepejal boleh benar-benar kayu atau mempunyai unsur-unsur kaca.

Perabot pepejal boleh benar-benar kayu atau mempunyai unsur-unsur kaca.

Di bahagian dalam bilik mandi dengan gaya Provence, anda tidak boleh menggunakan perabot moden, dan juga tidak memiliki kecemerlangan keluli tahan karat dan kemewahan gilding, dan perak harus dikeringkan.

Perabot semula jadi dalam gaya Provence tidak murah dan tidak semua orang boleh membelinya. Saya dapati jalan keluar dari situasi dengan bantuan perabot "nenek" yang lama dikeluarkan dari loteng. Dia seolah-olah menunggu masa terbaiknya dan sangat sesuai dengan idea reka bentuk saya.

Tidak syak lagi, perabot bilik mandi lama yang perlu saya fikirkan dengan kertas pasir dan lukisan yang berwibawa. Perabot yang telah diubahsuai mendapat kehidupan yang kedua, dimainkan dengan warna-warna baru dan memperoleh penampilan elegan dan jarang.
Dalam gaya ini, anda tidak boleh menggunakan perabot moden.

Dalam gaya ini, anda tidak boleh menggunakan perabot moden.

Lembaga
Saya cadangkan untuk mengatur perabot bilik mandi dengan gaya Provence menggunakan teknik decoupage dengan unsur-unsur craquelure.

Sekiranya anda mahu, anda boleh memasang basuh dalam laci dada lama, dan gunakan almari yang dipulihkan dan bukannya kabinet vintaj untuk menyimpan tuala dan barangan berasingan lain.

kembali ke menu ↑

Langsir

Bercakap tentang langsir bilik mandi Provence, maksud saya tiga pilihan:

 • langsir untuk tingkap;
 • kanak-kanak kecil langsir-zadergushki untuk perabot;
 • langsir langsir yang direka khusus untuk prosedur mandi.

Tirai Rom di pedalaman

Tirai Rom di pedalaman

Pertimbangkan setiap kedudukan secara berasingan:

Langsir tingkap untuk bilik mandi Provence adalah penerbangan sebenar yang mewah. Mereka adalah monophonic atau flowered, dengan dan tanpa tambahan.. Adalah penting bahawa mereka diperbuat daripada bahan semula jadi (sutera adalah pengecualian).

Pemandangan asli dan sangat bergaya pada tingkap bersedia dari pilihan bilik mandi "Roman" dan "roll»Tirai atau tirai di bawah pokok itu. Pintu langsir desa berfungsi sebagai hiasan elegan untuk rak, perabot atau kabinet di bawah sink.

Tirai mandi mungkin tidak hadir, tetapi ia lebih selesa apabila ia menggembirakan mandi dengan perasaan romantis. Tirai semacam ini sukar untuk dibeli di kedai biasa. Mereka boleh dijahit untuk memerintahkan bahan-bahan pencemar air khusus.
Tirai mesti dibuat daripada bahan semula jadi.

Tirai mesti dibuat daripada bahan semula jadi.

Langsir langsir untuk bilik mandi di gaya Provence digantung di atap bentuk yang luar biasa. Ia adalah bulat atau bujur. Di mana-mana negeri, tirai itu kelihatan mulia dan elegan.

kembali ke menu ↑

Paip

Peralatan paip, bergaya untuk Provence - adalah cerita khas. Nampaknya melengkapkan keseluruhan komposisi bilik.

Pemanasan paip dan tuala menekankan kedalaman gaya, dan paip dan injap mempunyai bentuk yang luar biasa, warna mereka tidak mempunyai kelebihan gloss dan glamor. Pilih kelengkapan kebersihan yang dibuat daripada logam berikut:

Paip harus melengkapi komposisi keseluruhan.

Paip harus melengkapi komposisi keseluruhan.

Tetapi tumpuan utama dalam bilik tentu saja diletakkan di bilik mandi sendiri. Ia mempunyai bentuk yang tinggi, mewah dan bujur. Unsur wajib di dalamnya adalah kaki yang rumit, keriting, palsu. Untuk mengambil rawatan air dalam apa-apa "kecantikan" adalah kelonggaran sebenar.

Mandi boleh terletak berdekatan dengan tingkap, berdiri di sudut atau terletak di tengah-tengah bilik, yang paling relevan dalam Provence Perancis ini.Kadang-kadang mandi dipasang pada jenis podium yang kelihatan sangat asli.

Hujan Kabin di kawasan pedalaman Provence atau kotak moden paling kurang sesuai dengan gaya desa yang hangat ini, tetapi masa berlalu dan keperluan orang berubah.

Dekorasi bilik yang tidak diragui adalah sebidang basikal yang indah. Tenggelam "washstand" mempunyai garis-garis yang menyenangkan dan lancar dan tidak mempunyai sudut tajam. Ia boleh di kaki berpintal, menjadi sebahagian daripada rak buku monolitik atau openwork.

Cengkerang Provencal dibuat daripada:

 • batu granit semulajadi;
 • tanah liat yang dibakar;
 • porselin;
 • faience;
 • kayu semulajadi.

Mesin basuh moden mampu memusnahkan penampilan gambar siaga. Teknik dalam kes ini sama ada tertutup dengan pintu, atau dipasang di relung. Lebih baik baginya untuk berada di bilik lain.
kembali ke menu ↑

Aksesori

Provence adalah banyak aksesori yang menyenangkan dan barang-barang dalaman tambahan, ini adalah bagaimana ia berbeza minimalisme. Bilik mandi Provencal sangat selesa sehingga anda tidak mahu meninggalkannya.

Di sini, segala-galanya tepu dengan masa dari dispenser sabun ke pemegang berus gigi, walaupun tuala harus benar-benar sementara.

Banyak aksesori yang menyenangkan dan barang-barang dalaman tambahan

Banyak aksesori yang menyenangkan dan barang-barang dalaman tambahan

Di dalam bilik ini, anda boleh menemui segala-galanya dalam gaya yang berbeza untuk dimasukkan ke dalam bilik mandi yang tidak ada yang fikir:

 • Bakul rotan.
 • Tuala renda dan langsir.
 • Tikar lantai lembut.
 • Lilin dan candlesticks.
 • Pasu seramik.
 • Patung.
 • Jam
 • Gambar dan bingkai.
 • Anak patung dalaman.
 • Lampu lantai dan meja.
 • Jar dan sachet dengan herba wangi.

Di sini segala-galanya tepu dengan masa dari dispenser sabun ke pemegang berus gigi.

Di sini segala-galanya tepu dengan masa dari dispenser sabun ke pemegang berus gigi.

kembali ke menu ↑

Tumbuhan

Provence tanpa bunga bukan pembuktian. Bunga harus ada di mana-mana. Di dalam bilik mandi, bunga boleh hidup atau dikeringkan, tetapi dalam keadaan tidak ada buatan mereka. Keutamaan diberikan kepada Queen Lavender - kad perniagaan wilayah Provence.

Bunga mestilah warna pastel dan bentuk klasik. Kawan Provence adalah mawar, bunga, eustoma, hydrangea, peonies. Bunga berwarna tidak seharusnya cerah atau eksotik. Pastikan mereka tidak mengganggu keseimbangan gaya.

Tumbuhan dalam periuk dan dalam periuk juga boleh menjadi penghuni bilik mandi yang selesa. Di sini menanam tumbuh-tumbuhan tropika yang penuh kasih sayang dan penyayang. Titik penting - kapasiti untuk penanaman mereka harus dibuat dari kayu, tanah liat atau porselin dan tidak ada tanda-tanda plastik.

Bunga boleh hidup atau kering.

Bunga boleh hidup atau kering.

kembali ke menu ↑

Bilik mandi kecil

Tidak semua dari kita cukup bernasib baik untuk menjadi pemilik bilik mandi yang besar, di mana gaya Provence dapat berkeliaran. Walau bagaimanapun, jangan putus asa, kerana apabila mendekati mini-Provence boleh diaturkan pada meter persegi kecil di sebuah pangsapuri bandar biasa.

Anda boleh membuat dan pengesahan foto yang dihantar. Pematuhan peraturan gaya akan menyelesaikan masalah ini dalam dua cara.

Mandi besar pada kaki berpintal boleh digantikan dengan mandi biasa dan menanggalkannya sebagai antik. Di samping itu, ia boleh diselaraskan dengan larch dan kemudian ia kelihatan seperti fon purba.

Pematuhan peraturan gaya akan menyelesaikan masalah saiz bilik ini.

Pematuhan peraturan gaya akan menyelesaikan masalah saiz bilik ini.

Dalam kes ini, disyorkan untuk menggabungkan bilik mandi dengan bilik mandi, yang akan membolehkan anda memaksimumkan ruang.

Lembaga
Gunakan warna cahaya dalam hiasan dinding dan lantai (mereka tidak menyerap sinar cahaya). Buat pencahayaan tengah dan pencahayaan yang terang.

Gantung langsir siling yang indah, dan bukannya kanvas cermin segi empat tepat yang membosankan, menghiasi dinding dengan cermin di dalam bingkai palsu atau kayu.

Gunakan dalam hiasan dinding dan warna cahaya lantai

Gunakan dalam hiasan dinding dan warna cahaya lantai

Perkara utama tidak melanggar peraturan:

 • penggunaan bahan semulajadi semulajadi;
 • pematuhan dengan palet warna pastel semulajadi;
 • memaksimumkan penggunaan dinding percuma;
 • Jangan membebankan pedalaman dengan butiran;
 • lebih suka rak tambahan dan kabinet;
 • membuang corak dan cetakan besar;
 • pilih permukaan biasa dan sempit dengan bunga;
 • biru, ungu dan violet menggantikan nada yang ringan dan sejuk;
 • mengelakkan serpihan terang dan peralihan yang berbeza;
 • menolak aksesori tambahan;
 • menyimpan syampu dan kosmetik lain di belakang pintu kabinet atau pindahkannya ke dispenser bergaya yang diperbuat daripada porselin semula jadi.

Saya harap anda berjaya merealisasikan idea-idea yang menang di pedalaman bilik mandi anda!

Bilik mandi Provence

Idea yang elok untuk reka bentuk anda

9 Skor Jumlah
Provence - klasik yang tiada tandingan untuk keselesaan anda

Di bilik mandi, dihiasi gaya Provence, semuanya mempunyai ketenangan fikiran dan inspirasi kreatif. Pedalaman seperti itu sesuai untuk romantik, bagi mereka yang bosan dengan kesibukan megalopolisme, bagi mereka yang cuba mencari keamanan dan perpaduan dengan keamanan dan rahmat. Ia tetap hanya untuk membuang tikar lembut di bawah kaki anda, menelurkan minyak lavender aromatik di atasnya dan berehat sepenuhnya. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Kecantikan visual
 • Pilihan susun atur yang mudah
 • Kemurnian ekologi
Cons
 • Keseronokan mahal
 • Bantuan pereka dan pereka diperlukan.
 • Sukar untuk diwujudkan di sebuah pangsapuri bandar
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk