Venetian plaster Do-it-yourself: 175+ Foto Interior untuk rumah atau apartmen

Plaster Venetian di pedalaman akan berlangsung abad yang panjang, dari masa ke masa ia akan menjadi lebih cantik dan lebih kuat. Anda akan menikmati pelbagai kesan yang dia mampu.

Kandungannya:

Plaster Venetian (juga dikenali sebagai "digilap") adalah dinding yang meniru pelbagai permukaan mulia - dari marmar yang dipoles kepada kesan batu semula jadi - untuk reka bentuk hiasan yang mewah. Aplikasinya adalah proses yang susah payah, memerlukan kesabaran dan kemahiran, sehingga kerja itu hanya terbatas pada para pengrajin.

Hari ini, walaupun pemula dalam industri DIY dapat menghasilkan hasil yang mengagumkan. Salutan itu meniru rupa plester atau marmar yang digilap, ciri seni bina Eropah di dunia lama. Versi modern dari plaster Venetia mempunyai penampilan multidimensional dengan permukaan bertekstur, sedikit tinggi, yang merupakan hasil dari dua atau lebih lapisan.

Plaster Venetian adalah dinding yang meniru rupa permukaan mulia.

Plaster Venetian adalah dinding yang meniru rupa permukaan mulia.

Hiasan dalaman ini mendapat populariti pada tahun 1550-an di Venice, maka namanya. Ia termasuk beberapa lapisan plaster yang digunakan dengan spatula untuk menghasilkan kesan tiga dimensi. Lapisan akhir dipotong untuk menghasilkan rupa yang cemerlang.

Fakta Stucco Anda Tidak Tahu

Plaster digilap adalah hiasan dinding hiasan yang serba guna dan elegan yang digunakan sejak abad ke-1 SM dalam seni bina tradisional Itali. Dikenali untuk ketahanan dan hiasan yang indah, kaedah ini mewujudkan kesan hiasan yang menakjubkan yang memberi inspirasi, mendorong, meningkatkan nilai bangunan mana-mana.

Hiasan dinding yang serba boleh dan elegan

Hiasan dinding yang serba boleh dan elegan

Venetian - adalah sejenis plaster yang digilap, bercampur dengan debu marmer, kuarza atau kaolin dan digunakan dengan spatula pada dinding dengan cara yang istimewa. Ia dicat untuk memberi permukaan pelbagai warna. Bergantung kepada kaedah permohonan, membezakan kaedah yang dipanggil:

 • marmorino (marmorino);
 • scagliola;
 • sgraffito (graffito).

Ia digunakan dalam lapisan multilayer nipis, yang kemudian digilap untuk membuat permukaan licin dengan ilusi kedalaman dan tekstur. Dengan menggunakan plaster Venetian yang betul boleh digunakan untuk membuat salutan, batu, lapisan marmar.Ia amat berguna pada permukaan yang sukar untuk memasang marmar panelserta pada permukaan yang meniru marmar semula jadi, contohnya:

 • lajur;
 • ledges;
 • dinding melengkung.

Jenis khas plaster yang digilap dicampur dengan habuk marmar, kuarza atau kaolin

Jenis khas plaster yang digilap dicampur dengan habuk marmar, kuarza atau kaolin

Plaster Venetian boleh dicat dengan pewarna semulajadi atau sintetik. Mainan bayangnya sangat berguna apabila warna "marmar" yang diinginkan atau apabila ilusi warna volumetrik diperlukan.

Plaster Venetian adalah salah satu bahan bangunan tertua yang diketahui oleh manusia.

Orang-orang Rom belajar untuk mencampurkannya dengan:

 • debu marmar;
 • kapur yang lebih besar;
 • agregat berpasir.

Teknik yang sama digunakan hari ini oleh kami.

Boleh dicelup dengan pewarna semulajadi atau sintetik.

Boleh dicelup dengan pewarna semulajadi atau sintetik.

Untuk plaster hiasan Itali tidak ada nama standard. Nama-nama boleh merujuk kepada komposisi, gaya, atau semata-mata penjenamaan atau gabungan beberapa ketiga faktor ini. Orang-orang menubuhkan istilah "Venetian", sebagai definisi dari sebarang jenis, kaedah.
kembali ke menu ↑

Sejarah

Kaedah Rom menjadi popular di Venice pada abad ke-15, di mana ia disesuaikan dengan seni bina klasik, yang dinilai di kalangan orang Venesia kaya. Di dalam industri bata dan jubin tempatan terdapat banyak sisa terakota, yang dihancurkan untuk berkhidmat bukannya pasir, dicampur dengan kapur hidraulik.

Kemudian mereka digunakan untuk dinding untuk mencapai permukaan dengan kualiti "pernafasan" besar di bangunan. Mereka secara semula jadi terdedah kepada kelembapan disebabkan lokasi mereka berhampiran lagun Venetian.

Merujuk kepada bahan bangunan tertua

Merujuk kepada bahan bangunan tertua

Lapisan stucco dibuat dari sisa penggalian di kuari marmar berjiran, yang dicampur dengan kapur untuk mendapatkan gaya yang dipanggil Marmorino. Ia boleh ditinggalkan putihuntuk meniru batu tempatan yang bergaya atau cat untuk kelihatan seperti marmar pepejal. Berat plester ringan adalah kelebihan yang ketara untuk membina tanah yang tidak stabil di Venice.

Fesyen telah berubah, dan penggunaan plaster Venetian telah menurun dengan ketara, sehingga arkitek Carlo Scarpa menghidupkannya semula pada tahun 1950-an. Beberapa plaster moden yang lebih mudah diperbuat daripada resin akrilik sintetik - pilihan ini hanya meniru resipi yang terkenal.

Walaupun plaster Venetian sebenar masih tergolong dalam resipi serbuk marmer yang berusia lama dengan limau, ia kini mengandungi penambahan beberapa pelekat untuk membuat struktur lebih sesuai untuk digunakan pada bahan binaan moden.
Ruang tamu yang indah dalam gaya klasik.

Ruang tamu yang indah dalam gaya klasik.

kembali ke menu ↑

Varieti plaster

Plaster digilap boleh mempunyai banyak imej, termasuk marmar, batu tulis atau batu, termasuk stensil, logo dan juga mempunyai glitter di dalamnya. Dipohon dalam sebarang warna, dengan hampir apa-apa kesan.

Ia digunakan terus ke dinding, siling, tingkap - ia benar-benar sejagat, sesuai untuk rumah persendirian atau bangunan komersial. Ia boleh digunakan di mana-mana bilik, walaupun kanak-kanak, kerana ia tidak mengandungi sebatian toksik.

kembali ke menu ↑

Marbled

Plaster marbled yang terkenal dipanggil "Marmorino". Secara harfiah bermakna "marmar kecil" dalam bahasa Itali: zarah marmar kecil dicampur dengan kapur untuk menghasilkan plaster licin, digilap.

Pilihan marmar

Pilihan marmar

Permukaannya lancar, berkilat, mempunyai pergerakan secara beransur-ansur antara cahaya dan naungan disebabkan kemahiran pembuatan, yang memberikan rasa kedalaman dan mencerminkan cahaya dengan baik. Untuk menyentuh dinding sedemikian akan licin, sejuk.

Marmorino boleh digunakan untuk permukaan dalaman dan luaran, sesuai untuk menyelesaikan kedua-dua hiasan moden dan bersejarah. Ia mempunyai sifat tahan acuan, kalis air yang sangat baik, sifat anti-bakteria, yang menjadikannya sangat wajar untuk kemewahan bilik mandi bilik-bilik, bilik-bilik basah yang lain. Dengan usia, kemasan menjadi lebih kuat.

Pilihan Universal

Pilihan Universal

Ia adalah yang paling serba boleh dari plaster Itali dan boleh digunakan untuk membuat banyak tekstur, dari marmar yang dipoles kepada batu-batu alam, tidak dirawat, alami seperti Travertine. Ia boleh dibawa ke rupa dengan gloss atau marbled. Ia mungkin mempunyai tahap gloss berbeza bergantung kepada berapa lama ia telah digilap. Kemasan boleh diperbaiki dengan warna pigmen.

Marmorino boleh didapati dalam gred yang berbeza, yang memberikan banyak warna dan kesan hiasan:

 • marmorino nipis;
 • marmorino klasik;
 • matt marmorino.

Marmorino nipis sesuai untuk mencapai permukaan licin yang digilap dengan kesan berkilat dan cahaya terang dan teduh.

Marmorino klasik dengan bijirin marmar yang lebih besar menunjukkan ketukangan yang bijak dengan bersinar berkilat. Matt marmorino adalah serupa dengan tadelakt moden, di mana permukaan licin, digilap ke satin dengan kesan hiasan yang rata.

Marmorino untuk lantai

Teknologi Marmorino digunakan secara meluas untuk lantai. Ini adalah plaster yang tahan lama dan bergaya untuk lantai yang diperbuat daripada bahan semulajadi, yang, seperti dinding, digunakan hanya dengan tangan. Ia mempunyai kemasan lancar, sedikit digilap, rupa lut. Seks ini semakin sukar dan lebih kuat dengan usia.

Kemasan matte licin yang lancar sesuai digunakan di kawasan-kawasan di mana garis mudah diperlukan. Ia sesuai untuk persekitaran minimalis kerana integriti tanpa henti yang licin.

Teknik Marmorino digunakan secara meluas untuk lantai

Teknik Marmorino digunakan secara meluas untuk lantai

Sesuai untuk hiasan moden dan tradisional, disyorkan untuk digunakan di kawasan trafik yang rendah seperti bilik mandi, dapur, tangga, koridor atau bilik tidurdan mereka harus diperlakukan dengan penjagaan yang sama seperti kayu atau kayu. lantai dari batu lembut.

Kesan akhir juga bergantung kepada rawatan perlindungan. Minyak bunga biji rami memberikan rupa yang paling semula jadi dan biasa dalam peranan pemprosesan terakhir. Varnish poliuretana memberikan permukaan penamat yang lebih kuat yang lebih keras untuk menggaru dan yang mempunyai satin yang lebih, lebih dekat dengan kemasan gloss. Ini, sememangnya permukaan tidak tergelincir, tetapi kadang-kadang memohon prosedur anti-slip khusus. Pembersihan sangat mudah.

Ia mempunyai kemasan lancar, sedikit digilap, rupa lut.

Ia mempunyai kemasan lancar, sedikit digilap, rupa lut.

kembali ke menu ↑

Brilliant

Ini adalah plaster yang digilap dengan faktor "WOW" yang benar. Dibuat dari habuk marmar yang sangat halus, ia digunakan dengan lapisan nipis, dan lapisan terakhir digilap untuk membuat gloss tinggi dan refleksi yang menakjubkan dengan kedalaman yang mendalam.

Dengan perhiasannya, seperti cermin sempurna, plaster ini sejuk dan sensual ke sentuhan.. Tidak seperti cat, produk ini mempunyai pemantulan yang tinggi dari sudut dan hampir tidak mencerminkan bahagian hadapan.

Dibuat dari habuk marmar yang sangat halus

Dibuat dari habuk marmar yang sangat halus

Ini hiasan dinding dan siling, sesuai untuk hampir semua ruang dalaman, sesuai untuk kedua-dua bilik moden dan klasik, serta kediaman dan komersial.

kembali ke menu ↑

Bertekstur

Ia adalah plaster yang sangat mirip dengan Marmorino, tetapi mempunyai lebih banyak pasir dan agregat kasar, yang membuatnya sama rata dengan sedikit variasi warna. Ia adalah plaster ideal untuk mencapai kesan batu semula jadi dan boleh didapati dalam tekstur halus dan kasar. Tahan lama, penampilan kasar digabungkan dengan permukaan yang kurang digilap untuk menghasilkan rupa dan nuansa batu kapur yang halus atau sedikit digilap.

Versi bertekstur

Versi bertekstur

Kemasan ini sesuai untuk bahagian dalaman yang berbeza dan berkualiti tinggi.Walaupun ia tidak dapat dilihat secara terang-terangan di kawasan yang luas, ia boleh digunakan sebagai latar belakang yang kaya untuk dinding gabungan dan sering digunakan dalam reka bentuk dinding dengan jalur mendatar untuk mencapai variasi dalam tekstur, serta untuk bekerja dengan lambang.

Ia juga digunakan untuk luaran fasad, kerana ia mempunyai ketahanan dan fungsi. Ciri-ciri pernafasan pasir membolehkannya kering dengan cepat dan mempunyai pH yang tinggi, jadi ia juga tahan terhadap acuan dan bakteria. Sebagai plaster berasaskan kapur semulajadi, ia mempunyai lekatan yang kuat dan sesuai untuk digunakan pada permukaan yang tidak seragam seperti bata, batu dan konkrit. Ia tahan terhadap keretakan dan penyembuhan diri, yang bermaksud ia akan berfungsi dengan baik di bawah keadaan buruk..

kembali ke menu ↑

Pearl

Pasir pearlescent yang diperoleh daripada cengkerang adalah salah satu elemen yang digunakan dalam plaster Venetian antik, kerana kepingan-kepingan cangkang kecil secara semula jadi terdapat di pasir yang digunakan untuk membuat plaster.

Serbuk pearlescent ditambah ke plaster hiasan untuk menghasilkan bintik berkilat pada permukaan penamat. Ia mengandungi warna perak yang cemerlang, juga mempunyai unsur-unsur coklat, hitam warna yang biasa dijumpai dalam tenggelam.

Oleh kerana bentuk tertentu yang diperlukan oleh pasir, penamat mutiara cenderung meninggalkan jalur di permukaan. Oleh itu, untuk mencapai hasil yang baik memerlukan lebih banyak kerja, pengalaman
. kembali ke menu ↑

Logam

Dalam reka bentuk moden, ibu-mutiara semula jadi, yang pada zaman dahulu dilombong dengan menggunakan kerang, digunakan kurang dan kurang. Yang paling sesuai ialah penggunaan logam untuk mendapatkan kesan yang sama.

Kemasan ini mempunyai kecemerlangan khas dan kesan kromatik yang menarik, sesuai untuk hiasan dalaman berprestij.oh Kesan metalik diperolehi dengan menambahkan sejumlah besar serbuk logam berwarna halus dan bukannya serbuk marmar yang biasa. Ia boleh didapati di perak, emas, warna gangsa.

Ia mempunyai kecemerlangan khas dan kesan kromatik yang menarik.

Ia mempunyai kecemerlangan khas dan kesan kromatik yang menarik.

Plaster yang digilap ini mempunyai penampilan yang anggun, penamat bulu nipis, yang berbeza-beza bergantung kepada pembiasan cahaya dari permukaan dan sudut pandang.

Plaster logam Venetian mempersonalisasikan mana-mana bilik moden, terutamanya kelihatan secara organik dalam reka bentuk berteknologi tinggi berteknologi tinggi. Dia juga kelihatan hebat di ruang makan, pejabat, restoran, lounge atau bilik mandi bilik. Sebaliknya, anda boleh menggunakannya di dinding ruang tamu, termasuk dalam kombinasi dengan yang lama dilengkapiuntuk membuat kontras luar biasa.

kembali ke menu ↑

Travertine

Penamat sedemikian menyerupai batu travertine yang terkenal - sejenis batu kapur berwarna terang - dan boleh ditemui dalam warna putih, coklat, krim, walaupun warna berkarat, mempunyai rupa berserat atau sepusat.

Plaster dengan kesan travertine mempunyai kesan seperti batu nipis dengan tekstur lembut darjah yang berbeza-beza, bergantung pada saiz butiran dan kaedah permohonan.

Permukaannya bersinar sedikit, dan walaupun ia hanya digunakan dalam satu teduh, ia mempunyai dua atau tiga nada berbeza yang melintasi permukaan.

Kemasan ini boleh berfungsi dengan baik dengan mana-mana warna, anda boleh mencapai perbezaan warna yang halus dalam kedua-dua warna cahaya dan gelap. Ciri-ciri salutan plaster bertekstur ini memberikan kehangatan, daya tarikan.
kembali ke menu ↑

Pelepasan

Ini adalah gipsum berserabut yang digunakan untuk menghasilkan permukaan bertekstur, bertekstur atau tanah bertekstur yang tidak rata, kerana kemasukan ramuan khas - kuda.

Ini adalah gipsum berserabut yang digunakan untuk menghasilkan permukaan bertekstur yang padat.

Ini adalah gipsum berserabut yang digunakan untuk menghasilkan permukaan bertekstur yang padat.

Ia sesuai untuk kesan antik, untuk menghias dan mewarnai barangan hiasan, seperti mutiara atau lilin metalik.

kembali ke menu ↑

Plaster pereka di kawasan pedalaman

Plaster Venetian yang dipoles pasti dapat mencipta faktor yang tepat yang anda cari. Adakah bilik mandi yang padat, terbuka besar susun atur, atau di dinding luar profil yang tinggi, warna, tekstur, ketukangan menjamin kesan yang betul.

Smooth atau bertekstur, dengan pukulan lebar atau kecil, moden atau tradisional - plaster Venetian digilap akan memberikan dinding anda gaya, kecanggihan, mencipta latar belakang yang anda selalu inginkan untuk rumah anda.

Plaster pereka di kawasan pedalaman

Plaster pereka di kawasan pedalaman

Plaster Venesia mengenang suasana dunia lama, sesuai untuk romantis bilik tidur atau ruang makan yang unik. Ia memerlukan lebih banyak kerja daripada cat tradisional, oleh itu, kos itu lebih banyak, jadi kebanyakan pemilik rumah menggunakannya secara selektif, dan bukan di seluruh rumah.

Ia meniru gaya seni bina klasik Renaisans, ketika hiasan ini menjadi sangat popular. Sesuai untuk perpustakaan mewah atau dinding aksen di dapur gourmet.

Plaster pereka dari bahan yang lebih moden - seperti akrilik - mencipta ruang tamu, bilik tidur yang lembut, tekstur bersahaja yang sesuai dengan gaya hiasan desa, akan kelihatan baik di dalam bilik besar atau ruang makan dengan siling tinggi. Ia mengambil masa yang lebih lama untuk memohon daripada Venetian klasik, tetapi warna tambahan diperlukan untuk mencipta kesannya.
Sesuai untuk perpustakaan high-end atau dinding aksen

Sesuai untuk perpustakaan high-end atau dinding aksen

Glaze akrilik menghasilkan semula kesan seperti:

 • barang tiruan;
 • dinding cuaca.

Terdapat hanya satu kelemahan untuk dinding ini - sukar untuk yang tidak profesional untuk mencapai kesan yang teknologi ini mampu. Sudah tentu, projek-projek ini mempunyai kemahiran seni, memerlukan tangan yang berpengalaman seorang tuan atau seorang artis profesional. Kaedah canggih sememangnya memerlukan sentuhan pakar untuk mencapai hasil yang baik. Mereka mungkin kelihatan hanya kerana aplikasi tidak sekata, tetapi pencapaiannya memerlukan pengetahuan, kemahiran, pengalaman khusus.

Mudah dibersihkan, tahan stim, acuan, kulat, berfungsi sebagai alternatif kepada jubin

Mudah dibersihkan, tahan stim, acuan, kulat, berfungsi sebagai alternatif kepada jubin

Lapisan ini juga mempunyai kalis air, kualiti anti-bakteria, dan, ditambah dengan kesan visual, ia menjadi wajar untuk bilik mandi dan bilik basah yang lain. Ia adalah alternatif yang ideal untuk lantai, dinding jubin. Plaster bukan sahaja tahan terhadap air tetapi mempunyai ketahanan api A1, oleh itu ia sesuai untuk dapur, serta bilik-bilik lain dengan sumber kebakaran terbuka.

Lembaga
Tidak terhad kepada penggunaan dalaman, ia boleh dilihat di luar bangunan. Apabila plaster Venetian asli berdasarkan batu kapur digunakan, ia akhirnya akan kembali ke keadaan semula jadi kapur dengan marmar atau batu.
Mewujudkan tekstur yang lembut dan lembut untuk ruang tamu, bilik tidur

Mewujudkan tekstur yang lembut dan lembut untuk ruang tamu, bilik tidur

Plaster Venetian mudah dibersihkan, tahan stim, acuan, kulat, berfungsi sebagai alternatif kepada jubin.

kembali ke menu ↑

Hiasan dinding Venetian di dapur

Plaster Venetian menambah tekstur, pelbagai ke dinding dapur dengan rayuan yang hangat, duniawi. Oleh kerana ia menyerupai ciri-ciri yang terdapat dalam batu, marmar, ia berfungsi dengan baik di dapur yang mempunyai motif pedesaan, Mediterranean atau moden. Oleh kerana nada neutral untuk kebanyakan dinding plaster Venesia, anda mempunyai banyak pilihan warna untuk dapur, tetapi anda perlu memastikan bahawa anda Dinding digabungkan, diselaraskan dengan aksesori, peranti, warna aksen anda.

Tembok pilihan di dapur

Tembok pilihan di dapur

kembali ke menu ↑

Nada Bumi Elegant

Walaupun anda boleh melukis atau memohon plaster Venetian hampir mana-mana warna, nampaknya paling sahih apabila ia mengandungi nada lembut tanah, seperti coklat, gangsa, beige, emas, taip atau gelaphijau. Warna-warna ini sangat mirip dengan warna-warna yang terdapat dalam batu semulajadi.

Lembaga
Pilih warna yang sesuai dapur yang sepadan dengan salah satu pilihan warna. Sebagai contoh, pilih aksesori hijau ringan atau aksen kelabu-hijau lembut jika dinding Venesia anda menyerupai marmar hijau.

Pilih warna aksen kelabu coklat atau kuning air jika plaster anda kelihatan seperti batu coklat. Nada bumi di plaster Venesia juga kelihatan menarik apabila ia digabungkan dengan perkakas keluli tahan karat, kayu semulajadi.

kembali ke menu ↑

Diilhamkan oleh permata-permata

Dekorasi Venice sering digunakan untuk menghiasi motif yang mempunyai Mediterranean, Maghribi, gaya Sepanyol atau gaya Eropah di dunia lama. Akibatnya, anda boleh memilih warna aksen yang menghasilkan semula warna permata yang digunakan secara hiasan di kawasan ini. Plaster Venetian berjalan lancar dengan warna-warna seperti:

 • amber;
 • biru nilam;
 • amethyst;
 • merah ruby;
 • hijau zamrud;
 • delima;
 • nefritis;
 • topaz emas.

Supaya dapur anda kelihatannya tidak terlalu gelap atau membosankan, pilih warna yang telah diredam nada berharga ini. Sebagai contoh, anda boleh memilih teduh dari palet yang lebih hampir dengan hujung skema yang lebih cerah daripada yang lebih gelap.

kembali ke menu ↑

Putih, krim, gading

Kemasan Venetian adalah menarik apabila digabungkan dengan warna putih atau kuning air. Pilih granit countertops dalam warna krim atau gading untuk menghiasi dapur anda, memberi perhatian kepada dinding Venice anda. Hiasan seperti:

Berikan kontras yang terang dengan dinding berwarna Venesia yang lebih gelap. Peralatan keluli tahan karat, perkakasan nikel matte, bingkai gambar logam bingkai dan aksesori meja pewter sesuai dengan reka bentuk keseluruhan.

kembali ke menu ↑

20 warna kelabu

Anda boleh mempertimbangkan kelabu sesuai untuknya pejabat, tetapi ia boleh menjadi tambahan yang baik kepada dapur dengan dinding plaster orang Venesia. Warna gelap kelabu harus digunakan dengan berhati-hati supaya ruang dapur yang kelihatan gelap atau mengganggu tidak berfungsi. Anda boleh memilih countertop arang granit atau kelabu arang. bar kaunter.

Warna yang lebih terang kelabu boleh digunakan hampir di mana sahaja - kabinet, kelengkapan, lantai, peralatan, jubin, lampu, aksesori. Gabungan dinding Venetian berwarna hijau dan warna aksen kelabu adalah moden, tajam, selalunya dengan suasana yang sedikit maskulin.
Boleh menjadi tambahan yang baik ke dapur dengan dinding plaster Venetian.

Boleh menjadi tambahan yang baik ke dapur dengan dinding plaster Venetian.

kembali ke menu ↑

Ruang tamu

Apa yang boleh lebih ekspresif untuk ruang tamu daripada dinding batu? Sungguh menakjubkan bagaimana material yang sejuk dan berat itu boleh berubah menjadi ciri hangat dan menarik di dalam rumah. Tidak kira apa tekstur dan warna yang anda pilih, anda boleh menggabungkannya dengan banyak gaya reka bentuk. Kemasan ini menambah penampilan yang padat dan tahan lama ke ruang tamu yang elegan dan moden. Ia juga merupakan gabungan yang sempurna untuk ruang yang luas dengan ruang makan. Accent dinding batu Venetian menambah dinamik ke bilik, serta cara yang cemerlang untuk menyembunyikan plasterboard yang rosak atau permukaan plaster.

Ruang tamu gaya klasik

Ruang tamu gaya klasik

kembali ke menu ↑

Gabungan plaster dan batu bata

Cuba untuk menggabungkan plaster dengan permukaan yang berbeza, contohnya, dengan kerja keras, untuk mendapatkan gaya Loft di ruang tamu anda.Anda juga boleh memilih batu seni bina yang berbeza untuk hiasan dalaman, yang terdapat dalam pelbagai bentuk, permukaan dan warna organik yang akan berfungsi dengan hampir semua palet warna dalaman. Atau mungkin anda akan mengetahui kemungkinan ruang tamu anda untuk menghasilkan semula reka bentuk sejarah menggunakan gabungan ini - sebagai contoh, Art Deco.

Gabungan dengan bata

Gabungan dengan bata

Dinding batu bata, sebahagiannya tersembunyi di bawah lapisan plaster, adalah percikan bertekstur yang boleh berfungsi dengan reka bentuk dengan sendirinya untuk membuat penampilan dan tekstur yang tiada tandingannya berhubung dengan permukaan dinding mana-mana yang lain.
kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Plaster Venetian, tentu saja, akan menjadi relevan di mana-mana era, kerana ia adalah bahan semulajadi, di mana terdapat kedalaman dan panas yang menyuburkan jiwa.

Buat dinding khas di bilik tidur anda

Buat dinding khas di bilik tidur anda

Jenis tekstur yang anda pilih akan mempunyai kesan tegas pada penamat dinding. Tekstur berpasir boleh digunakan untuk meniru rupa granit atau batu semulajadi, dan tekstur yang lebih halus akan memberi anda gambaran plaster lama, marmar atau suede. Kaedah yang digunakan untuk memohon cat bertekstur juga memberi kesan kepada kemunculan penamat. Penggunaan warna dan bagaimana ia digunakan pada dinding akan menjadi peringkat terakhir dalam mencipta ilusi plaster antik atau buatan berumur.

Buat dalam anda bilik tidur Dinding khas adalah cara yang mudah tetapi sangat berkesan untuk mengubah bilik. Jika anda ada perapian, mengalahkannya dengan plaster, dengan mana ia akan sentiasa kelihatan berfaedah, kerana ia sendiri adalah tumpuan utama dalam bilik, paling kerap.

Lembaga
Tanpa perapian atau dalam ruang yang kecil atau sempit, cuba sediakan hanya sebahagian dinding untuk pemprosesan. Sudut adalah baik untuk ini.
kembali ke menu ↑

Dewan masuk

Dekorasi Venice boleh menjadi cara untuk menyembunyikan kelemahan atau tekstur yang tidak diinginkan di dinding. Walaupun plaster lebih mahal, ia lebih serba boleh dari segi reka bentuk, dan juga lebih tahan lama daripada jenis lapisan lain - sebagai contoh, daripada drywall. Ia lebih mudah untuk digunakan daripada beberapa jenis. kertas dinding, tekstur linen, yang mesti diletakkan terlebih dahulu jika permukaan dindingnya tidak rata.

Ia mempunyai banyak perubahan bentuk dan sering tidak memerlukan cat: tertinggal dalam keadaan semula jadi, plaster adalah bahan semula jadi mesra alam yang bernafas dan tidak mengandungi bahan kimia dan VOC.
Boleh menyembunyikan kelemahan atau tekstur yang tidak diinginkan di dinding.

Boleh menyembunyikan kelemahan atau tekstur yang tidak diinginkan di dinding.

Idea untuk lorong:

 • Memohon kemasan logam atas berkilauan di bawah emas atau ibu mutiara, atau bagaimana dengan logam teroksidasi atau karat untuk grunge bandar?
 • Marmer abadi di koridor juga kelihatan sesuai dan sesuai bukan sahaja untuk gaya Tuscan atau Inggeris, tetapi juga untuk mana-mana moden. Hiasan seperti itu tidak menjadikan bilik kecil dan sempit berat;
 • tunjukkan dengan tekstur kaya renda, rami dan suede.
Pilihan penamat ruang depan

Pilihan penamat ruang depan

Tambah lantai parket dan pencahayaan tempatan untuk membuat pintu masuk anda menarik semua orang.

kembali ke menu ↑

Bilik mandi

Bahan ini membolehkan anda membuat perlindungan lancar tanpa sebarang penyelesaian. Ia juga sangat serba boleh, terdapat dalam sebarang warna dan, bergantung kepada spesies terakhir yang anda ingin capai, ia boleh digunakan menggunakan pelbagai kaedah. Sama ada ia licin atau bertekstur, dengan kemasan matte atau digilap ke gloss tinggi, produk akhir boleh disesuaikan untuk mencipta penamat yang indah.

Dengan memohon lilin khas yang melindungi dinding anda, plaster yang digilap membolehkan anda membuat wajah yang unik di bilik mandi yang akan menjadi ujian masa.

kembali ke menu ↑

Plaster hiasan

Di samping menggunakan teknologi ini, banyak pendekatan baru digunakan untuk meniru kemasan yang terkenal dengan bahan murah, tetapi tanpa kehilangan kualiti dan fungsi. Oleh itu, plaster hiasan dilahirkan - analog gypsum yang lebih murah dari satu Venesia, yang, bagaimanapun, mengekalkan sifat asasnya dari segi fungsian dan penampilan estetik.

Seperti Venetian, ia digunakan secara manual dan kering menjadi permukaan yang sangat kuat, yang boleh bertahan lama - sehingga ia rosak oleh air, retak atau serpihan.

Plaster hiasan adalah analog gypsum yang lebih murah dari Venetian

Plaster hiasan adalah analog gypsum yang lebih murah dari Venetian

Ia agak bahan yang fleksibel dan sesuai untuk aplikasi untuk pembinaan bata, batu, separa bulat atau bingkai. Menyediakan permukaan tahan lama yang mudah dibersihkan dan boleh digunakan untuk dinding atau siling yang rata atau melengkung.

Anda juga boleh memohon beberapa kesan kepadanya:

 • anda boleh mendapatkan stensil;
 • lukisan hiasan;
 • kertas dinding;
 • atau putih.

Selesai asal

Selesai asal

Jenis dan kesesuaian bahan ini kepada hampir apa-apa saiz, bentuk atau konfigurasi bangunan ditentukan bahawa plaster gipsum dipilih untuk hampir semua bangunan sehingga tahun 1930-an dan 40-an di Eropah.

kembali ke menu ↑

Batu Gypsum Digilap

Ia sangat mirip dengan marmorino dan diperolehi dengan menambahkan biji marmar ringan dan gelap, mencipta noda di dalam plaster, yang membezakan penamat ini dari orang lain.

Plaster serba boleh ini boleh digunakan dalam beberapa cara: dari gloss yang licin dan sederhana hingga kesan halus pelapukan dan umur tiruan, dan juga boleh dibuat dalam bentuk struktur batu untuk mencapai kemasan yang sangat bergaya.
Batu Gypsum Digilap

Batu Gypsum Digilap

kembali ke menu ↑

Reka bentuk dinding bergaya Mediterranean-sendiri

Salah satu trend fesyen dalam menghias rumah adalah membawa butiran gaya Mediterranean ke pedalaman. Anda boleh membawa beberapa kekayaan dan kehangatan vila Itali ke rumah anda dengan menggunakan beberapa idea yang mudah dan kreatif dan memberikan dinding anda kelihatan unik dan bergaya.

Lembaga
Untuk membuat campuran untuk plaster Venetian, anda perlu menambahkan pasir marmar ke kapur yang telah terhidrat yang telah disediakan dan mencapai konsistensi krim masam tebal. Jisim untuk memohon kepada dinding haruslah plastik dan lentur, ia mudah digunakan untuk dinding, seperti krim pada kek.
Gaya Mediterranean

Gaya Mediterranean

Lembaga
Untuk mencapai kesan marmorino, tahan spatula pada sudut 30 darjah apabila digunakan.

Apabila memilih pigmen gaya Mediterranean, pilih warna syurgawi dan warna-warna hangat dalam pelbagai warna dari putih hangat hingga berwarna coklat keemasan atau cahaya biru muda, pastel dan biru biru. Lebih sengit warna, lebih kaya dan lebih gelap kesan selesai akan kelihatan.

Kerja plaster boleh dibuat dari warna apa pun, tetapi apabila menggunakan pelbagai warna, kedalaman dan ekspresi ditambahkan. Permukaan, apabila kerja selesai, kelihatan licin dan sangat hiasan.

 

Plaster Venetian

Kelas induk

9 Skor Jumlah
Plaster Venetian - pemandangan yang kaya dengan pedalaman anda

Styling untuk plaster Venetian menggunakan kain biasa memberikan tekstur dan rupa seni ke reka bentuk dinding. Ini adalah cara yang baik untuk menghiasi dinding yang membosankan, kosong yang tidak mempunyai aksen, dan jika ia mempunyai retak atau kekurangan. Tarik apa-apa bahan ke dalam satu bundle dan emboss itu. Basuh kain itu ke dalam bola dan buat tekstur dengannya. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
0
Kebaikan
 • Estetika
 • Kebolehpercayaan dan ketahanan
 • Mesra alam dan serba boleh
Cons
 • Mahal
 • Beberapa pakar dalam kemasan
 • Sering terdapat bahan mentah yang tidak benar.
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk