Pilihan penamat untuk Jubin Mandi (175+ Foto). Buat reka bentuk yang akan diingati

Bilik mandi di rumah adalah tempat yang semua orang melawat dan sentiasa digunakan. Di sana anda boleh berehat selepas hari yang sukar di bawah air di bilik mandi, dan hanya berendam di bilik mandi. Tetapi untuk mengukuhkan kesan ini, anda perlu mencipta suasana yang menyenangkan di dalam bilik. Reka bentuk bilik mandi yang dipilih boleh membantu dengan ini. Apa gaya untuk reka bentuk bilik ini dalam fesyen hari ini, dan bagaimanakah hiasan menjadikannya lebih praktikal?

Kandungannya:

Kualiti unggul

Bilik mandi adalah bilik di mana kelembapan sentiasa berkuasa, banyak air dan suhu kekal jatuh. Oleh itu, kualiti bahan adalah salah satu ciri utamanya. Jubin itu mesti dipercayai dan tahan lama, dan untuk memastikan kualiti ini masih di kedai, anda mesti melihat penunjuk berikut:

 • Jubin keseluruhan boleh dibahagikan kepada 8 kumpulan utama, yang sesuai dengan penunjuk yang berbeza dari rintangan kelembapan. Daripada jumlah ini, 1-3 kumpulan paling banyak digunakan di bilik mandi. Mereka mempunyai ciri-ciri terbaik untuk tinggal di persekitaran yang basah. Jubin di dalam bilik mandi sepatutnya dilengkapi dengan struktur berliang yang halus, dan menyerap kelembapan minimum.
Bahan halus untuk bilik mandi

Bahan halus untuk bilik mandi

 • Anda perlu memilih jubin destinasi yang betul. Pertama sekali, anda perlu memahami lantai, anda memerlukan jubin yang berbeza. Lantai ditunjukkan oleh ikon khas di bahagian belakang - "siluet kaki", dan jubin untuk dinding ditunjukkan oleh ikon "siluet sawit". Perbezaan antara kedua-dua jenis jubin berkuat kuasa. Untuk dinding jubin sangat rapuh, ia hanya boleh digunakan untuk arah ini. Bahan untuk lantai datang dalam kelas kekuatan yang berbeza, sesuai untuk bilik mandi 2 dan 3. Dan semakin kuat anda memilih jubin, semakin lama ia akan berlangsung di rumah anda.
  Belajar pelabelan sebelum membeli jubin.

  Belajar pelabelan sebelum membeli jubin.

 • In jubin bilik mandi dan jubin akan sentiasa mempunyai hubungan dengan pelbagai jenis kimia. Dinding dan lantai mesti sentiasa dibasuh dan dibasmi kuman, jadi jubin mesti menahan pendedahan kepada bahan kimia. Untuk melakukan ini, pilih bahan dengan tanda yang betul, dalam kes ini, jubin yang sesuai ditandakan "AA". Parameter seperti ketahanan terhadap cahaya matahari dan rintangan fros perlu memberi perhatian pada tempat terakhir. Untuk bilik ini mereka tidak memainkan peranan yang besar.
Rintangan kepada bahan kimia isi rumah

Rintangan kepada bahan kimia isi rumah

kembali ke menu ↑

Perhatikan saiz bilik

Bilik mandi yang besar membolehkan anda tidak mengehadkan imaginasi anda, dan membuat sebarang imej untuk bilik. Kawasan kecil tidak memberi peluang seperti itu. Terutama di rumah-rumah ruang sampel lama di bilik mandi sangat kecil. Menggunakan bahan terpilih yang betul akan membantu untuk membesarkan visual bilik. Pereka yang berpengalaman mahir menggunakan silap mata ini.Terdapat beberapa saranan untuk menggunakan jubin untuk membuat mandi kecil yang cantik dan asli:

 • In bilik kecil Ia tidak disyorkan untuk menggunakan jubin besar. Anda perlu memotongnya, sentiasa menyesuaikannya dengan dimensi yang diperlukan, dan jubin besar dalam ruang kecil kelihatan tidak masuk akal. Tetapi dari jubin kecil, anda boleh mencipta corak yang menarik, dan memberi ruang pada pandangan asal.
Reka bentuk jubin untuk bilik mandi kecil

Reka bentuk jubin untuk bilik mandi kecil

Buat siling secara visual lebih tinggi, membantu meletakkan dengan cara menegak. Di lantai, yang bertentangan adalah benar, meletakkan jubin lebih baik secara mendatar.
 • Skema warna yang betul di dalam bilik juga akan memainkan peranan besar dalam hasil akhir. Warna-warna sejuk dan jubin berwarna terang dapat mengembangkan bilik secara visual.
Julat warna yang betul

Julat warna yang betul

 • Satu lagi helah yang akan membantu menjadikan bilik lebih visual adalah penggunaan jubin dengan kemasan berkilat. Ia mencerminkan cahaya di dalam bilik, yang membuatkan bilik lebih luas.
Kemasan berkilat - peningkatan ruang

Kemasan berkilat - peningkatan ruang

Adalah lebih baik untuk mengelakkan rak-rak di dinding, dibuat dengan jubin seramik.
kembali ke menu ↑

Reka bentuk keseluruhan membantu dalam pemilihan jubin

Untuk memilih jubin, anda mesti memilih gaya keseluruhan keseluruhan bilik. Ini akan membantu membuat gambaran keseluruhan, dan tinggal di bilik mandi akan menjadi lebih baik. Hari ini, gaya yang paling popular ialah:

Klasik Classicisme boleh dibahagikan kepada beberapa subspesies: Venetian, Inggeris dan Perancis. Semua gaya ini sesuai untuk setiap bilik mandi, mereka kelihatan menyenangkan secara estetika, dan akan tetap menjadi fesyen selama berabad-abad yang akan datang.

Semua pilihan ini, sebagai peraturan, termasuk penggunaan jubin monokromatik berkilat semua warna biru, putih dan krim. Terdapat juga ramuan seperti neoklasisme. Ia menggabungkan nota kemodenan dan semua tradisi reka bentuk klasik. Sebagai pelengkap kepada gaya klasik, elemen emas dan warna gangsa adalah sempurna.

Bilik mandi gaya Inggeris

Bilik mandi gaya Inggeris

Bilik-bilik yang elegan dan bergaya dihiasi dalam gaya Mediterranean. Untuk tujuan ini, semua warna pantai Mediterranean semulajadi digunakan: terracotta, hijau, biru, kuning. Satu lagi unsur wajib gaya ini dianggap sebagai mozek atau panel.

Mosaic di bilik berehat

Mosaic di bilik berehat

Hi-tech adalah gaya yang lebih moden, dan kini berada di puncak popularitinya. Ciri utama gaya ini adalah praktikal dan fungsi. Sebagai peraturan, unsur-unsur warna tersebut berlaku: kelabu, perak dan putih. Jubin adalah berkualiti tinggi dan tahan lama. Jubin lantai dengan corak grafik yang tidak biasa atau unsur logam dianggap tidak diperlukan dalam gaya berteknologi tinggi. Di samping itu, lantai cermin dianggap sebagai elemen yang menunjukkan gaya.

Bilik mandi dengan gaya hi-tech dan susunannya

Bilik mandi dengan gaya hi-tech dan susunannya

Moden adalah gaya lain yang memberikan rasa mewah dan kekayaan. Elemen utama gaya ini adalah mozek. Dia berpakaian dan dinding, dan paip, dan juga cermin. Latar belakang adalah jubin warna pastel. Warna-warna cerah membantu untuk meletakkan aksen utama di dalam bilik.

Reka bentuk bilik mandi yang sempurna

Reka bentuk bilik mandi yang sempurna

Anda boleh menambah mana-mana gaya menggunakan lukisan 3D. Reka bentuk yang indah dan imej laut yang mendalam di salah satu dinding kelihatan menarik dan mewujudkan suasana yang tidak dapat dijelaskan di dalam bilik. Seperti anda tidak berada di dalam bilik mandi, tetapi di atas laut.
Jubin kesan 3D untuk bilik mandi

Jubin kesan 3D untuk bilik mandi

Sudah tentu, ini bukan senarai keseluruhan gaya untuk menamatkan bilik mandi. Hari ini, popular juga dipertimbangkan: gaya Jepun, Mesir dan Oriental. Negara dan retro akan membantu mewujudkan mood romantik di dalam bilik. Dan mereka yang suka kekayaan dan kemewahan lebih suka seni deco atau reka bentuk barok.

Reka bentuk bilik mandi gaya Jepun

Reka bentuk bilik mandi gaya Jepun

kembali ke menu ↑

Jenis dan pilihan reka bentuk

Jubin seramik memandang kepelbagaian mereka, dan semua orang dapat mencari dalam pelbagai jenis secara individu untuk diri mereka sendiri.Dan semasa pemilihan, anda boleh membina peluang kewangan dan pilihan anda sendiri.

Mosaik membantu untuk mencipta reka bentuk yang menarik di bilik mandi. Sudah tentu, reka bentuk ini mahal. Walaupun dalam ruang kecil, mozek kelihatan sangat kemas dan dihormati.

Mosaic untuk bilik mandi

Mosaic untuk bilik mandi

Panel untuk bilik kecil tidak akan berfungsi, tetapi di bilik mandi bersaiz sederhana, dan lebih-lebih lagi dalam bentuk yang besar, reka bentuk seperti ini akan kelihatan menarik dan sangat cantik. Ia adalah perlu untuk berhati-hati mempertimbangkan pilihan gaya panel. Reka bentuk ini tidak terlalu mahal, anda boleh memilih panel dalam mana-mana kategori harga. Di samping itu, teknik pelapisan juga tidak rumit, dan jika anda mempunyai sekurang-kurangnya beberapa idea tentang kerja tersebut, anda boleh mengendalikannya sendiri.

Panel mozek untuk bilik mandi Bunga dari mozek

Panel mosaik untuk bilik mandi "Bunga dari mozek"

Sempadan dalam reka bentuk bilik mandi harus digunakan dengan sangat hati-hati. Elemen reka bentuk ini harus diperhatikan sebagai rantaian tunggal di seluruh bilik, dan jika bahagiannya ditutup dengan peralatan, tuala, atau terganggu oleh cermin, keseluruhan cirinya hilang.

Jubin 3D dengan imej yang indah adalah relevan pada bila-bila masa dan di mana-mana bilik, kecuali bahawa anda perlu memilihnya dengan berhati-hati dan proses penamat itu sendiri memerlukan perhatian khusus. Mencari kombinasi yang baik dari latar belakang utama dan gambar adalah sukar, tetapi jika anda berjaya mengatasi tugas ini, bilik akan menjadi sangat menakjubkan.

Jubin 3D tema marin kelihatan harmoni. Gaya ini biasanya sesuai untuk bilik mandi. Tetapi untuk sebuah bilik kecil, anda perlu menggabungkan corak itu sendiri dan dinding biasa dengan cekap, jika tidak, reka bentuk mungkin kelihatan sukar untuk melekat dan mengurangkan ruang ruang dengan ketara.

Jubin laut 3D

Jubin laut 3D

kembali ke menu ↑

Apa yang berlaku

Pengilangan jubin seramik sangat mudah, dan dengan itu harganya rendah. Tanah liat dan pasir dijadikan pangkal jubin, dan permukaan atas hanya ditutup dengan glaze. Inilah yang membolehkan anda membuat bahan dengan tekstur dan perhiasan yang berlainan. Anda boleh memilih beberapa jubin jenis utama:

 • Matte.
Jubin Mandi Matte Seramik

Jubin Mandi Matte Seramik

 • Glossy.
Ubin glossy di finishing bilik mandi bersama

Ubin glossy di finishing bilik mandi bersama

 • Dengan debu.
Fragmen jubin dengan penyemburan

Fragmen jubin dengan penyemburan

Banyak pereka menggabungkan beberapa jenis jubin dalam satu bilik mandi. Ia membantu untuk mewujudkan dalaman yang lebih asli dan bergaya di dalam bilik.
kembali ke menu ↑

Stoneware porselin

Bahan ini sangat sering digunakan untuk pelapisan luar bangunan, tetapi kualiti asas menjadikannya pilihan ideal untuk bilik mandi. Bahan tidak menyerap kelembapan sama sekali dan tidak takut air. Bahan ini sesuai untuk lantai, kerana kekuatan yang melampau. Stoneware adalah sesuatu seperti batu, jadi cip dan keretakan muncul di atasnya sangat jarang.

Penamat stoneware porselin

Penamat stoneware porselin

kembali ke menu ↑

Batu

Bahan ini semulajadi dan mesra alam. Tetapi bahan ini tidak tahan lasak seperti yang lain, dan sering mula ditutup dengan retakan. Kesan mekanikal pada jubin seperti ini juga boleh menyebabkan ia tidak berguna.

Jubin hiasan di bawah batu

Jubin hiasan di bawah batu

kembali ke menu ↑

Kaca

Jubin kaca kelihatan bergaya dan menarik. Bagi peminat gaya futuristik. Ini adalah pilihan yang hebat. Terdapat banyak jenis ubin kaca: telus, berwarna, berkilat, bertekstur, frosted, dll.

Jubin kaca untuk bilik mandi

Jubin kaca untuk bilik mandi

kembali ke menu ↑

Kelebihan dan kekurangan

Seperti bahan lain, jubin mempunyai kelebihan dan kekurangannya. Mengetahui tentang mereka akan membantu membuat keputusan akhir dalam memilih bahan penamat:

 • Tidak terjejas oleh bahan kimia

Jubin itu boleh dibasuh dengan selamat dan dibersihkan dengan detergen apa-apa. Di samping itu, jubin seramik tidak menyerap bau.

Warna hijau di bilik mandi

Warna hijau di bilik mandi

Sekiranya anda memilih jubin yang berkualiti tinggi, ia akan bertahan lebih daripada sedozen tahun.

 • Ketahanan bahan ini

Tamat selama bertahun-tahun

Tamat selama bertahun-tahun

 • Bahan ini mesra alam dan selamat untuk kesihatan manusia.

Bahan yang selamat dan mesra alam

Bahan yang selamat dan mesra alam

 • Jubin tidak tahan api

Terdapat banyak faedah tamadun yang berterusan: pengering rambut, mesin basuh dan peralatan lain. Oleh itu, untuk bahan penamat untuk bilik mandi adalah rintangan yang sangat penting untuk kebakaran dan semasa.

Tile tahan api dan semasa

Tile tahan api dan semasa

Sekiranya berlaku kebakaran, bilik mandi yang diperbuat daripada jubin seramik akan memberi anda peluang untuk bersembunyi! Dalam keadaan sedemikian, ia akan menjadi tempat paling selamat di apartmen.
 • Pemilihan yang pelbagai

Jubin seramik boleh dipilih bergantung kepada kemungkinan kewangan dan keutamaan peribadi. Kedai-kedai menawarkan pelbagai pilihan warna, bahan-bahan dari pelbagai saiz dan bentuk, yang akan membantu untuk mewujudkan ruang dalaman khas di dalam bilik.

Pelbagai jubin imajinasi anda

Pelbagai jubin imajinasi anda

Tetapi tiada apa yang boleh menjadi sempurna. Tile mempunyai beberapa kelemahan, yang termasuk:

 • Meletakkan jubin sangat sukar

Di sini anda perlu mata yang sempurna dan tangan yang keras, kerana walaupun sisihan 1 mm ke sisi dapat merosakkan semua kerja. Di samping itu, para pekerja yang tidak berpengalaman, walaupun kekuatan bahan terpilih, dapat memecahkannya dengan mudah dalam satu pergerakan janggal.

Gerbang pengukuh kepada pakar

Gerbang pengukuh kepada pakar

 • Lantai ini sangat licin dan sejuk.

Sudah tentu, terdapat penyelesaian untuk masalah ini, anda boleh membeli jubin khas dengan permukaan yang tidak slip dan membuat "lantai dipanaskan" di bilik mandi, tetapi semua ini akan menghasilkan kos tambahan.

Pilih bahan bukan slip

Pilih bahan bukan slip

 • Jahitan antara jubin

Pertama sekali, mereka boleh menjadi gelap, kerana mereka adalah pengumpul yang sempurna debu dan kotoran di bilik mandi. Tetapi ia lebih tidak menyenangkan apabila jamur mula terbentuk dalam jahitan ini. Oleh itu, jahitan antara jubin memerlukan perhatian khusus dan rawatan teratur dengan agen antiseptik.

Jahitan memerlukan pembersihan khas.

Jahitan memerlukan pembersihan khas.

Walaupun jubin itu sendiri tidak begitu menyenangkan, semua kos dalam timbunan akan menghasilkan jumlah kemas.

 • Kos kerja

Gabungan beberapa warna dalam satu kawasan

Gabungan beberapa warna dalam satu kawasan

kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Tile - pilihan paling ekonomik dan tahan lama untuk mereka bentuk bilik mandi. Kepelbagaiannya akan membantu memilih gaya individu, dan membuat dari bilik ini tempat yang sebenar untuk keseronokan. Pilih gaya anda, dan buat bahagian dalaman yang asli di bilik mandi, dan jubin, seperti apa-apa lagi, boleh membantu dengan ini!

Jubin seramik

Petua untuk memilih

9 Skor Jumlah
Jubin bilik mandi seramik

Mahu cipta reka bentuk asal di dalam bilik mandi anda? Kami menawarkan menggunakan jubin seramik. Terima kasih kepada warna dan teksturnya yang cerah, anda boleh mengemas kini dalaman anda secara drastik. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Permohonan Kebolehcapaian
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Tidak terjejas oleh bahan kimia
 • Ketahanan
 • Bahan ini mesra alam dan selamat
 • Jubin tidak tahan api
 • Pemilihan yang pelbagai
Cons
 • Meletakkan jubin sangat sukar
 • Lantai sangat licin dan sejuk.
 • Jahitan antara jubin
 • Kos kerja
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk